PDA

Pokaż pełną wersje : Głosowanie w Tibii

MatKus
28-10-2004, 21:57
CIPowie postanowili wrócić do starego, dobrego pomysłu, by o niektórych elementach gry gracze mogli decydować za pomocą głosowania. Pod adresem http://www.tibia.com/community/?subtopic=voting znajdziemy pierwsze pytanie dotyczące nazwy nowego rodzaju monet o wartości 100 platynek, które mają zostać wprowadzone w grudniowym update.
Aby móc zagłosować, trzeba się zalogować na swoje konto i mieć na nim przynajmniej jedną postać o poziomie 10 lub wyższym oraz mieć premium account.
Równolegle do CIpSoftowej, prowadzimy również naszą ankietę. Nie wpłynie ona coprawda w żadnym stopniu na decyzje w.w firmy, jednak pozwoli wam wypowiedzieć się w tej jakże ważnej sprawie, niezależnie od tego czy posiadacie PACC czy nie. Zapraszamy do głosowania.

Gangrel
28-10-2004, 22:02
Hmmm, moim zdaniem dobry pomysl, gracze sie poczuja bardziej dowartosciowani swoim wplywem na gre.

Dan the Automator
28-10-2004, 22:03
Zdecydowanie tego było trzeba. Stare pomysły nie są wcale takie złe. Może jeszcze wrócimy do opcji "tylko jedne otwarty backpack" co ;>>>?

gy_ver
28-10-2004, 22:06
"All premium players with a character of at least level 10 may vote."
MatKus zapomniał dodać ze trzeba mieć takze Premium Account.
Pomysł tego jest bardzo ciekawy,podoba mi sie bardzo.Tylko szkoda ze nie mam PACCa :(

Bebilon
28-10-2004, 22:07
No, to na ktora monete głosujemy? :-)

crystal coins- to chyba odpowiednia nazwa dla nowej monety ;)
Thanks for your vote.

Hegemmon
28-10-2004, 22:08
I oby tak dalej :) teraz gracz bedzie mógł mieć wpływ na grę :)
Mam tylko nadzieję, iż będą do przegłosowania bardziejpoważne sprawy niż nazwa dla nowych monet...

edit:
wrażenia po pierwszej sondzie. Oddałem swój głos na crystal gdyż ta nazwa wydaje mi sie najbardziej odpowiednia z tych trzech. tibianum to dość beznadziejna nazwa ale cytuję:
The new coins could be made out of the extremly rare tibianum. Tibianum is the divine metal of Tibia. It is more valuable than platinum since it is really hard to mine. jest dość zachecający. nazwa jednak przekreśla moim zdaniem szanse na wybór tej wersji monety.
zatragil coins- nad tym to ja się wogóle nie zastanawiałem ;) ta nazwa jakoś mi nie pasuje... I buy mpa for 80zatragil coins... brzmi to idiotycznie.

co do samej sondy.... hmm... dlaczego nie widać statystyk głosowania? mam nadzieję, że chociaż na koniec powiedzą coś o tym ile osób i na co głosowało.

Vanhelsen
28-10-2004, 22:09
Pomysł wypas, wreszcie, można mieć swój wkład w tiię, ale ma jedną wade: All premium players with a character of at least level 10 may vote. Jeszcze pare miesięcy i ten sam fragment pojawi się nam, jak będziemy chcieli zassać klienta tibii albo wyjść z rooka. Fakt, że w tibi jest prawie 50% elementów only for paccan, ale czemu FACCowie niemogą decydować, o zmianach w tibii ??, to jest najbardziej głupi (czytaj: kretyńska, poyebana) pomysł by sonda była only forr pacc.

MatKus
28-10-2004, 22:26
Pomysł wypas, wreszcie, można mieć swój wkład w tiię, ale ma jedną wade:Jeszcze pare miesięcy i ten sam fragment pojawi się nam, jak będziemy chcieli zassać klienta tibii albo wyjść z rooka. Fakt, że w tibi jest prawie 50% elementów only for paccan, ale czemu FACCowie niemogą decydować, o zmianach w tibii ??, to jest najbardziej głupi (czytaj: kretyńska, poyebana) pomysł by sonda była only forr pacc.A ja w tym widze sens. Chociażby taki, że jakiś idiota, który ma swoje jedno główne konto i 50 uhmakerów na 50 różnych kontach nie będzie mógł oddać 50 głosów i w ten sposób znacznie zmienić wyników sondy.

Knight Simon Dark lord
28-10-2004, 22:34
osobiscie zaznaczylem crystal bo najlepiej brzmi"hi" "change platinum" "100"
NPC: " do you want trade for 1 crystal coin or 100000 golden coin"*

crystal coins powinno byc chociaz maniacy tibi zaznaczom tibianum bo jest juz naprzyklad tibianic ale i tak mam nadzieje ze to bendzie crystal

*-sugerowana rozmowa z NPC prowadzoncym bank

Khan
28-10-2004, 22:38
Złoto było ok. Platyna to już lekie przegięcie, jakoś nie spotkałem dotąd monet z tego materiału :/ A wy chcecie jeszcze coś lepszego?
Powinni zmienic złoto na miedz, platyne na srebro, a nowe pieniążki dać wtedy złote.

Dr. Omader
28-10-2004, 22:45
Zapraszam do glosowania w sondzie na stronie www.tibia.pl
U nas nie trzeba miec pacc! Ale wyniki nie licza sie dla cip soft :(

MatKus
28-10-2004, 22:52
Złoto było ok. Platyna to już lekie przegięcie, jakoś nie spotkałem dotąd monet z tego materiału :/ A wy chcecie jeszcze coś lepszego?
Powinni zmienic złoto na miedz, platyne na srebro, a nowe pieniążki dać wtedy złote.Steve wyjaśnił na forum tutorów, dlaczego nie będzie takiej zmiany, jak napisałeś.
Wymagało by to zmiany wieeeelu skryptów w tibii, gdzie NPCe mówią "gold" "platinium"..., a po za tym gracze przyzwyczajeni są, że złoto to złoto, a platyna to platyna, i zmiana ich nazw wprowadziła by za dużo zamieszania.
Wiesz, w średniowiecznych warunkach zapewne nie byli w stanie robić monet platynowych, bo trochę ciężko było stopić platynę (temperatura topnienia to ~3850'C, a złota to nieco ponad 1000'C), jednak pamiętaj, że światy fantasy są przesączone magią, więc kto powiedział, że magowie nie mogą tego zrobić?

Damianuss
29-10-2004, 06:46
Powinni zmienic złoto na miedz, platyne na srebro, a nowe pieniążki dać wtedy złote. Taaa jasnee i co jeszcze to już by było za dużo kręcenia dobrze jest jak jest i nic nie zmieniać ( chyba że chodzi o nazwę platynek na te crystal ) xD

fil0nson
29-10-2004, 07:17
Pomysł wypas, wreszcie, można mieć swój wkład w tiię, ale ma jedną wade:Jeszcze pare miesięcy i ten sam fragment pojawi się nam, jak będziemy chcieli zassać klienta tibii albo wyjść z rooka. Fakt, że w tibi jest prawie 50% elementów only for paccan, ale czemu FACCowie niemogą decydować, o zmianach w tibii ??, to jest najbardziej głupi (czytaj: kretyńska, poyebana) pomysł by sonda była only forr pacc.

Cipowie, według mnie to wprowadzili, ponieważ nie chcieli , żeby jakiś/jakaś osbra która dopiero zaczyna grać, mogła głoswoć. Graczy PACC uważa się za odpowiedzialnych, dobrze rozumiejących tą gre i to oni powinni głosować. sam nie mam PACC, jestem po prostu obiektywny.

A według mnie ta moneta powinna się nazywać [ motyw z WP ]
mithril coin

Blind Guardian
29-10-2004, 09:39
Nowe coiny? CIPsoft moglby cos ambitniejszego wymyslic... Np. half-pvp :) Polegalo by to na tym, ze tak jak na non-pvp nie moznaby bylo zabijac gracza ale w half-pvp moznaby bylo robic duele jesli obaj (obytrzej?) gracze sie zgodza....

@sonda
Ja jestem za tibianumami, crystal brzmi tak troche taniej niz platinium (jakistam krysztal jest raczej tanszy niz platyna). Albo mogli by zrobic diamond coins...:D

Dr. Omader
29-10-2004, 09:46
Zastanawialem sie miedzy cc i tc, ale jak pomyslalem ze bede musial odmieniac tibianum, tibianium, itp to crystal coin wyglada duzo lepiej :)

Dokladnie to samo sobie pomyslalem. Jakbym mial wklepywac:
hi
change zi... zier... zigh... ku... jak to bylo?

to:
change crystal
lepiej wypada ;)

Matfiej
29-10-2004, 10:03
No ja też jestem za crystal, może będzie można przetapiać te monetki na kryształowe puchary ? ;)

dap-galothij
29-10-2004, 10:13
A może by tak ładnie brzmiało mithril coins?*
ja bym zagłosował na crystalki, ale nie mam pacca:/

*nie czepiajcie się że z tolkiena, bo 1. znalazłem pare razy poza tolkienem nazwe mithrilu 2. a co mówią krasnale: Hail durin:D

Mati Crusher
29-10-2004, 10:16
No ja też jestem za crystal, może będzie można przetapiać te monetki na kryształowe puchary ? ;)

i to jest ambitny pomysl!!!!

Auxsios
29-10-2004, 10:17
Wreszcie na to czekalem :P teraz jak bede kupowal bohy to nie bede wsadzal je do bp i treadowal tylko pieknie zgrabnie dawal 15 monet (Gram na Elysi stad ta cena ;) ) Najlepsza nazwa bedzie Crystal Coins ;] Cya All

Frolik
29-10-2004, 10:51
WoW tak tak tak,zdecydowanie tego trzeba ,daje szanse takie coś wypowiedzenie sie graczy leprzych i gorszych!! free i pacc sie zjednocza:P ;)
... a wracajac do tej zamany platyny na jeszcze cos to wyobrazam to sobie tak"hi,change platinium,100,yes" 8o

Cadonis
29-10-2004, 11:41
MITHRIL!!! :)
Szkoda że CIPy na taki pomysł nie zwrócą uwagi... :( A jak nie mithril to crystal.

MatKus
29-10-2004, 11:54
A może by tak ładnie brzmiało mithril coins?*
ja bym zagłosował na crystalki, ale nie mam pacca:/

*nie czepiajcie się że z tolkiena, bo 1. znalazłem pare razy poza tolkienem nazwe mithrilu 2. a co mówią krasnale: Hail durin:DTyle, że durin nie był wymyślony przez tolkiena, a mithril prawdopodobnie tak.
Steve wyraźnie powiedział, że własnie z powodu związków z LotR mithrilowych monet nie będzie.
A swoją drogą, jak widzę jestem jednym z nielicznych, którzy głosują na Zatragil. A głosuję na niego własnie dla tego, ze jest to orginalna nazwa. Tibianum coin mi nie brzmi za ciekawie. Kryształowe monety... hmm. mało orginalne, prawdę mówiąc. Dlatego z tych 3 opcji Zatragil mi najbardziej podoba się.

Masakratornik
29-10-2004, 12:10
Nom według mnie najlepsze były by crystal ,ale ja tu nic do gadania niemam bo przecierz niemam PACC :( !! to niefer,że takie decyzje podejmują tylko
PACC'e ja tez bardzo bym chciał mieć tu coś do powiedzenia ;( a PACC jest takie drogie... a pozatym najciekawsze bedzie chyba Crystal coins więdz i ja jestem za takom walutą . to bedzie durze ułatwienie :P Pozdrawiam wszystkich i miłej gry !! PaPa .

Matfiej
29-10-2004, 12:44
Re UP

Już było mówione, czemu tylko pacc mogą głosować, chodzi, żeby jeden gość mając wiele kont pacc nie mógł oddać dużo głosów. Z tego co pamiętam kiedyś jak były głosowania to chyba nie były tylko dla pacc, ale za to ustawiony był zancznie wyższy lvl (ale to było tak dawno, że nie pamiętam).
Drugim argumentem dlaczego tylko pacc jest to, że oni płacą za grę i mają prawo decydować jak się będzie ona zmieniać. A facc gra tylko jako element kampani marketingowej (mam nadzieję, że nikt się nie obrazi), no bo w końcu nie jest to projekt OPEN a po prostu zwykły komercyjny produkt.

Pep_vec
29-10-2004, 14:07
Pomysł dobry dla każdego. Nie trzeba taszczyć 100platyn o wadze 10 ,tylko 1 monete o wadze 0.1 . Dobre jest dal hight lv on zazwyczaj mają full kasy która zajmuje dużo miejsca :]

Descartes
29-10-2004, 14:42
Niezły pomysł z tym Half-PvP. :P
Mnie ciekawi to, jaki one będą miały kolor (pieniądze). Moje propozycje:
http://www.hellslayer.republika.pl/COINS.BMP

aktus
29-10-2004, 14:57
Powinni zmienic złoto na miedz, platyne na srebro, a nowe pieniążki dać wtedy złote.no coz... kupujac takiego golden arma za 80000gp musial bys miec capa conajmniej 8000. ciekawe kto takiego ma... a sa drozsze rzeczy. taka sama kwota w platynie wazyc bedzie 80 capa, a w nowej walucie 8?
co do tego ze nie widziales nigdy platynowej monety, to proponuje udac sie do tibijskiego banku i wymienic kazde 100 gp na 1 platynke

edit:
wydedukowalem z tego posta ze:
1) "platyna to lekkie przegiecie"
2) "nie spotkalem dotad monet z tego materialu"

podsumowanie i opinie wlasne:
wedlug mnie autor posta nie zna platynowych monet w swiecie tibii i uzywa tylko zlotych monet. napisalem wyzej skrotowo po co sa inne monety niz zlote. jezeli kogos obrazilem/urazilem/nadepnolem na noge to przepraszam ^^

Bastek
29-10-2004, 15:10
bardzo dobrze ze cos takiego jest i bardzo dobrze ze tylko dla pacc (placisz wymagasz nie?)

Zaglada
29-10-2004, 15:25
Tyle, że durin nie był wymyślony przez tolkiena, a mithril prawdopodobnie tak.
Steve wyraźnie powiedział, że własnie z powodu związków z LotR mithrilowych monet nie będzie.
A swoją drogą, jak widzę jestem jednym z nielicznych, którzy głosują na Zatragil. A głosuję na niego własnie dla tego, ze jest to orginalna nazwa. Tibianum coin mi nie brzmi za ciekawie. Kryształowe monety... hmm. mało orginalne, prawdę mówiąc. Dlatego z tych 3 opcji Zatragil mi najbardziej podoba się.

Tez oddalem glos na trzecia mozliwosc ~

Matheous
29-10-2004, 15:44
@aktus-wez sie naucz czytac ze zrozumieniem...0_o
Ja tam osobiscie jestem za zmiana na miedz, srebro, zloto, kamienie szlachetne(mozna ugruntowac z 4 znane kamyczki w kolejnosci i wtedy juz by sie mialo walut na kilkanascie lat tibijskich) no i na sam koniec dac platyne... Wszystkie poblemy cipow by znikly, bo np:
1 srebro-100 miedzi
1 zloto-100 sreber-10000 miedzi
dajmy na to 1 rubin-100 zlot-10000sreber 1000000 miedzi
1 agat(kolejnosc kamyczkow przypadkowa) 100 rubinow-10000 zlota-1000000 sreber-100000000 miedzi
Mozna kamyczkow wymyslac w piiii.... I wtedy platyna to by bylo gdzies 100000000000000000000000000000000000000000000 miedzi... A zanim jakikolwiek Tibijczyk tyleby uzbieral to :D

Iris on Eternia
29-10-2004, 16:05
Jestem za CC. Kryształki spoko. Były by naprawde cenne ;)

Raul
29-10-2004, 16:14
co do samej sondy.... hmm... dlaczego nie widać statystyk głosowania? mam nadzieję, że chociaż na koniec powiedzą coś o tym ile osób i na co głosowało.
The final result of the voting will be available once the voting has ended.

Co do sondy to oddałem głos na Crystal Coins, to też nie pasuje, ale z tych możliwych opcji ta wydawała mi się najodpowiedniejsza.

anasazi
29-10-2004, 18:29
Mysle za crystal coins to najlepsza nazwa :P

Lord Czaja
29-10-2004, 18:56
Tak jak większość jestem za crystal coins :) To zzz.....jest za trudne do zapamiętania. Pamietam jak mnóstwo ludzi pytało hi... ank... jak to bylo ? :D

Nieznany wojownik
29-10-2004, 20:26
ja tez jestem za CC :D

Descartes
29-10-2004, 20:40
@aktus-wez sie naucz czytac ze zrozumieniem...0_o
Ja tam osobiscie jestem za zmiana na miedz, srebro, zloto, kamienie szlachetne(mozna ugruntowac z 4 znane kamyczki w kolejnosci i wtedy juz by sie mialo walut na kilkanascie lat tibijskich) no i na sam koniec dac platyne... Wszystkie poblemy cipow by znikly, bo np:
1 srebro-100 miedzi
1 zloto-100 sreber-10000 miedzi
dajmy na to 1 rubin-100 zlot-10000sreber 1000000 miedzi
1 agat(kolejnosc kamyczkow przypadkowa) 100 rubinow-10000 zlota-1000000 sreber-100000000 miedzi
Mozna kamyczkow wymyslac w piiii.... I wtedy platyna to by bylo gdzies 100000000000000000000000000000000000000000000 miedzi... A zanim jakikolwiek Tibijczyk tyleby uzbieral to :D

Ale to by było nierealne... Goldern Armor warty kilka gold coins... n/c :P

Externus
29-10-2004, 20:51
Według mnie żadna z tamtych propozycji nie jest dobra. Jedyne co mi się w tym podoba to sama idea, że gracze od tej pory będą mogli sami decydować o przyszłych zmianach w tibii.

Szczupak
29-10-2004, 21:05
wkoncu rzescie pomysleli i byście mogli zmienic że na inych terenach morzna bylo zabijac scaraby a nie tylko dal pacc. ;(
B) ale z tom kasom to dobre :)

szopenfeldziarz
29-10-2004, 21:06
Mogą głosować tylko pacc, bo oni płacą i nie chcą, żeby rzesze niepłacących decydowali o towarze, za który wykładają kasę.

Michael Danny Liberty
29-10-2004, 22:38
To nie do pomyślenia...te frendzle i n00by(jeśli obrażam kogoś kto ma pacca to sorry)pacce mają o nas decydować...to jusz lekka przesada
mają swoje własne zaklęcia-zniose to
nie morzna się wybrać na hero-zniose to
nie morzna się wybrać na prawe kadzego z najsilniejszych stworów-zniose to
pacce dostali własny kontynent-wkurzyło mnie to
ale jak jusz pacce dostają moc głosowania o czymś tak warznym jak waluto to jusz przestępstwo

p.s ja nadal uwarzam że cipowie "liżą"D.,upy pac'om X(

Stu
29-10-2004, 23:25
Czy istnieje jakiś punkt regulaminu, który zabrania TOBIE zostać PACC-em? Nie? To zapłać i problem z głowy.

Pozdrawiam

Michael Danny Liberty
30-10-2004, 00:05
nie ejstem debilem totalnym i nie tak uzależnionym by kurde sobie pacca kupić to sie nie opłaca 90 zeta za 3 miechy..w ciągu kturych nic praktycznie nie zorganizujesz...d,.Upa

Monte
30-10-2004, 00:50
no to pomyśl Danny.. Ty nie płacąc chcesz mieć tak samo jak Ci co płacą? Gdyby te wszystkie rzeczy,tereny i potwory dostępne dla pacców były by dostępne dla facców, to by nikt nie kupował pacc'a i CiP-owie by nie mieli za co żyć.. To głównie Pacc'i że tak powiem "utrzymują" tibię...

ja zagłosowałem na to zzzz... ; p

Masakratornik
30-10-2004, 02:35
To nie do pomyślenia...te frendzle i n00by(jeśli obrażam kogoś kto ma pacca to sorry)pacce mają o nas decydować...to jusz lekka przesada
mają swoje własne zaklęcia-zniose to
nie morzna się wybrać na hero-zniose to
nie morzna się wybrać na prawe kadzego z najsilniejszych stworów-zniose to
pacce dostali własny kontynent-wkurzyło mnie to
ale jak jusz pacce dostają moc głosowania o czymś tak warznym jak waluto to jusz przestępstwo

p.s ja nadal uwarzam że cipowie "liżą"D.,upy pac'om X(

Oj popieram cie stary masz absolutnom racje ja terz sie denerwoje ze jakieś PACC decycuje czy ja bede miał takie czy inne rzycie to dla mnie naprawde jusz lekka przesada X(

dap-galothij
30-10-2004, 09:35
Tyle, że durin nie był wymyślony przez tolkiena, a mithril prawdopodobnie tak.

aha. dzięki za uświadomienie mi tych spraw:).
a tak wogóle, to mi też się podoba to zatragil. tylko jakoś tak mi się kojarzy z orcami, i niektóre osoby mogłyby miec problemy z zapamiętaniem.
A właściwie, to tibianus(czy jakoś tak, mi się wydaje lekko daremne)

Fatevux
30-10-2004, 10:02
Oj popieram cie stary masz absolutnom racje ja terz sie denerwoje ze jakieś PACC decycuje czy ja bede miał takie czy inne rzycie to dla mnie naprawde jusz lekka przesada X(

wiesz ja tam jestem za crystal bo brzmi jakoś normalnie a co do tego że pacce moga glosowac to ja to rozumniem bo:
ja mam 1 sora i 30 SDmakerOw karzdy na innym koncie i teraz moge oddac 31 glosów a to jest zmiana wyników ale kont z pacc'em (którego nie mam) ma 1 i wtedy moge oddac 1 glos !! a pozatym jeszcze 1 cytuje "denerwoje ze jakieś PACC decycuje czy ja bede miał takie czy inne rzycie" nie wiem co to z mienia w twojim tibijski życi ? Jakaś tam nazwa kasy zreszta 1 np.: crystal coin = 10k i to nic nie zmieni jak sie bedzie nazywać

Lord Czaja
30-10-2004, 10:20
hehe...
znowu potyrzka facc vs. pacc :) dobrze że prawdopodobnie bede mial na święta PACCa :)

245301
30-10-2004, 15:42
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

JanCio
30-10-2004, 16:15
Uważam że Crystal Coins to dobra nazwa dla 100 platyków!
Głosowanie dla PACC? :(

Dwimenor
30-10-2004, 16:54
Głosowałem za Crystal.
Myśle, że leprzą nazwą zamiast Zatragil Coins, byłoby Zetrigal Coins.....przynajmniej mi się to bardziej podoba.

Viperiusz
30-10-2004, 18:50
Moim zdaniem crystal coins jest najlepszą z propozycji.Tibianium coins brzmi zbyt standardowo.A to drugie mi jakos w ucho nie whodziło :P.
interesuje mnie , jak bedzie wygladał nowy rodzaj waluty...Zielony gp?

Matheous
30-10-2004, 18:58
Wg mnie to dobrze ze glosuja tylko PACCi-pomyslcie, skoro ludziska teraz przechodza rooka w godzine, to by sie znalazlo kilka tysiecy zapalencow ktorzy porobiliby sobie po 10 nowych kont, nabili na nich 10 lvlowe postacie i w polaczeniu z wszystkimi uhmakerami itd to by bylo cholernie duzo 'naciaganych' glosow 0_o...
I mowie tak mimo ze sam jestem FACCiem... Czasem mnie dobijaja przywileje PACCow ale teraz rozumiem CIPow;p Zwlaszcza ze mi obojetne kompletnie jak sie bedzie nazywala nowa waluta-moze sie nawet nazywac 'Paper coins' albo qrcze 'Crap coins'... Co to za roznica? I tak przy wymianie to zawsze bedzie change platinum:)
A, mnie ciekawi taka rzecz-skoro change platinum to bedzie zmiana platyny na crystale/zatragile/tibianumy, to jaka bedzie komenda na zmiane platyny w zloto???:D

Catrishia
31-10-2004, 00:48
Jak dla mnie tc nie bardzo pasuje, zc troche takie jeakies dziwne :P wiec oddalam swoj glos na cc (mam pacc). Na tym forum wiekszosc jest za cc ale niewiedomo jak ludzie z innych krajow, jak cala reszta spolecznosci tibijskiej. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieje, ze ten grudniowy update to bedzie prawdziwa bomba xD

Rychu
31-10-2004, 09:04
Moim Zdaniem jak juz zrobili gold coins i platinium coins to crystal jest najlepszym rozwiazaniem!!bedzie pasowac ;)

Lebek
31-10-2004, 09:45
@up Knight Simon Dark lord
NPC: " do you want trade for 1 crystal coin or 100000 golden coin"*

i bez kalkulatora wychodzi mi 1 crystal coin = 10 000 golden coin. To jedno zero na końcu to ty?

245301
31-10-2004, 11:52
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Sithius
31-10-2004, 11:56
Hmmm...musze przyznac ze nie zastanawialem sie zbyt dlugo i zaglosowalem na crystal coins...dlaczego? A no dlatego ze wydaje mi sie iz krysztalowe monetki beda mialy swoj urok.
Poza tym nazwa tibianium brzmi dla mnie strasznie banalnie (przyznaje ze fakt iz w tibii jest to rzadki metal sprawial ze mialem pewien dylemat ale...nie...ta nazwa jest poprostu fatalna. Moze gdyby ja nieco zmodyfikowali np. tibrian :confused: ). Jesli chodzi o ta trzecia nazwe to wybaczcie ale nie mam zamiasru lamac sobie jezyka... :p :)

Rychu
31-10-2004, 18:12
Jak tak siedz na ty mforum i tak czytam co tu ludziska piszą i nie wiem na co zaglosowac?Według mnie cc to dobra nazwa jak byly gc i pc to cc sie nie bedize wyrużniać :p a tak wogule to ciekawe co Cipsowt zmieni w nowy update?Mam nadzieje że chociarz edron odblokuja dla facc ;)

Zimono
31-10-2004, 18:26
Dla mie cc to ok nazwa. Reszta to jakos tak dziwnie. tc za standardowo. zc mozna se jezyk polamac

jak by co to ja mam klawiature bez alta http://www.tibia.pl/forum/images/smilies/tongue.gif

anasazi
31-10-2004, 18:49
Ladna podroba Gm-a gratz

slawski
31-10-2004, 19:41
Mi sie podoba zitrigal coins, poniewaz brzmi tak "zamorsko"(czytaj rzadka waluta^^)

Bardeus
31-10-2004, 19:44
Nowe coiny? CIPsoft moglby cos ambitniejszego wymyslic... Np. half-pvp :) Polegalo by to na tym, ze tak jak na non-pvp nie moznaby bylo zabijac gracza ale w half-pvp moznaby bylo robic duele jesli obaj (obytrzej?) gracze sie zgodza....

Mi sie tez taki pomysł podoba. Powinni wprowadzic serwerki z trybem wali Half-pvp, tyle ze walka pvp powinna byc możliwa tylko przy zawarciu party. Serwer oczywiście najlepiej w Polsce powinien powstać :D!

A co do głosowania, to myśle, że to dobty pomysł. Gorzej z tym, że jest dostepne tylko dla pacców, bo z tym 10 lvl to ja nie mam problemu.

Bardeus
31-10-2004, 19:57
Niezły pomysł z tym Half-PvP. :P
Mnie ciekawi to, jaki one będą miały kolor (pieniądze). Moje propozycje:
http://www.hellslayer.republika.pl/COINS.BMP

Ten trzeci raczej nie wypali moim zdanie, ponieważ tak samo wyglądają platynówki, albo podobnie i moglyby sie mylic.

A co do nazwy nowej waluty, zigicostam, to ja twierdze, że nazwa, faktycznie orginalna, ale tu tkwi problem. Niech mi ktoś powie, która nazwa w tibi jest orginalna i niepowtarzalna, której nie da sie przetłumaczyć? chyba nie ma takich. Więc moim zdaniem zigi odpada, a najlepsza w tym wypadku jest nazwa crystal. :D

Dr.Unknown
31-10-2004, 22:00
Osobiście wcześniej myślałem o tym samym systemie co Khan, ale z tych trzech chyba rzeczywiście cc najlepiej...a może ancient coins:D:D

NeriusZ
01-11-2004, 12:04
Panowie , Panie , Dźieci.
Ja jestem za Crystal Coin tak yak i reszta =P Zirigi coś tam , nie pasują bo ich nie da siem zapamiętać.A tibianum to tesh nawet dobre , i pochodźi od króla , ale cush =P

Xifuzal
01-11-2004, 14:30
Ze Niby Platyne Zamieniac Na Srebro !!! Ostre Przegiecie W Realnym Swiecie Platyna Niestety Jets Cenjiejszza Od ZŁota !!! I To Walsnie Jets Na Plus Dla Tibi !!

Ghost Nieudany
01-11-2004, 16:46
p.s ja nadal uwarzam że cipowie "liżą"D.,upy pac'omp X(

Mahadevo, jak ja nie znoszę takich prawdziwków jak TY...

Słuchaj, liżą tyłki paccom, bo oni za ten cały bonusowy stuff PŁACĄ, dzięki czemu TY nadal możesz w to grać. Jakby paccowie za płacenie nie mieli z tego nic - to by nie płacili. Jak by nie płacili, to CIPowie nie mieliby z czego utrzymać serwów. Nie mieliby z czego utrzymać serwów - TY byś nie grał.
Może wolisz, żeby było jak z innymi MMORPGami, w których istnieje miesięczny abonament?

I nikt ci nie każe kupować pacca na trzy miesiące - możesz uzbierać za ten czas sporo kasy na jedenaście miesięcy...

@up

Nie jest cenniejsza od złota, bo nie funkcjonuje jako środek płatniczy. Platyna jest od złota znacznie wytrzymalsza.

@topic

Ja oddałem głos na crystal, choć uważam, że to nie powinny być monety, a właśnie kryształy...
Tibianum brzmi zbyt oficjalnie, jakby to była najwyższa waluta. Potem pewnie dorobią zamienniki dla Tibianum i co dalej?
Te trzecie... Zaguratis, czy jakoś tak... Z Zigguratami mi się kojarzy, poza tym - strasznie trudna nazwa...

A może tytanowe monety? :)

PiXik
01-11-2004, 17:02
@Wiecie dlaczego pace i tylko 10lvle??bo ktoś sam chciałby przegłosować i zrobiłby dużooo kont i w taki sposób mogliby przegłosować .Mogli dać od 20lvla dla wszystkich choć to nie konieczne.
Tibianium coin the best:>

Matheous
01-11-2004, 17:31
Xifuzal...Dobra, nie moge sie powstrzymac-debilu popieprzony naucz sie czytac ze zrozumieniem... Nie bedei ci tlumaczyl bo mi sie nie chce ale czytnij jeszcze raz pomysl moj i Khana i POMYSL to serio nie jest trudne...
Ghost-platyna JEST cenniejsza od zlota... No, nie wystepuje jako srodek platniczy bo jest... zA DROGA? ALe JEST owszem JEST cenniejsza... Uwierz mi... A zreszta, jako srodek platniczy to dzisiaj sa papierki glownie, to co, drewno jest cenniejsze od zlota?:)

Khan
01-11-2004, 17:52
Co to się dzieje z tym swiatem.

Tak jak powiedział Math - liczy się nie wartość materiału lecz wartość pieniądza. To wszysto jest kwestią umowną. Papierek, czy mała złota płytka mają jakąś tam wartość bo tak się przyjęło. Kto przy zdrowych zmysłach oddawałby całą wieś za worek błyszczącego żelastwa?

Ale osobiscie nie chcialbym szkłem za stal płacić.

Knight Simon Dark lord
01-11-2004, 21:59
przestańcie sie kłucić tak jak muwilisice my(czytaj pacce) utrzymujemy tibie gdyby nie pacce juz dawno nikt by w tibie nie grał bo by jej nie było bo za co cipsoft ma zatrudnić nowych ludzi za co ma płacić za prąd(no a co jacyś som inny że nie majom rachunkuw za prąd) i za nowe komputery i naprawe sprzętu to wszystko kosztuje i paccowie pomagajom jakby tworzyc tibie bo patrzcie na muj schemat

cip soft=tibia=gracze
tibia=wydatki(dla cipuw)=nie utrzymanie serwera=koniec tibi
wydatki=gracze=pacce=kasa=lepsza tibia

sami oceńcie aha co do up to żeczywiscie z liczbami pomyliłem sie sorry plnolem tak jakos crystal najlepszy wg mnie

ps.mam nadzieje że nikogo nie obraziłem tym że udaje kogoś ważnego bo mam pacca jak tak to przepraszam all

Sokochłap
02-11-2004, 07:56
tylko dzieki paccom mozemy grac,bo oni za placa za serwery na ktorych my gramy.Ok.(sam kupuje pacca na wakacje albo wczesniej) Co do nowych nazw :) Myslze ze ta pierwsza nazwa(juz nie chce mi sie sprawdzac) jest dobra. Taka Tibijska :)

Ghost Nieudany
02-11-2004, 16:43
Ghost-platyna JEST cenniejsza od zlota... No, nie wystepuje jako srodek platniczy bo jest... zA DROGA? ALe JEST owszem JEST cenniejsza... Uwierz mi... A zreszta, jako srodek platniczy to dzisiaj sa papierki glownie, to co, drewno jest cenniejsze od zlota?:)

Tfu, tfu, tfu, kajam się, jak zwykle źle sformułowane zdanie... Ile uderzeń gumowym młotkiem mam zaliczyć? :)

Kto przy zdrowych zmysłach oddawałby całą wieś za worek błyszczącego żelastwa?

Ja. Gdybym mógł ten worek błyszczącego żelastwa zamienić na pieniądze, których po zamianie miałbym furę, to jak najbardziej.
Piszesz o tym worku żelastwa, jakby w środku były cynowe druty. My mówimy o platynie, czymś droższym od złota...

A tak WoGle, to pomysł z zamiennikami i tylko stoma gp na slot w ekwipunku jest głupi... Powinny być sakwy o określonej pojemności, do której wrzucałoby się całą kasę i nosiło przy pasie...

emilok
02-11-2004, 18:10
Caly czas ktos pisze ze cipsoft utrzymuje sie z tych co placa premmy. Pozwole sobie z tym nie zgodzic bo :
a) na najstarszym swiecie jest Elder Druid 1456, Elite Knight 1745, Master Sorcerer 1341, Royal Paladin 1087; na najmlodszych Elder 12, Elite 22, Master 44, Royal 29 co nam daje srednia ilosc promocji na serwerze 2865.
b) serwerow jest 34 co daje 97410 postaci z promocja co jest liczba duza gdyby nie fakt ze to nie jest liczba premium acc tylko postaci z promocja
c) wg mnie kazda osoba z prem acc posiada co najmniej 2 lub wiecej postaci z promocja na roznych serwerach(wnioskuje to z doswiadczen moich i znajomych)
d) od osob placacych wychodzi wiec co 7 miesiecy 44$ czyli 6.2$ na jeden miesiac
e) 6.2 (od jednej osoby/miesiac) * 35 000 (osob placacych) = 218 166$(omg nie za duzo:)) miesiecznie z "paccow"
Chcialem napisac o tym, ze cipsoft sie utrzymuje raczej z reklamy na stronce, ale po tych "wyliczeniach" to juz sam tego nie wiem. 200 tys $ to jest wzglednie duzo, ale oni tej kasy nie otrzymuja calem, bo platnosciami zajmuje sie firma ShareIt, ktore tego napewno nie robi za friko. Troche te obliczenia trzeba traktowac z przymrozeniem oka ale zawsze to jakies prawdopodobienstwo ze dobrze trafilem :P. Jak ktos cos wie dokladniej to nie bojcie sie o tym napisac, jak kazdy moglem sie pomylic.

Co do nowej waluty to mnie szczeze to nie obchodzi za bardzo bo i tak nie bede przez caly czas lookal na te nowe pieniadze a przy zamianie to bedzie sie hurtowo wymienialo tak jak ze 100 gp nie lecisz odrazu do banku(chyba, ze szczytem twoich marzen jest plate set).

Rothes
05-11-2004, 06:14
No i mamy wyniki ankiety (tej oficjalnej):
Crystal coins 71.2%
Zatragil coins 17.8%
Tibianum coins 11.0%

Raul
05-11-2004, 08:29
@up
Brawo za szybkość :P

Tu możecie sobie dokładnie wszystko przeanalizować:
KLIK (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=16136)

Mc_Woody_Magus
05-11-2004, 20:05
Ale nie rozumiem dlaczego jest nielegalne kupowanie PACCA od innych osob? Ja osobiscie nie kupie sobie PACCA powod: za drogi jak dla mnie (jakby moze to bylo w złotówkach to MOŻE) a tak to przynajmniej dostaną kase. Wedlug mnie powinni to zmienic.

p.l
06-11-2004, 22:51
Ale nie rozumiem dlaczego jest nielegalne kupowanie PACCA od innych osob? Ja osobiscie nie kupie sobie PACCA powod: za drogi jak dla mnie (jakby moze to bylo w złotówkach to MOŻE) a tak to przynajmniej dostaną kase. Wedlug mnie powinni to zmienic.
z tego co pamiętam jakąś wypowiedź GM-a co do sprzedawania chyba itemów za RL kasę, stwierdził coś około tego, tibia jest tibią, co człowiek sobie wypracuje, zdobędzie, to będzie miał, a nie że wystaczy że jest bogaty w RL to może i w tibii mieć wszystko. Dlatego regulamin zabrania: handlu postaciami, handlu itemami między światami na RL kasę, również kupna pacca za tibijską kasę (ponieważ ktoś mając RL kasę może ją w ten sposób "wymienić" na tibijską).

wyseq
08-12-2004, 16:42
J bym wolal zeby byly:
gp- zloty
platy- dolar
i ta nastepna- euro

hi change zloty 10 yes bye :]

Platon
12-12-2004, 03:13
Cipsoft nie chce zeby, jak ktos mial kase w prawdziwym swiecie, to mial korzysci (czyt. pac, itemy, postacie etc.) w tibi, a sam pacca sprzedaje za dollary, co z tego, ze moge grac 10 lat w tibie, miec 200k platynek, 300 lvl itd. jak nie bede mial kasy na pacca, cipsoft sam sobie zaprzecza.

A co do tego, ze tylko pacce od 10 lvl moga glosowac, to bym zmienil na:
zostawil paccow od 10 lvl i dodal faccow od lvl np. 20