Pokaż pełną wersje : Prywatny Test Server- ssy i wiadomości
Stron :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
Uuuu nieźle udpili najtów.
A jakieś ssy palków macie? ;/
Problemaker
18-11-2007, 03:34
tak np knighty maja exori hur.. ale ono bierze 40 many i zeby je uzywac trzeba miec bron i dobre skile.. mam skile 87 axe i 65 lvl wale z heroic axe i moje hity exori hur w czlowieka wynosza srednio 30 a taki sork co ma 50 lvl i 50 mlvl z exori vis walnie we mnie 50-60 jak nie wiecej i to bez zadnego problemu.. pozatym 20 many u sorka to bardzo malo a 40 u knighta to ze 2 minuty czekania.. wiec nie mozmey tego tak porownywac
Jak CHYBA wszystkim wiadomo, KNIGHT jest to profesja NAJMNIEJ UZDOLNIONA MAGICZNIE, WIEC POMYSL CZLOWIEKU ZANIM COS NAPISZESZ!!!!!
@Pseudo knighci
Jak wy zarabialiscie tony kasy podczas tej jesieni i częsci lata to bylo ZAJEBISCIE, teraz ktos napisal, ze sorc bedzie zarabial to zepsuli ekonomie, BO JAK TO KURWA SORC MOZE ZARABIAC WIECEJ OD KNIGHTA OMGOSH OMFG ITD... wASZA metoda to: Knighta jest najlepszy= dobrze, polepszyli sorca= skaczemy z mostu, z dachu, podcinamy zyly, wieszamy sie, pijemy trucizne i tak dalej ...
boze dzieci ja tam sie ciesze z update jedyne rzeczy jakie mi nie pasuja to overpowered sorc + visy na dista (wiem to ts wiec all moze sie zmienic ;] ) i potiony dla knighta, a idea potionów zostala wprowadzona po to zeby knight mial waste i mu sie ciezko expilo, od czasu az gracze zaczeli se robic farmy druidów i robic do 20 bp uh dziennie i sprzedawac to po nawet 2k za bp oni zarabiali knight mial tanie środki do expienia i all byli hepi poza cipsoftem wiec musial sie wtracic iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......... udupil dajac elo superowe miksturki.
p.s.
mam pytanie do knighta co gra na tsie
ile many zabiera exana mort i jak leczy?
moze w tym czarze jedyna nadzieja ;]
jak wasz slucham az chcie sie rzygac
ze to prawda ze knight zarabia kase nie prawda
mdw , postac magic zarabia ogromne pieniadzie
dobry przyklady poi na harmonia mdw bierze 300 k od osoby
300k x 25=7500kk
to wy twierdziecie ze sorc czy druid nie zarabia malo kasy
to znaczy jestes ulomni
a z tego ze 7500kk podzieli na 7 osoby
7500:7=1070
a koszty runek jest ok 500 k
wychodzie za kase pol 1kk na glowe
to malo ?
nie noooooo to jestes swietny po 1 nie mdw bierze tylko herganon bo herg to organizuje on jest głową interesu w gildii, na poi chodzi co jakis miesiąc więc 1kk w miesiąc to zaden elo yo pro super ale zajebisty fof wyczyn od updatu 7.5 <3
pozdro 4 banuta hunters :))
poi jest cięzkim questem i zawsze jest ryzyko smierci i trzeba poswiecic troche czasu na niego bo to nie jest rat quest
hi>rat>yes>thx for 2 gp you are veri zajebisty npc>bye
i once again
Hmm, no to teraz WY jestescie pragnienie!!!:D:D
Andrealfus
18-11-2007, 07:37
do osob skarzacych sie na waste knightami po upie:
od poczatkow tibi kina zawsze mial waste....po summer update to sie zmienilo....a teraz, jak ma wrocic waste, to wy ludzie sapiecie w ch...straszne ze "ohh ohh nao bede mial 2gp waste plx nao cip sux..." z deczka to wkurw...gdy nie bylo summer apdejtu wszystko bylo ok, nikt sie nie skarzyl na waste...ludzie o co wam biega? ze potiony duzo kosztuja? Chuj (za przeproszeniem ofc) wam w dupsko! nazbieraliscie se kaski przez pol roku to tera wydajcie ja na exp a nie sprzedajecie na allegro! ,,|,,
/\
|
to byla wypowiedz sorca, wkurzonego sapaniem dzieci...
mam nadzieje ze podobna sytuacja nie nastanie, ze bede musial znowu wtracac swoje, az bolesne, 3 gp...
po 1 Jakos od tego summer updatu nie wzbogacilem sie zbytnio wiesz? Ekonomia jest na tak fatalnym poziome że nie opłaca mi sie z lizardow wychylać bo poco mi te dsm z frostow? jak go za 25-30k opchne a zanim wypadł straciłem xx bp uh i yy mana fluidow.
po 2 Nikt sie nie skarżył? trzeba było przejrzeć forum tibia.com to byś zobaczył
po 3 3,5k za bp uh to nie jest 8,7k za bp potionow
po 4 panuj nad słowami, przeklenstwa nic nie wnosza do wypowiedzi.
po 5 Jakos nie przypominam sobie abym miał waste przed tibia 7.5, po wprowadzeniu 7.5 z tiq zaczely sie problemy z ekonomia.
Gram moim knightem od samego poczatku trimery i jakos za tibi 7.1 - 7.2 oplacalo isc na dl, wypadl dsm po 70k+ na glowe, wszystko ladnie sie zwrocilo. Wprowadzili Hydry i te inne syfy to bohy momentalnie z 120 na 30k.
Smash-Shady
18-11-2007, 07:43
po 1 Jakos od tego summer updatu nie wzbogacilem sie zbytnio wiesz? Ekonomia jest na tak fatalnym poziome że nie opłaca mi sie z lizardow wychylać bo poco mi te dsm z frostow? jak go za 25-30k opchne a zanim wypadł straciłem xx bp uh i yy mana fluidow.
po 2 Nikt sie nie skarżył? trzeba było przejrzeć forum tibia.com to byś zobaczył
po 3 3,5k za bp uh to nie jest 8,7k za bp potionow
po 4 panuj nad słowami, przeklenstwa nic nie wnosza do wypowiedzi.
po 5 Jakos nie przypominam sobie abym miał waste przed tibia 7.5, po wprowadzeniu 7.5 z tiq zaczely sie problemy z ekonomia.
Gram moim knightem od samego poczatku trimery i jakos za tibi 7.1 - 7.2 oplacalo isc na dl, wypadl dsm po 70k+ na glowe, wszystko ladnie sie zwrocilo. Wprowadzili Hydry i te inne syfy to bohy momentalnie z 120 na 30k.
1.Zalezy od swiata?
2.Bywa.....
3.Ale to nie jest tez majatek...
4."Za przeproszeniem" napisalem, reszta jest specjalnie niedokonczona, zeby nie bylo, ze mnie rodzice nie wychowali...
5.Waste jest, byl i bedzie...
i tera zacznie sie bluzganina knightow... ;|
hehe smieszne rozmowy sie czyta miedzy wami xD
Jestem ciekaw czy ten test server ciagle beda brane zapisy z 16 pazdziernika czy potem jakos blizej listopada i z listopada ktoregos tam
jezeli ten test server ma trwac i trwac co o tym myslicie?
bo ma tutora ponad tydzien i niemoge wbic :|
Andrealfus
18-11-2007, 07:50
1.Zalezy od swiata?
2.Bywa.....
4."Za przeproszeniem" napisalem, reszta jest specjalnie niedokonczona, zeby nie bylo, ze mnie rodzice nie wychowali...
2. Bywa ? A masa sorcow i druidow co robila po summer update? xd
3.
Wiesz 3,5k a prawie 9k to jest spora różnica - co mógłbym zrobić z kasa jak by potiony stały 3-4k a nie 8,7k? Zapewne odkladal bym na mpa czy g-legi. A jesli te pare k dla ciebie to mała różnica to mam pomysl, bierz z dp 10k, kupuj 3bp mf a reszte wywal do wody bo ponoc to nie jest roznica
Co bedzie to bedzie trzeba sie bedzie przyzwyczaic i tyle, najwyzej bede jednym z ostatnich zyjacych knightow :p
Jak ja patrze na wasze wypowiedzi to mi się płakać chce, boże ludzie cały czas widzę negatywne wypowiedzi, jeżeli tak wam sie nie podoba to dlaczego dalej gracie ? Jesteście aż tak uzależnieni że chociaż wam sie nie podoba dalej będziecie grać ?
TO JEST TEST !!!!!!!!!
Szybki'lols
18-11-2007, 09:02
ja po upie bede gral druidem nawet jak bedzie taki jaki jest
to moja ulubiona profesja chociasz mam 120 palka =d
ale i tak druida mialem robic
wogule ta rozdzka zajebsita ta lodowa =p
a exori flam teraz jak wpisze sie to wali samo w potwora?=p
Ty masz 120palka? to za ile kupiłeś? popraw ortografie -.- i przeczytaj regulamin forum.
--Cienius--
18-11-2007, 09:04
Jak tak patrze to widze jak bedzie wygladac sytuacja:
Knight expi na frostach
zuzyl w chuj kaski na potiony i mf na exori gran. Normalnie bylby na lekki + ale teraz jest 50k- . Wiec jedynym sposobem na + jest sprzedaz dsmow nie za 25k tylko za 75k
Sorc na*******a ile wlezie tanszymi o polowe od potionow mfami i jest 5k+ i ma dsma
Sorc zeby miec kaske na zajebiscie tanie mf sprzedaje dsm za 25k a knight zostaje wysmiany na trade chanelu... I co ma w takiej sytuacji zrobic jak sie powtarza z 6 razy? Knight ma 0 kaski sorc ma jej w chuj.
Knight mysli: Hym... O wiem! postawie bota na rotach tam nie mam waste!
Co o tym sadzicie?
Esterek12
18-11-2007, 09:11
zrób cos dla knighta jakies czary dobre atakujace i uleczajace bo knight nie ma zadnych atakujacych a uleczajacych ma tylko exure i prawie nic nie daje :/
Esterek12
18-11-2007, 09:14
Zrób cos dla knighta jakies czary uleczajace(+50hp) i jakies czary walace(+70)
temisull
18-11-2007, 09:25
Teraz all knajci i pallki robia wielkie halo a czemu nie mowiliscie nic jak wam polepszali chary? Brawo Dla CipSoftu.!!!
Ty masz 120palka? to za ile kupiłeś? popraw ortografie -.- i przeczytaj regulamin forum.
wez idioto zamknij ryj bede pisal jak mi sie podoba noobku z carlin
hahah idz kurfa poplacz sie do matki ze balans postaci
dalibyście jakieś ss'y zamiast się kłucić i wyzywać
Ide se patrze se a tu kupa lezy se 8o8o8o8o8o - tyle moge powiedziec B)
Vardesaavre
18-11-2007, 09:45
A ja sobie maże o obejrzeniu filmiku z tibi 8.10 :)
DAJCIE LINKA DO ŚCIĄGNIĘCIA TIBI CAM DLA TIBI 8.10
IceMaster :)
18-11-2007, 09:51
nie ma zadnych atakujacych? dziecko kiedy ostatnio grales w tibie? leczacy nowy bedzie jeden, nie wiem czy nie bedzie exury.
to po updejt juz nie bede mogl zabijac czerwonych smokow? ;o jejej co ja teraz zrobie :<
Wymyśleli kurwde. Vis na odległoś.. Posrało czy co? Od tego są runy a nie kurwa czar ofensywny. Już widze jak będą wyglądać hunty na hydrach. Sorce kilometr od hydry i z visa czy flama.
Speary 3 kratki odległości. To jest żal. Przecie wiadomo że taki ludek rzucił by dalej włucznią. Te mikstury leczące? Też dowalili, nie dość że od lvla to jeszcze jaka fajna cena. Takie jest moje zdanie.
pozdrawiam DxV
no i zgadzam sie z toba w 100 % :D:D
Sa tu tutorzy i senior tutorzy co czytaja moje posty i moze ktorys pomysli tak jak ja po przeczytaniu mojego postu i napisze to na forum.tibia.com bo ja do tematow tutorow nie mam dostepu
z toba tez sie zgadzam, wiec tutorzy i seniorzy napiszcie cos o.O
mag po upie nadal mogl pgowac np. Dharel 25 Jul 2007 +7,026,948 2 198
prawda :cup:
To sie mylisz bo caly czas ma wkurwe kasy... Magiem trzeba umiec grac ;) az tak bardzo nie ucierpial jak sie wszystkim wydaje
tez tak sadzilem , mag od zawsze byl silny..
Tyś jest chyba porąbany. CZaisz ek skile +100 Stonecutter Axe + kamienie. Koles by rozwalil kazdego stwora X(
kjazdego to nie, nie zapominaj o bossach
Chyba jednak tez twoj Dharel stracil duzoooo kasy na to wbicie 7mln k expa bo teraz jakos szybko nie expi. Proponowal bym skonczenie naszej dyskusij bo widze ze mamy odmienne zdanie na temat sili i mozliwosci profesij
to mogl chodzic na mniejsze hunty gdzie mu sie zwroci kasa, ale jednak wybral te 'lepsze' bo mial jej duzo, przyklad byle jaki 90 sorc (bez pacc ) u mnie na arcani 3kk, wystarczy?(wiec jakos umie zarabiac_)
ja to kurwa bede grac palkiem nawet jakby nie bylo spearow i mialbym walic z fista...TO TYLKO GRA
@Do knightow i palladynow co beda retired po update
Naucze sie w to grrac dzieci updata...
jak bysbyl ed/ms tez byl bys happy gdyby tak bylo jak na testach, a zobaczylbys jakby Ci sie gralo po updacie( zreszta zobaczysz)
tak np knighty maja exori hur.. ale ono bierze 40 many i zeby je uzywac trzeba miec bron i dobre skile.. mam skile 87 axe i 65 lvl wale z heroic axe i moje hity exori hur w czlowieka wynosza srednio 30 a taki sork co ma 50 lvl i 50 mlvl z exori vis walnie we mnie 50-60 jak nie wiecej i to bez zadnego problemu.. pozatym 20 many u sorka to bardzo malo a 40 u knighta to ze 2 minuty czekania.. wiec nie mozmey tego tak porownywac
prawda, polac mu
Dobrze , ze zmieniaja zasiegow spirow , anty dzieci spirow bo co to za palek co leje ze spirow a nie z kuszy ?
Mam nadzieje ze paladyni znowu beda walic z kuszy .
no to lej sobie z ZAKLETEJ broni, widziales kiedy takiego rycerza ;>??
Jak CHYBA wszystkim wiadomo, KNIGHT jest to profesja NAJMNIEJ UZDOLNIONA MAGICZNIE, WIEC POMYSL CZLOWIEKU ZANIM COS NAPISZESZ!!!!!
@Pseudo knighci
Jak wy zarabialiscie tony kasy podczas tej jesieni i częsci lata to bylo ZAJEBISCIE
nie kazdy botowal, zauwaz to
racja !:cup:
Knight expi na frostach
zuzyl w chuj kaski na potiony i mf na exori gran. Normalnie bylby na lekki + ale teraz jest 50k- . Wiec jedynym sposobem na + jest sprzedaz dsmow nie za 25k tylko za 75k
dla mnie tego dsma za 75k mozesz nawet sprzedawac pol roku, gl za wytrwalosc
wez idioto zamknij ryj bede pisal jak mi sie podoba noobku z carlin
hahah idz kurfa poplacz sie do matki ze balans postaci
sadze ze ty jestes wielkim noobem, bo na rodzine sie nie wjezdza, to tylko gra, cymbale
Evil Maul
18-11-2007, 10:10
lol - skoro ma 2x wiecej many niz ty a uzulpenia jej zapas 2x wolniej - jest wiec dokladnie rowny z twoimi knajtem. Jesli tego nie potrafisz zrozumiec to masz problem. Cena na ts nie jest ostateczna i bedzie z cala pewnoscia wiele razy zmieniana nim zostanie ustalona ostatecznie i wprowadzona do gry.
A tobie proponuje jednak cos na uspokojenie ewentualnie palnij sobie w leb z rozpaczy lub przestan grac.
Zachowujesz sie jak by ci Cipsoft odebral cale twoje zycie...:baby::baby:
:evul:poza tym mam polewe z takich jak ty placzacych dzieci update ktorych skrzywdzil evul Cipsoft....
oł jeeee... cry baby cry...
PS Respect dla tych wszystkich ktorzy sa wierni swoim profesjom i graja niezaleznie od tego jak Cipsoft je zrypie...
Po 1. Jakoś się nie zanosi na zmiane great heal potionów (od 2 dni wszystkie profesje mają za zadanie iść i na exp w grupie czy w solo i sprawdzić ile wydaja na sprzęt a ile maja zysku ) z tego co widzę to 80 % knightów huncąc solo ma waste .
Po 2. Ja nie zmieniam profesji co update to moja pierwsza postać i gram ją od Tibii 7.3 i nigdy nie martwiłem się że jak ja aby zarobić hunciłem guardy na 80 lv to sorc czy drut na 80 lv huncił smoki i jakoś nie martwiłem się (bo wiedziałem że to się zmieni )
Ale to co teraz Cipsoft robi to jakaś głupota ich update'ty przypominają błędne koło.
Po 3 . Czytaj ze zrozumieniem napisałem że by było jakimś totalnym nie porozumieniem gdyby to jeszcze sorc i drut leczył sie za więcej niż knight .
Po 4. Nienawidze takich ludzi jak ty którzy mówią "Update dla knajta i palka jest zajebisty ! " a pisze to sorc/drut który po update nie bedzie miał na niczym waste i który to siedział pół roku w pz bo "vis był za słaby"
Duch Guardi
18-11-2007, 10:12
Zrób cos dla knighta jakies czary uleczajace(+50hp) i jakies czary walace(+70)
nikt tutaj ci nic nie zrobi bo grę nie robi tibia.pl tylko firma CipSoft
nie mam nic przeciwko ulepszeniu drutów i sorców ale to żeby zniszczyć ponownie 2 profesje.Mogło zostać tak jak jest tylko ulepszyć profesje magiczne
krzysheak
18-11-2007, 10:19
Nie kupil tego chara bo znam go od 60 lvla~, a nawet jak kupil to chuj ci do tego? jak kupilem chara to co?? mozesz po mnie jezdzic i tak moge ci udowodnic 100000000 razy ze to ty jestes noob i gowno wiesz o tej grze wiec J@P@
A wogole wypowiedzi niektorych uzytkownikow sa pod wyraznym wplywem patologii wystepujacej w domu wiec mysle ze jezdzac po kims nie mozna sie nie odniesc do takich a nie innych rodzicow.
dawajcie jakies ss z nowymi wyspami jak sa juz
Nie kupil tego chara bo znam go od 60 lvla~, a nawet jak kupil to chuj ci do tego? jak kupilem chara to co?? mozesz po mnie jezdzic i tak moge ci udowodnic 100000000 razy ze to ty jestes noob i gowno wiesz o tej grze wiec J@P@
A wogole wypowiedzi niektorych uzytkownikow sa pod wyraznym wplywem patologii wystepujacej w domu wiec mysle ze jezdzac po kims nie mozna sie nie odniesc do takich a nie innych rodzicow.
_/ hyyh
miales byc rano cfelu!
nikt nie da ssow bo im sie nie chce , jedynie soulman o nas mysli.
To jest test ale test nie zmieni sie diamentalnie tylko beda poprawki .
krzysheak
18-11-2007, 10:32
_/ hyyh
miales byc rano cfelu!
Zaspalem :/
Kileros fire'son
18-11-2007, 10:42
Trochę przesadzili no ale to tylko ku*wa TEST!!!!!
wszystko ulegnie zmianie ze 100 razy tak jak to było w letnim "apdejcie" pożyjemy zobaczymy :P
Zaspalem :/
jak zwykle kurfa-.- wkurfiony -.- -.- .-.-. ----.......-------------
masz tutora? jakims charem i mozesz wejs na test server?
Hard_Master
18-11-2007, 10:45
Ludzi teraz bedzie mniej więcej sprawiedliwie. Przed upem knight robił se druta na 24 lvlu i na bocie 24/h robil se uhy. A sorc? Kupował za całą swoją kasę mfy,które są drogie....
Teraz bedzie tak:
sorc kupuje mfy za ta sama cene co knight lfy i good
puknij sie w glowe nie kazdy botowal, a kto poiwedzial ze knight jak wydawal na uhy to nie mial waste jak szedl na lepsze monstery, niz sorc?X(X(X(:glupek:
tylko sorc bedzie teraz solowal demce a kingt moze je blokowac z duzym waste
Ludzi teraz bedzie mniej więcej sprawiedliwie. Przed upem knight robił se druta na 24 lvlu i na bocie 24/h robil se uhy. A sorc? Kupował za całą swoją kasę mfy,które są drogie....
Teraz bedzie tak:
sorc kupuje mfy za ta sama cene co knight lfy i good
Nom może i tak ale 600 hp czy tam ile dla rycerza to nic w porównaniu z 600 many dla druida/sorca ,który może za to bardzo wiele
Pierozek
18-11-2007, 10:55
@3up
Lf jest duzo drozsze od Mf teraz ;]
Evil Maul
18-11-2007, 10:56
żal -.-'
09:46 Apola Silverstone [59]: i blocked destroyers and nightmares
09:46 Apola Silverstone [59]: THANK GOD FOR STRONG MFS
Bartek11
18-11-2007, 11:00
Jedno powiem. SZYKUJE SIE WIELKI POWRÓT KNIGHTÓW DO..... kazordonu ;]
Jedno powiem. SZYKUJE SIE WIELKI POWRÓT KNIGHTÓW DO..... kazordonu ;]
Albo ... (tak jak bylo w poprzednim upie tylko ,że na odwrót) każdy zrobi drugiego chara z profesja magiczna
Bartek11
18-11-2007, 11:09
Ja tam zostaje na moim knighcie :] KNIGht ROX 8o8oB)8o8o
i za to masz u mnie wieeeeeeeelkiego PLUSA
Bartek11
18-11-2007, 11:15
THX BO KNIGHT JEST SUPER!!!!!8o
Duke Dran
18-11-2007, 11:18
Ja tam zostaje na moim knighcie :] KNIGht ROX 8o8oB)8o8o
A ja na druidzie : D też chcę plusa : D.
Jak ci nie starcza to nie pierdziel żeby iść gdzieś gdzie jest źle i spada tam bp. manasek...
Czyli nabku uwazasz ze mam siedziec na gsach majac tam 50k/h a nie gdzies gdzie mam 100+k/h expa bo tam mi beda manasy schodzic to ni warto? naaaaaaaaab
Niezwyciezony
18-11-2007, 11:37
Boshe tibie zniszcza tym update ;(
A ja na druidzie : D też chcę plusa : D.
Jezeli zostales na druidzie po letnim upie to za to masz plusa ;P
CipSoft Says :
Hymm...Ludzie robimy tak w lato udupiamy sorców i drutów a w zimie udupimy knajtów i palów...
Tyś jest chyba porąbany. CZaisz ek skile +100 Stonecutter Axe + kamienie. Koles by rozwalil kazdego stwora X(
ty moze myslisz ze te kamyczki to jakies super hiper?
maja niewielki wplyw na obrazenia maksymalne, raczej tylko podwyzszaja srednia ciosów
Kempesss
18-11-2007, 11:58
Ja tam po letnim upie gralem swoim druidem i dalej bede nim gral i nawet jak go troche pogorszyli (bo przeciez nadal dalo sie nim grac normalnie) to ja nadal nim gralem i nie plakalem i nie zakladalem nowych postaci bo mi sie podoba druid.....
Bartek11
18-11-2007, 11:58
CHce ci powiedziec że nie amsz racji widzailem dzialanienie tych kamyczką war hammer lodowy w lapach 150 ek ze skilami 90\90 walil więcej niz zwykle + jakies 70 obrazen od lodu. :o
Co to jest ten update zmieni całą tibie
21:28 Craban [200]: and we will close this testserver on monday too
Tyle do powiedzenia.
omg idzcie sie leczyc ale pierw skonczcie z ta gra -.- co wy sie tak podniecacie uptade? niech zrobia nawet potiony po 5k each bede sie cieszyc mniej noobow bedzie -.- kto umie grac i gra dla zabawy bedzie dalej gral
ps. bledow duzo bo reka zlamana ;]
wrogonastawiony
18-11-2007, 12:36
Yyy czyli mamy myśleć ze zamna ta wersje, poprawia co trzeba i odpala nastepny test ? ^^
Czy moze...
Moczymordah
18-11-2007, 12:41
Knight expi na frostach
Sorc na*******a ile wlezie tanszymi o polowe od potionow mfami i jest 5k+ i ma dsma
Sorc zeby miec kaske na zajebiscie tanie mf sprzedaje dsm za 25k a knight zostaje wysmiany na trade chanelu... I co ma w takiej sytuacji zrobic jak sie powtarza z 6 razy? Knight ma 0 kaski sorc ma jej w chuj.
Knight mysli: Hym... O wiem! postawie bota na rotach tam nie mam waste!
Co o tym sadzicie?
Dokładnie taka sama sytuacja jak wtedy, kiedy to kina/pally mieli powah...
Sorcek expi na DL'ach
zużył orgromne ilości mfów na visowanie i leczenie, ma DSMa (na Danerze można go sprzedać za 30k). Normalnie wyszedłby na jakiś +, ale teraz, kiedy musi 2x tyle się navisować żeby zabić DLa, musiałby sprzedać DSMa 2x drożej.
Kina zapieprza 24/7 na frostach, ma takie profity, o jakich sorcom nigdy się nie śniło. Poza tym zarabia krocie na blokowaniu pallkom demów.
Kina na 100+ zużywa na frostach tylko mfy i od czasu do czasu jakiegoś uha, na 20 bp mf wyciąga przynajmniej 2 DSMy i jakieś rh i towerki. Natomiast sorc na te przykładowe 20 bp mf wyciąga przy sporym farcie 1 DSMa i musi po ~40 min za*******ać z powrotem do sklepu. Sorc wychodzi na - i ratuje się tylko tym, że ma jakiegoś botchara na rotach albo robi nieopłacalne runki i sprzedaje je frajerom, którzy jeszcze grają sorcem.
Yyy czyli mamy myśleć ze zamna ta wersje, poprawia co trzeba i odpala nastepny test ? ^^
Czy moze...
Najprawdopodobniej odpalą test, ale publicznego ma nie być.
Rozmawiałem wczoraj chwile z Crabanem, powiedział ze cały weekend poprawiali bugi i nie mieli czasu nic przeczytać z tematu "Feedback" na Tutor Boardzie, ale widział że już wystarczająco tego jest, więc w poniedziałek się tym zajmie i zamknie test serwer.
Zresztą macie tutaj całą moją rozmowe z nim.
21:19 Craban [200]: I wanted to be extra careful with the paladins
21:24 Craban [200]: I wont sumon monsters on this test server
21:26 Craban [200]: To be honest, I did not have the chance to read it yet
21:26 Craban [200]: I was too busy fixing bugs yesterday
21:26 Craban [200]: I will take all that feedback on monday
21:26 Craban [200]: and calculate all of it through
21:26 Craban [200]: and then see what it tells me
21:28 Craban [200]: but not before monday
21:28 Craban [200]: there will be another test server for all the nice content things
21:28 Craban [200]: quests
21:28 Craban [200]: areas
21:28 Craban [200]: monsters
21:28 Craban [200]: and lots of other things too
--Cienius--
18-11-2007, 12:50
Kojtos dowiedz sie jakie beda zmieny wzgledem knightow...
tyle ze ceny niektorych itemow po upie zostana na niektorych swiatach drozesz a na innych bez zmian bo cip soft ma zamiar zrobic wyzsze stale ceny w sklepach
@Pseudo knighci
Jak wy zarabialiscie tony kasy podczas tej jesieni i częsci lata to bylo ZAJEBISCIE, teraz ktos napisal, ze sorc bedzie zarabial to zepsuli ekonomie, BO JAK TO KURWA SORC MOZE ZARABIAC WIECEJ OD KNIGHTA OMGOSH OMFG ITD... wASZA metoda to: Knighta jest najlepszy= dobrze, polepszyli sorca= skaczemy z mostu, z dachu, podcinamy zyly, wieszamy sie, pijemy trucizne i tak dalej ...
to Ty czytaj uwaznie cale forum.. skoro ktos pisze ze sork ma "exori vis" a knight ma "exori hur" i to jest to samo to nie mozna tego porownywac.. balansacja postaci miala "WSZYSTkO WYROWNAC" zeby postacie byly takie same.. a nie zeby jedna byla od drogiej lepsza.. nic nie mam do tego zeby sork sobie zarabial.. ale wyglada na to ze bedzie 3 razy szybciej expil i mial 3 razy wiecej kasy.. a to nie o to przeciez chodzi w balansacji
krzysheak
18-11-2007, 12:56
Sorcek expi na DL'ach
zużył orgromne ilości mfów na visowanie i leczenie, ma DSMa (na Danerze można go sprzedać za 30k). Normalnie wyszedłby na jakiś +, ale teraz, kiedy musi 2x tyle się navisować żeby zabić DLa, musiałby sprzedać DSMa 2x drożej.
Kina zapieprza 24/7 na frostach, ma takie profity, o jakich sorcom nigdy się nie śniło. Poza tym zarabia krocie na blokowaniu pallkom demów.
Kina na 100+ zużywa na frostach tylko mfy i od czasu do czasu jakiegoś uha, na 20 bp mf wyciąga przynajmniej 2 DSMy i jakieś rh i towerki. Natomiast sorc na te przykładowe 20 bp mf wyciąga przy sporym farcie 1 DSMa i musi po ~40 min za*******ać z powrotem do sklepu. Sorc wychodzi na - i ratuje się tylko tym, że ma jakiegoś botchara na rotach albo robi nieopłacalne runki i sprzedaje je frajerom, którzy jeszcze grają sorcem.
LMAO no tym to mnie rozwaliles.... od kiedy to knight na 20 bp mf wyciaga 2 dsmy i "jakies rh" ? Chyba nigdy tam nie byles. Ja na jakies 30 lvli wylootowalem 7-8 dsmow i 5-6 rh wiec nie gadaj mi ze
knight w ciagu 3 godzin jest 80k+ w itemach i kasie jak absolutnie GOWNO o tym wiesz... :)
A wiadomo jakie zamierza dodać tereny? Coś ciekawego, mam nadzieję, a nie taka komercha...
@Adiago
Nie żeby wszystkie były takie same, tylko żeby wszystkim równie opłacalnie się grało.
Powinni trochę skillowanie ułatwić, i zrobić tak, jak jest w każdej porządnej grze:
Wojownik-PJC (Prosty Jak Ch*j)-Wszystko opiera się na kup mieczyk-poluj-kup lepszy mieczyk-poluj. Atak średni, obrona średnia, "łatwy w użyciu".
Mag-ZACT (Zaje***ty, ale cholernie trudny)-Żeby cokolwiek osiągnąć trzeba się naharować jak przy kopaniu rowów, ale jak potem z fajerbala walniesz, to pół wroga leży. Atak w ch*j, obrona byle-jaka.
Pallek jest dobry.
Golab911
18-11-2007, 13:05
Ja napewno nie bede zmieniac profesji. Nie po to tyle czasu zmarnowalem na skillowanie, zeby to rzucic w huj
to w pon zamkną a kiedy otworzą 2 też w pon tylko potem czy już we wtorek ??
Xzonixek
18-11-2007, 13:08
postacie z 250 lvl
druidzi Mateusz Dragon Wielki = 1 (2 druid ma242lvl)
palkowie Sir arthos = 1 (2 ma 245lvl)
knighci jest ich 11
sorcowie jest ich 8
czyli druidów i paluw jest tyle samo z minimum 250lvl więc oco ci hodzi że jest mało palów z 250 lvl
suma druidów w top 500 to 36
palków to 80
i jeszcze jedno na ostatnim upie dostali "nagrodę" tylko palkowie i knighci a sorkowie i druidzi kopa w d
na to update sorkowie i druidzi dostają czary i manasy
palkowie strzały czary i fluidy
knighci ulepszanie broni przez kamuczki i life fluidy
więc wszyscy coś dostają
Tylko że sca/ave/arcane staffa nie przemienisz z kamykiem, i ci typ z wh+kamyczek bedzie bil tyle samo co ty z arcane? Co to za sprawiedliwość?
moje odczucia jak narazie ;/ choc gram ms to nie podoba mi sie co robia z innymi profesiami
- roznorodnosc czarow u druida i maga - OK
- miksturki dla knighta ( beznadzieja , i jeszcze ta cena , jesli by byly w samej cenie co nowe manasy to ok ale teraz zdecydowanie za drogo )
- nowe manasy tez beznadzieja ( za cene najwiekszych mam 4 bp podstawowych manasow , wiec sie bardziej oplacaja )
- brak combo potworkow ( beznadzieja na maxa !!! przy expie nie bede sie wogole przejmowal czy mi walnie cos combo i padne czy nie . sorc bedzie mogl blokowac prawie wszsytko ;/ )
- wyglad nowego ue energetycznego troche kiczowate ;) za duze te chmurki
- zwiekszenie mnoznika przy ruach na plus
- nowe czary dla pala . hm... ok ale szkoda ze tak malo jest niumarlych potworow
to chyba wszsytko narazie
Ta, w co sobie poklepie czarem? W Lost Soula? Na tombe pojde? Już widze jak soulman lata na candi po Peninsuli i bije z nowych gfb we wszystko co sie rusza...
a hujnia grzybnia sorc zawsze był the best, tylko że był the best bo ludzie którzy nim grali byli pr0, np taki Setzer Gambler czy jakos tak, albo Cachero, wiesz jaki pogrom robili? po 7.6 gdy kazdy dzieciak mógł wbic setny lefel tibia przestała mieć sens bo stała się ZA ŁATWA, dzieci które wtedy grały chciałby zaszpanować lefelem kumplom z piaskownicy, i to tak naprawde zepsóło tibie - fala polski dzieci wanda tyle w temacie i przestańcie już pierdolić o tym bo czasu nei cofniecie
Filthy Ragon - Inferna 120+ ms, jednen z ludzi, których szanuje... Rooked after 7.6 update... Why? Soo sucks game....
mag po upie nadal mogl pgowac np. Dharel 25 Jul 2007 +7,026,948 2 198
Jak z warlo i poi miał w domku ponad 5kk...
Wiem ze mogl ale na dlugo kasy mu na to nie starczylo
Nie gra, bo nie ma czasu...
źle to zostało ujęte , Mag nie jest teraz najlepszy bo Mag a nawet i 3 nie ma za bardzo szans na tych samych lvl ubić Knighta ,
a jednak troszkę za bardzo ich ulepszają :/
lecz niecały rok świetności Knighta właśnie minął :)
A co to kurwa ma być? Chyba o to chodzi żeby ryc na wojnie wchodzil tam, gdzie sorc nie wejdzie... Tank = uh mf explo gfb f bomb+pots..., a teraz huj i tyle:P. Knight też nie ubije sorca, gdy potrafi grać, bo ugh i huja zrobie ci moim rycem...
Jak coś, pół roku... Sorc półtora....
I smieszą mnie niektóre wypowiedzi że rycerze NIGDY nie maja waste... Wszystko zależy od szczęścia/pecha :>.
Jeszcze co do czarów force strike na odległość, przecież rycerz i paladyn też mają "exori hur" i "exori con(?)"
pozdrawiam,
Smug
Tylko że nawet palek z royalek nie ubije asa tak jak soulman na tescie je bil... Poza tym con bije od skilla, czyli co? 80+- bo arm na 100...
1.Zalezy od swiata?
2.Bywa.....
Ta, wczoraj kumpel 120 ek z arcane staffa klepal maly d lair ven od 10 do 17... 9 woi 3 dragonki towerka bp broadow... wasted 30+ bp mf i pare uh... Porównaj sobie z 120 msem, który klepiąc Tower w marcu miał przez ten czas o wiele więcej loota, a schodzily mu 3-4 bp mf na h...
CipSoft Says :
Hymm...Ludzie robimy tak w lato udupiamy sorców i drutów a w zimie udupimy knajtów i palów...
Polityka Cipsuxu:
Jutro zaczną robić palków, to my ich w huja zrobimy i za pół roku ich udupimy...
Błedne koło ;>
Tyle do powiedzenia.
Wspaniale.
Sorcek expi na DL'ach
Myślisz że 100 kina ma takie mega elo pro joł joł profity z frostów? Kumple siedzą tam raz - dwa na tydzień i jakoś nic ciekawego tam im nie spada na 4h huntu max rh, a przy tym wastują 10-20 bp mf jak nie więcej...
Zapmniałeś, żę ten twój wspaniały sorc mógł przesiedzieć na hero te 5 miechów i wynieść tyle c setów że mała bania...mająć 50-60k/h...
@Michoss
No chodzilo mi o to zeby mialy taki sam zarobek i mniej wiecej taki sam exp :P
Golab911
18-11-2007, 13:21
A co do tych ciulstw, to jest to troche pojebane. 150+ms mogl sobie expic na wrl + po summer update, ale jak zwykle nasz kochany cipsoft nie mysli o 150+ lvl tylko o 50. Jak przed updatem gralo sie 50 msem to i tak byl waste wiec... Co do tych potow zalozmy napryklad taki Defender Of Hell uha sie prawdopodbnie za 1000+,a teraz bedzie musial uzywac jakis potow ktore daja mu 600 hp ;/
Dla Mnie to jeden wielki shit
Ale i tak nie zmienie profesji bo knighta polubilem
WPADŁEM NA GENIALNY POMYSŁ!
Patrze ta na wypowiedzi w temacie, i myślę, że cipsoft mógłby zorganizować wspaniałą akcję:
"Już dziś zmień swoją profesję"
Uważasz że update był chu**wy? A może po prostu znudziło ci się PGowanie twoim sorcem? Już dziś możesz zakupić natychmiastową zmianę profesji, za jedyne 20€! Wszystkie czary poprzedniej profesji zostaną automatycznie zmienione na nowe, a w twoim depozycie znajdziesz 5k na drobne wydatki. OKAZJA! Nie musisz już na nas wyzywać, że niszczymy waszą grę. JUŻ DZIŚ ZMIEŃ SWOJĄ PROFESJĘ!
Termin ograniczony do dwóch miesięcy przed i po update.
Nie myślicie, że patrząc na tych wszystkich idiotów, co im update nie pasi, to Cipsoft zbiłby na tym więcej niż na paccach ;]?
Kleczajek
18-11-2007, 13:33
Zapmniałeś, żę ten twój wspaniały sorc mógł przesiedzieć na hero te 5 miechów i wynieść tyle c setów że mała bania...mająć 50-60k/h...
Może to mało istotne ale na 3x hero przy 950 osobach online jest 25k/h ;pp
Vardesaavre
18-11-2007, 13:34
Jeśli naprawdę umiecie grać w tibie to pozostańcie na swoich postaciach :) A nie ,że już dodali coś dla niego o pójdę na Druida bo ma lepsze czary itp
Trzeba odkryć to coś w czym jesteście najlepsi i być w tym dalej a nie jak już mówiłem ,że on ma ten czar itp a ja nie mam idę na niego bo ma coś tam
ZOSTAŃCIE NA SWOICH POSTACIACH I NIE MARUDZIĆ :P
KrEmAs KAc
18-11-2007, 13:39
Użytkowników czytających ten temat: 151 (zarejestrowanych: 41, gości: 110)
i tak coś spierdolą i tak.
mogli by zrobić test IQ dla graczy i kto ma poniżej 50 by miał kasowane konto i IP ban :) a nie pierdolą coś w vocach :cup:
krzysheak
18-11-2007, 13:41
Może to mało istotne ale na 3x hero przy 950 osobach online jest 25k/h ;pp
Dokladnie to samo chcialem powiedziec + to ze knajci moga robic do 10k gp/hr na apes
Adow Adan
18-11-2007, 13:42
Zal mi was , jak słysze o tym że knight powinien dostać nowe Czary. Ludzie Knight wali z broni białej i na hooya mu czary? To cud że cipki dały Wam(Nam?) Exori gran i Exori.
Co do grania Knightem : Jeżeli wy chodzicie na Demce i nigdy nie możecie uzbierać na Rh to nie moja wina , ja zawsze jestem na + na Huntach. W 2 tyg uzbierałem na DH(350k~),a w następny tydzien miałem już 180k na "czarną godzinę" więc nie pierniczcie ze Knight nie jest ani nie był Kasiasty.
Pacz_knight
18-11-2007, 13:44
Buehuehue, ale sie usmialem czytajac niektore posty. xD
Ludzie przeciez to tylko test server. Najprawdopodobniej zmienia durzo zeczy. Po to sa te testy zeby zobaczyc co jest ok a co zle.
Napewno nie powiedza po zakonczeniu TS co zmienili ale nie nazekajcie... Jak ktos mowil ts pewnie bedzie zamkniety w poniedzialek i otworza drugi (ten pewnie bedzie dotyczyl nowych terenow etc.).
Takie pytanie mam:
Z kad brac te kamyczki i jak je zamieniac? Podajcei szczegulowy opis. ;)
Sir szofer
18-11-2007, 13:45
Mała pomyłka
Sir szofer
18-11-2007, 13:47
Mam Propozycję:
Zamknijcie już te japy bo to nie temat od kłucenia się...Miały znajdować się tu wiadomości i sski...A jakoś niewidać.Co do osób co płaczą...Mogę wam tylko wpółczuć =)
Ja przy moim kina zostane i mam gdzieś jak bedzie, wkońcu to tylko jebana gra.. a wy placzecie jaby wam matke zajebali krzesłem...
@któreś tam up (pan od dsm za 30k)
Czytałeś teasery? chyba nie... a powinieneś, bo było napisane że pojawi się kupiec który BYĆMOŻE BEDZIE KUPOWAC DSMYi inne pierdoły.
Edit@błąd składniowy
Traucer-Skowron
18-11-2007, 13:51
druid bedzie silniejszy na ognistych potworach soker bedzie silniejszy na "roslinnych" potworach" a ue beda w podobnej mocy soker dostal jeszcze exevo gran mas flam
A co do siły UE się z Toba nie zgadzam, bo UE sorka bierze 650 many, a UE druta 1200 many ---.---.
P.S.
Jeszcze oblookam wszystkie te czary dokładnie... :D
Vardesaavre
18-11-2007, 13:56
Kurwa Tutaj Wklejacie Ssy Z Test Servera, A Nie Pierdoli Sie O Głupotach -,-
Vardesaavre
18-11-2007, 13:59
Mam Propozycję:
Zamknijcie już te japy bo to nie temat od kłucenia się...Miały znajdować się tu wiadomości i sski...A jakoś niewidać.Co do osób co płaczą...Mogę wam tylko wpółczuć =)
Ja przy moim kina zostane i mam gdzieś jak bedzie, wkońcu to tylko jebana gra.. a wy placzecie jaby wam matke zajebali krzesłem...
@któreś tam up (pan od dsm za 30k)
Czytałeś teasery? chyba nie... a powinieneś, bo było napisane że pojawi się kupiec który BYĆMOŻE BEDZIE KUPOWAC DSMYi inne pierdoły.
Edit@błąd składniowy
1. NAUCZ SIE pisać
2.NIE WYZYWAJ
3.ZAMKNIJ Pyska
-,-
Yugigorre
18-11-2007, 13:59
A co do siły UE się z Toba nie zgadzam, bo UE sorka bierze 650 many, a UE druta 1200 many ---.---.
P.S.
Sorc i drut mają po dwa "UE". Jedno od 55 lvla zabiera 650 many, drugie od 60 lvla zabiera 1200 many.
Dzisiaj pierwszy raz tu wszedłem, przeczytałem parę stron i wiem więcej niż ty...
@up.
A ty weź się naucz opcji "edytuj" używać -.-
P.S.
a exevo gran mas flam sorka ile zabiera??????? tez 1200
@Michoss
No chodzilo mi o to zeby mialy taki sam zarobek i mniej wiecej taki sam exp :P
w tibii tak to juz jest, zeby miec jedno musisz zrezygnować z 2 np.
kasa dla knighta -> malpy slaby exp duza kasa male waste
exp dla knighta -> frosty/poi dls w huj exp kasa od szczescia waste w huj,
kasa + exp dla palla -> gsy 0 waste czasem pare mf loot pare k setów i silki (exiva "balance plx?)
kasa dla maga -> hero, male waste sredni exp dosyc dobra kasa
exp dla maga -> no tutaj to nie bede sie rozpisywac mag + bloker (pozdro knighci co blocza magom np. poi a potem sie furaja ze mag za szybko expi) mag waste i w huj exp szybki..
graczy i kto ma poniżej 50 by miał kasowane konto i IP ban :) a nie pierdolą coś w vocach :cup:
hah! tak! powinni podczas robienia konta/chara (bo acc moze jakies neo kupic i chce new chara i srum) test na iq iles tam iq zalózmy jak napisales 50+ to mozesz chara zrobic jak ponizej to blokada na tydzien, no ale cipsoft wkoncu z takich neo czerpie kase (Pozdro Pezetor :>) pro english "goroma qest dan jagiello we help" jestes boski :)
Mam pytanie do tutorow a szczegolnie do Soulmanna. Ten nowy rod zamaist tempesta z ilu kratek strzela? Tak jak tempest czy dalej.
Sir szofer
18-11-2007, 14:09
@trias asimon
Wyzwałem cię gdzieś? Wyzwałem kogoś? przeczytaj mój post a potem się zamknij...bo widać się za bardzo podnieciłeś jak zobaczyłeś zsumowane dmg na sskach ....
Xzonixek
18-11-2007, 14:12
Dokladnie to samo chcialem powiedziec + to ze knajci moga robic do 10k gp/hr na apes
Nie jestem na tyle głupi aby 120 msem stać tylko na triple hero... 3x+1+2 na warlo quescie...
K***a dopiero zrobiłem kupę a teraz mnie wk***ili z tym całym updatem no normalnie tragedia komandosy a śrótwa mówił że update będzie fajny. Jak macie jakiś problem to dam wam numer telefonu 123456789 i k***a piszcie póki możecie bo mi sie bateria rozładuje w telefonie.
Traucer-Skowron
18-11-2007, 14:19
Sorc i drut mają po dwa "UE". Jedno od 55 lvla zabiera 650 many, drugie od 60 lvla zabiera 1200 many.
Dzisiaj pierwszy raz tu wszedłem, przeczytałem parę stron i wiem więcej niż ty...
@up.
A ty weź się naucz opcji "edytuj" używać -.-
Czyli sorcus tez ma UE od 60 lvl 1200 many i ten sam DMG co drut?
To teraz zostaje wybór tylko pod względem z czego bede wolał na*******ać lód i ziemia czy ogien i energia... :D
Ja nie wiem czego tak lamentujecie/podniecacie się.
TO DOPIERO TEST SERV
Jak na test serv zrobią rata co będzie walił po 100hp to też będziecie się przejmować.......
Test serv jest po to żeby posprawdzać jakie hity będą odpowiednie i powykrywać błędy w grze.
Kazdy placze jak to teraz bedzie miec zle a ja sie ciesze :p
To jest dopiero TEST SERVER i niema sie co przejmowac ;) a graficzki i nowe czary i tak fajnie wygladaja :D
I mam jedno pytanie bo widzilem na ssach soulmana ze ma sdki po 3 w runie jak to ?
Czyzby wiecej ich teraz bedzie mozna robic ?
SMIECH NA SALI
Jak was czytam to chce sie zabić ze śmiechu.
Głupie , ze tak powiem Paladynki i Knighci Update Żalą się ze ich pi...... speary będą miały mniejszy zasięg. Bardzo dobrze , bo teraz nuupki biorą speary i idą na GS'y , Dragi . Paladyn wali z Kuszy/Łuku a nie z włuczni ... opamiętajcie się.
Co do Knightów , mam to gdzieś że uhy spadną , teraz nie wystarczy wyższy lvl + Hotkey bo każdy będzie miał równe szanse(po 600+ hp dla każdego) , będzie sie liczyło Zgranie zespołu(Sork,Druid,Knight) a nie same solówki. Każdy kto zmieni profesje po tym update przez "Udupienie" Profesji Fizycznych , jest dla mnie normalną , idiotyczną "Ciotą" Która nie potrafi grać w Tibię i zmienia Profke co Update.
Ludzie opamiętajcie się , nauczcie sie grać w Tibię jedna Profesją a nie zmieniać po każdym update.
Ja będę szanował każdego Paladyna/Knighta którego nie obchodzi update tylko ZABAWA W TIBI , a panom którzy nie umią grać i zmienią profesje na magiczną DZIĘKUJEMY I KRZYŻYK NA DROGE(Tibia to nie gra dla was).
Myślę , że większość się ze mną zgodzi.
Jak dla mnie jedna z mądrzejszych wypowiedzi w tym temacie ^ . Nie rozumiem ludzi, którzy zmieniają profesję. Ja zacząłem w tibie grać druidem i zmieniłem profesję na sorca, od tego czasu gram tylko sorcem.
W Tibii liczy się zabawa, a nie lvl i reszta cyferek w zakładce 'skills'.
Sry za błędy ;)
Btw.
W czerwcu też tak mówiłem..to tylko test sever, nie ma się czego obawiać, przecież durni to oni nie są..., ale jakoś było inaczej xD. Mam nadzieję, że to 'tylko' test serv i pozmieniają parę rzeczy bo druid jest teraz równy sorcu (wg. mnie) i zdziwiła mnie na grafika, np. to sd (czaszka) dziwnie to wygląda, albo 'ue' z energii u sorca..hail te chmurki xDD. Ciekawe, jak to będzie wyglądało na jakimś open battle na pvp, gdy jedna z drużyn uderzy to ue..(cały ekran w chmurkach) xD.
@down:
Ale mi/nam chodzi o to, że ludzie co update zmieniają profesję..na summer up 07 ludzie zmieniali profy z knighta?, sorca, druida na knighta?, palla. Teraz będzie masowe robienie druidów i może sorców. Ale trochę masz racji ;)
Jak dla mnie jedna z mądrzejszych wypowiedzi w tym temacie ^ . Nie rozumiem ludzi, którzy zmieniają profesję. Ja zacząłem w tibie grać druidem i zmieniłem profesję na sorca, od tego czasu gram tylko sorcem.
W Tibii liczy się zabawa, a nie lvl i reszta cyferek w zakładce 'skills'.
Sam sie negujesz, bo gdy grasz 1 profesją non stop to grasz tylko dla lvla i skilli, a zmieniająć często profesje masz też niezły fun z gry.
No właśnie ludzie liczy się zabawa z tej gry, więc dlaczego bluzgacie innych jak zmienią profesje?
nie wiem co zrobili, ale wlasnie zrobilem anni z 106ek, 115ek 104rp i ja 100ek bez problemu wastujac 220 great healing potions i nie bedac ani razu na red + bilem z hura
yee that's it
Dla tych co narzekaja : to tylko gra , nikt nie karze Ci w nią grac !
@Iks.de
Ponieważ zmieniają ją dziwacznie dopiero wtedy, gdy tamta profka jest najbardziej wymiatająca, a na cipsoft wyzywają, "rze ih profke zepsóli!1!1".
ch** to jest gra ... ja zostaje przy knighcie nawet gdyby nie wiem co sie działo :confused:
Adow Adan
18-11-2007, 15:41
Sam sie negujesz, bo gdy grasz 1 profesją non stop to grasz tylko dla lvla i skilli, a zmieniająć często profesje masz też niezły fun z gry.
No właśnie ludzie liczy się zabawa z tej gry, więc dlaczego bluzgacie innych jak zmienią profesje?
Tylko że 90% tych ludzi którzy co update zmieniają profesje , liczą na to że będzie im się łatwiej grało i szybciej lvl'e wbijało a nie myślą o zabawie w Tibi. Sam nie gram od 3 miechów (Pomagam tylko na Help channel) i jakoś mi ten update nie robi problemów co do expienia(zaczne grać po Upie). Jak dla mnie nie powinno być tego Summer Update 2007 , ponieważ przez niego masa ludu zmieniła profesje na Fizyczną i teraz normą jest to że Pallek z 30 lvl i 60 distem biega na Pohu i myśli ze jest "pro" bo zabije gs'a.
staszek54321
18-11-2007, 15:48
Mam nadzieję że obrażenia po typ upie będą jeszcze bardziej zależały
on m lvl, w innym przypadku nooby rzucą sie na sorca/druta tak jak na kina/palla po letnim. Pozdro dla noobow którzy zmienia profesje po upie i będą myśleli ze umieją gra. ;s
Smash-Shady
18-11-2007, 15:51
zawsze knightowi zostana manasy....+ ten czar za 80 many xD
teraz, czy bedzie waste, zalezec bedzie wg mnie od skilli....
wiekszy skill mniejsze waste...
btw powinni jeszcze dosrac knightowi i zrobic slima odpornego na ataki fizyczne ];->
Robert Lublin
18-11-2007, 15:57
LOL fajny ots -.-
Btw o co chodzi z tymi hitami? np jakies lodowe ue za 2k hp a typowi nawet na yellow niezjechal...
ja pierdziule ludzie !! opanujcie sie X(
nie dosyc ze to jest test sile czarow jeszcze 10 razy zmienia to jest kazdy noob sie wpieprza ze zrobil sobie knight po summer updacie i teraz ojejku bo waste bedzie mial -.- ja zaczalem grac wlasnie druidem po summer update i jakos nie narzekam ze cos mi nie pasi -.- knightem na dragach nie ma waste -.- dla porownania idzcie sobe drutem na dragi -.- to macie waste jak cholera -.- :evul:
jak macie problem i jestescie noobowaci i wam cos nie pasi bo wam spieprza knighta ktorym graliscie po summer update bo sie lepiej gralo to lepiej skonczcie z ta gra -.- jak chcecie zmieniac profesje bo wam po update nigdy nic nie pasi to wasza sprawa ale no ludzie bez przesady X(
Nie wspomnie juz nic o palkach ktorymi trzeba sie naprawde postarac zeby miec waste....
@UP
to jest taki bug. podziel sobie hita przez liczbe potworkow/ludzi
ja pierdziule ludzie !! opanujcie sie X(
nie dosyc ze to jest test sile czarow jeszcze 10 razy zmienia to jest kazdy noob sie wpieprza ze zrobil sobie knight po summer updacie i teraz ojejku bo waste bedzie mial -.- ja zaczalem grac wlasnie druidem po summer update i jakos nie narzekam ze cos mi nie pasi -.- knightem na dragach nie ma waste -.- dla porownania idzcie sobe drutem na dragi -.- to macie waste jak cholera -.- :evul:
jak macie problem i jestescie noobowaci i wam cos nie pasi bo wam spieprza knighta ktorym graliscie po summer update bo sie lepiej gralo to lepiej skonczcie z ta gra -.- jak chcecie zmieniac profesje bo wam po update nigdy nic nie pasi to wasza sprawa ale no ludzie bez przesady X(
@UP
to jest taki bug. podziel sobie hita przez liczbe potworkow/ludzi
@Brawo dla tego pana zgadzam sie w 100% z toba ja mam ek od roku 100 lev wbilem i nie przestane grac bo jakies noob tu sa co placza bo mamusia mnie bije kablem i mowi ze bede miec waste moim knajtem na waspach i musze zmienic profesje na druida bede miec 10 level i pokonam kazdego
szkoda gadac poprostu wystarczy zaczekac
koniec.
LOL fajny ots -.-
Btw o co chodzi z tymi hitami? np jakies lodowe ue za 2k hp a typowi nawet na yellow niezjechal...
To jest bug testserva. Sumuje on obrażenia wszystkich potworów/ludzi na którym użyto danego czaru np. walisz UE w 4 dragi i ci sie 2000 wyświetla.
gosc_tibia_pl
18-11-2007, 16:34
Do wszystkich knightów i paladynów... to jest żal co robicie i piszecie... wyraźnie było napisane że CipSoft bedzie kontynuował balansacje wienc następny update to zmieni... teraz wywnioskowali ze knight hita za duzo to musi sie troche drozej leczyć żeby to zniwelowac... wienc napewno zauważą jak ich decyzje wpłyneły na graczy, a balansacja bedzie trwać !!;)
:baby::baby::baby::baby::cup::baby::baby::baby::ba by:
mam nadzieje, że unikniemy postów żalenia sie, chcesz sie wyżalić? wydaje mi sie, że był tu taki temat, a jeśli sie myle to napewno był na stronie z dopiskiem org.pl
Ja od kiedy pamiętam gram teoretycznie wszystkimi profesjami naraz.
Nawet kiedy ich "udupili" lubilem pykac swoim 29 elderem albo ms'em.
Knightem wbiłem 106 lvl i jednoczesnie nazbierałem kase, teraz będę się bawić w knight zbiera kase + gada na gc a druidem będę mógł poleczyć kumpli na huncie. Zrobie sobie w ten sposób z 70 mlv i już mam z głowy siłe obrażeń.
Najlepiej nie zmieniać profesji tylko się przystosować...
Np już teraz próbujcie poznać inne profesje, będąc knightem znajdź sobie znajomych drutów do huntów. Będąc druidem nie trzeba się martwić o knightów do siohania a po up'dacie w expie przeszkadzać może tylko fakt że dzieci neo robia sobie druidów i sorców bo update utrudnia gre knightom.
~Diego.
pawel1992
18-11-2007, 16:35
eh 80 stron z tych 87 to czysty spam ....
Czy mógłby ktoś streścić 'update i to co dzieje się na teście' ... ?
gosc_tibia_pl
18-11-2007, 16:35
Post Do Kasacji, Sorki PrzeglĄdarka Mi Nawala
ebernardyn
18-11-2007, 16:47
23:22 Xodet: Do you want to buy a mana potion for 55 gold?
(Dla: każdego)
23:22 Xodet: Do you want to buy a strong mana potion for 125 gold?
(Dla: Paladin, Sorcerer, Druid 50+)
23:22 Xodet: Do you want to buy a great mana potion for 195 gold?
(Dla: Sorcerer, Druid 80+)
23:23 Xodet: Do you want to buy a health potion for 55 gold?
23:23 Xodet: Do you want to buy a strong health potion for 195 gold?
(Dla: Paladin, Knight 50+)
23:23 Xodet: Do you want to buy a great health potion for 435 gold?
(Dla: Knight 80+)
@3x up
Wszystko się testuje, a tutorzy się bawią :D
krzysiubeee
18-11-2007, 17:00
okej, rozumiem wasze poddenerwowanie i rozczarowanie tym czego mozna sie narazie dowiedziac, ale to dopiero poczatek! bardzo duzo jeszcze sie zmieni! to jest TEST! jezeli sie podoba to przechodzi jezeli nie pracują dalej! nic nie bedzie takie jak jest powyżej pokazanie... cierpliwości!;)
Muzzores
18-11-2007, 17:14
co to ma byc za balansacja to chyba jakies gó***
paladyn sie bedzie leczyc vitom jakies 150 hp wiec co to ma byc!!!!
royal speary i wszystkie amunicje maja miec zmniejszony zasieg WIEC JAK TU KU*** EXPIC CO TO MA BYC ZA BALANSACJA JAK polepszom drutow ktorzy beda teraz niczym sorcowie a knightci beda biegac po dp na bocie chyba ....
nie wiem co to ma byc ! to ma byc balansacja ze najepirw spierd*** sorkow a w next updt spierd*** paladynow i polepszom sorkow?
zal!
pozatym te Ue druida jak pusci to nic nie widac co sie dzieje takie guwno-.-.
co to ma byc za balansacja to chyba jakies gó***
paladyn sie bedzie leczyc vitom jakies 150 hp wiec co to ma byc!!!!
royal speary i wszystkie amunicje maja miec zmniejszony zasieg WIEC JAK TU KU*** EXPIC CO TO MA BYC ZA BALANSACJA JAK polepszom drutow ktorzy beda teraz niczym sorcowie a knightci beda biegac po dp na bocie chyba ....
nie wiem co to ma byc ! to ma byc balansacja ze najepirw spierd*** sorkow a w next updt spierd*** paladynow i polepszom sorkow?
zal!
I co będziesz teraz zmieniał profesje na Sorca??
ehmm czy mówisz o tych chmurkach? ;d rage of the skies?
to jest ue sorca ;]
nie ma juz ultimate explosion jest rage of the skies a zamiast ue exevo gran mas flam ;d
Vardesaavre
18-11-2007, 17:28
Co ty se ku**a myślisz ,że palladyn jest bossem że jest najlepsza profesja i że go pogorszyli sie smucisz :)
I ty ze myślisz ,że pallek to był taki najlepszy i że go pogorszyli to jak go lekko pogorszyli (Nic nie wiadomo bo to dopiero test server)To już płaczesz bo nie umiesz grać trzeba umieć grać na swojej postaci a nie płakać ,że ją pogorszyli np: Jezu pogorszyli mi mojego palladyna a druid ma nowe czary idę na druida bo pallek jest słaby Tak robisz tylko jak nie umiesz grać lub jest 2 wyjście nie grasz w cale bo pallek nie jest już taki łatwy w graniu a ty inaczej nie umiesz grać i płaczesz i nie grasz. Takie to jest beznadzieja!
Ale jeżeli umiesz grać swoja postacią I naprawdę ci sie podoba to nie patrz na inne profesje bo palladyn ma to coś w czym jest najlepszy np: Dystans,Knight np:Walka Mieczem/axe/Maczuga/shielding,Sorcek : Poziom Magiczny,runy:sd itp, czary,Druid: Poziom magiczny,runy:uhy itp,czary
Ja bym stwierdził:Nie ma co płakać, trzeba grać ;P
Może moj post jest głupi itp, wybaczcie mi mam trochę mało lat :P
Psycho-Tata
18-11-2007, 17:29
Wedlug mnie powinni nie zmieniac sorcowi i drutowi nic... Niech beda tak jak po summer update... A pallkow i najtow cofnac przed summer update i szyk
Jesli up dazy do tego, zeby nie bylo waste, to EK sam na hunta nie pojdzie. Druid albo Sorc koniecznie. Wtedy chociaz leczenie bedzie tansze to bedziesz musial loot i exp dzielic. Czy nie bedzie lepiej isc na roty? Bedzie, gdyz zaden sorc albo druid sie nad EK nie zlituje, bo samodzielnie bedzie mu sie bardziej oplacalo i ma uraz po summer update.
Jestem EK ale moge pojsc na taki uklad. Moze wtedy sie troche wyrowna, bo dzisiaj na serwerze rzadkosc zobaczyc postac magiczna i nastepny update nie bedzie musial dodawac na sile zadnej profesji.
Hunter Of Mystery
18-11-2007, 17:42
Myslalem, ze to topic i test serwerze...
@do tutorow
Czy dla druida beda czary z rodzaju beam?(exevo frigo lux?)
O ile wzrosła moc sio? I czy coś zmieniło się z mass healem?
23:22 Xodet: Do you want to buy a mana potion for 55 gold?
23:22 Xodet: Do you want to buy a strong mana potion for 125 gold?
(Dla: Paladin, Sorcerer, Druid 50+)
23:22 Xodet: Do you want to buy a great mana potion for 195 gold?
(Dla: Sorcerer, Druid 80+)
23:23 Xodet: Do you want to buy a health potion for 55 gold?
23:23 Xodet: Do you want to buy a strong health potion for 195 gold?
(Dla: Paladin, Knight 50+)
23:23 Xodet: Do you want to buy a great health potion for 435 gold?
(Dla: Knight 80+)
A jestes w stanie okreslic mniej wiecej co ile daje i czego? :)
ch** to jest gra ... ja zostaje przy knighcie nawet gdyby nie wiem co sie działo :confused:
Nie chcę nic mówić ale z twoim levelem te updaty nic nie dają ;)
pawel1992
18-11-2007, 17:56
A jestes w stanie okreslic mniej wiecej co ile daje i czego? :)
mikstura leczenia - +/- 100 hp
duża mikstura - +/- 300 hp
ogromna mikstura - +/- 600 hp
mikstura many - +/- 100 mp
duża mikstura - +/- 200 mp
ogrmona mikstura - +/- 300 mp
----
@down
imho impossible , spójrz na cene miksturek , gdyby to była prawda to byłby ogromny cios w plecy dla knighta - nokaut. ; d
mikstura leczenia - +/- 100 hp
duża mikstura - +/- 300 hp
ogromna mikstura - +/- 600 hp
mikstura many - +/- 100 mp
duża mikstura - +/- 200 mp
ogrmona mikstura - +/- 300 mp
Jak gdzieś czytałem to ogr. miksturka daje +/- 500 mp a duża daje +/- 300 mp.
Jeżeli się mylę to sry :).
Kilka obiektywnych spostrzezen (gralem knightem 80+ i palem 80+)
WIec tak moge opisac obiektywnie co sie dzieje:
Knight - ludzie mowia ze to ze za leczenie placi 3 x wiecej to wielka tragedia ale to ni prawda, prawda jest taka ze ci ktorzy mowia ze knightem do tego czasu na - wychodza sa nabami i nic nie wiedza o grze knightem. Bo ja grajac knightem zawsze wychodzilem na huntach na duuzy +
Pal - vita za 200 bedzie ponoc, smieszne ale moge zrozumiec ze chca zwiekszyc koszty wiec ok, potiony leczace po 300, tez smieszne bo ciekawe jak pal bedzie sie mial gdzies wyleczyc skoro niby knight nie moze majac najelpszy potion. co ciekawe zenujace jest zasieg rs, 3 kratki to zenada, na nic ni starczy. wynika z tego ze pal bedzie musial z p boltow huncic ktore sa chujowo drogie. pal stanie sie zapewne ponownie najgorsza profesja. hunty beda sie nie zwracac
sorc - wlasciwie to jest chujem takim jakim byl, czyli niezlym
drut - wreszcie nie jest to "poprostu slabszy sorc"
Golab911
18-11-2007, 18:13
Ludzie knightem i tak da sie zarabiac. Expisz na malpach na nich w huj kasy leci, a 0 uhow tracisz. Czyli i tak bediesz knightem na + wychodzic. na 80lvl masz jeszcze softy o ile poi zrobisz do tego sa te same mfy co beda tyle samo many dawaly i kosztja tyle samo. Wiec knight i tak bvedzie zarabiac. A co do waste jak idziesz na hydry np moze byc cos takiego zesiedzisz 1 h i boh a siedzisz kilka h i nic , wiecc wtedy mozna nazwac to wastem ale ogolnie knight to profesja najszbyciej zarabiajaca. Takie jest moje zdanie
--Cienius--
18-11-2007, 18:17
Ludzie knightem i tak da sie zarabiac. Expisz na malpach na nich w huj kasy leci, a 0 uhow tracisz. Czyli i tak bediesz knightem na + wychodzic. na 80lvl masz jeszcze softy o ile poi zrobisz do tego sa te same mfy co beda tyle samo many dawaly i kosztja tyle samo. Wiec knight i tak bvedzie zarabiac. A co do waste jak idziesz na hydry np moze byc cos takiego zesiedzisz 1 h i boh a siedzisz kilka h i nic , wiecc wtedy mozna nazwac to wastem ale ogolnie knight to profesja najszbyciej zarabiajaca. Takie jest moje zdanie
Ta. Wypije mf da mi 60 many puszcze 2x exure i bede miec AZ 20 hp wiecej !!!oenoneoneoen111111
Przesada z tymi potionami -.-
Te mana potiony są w ogóle BEZ SENSU! zawsze było tak: sorc ma 2x więcej many niż knight życia, ale ma za to gorsze leczenie. Teraz dalej ma 2x więcej many, na dodatek najlepsze mana potiony, które w porównaniu z life potionami są mega tanie.
Wniosek?
Sorc mając niewiarygodną ilość mp z nowymi miksturami jest niezniszczalny. Na następnym POI'u zamiast knightów będą blokować sorce ;S
Wehehe ale sie uśmiałem z niektórych wypowiedzi najci co narzekają to jakieś dzieci chyba ;] , a nie czepiam się innych że ktoś ma lepiej czy gorzej bo na nich nie patrze bo lubię swojego najta, ja nawet różnicy nie odczuwam po Up'ie pewnie tego też nie odczuje jedynie tylko to że może będę więcej na dl'ach siedział solo bo gdzieś w temacie przeczytałem że nie będzie kombo na ture czyli dl walnie max 250 + z łapy(jeżeli będzie tak).
Golab911
18-11-2007, 18:24
Ta. Wypije mf da mi 60 many puszcze 2x exure i bede miec AZ 20 hp wiecej !!!oenoneoneoen111111
Przesada z tymi potionami -.-
To zalezy od lvl i mlvl. Ja na przyklad caly czsa praktycznie mfuje sie za 100+
Manasy będą tak samo drogie, jak life fluidy.
Najlepszy life fluid będzie 2x lepszy od najlepszego manasa.
krzysheak
18-11-2007, 18:26
Knight - ludzie mowia ze to ze za leczenie placi 3 x wiecej to wielka tragedia ale to ni prawda, prawda jest taka ze ci ktorzy mowia ze knightem do tego czasu na - wychodza sa nabami i nic nie wiedza o grze knightem. Bo ja grajac knightem zawsze wychodzilem na huntach na duuzy +
Pal - vita za 200 bedzie ponoc, smieszne ale moge zrozumiec ze chca zwiekszyc koszty wiec ok, potiony leczace po 300, tez smieszne bo ciekawe jak pal bedzie sie mial gdzies wyleczyc skoro niby knight nie moze majac najelpszy potion. co ciekawe zenujace jest zasieg rs, 3 kratki to zenada, na nic ni starczy. wynika z tego ze pal bedzie musial z p boltow huncic ktore sa chujowo drogie. pal stanie sie zapewne ponownie najgorsza profesja. hunty beda sie nie zwracac
W wiekszosci sie zgadzam, ale wg mnie pallek tez nie bedzie miec zle... bedzie walic ze zwyklych boltow albo ze sniper arrows/onyx arrows ktore moze nie zauwazyles ale staly sie KOMPLETNIE bezuzyteczne ze wzgledu na RS i p bolty na wyzszych poziomach.
Co do kosztu leczenia to tez nie jest znowu tak zle, przynajmniej dla mnie bo mam softy + l ring: )
Ghard Lage
18-11-2007, 18:30
Dla tych co myślą, że po upie zrobienie anhi przez 4 knightów nie będzie możliwe. 2 screeny z forum.tibia.com:
http://img84.imageshack.us/img84/7185/anihiblondtsga3.jpg
http://img118.imageshack.us/img118/9436/anihitsub3.png
Po prostu potwory ni będą mogły robić comb (będą miały exhausted. Ludzie nie panikujcie.
PS: skład ekipy: level 139EK 133EK 122EK (czawrty nie znany)
Jeśli dobrze zrozumiałem, to sorc będzie teraz drutem bez sio i mass heala.
A co ma powiedzieć dajmy se na to taki 130+ek, ma iść huncić na małpach, dla mnie wydaje się to trochę żenujące i czasochłonne. Po raz pierwszy w świecie Tibi knight jak i paladin mogli robić po 1 mln+ expa dziennie gdzie kiedyś było to rzeczą nie możliwą albo na wielkim waste. Niegdyś dla takiego 130+ poziomowego Sorca, Druida wbicie tego 1 mln expa na dzień nie sprawiało żadnego problemu a wręcz taki osobnik wychodził na plus. I teraz po tym Updacie Knighci wrócą na OF lub innego "fascynującego" expowiska.
Golab911
18-11-2007, 18:34
Manasy będą tak samo drogie, jak life fluidy.
Najlepszy life fluid będzie 2x lepszy od najlepszego manasa.
Ale czy wy nie rozumiecie ze ten 1 mf, bedzie jak ten dzisiejszy i bedzie kosztowac tyle samo?
@up
A wiesz co to sa softy? Z softami to on moze isc na ofa to jest na wielki + jak uzbiera loota, bo na moim lvl nie ida mi uhy tylko mfy bo softow nie mam, ale z softami probowalem to nic nie idzie z wyjatkiem softow wiec...
Aha i jeszcze jedno co do tego. Ten 130ek+ moze rowniez na dragach expic, jestem pewny za na + bedzie wychodzic to samo z dlami( o ile cos wypadnie).
--Cienius--
18-11-2007, 18:35
To zalezy od lvl i mlvl. Ja na przyklad caly czsa praktycznie mfuje sie za 100+
Mdw i 8 lvl spod carlin tak samo sie mfuja wiec nie pierdol bo mf jest losowy raz cie za 170 raz za 60
krzysheak
18-11-2007, 18:36
Nom i z ue za 650 many ;P
Po prostu potwory ni będą mogły robić comb (będą miały exhausted. Ludzie nie panikujcie.
PS: skład ekipy: level 139EK 133EK 122EK (czawrty nie znany)
no właśnie czyli dl spokojnie będę ciupał xD bo nie będzie miał combo 650
Ghard Lage
18-11-2007, 18:39
Źle zrozumiałeś:
sorc będzie miał tańsze czary ofensywne i owiele silniejsze od druida ale będzie się drożej leczył
druid będzie miał tanie leczenie i troche droższe od sorca czary i słabszy troche dmg
krzysheak
18-11-2007, 18:40
A co ma powiedzieć dajmy se na to taki 130+ek, ma iść huncić na małpach, dla mnie wydaje się to trochę żenujące i czasochłonne. Po raz pierwszy w świecie Tibi knight jak i paladin mogli robić po 1 mln+ expa dziennie gdzie kiedyś było to rzeczą nie możliwą albo na wielkim waste. Niegdyś dla takiego 130+ poziomowego Sorca, Druida wbicie tego 1 mln expa na dzień nie sprawiało żadnego problemu a wręcz taki osobnik wychodził na plus. I teraz po tym Updacie Knighci wrócą na OF lub innego "fascynującego" expowiska.
Dla sorca przed upem wbicie 1kk expa wcale nie bylo proste... (Kolejki na dragach, kolejki na warlockach).
Ja pallkiem po upie wbijalem 1kk expa w jakies 8 godzin, to znaczy na frostach mialem od 130 do 160k/hr ale jeszcze trza chodzic po p bolty, softy odnowic itp.
A na frostach naraz moze expic 6-7 osob (liczac te miejscowki na -1)
Adow Adan
18-11-2007, 18:44
1.Sorry ale ty jesteś smieszny , PALADYN JEST OD KUSZY A NIE OD PIEPSZONYCH RS LUB ZWYKŁYCH SPEAR.
2.P-Bolty są drogie? Smiech na sali , przed upem kosztowały 15-20gp ea , teraz 6 gp w sklepie więc nie pier... mi ze są drogie.
3.Paladyn nigdy nie był słaby , chyba nie grałeś na tibi 7.6 jak nie było E-Spear,R-Spear , speary się szybciej łamały, same się nie podnosiły i mało kto z nimi expił bo hity były 1,5-2~razy gorsze niż teraz.
4.Jak oceniasz profesje to bądz obiektywny a nie subiektywny bo grasz palkiem.
5.Według mnie(82 Knight) TERAZ BEDZIE B.DOBRZE dla każdej Profesji.
Widać że 90% osób piszących na tym forum ma IQ dużo poniżej 100. To jest Test więc nie ma co gdybać co do cen LIfe potionów itp.
a co do druidów/sorców tak bardzo się cieszących teraz ciut was rozczaruje:
po 1 szybkość expienia wam się nie zwiększy, wrecz powiedziałbym że w większości przypadków spadnie, czemu ponieważ obecnie macie możliwość bicia visa 2 na ture po update bedzię to raz na ture
po 2 koszty obecnie exura gran 40 many po upie 70, sio obecnie 70 po upie 140, tak więc koszty leczenia znacznie wzrosną, do tego trzeba dodać załamanie ekonomiczne większości druidów - nikt już uh od was nie kupi:d
po 3 update znacznie utrudni gre wiekszość z was wręcz ograniczy, ale na coż nie każdy z was dzieci tego forum będzie się potrafiło przystosować i ustalać taktyki na hunty, bo trzeba będzie zdrowo pogłówkować żeby waste nie zalapać
a ja mojm najtem jeśli te life potiony rzeczywiście będa aż tak drogie pójdę sobie na lizaki, małpy albo tomb i na plus zawsze wyjdę, no i zawszę mogę iść na grupowego hunta bo mam z kim.
Więc najci przestańcie płakać na tym forum, jeśli to robicie znaczy że się nie nadajecie by grać najtem, więć zmieńcie profesje i nie róbcie idiotów z siebie na forum.
Magowie / Druidzi którzy tak trumfują na tym forum w większośći będą płakać po update bo nie będą umieli się przysotsować do nowych raliów.
Tak wogóle mam nadzieję że ten update znacząco utrudni grę w tibię co spowoduję odejście masy noobów, dla któryc liczy się tylko lvl.
double post .................................................. .................................................. ........................
wedlug mnie powinni albo
a) zmniejszyc cene potionow
b) wrocic do uhow a drutom i sorcom zostwaic te potiony co dostali
wolalbym odpowiedz b (jestem 63 ed) aczkolwiek pozyjemy zobaczymy
@up
koles wez sie zastanow co piszesz, tobie potiony roznicy nie robia ale 200 ek na wojnie leczacy sie po 600, juz ja widze jak dlugo wytrzyma w trapie
Źle zrozumiałeś:
sorc będzie miał tańsze czary ofensywne i owiele silniejsze od druida ale będzie się drożej leczył
druid będzie miał tanie leczenie i troche droższe od sorca czary i słabszy troche dmg
Na potrzebną ilość many przy wavach nie patrzyłem, ale i sorc i drut maja po 2 "UE" słabsze, za 650 many i lepsze za 1200.
Po 2, wavy raczej nie są raczej używane zbyt często.
Edit: Z jednej strony, to jeszcze test, z drugiej strony, przed poprzednim upem ci "rozsądni" przekonywali, że power bolt w sklepie za 6gp ea to tylko ułatwienie na teście, które na pewno nie będzie wprowadzone.
mam pytanie czy WoP bedzie zadawal obrazenia od ziemi czy od jakiegos innego zywiolu??
krzysheak
18-11-2007, 18:57
1.Sorry ale ty jesteś smieszny , PALADYN JEST OD KUSZY A NIE OD PIEPSZONYCH RS LUB ZWYKŁYCH SPEAR.
2.P-Bolty są drogie? Smiech na sali , przed upem kosztowały 15-20gp ea , teraz 6 gp w sklepie więc nie pier... mi ze są drogie.
3.Paladyn nigdy nie był słaby , chyba nie grałeś na tibi 7.6 jak nie było E-Spear,R-Spear , speary się szybciej łamały, same się nie podnosiły i mało kto z nimi expił bo hity były 1,5-2~razy gorsze niż teraz.
Nom, zgadzam sie w zupelnosci z toba, tyle ze p bolt przed 8.0. kosztowal 100-200 gp each :P
~126rp,106ms,87ms,107ek
co do palkow :
wkoncu nie bedzie dzieci spirow
to ma byc paladyn z kusza a nie z sperami .
co do leczenia pala zjebali ale co do spearow bardzo dobry pomysl moze wkoncu zostana sami prawdziwi palkowie a nie dziecko speara.
Xbow wali na 5 kratek a arbalest na 6 ( czyli prawie calt zasiego ekranu .
mana potiony dobre bo jak wdzialem sorka co ladowalem sie mf z 0 do 2k many po te 90~ many to tragednia byla.
Zjebali life potionny powinny wygladac tak :
1. 250 ~, 2. 450 ~ . 3 750 ~ i 4.( dla 100 ) 900~
Sir Dark Archeon
18-11-2007, 19:01
Cos w tym stylu... Raczej druid to podrasowany sorc + sio i mass.
Sila obu profesji jest porownywala. Roznia sie tylko rodzajem zywiolu.
Wiec tak sobie mysle ze skopali to.
1 Wszystkie czary typu strike - bija 1 na 2 sek a nie co 1 sek jak teraz. Sa max o 1/3 silniejsze - uzywajac wlasciwy zywiol na wlasciwym potworze np zamiast 180 wchodzi 220-240. Wiec defakto sila ich spadla bo na runde zadaje sie mniej obrazen.
2 Na co komu teraz bedzie sork, jak druid ma taka sama sile a do tego moze leczyc innych. Wogole nie bedzie sie oplacalo brac sorca na hunty. Znobili.... visy bijace na 4 kratki tak samo rod/wand :baby:
Teraz drutem kazdy kretyn bedzie mogl grac... 0 taktyki, 0 umiejetnosci 0 stresu. zal....
Gra sie robi zenujaco prostacka... cos mi sie zdaje ze po tym upie to magiczne beda prostzre w grze niz teraz palki. Mojego brata 7 letni syn bez problemu gra w Tibie... porazka
Niedlugo Cipy zrobia tibie gra dla przeczkolakow:baby:
1 jak to nie... jest to zimek ktory walczy na dystans wiec nie pierdol bo tak samo moglbym ci powiedziec ze przeciez knight nie powinien meic, exury, exori, exori hurow ani nic bo to jest becwal ktory potrafi tylko machac mieczem w ta i spowrotem a nie jakies czary, kto to widzial oO
2 Grales palkiem kiedys bo chyba nie, wiesz co mozna takimi 100 p boltami zrobic gdy palek trafia z polowe wystrzelonych strzal? jestes smieszny bo twoj knight moze bic za darmo a i tak placzesz ze hunty ci sie ni zwracaja. pojdz sobie palkiem ma bb, necro albo inne gowno i pobij z p boltow zoaczymy jaki dumny z siebie bedziesz placac za strzal celny strzal ~12 gp a jak nie masz pala to wez tym swoim smiesznym ludzikiem za kazdy celny atak wyrzucaj 12 gp i zobaczymy czy bedzie to tanio czy drogo
3 sam sobie zaprzeczasz. twierdzisz ze nigdy nie byl slaby po czym mowisz wymieniasz cechy ktore czynily zniego najwiekszego ciecia w tibii, myslisz ze skad sie bralo to ze najbardziej szukana prof na desrt byl pal?
4 Nie nie gram tylko palkiem, jak powiedizalem gam tez knightem. I staram sie byc jak najbardziej obiektywny ale wyrazajac swoje zdanie nigdy nie mozna byc takowym w 100% bo kazdy komentarz czlowieka jest jego subiektywnym odczuciem
I cos od siebie
ty placzesz nad 3x drozszym leczeniem knighta. mi to rybka czy bede sie palkiem leczyl 3x drozej czy nie ale chce mic mozliwosc szybkiego uleczenia a nie 300 z fluida. bo prawda jest taka ze tobie (knightowi) chca podwyzszyc tylko ceny leczenia a palkowi i ceny amunicji (poprzez uniemozliwieni sesownego huntu z tanimi rsami) i ceny leczenia poprzez drastyczne zmnijszenie mozliwosci exury vity i podniesiecie cen durnego potiona
Taptaptap
18-11-2007, 19:05
A ja wam powiem o tak:
GŁUPI JESTEŚCIE CI CO PŁACZĄ!!
Cipsoft dobrze wie co robi. Jemu o to chodzi. Początkowo ten projekt nie miał być o taką grą, ale kiedy się nią stał, to im chodziło o to żeby ta gra była zespołowa. Żeby każda profesja była od siebie zależna. To wy robicie źle, przekreślając statystyki. Przecież to są wstępne testy i w nich dopiero uptade nabiera koloru. Wy płaczecie bo nie możecie expić 10h, bo nie wystarczy kasy (je***e dzieci neo). To tylko gra i to wasz problem ile będziecie sobie zabijać potworki dla powietrza. Tak jak każda gra ma ona na celu zabić wolny czas, a nie zabić czas zajęty. Teraz chodząc na exp poszukajcie kilku magów shoterow i blokerow. Cipsoft chce żeby to była gra zesposłowa, a nie tak jak teraz, idzie debil napakowany czym sie da, zabija potwory i zdobywa kilka cyferek więcej. Ten uptade jest najlepszy z tych wszystkich jakie przeżyłem a gram od 5 lat. Może i mam mały poziom 42, a od 1-1,5 roku temu miałem 38 lvl a to dlatego że nie gram jak wy dla cyferek ale dla przyjemności. Moj kolega ma palka 45 lvl i mu się gra nudzi bo wszystko kładzie na hita.
Tak więc większość ludzi w tym temacie JESTEŚCIE POPIER****** że tak narzekacie jeszcze nie graliście a już ryczycie że nie możecie solo expić 10h i bardzo dobrze może wreszcie żeby umyjecie i odrobicie prace domową.
A co do uptade to mi sie bardzo podoba wreszcie koniec z nudnymi polowaniami POZDRO ^^
anni by me(100ek) 106ek, 115ek(bloker) 105ek (testa)
http://foteka.pl/full/373644836caa21b0c04303a2b0d7be29.jpg (http://foteka.pl/373644836caa21b0c04303a2b0d7be29)
http://foteka.pl/full/0756b0c52b17cdc1c55dbc011d3887eb.jpg (http://foteka.pl/0756b0c52b17cdc1c55dbc011d3887eb)
nie byłem ani razu na red + z exori hur biłem
waste 100mf~ + 200great potionow
comba to nie widzialem zadnego - that sucks
Jeszcze oddzielny exhaused na mfy i czary/ runy. Teraz już będzie można stanąć i spamować visem, bez potrzeby troszczenia sie o manę i trafianie, tylko od czasu do czasu sie wciśnie hot-key z manasem.
Nom, zgadzam sie w zupelnosci z toba, tyle ze p bolt przed 8.0. kosztowal 100-200 gp each :P
~126rp,106ms,87ms,107ek
niewiem czy to co podales to sa chary jakie kupiles czy jakie chcialbys miec, ale ni chcac sie rozpisywac odnise sie tylko do jednej rzeczy. powiedz mi czemu uwazasz ze pal byl dobry kiedys gdy max hity mial w poty za 180, nie trafial i ogolnie byl chujem bo jak zwykle expil najwolniej
Adow Adan
18-11-2007, 19:19
1 jak to nie... jest to zimek ktory walczy na dystans wiec nie pierdol bo tak samo moglbym ci powiedziec ze przeciez knight nie powinien meic, exury, exori, exori hurow ani nic bo to jest becwal ktory potrafi tylko machac mieczem w ta i spowrotem a nie jakies czary, kto to widzial oO
2 Grales palkiem kiedys bo chyba nie, wiesz co mozna takimi 100 p boltami zrobic gdy palek trafia z polowe wystrzelonych strzal? jestes smieszny bo twoj knight moze bic za darmo a i tak placzesz ze hunty ci sie ni zwracaja. pojdz sobie palkiem ma bb, necro albo inne gowno i pobij z p boltow zoaczymy jaki dumny z siebie bedziesz placac za strzal celny strzal ~12 gp a jak nie masz pala to wez tym swoim smiesznym ludzikiem za kazdy celny atak wyrzucaj 12 gp i zobaczymy czy bedzie to tanio czy drogo
3 sam sobie zaprzeczasz. twierdzisz ze nigdy nie byl slaby po czym mowisz wymieniasz cechy ktore czynily zniego najwiekszego ciecia w tibii, myslisz ze skad sie bralo to ze najbardziej szukana prof na desrt byl pal?
4 Nie nie gram tylko palkiem, jak powiedizalem gam tez knightem. I staram sie byc jak najbardziej obiektywny ale wyrazajac swoje zdanie nigdy nie mozna byc takowym w 100% bo kazdy komentarz czlowieka jest jego subiektywnym odczuciem
I cos od siebie
ty placzesz nad 3x drozszym leczeniem knighta. mi to rybka czy bede sie palkiem leczyl 3x drozej czy nie ale chce mic mozliwosc szybkiego uleczenia a nie 300 z fluida. bo prawda jest taka ze tobie (knightowi) chca podwyzszyc tylko ceny leczenia a palkowi i ceny amunicji (poprzez uniemozliwieni sesownego huntu z tanimi rsami) i ceny leczenia poprzez drastyczne zmnijszenie mozliwosci exury vity i podniesiecie cen durnego potiona
Hah ale mnie rozbawiłeś , jak dla mnie knight może nie mieć zadnych czarów . Przeczytaj moje posty, w żadnym nie płacze ze będę 3x drożej płacił za leczenie bo JA SIĘ CIESZE ZE WRESZCIE COS Z UHAMI ZROBILI .
A do tego zawsze mi się hunty zwracały więc mi to rybka czy zmienią siłe draga , zmniejszą siłę broni , przynajmniej nie będzie tylu noobów(w 2 tygodnie na Elfach uzbierałem 350k na swojego Demon Helmeta..)
Co do palka , to wcześniej była profesja trudna ale nie napisałem ze słaba a to różnica -.- . Nie było tylu "Master Paladynów" który biją w GS'a z Royal Spearów i myślą ze są pro.
Hah ale mnie rozbawiłeś , jak dla mnie knight może nie mieć zadnych czarów . Przeczytaj moje posty, w żadnym nie płacze ze będę 3x drożej płacił za leczenie bo JA SIĘ CIESZE ZE WRESZCIE COS Z UHAMI ZROBILI .
A do tego zawsze mi się hunty zwracały więc mi to rybka czy zmienią siłe draga , zmniejszą siłę broni , przynajmniej nie będzie tylu noobów(w 2 tygodnie na Elfach uzbierałem 350k na swojego Demon Helmeta..)
Co do palka , to wcześniej była profesja trudna ale nie napisałem ze słaba a to różnica -.- . Nie było tylu "Master Paladynów" który biją w GS'a z Royal Spearów i myślą ze są pro.
Ja tez nie napisalem ze ty napisales ze pal byl slaby, ty stwierdziles ze on zawsze byl mocny ap rawda jest taka ze zawsze byl cieciem.
I prezstan podniecac sie tym ze uzbierales i ze masz demon helmet bo juz trzeci raz to tu piszesz
Xzonixek
18-11-2007, 19:41
Ja tez nie napisalem ze ty napisales ze pal byl slaby, ty stwierdziles ze on zawsze byl mocny ap rawda jest taka ze zawsze byl cieciem.
Ta szczególnie po 7.6... Patrząć na Candie i Nerane na początku serwera, to naprawde tylko było haj lefel paliiiii że normalnie masakra...
Pal był trudny... To jest prawda...
Adow Adan
18-11-2007, 19:46
I prezstan podniecac sie tym ze uzbierales i ze masz demon helmet bo juz trzeci raz to tu piszesz
2 raz , wyjaśniam tylko to że TEN KTO UMIE GRAĆ - Nawet postacią magiczna może coś osiągnąć a nie tylko skarżyć się na CipSoft bo znowu ich udupił.
wedlug mnie powinni albo
a) zmniejszyc cene potionow
b) wrocic do uhow a drutom i sorcom zostwaic te potiony co dostali
wolalbym odpowiedz b (jestem 63 ed) aczkolwiek pozyjemy zobaczymy
@up
koles wez sie zastanow co piszesz, tobie potiony roznicy nie robia ale 200 ek na wojnie leczacy sie po 600, juz ja widze jak dlugo wytrzyma w trapie
jak byś nie wiedział po upie będziesz mógł użyc 2 x na runde life potiona czyli 2 x 600= 1200+ żadko który najt teraz się za tyle uhnie
2 raz , wyjaśniam tylko to że TEN KTO UMIE GRAĆ - Nawet postacią magiczna może coś osiągnąć a nie tylko skarżyć się na CipSoft bo znowu ich udupił.
po 1 ja sie nie skarze tylko staram sie wyjasnic samolubnym knightom ze ni tylko oni zostana updupieni bo palki tez i ze pal moze zostac znacznie bardziej udupiony pani ryzerzyku
a postac magiczna to nie jakis cud albo chuj wie co ze NAWET nia wiec skad takie wyroznienie ? =,=
jak byś nie wiedział po upie będziesz mógł użyc 2 x na runde life potiona czyli 2 x 600= 1200+ żadko który najt teraz się za tyle uhnie
nie wiedzialem, no to pozostaje tylko kwestia ceny 435, chociaz nie wydaje mi sie zeby tyle dawal bo jakos tego nie odczulem na wojnie na tescie kina ;d
Adow Adan
18-11-2007, 20:03
po 1 ja sie nie skarze tylko staram sie wyjasnic samolubnym knightom ze ni tylko oni zostana updupieni bo palki tez i ze pal moze zostac znacznie bardziej udupiony pani ryzerzyku
a postac magiczna to nie jakis cud albo chuj wie co ze NAWET nia wiec skad takie wyroznienie ? =,=
Bo w odróżnieniu od ciebie przeczytałem wszystkie 92 strony (z czego połowa ryczących knightów a połowa ryczących -ze szczęscia magów jak oni źle nie mieli przed upem)
Co do palka to ci najwięksi zaczynali od tibi 7.6 i to wtedy były najcięższe czasy dla Paladynów a nie teraz na tibi 8.1 więc jeżeli ktoś przetrwał tibie 7.6 to 8.1 mu nie straszna(tyczy to się też Knightów).
W poszukiwaniu screenow przeczytałem pare postów ale nie jestem do konca pewien i zwracam się z prośba czy mogłby mnie ktoś uświadomić xD czy:
1) potworki nie moga uderzyc combo (np melee + atak magiczny, drag, raz mnie uderzy z łapy za 100 a raz z f wave za 150 ?)
2) uzywając vis'a moge sie naraz leczyc czy "mana potionować" ?
3) czy exori fridge albo to drugie ma zasieg 3 kratek jak spear palka
Sry za moze dość banalne pytania ale nie mialem sily wertować 90+ stron z czego 80 to spam pt "ach jak to udupili mojego knighta" :)
Teraz wszyscy marudzą jak zwykle a po upku wszystko wróci do normy :D Nie spamujcie nie będzie źle, a wręcz lepiej dla tych, którzy umieją grać i nie marudzą, gdyby nie updaty, z czego chyba zaden nie obiegl sie bez krytyki, to gralibyscie w jeszcze wieksze piksele :p, a po 2 nei wiem po co się tak dużo ludzi przejmuje przeciez to tylko gra xD
1. maja exa~ na kombo czyli 1 atak na ture.
2. tak
3. to ma zasiego chyba na caly ekran . ( 7 kratek )
Mam pytanie, czy lodowa rozga (ta zamiast tempesta) bedzie mocniej hitala w potworki typu drag tak jak hita mocniej lodowy vis?
Czy vis lodowy o wiele mocniej tyka dragi? I czy zasieg rozg sie zwiekszy?
@Down:
Thxxx ;*
Independence
18-11-2007, 20:28
@up oczywiście już odpowiadam: dragi są podatne na lód tak jak nieumarli na świętość itp... więc to nie ma znaczenia czy bijesz lodowym knight axe, czy z exori firgo ("lodowego visa") czy z rózgi, ważna jest podatność potwora na żywioł używany więc - tak, będzie mocniej hitała takie stworki
@topic
znalazłem błąd w nazwie tematu!!!
"Prywatny Test Server- ssy i wiadomości" - typowy błąd.
"Narzekania i wyżalania się osłbionej profesji podczas tego update'u" - o tak, to brzmi o wiele lepiej i o wiele bardziej oddaje klimat tego tematu :|
"Gdzie się podziali... moderatorzy... gdzie admin ten?"
stare dobre czasy z update'u (nie pamiętam, to był albo zimowy 2006 albo letni 2007) gdzie stworzono 2 tematy: jeden z ss'ami gdzie reszta postów była kasowana, a drugi do narzekań na update, na niesprawiedliwość CipSoftu itd... Powinni tak zrobić i tym razem, ale nie sądzę, żeby mieli czas oczyszczać ten temat z kłótni gdy przyrost postów jest jakieś 40 stron dziennie... po prostu zamknijcie się wszyscy emo, którzy uważają, że TeN cIpSoFt NiE jEsT jUż KoFFaNy, bo KnAjT gOżeJ WYpaDł wTyM uPdaTe :(:(:( KiSS NoWe PoTfOrKi, GrA kNaJtEM jEsT bEz sEnSu :(:(:(
Jeśli jesteś facetem, to skasuj to ";*" bo to gejowskie ;) wystarczy simple thx
Więc ja mam takie pytanie. Któryś up (było ich wielu) mówili, że palek będzie się leczył z e vity po 150 max, ale:
1. Jaki lvl robił pomiary tego i czy wogle był to tutor, czy tylko słyszał takie pogłoski?
2. Po tym upie dla palka będzie opłacało się trenować mlvl, czy też nie?
Z góry Dzieki
pozdro :)
Independence
18-11-2007, 20:49
1. Nie mam bladego pojęcia.
2. Mlvl zawsze się przyda ;) A przyda się chociażby po to, aby rzucać te czary z żywiołu świętości (swoją drogą od kiedy "świętość" to żywioł? Raczej moc...), ponieważ (o ile mi wiadomo) żadna inna profesja nie ma NIC ze świętości... A z tym powinno się dobrze expić na nieumarłych, ale to raczej czary tylko dla PACC więc jeśli masz 10 level na faccu i grasz godzina Tibii na dwa dni to nie pyli się ;) A tymi czarami ze świętości można bić nieumarłych (od teraz sd'ki nie tykają nieumarłych!!!) więc może się przydać
I moje pytanie:
Wie ktoś może, czy demony są odporne na świętość czy na śmierć? (na czas obecny Test Servera), bo na niektórych ss'ach widać, że są nieodporne na lód...
Grałem knightem w czasach gdy wszyscy grali evul ms bo ms był fajny i walil z ue po 800, ale ja wolałem grać swoiM kina i hitowac scaraby po 200.
Poprzedni update pokazał kto był prawdzim sorciem i druidem a ten pokaże kto jest prawdziwym knightem i paladynem. SIMPLE.
Dla mnie najlepiej by było jak by nic nie zmieniali tylko zwiększyli troszkę obrażenia postaci magicznych.
krzysheak
18-11-2007, 21:31
niewiem czy to co podales to sa chary jakie kupiles czy jakie chcialbys miec, ale ni chcac sie rozpisywac odnise sie tylko do jednej rzeczy. powiedz mi czemu uwazasz ze pal byl dobry kiedys gdy max hity mial w poty za 180, nie trafial i ogolnie byl chujem bo jak zwykle expil najwolniej
Coz... rozjebales mnie z tym ze polowa p boltow nie trafia , jestes kompletnym noobem ktory gowno wie o tej grze, ja swoim pallkiem na frostach trafiam w jakis 85%-90% i to na tyle dobrze ze frost schodzi na 14-16 p boltow wiec mi nie pierdol takich farmazonow
Btw. przed upem tez dalo sie grac pallkiem, moze nie tak wydajnie jak teraz ale wciaz bylo bardzo spoko, ja gralem sorciem od 7.5 (jeszcze nie bylo wandow i 4x szybszej many) wiec wiem co i jak.
I chociaz pewnie zaraz mnie wszyscy zjada to tak, zmienilem sobie vocation na palladyna przy 8.0. bo wiedzialem ze grajac sorkiem tracilbym hajs zamiast go zarabiac i z pgowania wyszlo by gowno...
@2ap
w upie 8.0 powinni nie ruszac magów ; d
bylo by rox kazdy by gral woim charem kazdym by sie dalo expic ;p
Coz... rozjebales mnie z tym ze polowa p boltow nie trafia , jestes kompletnym noobem ktory gowno wie o tej grze, ja swoim pallkiem na frostach trafiam w jakis 85%-90% i to na tyle dobrze ze frost schodzi na 14-16 p boltow wiec mi nie pierdol takich farmazonow
Sam jestes kompletnym noobem bo ty chyba mowisz ze trafiasz 85%-90% z k axe w roty, z tym sie moge zgodzic, pewnie wbiles jakis 40 lvl palka na nich jadac i teraz bedziesz pierdolil, bo jestem ciekawy jaki msuialbys mic dyst zeby 90% trafiac zastanow sie co mowisz idiotko puszysta... albo zapodaj film z hunta jak trafiasz 90% z bolcow panie kompletny noob i pamitaj nie z k axe w roty zioom
Zamkniety w domku
18-11-2007, 21:55
Exhaust dla wszystkich czarow i run leczacych wynosi 1s, wiec byle knight, ktory ma sile uha 600 (ok. 100-110 lvl) moze sie uhnac za 1200 w ciagu rundy.
piotrinho
18-11-2007, 22:00
Witam,
mam pytanie , czy life fluidy będę cięgle istnieć , czy zamienią je na te potiony ? :>
PS: Niech ktoś zobaczy czy coś sie zmieniło na rook'u i niech porobi jakieś ss'ki :P
i... pozdr.
Lucyferusek
18-11-2007, 22:02
Sam jestes kompletnym noobem bo ty chyba mowisz ze trafiasz 85%-90% z k axe w roty, z tym sie moge zgodzic, pewnie wbiles jakis 40 lvl palka na nich jadac i teraz bedziesz pierdolil, bo jestem ciekawy jaki msuialbys mic dyst zeby 90% trafiac zastanow sie co mowisz idiotko puszysta... albo zapodaj film z hunta jak trafiasz 90% z bolcow panie kompletny noob i pamitaj nie z k axe w roty zioom
Skad sie biora takie nooby jak ty? Ja moim palkiem 115 lvl 93 dista trafiam prawie zawsze w frosta z pb a ty schowaj k axe i wylacz komputer bo nie sluzy ci to...
Skad sie biora tacy idioci nie wiem..
Muzzores
18-11-2007, 22:03
i kto bedzie teraz mial najgorzej ??
jak zwykle biedny paladyn niemal wszystko mu zabraali !
knight tez zostal odchudzony ale jak znam wszystkich maja po ~300k w banku wiec o co wy placzecie?
mag i drut juz nie mowie bo wszystko im dali czary , giant manafluidy i visy na battleliscie itd.
TAK JESTEM SUBIEKTYWNY GRAM PALKIEM I PLACZE. ( i mam 17 lat)XD
od kiedy z pb sie tak często trafia? chyba na otsie z skilami 1k
Skad sie biora takie nooby jak ty? Ja moim palkiem 115 lvl 93 dista trafiam prawie zawsze w frosta z pb a ty schowaj k axe i wylacz komputer bo nie sluzy ci to...
Ja moim palem 92 dysta trafiam troche wiecej niz polowe wiec nie wiem ja kty prawie zawsze trafiasz (moze ty o burst arrow mowisz), skad sie biora tacy idioci jak ty? alegro? no dobra ze spike swordem biegasz jak wolisz
Ja moim palem 92 dysta trafiam troche wiecej niz polowe wiec nie wiem ja kty prawie zawsze trafiasz (moze ty o burst arrow mowisz), skad sie biora tacy idioci jak ty? alegro? no dobra ze spike swordem biegasz jak wolisz i jak chce to pokaz mi filmik jak trafiasz .........
I wez pod uwage ze taki hit za 40 lub mnij to jak miss no chyba ze roty bijesz to i taki dobry
Ghard Lage
18-11-2007, 22:09
Pare pesymistycznych filmików jak dla mnie:
Test dmg sorca http://pl.youtube.com/watch?v=FOgVlKnrNAA
Zbiór screenów z test servera http://pl.youtube.com/watch?v=8exuvEcQVHI&feature=related
p.s popieprzonych
Jezeli ty masz kase to ok, ale nie kazdy ja ma to po 1.
po drugie nie potrafisz mi odpowiedziec ciagle na jedno pytanie czemu mowisz ze palladyni nie moga walic ze spearów, a widziales kiedys rycerza z ZAKLĘTĄ bronia?
co do palkow :
wkoncu nie bedzie dzieci spirow
no, uwazam ze jak tak mowisz, to sadzisz ze cipsoft jest ch***wy, bo wprowadzil speary ?jakos nie widzialem zebys obrazal ich w poprzednich postach.
.
pwoiesz na ktorym bocie uzbierales te 350 k? chyba ze w zyciu nie masz innych zajec tylko 20 h siedzisz przed kompem
co do tych pro master pallow, no to w takim razie ty jestes pro master zaczarowany knight z super pro broniami? na prawde twoje wypowiedzi sa tak smieszne i zenujace ze mi sie plakac chce :glupek:
zgadzam sie z toba, popieram ;DDD
od kiedy z pb sie tak często trafia? chyba na otsie z skilami 1k
z toba tez sie zgadzam, best hit z pb to jakies 270, przy czym z royal spira 281
Kur*wa jak wam nie odpowiada Uptade to idzcie grac na ots gdzie uh daje cale hp -.-
Independence
18-11-2007, 22:22
@Amyks:
Dobrze, że jeżdżę na masę na autyzm, bo dzięki mnie są pieniądze na leczenie dzieci neostrady z upośledzeniem polegającym na wytworzeniu i życiu we własnym świecie. Na prawdę przykro mi, bo takie żałosne połączenie dysleksji, dysortografii i nadmierne poczucie bycia fajnym. Oto przytkład tfojego bessensofnego mufjenia noobie ić ze spajksłordem expić na gołstach bo tam iest dobry exp o lol wyloci ci pefnie mpa s fajer elementala a jak nie umiesz mówić normalnie i się opanować z otsowymi/allegrowymi teoriami spisku to opanuj się zaparz herbatkę uspokajającą (chociaż 8 letnie dziecko z ADHD lepiej niech poprosi mamę, bo się poparzysz i powiesz że "masz bórna i tradzisz hape!)
//te wszystkie porównania do autystycznych i debili miały na celu uświadomienie ci prymitywnego języka niezrozumianego emo-dziecka neo, które uważa, że jest najlepsze... podaj link do swojego "sajepistego" chara, którym ze skillami zapewne 40/20 nie trafiasz w Frost Dragony... albo po prostu ucisz się i daj mądrzejszym się wypowiedzieć na TEMAT a nie płakać "nobo palka jusz sniszczyli te cipsondy czy jak im tam ;<"
lol skonczcie spamowac btw jak ty wbijasz 50% tylko z p bolt to niewiem masz 10 dista ? ;] bo przy 90 dista wchodzi jakies 90% strzalow i zreszta chyba tylko na frostach sie expi z pb a i to nie zawsze
Glon Elriel
18-11-2007, 22:26
Ja moim palem 92 dysta trafiam troche wiecej niz polowe wiec nie wiem ja kty prawie zawsze trafiasz (moze ty o burst arrow mowisz), skad sie biora tacy idioci jak ty? alegro? no dobra ze spike swordem biegasz jak wolisz i jak chce to pokaz mi filmik jak trafiasz .........
I wez pod uwage ze taki hit za 40 lub mnij to jak miss no chyba ze roty bijesz to i taki dobry
HUSAHUAHSUAHSUAHSUAHUSHAUSHUAHSUAHSUAHSUHAUSHAUSHA USHUSHAUHSAUHASUHAUSHAUSHUAHSUAHSUAHSUAHSUHAUSHAUS HAUHSAUHSUAHSUAHSUAHSUHAUSHUAHSUAHUAHSUAHSUAHSUAHS UHAUSHAUSHAUHSUAHSUAHSUHSUHASUASHUASHUASHSUAHASUHS AUAHSUSAHUAHUSAHUAHSUAHSUAHSUHAUSHAUSHUAHSUAHSUAHU SHAUHSUAHUSAHUASHUAHSUAHAUSHAUHSA
ty chyba śnisz ja swoim rp z pb mam celność ok~85% więc stfu i wy*******aj na ots'a albo strzelaj sobie dalej rs'ami. Rs'ami mam celność ok.70%~dlatego biegam z bolcami na dragi bo i tak nie biore dragi na klare a celność większa
Nortonus
18-11-2007, 22:30
Czuje się niezauważony...
Czy może ktoś z tutorów podać Spellbook druida, ponieważ sam posiadam tylko sorca, którego daje niżej:
Spells for Level 8
utevo lux - Light : 20
exiva para - Find Person : 20
Spells for Level 9
exura - Light Healing : 20
Spells for Level 10
exana pox - Antidote : 30
Spells for Level 11
exura gran - Intense Healing : 70
Spells for Level 12
exani hur para - Levitate : 50
exori vis - Energy Strike : 20
Spells for Level 13
exori tera - Terra Strike : 20
Spells for Level 14
utani hur - Haste : 60
utamo vita - Magic Shield : 50
exori flam - Flame Strike : 20
Spells for Level 15
exori frigo - Ice Strike : 20
Spells for Level 16
exori mort - Death Strike : 20
Spells for Level 18
exevo flam hur - Fire Wave : 25
Spells for Level 20
exura vita - Ultimate Healing : 160
utani gran hur - Strong Haste : 100
Spells for Level 23
exevo vis lux - Energy Beam : 40
utevo res ina para - Creature Illusion : 100
Spells for Level 24
adori tera - Stalagmite : 350
Spells for Level 25
adori vis - Heavy Magic Missile : 350
utevo res para - Summon Creature : var
Spells for Level 28
adori mas vis - Thunderstorm : 430
Spells for Level 30
adori mas flam - Great Fireball : 530
Spells for Level 55
exevo gran mas vis - Rage of the Skies : 650
Spells for Level 60
exevo gran mas flam - Hell's Core : 1200
Jeśli macie pytania co do sorca(facc) to piszcie ;) Aha.. Enchantować mogą tylko ci druidzi i sorcowie co maja 30lvl i promo(PACC)
Niestety nie wiem jak jest na rooku z tymi fluidami, bo nie mam liny :/
gratz ! pierw sie naucz co to jest miss a pozniej mow , jesli mowisz , ze 40 hit to miss to gratz . MIss to chumrka a nie 40 , mozesz powiedziec , ze 40 to slaby hit czy cos ale nie miss !!
@bemo
jakos nie widze ,ze czytale smoje posty poniewaz narzekalem o te life potiony drogie jak i mana potiony. Ja nie mam 12 lat by wyzywac odrazu za jakas zmiane w dodatku w grze i jeszcze nie zostala ona wprowadzona :)
Ghard Lage
18-11-2007, 22:36
Kur*wa jak wam nie odpowiada Uptade to idzcie grac na ots gdzie uh daje cale hp -.-
Odezwał się dwunastoletni 20lvl pallek, który sądzi, że cool bo mu to wisi czy vita leczy mu po 400 czy po 200 no bo i tak full hp mu uleczy... Po za tym sądze, że gówno wiesz o tibii jeżeli sądzisz, że update będzie fajny. Ludzie zrozumcie nadochodzi era sorców, którzy będą solo czyścić necro questy itd. i jeszcze im się to będzie opłacać (ue 800 mana -.- 2gfb a wali 8x więcej n-c). A pallek co będzie miał jakiś święty shit, którym najwyżej będzie się mógł pomodlić o to, żeby go nie zabijali. Speary ze zwalonym zasięgiem. Co prawda jest kusza, łuk ale nie wyobrażam sobie expić z power boltami i leczyć się drogimi life fluidami albo vitą, która leczy po 200. Jeżeli ma być tak jak myślę to ja dziękuje odkurze swojego druida (30lvl), kupie pacca i wbije nim w wakacje 300lvl (MDW rox)...
PS: To ostatnie zdanie to była ironia - w wakacje pewnie znowu udupią druida/sorca... Po za tym nie jestem no-lifem.
Ghard Lage
18-11-2007, 22:42
double post
krzysheak
18-11-2007, 22:47
Wszystkim zarzucasz ze pokupowali chary lmao a sam gowno wiesz na temat gry, MI NA FROSTA SCHODZI 14-16 P BOLTOW przy skillach 93/67 uzywajac arbalesta wiec jesli umiesz liczyc jest to srednio 120-150 hit
2. Damagetypes and Resistances
a) Damagetypes
- Overall there are now the following types of damage:
Hit
Fire
Energy
Ice
Earth
Holy
Death
- Poison belongs to Earth. Poison damage over time will stay as it is, just counted as Earth damage.
- Some spells and runes will have a different damage type, for example UE will now be Fire, SD will now be Death.
- Many new spells and runes are introduced for the new damage types.
- Sorcerers are the masters of Fire and Energy and are the only ones to create the top Death rune (SD).
- Druids are the masters of Ice and Earth and are the only ones to create the top healing rune (UH).
- Paladins are the only ones being able to use Holy damage.
b) Resistances
- Monsters will have certain resistances, e.g. some will get normal damage from fire, some more than usual, some less. Only very few will be totally immune (like a fire elemental).
- Players will also be able to protect themselves better against magical attacks with certain items that give additional resistances against certain damage types. There are not so many of those yet on this test server, but there will be a few more.
3. New Spells and Spell Adjustments
a) Adjustments
Almost all attack spells and runes have been altered in one way or another. In order to not influence your perception, I will not give you details but prefer that you test them and find out for yourself whether the mana needed is more suitable for what the spell / rune does now.
However, there are a few adjustments that you need to know. In order to have the spell words needed to cast the spell fit in with the new damage types, we had to change some of the words of old spells too. Here is the overview:
Runes:
- Light Magic Missile: adori min vis
- Heavy Magic Missile: adori vis
- Stalagmite (used to be Envenom): adori tera
- Great Fireball: adori mas flam
- Sudden Death: adori gran mort
Spells:
- Energy Wave: exevo vis hur
- Hell's Core (used to be Ultimate Explosion): exevo gran mas flam
- Wrath of Nature (used to be Poison Storm): exevo gran mas tera
Major changes have been done to the following:
- Envenom: Name = Stalagmite; Is now a Missile similar to HMM with Earth as damage type. It can now also be created by Sorcerers.
- Fireball: Is not an area rune anymore, but a strong Missile version of HMM with Fire damage, becomes premium only.
Some vocations will loose the ability to cast some spells / make some runes:
Paladin looses:
- Fireball
- Light Magic Missile
- Heavy Magic Missile
Druid looses:
- Fireball
- Great Fireball
- to be continued - do not post!
15.11.2007 18:31:06
Craban
Customer Support
Inhabitant of Arcania
Profession: None
Level: 4
b) New Spells
There will however be a lot of new spells and runes. Here is the list:
KNIGHT:
- Wound Cleansing (exana mort): LevelRequirement:30 ManaConsumption:55 (a Healing Spell just for Knights)
PALADIN:
- Divine Missile (exori san): LevelRequirement:40 ManaConsumption:20 (~ a strike spell with Holy damage)
- Divine Caldera (exevo mas san): LevelRequirement:50 ManaConsumption:180 (~ an area instant like Groundshaker with Holy damage)
SORCERER:
- Thunderstorm (adori mas vis): Runespell, LevelRequirement:28 ManaConsumption:430 (~ a slightly weaker GFB with Energy damage)
- Stalagmite (adori tera): Runespell, LevelRequirement:24 ManaConsumption:350 (~ HMM with Earth damage)
- Ice Strike (exori frigo): LevelRequirement:15 ManaConsumption:20 (Strikespell with Ice damage)
- Terra Strike (exori tera): LevelRequirement:13 ManaConsumption:20 (Strikespell with Earth damage)
- Rage of the Skies (exevo gran mas vis): LevelRequirement:55 ManaConsumption:650 (new ultimate spell, larger but weaker than UE with Energy damage)
DRUID:
- Stone Shower (adori mas tera): Runespell, LevelRequirement:28 ManaConsumption:430 (~ a slightly weaker GFB with Earth damage)
- Avalanche (adori mas frigo): Runespell, LevelRequirement:30 ManaConsumption:530 (~ GFB with Ice damage)
- Icicle (adori frigo): Runespell, LevelRequirement:28 ManaConsumption:460 (strong HMM with Ice damage)
- Ice Strike (exori frigo): LevelRequirement:15 ManaConsumption:20 (Strikespell with Ice damage)
- Terra Strike (exori tera): LevelRequirement:13 ManaConsumption:20 (Strikespell with Earth damage)
- Ice Wave (exevo frigo hur): LevelRequirement:18 ManaConsumption:25 (~ Fire Wave with Ice damage)
- Terra Wave (exevo tera hur): LevelRequirement:38 ManaConsumption:210 (~ Energy Wave with Earth damage)
- Eternal Winter (exevo gran mas frigo): LevelRequirement:60 ManaConsumption:1200 (~ Hell's Core = Ex UE with Ice damage)
15.11.2007 18:31:44
Craban
Customer Support
Inhabitant of Arcania
4. Restoring Mana and Hitpoints
* Healing formula is now the same as the new magic damage formula
- UH runes will hardly be useful for Knights and only partly interesting for paladins.
- Some values of healing spells have been recalculated.
* 3 different health potions: health potion (giving +/-100 HP), strong health potion (giving +/-300 HP) and great health potion (giving +/- 600 HP).
- the normal one can be used by everyone. The strong one is only for paladins and knights of level 50+ and the great one is only for knights of lvl 80+.
- They can be bought at the regular shops.
* 3 different mana potions: mana potion (giving +/-100 Mana), strong mana potion (giving +/-200 Mana) and great mana potion (giving +/- 300 Mana).
- the normal one can be used by everyone. The strong one is only for paladins and mages of level 50+ and the great one is only for mages of lvl 80+.
- They can be bought at the regular shops.
5. Changes to combat of players and monsters
a) Player combat
- Spells are now categorized. All spells that you cannot cast in a PZ count as aggressive. Those all have a delay on each other.
- All other spells are not affected by this delay, nor will they affect the aggressive spells. The other spells however will also have a delay on each other.
- The drinking of mana and health potions has a delay on each other and the use of runes, but does not influence the use of instant spells.
b) Monster combat
Monsters will now also have their own delay rules for aggressive and supportive spells. Overall, they will still deal roughly the same amount of damage, but they will not be able to cast all they have in the same second.
- to be continued - do not post!
15.11.2007 18:32:40
Edited by Craban
on 15.11.2007 18:33:10
Craban
Customer Support
Inhabitant of Arcania
6. New weapon effects
a) Melee weapons
- Mages will now be able to enchant small gems:
small ruby --> at fire shrine by sorcerer
small amethyst --> at energy shrine by sorcerer
small emerald --> at earth shrine by druid
small sapphire --> at ice shrine by druid
- Every town has portals for the dedicated vocation to teleport to those shrines and back
- Enchanting one such gem takes 500 Mana
- These enchanted small gems can then be used to enchant some weapons with damage of the respective element
(Example: you can use an enchanted ruby to fill a spiked sword with 1000 charges of fire damage)
- Enchanted weapons have the same overall stats, but a certain percentage of the damage will be done in the damage type of the enchanted gem. If you use the right damage type against the right monster, the enchanted weapons will do more damage.
b) Ammunition
- There are elemental arrows for most of the new damage types.
- They are currently only buyable at the shop.
7. Client Changes
- improved automap cross (now automatically toggles between black and white)
- improved autowalk algorithm (can't "freeze" client for some seconds anymore)
- improved text effect placement (e.x. damage numbers, healing numbers, etc.)
- improved graphic effect possibilities (allows more fanciful effects)
- added new player state icons (freezing, dazzled, cursed)
- added default frame rate limitation (50 frames per second)
- added several small code improvements
- improved host name resolving
8. Test Server Specials
a) Spell Assistant
Only for this test server, we have introduced an NPC "Spell Assistant". One of these is walking around somewhere near depot in every major town. The Spell Assistant will:
- update all your spells to the new requirements (give you new ones and take away the ones you should not have)
- give you new runes for free
- give you potions for free
- give you elemental arrows for free
- give you small gems for free which sorcerers and druids of lvl 30 or higher can then enchant to pass to knights for their weapons.
NOTES:
- regular spell NPCs do not yet sell the spells regularly. This is not a bug, it simply is not implemented yet for this test.
- Before you get your spells adjusted by the Spell Assistant, you will still be able to cast old spells. This is not a bug. Just talk to the Spell Assistant and it will be as it should be.
b) Objectives and Rules
- You are asked to go hunting as you normally would and record all results in this thread as described there.
- Being on Test Server and a regular Server at the same time is forbidden.
- PVP must also be tested. Therefore, it is allowed, but you are asked to perform this only for test purposes and preferably with prior agreement of all contestants.
Oczywiście to nie są moje informacje. Zasięgnięte z www.tibia.de/forum
Pozdrawiam!
Mystic Vasco
18-11-2007, 22:53
Sorki ale może ktoś z Was kto grał na test serverze orientuje się czy będzie można sprzedawać przedmioty takie jak dsm/golden armor w sklepie, jak tak to po jakich cenach i gdzie?? Jakby ktoś mógł wypisać najważniejsze przedmioty z tymi wymienionymi będe wdzięczny ;)
Z góry dzięki
Nortonus
18-11-2007, 23:03
Narazie testujemy nowe czary i bronie. Tereny i inne bajery nie zostały jeszcze dodane
gratz ! pierw sie naucz co to jest miss a pozniej mow , jesli mowisz , ze 40 hit to miss to gratz . MIss to chumrka a nie 40 , mozesz powiedziec , ze 40 to slaby hit czy cos ale nie miss !!
@bemo
jakos nie widze ,ze czytale smoje posty poniewaz narzekalem o te life potiony drogie jak i mana potiony. Ja nie mam 12 lat by wyzywac odrazu za jakas zmiane w dodatku w grze i jeszcze nie zostala ona wprowadzona :)
2 raz , wyjaśniam tylko to że TEN KTO UMIE GRAĆ - Nawet postacią magiczna może coś osiągnąć a nie tylko skarżyć się na CipSoft bo znowu ich udupił.Ładny masz dopisek ale ty bocie expisz caly czas na elfach to sie dziwisz ze 60-80K na godzine hahaha
Mystic Vasco
18-11-2007, 23:11
Hmm... wyzwiska wyzwiska...
Ponowie pytanie:
"Sorki ale może ktoś z Was kto grał na test serverze orientuje się czy będzie można sprzedawać przedmioty takie jak dsm/golden armor w sklepie, jak tak to po jakich cenach i gdzie?? Jakby ktoś mógł wypisać najważniejsze przedmioty z tymi wymienionymi będe wdzięczny
Z góry dzięki"
Zamiast tych kłutki porozmawiajmy o uptade i o tym co nas czeka
Nortonus
18-11-2007, 23:15
Narazie testujemy nowe czary i bronie. Tereny i inne bajery nie zostały jeszcze dodane Trudno to zauważyć? ;/
Czy jakiś tutor-druid może wkleić tu swego spellbooka?
@Amyks:
Dobrze, że jeżdżę na masę na autyzm, bo dzięki mnie są pieniądze na leczenie dzieci neostrady z upośledzeniem polegającym na wytworzeniu i życiu we własnym świecie. Na prawdę przykro mi, bo takie żałosne połączenie dysleksji, dysortografii i nadmierne poczucie bycia fajnym. Oto przytkład tfojego bessensofnego mufjenia noobie ić ze spajksłordem expić na gołstach bo tam iest dobry exp o lol wyloci ci pefnie mpa s fajer elementala a jak nie umiesz mówić normalnie i się opanować z otsowymi/allegrowymi teoriami spisku to opanuj się zaparz herbatkę uspokajającą (chociaż 8 letnie dziecko z ADHD lepiej niech poprosi mamę, bo się poparzysz i powiesz że "masz bórna i tradzisz hape!)
//te wszystkie porównania do autystycznych i debili miały na celu uświadomienie ci prymitywnego języka niezrozumianego emo-dziecka neo, które uważa, że jest najlepsze... podaj link do swojego "sajepistego" chara, którym ze skillami zapewne 40/20 nie trafiasz w Frost Dragony... albo po prostu ucisz się i daj mądrzejszym się wypowiedzieć na TEMAT a nie płakać "nobo palka jusz sniszczyli te cipsondy czy jak im tam ;<"
Mimo braku plecow twoja stara i tak jest fajna zia
znajdz bledy zydzie glupi
nie znasz sie na tibii a dane twojego chara pod avatarem swiadcza jakim idiota jestes, moze powiesz panie "fajny" jaki w tibii najwiekszy lvl miales? z 4?
idioto naucz sie czytac ...
a moze poprostu ni wiesz co to porownanie
glupiec sobie przeczytal i nawet istoty porownaia nie rozumie
widzisz glupcze roznice midzy "hit za 40 to miss" a "hit za 40 jest wlasciwie tak jak miss" bo jezeli ni rozumiesz to chce ci uswiadomic ze chodzi o to ze hit za 40 jest gowno warty ale ty jak expisz na rotach to moze i taki hit byc dobry
a Miss to ni tylko chmurka ale i spark noobachu
i kto tu sie nie zna?
ty chyba śnisz ja swoim rp z pb mam celność ok~85% więc stfu i wy*******aj na ots'a albo strzelaj sobie dalej rs'ami. Rs'ami mam celność ok.70%~dlatego biegam z bolcami na dragi bo i tak nie biore dragi na klare a celność większa
Powiedzial 55 ms ktory w calej swojej karierze zdobyl "az" 3kk expa
i powiedzialem? masz 85% prosze bardzo nakrec hunt jakis chociaz te 15 min i pokaz swoje 85% albo podaj ip otsa na ktorym grasz
Wszystkim zarzucasz ze pokupowali chary lmao a sam gowno wiesz na temat gry, MI NA FROSTA SCHODZI 14-16 P BOLTOW przy skillach 93/67 uzywajac arbalesta wiec jesli umiesz liczyc jest to srednio 120-150 hit
powiedzialem jak trafiasz 90% strzalow to nakrec z tym film jak to robisz
a ja demca sciagam na 3 hity z small saphire
za ile kupiles chara?
Nacpany_Wlodek
18-11-2007, 23:18
Narazie testujemy nowe czary i bronie. Tereny i inne bajery nie zostały jeszcze dodane Trudno to zauważyć? ;/
Czy jakiś tutor-druid może wkleić tu swego spellbooka?
Na poprzedniej stronie Xanic wkleił cała listę z czarami i ich wyjasieniem, więc rusz trochę głowką i sprawdź ją.
@Amyks i reszta dresów
Ale wy jesteście niemili!
Duch Guardi
18-11-2007, 23:27
yhy ta jasne to weź sobie kusze i bolty i idź na coś expić -.-' odrazu cię zaczną blokować i trapować. A poza tym u paladyna wystarczy mały lag aby paść , dzięki letniemu upowi paladyn chodź by o trochę ma większe szanse na przeżycie.
PS: tylko w tibii paladyn jest to postać z kuszą i łukiem w innych grach jest to lekka odmiana rycerza.
co do tematu :
to włócznie mają mieć zasięg 3 czy 4 sqm oraz jaki zasięg mają mieć t stars
No to wreszcie po Up'ie sprzedam moje 2 bp boltów których żaden pall nie chciał kupić bo nawalał z RS.
Hmm... wyzwiska wyzwiska...
Ponowie pytanie:
"Sorki ale może ktoś z Was kto grał na test serverze orientuje się czy będzie można sprzedawać przedmioty takie jak dsm/golden armor w sklepie, jak tak to po jakich cenach i gdzie?? Jakby ktoś mógł wypisać najważniejsze przedmioty z tymi wymienionymi będe wdzięczny
Z góry dzięki"
Zamiast tych kłutki porozmawiajmy o uptade i o tym co nas czeka
po 1. czytanie ze zrozumieniem nie boli ani nie pali w oczy etc
po 2. craban mówil ze w poniedzialek zamyka testa i odpala test z terenami, ten test obecny jest do testowania balansacji.
bye
Zobaczymy co wyjdzie w praktyce.
Jak dla mnie zmiany z kazdym nowym update'm sa zbyt duze. Questy, potwory, tereny sa bardzo dobre, ale balansacja profesji to kompletna porazka, gdyz z kazda aktualizacja powstaje jakby inna gra... Kiedy zaczelem grac w tibie (7.5/7.6) byla grywalnosc i prostota, a teraz najwyzej prosto to sie expa zdobywa a grywalnosc to maniacy grajacy 10h+ na dobe...
Osobiscie zostane przy swoim pallku bo najbardziej lubie ta profesje i zycze CIPsoftowi zmian NA LEPSZE dla wszystkich.
Mi to zwisa czy tkną royale czy nie, jak cos kupię kilka bp-ów kamieni co jak sądzę po upie tanioszka będzie bo all nuubki na sorce i druidów przeniesie się xD
100 skil (może wiencej) do maja wpadnie hehe :D
UP ROX pod względem grafik xd
Trochę przesadzajom z uhami ale cóż to tylko gra pozdro all
CryingOrphan
19-11-2007, 00:07
Wy jestescie Inni xD
Zrozumcie ze to jest TEST SERVER.
Cena potionow,sila czarow i wszystko inne co jest na test serverze moze uledz zmianie... wkoncu to TEST Server... xD
@Amyks
idioto naucz sie czytac ...
a moze poprostu ni wiesz co to porownanie
glupiec sobie przeczytal i nawet istoty porownaia nie rozumie
widzisz glupcze roznice midzy "hit za 40 to miss" a "hit za 40 jest wlasciwie tak jak miss" bo jezeli ni rozumiesz to chce ci uswiadomic ze chodzi o to ze hit za 40 jest gowno warty ale ty jak expisz na rotach to moze i taki hit byc dobry
a Miss to ni tylko chmurka ale i spark noobachu
i kto tu sie nie zna?
czy ja cos wsponialem czy spark jest missem czy nie ?
zawsze porownujesz do rotow ?
rozumiem o co Ci chodzi ze hit 40 to nic ale w tym przypadku uzywaj "slaby hit " " koszmarny " a nie miss co jest okresleniem czegos innego.
Pewnie grasz w tibie od 8.0 i kozaczysz swoim pro evul palem .
Czemu akurat grasz palem jak jest najlpeszy ? a nie w wczesniejszych tibiach ?
Ja gralem palem w 7.6 jednak z powodu neta nie moge nim grac wiec gram knightem . Nie nazywaj mnie noobem bo pewnie nie wiesz co to jest.
CryingOrphan
19-11-2007, 00:15
Newbie - nowicjusz; slangowy termin oznaczający osobę początkującą, niedoświadczoną w danej dziedzinie. Najczęściej używany w żargonie informatycznym. Zwykle określenie newbie nie ma nacechowania negatywnego i początkujący często sami ostrzegają przy jego pomocy o swoim ograniczonym rozeznaniu w danym temacie.
W niektórych kręgach, słowo NOOB, używane jest do określenia nowicjusza szczególnie uciążliwego dla innych, odmawiającego wzięcia jakiejkolwiek poprawki na swoje niedoświadczenie: w grach zespołowych dołączający do graczy znacznie bardziej doświadczonych bez ostrzeżenia ich o swoim niewielkim stażu i obniżający stopień zgrania zespołu, w dyskusjach usiłujący uzyskać szybką odpowiedź na skomplikowany problem i nierozumiejący odpowiedzi z braku rozeznania w podstawach danego tematu, itd. Słowo "noob" często jest pisane jako "n00b" (slang leet speak).
Tak więc mam jedno pytanko... Każdy narzeka na Knighta a mimo wszystko Knight też zyskał... Bo jeżeli to prawda że bronie można "zarazić" żywiołami, to znaczy że np Knight będzie bił mocniej Dragi z lodowej broni niż np ze zwykłej, prawda?
CryingOrphan
19-11-2007, 00:16
Oczywiscie ^^
Nowe czary tez dostanie ^^
A pisalo cos o potworach ktore sa slabe na Śmierc ?xD
Beda w ogole takie ?:P
kilka ssow ( nie moje)
http://images26.fotosik.pl/113/c07c4334d0c0728d.jpg lodowe ue za 800
http://images31.fotosik.pl/48/c2d3e47807f7d2e1.jpg
http://images25.fotosik.pl/113/641b137da43b724a.jpg
http://images34.fotosik.pl/47/3e42c417a5e0fdf8.jpg nowy lodwy hmm za 278
http://images33.fotosik.pl/48/84f780624a5f2db3.jpg
http://images23.fotosik.pl/114/8c73cc64d061879b.jpg
http://images27.fotosik.pl/114/834146b68f619080.jpg
http://images27.fotosik.pl/114/9130c0db5bc41678.jpg hit z exori flam za 283 za 20 mp..
http://tibia.gamigo.de/forum/attach...chmentid=229415
http://tibia.gamigo.de/forum/attach...chmentid=229422
http://tibia.gamigo.de/forum/attach...chmentid=229430
http://tibia.gamigo.de/forum/attach...chmentid=229446 tutaj mamy jakis nowy axe ; o
http://img144.imageshack.us/my.php?image=uo0065qc1.jpg
http://img132.imageshack.us/my.php?image=uo0066lr6.jpg
http://img132.imageshack.us/my.php?image=uo0064gj9.jpg
http://img144.imageshack.us/my.php?image=uo0049ki3.jpg
http://img144.imageshack.us/my.php?image=uo0039uh7.jpg
http://img132.imageshack.us/my.php?image=uo0051ja6.jpg
http://tibia.gamigo.de/forum/attach...chmentid=229473
http://img80.imageshack.us/my.php?image=hydrypw6.jpg
http://img130.imageshack.us/my.php?image=ceglakn5.jpg
http://img130.imageshack.us/my.php?image=uo0075lf1.jpg
http://img160.imageshack.us/img160/...eathevermz5.jpg
z ssow widac ze jak atakujemy zaczarowana bronia to mamy atak fizyczny a obok atak zywiolu .
CryingOrphan
19-11-2007, 00:22
Ekhm...
Czemu nikt nie daje screenow z Palkami i Knightami ?
Napewno duzo osob che zobaczyc ich czary i nowe bronie =D
Nowe Axe?...
Na niektorych linkach w tym ten nowy AXE Pisze File not Found...
Glon Elriel
19-11-2007, 00:22
Powiedzial 55 ms ktory w calej swojej karierze zdobyl "az" 3kk expa
i powiedzialem? masz 85% prosze bardzo nakrec hunt jakis chociaz te 15 min i pokaz swoje 85% albo podaj ip otsa na ktorym grasz
Człowieku żal Mi ciebie serio... to ze mam pod avatarem 55 lvl AKTUALNIE to nie znaczy że wbiłem tylko ten lvl...
w Swojej karierze miałem 112 rp na Tibi ver.7.3 więc jeżeli możesz to stfu a Jak nie to podaj Mi te twoje ip do otsa to padniesz kilka razy ;)
yours Gremar<sprzedany>
Człowieku żal Mi ciebie serio... to ze mam pod avatarem 55 lvl AKTUALNIE to nie znaczy że wbiłem tylko ten lvl...
w Swojej karierze miałem 112 rp na Tibi ver.7.3 więc jeżeli możesz to stfu a Jak nie to podaj Mi te twoje ip do otsa to padniesz kilka razy ;)
yours Gremar<sprzedany>
Nie przyznawaj się do tego że handlujesz charami...
Odpowie mi ktoś na kilka postów wyżej zadane pytanie? :(
CryingOrphan
19-11-2007, 00:29
Tak prawda.
Jak sie nasyci Ogniem to ATT?
Jak Lodem to DEF?
Jak Ziemia ?
Jak Energia ?
Ktos wie moze ? :>
Już pisali wcześniej zadajesz obrażenia z żywiołu + atack fizyczny
Tak więc mam jedno pytanko... Każdy narzeka na Knighta a mimo wszystko Knight też zyskał... Bo jeżeli to prawda że bronie można "zarazić" żywiołami, to znaczy że np Knight będzie bił mocniej Dragi z lodowej broni niż np ze zwykłej, prawda?
Tak, jeśli taki 60/80/100++ kina będzie chodzić na dragi ze spike swordem, mystic bladem, dragon slayerem i czymś tam jeszcze. W każdym razie r axe, sova, sca czy ave nie da się zarazić żywiołem. Przynajmniej ja nie widziałem.
@ CryingOrphan
nie wiem czemu nie dziala .. przed chwila dzialalo .
23:25 You see a relic sword (Atk:42 Def:24 +1) that has 499 charges left.
It can only be wielded properly by players of level 50 or higher.
It weighs 48.00 oz.
It is temporarily enchanted with earth (34 hit + 8 earth damage).
Nowy sword.
CryingOrphan
19-11-2007, 00:41
Ciekawe czy poprawiom Grafiki starych itemów.
Naprzyklad...
-Golden Mace... (Lolowato wyglada)
-Machete (Nie pasuje grafikom do innych itemkow...)
-Poison Dagger (Jego ostrze jest spalone :P)
-Serpent Sword (Nie pasuje grafikom do innych itemkow...)
-Bright Sword (Nie pasuje grafikom do innych itemkow...)
-Magic Sword (Jak juz ktos pisal wyglada jak plastikowa zabawka)
-Ice Rapier (Mogłby wygladac duzo lepiej...)
-Barbarian Axe (Nie wyglada na BARBARIAN axe...)
-Double Axe (Ma okolo 10 Kolorow ... xD)
-Small stones (Czałkowicie rozni sie od innych kamieni...)
Snow Ball czy jakos tak (Sniezka :P) Powinna byc bardziej kanciasta... :P
...................
I wiele innych... Powinni to wszystko Poprawic za jednym Updatem...
Bo takto to wyglada jak Polaczenie broni z tibi 7.5+ z tibia dzisiejsza :P
Slythia.
Daj Obrazek z Swordem:D
Glon Elriel
19-11-2007, 00:41
Nie przyznawaj się do tego że handlujesz charami...
2 lata temu sprzedany~~ :P
CryingOrphan
19-11-2007, 00:44
A ktos wie moze czy Strzaly sie bedzie nasycac ? xD
Beda do kupienia w sklepie?
-Golden Mace... - nie widzialam
-Machete - nie zmienili
-Poison Dagger - nie widzialam
-Serpent Sword - nie zmienili
-Bright Sword - nie zmienili
-Magic Sword -nie wiem
-Ice Rapier - nie wiem
-Barbarian Axe - chyba nie zmienili
-Double Axe - nie zmienili
-Small stones - nie zmienili
http://img440.imageshack.us/img440/7919/1anq4.jpg
Mieczyk.
@up
Nie da sie kupic.
23:46 Thaliten [49]: flash arrows
23:46 Irea: Do you want to buy an arrow for 2 gold?
CryingOrphan
19-11-2007, 01:10
***UP.
A wiec bedzie trzeba nasycac ^^
Bardzo fajne ^^
Slythia. Tutaj dam link do Relic Sword przed nasyceniem =)
http://img218.imageshack.us/my.php?image=relictswordij8.png
A tutaj Itemy które sie pojawią w tibi 8.1 lub nie zostały odkryte.
http://img220.imageshack.us/my.php?image=weaponsuf8.png
Napewno zostaną tez dodane bronie ktorych nie ma na screenie ktory dalem =)
(jezeli jest jakis item na tym screenie ktory juz jest odkryty w tibi 8.0 to przepraszam =) =D
***Ten Lodowy Korbaczz Wymiata :D
Te zielone spodnie i armor to nei stary wyglad DSM I DSL ...
Wiec prosze tak nie pisac... =P
A tutaj Itemy które sie pojawią w tibi 8.1 lub nie zostały odkryte.
http://img220.imageshack.us/my.php?image=weaponsuf8.png
Niestety, zadnej z tych broni, poza swordem, nie widzialam. Z moim lvl moge liczyc tylko na to, ze znajde cos na ziemi ;P.
CryingOrphan
19-11-2007, 01:46
Slythia a mogła byśdac jakies zdjęcia z czarami Knightów i Paladynów ?
Ludzie na Forum by cie wielbili za to xD
** Jezeli nie jestes Knightem/Pallem to popros kogos ^^
Jak bedzie ci sie chcialo :P
^^
Krwioplaczasty
19-11-2007, 02:02
A ja mam pytanie co do czaru leczącego kinaska ile daje hp ile zabiera many i ogólnie wszystko o nim czy dla facc itp
@ Do bardzo uczynnej osoby poniżej :P
ja nie wiem czy na testach sie kupuje nowe czary czy dostaje, ale npc od którego da sie to kupic powie mi czy to czar pacc czy facc :P
ehh :P chodzi mi oto ze jezeli da sie go "kupić" w thais/carlin/itp to będzie dla facc a jeżeli w edron to dla pacc, a ze nie wiem jaka jest procedura otrzymywania nowych czarów to zakładam ze dostaje sie je od jakiegoś npc myślę ze to proste rozumowanie :P
ale jeżeli sie mylę i moje rozumowanie jest blednę popraw mnie :P
koniec końców wyszło ze dla pacc :P ale i tak dziękuje za wyczerpująca odpowiedz
@kolejne pytanie
tak na marginesie lekki czat wychodzi ale spoko :P
A jak to jest z tymi kamykami, kinasek sam je może w bron włożyć i o ile zwiększają zwykły dmg i ile dodają od zywiołu
Slythia a mogła byśdac jakies zdjęcia z czarami Knightów i Paladynów ?
Ludzie na Forum by cie wielbili za to xD
** Jezeli nie jestes Knightem/Pallem to popros kogos ^^
Jak bedzie ci sie chcialo :P
^^
Przeciez knight nie ma nowych czarow procz tego... leczenia jednego ; P.
@up
Zabiera 55 many.
Czar : exana mort
Leczy : Jakies 50-100 hp.
Pacc/Facc : Ja pacc.
Chciecie filmik jak knight probuje zrobic 2 arene? Ucieklam przy split of water ;P. Do tego mam filmik z zabawa... nowymi runami.
Nie ma filmikow. No chyba, ze ktos wie, jak to zminiejszyc z 500 mb..
@up
Dostaje sie za darmo. Jak powie?
Premmy. Cytat z tutor channel:
01:11 Ferre Uru [77]: heal spell for knight?
01:11 Buzzfreak [142]: .exana mort
01:11 Ferre Uru [77]: premmy :<
01:11 Thaliten [49]: is it premmy?
01:12 Ferre Uru [77]: yes+}
A kiedy cip dodal jakis czar dla facc...
Ok, cos jeszcze? Bo nudzi mi sie na tym tescie..
@up
Kamyki. Sorc/drut robi magiczny kamyk ze zwyklego, nastepnie dajesz use na bron (nie kazda) i masz.
"01:33 You see a relic sword (Atk:42 Def:24 +1) that has 286 charges left.
It can only be wielded properly by players of level 50 or higher.
It weighs 48.00 oz.
It is temporarily enchanted with earth (34 hit + 8 earth damage)."
Troche dodaje obrazen, lecz... Nie wiem jak i ile, bawie sie tym, co mam.
CryingOrphan
19-11-2007, 02:37
Hmm:D
Nagraj filmik z nowymi runami z checia sobie obejze...
*Jezeli te nowe leczenie jest dla pacc, to exura jest dalej ? :P
*nie ma nowych czarow dla knighta ? xD to jak on wali od smierci ? ;d
*a palek ? idz podgladac palkow plx xD i strzel foto :D
OCZYWISCIE JA CI NIE KAZE,JAK CHCESZ xD
***Jak juz, to dawaj wszystkie fotki i filmiki xD Bedzie JEZZI ! (dżezi :P)
Hmm:D
Nagraj filmik z nowymi runami z checia sobie obejze...
*Jezeli te nowe leczenie jest dla pacc, to exura jest dalej ? :P
*nie ma nowych czarow dla knighta ? xD to jak on wali od smierci ? ;d
*a palek ? idz podgladac palkow plx xD i strzel foto :D
OCZYWISCIE JA CI NIE KAZE,JAK CHCESZ xD
Filmik mam, lecz zajmuje on 30 mb... Tyle to jeszcze wrzucic moge.
Exura nadal jest. Nie wiem po co to nowe leczenie, jest tylko troszke lepsze od exury.
Knight ma tylko jeden nowy czar. A walic od smierci... Moze choci o ench.. bron?
Nie znam zadnego pallka tutora, przykro mi. Ale moge dac czary.
@down.
Czary:
Divine Missile (exori san) Wymagany poziom:40 Zużycie Many:20 (czar ofensywny z obrażeniami duchowymi)
Divine Caldera (exevo mas san) wymagany poziom:50 Zużycie many:180 (czar obszarowy natychmiastowego działania z obrażeniami duchowymi)
Wiem jedynie, ze zasieg spearow i strzal sie o wiele zmniejszyl. RS ma chyba... 3 kratki?
Wiecej nie dam, wystarczy ;P
CryingOrphan
19-11-2007, 02:44
Mozesz dac ?:D
Dawaj ^^
Jestem ciekaw ^^
Bo kazdy daje tylko Sorc/Druid ^^
*** Ale ciekawe co z ta ŚMIERCIĄ:P
Krwioplaczasty
19-11-2007, 02:46
A może wiesz w jaki sposób zakląć w broni moc śmierci i zepsucia?? (powiało grozą :P)
i jeszcze chciał bym poznać cenę (pojedynczego i bp) tych średnich life fluidów :)
A jak to jest z tymi kamykami, kinasek sam je może w bron włożyć i o ile zwiększają zwykły dmg i ile dodają od zywiołu
i w jaki sposób zakląć w broni moc śmierci i rozkładu ??
Tak, dajesz po prostu use kamyczkiem na bron. I masz.
Zwieksza zwykly dmg a ile... To nawet nie wiem. W sumie roznie, czasem (widzialam na zdjeciach) przewyzsza melee.
Moze tez trzeba miec kamyczek? Nie wiem...
CryingOrphan
19-11-2007, 02:54
Ja Teraz Walne Joke'a...
To Bedzie Taki Mały OFF Z Naszego Mini-Tematu xD
Skoro Zrobili NOWE Coal Basin (Na Tym Czesto Pali Sie Ogien...)
Takie Złote z Nowym Duzo Ladniejszym Ogniem...
To Czemu Fire Field Dalej Wyglada Kapowato xD
Poprawili Wszystkie Inne Fieldy... a Ten Dalej Taki Szpetny xD
Mogli Dac Taki Jak Na Nowym Coal Basinie... :P
Niach
Niach :D
Krwioplaczasty
19-11-2007, 02:57
Szczerze te nowe "kociołki z ogniem" nie są wcale dżezi :P wręcz wyglądają gorzej od poprzednich. Ale to jedynie moje subiektywne odczucie :P
PS. Jak to powiadają jednemu matka, drugiemu córka :P
@down
z tym to akurat już obcykane mam :P
z jednego kamyczka zaklinasz bron i masz 1000 uderzeń z żywiołem (puff i miss tez sie licza)
CryingOrphan
19-11-2007, 02:57
Co do tych malych kamcyzkow...
To moze to jest tak jak z wędką...
Masz miecz w ręce... a kamyczki w BP... 1 Udezenie zabiera 1 kamyczek ? :D
Bo jak inaczej ?
Inaczej sie nie da z kamyczkami...
:>
A Jezeli kamcyzki sa drogie (bo nie wiem) to moze bys tak ze masz 100 kamyczkow... 1 kamyczek ma 10-XXX łądynkow...
i tak jak mowie... powyczerpaniu 1 kamyczka znika :D
Dobre ? ^^
Co do tych malych kamcyzkow...
To moze to jest tak jak z wędką...
Masz miecz w ręce... a kamyczki w BP... 1 Udezenie zabiera 1 kamyczek ? :D
Bo jak inaczej ?
Inaczej sie nie da z kamyczkami...
:>
A Jezeli kamcyzki sa drogie (bo nie wiem) to moze bys tak ze masz 100 kamyczkow... 1 kamyczek ma 10-XXX łądynkow...
i tak jak mowie... powyczerpaniu 1 kamyczka znika :D
Dobre ? ^^
Zle ^^. Jednym kamyczkiem enchantujesz (czy jak tam) bron na.. 500 uderzen? Tylko nie wiem jak je sie dokladnie robi, ja znalazlam na ziemi..
CryingOrphan
19-11-2007, 03:00
Aff... Zapomnailem ze jest takie cos jak Use With... czy tam Use On... :P Zmeczony jestem i pamiec szfankuje ^^
Pomylilem sie :P
Krwioplaczasty
19-11-2007, 03:06
a ja wrócę do pytania odnoście life fluidów a najlepiej ogólnie fluidów chciał bym cię prosić o napisanie ile kosztuje jeden (i cały bp) średni life/mana fluid i największy life/mana fluid jeżeli oczywiście to nie kłopot :)
@down
jeżeli jesteś taki pomocny rzuć linkiem :) bo ten temat obfituje w liczne utrudniające poszukiwania elementy :P zwane potocznie spamem (np o maj gad maj eful kanjt is do dupy :P) więc przeczytanie tego typu wartościowej informacji graniczy z cudem :D
CryingOrphan
19-11-2007, 03:09
Mmm... Bylo pisane ile 1 Mana/Life Fluid kosztuje (wszystkie rodzaje) ^^ pare stron wstecz :D
a ja wrócę do pytania odnoście life fluidów a najlepiej ogólnie fluidów chciał bym cię prosić o napisanie ile kosztuje jeden (i cały bp) średni life/mana fluid i największy life/mana fluid jeżeli oczywiście to nie kłopot :)
01:57 Thaliten [49]: mana potion
01:57 Nelly: Do you want to buy a mana potion for 55 gold?
01:57 Thaliten [49]: strong mana potion
01:57 Nelly: Do you want to buy a strong mana potion for 125 gold?
01:57 Thaliten [49]: great mana potion
01:57 Nelly: Do you want to buy a great mana potion for 195 gold?
Plecak - razy 20.
@DOWN
Nie chce mi sie szukac, pisalam to. Ale chyba 190 i 430 gp. Cos kolo tego...
Ale pamietaj, ze to tylko test, i moze sie to wszystko zmienic.
Nie ma sprawy ;P.
@2down
Nie : (.
A tak wogole to obrazam sie na forum, a co...
Na wszystkich ;(.
Czlowiek raz w zycuy ma 18 urodziny a inni nawet tego nie zauwazaja ;(. Koniec z pomoca!
Juz za pozno na zyczenia... Trudno, w sumie czego sie spodziewalam. Nie jestem tu popularna, trzeba wybrac inna taktyke, by to osiagnac.
Notabene wole nie myslec o "szukaniu drugiej polowy"...
Macie ten filmik z czarami.
http://s006.wyslijto.pl/?file_id=25567313419636914748
Krwioplaczasty
19-11-2007, 03:18
I jeszcze strong life potion i great life potion jeśli łaska :)
@UP
Ahh dziękuje normalnie jestem niesamowicie szczęśliwy ze poświeciłaś mi swój czas :) jestem bardzo wdzięczny oraz podziwiam cierpliwość z jaka odpowiadasz na moje hmm jakby to prosto określić lekko noobskie pytania :D ale już ci więcej czasu nie zabieram bo i tak już aż za bardzo go nadwyrężyłem więc wielkie dzięki :)
UP po raz drugi
och nie płacz będzie dobrze pogłaskam cię po główce i przestaniesz płakuniać okej ??
OJ bo ludzie niewiedza co jest w życiu piękne niewiedza co to miec marzenia i mieć pragnienia niewiedza co jest dla nas ważne dlatego ludzie potrzebują akceptacji i miłosci i dlatego tak usilnie poszukujemy swojej drugiej połowy aby z nia cieszyć sie i dzielić te najpiękniejsze w życiu chwile aż sie w oku łza kreci ;(
DOWN
jesteś bez serca ona cierpi a ty sie nabijasz podtrzymaj ja na duchu podaruj dobre słowo a nie szydzisz w potworny sposób
UP
a dlaczego posiadanie oparcia w drugiej osobie jest bardzo ważne dla naszego zdrowia psychicznego i emocjonalnego to właśnie z druga połowa spędza sie takie ważne daty jak urodziny ale trzeba sie do tego przyzwyczaić ze życie jest brutalne i co sie nie zabije to cię wzmocni
CryingOrphan
19-11-2007, 03:28
Kwio i Slythia...
Znacie jakies programy Graficzne gdzie mozna robic Czcionki 3D i je kolorowac ? :P
/\ OFF-TOPIC/\ No Kill PLZ :(
Napewno wiekszosc rzeczy ulegnie zmianie.
Czary, Obrazenia ITD...
Duzo osob tutaj sie skarzy ze CIPSOFT Zjebał tibie bo zaduze DMG.
Udupil knightow i palkow...
Cipsoft napewno cos wykombinuje zeby była to dobra Balansacja...
Dosc sie nasluchali o tym jak wypuscili tibie 8.0 ...
Wkoncu oni tez maja forum i gracze tam pisza co wy tutaj...
i Cipsoft bierze to pod uwage :P
***Wiem ze dziwnie to napisalem xD
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ^^
I SPEŁNIENIA MARZEN ^^
Wybacz nam ze zapomnielismy:P
Krwioplaczasty
19-11-2007, 03:37
Crying
wystarczy krwio :P bo to co napisałeś bardzie przypomina kwa :P
ale do rzeczy nie wiem czy taka opcja jest w Photoshopie ale wiem ze to dobry program i ma od zaje**** funkcji :D
A co do balansacji to jest jak do tej pory dobrze i wcale nie "udupili knajtow" powiem na własnym przykładzie teraz uh leczy mnie za 340 hp a ten średni life fluid będzie leczył za 300 więc nie jest tak źle, sytuacja na 80 lvl kiedy już będę mógł używać 3 rodzaju life fluidów uh będzie mnie leczył za 470 a "soczek" za 600 :P jedyne co to zwiększy sie cena expienia ale i tak knight będzie wychodził na +
CryingOrphan
19-11-2007, 04:13
ja sie z niej nie nabijam...
T.T
Ile zazwyczaj trwa TEST SERVER ?
I ile po Test Serverze jest UPDATE ?
^^
***Pytam serio ^^
***Tak to ja CryingOrphan.
***Tamto konto jest niefajne :(
A pallek co będzie miał jakiś święty shit, którym najwyżej będzie się mógł pomodlić o to, żeby go nie zabijali. Speary ze zwalonym zasięgiem. Co prawda jest kusza, łuk ale nie wyobrażam sobie expić z power boltami i leczyć się drogimi life fluidami albo vitą, która leczy po 200. Jeżeli ma być tak jak myślę to ja dziękuje odkurze swojego druida (30lvl), kupie pacca i wbije nim w wakacje 300lvl (MDW rox)...
1. Kocham twoją ironię na początku cytatu ;p
2. Speary powinni mieć mniejszy zasięg ale nie mały bo troche przegieli z tymi 3 kratkami.
3. Po jaka cholere unieskuteczniać vite pallom i nic nie dawać w zamian? Skoro nawet knight ma potion za 600 hp a pall nie powinien?
4.Ja odkurze swojego druida ale knightem itak grać nie przestane.
to nie jest to co mi nie pasuje w twoim poście tylko to jak ja widze to co napisałeś.
--Cienius--
19-11-2007, 08:34
Potiony za 600 hp ktore hlvlowych kinow lecza 2x mniej niz uh i kosztuja 3x wiecej gz pomyslow
OMG, żal. Jak byś chciał wiedzieć celność bow'a/crossbow'a na odległość, powyżej pewnych skilli (bodajże 90) wynosi 90%. Jeżeli mówisz że ty trafiasz trochę częściej niż co drugi strzał to znaczy że:
a) masz ~40 dysta
b) nigdy nie miałeś palka, tylko ktoś sobie zrobił z ciebie żart mówiąc ci takie rzeczy
c) grając palkiem walczysz z potworkami w zwarciu (właśnie wtedy celność ataków dystansowych wynosi ~50%)
Filmu ci nie nagram bo szczerze mówiąc szkoda mi czasu na udowadnianie komukolwiek tak oczywistych rzeczy.
@topic
Bardzo się cieszę że CIPsoft zredukuje zasięg r-spearów, spearów itp. Prawdziwy "Tibijski Paladin" powinien biegać z kuszą lub łukiem a nie z spearami które nawet nie upadają na ziemie.
Mam też nadzieję że "exori frigo" druida i sorca będzie miało mniejszy zasięg, bo jak na razie na TS to postacie magiczne są lepszymi sooterami niż stworzony do tego paladin. Małe koszta (20mp) nieograniczony zasięg (7 kratek) i wysoka średnia obrażeń (~200 u ~100lvla) spowodują że już nikt nie weźmie palka na demce :(
krzysheak
19-11-2007, 09:00
OMG, żal. Jak byś chciał wiedzieć celność bow'a/crossbow'a na odległość, powyżej pewnych skilli (bodajże 90) wynosi 90%. Jeżeli mówisz że ty trafiasz trochę częściej niż co drugi strzał to znaczy że:
a) masz ~40 dysta
b) nigdy nie miałeś palka, tylko ktoś sobie zrobił z ciebie żart mówiąc ci takie rzeczy
c) grając palkiem walczysz z potworkami w zwarciu (właśnie wtedy celność ataków dystansowych wynosi ~50%)
Filmu ci nie nagram bo szczerze mówiąc szkoda mi czasu na udowadnianie komukolwiek tak oczywistych rzeczy.
@topic
Bardzo się cieszę że CIPsoft zredukuje zasięg r-spearów, spearów itp. Prawdziwy "Tibijski Paladin" powinien biegać z kuszą lub łukiem a nie z spearami które nawet nie upadają na ziemie.
Mam też nadzieję że "exori frigo" druida i sorca będzie miało mniejszy zasięg, bo jak na razie na TS to postacie magiczne są lepszymi sooterami niż stworzony do tego paladin. Małe koszta (20mp) nieograniczony zasięg (7 kratek) i wysoka średnia obrażeń (~200 u ~100lvla) spowodują że już nikt nie weźmie palka na demce :(
Nom , paladyn nadal bedzie wymiatal... bedzie mozna nim klepac gsy na loozaku jak rowniez wszystko co nie bedzie klepac obszarowek... tomb, ancient scaraby (jedynie zatruwaja na odleglosc), necro, bonebeast island, hydry na 2-3 shooterow, behemoty (gora dol tak jak to teraz robia wszystkie nooby >.>) wiec nie pierdolic ze bedzie zle zreszta na frostach tez bedzie dobrze jak ktos umie dobrze grac i uciekac.
Co do vity to chcialem przypomniec ze np. hydra w tej chwili nie ma prawa walnac combo wiec nie wiem w czym problem, szczerze to nie ma zbyt wiele szitow ktore walnie pojedynczego hita za 600 (bo tyle mozesz sie uleczyc z vity + 2. potiona) z tego co pamietam to Juggernaut Demon Undead Dragon+ bossy + 2 ostatnie szity z 3. areny
Edier Master
19-11-2007, 09:39
Elo mam pytanko, wie ktoś czy można enchantnąć avengera?
psyhopatka
19-11-2007, 09:40
Co jak co ale najwięcej palki straciły. Nie dość że speary, dobre leczenie , to expowiska , bo dobry druid,sorc(nie koniecznie o lvl chodzi) będzie mógł np na fibuli siedzieć z 2x fire elementalami które są odporne na ogień i mele.;/
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.