Pokaż pełną wersje : Czy jesteśmy za tym, aby był nowy update...?
Scorpion_1991
19-11-2007, 22:27
Czy jest potrzebny ten update ?! O to jest pytanie... :confused:
Przed tamtym updatem było pisane wszędzie, że najpierw będą mieć lepsze rzeczy knigci i paladyni, a potem druidzi i sorcererzy. A teraz wszyscy gm'owie chcą zrobić nowy update i usunąć pare rzeczy druidom i sorcererom. A gdzie tamten update, co był zapowiedziany innym characterom ?! Nawet druidzi i sorcerery, sie nie pocieszyli nowymi rzeczami, które nie dostali.
Po tym jakże oczekiwanym przez wielu Update takie runy jak UH, będą bezużyteczne.. co silnie uszczupli "portfele" druidów;(.
Niektóre czary powinny być też dla free account, nie każdego stać na pacca, który jest warty ~75zł (19,99 EURO) /3 miesiące a więc inne rzeczy dla free account.8o
Na uwagę zasługuje również fakt, iż ciężko jest wyjść na (+) lub na (0) z huntów na silniejszych potworach takich jak: Demce, Dragon Lordy etc. A wszystko jest proste... Np. huncąc DL'e przez określony czas tracimy 75k.., po czym wypadł nam z niego DSM...i co? i kiedyś sam DSM zwróciłby nam koszty polowania, a teraz? - zwróci nam jedynie 25k... (przykład z Secury, Calmery). Drogi Cipsoft mogliby sie zlitować się i wprowadzić tego typu rzeczy na listę u Djinów. :)
Jestem za kolejnymi UPDATE'ami gdyż, gdyby nie one, Tibia by mi się znudziła... Ale w sumie patrząc realistycznie,to przez update są kłótnie i awantury. Gdyby cip przywrócił 7.5... :)
Sir Sire
19-11-2007, 22:41
Każdy update jest potrzebny, nawet ten pozornie nie udany.
A do narzekania myślę, że większość zdążyła się przyzwyczaić.
Każdy wnosi coś nowego do rozgrywki. Ten także wydaje mi się będzie udany. Knight nie może się uhać, ale za to exhaust jest mniejszy a i potwór z combo nie zaje...
Naprawdę nie wiem apropo czego te wszystkie pretensje...
edit:
to zamiast robić uhy, pójdziesz bardziej opłacalnie expić (druid, sorc)
rozumiem, że wdarł się również kompleks facc ;)
a po trzecie takie potowry (demce, hydry) łatwiej będzie huncić, chociażby z braku combo.
aha zapomniałbym
tibia, to tylko gra : ]
A ja Wam powiem że nie wiem czy chce żeby był nowu update. Fajnie by było gdyby nie było Tibi :p
Rafals from hell
20-11-2007, 01:46
Czy jest potrzebny ten update ?! O to jest pytanie... :confused:
Przed tamtym updatem było pisane wszędzie, że najpierw będą mieć lepsze rzeczy knigci i paladyni, a potem druidzi i sorcererzy. A teraz wszyscy gm'owie chcą zrobić nowy update i usunąć pare rzeczy druidom i sorcererom. A gdzie tamten update, co był zapowiedziany innym characterom ?! Nawet druidzi i sorcerery, sie nie pocieszyli nowymi rzeczami, które nie dostali.
Po tym jakże oczekiwanym przez wielu Update takie runy jak UH, będą bezużyteczne.. co silnie uszczupli "portfele" druidów;(.
Niektóre czary powinny być też dla free account, nie każdego stać na pacca, który jest warty ~75zł (19,99 EURO) /3 miesiące a więc inne rzeczy dla free account.8o
Na uwagę zasługuje również fakt, iż ciężko jest wyjść na (+) lub na (0) z huntów na silniejszych potworach takich jak: Demce, Dragon Lordy etc. A wszystko jest proste... Np. huncąc DL'e przez określony czas tracimy 75k.., po czym wypadł nam z niego DSM...i co? i kiedyś sam DSM zwróciłby nam koszty polowania, a teraz? - zwróci nam jedynie 25k... (przykład z Secury, Calmery). Drogi Cipsoft mogliby sie zlitować się i wprowadzić tego typu rzeczy na listę u Djinów. :)
Nie wiem co ty narzekasz jeżeli chodzi o postacie magiczne... Co do demonów to ty się o to nie martw, bo PACC nie masz :) Co do rzeczy u djinnów, były zapowieści, że powstanie trader, który będzie przyjmował jakies nowe rzeczy po wykonaniu misji :)
A tak poza tym ankieta jest bez sensu, bo przecierz na nic o na nie wpłynie :)
Ale nie rozumiem po co robisz takie tematy?? Przecież i tak będzie ten update...
@topic
A tak wogle to jestem za..
Andrealfus
20-11-2007, 08:35
update jest potrzebny bo masy by sie predko znudzily.
---------------------------------------------------------------
Offtopic
Co wy macie do tej tibi 7.5? przecież przez ten update do dzisiaj są problemy z ekonomia.... Nie wiecie ocb? no to wyjasniam.
Z updatem 7.5 wprowadzono Tiquande a z nią hydry.
Loot z hydr był tak częsty że juz po godzinie mozna było mieć kilka par bohow i innych pierdol. Przez co na trade bohy zamiast 100k stoja 30.
I to jest fajne? ze teraz idac na cokolwiek sie nie zwraca bo ceny sa zbyt niskie?
Niegraliscie na 7.0-7.1 - 7.4 a wtedy byly najlepsze czasy tibi.
-------------------------------------------------------------
Mam nadzieje ze ten upd cos zmieni wlasnie przez tego kupca.
@down
7.5
na 7.6 wprowadzono wandy, tanie manasy i szybka regeneracje many.
oFFspr1ng
20-11-2007, 17:13
@up: bodajże w 7.6 doszła Tiquanda
monciai17
20-11-2007, 21:52
a ja myśle podobnie jak infira:p lubi.ę updaty bo po nich zawsze coś się zmienia i jest ładniej:) musimy jednak jakoś przetrwac to bo jak już ktoś wspomniał nie zmienimy nic:(
Bez sensu toppic i głosowanie bo i tak nic to nie zmieni UP bedzie i tyle. Głosowałem na TAK bo niema to dla mnie znaczenia pewnie szybko się przyzwyczaję i dalej będę expił.
Salarigoth
20-11-2007, 22:17
a ja myśle podobnie jak infira:p lubi.ę updaty bo po nich zawsze coś się zmienia i jest ładniej:) musimy jednak jakoś przetrwac to bo jak już ktoś wspomniał nie zmienimy nic:(
Takich jak ty najbardziej nie lubie dziecko update , i cip ma tylko to z ciebie ze nieswiadomie w*****asz ludzi.
P.s zaglosowalem na "Nie!" Gdyz od tibi 7.4 NIC nie powinno sie zmieniac tlyko tereny i by bylo git. Tera nie ma sensu grac na new serwie bo i tak za 20 dni zobaczysz elite z furory/harmonii 150 lvli i tak sie skończy twoje granie na pvp.
Rafals from hell
20-11-2007, 22:50
Takich jak ty najbardziej nie lubie dziecko update , i cip ma tylko to z ciebie ze nieswiadomie w*****asz ludzi.
P.s zaglosowalem na "Nie!" Gdyz od tibi 7.4 NIC nie powinno sie zmieniac tlyko tereny i by bylo git. Tera nie ma sensu grac na new serwie bo i tak za 20 dni zobaczysz elite z furory/harmonii 150 lvli i tak sie skończy twoje granie na pvp.
Skoro tak ci się podoba 7.4 poszukaj OTS pod ten klient z real mapą, a są... exp ustawić x1 i proszę :D:D:D
Zmiany muszą być, czy złe, czy dobre to i tak się odbędą.
Huh. Rozumiem, ze apetyt rosnie w miare jedzenia ale bez przesady.
Ten up jets konieczny moim zdaniem, bo oslabi bardzo mocnych ( zdecydowanie za mocnych ) knightow i wzmocni i slabiutkich magow.
Ale i tak kngiht bedzie zarabial, tak wiec nie placz Rafalku ;), bo widze, ze tibia jest jedna z wazniejszych czesci twego zycia 8o
Albertus
26-11-2007, 13:28
@ dla facc nic nie wprowadza i ja sie z tego ciesze :evul:
@druid zamiast UH dostanie inne runki B)
@czary i all co zrobią jest bardzo dobre :cup:
@dsm itp mogliby wprowadzić na listę do dijn , dsm to 3 z najlepszych zbrój wiec powinna kosztować co najmniej 250k ale powinna bardzo niezwykle rzadko wypadać z dl :p
ja lubię każdy update , lubię nowe rzeczy ,tereny i mozliwosci
Lee Mage
02-12-2007, 16:35
( zdecydowanie za mocnych ) knightow i wzmocni i slabiutkich magow.
Lol. Dam Ci przykład. Expie sobie 88ek na Tombku i widze 88Msa. Kazdy hit msa z vis to ~130-150 (może i więcej). Moje hity co prawda
są mocniejsze (250+) ale wliczmy w to missy i defence potwora. Sorc
nie ma problemu z missami i defem potworka. Według mnie najlepsze
Tibie to były 7.5 i 8.0. A co do nowego update to jestem na TAK.
Nareszcie z Tibi zrobią MMORPG a nie PaintRPG.
Master Knight de'Vere
02-12-2007, 17:15
Update jest zawsze potrzebny.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.