PDA

Pokaż pełną wersje : Update - Magia

Traucer-Skowron
20-11-2007, 16:55
Witam!
Temat te powstał po to by zebrać informacje na temat magii po update. Jak wiadomo takie informacje są w innych tematach na tym forum, ale zrobiłem ten temat po to by zebrać te wszystkie informacje w jednym miejscu, bez potrzeby szukania w stu stronach spamu :P. A więc wszystko co wam wiadomo na temat magii po update możecie zamieszczać tutaj (informacje z spell booka na TS, screeny, moc itp.).

P.S.
Proszę o nie przenoszenie tematu do działu magia, ponieważ bardziej tyczy się on update.

Monsword
20-11-2007, 20:54
Nowe runki:
- Stone Shower (adori mas tera):wymagany lvl 28 Mana:430 Cos jak GFB tyle ze nieco slabsze i bijace z obrazen od ziemi.
- Avalanche (adori mas frigo):wymagany lvl:30 Mana:530 (~ GFB od lodu)
- Icicle (adori frigo): lvl:28 Mana:460 (mocniejsze od HMM - obrazenia lod)

Czary spontaniczne:
- Ice Strike (exori frigo): lvl 15 Mana :20 (cos jak stare exori vis tyle ze od lodu)
- Terra Strike (exori tera): lvl:13 Mana:20 (cos jak exori vi - obrazenia od ziemi)
- Ice Wave (exevo frigo hur): lvl:18 Mana:25 (~ podobna sila jak fire weave tyle ze od lodu)
- Terra Wave (exevo tera hur): lvl:38 Mana:210 (~ podobne do energy weave, nieco slabsze obrazenia od ziemi)
- Eternal Winter (exevo gran mas frigo): lvl:60 Mana:1200 (~ UE dla druta obrazenia od lodu - lol POWAH)

<<<<nie ja to napisałem to tylko kopia>>>>>>>>>>>

Nortonus
20-11-2007, 20:57
Czary sorca:
Spells for Level 8
utevo lux - Light : 20
exiva para - Find Person : 20

Spells for Level 9
exura - Light Healing : 20

Spells for Level 10
exana pox - Antidote : 30

Spells for Level 11
exura gran - Intense Healing : 70

Spells for Level 12
exani hur para - Levitate : 50
exori vis - Energy Strike : 20

Spells for Level 13
exori tera - Terra Strike : 20

Spells for Level 14
utani hur - Haste : 60
utamo vita - Magic Shield : 50
exori flam - Flame Strike : 20

Spells for Level 15
exori frigo - Ice Strike : 20

Spells for Level 16
exori mort - Death Strike : 20

Spells for Level 18
exevo flam hur - Fire Wave : 25

Spells for Level 20
exura vita - Ultimate Healing : 160
utani gran hur - Strong Haste : 100

Spells for Level 23
exevo vis lux - Energy Beam : 40
utevo res ina para - Creature Illusion : 100

Spells for Level 24
adori tera - Stalagmite : 350

Spells for Level 25
adori vis - Heavy Magic Missile : 350
utevo res para - Summon Creature : var

Spells for Level 28
adori mas vis - Thunderstorm : 430

Spells for Level 30
adori mas flam - Great Fireball : 530

Spells for Level 55
exevo gran mas vis - Rage of the Skies : 650

Spells for Level 60
exevo gran mas flam - Hell's Core : 1200

shoq
21-11-2007, 16:52
Prosiłbym, żeby ktoś kto wie NA PEWNO, napisał, jakie nowe czary i runy są dla FACC a jakie tylko dla PACC. Również przypuszczenia, ale proszę bez takich jak: "hahaHAhaHAha Pacc wszystko a wy nic mhjuahuahuahua dobrze wam tak!" lub "mam nadzieje ze bedzie cos dla facc" czy też "znając cipsoft i tak będzie wszystko dla pacc : (((((((".
Ale takie, które są poparte racjonalnymi spostrzerzeniami.
np. Ice Wave powinno być dla facc, gdyż jest odpowiednikiem Fire Wave, które jest dla facc.
Terra Wave taki sam powód co wyżej, jest odpowiednikiem Energy Wave.

Hard_Master
23-11-2007, 11:53
Czy to znaczy że sork nie będzie mógł tworzyć SD?

Spells for Level 8
utevo lux - Light : 20
exiva para - Find Person : 20

Spells for Level 9
exura - Light Healing : 20

Spells for Level 10
exana pox - Antidote : 30

Spells for Level 11
exura gran - Intense Healing : 70

Spells for Level 12
exani hur para - Levitate : 50
exori vis - Energy Strike : 20

Spells for Level 13
exori tera - Terra Strike : 20

Spells for Level 14
utani hur - Haste : 60
utamo vita - Magic Shield : 50
exori flam - Flame Strike : 20

Spells for Level 15
exori frigo - Ice Strike : 20

Spells for Level 16
exori mort - Death Strike : 20

Spells for Level 18
exevo flam hur - Fire Wave : 25

Spells for Level 20
exura vita - Ultimate Healing : 160
utani gran hur - Strong Haste : 100

Spells for Level 23
exevo vis lux - Energy Beam : 40
utevo res ina para - Creature Illusion : 100

Spells for Level 24
adori tera - Stalagmite : 350

Spells for Level 25
adori vis - Heavy Magic Missile : 350
utevo res para - Summon Creature : var

Spells for Level 28
adori mas vis - Thunderstorm : 430

Spells for Level 30
adori mas flam - Great Fireball : 530

Spells for Level 55
exevo gran mas vis - Rage of the Skies : 650

Spells for Level 60
exevo gran mas flam - Hell's Core : 1200

Tu nie pisze :(

Donpeyot
23-11-2007, 13:36
mam 10 bp sd w depo , chyba mi nie znikną ??

Toren
23-11-2007, 14:33
Ja wiem ,że SD nadal będą i będą mieć 3 ładunki ;p
kazdą runka teraz będzie mieć więcej ładunków :)

Nortonus
23-11-2007, 15:13
@up
Gowno prawda. To, ze tutorowie otrzymywali SD od Spell Assistanta z 3 ladunkami to nie znaczy, ze w sklepie rowniez je dostaniesz. W sklepie kupujesz runke z 1 ladunkiem, tak jak bylo to kiedys. SDki nie znikna i albo bedzie je mogla robic inna profesja(druid - ma w sumie przeciez Necrotic Rod) albo beda do kupienia w sklepie.

Shor'tugal
23-11-2007, 15:47
Czyli, że sork nie będzie miał energy wave? :|

Nortonus
23-11-2007, 17:29
Cóż, tak patrze na ten moj spellbook i dochodze do wniosku, ze tutaj sa czary, ktore mam, te co mam i zmienily sie inkantacje oraz te nowe. Wiec mysle, ze jednak sorc ma SD itp.

shoq
23-11-2007, 20:23
@up
Gowno prawda. To, ze tutorowie otrzymywali SD od Spell Assistanta z 3 ladunkami to nie znaczy, ze w sklepie rowniez je dostaniesz. W sklepie kupujesz runke z 1 ladunkiem, tak jak bylo to kiedys. SDki nie znikna i albo bedzie je mogla robic inna profesja(druid - ma w sumie przeciez Necrotic Rod) albo beda do kupienia w sklepie.

Gówno prawda. Druid ma robić SD? buhaha. Oczywiście że sorc nadal może tworzyć SD, inaczej nie byłby sorcem. I nadal będzie miał e-wave.

Nortonus
27-11-2007, 10:49
Czytanie wszystkich postów nie boli. Sam przyznalem sie do bledu panie madralo.

Quozy
30-11-2007, 23:52
Witam, czy ktoś mógłby wypisać mi różnice między druidem i sorcererem ? Czy będzie ona polegała tylko na innych 'kolorach' czarów ? Czy sorcerer będzie miał coś unikalnego, co będzie go odróżniać od druta, coś czego drut nie będzie miał (drut ma czary leczące, których nie ma sork) I nie piszcie mi że sork będzie mógł SD robić bo SD można kupić w sklepie.
Pozdrawiam.

Salarigoth
01-12-2007, 00:17
Witam, czy ktoś mógłby wypisać mi różnice między druidem i sorcererem ? Czy będzie ona polegała tylko na innych 'kolorach' czarów ? Czy sorcerer będzie miał coś unikalnego, co będzie go odróżniać od druta, coś czego drut nie będzie miał (drut ma czary leczące, których nie ma sork) I nie piszcie mi że sork będzie mógł SD robić bo SD można kupić w sklepie.
Pozdrawiam.

Uhy tez mozna kupic w sklepie (chodzi mi o leczenie)

Shor'tugal
01-12-2007, 00:22

To kup exure sio w sklepie będąc sorcem -.-

Prawda jest taka, że sorc nie ma nic czego nie miałby druid... Może i ma jakieś tam czary ale druid też ma czary tego typu... Ale żeby przesiadać się z sorca na druida z tego powodu? nieee :D

Wie ktoś czy exura gran będzie więcej leczyć niż aktualnie? Wkoncu zabiera 70many

Misza
01-12-2007, 00:29
Brawo myślenia. Same UHy to nie druid. Ważny jest jeszcze Heal Friend.

Quozy
01-12-2007, 01:16

hmm... to żeś mi dowalił... drut dostał silne czary ofensywne dużego zasięgu, dostał wave, ma swoje leczenie obszarowe, ma sio, a co ma sork :?

..::QRAS::..
01-12-2007, 09:59
To kup exure sio w sklepie będąc sorcem -.-

Prawda jest taka, że sorc nie ma nic czego nie miałby druid... Może i ma jakieś tam czary ale druid też ma czary tego typu... Ale żeby przesiadać się z sorca na druida z tego powodu? nieee :D

Wie ktoś czy exura gran będzie więcej leczyć niż aktualnie? Wkoncu zabiera 70many

tak lepiej leczy

Aweephyron
01-12-2007, 11:14
Witam .... Chce się zapytac czy jakiś nowy czar dla druida będzie dla FACC . Chce się poprostu dowiedziec bo i tak niedlugo kupuje pacca.

Piotrek Marycha
01-12-2007, 11:17
Witam, czy ktoś mógłby wypisać mi różnice między druidem i sorcererem Czy sorcerer będzie miał coś unikalnego, co będzie go odróżniać od druta, coś czego drut nie będzie miał
tak, kazdy jego czar bedzie go odroznial od druida, bedzie mial wszystkie czary ktorych druid nie ma

Quozy
01-12-2007, 12:59
tak, kazdy jego czar bedzie go odroznial od druida, bedzie mial wszystkie czary ktorych druid nie ma

Niczym go nie odróżnia od druida, może tym że każde są na inne potwory... ale mi chodzi o coś czego druid nie ma, bo druid ma strike, ma ue, ma wave, to samo ma sork, ponadto druid ma leczenie którego nie ma sork...

Piotrek Marycha
01-12-2007, 17:39
Niczym go nie odróżnia od druida, może tym że każde są na inne potwory... ale mi chodzi o coś czego druid nie ma, bo druid ma strike, ma ue, ma wave, to samo ma sork, ponadto druid ma leczenie którego nie ma sork...
moja odpowiedz pisalem z lekka ironia, bo jak tu normalnie odpowiedziec na pytanie które jest wręcz żałosne w swojej merytoryce? (to bylo cos ala "Czym sie rozni druid od sorca oprocz czarow")

Salarigoth
01-12-2007, 17:49
Sdki sorca mozesz targac wszedzie niech zgadne druida tez?

Quozy
01-12-2007, 18:42
chyba sie nie rozumiemy...

ja się pytam czy oni w tym upie zrobią z druida leczącego sorka? bo tak to wygląda.

Maks14
01-12-2007, 19:03
Mam pytanie czy nie wie ktos czy ten nowy czar leczacy dla knighta jest dla facc czy pacc???? i jak on mniej wiecej leczy??? tzn. po ile hp bedzie mnie ok. leczyc na 50lvl i 6mlvl.???

Medivh Shady
01-12-2007, 19:52
@up

jak narazie to ty gowno wiesz ;/

ladunki run beda zmienione czyli

- HMM x10
- EXPLOSION x6
- SD x3
- i chyba GFB 4x

Meaglin
02-12-2007, 12:24
A co z hmm'ami,gfb itd. druidów się stanie? Zmienią się na ich odpowiedniki?

Smilemanek
02-12-2007, 12:36
Prosiłbym, żeby ktoś kto wie NA PEWNO, napisał, jakie nowe czary i runy są dla FACC a jakie tylko dla PACC. Również przypuszczenia, ale proszę bez takich jak: "hahaHAhaHAha Pacc wszystko a wy nic mhjuahuahuahua dobrze wam tak!" lub "mam nadzieje ze bedzie cos dla facc" czy też "znając cipsoft i tak będzie wszystko dla pacc : (((((((".
Ale takie, które są poparte racjonalnymi spostrzerzeniami.
np. Ice Wave powinno być dla facc, gdyż jest odpowiednikiem Fire Wave, które jest dla facc.
Terra Wave taki sam powód co wyżej, jest odpowiednikiem Energy Wave.
Pisali juz gdzies w innym temacie tutorzy z tsa że dla facca z runek bedzie stone shower (gfb od ziemi) ,icicle(lodowe hmm) oraz avalanche (lodowe gfb) a z czarów spontanicznych bedzie ice wave i chyba jeszcze jakis wave ale tego nie wiem (Muwilem tutaj o czarach druida,co sie tyczy sorca to z run chyba nie dostanie nic poniewaz druid dostal te 3 nowe runy tylko dlatego ze odebrali mu zwykle hmm gfb itp.)
A po za tym pare razu up powiedziano ze ice wave bedzie zabieralo 25 many TAK NIE BEDZIE zmienili to bedzie teraz-tak jak fire wave zabieralo 80 many B)

Smilemanek
02-12-2007, 12:41
Z tego co mi wiadomo i z tego co czytalem czary ktore juz wykupiona a ktore w tym updacie zamieniono na nowe bedzie mozna po odpowiedniej cenie zamienic w sklepie na te nowe spelle
I nie muwie tu-w przypadku spelli ktore kosztowaly okolo 300 gp zamienianiu je na nowe w cenie okolo 1k tylko o moze 100-150 gp co do różdżek z nimi bedzie chyba to samo :)

Osram
02-12-2007, 13:00
Będzie polew, jak nasze SDki zrobione jeszcze przed updatem, zostaną z 1x ładunkiem :]

vivon666
02-12-2007, 17:47
Pisali juz gdzies w innym temacie tutorzy z tsa że dla facca z runek bedzie stone shower (gfb od ziemi) ,icicle(lodowe hmm) oraz avalanche (lodowe gfb) a z czarów spontanicznych bedzie ice wave i chyba jeszcze jakis wave ale tego nie wiem (Muwilem tutaj o czarach druida,co sie tyczy sorca to z run chyba nie dostanie nic poniewaz druid dostal te 3 nowe runy tylko dlatego ze odebrali mu zwykle hmm gfb itp.)
A po za tym pare razu up powiedziano ze ice wave bedzie zabieralo 25 many TAK NIE BEDZIE zmienili to bedzie teraz-tak jak fire wave zabieralo 80 many B)

Ej wiesz moze czy ten nowy czar dla knightow bedzie dla facc?
Bo jesli dla pacc to sux

Ath
03-12-2007, 20:08
Z tego z słyszałem, to only 4 pacc, podobnie jak nowy czar leczniczy dla palka.
No cóż... Też jestem knightem i life is brutal and full of non exanas xd

Ath
03-12-2007, 20:43
Komp znowu od<cenzura> i walnął double
Pzdr

Monsword
03-12-2007, 21:01
Qozy-matko ci nie chodzi o to by sork czymś sie różnił od druida tylko o ty bo był śilniejszy od druida.. a wogule wszystko czary druida i sorka to swoje przeciwienstwa.. a chociaż logicznie to druid powinien mieć możliwość robienia SD.. wkońcu druid posiada czary nietylko leczące i daj.ące rzycie ma też czary do wskrzeszania umarłych.. czyli panuje nad śmierciom

Knight Patryk
03-12-2007, 21:59
Facc dla druta:
Ice wave(dmg porownywalny do fire wave)
Terra wave(dmg porownywalny do energy wave)
wszystkie rodzaje runek
Ale nie jestem pewien:P wszystko wyczytane i btw nie przezucajcie sie na druidow bo mnie to wkurza moja 1 postac to byl druid i caly czas gram druidami bylo ich malo to mnie krecilo i rowniez czar:exura sio.Lecz teraz kazdy sie na druida przezucaja... myslicie ze on bedzie jakis super?sie mylicie i sie zdziwicie Mi pasuje druid od tibii 7.4 do tych czasow nic w nim nie trzeba zmieniac

Quozy
04-12-2007, 20:06
Qozy-matko ci nie chodzi o to by sork czymś sie różnił od druida tylko o ty bo był śilniejszy od druida.. a wogule wszystko czary druida i sorka to swoje przeciwienstwa.. a chociaż logicznie to druid powinien mieć możliwość robienia SD.. wkońcu druid posiada czary nietylko leczące i daj.ące rzycie ma też czary do wskrzeszania umarłych.. czyli panuje nad śmierciom

Ty to najpierw naucz się pisać po 'polskiemu' k ?
Pozatym nie, nie chodzi mi o to by sork był silniejszy od druta, tylko chciałbym żeby między nimi była jakaś znacząca różnica.

morisek
04-12-2007, 21:14
Facc dla druta:
Ice wave(dmg porownywalny do fire wave)
Terra wave(dmg porownywalny do energy wave)
wszystkie rodzaje runek

Gdyby dmg naprawde mial byc podobny, to byloby to po prostu niesprawiedliwe, ponieważ to sorcerer podobno miał być postacią ofensywną.

Zdzichu_Szprycha
05-12-2007, 07:49
Będzie polew, jak nasze SDki zrobione jeszcze przed updatem, zostaną z 1x ładunkiem :]

Właśnie, jak to będzie z runkami zrobionymi wcześniej? Mam 3 bp hmm. Czy po upie zmienią mi się na 2bp hmm z pociskami po 10?

Wipigi
05-12-2007, 08:33
@Up
Nie wiem, ale logicznie myslac- zostana 5 strzalowe.

Monsword
05-12-2007, 11:57
Ty to najpierw naucz się pisać po 'polskiemu' k ?
Pozatym nie, nie chodzi mi o to by sork był silniejszy od druta, tylko chciałbym żeby między nimi była jakaś znacząca różnica.

no przecież jest! jedyne co ich łąnczy to to że są postaciami magicznymi po up'ie ich magi będzie przeciwieństwem cłkowitym
rórzczki czary wszytko!

Sr@x
06-12-2007, 00:16
Właśnie, jak to będzie z runkami zrobionymi wcześniej? Mam 3 bp hmm. Czy po upie zmienią mi się na 2bp hmm z pociskami po 10?

i jeszcze Ci je ładnie zapakują do bp i oddadzą kasę za pusty bp :P

Vhio
06-12-2007, 16:46
Pal będzie miał w końcu czary dla pacc czy facc?

PS: To mój pierwszy post ^^

maciejd14
06-12-2007, 17:28
na moje wszystko zostanie zmienione jedynie z czarami moze byc roznie . w poprzednich update tez rozdzki sie zamienialy

Nortonus
07-12-2007, 22:52
na moje wszystko zostanie zmienione jedynie z czarami moze byc roznie . w poprzednich update tez rozdzki sie zamienialy

Kiedy? Czary stracicie runy beda jakie byly, CIP ma to gdzies conajwyzej wypusci event np. 2x wiekszy droprate z mobów