zaloguj się

Pokaż pełną wersje : TibiCam- problem

Kanciapa
23-11-2007, 19:37
Pobrałem TibiCam, która nagrywa filmy pod tibie 8.0
Wypakowałem ją.
Włączam Tibie 8.0 i następnie TibiCam
Loguje się na swoim koncie, wchodzę na postać i klikam w tibicam active i następnie record
i niby nagrywa a jendak kiedy przerywam nagrywanie i chcę znaleźć ten plik .rec to nigdzie go nie ma

Czy powinien pojawić się jakiś komunikat o rozpoczęciu nagrywania?
Czy zmienia się coś w oknie gry, jest coś co informuje o prawidłowym działaniu tibicam?
Bo wydaje mi się jednak, że coś nie tak z tym nagrywaniem

Help!;(

----------

W dziale filmy nie będę robił śmietnika bo tam to raczej tylko bezpośrednio filmy się daje xd:p

Lechista
23-11-2007, 19:40
klikasz aktywacie a pozniej nagrywanie i wybierz ^^

Kanciapa
23-11-2007, 19:54
No i robię tak i nadal nic x/
klikam podczas gry Active i potem Record, następnie Stop recording i browse. Wpisuje nazwę i Zapisz. Jak wchodzę w ten folder gdzie zapisałem to pliku z filmem nie ma:(

Rybzor
23-11-2007, 20:00
Aktywacje i record oraz browse, no i pozostałe czynności wykonuje się przed zalogowaniem, a nie w trakcie grania.

Kanciapa
23-11-2007, 20:13
O, thnx wielkie;)

A jak to jest z wyłączaniem? Daje stop recording i wyłącza mnie z postaci. Czy to ma tak byc? Czy moze koncze nagrywanie automatycznie po wylogowaniu z postaci?

I czym mogę sklejać nagrane filmy? Jak ewentualnie zmienić format pliku?

Rybzor
23-11-2007, 22:31
O, thnx wielkie;)

A jak to jest z wyłączaniem? Daje stop recording i wyłącza mnie z postaci. Czy to ma tak byc? Czy moze koncze nagrywanie automatycznie po wylogowaniu z postaci?
Tak ma być, po naciśnięciu stop wyłącza Ci postać. Tak więc lepiej upewnić się, że jest się bezpiecznym przed zakończeniem nagrywania.

I czym mogę sklejać nagrane filmy? Jak ewentualnie zmienić format pliku?
Możesz sklejać, aby to zrobić podczas rozpoczęcia nagrywania, po "browse" wybrać plik z filmem, do którego chcesz dograć jakiś kawałek.

Zmieniać formatu pliku z filmem się nie da.

Kanciapa
24-11-2007, 11:11
No tak ale nie pozwoli mi to na dodawanie dźwięku, efektów przejścia itp.

Czy żebym mógł to robić, muszę zmienić program nagrywający?

Rybzor
24-11-2007, 12:18
No tak ale nie pozwoli mi to na dodawanie dźwięku, efektów przejścia itp.

Czy żebym mógł to robić, muszę zmienić program nagrywający?
Aby to zrobić musisz poddać obróbce film, tj użyć programu który robi zrzut tego co się dzieje na pulpicie i podczas odtwarzania filmu w tibicam zapisać obszar który chcesz zapisać do wmv. Po więcej informacji zapraszam do poradników - tam masz to wszystko opisane.

Kanciapa
24-11-2007, 18:56
No właśnie tak myślałem xd
Czyli jakieś programy typu Fraps, AviScreen. Chyba, że istnieją jakieś lepsze, bardziej wydajne?