Pokaż pełną wersje : Hardstyle
Witam,
Chciałbym sie dowiedziec jakie jest wasze zdanie na temat tej muzyki
Definicja:
http://www.powerplay.pl/art.php?art=hardstyle
Typowa impreza hardstyle (qlimax)
http://www.youtube.com/watch?v=fKsFyVdqj3c
http://www.youtube.com/watch?v=vYbIfQbZBXs
Dodam ze w Polsce jest to muzyka malo znana, wypowiadajcie sie co o niej sadzicie
Dark Sven
27-11-2007, 23:23
Ssie......
spider-bialystok
28-11-2007, 00:26
Imprezy konkretne, ale jesli chodzi o muzyke to psytrance/goa sa lepsze ;]
Sozemego
28-11-2007, 08:59
" i wonder how many people were on drugs that night ;) hehe"
Serious Sam
28-11-2007, 15:10
To, takie same jak techno, nie widzę różnicy ;).
@Sozemego
Kto to jest w twoim podpisie?
@Arrivald
Racja, dzięki =)
Arrivald
28-11-2007, 15:13
To, takie same jak techno, nie widzę różnicy ;).
@Sozemego
Kto to jest w twoim podpisie?
Laska ze Slayersow o ile sie nie myle.
Yoh Asakura
28-11-2007, 16:17
Laska ze Slayersow o ile sie nie myle.
A dokładniej Lina Inverse ;)
Hellraiser
28-11-2007, 17:04
Wolniejsze niż Happy Hardcore, ale też czasami słucham. Jedyne co mi się nie podoba w Hardstyle'u to właśnie Qlimax, wszystko z Hardstyle'u tylko nie to.
Jaki żal chyba gorzej być nie może. To jest robienie muzyki na siłę tak to moge nazwać.
Jaki żal chyba gorzej być nie może. To jest robienie muzyki na siłę tak to moge nazwać.
Co znaczy "robienie muzyki na sile"?
hardstyle jest imo jednym z chujowszych gatunkow elektroniki. strasznie dudniaca i prosta jest ta nuta, zupelnie mi sie nie podoba. zdecydowanie bardziej przemawia do mnie psytrance/goa
Kilka lat temu wolałem bardziej dancecore'owy klimat, ale teraz w obrębie muzyki elektronicznej hardstyle jest moim faworytem. A jeśli chodzi o psytrance/goa - jeden z nielicznych podgatunków muzyki elektronicznej, których nie lubię słuchać.
Vanhelsen
28-11-2007, 20:16
Jak się tego nie nazwie, dla mnie to zawsze będzie bezsensowne umcyk-umcyk-hopsa-hopsa-weźmy-sobie-dzisiaj-dropsa.... :baby:
@down: ty, wiesz, że nie zaprzeczę :>
@up
A dla mnie metal to zwykle krzyczenie do mikrofonu. Z brudnymi fanami na koncertach;-s
lepiej ?
Heh niestety hard w miare szybko sie nudzi :) Hmmm mysle, iz jestes nieco attention whore ;)
Tutaj nutka, ktora zjada Twoja na sniadanie, prawdziwy kawalek dobrej klubowej roboty :)
http://pl.youtube.com/watch?v=X0ehAAhcU-o
Z ta nutka sporo osob wiaze niezle wspomnienia :)
Ehh...
Nie dla moich uszu te dźwięki.
@Tuba
Na koncertach to zazwyczaj grający są brudniejsi niż fani :p. Wyjątkiem jest Przystanek Woodstock :].
@up
A dla mnie metal to zwykle krzyczenie do mikrofonu z brudnymi fanami ;-s
nazywajmy rzeczy po imieniu: growlują. krzyk występuje w muzyce screamo i niektrórych odmianach punka. (w innych gatunkach oczywiście też.)
krzyczenie do mikrofonu z brudnymi fanami
od kiedy zespół spiewa do mikrofonu razem z fanami? widzialem wiele koncertów ale żeby fani śpiewali do mikrofonu?
Wstawianie sobie takich sigow i ava'tarow nie sprawi, iz bedziesz elo ... tym bardziej podpis :/ Heh nic dodac, nic ujac - attention whore z Ciebie !
3x up
Bo ja wiem czy tak szybko, slucham jej jakies 2 lata.
Wezcie mi jeszcze powiedzcie co to attention whore ..
@down
Aha, to żeś mi wyjaśnił x D
zeby bawic sie na takich imprezach trzeba miec niezla forme ;]
Heh attention whore to attention whore :P
attention - uwaga
whore - dziwka, k***a
@up
3. Jakich treści w postach zawierać nie wolno:
1. Wulgarnego języka, przekleństw, wyzwisk i obrażania innych userów. Nie wolno również omijać auto-cenzury poprzez wstawianie kropki w środku wyrazu bądź zamiany np. "u" na "v".
Czytałeś regulamin?
up
heh ... no i co z tego? Niezly z Ciebie wannabe mod.
Eee, to ja już wolę techno. To gra jakby chciało i nie mogło.
Wstawianie sobie takich sigow i ava'tarow nie sprawi, iz bedziesz elo ... tym bardziej podpis :/ Heh nic dodac, nic ujac - attention whore z Ciebie !
Za to Ty myślisz, że jak napiszesz sobie parę angielskich słówek to jesteś/będziesz elo? Ehh...
A tak poza tym, to wypowiadaj się na temat z łaski swojej, a nie czepiaj się mojego avatara i podpisu.
Baron Kaldrick
28-11-2007, 22:36
@up
A dla mnie metal to zwykle krzyczenie do mikrofonu. Z brudnymi fanami na koncertach;-s
lepiej ?
Yes, master. I'm your humble servant, master. You are always right, master. Any kind of arguments, master?
Za to Ty myślisz, że jak napiszesz sobie parę angielskich słówek to jesteś/będziesz elo? Ehh...
A tak poza tym, to wypowiadaj się na temat z łaski swojej, a nie czepiaj się mojego avatara i podpisu.
ja nie czepiam sie Ciebie tylko Tuby ...
Ale i tak "wannabe mod" i "attention whore" mnie zniszczyło...
Co do Hardstyle'u - nie trawie.
Pozdrawiam
Niech lepiej jakiś mod zamknie już ten temat bo zaczyna się robić kłótnia. Dla mnie to nie jest muzyka tylko puste gówno - 0 przekazu..
od kiedy zespół spiewa do mikrofonu razem z fanami? widzialem wiele koncertów ale żeby fani śpiewali do mikrofonu?
krzyczenie do mikrofonu z brudnymi fanami
Jeśli już się czepiać, to zdanie to nie oznacza, że krzyczą z brudnymi fanami do mikrofonu, tylko krzyczą do mikrofonu, który jest z brudnymi fanami. A poza tym, to ty chyba żadnego koncertu nie widziałeś, bo niejednokrotnie następuje sytuacja, w której wokalista wychyla mikrofon w stronę śpiewającej publiczności.
Niech lepiej jakiś mod zamknie już ten temat bo zaczyna się robić kłótnia. Dla mnie to nie jest muzyka tylko puste gówno - 0 przekazu..
Według czyjej definicji muzyka musi nieść ze sobą przekaz?
Nie ma sensu zakładać tematów o muzyce na forum, gdzie większość userów jest okropnie nietolerancyjna, co zostało udowodnione wiele razy.
@Topic
Nie pasują mi takie klimaty.
Według czyjej definicji muzyka musi nieść ze sobą przekaz?
Według niczyjej, Rukahs wyraził tylko swoją opinię.
Hardstyle? Niezbyt go lubię. Jak dla mnie to w nim jest za mało "zabawy" dźwiękiem. Wolę electro/house np. Justice ;]
Ta, a 2pac to 100% przekazu. Ofkors. Tolerancji troche.
spider-bialystok
29-11-2007, 00:46
Muzyka wcale nie musi miec przekazu, muzyka to muzyka, a tekst to tylko dodatek. Muzyka klasyczna tez nie ma tekstu, wiec jest beznadziejna?
@marla666
Mod wannabe :D
alez wy wszyscy jestescie zajebiscie prawdziwi...chyba moge sie tylko oddalic ze spuszczona glowa :<
alez wy wszyscy jestescie zajebiscie prawdziwi...chyba moge sie tylko oddalic ze spuszczona glowa :<
Pisząc takie głupoty to chyba będzie najlepszym wyborem.
Ty pewnie jestes dzieckiem dobrze ustawionych rodzicow, ktore mysli ze wie wszystko o zyciu i stojac pod blokiem w markowych ciuchach wyklina jakie zycie jest do pupy, bo tak mowili w piosenkach
Zgadlem ?
Ty pewnie jestes dzieckiem dobrze ustawionych rodzicow, ktore mysli ze wie wszystko o zyciu i stojac pod blokiem w markowych ciuchach wyklina jakie zycie jest do pupy, bo tak mowili w piosenkach
Zgadlem ?
A ciebie pewnie rodzice od urodzenia trzymali krótko za mordę i zanim nauczyłeś się chodzić już sam musiałeś sobie radzić w życiu, a w wieku 15 zbuntowałeś się i w ramach buntu zacząłeś słuchać techno.
A, że w tych piosenkach nic nie mówią to stoisz pod blokiem w ciuchach, na które sam zarobiłeś ciężko pracując, i nucisz sobie "umc umc tyryryr umc umc tyryry".
Zgadłem?
Dark Sven
29-11-2007, 15:26
Nie... puszcza tekno z komórki.
Nie będę się z wami kłócił. Tematy na temat muzyki zawsze się tak kończą, ponieważ każdy ma inny gust i mówi, że jego muzyka jest najlepsza. Zgłosiłem już to moderatorowi, więc temat niedługo powinien być zamknięty. Dziwne, bo stoi już 3 dni. Tyle mam do powiedzenia...
Ta, a 2pac to 100% przekazu. Ofkors. Tolerancji troche.
Myślisz, że on był jak ci dzisiejsi "raperzy" którzy śpiewają tylko o dziwkach, i Bóg wie o czym jeszcze ? Jeśli czegoś nie znasz, nie oceniaj tego bo nie masz o tym zielonego pojęcia.
Vanhelsen
29-11-2007, 16:16
Tematy na temat muzyki zawsze się tak kończą, ponieważ każdy ma inny gust Nie dla tego się kończą kłótnia... Tylko po prostu zawsze znajdzie się osobnik, który nie ścierpi negatywnego komentarza padającego na jego fav-muzę... w tym przypadku całą burdę rozpoczął Tuba^^... :baby:
Myślisz, że on był jak ci dzisiejsi "raperzy" którzy śpiewają tylko o dziwkach, i Bóg wie o czym jeszcze ? Jeśli czegoś nie znasz, nie oceniaj tego bo nie masz o tym zielonego pojęcia.
Lepiej śpiewać "tylko o dziwkach, i Bóg wie o czym" niż o tym, że czarni są lepsi od białych, jak to robił tupak (jeżeli znajdę to wkleję lyricsy). I nie, nie słucham dzisiejszych czarnych raperów.
@up
Lepiej skończmy ten temat skończmy ten temat, nie wiesz o co w tym chodzi.
Skończyły to się tobie argumenty. I chyba ty nie wiesz o co w tym chodzi skoro słuchasz faceta, który rzuca tekstami typu "fuck you becuase you're white"(nie wiem czy dokładnie tak, jak sobie przypomnę tytuł utworu to znajdę lyricsy i zacytuję).
@up
Hehe, jesteś śmieszny :p
Ty za to wielce go znasz. Siedzie w tym już 3 lata. Więc wiem więcej niż ty..
@editWiesz co? Choć przejdziemy z tym na Pw nie będziemy spamować ludziom.
Skończyły to się tobie argumenty. I chyba ty nie wiesz o co w tym chodzi skoro słuchasz faceta, który rzuca tekstami typu "fuck you becuase you're white"(nie wiem czy dokładnie tak, jak sobie przypomnę tytuł utworu to znajdę lyricsy i zacytuję).
Ojeny, a twoi wykonawcy to niby świeci są. ;p
@Rukahs
Nie wiem co widzisz śmiesznego w tym co piszę. Stwierdzam fakt, koleś miał coś do białych i wcale się z tym nie krył, wręcz przeciwnie. Natomiast jeżeli ty nie chcesz się ośmieszyć to podaj w końcu jakiś konkretny argument, bo na razie mówisz tylko, że się lepiej znasz, a jak na razie tego po tobie nie widać. Nie zamierzam się z tobą bawić w żadne PW.
Ojeny, a twoi wykonawcy to niby świeci są. ;p
Po pierwsze, skąd wiesz kogo/czego słucham? Po drugie jeżeli nawet "moi wykonawcy" ćpają, piją itd. to na pewno nie są rasistami.
Daj dowód, że tak mówił. On raczej mówił o problemach czarnego społeczeństwa. Poza tym miał wielu białych przyjaciół np Mickey Rourke czy też Madonna.
@Abbath
Ty też nie masz jakichś super argumentów. Jedynym twoim argumentem jest to, że Makaveli był rasistą. I tu się mylisz, w większości to on był dotykany przez problem rasizmu. Szukaj Lyricsów, jeśli chcesz tutaj coś zdziałać, ale ja się przekomarzać nie zacznę.
O gustach się nie dyskutuje. Nie podoba się? Nie słuchaj, proste i logiczne.
Zjebane wchoj to wogóle sie nie powinno nazywac muzyka tylko bez sensu rytm walenie caly czas jedno i to samo a jak sie zmienia cos to kurwa co 3 min ?? X( jebac hardstyle!
Juz lepsze jest DIsco Polo ELO xd
@up
Twoja inteligencja mnie przytłacza ;s
tupac byl emo, a emo nie moze byc rasista, gupki.
tibianxxx
01-12-2007, 14:45
Spoko muza
Pozdro ;)
Dark Sven
01-12-2007, 16:45
Powiem to tak, bo nie rozumiecie co to jest rasizm.
Jak biały mówi źle o... ( jakby się tu wysłowić, żeby nie obrazić słowem "czarny" czy "murzyn") białych inaczej lub mówi o sile białej rasy to owszem to jest rasizm. Ale kiedy nasz biały inaczej kolega mówi o sile czarnej rasy, albo obraża 'białasów', to to już jest moi kochani RAP.
; )
rasizm wystepuje jedynie w stosunku do mniejszosci ;d
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.