Pokaż pełną wersje : Problem z Tibia..strasznie się tnie..
Witam.Mam proglem z Tibia.Otóż strasznie się tnie i jest to bardzo uciążliwe do grania.Czy przyczyną tego jest zbyt słaby komputer?Jakie są wogole wymagania sprzętowe TIBI?
Mam 256 MB ramu (SDR)
Karta grafiki GeForce 4 mx 440 (64 M B )
Procesor Duron 900 Mhz
Dysk (nie wiem czy to ma coś wogóle do rzeczy) 40 GB (7200 obr)
Czy da się coś zrobić żeby ta gra chodzła lepiej na tym komputerze?
Nikt Ci nie mówił, że jak się tnie, to trzeba zmniejszyć ogień?
Won do przyklejonego tematu ;;
zmień w tibi sterownik grafiki z open gl na directx 5 lub 9
zmień w tibi sterownik grafiki z open gl na directx 5 lub 9
To nic nie daje,na open gl tnie się najbardziej a na directx 5 i 9 podobnie ale słabiej.
Jeśli się tnie to zabierz jej żyletke. (sory nie wytrzymałem):D
A zmniejszyłeś może fps do 30??? To w options>graph>advanced ten paseczek na dole.
Dziwie się, bo mi na 700 mhz, 120 mb ramu I 64 MB karty graficznej ślicznie śmigało. Poponowałbym usunięcie zbednych procesow, które działaja podczas działania kompa (ctrl+alt+delete), a najlepiej do tego użyć hijackthis jeżeli oczywiście się znasz. Mógłbyś też zdefragmentować dyski, a jeżeli nic nie pomoże to walnij sobie formata.
Ostatecznie idz do serwisu może ci polowa tranzystorów nie działać. ;p
Jeśli się tnie to zabierz jej żyletke. (sory nie wytrzymałem):D
A zmniejszyłeś może fps do 30??? To w options>graph>advanced ten paseczek na dole.
Dziwie się, bo mi na 700 mhz, 120 mb ramu I 64 MB karty graficznej ślicznie śmigało. Poponowałbym usunięcie zbednych procesow, które działaja podczas działania kompa (ctrl+alt+delete), a najlepiej do tego użyć hijackthis jeżeli oczywiście się znasz. Mógłbyś też zdefragmentować dyski, a jeżeli nic nie pomoże to walnij sobie formata.
Ostatecznie idz do serwisu może ci polowa tranzystorów nie działać. ;p
Zmniejszenie fps niczego nie powoduje.Żadnych zmian..TIbia jak się muliła tak się muli.W karcie graficznej wętylatorek nie kręci się od dłuższego czasu,czy to może być powodem tych jak by lagów?jak np. karta się nagrzeje za bardzo?
@up
Natychmiast napraw ten wiatraczek! Mojemu wujkowi dosłownie stopiło karte graficzna przez wysoką temperaturę.
Podejrzewam, że część twojej karty bądz jakiegoś innego urządzenia po prostu sie sfajczyła. Jeżeli nie ustatkujesz temperatury swojego komputera to puzniej nie będziesz go mógł wogóle już włączyć.
Ja na twoim miejscu zainstalowałbym jakąś inną wersję sterowników, albo starsze albo nowsze, niewiem jakie masz ale też mam kartę nvidii i czasem po zainstalowaniu najnowszych sterowników niektóre gry dziwnie chodziły. Jeśli sterowniki nie pomogą to powinieneś rzeczywiście sprawdzić temperaturę karty.
Wojtek.93
02-12-2007, 22:28
@autor
a jaki masz system operacyjny? i lacze z internetem?
taka rada:jesli komputer chodzi ci za wolno zbierz ok 400 zlotych i kup lepsza karte graficzna(tamta sprzedaj) i jak zostanie dokup z 128 mb ram...
co do procesorka do sie nie ma co czepiac...moj pierwszy mial 1.mhz
Dr.Unknown
02-12-2007, 22:42
@up
Natychmiast napraw ten wiatraczek! Mojemu wujkowi dosłownie stopiło karte graficzna przez wysoką temperaturę.
Podejrzewam, że część twojej karty bądz jakiegoś innego urządzenia po prostu sie sfajczyła. Jeżeli nie ustatkujesz temperatury swojego komputera to puzniej nie będziesz go mógł wogóle już włączyć.
Rotfl, co za różnica, po co mu chłodzenie na GeForce 4?
Tibia ma to do siebie, że na każdym komputerze wykazuje duże użycie procesora - tylko każdy komputer inaczej to znosi.
Wojtek.93
02-12-2007, 23:42
@up
no fakt mi zabiera ponad 42 % procesora cpu
a mam 1 gb ram core duo 1.76 i karte ge force 7900gs 128 mb
troche lipnie ze az tyle bo plus kilka przegladarek wlaczonych i muzyka to juz bedzie z 80%:o
Jeszcze jedna opcja, możliwe że masz drugą kartę graficzną (zintegrowaną z płytą główną), jeśli masz to poprostu wyłącz ją w biosie (zintegrowaną).
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.