Pokaż pełną wersje : Na jakiego knighta isc?
Mam pytanie na jakiego knighta isc na na sworda cluba czy axe?
chodzi mi o koszty broni oraz ringow
Naruto_Norbi
02-12-2007, 18:26
Czyli tak:
Zalezy od gustu jesli masz zamiar dlugo skillowac i blockowac idz na sworda. :sword:
Jezeli chydzic solo idz axa lub club :axeman: :kon:
Swordy sa najdrozsze ,a cluby najtansze wszystko od gustu zalezy... :crusader:
Temat do kasacji :dance:
grales wogole keidykolwiek w ta gre czy uslyszales od kolegow i powtarzasz ?
Dlaczego tego do moje go topicu nie wsadziłeś ? Po jakiego grzyba tworzyłem temat żeby było koniec takich topicówX(X(
Chcesz widzieć latające głowy orków - AXE
Chcesz kroić na plasterki monstery - SWORD
Chcesz łamać czaszki - CLUB
I szukaj na forum jak chcesz już wotęk założyćX(
up@
Moderatorzy proszę o przyklejenie mojego topicu bo kolejne posty się walą !
Matis'Sorc
03-12-2007, 18:37
Wybierz club jest jedną z tańszych broni i nie wymaga specialnych inwencji twórczych poprostu podchodzisz i walisz w orka za 200 przy dobrych skillach jednak pamietaj club jest dla stylu rambo Sword do blokowania najlepszy a axe nadaje sie mniej wiecej do wszystkiego
Pacz_knight
03-12-2007, 19:37
Ja jestem knajtem i wale z axa a moj kolega...
Upsss to nie to ^^
Hmmm... wedug mnie najlepiej walczyc mieczami. Tanie, latwe do zdobycia/kupienia. Maja rowniez wypoziomowany atk i dev (co czasem jest nie przydatne). Co do toporow maja wiekrzy atk i wiekrzosc toporow wiecej warzy, no ale co to za problem u rycerzy. Ewentualnie jesli chodzi ci o ringi uderzal bym toporami.
Wiec polecam swordy. ;)
20 level
Dwarven Axe Atk: 31, Def: 19 +2
Furry Club Atk: 31, Def: 19 +1 oraz Taurus Mace Atk: 30, Def: 18 (dwu reczna)
Crimson Sword Atk: 28, Def: 20 +1
25 level
Knight Axe Atk: 33, Def: 21 +1 oraz Naginata Atk: 39, Def: 25 (dwu reczna)
Crystal Sword Atk: 35, Def: 26
30 level
Beastslayer Axe Atk: 35, Def: 12 +1
Sapphire Hammer Atk: 37, Def: 18
Bright Sword Atk: 36, Def: 30 +1
35 level
Fire Axe Atk: 38, Def: 16 +1 oraz Headchopper Atk: 42, Def: 20 (dwu reczna)
Orcish Maul Atk: 42, Def: 18 (dwu reczna)
Blacksteel Sword Atk: 42, Def: 22 (dwu reczna)
40 level:
Amber Staff Atk: 43, Def: 25 (dwu reczna)
45 level
Diamond Sceptre Atk: 34, Def: 18
Dragon Slayer Atk: 44, Def: 28 (dwu reczna)
50 level
War Hammer Atk: 45, Def: 10 (dwu reczna)
55 level
Guardian Halberd Atk: 46, Def: 15 (dwu reczna)
Giant Sword Atk: 46, Def: 22 (dwu reczna)
60 level:
Heroic Axe Atk: 44, Def: 24 +1 oraz Dragon Lance Atk: 47, Def: 16 (dwu reczna)
Cranial Basher Atk: 44, Def: 20 -2
Mystic Blade Atk: 44, Def: 25 +2 oraz Demonrage Sword Atk: 47, Def: 22 (dwu reczna)
75 level:
Royal Axe Atk: 47, Def: 25 +3
Blessed Sceptre Atk: 47, Def: 21 +3
The Justice Seeker Atk: 47, Def: 24 +3
Bronie docelowe
Stonecutter Axe Atk: 50, Def: 30 +3
Magic Sword Atk: 48, Def: 35 +3 oraz The Avenger Atk: 50, Def: 38 (dwu reczna)
Blessed Sceptre Atk: 47, Def: 21 +3 oraz Arcane Staff Atk: 50, Def: 30 (dwu reczna)
Jak widac, do 50 levelu najlepsza bronia sa cluby, tanie, duzo ataku, stosunkowo duzo rodzajów i nie trzeba czekac "jeszcze 5 leveli i bede mial born o ktora ma 8 ataku wiecej" tylko ma sie dosc regularnie nowe bronie (ale przez to skok jakosci jest mniejszy). Swordy i axe na tym etapie gry maja mniejszy wybor, skoki sa żadsze ale za to daja wiecej.
Pomiedzy 60 a 100 levelem najlepiej sie gra swordem, kazda z broni dostepnych na arenie ma tyle samo ataku (odpowiednio 44 dla pierwszej i 47 dla drugiej areny) lecz roznia sie iloscia obrony oraz bonusem do obrony tarczy (club jako jedyny ma tutaj wartosc ujemna-wiec obniza nam wartosc obrony tarczy), dodatkowo od 75 levelu swordy (i cluby) maja dostep do bardoz dobrej dwurecznej broni majacej 50 ataku.
Ale w praktyce, kazdy knight 100+ w koncu przestanie narzekac na brak kasy, zrobi poi, anihilator, obie areny i wtedy okazuje sie ze axe sa najlepsza bronia. Sca jest bronia jednoreczna majaca najwiecej ataku, sword i club fighterzy zeby uderzac rownie mocno jak axe fighter sa zmuszeni do uzycia broni dwu recznej a przez to obnizaja swoja obrone. dodatkowo, sca uwazany za cieza bron nie wymaga noszenia kolejnej zabawki w postaci Arcane Staff czy Avengera, oraz nie trzeba sie bawic w zamienianie broni.
byloby sympatycznie gdybys napisal jeszcze jakie praktyczne znaczenie ma to, ze avenger ma o 2 obrony mniej niz duo SCA + MMS.
Salarigoth
04-12-2007, 23:16
byloby sympatycznie gdybys napisal jeszcze jakie praktyczne znaczenie ma to, ze avenger ma o 2 obrony mniej niz duo SCA + MMS.
Takie ze zamiast sypnac milion sypniesz 300k
Dokladnie nie wiem jaka jest roznica, bo nigdy nie walczylem avangerem, ale zawsze sie nad tym zastanawiam kiedy mam czarne hp po combie paru frostow czy behemotow, albo po kicku na dragach loguje sie majac 12 hp. Napewno blokuje wiecej ciosow niz knight walczacy z avangerem, a przez te 60 mln expa ktore zdrobylem od 100 levelu pewnie sie spora kwota zaoszczedzila. Wiem od znajomych, ludzi ze znaczym levelem, ze roznice widac, np Sir morogoth-220 ek na eterni walczy z sovem z powodu czestych lagow i kickow, mowi ze z avangerem nie raz by padl.
Co do ceny, to z tego co wiem knighci walczacy z avangerem i tak nosza sova i mms w plecaku (jezli zrobili anihilatora) wiec roznicy w cenie nie ma wielkiej. pozatym mms kosztuje grosze a sca mozna miec z questa, dodatkowo na eterni koszt ani itemu to 500k. Jesli rozmawiamy o tym co dla knighta lepsze, sca+mms czy avanger to trzeba wziasc poprawke ze taki knight nie narzeka na brak kasy
Najlepsza bron moim zdaniem sword ale bierz co chcesz :]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.