PDA

Pokaż pełną wersje : co zrobic aby zainstalowac SP do windowsa xp?

Chopkers
30-10-2004, 18:50
qrde mam problem bo sciągnąłem sobie do windowsa XP porfessional, Service Pack 2 i nie moge zainstalowac :(
Ciągle pisze ze mam piracką wersje windowsa i nie mozna i zeby odwiedzic strone www.taotostrona.com i tam sprawdzic czy mam legalnego windowsa :(
Co mi po tym ze uda mi sie sprawdzic ze mam legalnego Windowsa jak i tak nie moge zainstalowac ;(
wiecie co mozna z tym zrobic?
piszcie plzzz ;(

Dwimenor
30-10-2004, 18:58
Nie wiem co się u ciebie dzieje, ale narazie nie instluj SP do XP.
Podobno po instalacjii system jeszcze gożej działa niż przed. Z opowiadań kolegów(ja używam Win98) wynika, że Microsoft zrobił SP do chrzanu. Niektórzy musieli przeinstalowywać połowę programów, bo SP powymazywało coś w rejestrze. U innych przestały działać sterowniki do kart graficznych itpitd.

I coś jeszcze odnośnie tego:
Parę dni po wydaniu SP firma IBM podała, do publicznej wiadmośći, że SP może powodować niestabilne(!!) działanie systemu. Microsoft zrobił to dopiero po półtora tygodnia.

Zyraf
30-10-2004, 20:32
Z tego co wiem to ten SP2 to blokuje wszystkie porty p2p...
i tak je chrzani ze bez formatu sie kumple nie obeszli...
<nie ma to jak 98 se ;>

Gewof
30-10-2004, 23:11
CzOpKeRs magiczne www.google.pl tam masz wszystko...

sesaj
30-10-2004, 23:24
Nosilem sie z tatusiem z zamiarem zainstalowania tego :baby: Skoro powiadacie, ze takie rzeczy sie dzieja to ja se odpuszcze... Dzieki za info ;)

Vanhelsen
30-10-2004, 23:58
Z tego co wyczytałem w CDA aktualny SP2 do XP blokuje kilkanaście gier między innymi produkcji Microsoftu (Age of Empires II, Hitman 2 itp, itd) Dlatego narazie radzę poczekać na ukazanie się lepszej wersji SP2.

Chopkers
31-10-2004, 10:45
dobrze wiedziec ;)
tyle ze w moim kompie nieda sie nic juz zepsuc :(
wszystkie programow co mi sie niezawieszają to:
winamp
internet explorer
office
i chyba wszystko z podstawowych programow w windowsie (prócz gier oczywiscie)

proboje wszystkiego z tym windowsem zrobic aby mi tylko tibia dzialala