Pokaż pełną wersje : Drodzy gracze
Vilgefortz
02-12-2007, 21:02
Mam do Was jedno zasadnicze pytanie. Nurtowało mnie ono od dawna, ale dopiero teraz postanowiłem taki sympatyczny temacik założyć. Mianowicie: czemu Wy właściwie gracie w tą grę? W tą grę która jest po prostu ideałem, wzorcem gry-szajsu. Nie ma niczego: grafiki, dźwięku, sensu. Podajcie mi zatem chociaż jedne sensowny powód dlaczego gracie w to coś.
Proszę opuścić powód "bo jest za darmo, można grać w kafejce itp" bo jak ktoś nawet nie ma kompa a ma kasę na kafejkę, to w każdej kafejce (wyłączając takie w Pipidówie Górnej) są inne naprawdę dobre gry sieciowe, takie jak np Counter Strike.
Pozdro!
Liczę na odpowiedzi pisane z udziałem mózgu, bluzgi możecie sobie odpuścić.
michi69pl
02-12-2007, 21:14
według mnie ma świetną grywalność ;] :)
Vilgefortz
02-12-2007, 21:29
no dobra ale z czegoś się ta grywalność musi brać. co powoduje że Wam się w tą "grę" chce grać?
Vilgefortz
02-12-2007, 21:42
a w realu nie masz?:) polecam gg:)
Klimat i ta gra pojdzie na kazdym kompie, nie tzreba miec 10k ramu jak do Linage :)
Vilgefortz
02-12-2007, 21:50
sorry ale mój kolega-debil się bawił przy kompie... proszę o skasowanie posta....
Vilgefortz
02-12-2007, 21:51
jak wyżej, proszę...
Vilgefortz
02-12-2007, 21:51
Pójdzie na każdym kompie ok, ale co ten klimat niby tworzy?
Według mnie jest to niebywały świat... to wciąga podświadomie..
Zauważ, że gra powstala w 1997 roku kiedy grafika była rozwinieta 100x gorzej niż teraz.
Może też wciąga tzw. "Nieskończonośc gry" jej sie nie da przejśc i to powoduje ten wspaniały świat gdyż np. Lineage o ile się nie myle jest do 70 poziomu (nie jestem pewien, nigdy nie grałem).
Gracza wciąga możliwośc stawania się coral lepszym, zdobywania coraz lepszego eq itp. Osobiście uważam ze grafika 3d zepsóla by klimat tej gry.
Bardzo fajnym aspektem tej gry jest fizycznośc, chodzi mi o to że jeśli stoisz na danym polu to pole należy do ciebie trzeba cie dopiero przesunąc itp czego brakuje np w MuOnline
Kolejnym punktem są tzw. domki i mozliwośc ich posiadania, Mnie bardzo to przyciągneło gdyż tak naprawde "moge posiadać kawałek gry"
To jest to co mnie do tej gry przyciąga ;]
kaxiorek
02-12-2007, 22:08
Kiedyś było w tej grze takie coś jak role playing, i to tworzyło klimat ;p
Teraz? Połowa graczy to ludzie uzależnieni, którzy muszą w to grać, Inni to weterani których z tą grą łączy sentyment. Ale największym powodem jest to (i dlatego tyle dzieci w to gra) ponieważ "tipja" jest trendi.
czemu Wy właściwie gracie w tą grę?
1. Bo kiedyś miała RPG'owy klimat, a niektórzy tego klimatu wciąż szukają.
2. Bo można rządzić światem, a wojny gildii nie są potyczkami ala Quake (bezstresowa rzeźnia).
3. Bo jeżeli masz coś do powiedzenia i się liczysz, to możesz komuś uprzykrzyć życie do tego stopnia, że zmieni server/postać, bo starą nie pogra (bynajmniej nie dlatego, że traci za każdym razem 22 sekundy drogi od temple do spawnu).
4. Bo 'dead', to jest 'dead' a nie tylko darmowe TP.
5. Bo pieniądz rządzi światem (i to właśnie tym wirtualnym).
PS. Dlaczego jesteś wyznawcą takiej, a nie innej religii/jesteś ateistą?
a w realu nie masz? polecam gg
LOL
Świetnie to zabrzmiało.
Pójdzie na każdym kompie ok, ale co ten klimat niby tworzy?
Gdy ja zacząłem grać (wtedy powstała Aldora i na niej zacząłem grać) możliwe, że był 'jakiś klimat'. Ja jednak rozumiem klimat Tibii jako poczucie stałego zagrożenia. Zawsze można dostać bęcki, wejść do dziury z GS bez wyjścia (jeśli nie zna się mapy), mieć kicka/reset kompa/brak prądu i paść. Ogólne stresowanie się o własną postać.
w zadnej innej grze mmorpg nie ma tak rozwinietego chata i koledzy niz sa az tak potrzebni jak w tibi a co do tego rla ty pytałeś się dlaczego gramy akurat w tą gre a nie dalczego gramy w tibie zamiast iść na dwór,
Vilgefortz
02-12-2007, 22:23
3. Bo jeżeli masz coś do powiedzenia i się liczysz, to możesz komuś uprzykrzyć życie do tego stopnia, że zmieni server/postać, bo starą nie pogra
-czyli grasz w Tibię po to by dręczyć innych? To
-dopiero świetnie zabrzmiało:)
4. Bo 'dead', to jest 'dead' a nie tylko darmowe TP.
-Byłem parę razy świadkiem takiego 'deda' i to co
-ludzie wtedy czasem przeżywają ciężko nazwać
-przyjemnością z gry:)
5. Bo pieniądz rządzi światem (i to właśnie tym wirtualnym).
-Rozwiń myśl, bo ja nie widzę w tym żadnej zalety
PS. Dlaczego jesteś wyznawcą takiej, a nie innej religii/jesteś ateistą?
-jestem ateistą ponieważ po prostu nie wierzę. nie da
-się kogoś zmusić do wiary, ani wierzyć na siłę:)
Następny proszę....
Donpeyot
02-12-2007, 22:45
Następny proszę....
a z tym o co ci chodziło ? Takiś kozak , że nawet się nie zniżysz żeby odpowiedzieć na jego argumenty ?
@topic: kolejny dżejzi wpada na forum o tibii i "dlaczego nie jesteście tacy zajebiści jak ja i gracie w to gówno"
Otóż gramy w to gówno bo to nasze ulubione gówno i nic ci do tego.
@2up
Co to "Nastepny prosze" ma znaczyc? Teraz twoja kolej, podaj jakies sensowne kontrargumenty :).
Vilgefortz
02-12-2007, 22:49
wydawało mi się że podałem w cytacie:)
@topic
Gram bo lubie, a lubie bo ta gra sprawia mi przyjemność, niczego więcej mi nie trzeba.
@autor
Jesteś bardzo irytującym człowiekiem. W pierwszym poście, napisałeś, że nie życzysz sobie bezsensownych bluzgów, więc powiedz jeśli łaska, dlaczego starasz się obrażać każdego, kto tu napisze?
Pozostaje mi jedynie strzelać, że zostałeś 'shakowany', 'dedles' lub poprostu rodzice zabronili ci grać w tibie(tak, to było na twoim poziomie).
I po co zakładasz temat taki jak ten, skoro tak naprawde nie chcesz dowiedzieć się cudzej opini, tylko poprostu kogoś wyśmiać.
A i te odzywki typu: 'next plz', tylko śmieszą. Myślisz, że takiś 'gienialny', i każdemu okazałeś swoją wyższość? Mylisz się, pokazałeś, że jesteś dzieckiem nie potrafiącym uznać innego zdania.
Vilgefortz
02-12-2007, 23:10
No dobra, ale czemu na przykład nie MU, nie Knight Online które przecież oferują wszystkiego o wiele więcej niż Tibia... Tylko akurat to coś. Gra która z technicznego punktu widzenia po prostu nie ma zalet. A co do ludzi: sam kiedyś w Tibię grałem i wiem że znalezienie tam kogoś normalnego graniczy z cudem. Złodziej na idiocie i oszustem pogania...
Vilgefortz
02-12-2007, 23:29
"Jesteś bardzo irytującym człowiekiem. W pierwszym poście, napisałeś, że nie życzysz sobie bezsensownych bluzgów więc powiedz jeśli łaska, dlaczego starasz się obrażać każdego, kto tu napisze?"
- Przykłady, cytaty. Zacytuj mnie jak kogoś bezlitośnie bluzgałem i mieszałem z błotem. Przysięgam że zaraz edytuję posta.
Pozostaje mi jedynie strzelać, że zostałeś 'shakowany', 'dedles' lub poprostu rodzice zabronili ci grać w tibie(tak, to było na twoim poziomie).
- I tu się mylisz. Po prostu doszedłem do wniosku że jest to gra niewarta jakiejkolwiek uwagi.
I po co zakładasz temat taki jak ten, skoro tak naprawde nie chcesz dowiedzieć się cudzej opini, tylko poprostu kogoś wyśmiać.
- Jak wyżej: kogo wyśmiałem niby? Czytam te posty i odpisuję podając, tak myślę, w miarę sensowne kontrargumenty.
A i te odzywki typu: 'next plz', tylko śmieszą. Myślisz, że takiś 'gienialny', i każdemu okazałeś swoją wyższość? Mylisz się, pokazałeś, że jesteś dzieckiem nie potrafiącym uznać innego zdania.
- Nie chcę nikomu wyższości okazywać. Ja tylko pytam bo mnie rzecz ciekawi. A jeśli chodzi o to "następny proszę" to mogę edytować skoro kogoś uraziło.
Donpeyot
02-12-2007, 23:31
@up: bo MU i KOL są jak ładne puste dupy a Tibia jak brzydka fajna baba ,która jeszcze pierogów narobi
czyli grasz w Tibię po to by dręczyć innych? To dopiero świetnie zabrzmiało
Ja nie. Ale napewno tacy są. Szczególnie ostatnie i największe fale graczy z takich się składają.
-Byłem parę razy świadkiem takiego 'deda' i to co
-ludzie wtedy czasem przeżywają ciężko nazwać
-przyjemnością z gry
Na youtube pewnie dzieci neo :P
Nie powiem by było to miłe, ale dla mnie jest to zaletą. Zabijanie jest niemile widziane, a śmierć niesie duże konsekwencje.
Gdyby nie było konsekwencji deda, nie byłoby respektowanej władzy.
-Rozwiń myśl, bo ja nie widzę w tym żadnej zalety
Jak w prawdziwym świecie. Kasa = władza. Poza tym ma też wartość "fizyczną", bo bardzo dobrze na allegro schodzi.
-jestem ateistą ponieważ po prostu nie wierzę. nie da
-się kogoś zmusić do wiary, ani wierzyć na siłę
Bo podoba Ci się taki punkt patrzenia na świat. Bo nie podoba Ci się inny. Można zmusić do wiary, wystarczy poczytać statystyki.
Co do wiary na siłę, to się zastanawiam. Wiem, że samemu zmusić się można, więc to chyba do tego się sprowadza.
A dlaczego nie sprowadzić do tego lubienia Tibii? Lubię po prostu, nikt mnie nie zmusza, nie gram na siłę.
Z drugiej strony wyobraź sobie, że stajesz przed jakimiś wyznawcami i im walisz w twarz, że ich wiara jest do dupy, każda z brzegu jest lepsza, więc dlaczego akurat w to wierzą?
W tą grę która jest po prostu ideałem, wzorcem gry-szajsu.
Która pozwala trzepać tyle kasy.
Nie wydaje mi się, że jeżeliby ogłosić zawody na najgorszą grę świata, to wygrałaby Tibia.
Nie ma niczego: grafiki, dźwięku, sensu.
Grafikę ma słabą, ale z drugiej strony nie kanciatą, jak niektóre pseudo 3D ala runescape.
Co do sensu, to każdy sam tu czegoś szuka. Zdobycie rare seta, bycie w TOP, władanie serverem, pekowanie.
Praktycznie to samo, co inne MMORPG.
Ps. Łatwo jest tak powiedzieć: "To jest dno, nie ma tu nic: (wymienione 3 aspekty)."
No dobra, ale czemu na przykład nie MU, nie Knight Online które przecież oferują wszystkiego
Tja.
Dead = darmowe TP.
Nie ma władzy na serverze.
Wojna to rzeź ala Quake.
Postacie mijają się, jakby nie istaniały. Nawet z respów się nie wyganiają. Nie grożą sobie, bo nie są wstanie nic zrobić. (tego MU nie oferuje)
Gra która z technicznego punktu widzenia po prostu nie ma zalet.
Technicznie jest właśnie dobra. Wzory, ładunki, przeliczanie dmg i siły shielda. 8 poziomów na wyspie nowicjuszy. Brak możliwości dednięcia od jednego ataku przepakowanej profesji na naszym lvlu (spore szanse wybronienia się). System skillowania. Tworzenie runów. Trudności w samodzielnym wyekwipowaniu się (jesteśmy zależni od sprzedawcy i rynku). Brakuje trudności w samodzielnym polowaniu.
Vilgefortz
03-12-2007, 16:12
Poza tym ma też wartość "fizyczną", bo bardzo dobrze na allegro schodzi.
-Ale to nie jest zgodne z zasadami gry więc nie
-powinno być uznawane za zaletę
Z drugiej strony wyobraź sobie, że stajesz przed jakimiś wyznawcami i im walisz w twarz, że ich wiara jest do dupy, każda z brzegu jest lepsza, więc dlaczego akurat w to wierzą?
-Ale to jest wiara. Wierzy się podświadomie, a nie
-pewnego dnia sobie powiem "od dziś będę wierzył,
-ha!".A to czy się grę komputerową lubi zależy
-(zazwyczaj) od wielu czynników takich jak grafika,
-klimat itp. itd.
Nie wydaje mi się, że jeżeliby ogłosić zawody na najgorszą grę świata, to wygrałaby Tibia.
-Jasne że nie i nikt tu nie twierdzi że Tibia jest
-najgorszą grą na świecie:)
Grafikę ma słabą, ale z drugiej strony nie kanciatą, jak niektóre pseudo 3D ala runescape.
-nom, runescape to faktycznie chyba jeszcze większa
-porażka
Ps. Łatwo jest tak powiedzieć: "To jest dno, nie ma tu nic: (wymienione 3 aspekty)."
-Wymieniłem trzy, moim zdaniem, najbardziej
-podstawowe.
Technicznie jest właśnie dobra. Wzory, ładunki, przeliczanie dmg i siły shielda.
-Nie no proooszę... To taki argument jakbyś
-powiedział:"kupiłem sobie fajną książkę, fabuła super
-itd." a po chwili dodał:"i nawet litery ma drukowane a
-nie pisane ręcznie". W dzisiejszych czasach to nie
-zaleta tylko standard. Mają to nawet browser'ówki w
-stylu ogame.
8 poziomów na wyspie nowicjuszy. Brak możliwości dednięcia od jednego ataku przepakowanej profesji na naszym lvlu (spore szanse wybronienia się). System skillowania. Tworzenie runów. Trudności w samodzielnym wyekwipowaniu się (jesteśmy zależni od sprzedawcy i rynku). Brakuje trudności w samodzielnym polowaniu.
-Z tym faktycznie (jeśli ktoś uważa to,rzecz jasna, za
-zaletę) ciężko dyskutować.
Z niecierpliwością czekam na Twoje kontrargumenty ;)
Ufocznik
03-12-2007, 17:17
A co do ludzi: sam kiedyś w Tibię grałem i wiem że znalezienie tam kogoś normalnego graniczy z cudem. Złodziej na idiocie i oszustem pogania...
zapewne nigdy nie wyszedles nawet z rooka, tylko najpierw poklociles sie z noobami o rat spawn, a potem padles na poison spiderze i rozwaliles glowa klawiature?
...
czemu ja gram? gram, bo lubie, nie bede tego argumentowac, bo to kwestia gustu, a jak wspomnial pan up - o gustach sie nie dyskutuje
A dlaczego ty grasz w gry?
Każdy gra w co mu się podoba. Nie trzeba argumentów.
Co do twojego kontrargumentu muszę Cię poprawić, sprzedawanie GP i itemów na allegro jest w 100% legalne, tylko oferowanie tego w grze nie jest,
Pisay_666
03-12-2007, 20:09
Hmm.... tak sobie gadacie, gadacie...
a to nie ten dział :<
Aby nie był uznany post za spam:
Bo Tibia jest fajna, a ty nie* =]
*Nie, to nie to że jestem uzależniony, gram w to only w weekend'y po godzince :>
@edit
Sorry, jednak ten dział :P
Po całodziennym wysiłku intelektualnym wypadałoby zająć się czymś intelektualnie wręcz obraźliwym - Tibia pasuje jak ulał.
1. Stałe poczucie zagrożenia. Tak naprawdę nikt nie jest bezpieczny (PvP, PvP Enfo), a także możliwość jaką dali nam twórcy gry na spokojne granie bez ryzyka (Non PvP).
2. Klimatyczna grafika, którą doceniają tylko koneserzy. Dlaczego prawdziwi gracze wciąż wracają do klasyki gatunku cRPG jakimi są bez wątpienia seria Fallout, Baldur's Gate, czy Icewind Dale?
3. Grywalność, która po prostu jest. Nie da się zdefiniować tego pojęcia. Każda gra albo przyciąga albo nie. Składa się na to tyle czynników, że nie sposób ich sprecyzować.
4. Moim zdaniem jedno z najdoskonalszych PvP w grach MMOcRPG.
5. CIP Soft dba o swoich graczy, wprowadzając co pół roku, regularnie
nowe update'y.
6. Prostota. Dla kogoś, kto jest za pan, brat z grami cRPG i MMOcRPG opanowanie Tibii w 2 tygodnie w stopniu pozwalającym na pełną grę jest osiągalna.
7. Do gry nie jest wymagane perfekcyjne władanie j. angielskim.
8. Najlepiej rozbudowana moim zdaniem komunikacja między graczami.
9. Dostępność Tibii, jako pliku ważącego ok. 20 mb.
10. W Tibię może grać, każdy - od małego do starego.
11. No i w Tibię gra dużo Polaków:)
Tomaszewski
03-12-2007, 21:43
to 11. to wada ;p
Tibia działa na wolnym łączu w przeciwieństwie do np. Silkroad.
Ja powiem tak kolega mnie w to wkręcił to jeszcze chyba było z 7.5 czy 7.6 na początku grałem mało z rooka wszedłem czyba w Tydzień ale puziniej zaczełem grac craz dłużej aż wkręciłem sie na maxa
poprostu.
KOCHAM TIBIE!!!!!!
Double post.. do usunięcia
Jak zacząłem grać w tibie ~2003 r. to tylko ta gra i half life 1 chodziły na komputerach w szkole (takie słabe) (: teraz gram tylko ze względu na znajomych nie tylko z rl. Zawsze grałem knightem ale nie wiedziałem co to skile i przez jakieś 4 miechy biegałem z war hammerem bo był tani!!!
Vilgefortz
03-12-2007, 23:27
2. Klimatyczna grafika, którą doceniają tylko koneserzy. Dlaczego prawdziwi gracze wciąż wracają do klasyki gatunku cRPG jakimi są bez wątpienia seria Fallout, Baldur's Gate, czy Icewind Dale?
-No bo to faktycznie kultowe gierki...
-Masz boty jesteś dobry, nie masz to Ciebie nie ma...
7. Do gry nie jest wymagane perfekcyjne władanie j. angielskim.
-I dzięki temu mnóstwo się trafia takich gości z
-którymi się nie dogadasz choćby skały s*ały.
11. No i w Tibię gra dużo Polaków:)
-Już się ktoś wypowiadał apropo:)
A dlaczego ty grasz w gry?
-Gram bo lubię:). Tylko że nie w Tibię:)
Każdy gra w co mu się podoba. Nie trzeba argumentów.
-Jasne że nie trzeba. Ale można jak na forum wpada
-taki bezczelny typ jak ja i o argumenty prosi:)
zapewne nigdy nie wyszedles nawet z rooka, tylko najpierw poklociles sie z noobami o rat spawn, a potem padles na poison spiderze i rozwaliles glowa klawiature?
Następny prorok-wszechwiedzący się znalazł. I to jaki dowcipny. A potem słyszę że to ja jestem nieuprzejmy i obrażam ludzi...
nowe update'y.
... na które zawsze i tak wszyscy narzekają:)
1.
3. Grywalność, która po prostu jest. Nie da się zdefiniować tego pojęcia. Każda gra albo przyciąga albo nie. Składa się na to tyle czynników, że nie sposób ich sprecyzować.
nowe update'y.
6. Prostota. Dla kogoś, kto jest za pan, brat z grami cRPG i MMOcRPG opanowanie Tibii w 2 tygodnie w stopniu pozwalającym na pełną grę jest osiągalna.
8. Najlepiej rozbudowana moim zdaniem komunikacja między graczami.
5 bardzo ważnych argumentów. Zauważ ,że nie nie znajdziesz drugiej takiej gry jak Tibia. Jakiś czas temu szukałem różnych mmorpg, i trzy razy pod rząd, trafiły mi się dosłownie klony. Taki sam interfejs, podbne zasady, nuda.
PvP STAŁO na wysokim poziomie do wprowadzenia runowych hotkeyów... Ale mimo to, Cipsoft poraz kolejny nie oparł się na innych grach, tylko zrobił coś własnego, nigdzie indziej tego nie znajdziesz.
Czy dba, humm... tego nie będę rozwijał, ale co prawda to prawda, updaty co pół roku są.
Tibię można szybko opanować. Niejednokrotnie w mmorpg w jakie grałem pojawiały się możliwości, których w ogóle nie rozumiałem. Próbowałem dowiedzieć się na czym "to coś" polega, jednak żeby taką informację dostać nie wystarczyło napisać na default channelu "Co to jeeest?" Bo wszyscy i tak Cię maja gdzieś.
I komunikacja. Duuży plus.Poraz kolejny oprę się o inne mmorpg. Praktycznie w każdej grze nie było zakładek gdzie można było rozmawiać z innymi graczami. Albo trzeba było wstawić w defaulcie $, @ , ^ ,* itp znaki przed nickiem albo otwierać niewygodne okienko, które tylko zasłaniało przebieg gry. Wszystko to praktycznie uniemożliwiało rozmawianie z większą ilością osób niż 1. W Tibii wszystko jest prosto, aczkolwiek efektywnie rozwiązane.
-Jasne że nie trzeba. Ale można jak na forum wpada
-taki bezczelny typ jak ja i o argumenty prosi
Moim argumentem, jest fakt, że każdy gra w to co mu się podoba i nikt go nie przekona, bo uważa inaczej.
co do tego nie bluzgania, nie powiedziałem że bluzgasz, ale że obrażasz takimi tekstami:
No nie wiem, dla mnie to atak :)
- Jak wyżej: kogo wyśmiałem niby? Czytam te posty i odpisuję podając, tak myślę, w miarę sensowne kontrargumenty.
Może mi się zdaje, ale ja wyczuwam, że mimo wszystko próbujesz 'delikatnie' obraźić tych, którzy się odezwali.
- Nie chcę nikomu wyższości okazywać. Ja tylko pytam bo mnie rzecz ciekawi. A jeśli chodzi o to "następny proszę" to mogę edytować skoro kogoś uraziło.
Nie uraźiło, tylko rozśmieszyło.
@kończąc
Po ponownym rozważeniu twoich wypowiedzi, musze przyznać, że oceniłem cię nie do końca sprawiedliwie(zaznaczam że dalej uważam że uzyskanie odpowiedzi nie było twoim pierwotnym celem), ponieważ 'kontrowersyjną' wypowiedz napisałeś tylko raz. Jeśli dyskuje masz zamiar kontynuować, prosze o PW.
Vilgefortz
04-12-2007, 23:06
Zauważ ,że nie nie znajdziesz drugiej takiej gry jak Tibia.
-Tutaj się zgadzam w całej rozciągłości:)
Tibię można szybko opanować. Niejednokrotnie w mmorpg w jakie grałem pojawiały się możliwości, których w ogóle nie rozumiałem. Próbowałem dowiedzieć się na czym "to coś" polega, jednak żeby taką informację dostać nie wystarczyło napisać na default channelu "Co to jeeest?" Bo wszyscy i tak Cię maja gdzieś.
-Wystarczy poszukać jakiegoś forum o danej grze i tam
-ludzie zwykle odpowiadają na pytania, pomagają w
-grze. Nie powiesz mi chyba że znalezienie jakiegoś
-forum to problem?
No nie wiem, dla mnie to atak :)
-Może faktycznie trochę przesadziłem ale to była
-spontaniczna reakcja na to że jeden z forumowiczów
-napisał że gra w Tibię bo ma tam kolegów(tak jakby
-normalnie nie miał)
Może mi się zdaje, ale ja wyczuwam, że mimo wszystko próbujesz 'delikatnie' obraźić tych, którzy się odezwali.
-Chyba jednak Ci się wydaje;)
Jeśli dyskusje masz zamiar kontynuować, prosze o PW.
-Jasne że mam taki zamiar, tyle że z maksymalną
-ilością ludzi nie tylko z Tobą.:)
Jakoś te 10 znaków, żeby wiadomość poszła, trzeba zrobić;)
Tibia wkręca i to dużą ilość osób.Poza tym to nudy w domu i koledzy :P nie tylko z rl ale z gildi. A jeśli chodzi o gg to mam ale w Tibi mam jakąś większa chęć do pisania :D
mi sie wydaje ze lepsze jest granie w tibie niz w cs (w cs wkółko to samo) w tibi przynamniej oprócz expienia mozna cos innego porobic a co do mu to mi sie wogle niepodoba ....
Vilgefortz
04-12-2007, 23:40
mi sie wydaje ze lepsze jest granie w tibie niz w cs (w cs wkółko to samo) w tibi przynamniej oprócz expienia mozna cos innego porobic
CS to już jest sport, a sporty bywają monotonne. Np. piłka nożna: ciągle 11 graczy w drużynie i ciągle piłkę do bramki trzeba wrzucić:).
-Wystarczy poszukać jakiegoś forum o danej grze i tam
-ludzie zwykle odpowiadają na pytania, pomagają w
-grze. Nie powiesz mi chyba że znalezienie jakiegoś
-forum to problem?
Różnie to bywa. Zdarzało się, że ludzie zamiast po kolei, na spokojnie wytłumaczyć dla przykładu, jak zaczarować jakąś rzecz, kodują wszystko jeszcze bardziej odpowiadając "Musisz wziąść Magic ruby, zmixować go z itemkami od pana X, później zdobyć Ethereal flask, iść do pana Y, który połączy obie rzeczy, a następnie udać się do pana Z, który zaczaruje z otrzymanych przedmiotów rzecz."
(To tylko przykład, sytuacja wymyślona)
Mimo wszystko, lubię posprzeczać się z takimi osobami jak Ty ;) Inaczej rozmawia się z osobą, która właśnie odkryła Runescape'a i przestając grać w Tibię, w którą kiedyś maniaczyła 10h dziennie, musi sobie trochę poprzeklinać na forum, a osobą mającą ochotę na takie właśnie sprzeczki.
Vilgefortz
05-12-2007, 19:04
Różnie to bywa. Zdarzało się, że ludzie zamiast po kolei, na spokojnie wytłumaczyć dla przykładu, jak zaczarować jakąś rzecz, kodują wszystko jeszcze bardziej odpowiadając "Musisz wziąść Magic ruby, zmixować go z itemkami od pana X, później zdobyć Ethereal flask, iść do pana Y, który połączy obie rzeczy, a następnie udać się do pana Z, który zaczaruje z otrzymanych przedmiotów rzecz."
(To tylko przykład, sytuacja wymyślona)
Tak bywa owszem. Teraz gram przez sieć w
WarCraft'a i kiedy zaczynałem, miałem na forum pewne
problemy z dogadaniem się, bo niektórych zdań nie
szło zrozumieć. Ale dzień po dniu kroczek po kroczku,
wspomagając się słownikiem stworzonym na forum
przez graczy sam teraz mogę tak zdania kodować:).
Któryś użytkownik napisał że Tibia jest prosta w
obsłudze i w 2tyg można się spokojnie nauczyć grać.
Po 2tyg. na battlenecie w WarCraft'a nie miałem
naprawdę żadnych problemów. I nie sądzę by
ktokolwiek mógł mieć. Wystarczy trochę samozaparcia
i dobre chęci;)
I cytacik:
"Myśleć trzeba o tym co naprawdę ważne. O celu co przyświeca. Nieustannie. Nie rozpraszając myśli. Wtedy i tylko wtedy, cel zamierzony się osiąga"
A.Sapkowski
"Pani Jeziora"
Ufocznik
05-12-2007, 20:51
CS to już jest sport, a sporty bywają monotonne. Np. piłka nożna: ciągle 11 graczy w drużynie i ciągle piłkę do bramki trzeba wrzucić:).
nie wrzucic, tylko wkopac, a skoro juz zaczales gadac o sporcie, to te twoje pytanie "czemu grasz w tibie, a nie w inne gry?" rownie dobrze mogloby brzmiec "czemu lubisz pilke nozna, a nie np siatke?", poprostu kazdy robi to co lubi i nie musi sie z tego tlumaczyc, wiec daruj sobie
Vilgefortz
06-12-2007, 16:28
nie wrzucic, tylko wkopac,
=
-"Nie wiem co powiedzieć to przyczepię się do byle
-pierdoły"
a skoro juz zaczales gadac o sporcie, to te twoje pytanie "czemu grasz w tibie, a nie w inne gry?" rownie dobrze mogloby brzmiec "czemu lubisz pilke nozna, a nie np siatke?", poprostu kazdy robi to co lubi i nie musi sie z tego tlumaczyc, wiec daruj sobie
A przeczytałeś dokładnie mojego pierwszego posta? No właśnie. To przeczytaj.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.