zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Facc

kuki1989
03-12-2007, 02:05
:cup: Dla tych którzy grają na "Free Account". Jak myślicie czy CipSoft powinien da jakieś potworki dla graczy bez pacc?? Moim zdaniem powinniśmy tez cos dostac dla leprzego hunta lub expa czy też dla samego GP :confused: jak myslicie dzieki za wypowiedzi!!! See U in Tibia :P

raf420
03-12-2007, 06:49
FACCom nic się nie należy taka jest smutna prawda. ;/

Rybzor
03-12-2007, 07:54
Nic nie powinniście dostać! Nic!

Goofy91_
03-12-2007, 08:27
up
niby czemu facc nic nie powinni dostać?... no sory ale granie na pacc to nie jest sztuka... a facc na jakimś starym serwerze musi mieć dużo cierpliwosci etc... i tacy gracze czyli na facc sa pro, ponieważ mimo wszystko że czekaja w tych kolejkach, maja duzo mniej i duzo gorsze expowiska ciagle graja... wiem jak to jest byc pacc i facc, i powiem ze na facc to jest duzo ciezsza gra i granie na pacc to nie jest sztuka...

topic
napewno coś dostaną facc, zapewne nie tyle co pacc ale coś tam pewnie wleci

..::QRAS::..
03-12-2007, 08:34
Ja Bym Wogole Facc Usunal !!

Wipigi
03-12-2007, 08:50
Niech nie dostana nic!!! Przez takich jak oni niebo jest niebieskie i sa mass kicki !!!X(

Goofy91_
03-12-2007, 08:58
Ja Bym Wogole Facc Usunal !!

no po prostu mi jest Ciebie żal... ;|
no comment

Smerf.Secura
03-12-2007, 09:07
no po prostu mi jest Ciebie żal... ;|
no comment

Widzę , że na język polski nie uczęszczałeś i termin 'ironia' jest Ci obcy.

Paralizze
03-12-2007, 10:07
Niech nie dostana nic!!! Przez takich jak oni niebo jest niebieskie i sa mass kicki !!!X(

zmień server ... albo nie graj ;]

Ravanso
03-12-2007, 11:39
up
niby czemu facc nic nie powinni dostać?... no sory ale granie na pacc to nie jest sztuka... a facc na jakimś starym serwerze musi mieć dużo cierpliwosci etc... i tacy gracze czyli na facc sa pro, ponieważ mimo wszystko że czekaja w tych kolejkach, maja duzo mniej i duzo gorsze expowiska ciagle graja... wiem jak to jest byc pacc i facc, i powiem ze na facc to jest duzo ciezsza gra i granie na pacc to nie jest sztuka...

topic
napewno coś dostaną facc, zapewne nie tyle co pacc ale coś tam pewnie wleci

FACC dostaną wiewiórki i kotki... xd.. A i gracze facc nie sa z zasady PRO**

AnArAki
03-12-2007, 12:42
ja pier***
przecierz oni nie beda robic nic dla facc poniewaz to by bylo nie fer dlatych co placa.
Formula=
Ci co placa MAJa CI CO NIE TO NIE MAJA
proste ?

Goofy91_
03-12-2007, 12:43
[QUOTE=Ravanso;1774962A i gracze facc nie sa z zasady PRO**[/QUOTE]

no tak z reguły nie są, ale czy Ty miałbyś cierpliwość expić na FACC? no wiesz gra majac PACCa to jest łatwizna bo zawsze znajdziesz wolny resp, nie musisz czekać w kolejkach, jesteś postawiony w lepszej sytuacji, a gdybyś nie miał tak PACCa? wątpie czy byś długo wytrzymał... ale sa też gracze FACC 60up lvl ktorzy ciupia na FACCu i nigdy nie mieli PACCa, a Ty gdybyś nie miał PACCa nie wyszedłbyś powyżej 20 lvl....

Vil
03-12-2007, 13:04
niby czemu facc nic nie powinni dostać?... no sory ale granie na pacc to nie jest sztuka... a facc na jakimś starym serwerze musi mieć dużo cierpliwosci etc...

Tym sposobem kazdy osiedlowy menel zasluguje na 200 zlotych miesiecznego zasilku bo musi cierpliwie zbierac puszki zeby uciulac na wino.

Helmen
03-12-2007, 13:13
A ja uważam że powinni dać ale mało, w końcu trzeba zachęcać do kupienia pacca. Weźcie w końcu zrozumcie że facc to jest tak jak wersja demo jakiejś gry, podoba Ci się to płać.

Breejv
03-12-2007, 13:17
Facc to w końcu jakieś 9/10 graczy :| Gdyby wszyscy FAcc teraz zrezygnowali z gry to Tibia zniknęła by ze świata gier MMORPG

Ancient900
03-12-2007, 15:40
@up
co Ty pieprzysz, to gracze z PACC "utrzymują" tą grę i dlatego FACC'e też mogą grać

czy CipSoft powinien da jakieś potworki dla graczy bez pacc??
nie

leprzego hunta lub expa czy też dla samego GP
morze dla leprzej ortograwi by coź dodali

Breejv
03-12-2007, 16:14
@up

Ale ja jakoś nie wróżę przyszłości grze w którą gra 100.000 osób. FAcc też są potrzebni Tibii.

Carlo
03-12-2007, 16:30
Gówno prawda. Gra mogłaby istnieć bez facc, aczykolwiek byłaby mniej popularna.

Articuno
03-12-2007, 16:33
My płacimy - my wymagamy, proste :) I tak sporo dostajecie a cena za PACC jest nieadekwatna do różnicy między facc a pacc...

Lord_Piterek
03-12-2007, 16:36
myslicie ze jak kupicie PACC to jestescie swiete krowy i wam sie wszystko nalezy? Biedne dzieci...

Mapa_Europy
03-12-2007, 16:46
@Lord Pietrek
Wiesz to pacc powinno być uznawane za konto podstawowe a nie facc. Facc to tylko demo, więc to jest ,,dodatek"

Voon
03-12-2007, 17:01
myslicie ze jak kupicie PACC to jestescie swiete krowy i wam sie wszystko nalezy? Biedne dzieci...
niee, a czy wy uważacie że jeśli jesteście FAcc to możecie sie żalić? btw. www.żal.pl

Facc to tylko demo, więc to jest ,,dodatek"
Nie nie nie! To nie dodatek a pełna wersja gry (tak jakby "aktywowana" za kase )

Martka
03-12-2007, 17:12
@Lord Piterek
Płacą to mogą wymagać prawda? Znasz takie powiedzenie "za darmo umarło"?

Ancient900
03-12-2007, 17:40
Ale ja jakoś nie wróżę przyszłości grze w którą gra 100.000 osób.

Twój problem.

Avallach
03-12-2007, 17:51
Facc to w końcu jakieś 9/10 graczy :| Gdyby wszyscy FAcc teraz zrezygnowali z gry to Tibia zniknęła by ze świata gier MMORPG

?? To ze gralo by mniej ludzi, to bylo by duuuzo lepiej. WoW jest platny, a jednak popularny. Tibia bez Faccow bylaby swietna. To jak Gra na premii, puste kopalnie, puste D lair ;] Jak by sie dalo tak zrobic to ja jestem ZA!

Erhion
03-12-2007, 17:51
NIE.

Ha to jestem świeta krowa.

Btw:

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=153378

Vil
03-12-2007, 18:33
WoW jest platny, a jednak popularny.

bo widac za co sie placi.

raf420
04-12-2007, 03:53
ja pier***
przecierz oni nie beda robic nic dla facc poniewaz to by bylo nie fer dlatych co placa.
Formula=
Ci co placa MAJa CI CO NIE TO NIE MAJA
proste ?

Fajnie, by było gdyby ta zasada miała zastosowania w praktyce... Jak narazie widzę same "okradanie" facc'ów z ich wygód.

Gówno prawda. Gra mogłaby istnieć bez facc, aczykolwiek byłaby mniej popularna.

Jak widzę takie dzieci to mi się przeważnie srać chce...
Człowieku pomyśl najpierw o czym piszesz. Gdyby nie było Facc'ów nie byłoby nowych chętnych do zakupu pacc'a, a co za tym idzie mniejsze zarobki. Z resztą tibia poniewierana przez media i społeczność uległaby całkowitej "degradacji". Tibia straciłaby swoich graczy.

Jak narazie nie widzę z waszej strony sensownych odpowiedzi. Otóż przytoczę tu pewien przykład:
Pan Kowalski usłyszał o grze tibia. Zaczyna w nią grać na faccu, by stwierdzić czy jest dobrą gierką. Okazuję się jednak, że według pana Kowalskiego tibia (nie patrzac na facc) jest głupia, bezsensowna, trudna z idiotycznych "społeczeństwem" grą opartą na głupim wypychaniu ludzi z respa. Przestaję grać, a o dodatkach pacca nie słyszał, bo grał za krótko. the end
Jakieś wnioski?

Donpeyot
04-12-2007, 04:42
@up: czyli powinni dać facc o 10% słabsze czary i o 5s krótsze haste
i byłoby najlepiej.

Helmen
04-12-2007, 04:55
World of Warcraft jakoś nie ma facc a funkcjonuje! Z drugiej strony tibia mogłaby nie mieć facc a dla każdego nowego gracza testowe (trial) dwudziesto dniowe konto z dostępem do wszystkiego (pacc).

Gdyby dawali coraz więcej rzeczy dla facc to liczba kupujących pacc by się zmniejszyła i jak wiadomo pieniędzy by było mniej, a cena utrzymania serwerów z roku na rok rośnie (a to tylko część wydatków)!

Lord_Piterek
04-12-2007, 08:23
wiecej polepszen dla PACC jak najbardziej! Ale dlaczego kur** udupiaja FACCX(

Voon
04-12-2007, 09:26
Jak narazie nie widzę z waszej strony sensownych odpowiedzi. Otóż przytoczę tu pewien przykład:
Pan Kowalski usłyszał o grze tibia. Zaczyna w nią grać na faccu, by stwierdzić czy jest dobrą gierką. Okazuję się jednak, że według pana Kowalskiego tibia (nie patrzac na facc) jest głupia, bezsensowna, trudna z idiotycznych "społeczeństwem" grą opartą na głupim wypychaniu ludzi z respa. Przestaję grać, a o dodatkach pacca nie słyszał, bo grał za krótko. the end
Jakieś wnioski?
Niech poszuka czego większość "społeczeństwa'' nie umie zrobić. Jakby naprawde chciał grać a nie był tylko dzieciaczkiem namówionym przez kolegów to znał by angieski a po angielsku jest naprawde na tibia.com dużoooo napisane (nawet w opcjach konta).

wiecej polepszen dla PACC jak najbardziej! Ale dlaczego kur** udupiaja FACC
looooooooooooool, jakie udupiają? W jaki sposób? To że dostaniecie teraz nowe cyce pod MS, więcej rotów pod Thaism, wymienią wam runki i wandy, będziecie mogli zaczarować bron to nazywanie udupieniem? Jeśli tak stawiacie sprawe to wam sie naprawde nic nie należy.

Andrealfus
04-12-2007, 10:02
facc w tym upie dostanie naprwade duzo. Ja gralem na facc do 60lvl ale wtedy byla tibia 7.4 albo 7.3 wiec nie mialem potrzeby kupowania pacc bo jak expilem to szedlem na dwarf guardy i jadziem. Nie bylo jeszcze tyle ludzi na tibi. Teraz jak widze jak moj brat gra (ponoc po summer upie magom wogole sie nie zwraca a jakims cudem on po huncie ma ciagle po 5-6k na +) 27 druidem na facc to nie wyobrazam sobie aby on mial do 60 dociagnac bez premium bo to jest meczarnia

Erhion
04-12-2007, 13:27
wiecej polepszen dla PACC jak najbardziej! Ale dlaczego kur** udupiaja FACCX(

BO IM KUR** NIE PŁACICIE. ZROZUMCIE TO WREŚCIE.

Hehh
04-12-2007, 15:16
Jak dlamnie facc ma dużo expa np.Warlocki-Mitwalin-Kopalnie dwarfów-POH i wiele więcej... ;) wiadomo że pacc ma więcej ale jak na początek wystarczy chyba że ktoś dużo wymaga to nich kupi se PACCA :)
ale jakby coś dodali było by fajnie.

Piranezi
04-12-2007, 15:52
juz sie niedobrze robi od tych tematow :o

zamiast robic te durne tematy powinniscie mi calowac stopy za to , ze mam pacca i funduje wam gre na faccu ,takim nopkom i pijaffkom jak wy

Aroonia
04-12-2007, 18:05
Uwaga, bo teraz wypowie się Faccstylowiec!

Do tych wszystkich mówiących "Nie!" dla facca... Tibia jest grą poniekąd darmową, można w nią grać nie płacąc nic i mieć ograniczony dostęp do wszystkiego lub wydać te 90~ zł i cieszyć się "Pełną wersją" gry. Powiem szczerze, że zawsze było mi żal wydać tyle pieniędzy na parę pikseli, miałem świadomość, że po 3 miechach ta kasa po prostu wyparuje, bo co mi zostanie? Postman quest \o/.
Tak więc ciągnąłem na tym faccu, nie zważając na to, że qmpel, którego poznałem na moim 49 lvlu (on miał 7) wyprzedził mnie po paru miechach i aktualnie ma 111...

Myślcie sobie co chcecie, może jestem pijawką, ale taką właśnie Tibię stworzył Cipsoft. Była by płatna, proste - nie grałbym w nią.

@Co do topicu

Miło by było, gdyby Cipsoft pomyślał o faccach, choćby dlatego, że też tworzą tą grę. Pomyślisz, niby jak? A widzisz, wyobraź sobie sytuację, gdzie po linii prostej idą dwie osoby. Jedna ma przykładowo lvl 20, druga 30, pierwsza z paccem, druga bez. Wyższy lvl cieszy się, że chodzi szybciej niż 'kolega' obok, lecz ten po chwili wypowiada magiczne słowa "Utani gran hur" i tyle go widziano. Paccowiec ma satysfakcję z tego co zrobił, ponagli to owego facca na zapłacenie za grę, a banda sępów zarobi kolejne ~90zł ;)

Na ten temat jestem w stanie napisać dużo więcej, ale zapewne za chwilę pojawią się negatywne komentarze na mój temat.

Erhion
04-12-2007, 18:16
Up: Ok a czy nie uważasz, że to co Faccowie mają (czyli ponad 50% gry i możliwości) oraz fakt, że mogą zobaczyć to co ma pacc chociażby pod depo czy na filmach nie wystarczy im do tego by na pacca się zdecydowali?

Myślisz, że jak dostaną więcej to szybciej kupią pacca? Mylący sposób myślenia. Gdy dostaniesz więcej i za darmo to chcesz więcej i więcej też za darmo. Bo po co komu pacc skoro byłoby 90% tibii za darmo?

Teladu
04-12-2007, 18:23
FACC ma cos dostac? ,zapomnij..

Cip Soft zachęca do kupna PACC poprzez powiększanie terenów dla PACC. Graczą z FACC zostanie to co zawsze mają

takie jest moje zdanie.

Aroonia
04-12-2007, 18:24
oraz fakt, że mogą zobaczyć to co ma pacc chociażby pod depo czy na filmach

Aha, więc powinienem jeszcze płacić za możliwość obejrzenia filmiku jak to paccowcy expią sobie na pacc areach? Jeśli tak, to sory Winetou, no way.

Gram w Tibię bo lubię. Jest to gra znacząco różniąca się od innych Mmorpg, pod każdym względem. Drugiej gry takiej nie ma. A jak już powiedziałem, byłoby miło.

Erhion
04-12-2007, 18:32
Up: Ale miło nie będzie.

Aha, więc powinienem jeszcze płacić za możliwość obejrzenia filmiku jak to paccowcy expią sobie na pacc areach? Jeśli tak, to sory Winetou, no way.

Ja tego nie powiedziałem.:o Mówie tylko, że filmy i "obcowanie z pacc" w tibii + fakt, że macie naprawdę dużo rzeczy na facc wystarczy do tego by przekonać kogoś do kupna pacc.

Aroonia
04-12-2007, 18:42
Tak to zabrzmiało... Mimo wszystko zostaję przy swoim. Czy myślisz, że gdyby Cipsoft zrobił dla facców rookgard + 2 expowiskia na krzyż na mainie ktokolwiek kupiłby pacca? Gra na faccu musi się podobać. IMO, gracz który pogra chwilę na zbyt ograniczonym faccu, stwierdzi "Taki shit?" nie będzie podejmował ryzyka i kupował pacca, żeby zobaczyć czy teraz mu się gra spodoba. Jednocześnie nie byłoby dobrym rozwiązaniem, jak już mówiono, udostępnić 90% gry faccom, wtedy brak zarobku.

Erhion
04-12-2007, 19:11
Tak to zabrzmiało

Tak to zrozumiałeś/zrozumiałaś.

Mimo wszystko zostaję przy swoim.

Tak jak ja.

Czy myślisz, że gdyby Cipsoft zrobił dla facców rookgard + 2 expowiskia na krzyż na mainie ktokolwiek kupiłby pacca? Gra na faccu musi się podobać. IMO, gracz który pogra chwilę na zbyt ograniczonym faccu, stwierdzi "Taki shit?" nie będzie podejmował ryzyka i kupował pacca, żeby zobaczyć czy teraz mu się gra spodoba. Jednocześnie nie byłoby dobrym rozwiązaniem, jak już mówiono, udostępnić 90% gry faccom, wtedy brak zarobku.

Ale tak nie jest. Facc mają wystarczająco dużo, by zachęcić ich do gry i nie potrzeba dawać im niczego wiecej. Jak ktoś zaczyna grę w Tibie to nie narzeka, bo wszystko dla niego jest nowe. A jak wyskakuje jakiś facc na forum grający już np. od roku i płacze + żadą by mu dać wiecej to sorka ale mam tego dość.

Voon
04-12-2007, 19:19
Powiem szczerze, że zawsze było mi żal wydać tyle pieniędzy na parę pikseli

Była by płatna, proste - nie grałbym w nią.
Przepraszam, po co w to grasz? Przecież, tu cytuje: "para pikseli". Grasz dlatego bo jest darmowa? Zabijasz swój niespożytkowany w pożyteczny czas wolny bo masz możliwość zrobie czegoś za darmo? Gdyby na ulicy leżała butelka z trucizną wypiłbyś ją bo jest darmowa (nieważne, że szkodzi, grunt że za darmo!)? Prosze, nie graj, wyjdź na powietrze, odsapnij troche i zrób coś pożytecznego choćby na rzecz jakieś akcji charytatywnej lub kościoła (jeśli jesteś wierzący) bądź może poucz sie po prostu, to nie zaszkodzi.

Piranezi
04-12-2007, 22:35
@Aroniaa i inni

Czy wy myslicie, ze ja wydalem 90 zl na takie cos i to jeszcze na 3 miesiace o.O ? Mozna miec pacc za darmo prawie : moj kumpel ma pacca , kupil przez drom zrobil postmana chodzimy razem na mintwalin , ja blokuje on ma exp , ja mam loot = pacca. Kupuje za za Gp;)

sasky
05-12-2007, 00:48
Ludzie co wy w ogóle "dajecie". Choć nie mam PACCA to zgadzam się z tym, aby FACC mieli wszytko ograniczone. No bo nic nie ma dzisiaj za darmo ;). No, ale z niektórych waszych postów wynika, że uważacie tych co nie mają Pacca za biedaków, którzy powinni grać w Sapera, a nie w Tibie, która nie jest dla was (co też mnie dziwi i przeraża) grą, ale (odważę się użyć tego sformułowania) bóstwem.

Tibia wg mnie:
Facc ----> 20% możliwości
Pacc --------------------> 100% możliwości

P.S.
No, ale z niektórych waszych postów wynika, że uważacie tych co nie mają Pacca za biedaków, którzy powinni grać w Sapera, a nie w Tibie, która nie jest dla was (co też mnie dziwi i przeraża) grą, ale (odważę się użyć tego sformułowania) bóstwem.

Od razu mówię, że nie kieruje tego do wszystkich użytkowników, którzy wypowiedzieli się dotychczas w tym temacie, zarówno tych za rozwinięciem Facc jak i tych przeciwko.

Pozdrawiam! :cygaro: ;) (czy te emotikony nie są zajebiste? :p)

raf420
05-12-2007, 14:31
Tak rozumiem, że Facc MUSI mieć ograniczoną gre..., ale na jakiego grzyba ma na updatach tracić?! np. poprzedni update... zabrał faccom (palkom i knightom) możliwość normalnego korzystania z runek, a teraz istnieje zagrożenie, że faccom odbiorą niektóre czary i zastąpią je paccowymi. ;/

P.S.
Dziwne, bo nikt nie przyznał mi racji z przykładem z panem Kowalskim... dziwne forum.

Aroonia
05-12-2007, 17:04
@~Von

Tak dla Twojej wiadomości, w Tibię gram 2-4h dziennie, nie więcej. Owszem, jestem wierzący, a ponadto w poprzednią niedzielę uczestniczyłem w zbieraniu datków na hospicjum. Lubie przy Tibii posiedzieć, co nie oznacza, że za swoją postać jestem w stanie pobić matkę krzesłem. A co do płatności, czy Cipsoft narzuca mi, że po jakimś czasie gry muszę kupić pacc lub nie mam możliwości grania? NIE, dlatego właśnie gram w Tibię.

@Bloodwin

-łem... cóż, mylący nick, tak jak Twoja wypowiedź. Zaistniała tam lekka dwuznaczność, więc nie byłem w stanie domyślić się, o co konkretnie Ci chodzi.

A tak z ostatniej chwili, kupiłem swojego pierwszego pacca. Tak tak, jestem rp, podoba mi się, ale zawszę będę pamiętał te czasy, kiedy biegałem z jednego expowiska do drugiego tylko po to, żeby przekonać się, że jest zajęte.

Tipox3
05-12-2007, 20:13
Przecież gracze posiadający free acc nie mogą mieć zbyt dużo.
Jakby facce mieli np. 70% możliwości w stosunku do pacc to dużo pacc'ow by się sprzedawało? Jak myślisz? Mniej pacc=mniej kasy dla Cipów itd. Moim zdaniem facc jest po to by nabić chociaż ten 50lvl albo dla tzw. noobów, aby nauczyli się grać.

Voon
05-12-2007, 21:27
@Aroonia
To miło z twojej strony ale któż powiedział że trzaskasz matke krzesłem? Masz możliwość dalszej gry bez PAcc'a jednak na zmniejszonych "zasadach". Gratki PAcc'a i myśle że po jakiś 3-5 miechach gry zobaczysz że bulwersy "bo pacc ma więcej!" są bezsensowne i denerwujące

@Tipox3
albo dla tzw. noobów, aby nauczyli się grać.
Noob - osoba która grać nie umie i nie zamierza sie nauczyć, roszcząc swoje błędne racje. Noob bardzo często mylony jest z newbie co jest dużą różnicą.

sasky
05-12-2007, 23:24
Moim zdaniem facc jest po to by nabić chociaż ten 50lvl albo dla tzw. noobów, aby nauczyli się grać.

Przepraszam bardzo, ale jak ktoś jest początkującym graczem tibijskim to oznacza, że jest noobem.

Wiecie w ogóle co to jest noob? (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=8727) - Poradnik WszechStronnego

Zachęcam pana Tipox3 do lektury!

Pozdrawiam!

Erhion
06-12-2007, 12:25
On powiedział albo jak byś nie zauważył. ;)

Granteon
06-12-2007, 21:18
Ta... Bo tatuś czy mamusia kupuje wam PACC to nie musicie już nim tak szpanować na forum...

Skaj
15-12-2007, 16:07
No cóż....
Z jednej strony facc są rzeczywiście ignorowani większość upadate jest poświęcana pacc...
Z drugiej strony po co zakładać temat na tibia.pl!!!!!!
Coś się nie podoba to napisać list(email,wiadomość),a jak nie znacie języka to poproście kolegę i tyle(o ile odbiorą ten list).