Pokaż pełną wersje : Język Magii
Pewnie niektórzy z użytkowników forum uznają że pisze od tematu :] ale no chciałem to tu napisać. Gram w tibie od niedawna druidem i zacząłem się powoli zastanawiać na złożeniem inkantacji zaklęć. Pozwoliłem sobie na małe przełożenie paru słów i jeśli to was zainteresuje to czytajcie!
-pox - trucizna (exana pox - zaklęcie leczące zatrucie)
-flam - ogień
-lux - światło (utevo lux - czar powodujący światło)
-gran - większe (exura gran czy utevo gran lux)
-utevo - przywołać/zrobić (utevo res - przywołanie stwora, utevo lux tworzenie światła)
- exura - leczenie
- ina - w (uttevo res INA)
Jest zapewne jeszcze więcej przykładów i tu mam zadanko dla chętnych. Znajdźcie je :D
Pozdro! :evul:
Wylansowany
03-12-2007, 14:56
W większości masz rację, ale gdzieś na hunted.pl jest temat objaśniający właśnie znaczenie czarów...
informat6
03-12-2007, 16:39
Nie no, przyklejony i zaraz wyżej -.-.
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=102487
Pewnie niektórzy z użytkowników forum uznają że pisze od tematu :] ale no chciałem to tu napisać. Gram w tibie od niedawna druidem i zacząłem się powoli zastanawiać na złożeniem inkantacji zaklęć. Pozwoliłem sobie na małe przełożenie paru słów i jeśli to was zainteresuje to czytajcie!
-pox - trucizna (exana pox - zaklęcie leczące zatrucie)
-flam - ogień
-lux - światło (utevo lux - czar powodujący światło)
-gran - większe (exura gran czy utevo gran lux)
-utevo - przywołać/zrobić (utevo res - przywołanie stwora, utevo lux tworzenie światła)
- exura - leczenie
- ina - w (uttevo res INA)
Jest zapewne jeszcze więcej przykładów i tu mam zadanko dla chętnych. Znajdźcie je :D
Pozdro! :evul:
Nie dość,że to już jest to:
gran=większe,wielkie
vita=największe
ina=przemiana
res=potwór
Ancient900
03-12-2007, 17:56
Znajdźcie je :D
masz parę tematów wyżej dokładnie i bez błędów napisane >.>
po co ten temat?
To jest łacina, a przynajmniej kiedyś nazwy czarów były związane z tym językiem. Teraz to nie wiem na 100%, vitae oznacza życie.
A Toren Twoje hipotezy są błędne i takimi metodami jak działasz nic nie osiągniesz w tym kierunku. Radzę pouczyć się przedmiotów ścisłych.
To jest łacina, a przynajmniej kiedyś nazwy czarów były związane z tym językiem. Teraz to nie wiem na 100%, vitae oznacza życie.
A Toren Twoje hipotezy są błędne i takimi metodami jak działasz nic nie osiągniesz w tym kierunku. Radzę pouczyć się przedmiotów ścisłych.
Rzeczywiście masz racje ;]
P.S.kurde nie wieże ,że nawet nie pomyślałem co to znaczy vita 8o
Rzeczywiście masz racje ;]
P.S.kurde nie wieże ,że nawet nie pomyślałem co to znaczy vita 8o
Jak będę miał czas na święta, to może spróbuję to rozszyfrować, ostatnio tłumaczyłem z rosyjskiego na serbski nie znając obydwu języków, i bawiłem się w hebrajski- nie znając go.
Silent_Voyager
09-12-2007, 23:09
@topic
Jest coś takiego jak wyszukiwarka...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.