PDA

Pokaż pełną wersje : WyraŻenia W Tibi

Scani
05-12-2007, 14:37
Niektórzy co zaczynają grać używają wyrażeń, które nie wiedzą co to znaczy ,np:noob, leave, hunted.
Noob- osoba nie umiejąca grać w tibię.
Spotkałem się z takimi co mówią -Jestem noob bo umiem grać w tibię :), lub mówią , żę noob to ciota.
Leave- znaczy po angielsku pouszczać i tak jest w tibi.
Ale niektórzy mówią ,że leave znaczy życie też brechta z tego.
Hunted- znaczy polowanie po angielsku.
Narazie nie spotkałem się z takim przypadkiem, który to użwał w inny sposób.

Mówie to dla poczotkujących i nie chce tu nikogo obrazić, tylko chce żęby ludzie używali to w odpowiedni spsób.B)

Tethi
05-12-2007, 15:44
pozwol ze troche rozjasnie to co napisales bo wszystko jest zle -.-

Noob - Osoba nie umiejaca grac, ale niby wie wszystko... ( lub osoba ktora kradnie, przezywa itd.)
Tak jak ty napisales - osoba nie umiejąca grać w tibię to Newbie (Te 2 pojecia sa najczesciej mylonymi pojeciami w tej grze)

Leave - Odejdz, Spadaj, Zjezdzaj...
(co to znaczy pouszczac? chyba ze chodzi ci o pouczanie to: teach, advice)

Hunted - Polowany
Polowanie po agielsku to hunt

Rybzor
05-12-2007, 16:00
Jeżeli noob to osoba nie umiejąca grać, a leave to pouszczać, to ja chyba jestem rekinem.

Smash-Shady
05-12-2007, 16:04
@Ryba
ALE MASZ WIELKIE KłY!!! O,O

@topic
nie bede sie powtarzal, lecz wydaje mi sie, ze taki temat CHYBA juz istnieje... :<

raf420
05-12-2007, 18:51
Mała poprawka:

Noob- To osoba nie umiejąca grać i która tej gry się nigdy nie nauczy.

Tak to powinno być.

Tipox3
05-12-2007, 20:34
@up
Każdy kto grał w Tibie był noobem lub newbie, nie mów że od razu jak zacząłeś grać w Tibie wszystko umiałeś.
Nie wiem jak to może być "osoba, która tej gry się nigdy nie nauczy". Wszystkiego można się nauczyć...

Chciałbym jeszcze dodać, że newbie to osoba niedoświadczona, ale umie się do tego przyznać.

Dwimenor
05-12-2007, 20:51
Mała poprawka:

Noob- To osoba nie umiejąca grać i która tej gry się nigdy nie nauczy.

Tak to powinno być.
No, nie do końca. Noob może się nawrócić na jasną stronę. W teorii jest to możliwe aczkolwiek nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem
@up
Każdy kto grał w Tibie był noobem lub newbie, nie mów że od razu jak zacząłeś grać w Tibie wszystko umiałeś.

Jak ktoś przeczytał instrukcję obsługi, a'ka przepis prania, to już mógł się przyznać iż nie jest newbe ;)

Chciałbym jeszcze dodać, że newbie to osoba niedoświadczona, ale umie się do tego przyznać.
Bardzo ciekawa myśl....
Czy wiesz, że newbie to osoba niedoświadczona, ale umie się do tego przyznać?

Patton
05-12-2007, 20:51
a hunted to jest polowanie na ludzi
hunt to polowanie na monstery

Thero
06-12-2007, 11:33
a hunted to jest polowanie na ludzi
hunt to polowanie na monstery
A Hunter to taki potwór.
No, nie do końca. Noob może się nawrócić na jasną stronę. W teorii jest to możliwe aczkolwiek nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem
Debilem nie zostajesz z wyboru i każdy debil może się czegoś nauczyć. Na pewno znasz takie przypadki. ;)

Scani
02-01-2008, 15:04
Zgadzam sie z poprawką nooba i hunta.

Scani
02-01-2008, 15:05
Raf420 ma najlepszo definicje ,a Tethi niech slownik poczyta.

Maks14
02-01-2008, 17:04
Mysle ze autorowi chodzilo o opuszczanie z tym leave.
Literówka taka :)

Lechista
02-01-2008, 18:34
Jeżeli noob to osoba nie umiejąca grać, a leave to pouszczać, to ja chyba jestem rekinem.
buhauhauhuhauaha, leże na ziemi i kwicze :D
Noob-Osoba która głównie przeszkadza innym w grze, kradnie, wyraża się nieodpowiednio, gada głupoty i myśli, że wszystko wie :D
Leave-Odejdź, wynocha, spadaj(poruszać się?? buhahuhaaahua)
@up
Wątpie po tym co napisał niżej:
Raf420 ma najlepszo definicje ,a Tethi niech slownik poczyta.
Raf ma złą definicje. kiedyś byłem noobem(nie mylić z newbie)i teraz się nawróciłem, bo dojrzałem...
Sam sobie poczytaj słownik. Tethi bardzo dobrze powiedział. Leave to w żadnych przypadku nie jest poruszać się