PDA

Pokaż pełną wersje : Bezpieczniejsze logowanie?

Rzeszow
05-12-2007, 16:56
Czesc
Mam pewny pomysł co do bezpieczniejszego logowania do gry jadnak nie wiem czy jest on skuteczny poniewaz nie znam dokladnie dzialania wszystkich key loggerow wiem ze czesc z nich po prostu wylapuje znaki ktore zrobimy na klawiaturze
jak wiadomo czesc ludzi wpisuje swoj numer czy tez hasło uzywajac ctrl + v jednak dobre key loggery maja przechwytywanie schowka wiec widza co sie wkleja do tibi...

wiec przypuscmy ze moj numer do gry to 12345678 mam go gdzies zapisanego na komputerze w notatniku lecz postanowilem go troche zaszyfrowac np tak 12<7>34<1>56<5>78 liczby w nawiasach <> sa wałszywe jednak wklejam caly ten ciag liczb bez nawiasow rzecz jasna i pamietajac w ktorych miejscach sa falszywe liczby kursorem u myszki klikam na miejsce przed falszywą liczba i uzywam backspace key logger moze widziec ze uzylem back space ale nie wie w ktorym miejscu bo nie wylapuje rychu zrobionego myszką

moze na slabszych key loggerach to i poskutkuje ale nie wiem jak np dziala owntibia czy ona wychwytuje to co sie wkleja do Account number czy tez widzi dopiero liczby po zatwierdzeniu

jak myslicie moze to byc bezpieczniejsze logowanie?

Vanhelsen
05-12-2007, 17:10
Teraz 99% keyloggów ma opcję wyłapywania gdzie klikasz myszką i robienia screenów więc za wiele ta metoda nie da...
Najlepsza jaką znam to nie ściąganie syfu, jest jeszcze lepsza - nie granie w Tibię - ale ona raczej tutaj odpada...

psajdak123
05-12-2007, 19:30
Zobaczyles gdzies w wiki definicje keyloggera i zakladasz temat?
ale nvm ;p

Szybko ci odpowiem i powiem ze ci to gowno da bo na przyklad owntibia czy taki LOT nierejstruja zadnych stukniec w klawe tylko zamiast hasla do servera sa potem puszczane na ich strone ;)

JokeY
26-12-2007, 20:13
Najlepszym sposobem będzie format..

Excalibug
26-12-2007, 20:21
...i słownik :D

Sir szofer
26-12-2007, 20:33
Najlepszym sposobem będzie format..

Jak masz pisać takie bzdetu to nie pisz nic...
i przeczytaj choć raz temat...

JokeY
29-12-2007, 14:16
@up

Ale jeżeli ziomek twierdzi że ma keyloga to chyba najlepiej zrobić formata a nie pie*****ć się z jakimiś nawiasami.. ?

Crysek
29-12-2007, 14:33
@up
Kto tutaj twierdzi, że ma keylogga? n/c

KrEmAs KAc
29-12-2007, 14:33
100% metoda to wyje*anie Windowsa a zainstalowanie Linuxa :P
Co do twojej metody to lepiej kupić sobie monitor dotykowy albo słowny:P
Mówisz <pięć> i wyskakuje ci 5 :]

Vanhelsen
29-12-2007, 16:16
@up

Ale jeżeli ziomek twierdzi że ma keyloga to chyba najlepiej zrobić formata a nie pie*****ć się z jakimiś nawiasami.. ?Polecam czytanie ze zrozumieniem, m'key?

100% metoda to wyje*anie Windowsa a zainstalowanie Linuxa :Pgeniusz... nosz dosłownie geniusz... :baby:

Mapa_Europy
29-12-2007, 17:17
Panowie, on daje swój pomysł, a Wy krytykujecie, taka kolej rzeczy ;)
No, ale teraz, za przeproszeniem pier*** o głupotach. Dajcie mu sprawdzony sposób i tyle... I nie mówię, że ma key'a, ale na przyszłość, żeby wiedział :baby:

Filush
01-01-2008, 15:24
Dzisiejsze keyloggery wywołuja tylko ReadProcessMemory(), pare adresów w pamieci i maja Twoje dane dot. konta. Nikt zdrowy nie bawi sie w przechwytywanie klawiszy.

Malpka16
01-01-2008, 15:55
qrcze chce sobie pograc w tibie a tu du** nie pogram.... bo mam chyba keya kto wie jak go usunąc.. format pomoże?...

Filush
01-01-2008, 20:36
qrcze chce sobie pograc w tibie a tu du** nie pogram.... bo mam chyba keya kto wie jak go usunąc.. format pomoże?...

Szukaj .

Lynx
01-01-2008, 20:42

wyrzuć PCta za okno i już nigdy w rzyciu się z niego nie loguj na tibie!!!!111

ancaux_foty
02-01-2008, 16:09
To nic nie da
Keylogger nie robi screenów, jeżeli już to robi to trojan etc.

Niestety nie ma aktualnie znanej, bezpiecznej metody dt. Logowania gdyż te najlepsze keyloggery typu owntibia :) wyłapują hasła z procesów tibii