zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia bez pacc

Sehrman
06-12-2007, 20:47
Wiem że można grać w tibie bez pacc ale czy to jest wogóle opłacalne - tzn czy wtedy nie odechciewa sie grać z powodu czarów braku broni itp. np mag bez pacc nie dostanie sie na wyspe po rożdżke i prze x czasu bedzie biegał po kontynencie w poszukiwaniu kogoś kto łaskawie mu sprzeda za 2x wieksza cene - ma to bez pacca nie ma praktycznie połowy czarów + UE - po upie to sie może zwiększyć - knigt - nie ma 2 naj ataków pall nie ma power boltów drut... posion storm i heal friend ile razy widze kogoś 30 lev+ ma pacc 50+(pare wyjatków) to już wogóle

tak więc czy gra w tibie na dłuższa metę bez pacca jest wogóle opłacalna - czy też to po prostu bez sensu?

Wojtek.93
06-12-2007, 20:58
hmmm ciekawy temat...
btw. kupno pacca zalezy od wielu czynnikow:kolejki,expowiska,wspomniane czary i bronie,tereny(badz co badz trzy piate terenow tibi to strefa pacc :( ).ja sam powoli rozwazam jego kupno,jak narazie expienie idzie mi dobrze wiec w wtym roku napewno nie kupie pacca.ale coz z biegiem czasu...
i jest jescze jeden powod kupna pacc-a:szpan <--kto by nie chcial zaszpanowac za******ym outfitem,czarem czy bronia?
P.S.
dla mnie powodem do kupienia pacc sa 2 rzeczy:poznanie nowych terenow i zdanie testu na tutora...coz marzenia....za jedyne 95 zlotych

adrius
06-12-2007, 21:07
Teoretycznie na wyższych poziomach nie ma to sensu, ale knightem lub palladynem spokojnie można tak grać ponieważ pacc im nie [rzyspieszy ogromnie expienia. Co do Magów to inna sprawa... .Czyli to zależy od profesji;). Ale aby poznac cały smak gry trzeba mieć pacca.

Salarigoth
06-12-2007, 21:21
Wiem że można grać w tibie bez pacc ale czy to jest wogóle opłacalne - tzn czy wtedy nie odechciewa sie grać z powodu czarów braku broni itp. np mag bez pacc nie dostanie sie na wyspe po rożdżke i prze x czasu bedzie biegał po kontynencie w poszukiwaniu kogoś kto łaskawie mu sprzeda za 2x wieksza cene - ma to bez pacca nie ma praktycznie połowy czarów + UE - po upie to sie może zwiększyć - knigt - nie ma 2 naj ataków pall nie ma power boltów drut... posion storm i heal friend ile razy widze kogoś 30 lev+ ma pacc 50+(pare wyjatków) to już wogóle

tak więc czy gra w tibie na dłuższa metę bez pacca jest wogóle opłacalna - czy też to po prostu bez sensu?

Oplaca sie jak dla kogos dluzsza meta to 20 lvl bo dalje juz nie..

Donpeyot
07-12-2007, 01:54
Nabiłem 45 magiem na facc i nie było tak źle. Dopiero jak pierwszy raz kupiłem Pacc to zobaczyłem co tracę. Czyli w sumie da się pograć. Największym problemem to brak ekspowisk.

Duch Niespokojny
07-12-2007, 03:16
mag bez pacc nie dostanie sie na wyspe po rożdżke i prze x czasu bedzie biegał po kontynencie w poszukiwaniu kogoś kto łaskawie mu sprzeda za 2x wieksza cene
Jeżeli chcesz kupić różdżkę po cenie sklepowej (np. wand of inferno - 15k), to gwarantuję ci, że nigdzie nie będziesz musiał biegać/pływać - na pewno znajdziesz kogoś kto z chęcią ci dostarczy ją pod sam nos :p
ma to bez pacca nie ma praktycznie połowy czarów + UE - po upie to sie może zwiększyć
Po updacie runy będą znacznie bardziej przydatne, a do tego czary spontaniczne dostępne także dla facc (energy wave, energy beam, fire wave etc.) staną się tańsze. Do tego druid dostanie podobne czary - także dla facc.
Co to znaczy "opłacalna"? Pieniędzy na tym nie zarobisz, ale bez pacca i nic nie wydasz, w tym sensie gra na faccu jest więc jak najbardziej opłacalna...

Albertus
07-12-2007, 11:32
gra bez pacc jest nieopłacalna ,

pacc daje dużo możliwości i jak grasz dla zabawy to lepiej go kupić bo wtedy gra staje sie fajniejsza ,

i nigdy nie narzekaj ze cip robi tylko dla pacc , bo za to maja kasę

najlepiej kup pacc albo graj na facc a jak masz narzekać to sie wynos

Rogerek
07-12-2007, 23:38
Tibia bez pacca to nie tibia po prostu za duzo tracisz,,,;)

Karid
08-12-2007, 00:02
Owszem, brak posiadania konta Premium wiele uniemożliwia, ale da się grać - choć użeranie się z dziećmi na expowiskach (npvp) bywa uciążliwe, w sumie na terenach Premium też są takie zjawiska.
Smutne bywa to, że każde nowości update'u są tylko dla graczy Premium, a konta Free mogą sobie tylko poczytać na stronach albo podziwiać filmy. Tibia bez Premium jest wersją 'demonstracyjną'? niby bardziej monotonna, choć z moich doświadczeń wnioskuję, że z kontem Premium gorzej mi się grało, ciągle myślałem żeby expić bo pieniądze za wykup Premium się marnują.

T3H_VirUs
08-12-2007, 01:39
No pacc no fun :p odem nie taki komentarz

Marfu
08-12-2007, 20:36
Ja dociagnalem do 70 lvl, inny człowiek na Harmonii do setki, wiec mozna. Jak nie jestes straszną swinia - koledzy pomoga, pare AOLi kupowalem, u djinnów sprzedawalem, parcele wysylalem w tereny. Sporo mozna obejsc...

Vasudanin
08-12-2007, 21:01
ja dzisiaj widzialem 100 knighta bez pacca xD serio

Bristan
08-12-2007, 21:33
dostales orgazm ? btw nie raz widzialem hlvli bez pacca, bo po prostu im sie skonczyl...

Salarigoth
08-12-2007, 21:48
Na stronce widzialem Alfozno 200 Sorca bez pacca poprostu mu sei skonczyl i tyle ale jak juz masz zamiar grac na powaznie to wogole nie oplaca sie faccem....

Silent_Voyager
09-12-2007, 23:05
super. dostales tydzień temu pacca i masz radochę.

oooch... dzieci tibii...

zauwaz, ze niekoniecznie wszystkie czary i bronie musza byc takie dostepne dla pacc only. z faccem da sie grac ;) tylko troszke... wolniej.

CichyRumak
10-12-2007, 00:00
ja terz mam paca hehe wypas ale ni wiem jak zrobic quest na adon pirat poumzcie ;(!

Lance1994
16-12-2007, 22:51
Ja mam 22 lvl druid i nie narzekam (zwłaszcza po update) :) Eh niezapomniane wspomnienia - Doexpie dziś ten lvl czy nie. albo np. Excytacja jak wbijesz lvl na nową różdzke to są niezapomniane chwile :D
A poza tym tibia ma bardzo dużo do zaoferowania jeśli chodzi o Facc

lizak007
17-12-2007, 20:59
super. dostales tydzień temu pacca i masz radochę.

oooch... dzieci tibii...

zauwaz, ze niekoniecznie wszystkie czary i bronie musza byc takie dostepne dla pacc only. z faccem da sie grac ;) tylko troszke... wolniej.

Troszkę? : )
Dziś mija równy tydzień odkąd założyłem druida.
Na początku miałem PACC, który był rekompensatą za lagi (które były dość dawno i nie aktywowałem go bo nie grałem).
Dziś dokupiłem 3 miesiące.

Bez PG zdobyłem 31 level, 27 magic level (ed), ponad 40k na postać (20k na promocję, reszta na spelle - nie wliczam manafluidów, których dość sporo zeszło na expienie/loocenie).
Teraz stawiam monka, 2ugi dzień z rzędu robiąc Icycle.
Nie wspominam już, że mogłem zwiedzić test serwer i w ogóle - niestety jak prędzej wspomniałem, byłem ' nieaktywny '. ; p

Gra bez PACCa jest nieopłacalna, ale da się grać.
Dlaczego nieopłacalna?
Sam stosunek regeneracji many promocja vs FACC.

Lizak0o7,
Pozdro.

Yugo
17-12-2007, 21:16
Facc to tak jakby wersja demo i nie ukrywajmy, że właśnie na niedoskonałości free area cipsoft zarabia najwięcej.

Nie ma jednak co mówić o tym, że gra na facc-u jest bezsensowna,to tylko kwestia tego jak zagospodarujemy sobie czas spędzony na grę bo uważam,że bezgraniczne wbijanie lvl balansując na granicy ze staminą przestaje być już rozrywką :)

Knight Simon Dark lord
17-12-2007, 21:52
Zależy jaką profesją.Mój kumpel zrobił 120 paladyna na FACCu by pokazać że się da dobrze grać.Ale to jednak paladyn.Sorcem trzeba bo chociaż z exori ~ szybciej się troche expi niż różdżką w puźniejszej gry.Ogólnie gra bez PACCa jest możliwa ale dłuższa i trudniejsza.

Pantalarmion
19-12-2007, 09:42
O Boże jakie wy macie problemy :baby:
Jasne że się da. A z tą opłacalnością to o co ci chodzi??
Przecież na pacca kase wydajesz a nie na zwykłą gre. Ja nie mam zamiaru kupować pacca według mnie to kompletna strata pieniędzy, za tyle co kupie pacca to sobie moge kupić jakąś fajną gre

Xirgan
19-12-2007, 18:36
No ty nie masz problemu z paccem bo masz maly lvl na 50 poziomie gra bezz pacca zaczyna byc nudna.

Depeszowiec92
19-12-2007, 18:46
ja terz mam paca hehe wypas ale ni wiem jak zrobic quest na adon pirat poumzcie ;(!

Rada: kup słownik albo sciągnij mozille (sry ale cos "s" z kreska mi nie chce klawiatura wybić xD)

@topic
Gra z Pacciem jest o wiele fajniejsza, jednak z Facc można wytrzymać góra do 40 lev. Na pewno jest to jakie udogodnienie, ale zamiast kupna Pacca i wg mnie straty kasy, wolałbym nie grać po prostu. Jak uznam ,że z Facciem nie ma zabawy to po prostu przestane grać, taka filozofia

Paladino
19-12-2007, 20:00
Ja nie miałem pacca jeszcze a wbiłem 64 lvl ale knightem...

Amirez
19-12-2007, 23:28
To nie musi być strata kasy w RL.
Bo PACC można śmiało kupić za gp.
Ja miałem 45 lvl jak kupiłem 1 PACC (210k).
I teraz od 1.5 Roku nie było dnia u mnie z FACC i jeszcze nie wydałem na to ani jednej zł.

Fisher
21-12-2007, 00:35
Ja osobiście gram knightem i po dłuższej przerwie kupiłem kolejnego pacca. Nikt nie zaprzeczy, że gra z PACC jest lepsza, możliwość używania nowych czarów, statki, kontynenty, expy, outfity/addony, questy ale muszę przyznać, że chyba na kolejnego się nie zdecyduje bo na faccu mogę równie szybko zdobywać lvl i kasę jak na premmy. Jedyna strata to te czary, addony itp, ale można i bez tego żyć. Tak więc jak już było mówione, na faccu można swobodnie grać knightem czy palem lecz już postaciami magicznymi na wyższych poziomach nie jest to sensowne.

Mateusz_of_Pall
21-12-2007, 03:14
Hmmm... Ja mam paladyna z stosunkowo z malym levelem wiec narazie nie zamierzam kupic PACCA. Tylko zastanawiem sie od którego lvl bedzie mi się oplacało kupiuc PACCA bo z malym poziomem i tak nie bede biegal na potwory nie dostepne dla FACCA poniewaz z wiekszością mam średnie szanse na przeżycie. Brakuje mi nie majac PACCA tylko to że musze prosić kolegow żeby mi kupowali royal speary i to że nie moge kupic wiekszosci czarow. :evul:

Adalgarin
21-12-2007, 14:16
szczerze mowiac to wole gre facc gdyz zawsze jest trudniej cokolwiek w tej grze osiagnac aczkowliek z paccem gra sie fajniej i latwiej ;) ale to juz zalezy od upodoban czlowieka pacc w tibi kupuje tylko gdy mam nadmiar kasy i najszybciej oplaca sie kupic pacc dla profesji magicznych gdyz z innymi mozna poczekac ;)

Exkalibur112
21-12-2007, 16:10
Mam KNIGHTa obecnie skilluje i NIE BEDE TRACIŁ KASY na gre. Gram na prawie pustym świecie i nie pyli mi sie kupować PaCC. Najt ma dużo expowisk typu PoH, DarcCatedral( druid i sorc równierz mogą) do 90lvl+(-3poziom), HG można spokojnie wyexpic lvl ale to i tak 2x wolniej niz na preemy.

adamOo
22-12-2007, 06:50
To nie musi być strata kasy w RL.
Bo PACC można śmiało kupić za gp.
Ja miałem 45 lvl jak kupiłem 1 PACC (210k).
I teraz od 1.5 Roku nie było dnia u mnie z FACC i jeszcze nie wydałem na to ani jednej zł.
Też mam taką samą wizję. :) Będę chodził knightem na guardy i robił lootbagi aż nazbieram kasę na pacc. A na pacc już pewnie nazbieram kasę na czymś innym i nawet wracać do guardów nie będę musiał. ;D

Avios
22-12-2007, 08:58
Ja na 70 levelu radzę już pacca kupować ;p

juran_se_spychowa
22-12-2007, 09:38
UP@ Wbij sobie 70 lvl sorcem albo druidem to pogadamy -.-"

Wg mnie najlepszym rozwiązaniem jest kupno pacc za gp bo nic nie tracisz i fun na całego ;P. Ja gram 44 knightem i myślę ,że do 50 lvl na bank uzbieram ok. 130k ;P

Flemessssss
22-12-2007, 23:07
...Bez PACC jest niczym...To jest jak studnia bez wody;););)