Pokaż pełną wersje : Tibia bez pacc
Wiem że można grać w tibie bez pacc ale czy to jest wogóle opłacalne - tzn czy wtedy nie odechciewa sie grać z powodu czarów braku broni itp. np mag bez pacc nie dostanie sie na wyspe po rożdżke i prze x czasu bedzie biegał po kontynencie w poszukiwaniu kogoś kto łaskawie mu sprzeda za 2x wieksza cene - ma to bez pacca nie ma praktycznie połowy czarów + UE - po upie to sie może zwiększyć - knigt - nie ma 2 naj ataków pall nie ma power boltów drut... posion storm i heal friend ile razy widze kogoś 30 lev+ ma pacc 50+(pare wyjatków) to już wogóle
tak więc czy gra w tibie na dłuższa metę bez pacca jest wogóle opłacalna - czy też to po prostu bez sensu?
Wojtek.93
06-12-2007, 20:58
hmmm ciekawy temat...
btw. kupno pacca zalezy od wielu czynnikow:kolejki,expowiska,wspomniane czary i bronie,tereny(badz co badz trzy piate terenow tibi to strefa pacc :( ).ja sam powoli rozwazam jego kupno,jak narazie expienie idzie mi dobrze wiec w wtym roku napewno nie kupie pacca.ale coz z biegiem czasu...
i jest jescze jeden powod kupna pacc-a:szpan <--kto by nie chcial zaszpanowac za******ym outfitem,czarem czy bronia?
P.S.
dla mnie powodem do kupienia pacc sa 2 rzeczy:poznanie nowych terenow i zdanie testu na tutora...coz marzenia....za jedyne 95 zlotych
Teoretycznie na wyższych poziomach nie ma to sensu, ale knightem lub palladynem spokojnie można tak grać ponieważ pacc im nie [rzyspieszy ogromnie expienia. Co do Magów to inna sprawa... .Czyli to zależy od profesji;). Ale aby poznac cały smak gry trzeba mieć pacca.
Salarigoth
06-12-2007, 21:21
Wiem że można grać w tibie bez pacc ale czy to jest wogóle opłacalne - tzn czy wtedy nie odechciewa sie grać z powodu czarów braku broni itp. np mag bez pacc nie dostanie sie na wyspe po rożdżke i prze x czasu bedzie biegał po kontynencie w poszukiwaniu kogoś kto łaskawie mu sprzeda za 2x wieksza cene - ma to bez pacca nie ma praktycznie połowy czarów + UE - po upie to sie może zwiększyć - knigt - nie ma 2 naj ataków pall nie ma power boltów drut... posion storm i heal friend ile razy widze kogoś 30 lev+ ma pacc 50+(pare wyjatków) to już wogóle
tak więc czy gra w tibie na dłuższa metę bez pacca jest wogóle opłacalna - czy też to po prostu bez sensu?
Oplaca sie jak dla kogos dluzsza meta to 20 lvl bo dalje juz nie..
Donpeyot
07-12-2007, 01:54
Nabiłem 45 magiem na facc i nie było tak źle. Dopiero jak pierwszy raz kupiłem Pacc to zobaczyłem co tracę. Czyli w sumie da się pograć. Największym problemem to brak ekspowisk.
Duch Niespokojny
07-12-2007, 03:16
mag bez pacc nie dostanie sie na wyspe po rożdżke i prze x czasu bedzie biegał po kontynencie w poszukiwaniu kogoś kto łaskawie mu sprzeda za 2x wieksza cene
Jeżeli chcesz kupić różdżkę po cenie sklepowej (np. wand of inferno - 15k), to gwarantuję ci, że nigdzie nie będziesz musiał biegać/pływać - na pewno znajdziesz kogoś kto z chęcią ci dostarczy ją pod sam nos :p
ma to bez pacca nie ma praktycznie połowy czarów + UE - po upie to sie może zwiększyć
Po updacie runy będą znacznie bardziej przydatne, a do tego czary spontaniczne dostępne także dla facc (energy wave, energy beam, fire wave etc.) staną się tańsze. Do tego druid dostanie podobne czary - także dla facc.
Co to znaczy "opłacalna"? Pieniędzy na tym nie zarobisz, ale bez pacca i nic nie wydasz, w tym sensie gra na faccu jest więc jak najbardziej opłacalna...
Albertus
07-12-2007, 11:32
gra bez pacc jest nieopłacalna ,
pacc daje dużo możliwości i jak grasz dla zabawy to lepiej go kupić bo wtedy gra staje sie fajniejsza ,
i nigdy nie narzekaj ze cip robi tylko dla pacc , bo za to maja kasę
najlepiej kup pacc albo graj na facc a jak masz narzekać to sie wynos
Tibia bez pacca to nie tibia po prostu za duzo tracisz,,,;)
Owszem, brak posiadania konta Premium wiele uniemożliwia, ale da się grać - choć użeranie się z dziećmi na expowiskach (npvp) bywa uciążliwe, w sumie na terenach Premium też są takie zjawiska.
Smutne bywa to, że każde nowości update'u są tylko dla graczy Premium, a konta Free mogą sobie tylko poczytać na stronach albo podziwiać filmy. Tibia bez Premium jest wersją 'demonstracyjną'? niby bardziej monotonna, choć z moich doświadczeń wnioskuję, że z kontem Premium gorzej mi się grało, ciągle myślałem żeby expić bo pieniądze za wykup Premium się marnują.
T3H_VirUs
08-12-2007, 01:39
No pacc no fun :p odem nie taki komentarz
Ja dociagnalem do 70 lvl, inny człowiek na Harmonii do setki, wiec mozna. Jak nie jestes straszną swinia - koledzy pomoga, pare AOLi kupowalem, u djinnów sprzedawalem, parcele wysylalem w tereny. Sporo mozna obejsc...
Vasudanin
08-12-2007, 21:01
ja dzisiaj widzialem 100 knighta bez pacca xD serio
dostales orgazm ? btw nie raz widzialem hlvli bez pacca, bo po prostu im sie skonczyl...
Salarigoth
08-12-2007, 21:48
Na stronce widzialem Alfozno 200 Sorca bez pacca poprostu mu sei skonczyl i tyle ale jak juz masz zamiar grac na powaznie to wogole nie oplaca sie faccem....
Silent_Voyager
09-12-2007, 23:05
super. dostales tydzień temu pacca i masz radochę.
oooch... dzieci tibii...
zauwaz, ze niekoniecznie wszystkie czary i bronie musza byc takie dostepne dla pacc only. z faccem da sie grac ;) tylko troszke... wolniej.
CichyRumak
10-12-2007, 00:00
ja terz mam paca hehe wypas ale ni wiem jak zrobic quest na adon pirat poumzcie ;(!
Lance1994
16-12-2007, 22:51
Ja mam 22 lvl druid i nie narzekam (zwłaszcza po update) :) Eh niezapomniane wspomnienia - Doexpie dziś ten lvl czy nie. albo np. Excytacja jak wbijesz lvl na nową różdzke to są niezapomniane chwile :D
A poza tym tibia ma bardzo dużo do zaoferowania jeśli chodzi o Facc
lizak007
17-12-2007, 20:59
super. dostales tydzień temu pacca i masz radochę.
oooch... dzieci tibii...
zauwaz, ze niekoniecznie wszystkie czary i bronie musza byc takie dostepne dla pacc only. z faccem da sie grac ;) tylko troszke... wolniej.
Troszkę? : )
Dziś mija równy tydzień odkąd założyłem druida.
Na początku miałem PACC, który był rekompensatą za lagi (które były dość dawno i nie aktywowałem go bo nie grałem).
Dziś dokupiłem 3 miesiące.
Bez PG zdobyłem 31 level, 27 magic level (ed), ponad 40k na postać (20k na promocję, reszta na spelle - nie wliczam manafluidów, których dość sporo zeszło na expienie/loocenie).
Teraz stawiam monka, 2ugi dzień z rzędu robiąc Icycle.
Nie wspominam już, że mogłem zwiedzić test serwer i w ogóle - niestety jak prędzej wspomniałem, byłem ' nieaktywny '. ; p
Gra bez PACCa jest nieopłacalna, ale da się grać.
Dlaczego nieopłacalna?
Sam stosunek regeneracji many promocja vs FACC.
Lizak0o7,
Pozdro.
Facc to tak jakby wersja demo i nie ukrywajmy, że właśnie na niedoskonałości free area cipsoft zarabia najwięcej.
Nie ma jednak co mówić o tym, że gra na facc-u jest bezsensowna,to tylko kwestia tego jak zagospodarujemy sobie czas spędzony na grę bo uważam,że bezgraniczne wbijanie lvl balansując na granicy ze staminą przestaje być już rozrywką :)
Knight Simon Dark lord
17-12-2007, 21:52
Zależy jaką profesją.Mój kumpel zrobił 120 paladyna na FACCu by pokazać że się da dobrze grać.Ale to jednak paladyn.Sorcem trzeba bo chociaż z exori ~ szybciej się troche expi niż różdżką w puźniejszej gry.Ogólnie gra bez PACCa jest możliwa ale dłuższa i trudniejsza.
Pantalarmion
19-12-2007, 09:42
O Boże jakie wy macie problemy :baby:
Jasne że się da. A z tą opłacalnością to o co ci chodzi??
Przecież na pacca kase wydajesz a nie na zwykłą gre. Ja nie mam zamiaru kupować pacca według mnie to kompletna strata pieniędzy, za tyle co kupie pacca to sobie moge kupić jakąś fajną gre
No ty nie masz problemu z paccem bo masz maly lvl na 50 poziomie gra bezz pacca zaczyna byc nudna.
Depeszowiec92
19-12-2007, 18:46
ja terz mam paca hehe wypas ale ni wiem jak zrobic quest na adon pirat poumzcie ;(!
Rada: kup słownik albo sciągnij mozille (sry ale cos "s" z kreska mi nie chce klawiatura wybić xD)
@topic
Gra z Pacciem jest o wiele fajniejsza, jednak z Facc można wytrzymać góra do 40 lev. Na pewno jest to jakie udogodnienie, ale zamiast kupna Pacca i wg mnie straty kasy, wolałbym nie grać po prostu. Jak uznam ,że z Facciem nie ma zabawy to po prostu przestane grać, taka filozofia
Paladino
19-12-2007, 20:00
Ja nie miałem pacca jeszcze a wbiłem 64 lvl ale knightem...
To nie musi być strata kasy w RL.
Bo PACC można śmiało kupić za gp.
Ja miałem 45 lvl jak kupiłem 1 PACC (210k).
I teraz od 1.5 Roku nie było dnia u mnie z FACC i jeszcze nie wydałem na to ani jednej zł.
Ja osobiście gram knightem i po dłuższej przerwie kupiłem kolejnego pacca. Nikt nie zaprzeczy, że gra z PACC jest lepsza, możliwość używania nowych czarów, statki, kontynenty, expy, outfity/addony, questy ale muszę przyznać, że chyba na kolejnego się nie zdecyduje bo na faccu mogę równie szybko zdobywać lvl i kasę jak na premmy. Jedyna strata to te czary, addony itp, ale można i bez tego żyć. Tak więc jak już było mówione, na faccu można swobodnie grać knightem czy palem lecz już postaciami magicznymi na wyższych poziomach nie jest to sensowne.
Mateusz_of_Pall
21-12-2007, 03:14
Hmmm... Ja mam paladyna z stosunkowo z malym levelem wiec narazie nie zamierzam kupic PACCA. Tylko zastanawiem sie od którego lvl bedzie mi się oplacało kupiuc PACCA bo z malym poziomem i tak nie bede biegal na potwory nie dostepne dla FACCA poniewaz z wiekszością mam średnie szanse na przeżycie. Brakuje mi nie majac PACCA tylko to że musze prosić kolegow żeby mi kupowali royal speary i to że nie moge kupic wiekszosci czarow. :evul:
Adalgarin
21-12-2007, 14:16
szczerze mowiac to wole gre facc gdyz zawsze jest trudniej cokolwiek w tej grze osiagnac aczkowliek z paccem gra sie fajniej i latwiej ;) ale to juz zalezy od upodoban czlowieka pacc w tibi kupuje tylko gdy mam nadmiar kasy i najszybciej oplaca sie kupic pacc dla profesji magicznych gdyz z innymi mozna poczekac ;)
Exkalibur112
21-12-2007, 16:10
Mam KNIGHTa obecnie skilluje i NIE BEDE TRACIŁ KASY na gre. Gram na prawie pustym świecie i nie pyli mi sie kupować PaCC. Najt ma dużo expowisk typu PoH, DarcCatedral( druid i sorc równierz mogą) do 90lvl+(-3poziom), HG można spokojnie wyexpic lvl ale to i tak 2x wolniej niz na preemy.
To nie musi być strata kasy w RL.
Bo PACC można śmiało kupić za gp.
Ja miałem 45 lvl jak kupiłem 1 PACC (210k).
I teraz od 1.5 Roku nie było dnia u mnie z FACC i jeszcze nie wydałem na to ani jednej zł.
Też mam taką samą wizję. :) Będę chodził knightem na guardy i robił lootbagi aż nazbieram kasę na pacc. A na pacc już pewnie nazbieram kasę na czymś innym i nawet wracać do guardów nie będę musiał. ;D
Ja na 70 levelu radzę już pacca kupować ;p
juran_se_spychowa
22-12-2007, 09:38
UP@ Wbij sobie 70 lvl sorcem albo druidem to pogadamy -.-"
Wg mnie najlepszym rozwiązaniem jest kupno pacc za gp bo nic nie tracisz i fun na całego ;P. Ja gram 44 knightem i myślę ,że do 50 lvl na bank uzbieram ok. 130k ;P
Flemessssss
22-12-2007, 23:07
...Bez PACC jest niczym...To jest jak studnia bez wody;););)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.