zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Lord of The Rings Online lub Age of Conan (Zniszczmy WoWa)

BaxCrow
08-12-2007, 03:26
Nareszcie powstały gry, które mogą pokonać komercję i grę "nie wypał", czyli WoW'a. Te gry to jak w tytule LOTR Online i Age of Conan. Co mogę powiedzieć o tych grach? A dużo.

LOTR Online
Kapitalna grafika (na niskich detalach przebija WoW'a na wysokich)
Wygląda jak fantasy (Nie jak kolorowanka, czyli WoW)
Rozbudowa postaci, potężne możliwości
-ogromnie dużo ras
-rozwój umiejętności przeogromny

Jedynym minusem tej gry jest cena. Aby w nią zagrać potrzeba 150 zł na kupienie jej w sklepie. A potem abonament, lecz jego wysokość jest podobna jak w WoW'ie, więc wywalmy WoW'a i grajmy w coś co naprawdę jest kapitalne.
Tutaj link z YOUTUBE
http://www.youtube.com/watch?v=y11FAPJPNkk
http://www.youtube.com/watch?v=VIciG8E0fSQ

Age of Conan
To samo co w LOTR, tylko, że trochę inny świat.

Filmik z gry.
http://www.youtube.com/watch?v=4d4NvVlL69I
http://www.youtube.com/watch?v=lXBEcnzQJaA

Popatrzmy na te gry bo warto.
WoW przy nich to istny szajs.

Oerciak
08-12-2007, 05:24
Sam tytuł zniechęca do zagrania w te gierki"zniszczmy WoW'a!".
Myślisz,że atak jakiegoś nikomu nieznanego kolesia sprzed monitora, gdzieś w nieznanym kraju coś da?

A tak poza tym tym-mógłbyś się nieco bardziej wysilić bo jak na razie-to się chłopcze ośmieszyłeś.

-ogromnie dużo ras
W WoW'ie jest ich 8,a z tego co wyczytałem w LotRO jest 4...
-rozwój umiejętności przeogromny
Rozbudowa postaci, potężne możliwości
A grałeś kiedyś w WoW'a?Tam też tych umiejętności jest nie mało..
grę "nie wypał", czyli WoW'a
Phew...Gra Nie wypał,a gra w nią dziewięć milionów luda.
Rzeczywiście nie wypał...
Co mogę powiedzieć o tych grach? A dużo.
Bardzo dużo,wręcz wylałeś ósme poty!Tyle tekstu jest,że mój procesor się wiesza!
A tak na poważnie...Ja nawet gdybym nic nie wiedząc o tych grach mógłbym napisać więcej.
Wygląda jak fantasy (Nie jak kolorowanka, czyli WoW)
A WoW to nie Fantasy?W takim razie co?Popularnonaukowe,S-F czy co tam jeszcze?A co do kolorowanki-widocznie nie grałeś prawie w ogóle w WoW'a.Lokacje często są bardzo ładne,wręcz zachęcają do przygód :).

BaxCrow
08-12-2007, 10:35
Tak więc:

W WoW'ie jest ich 8,a z tego co wyczytałem w LotRO jest 4...

Bo, żeby krytykować to co napisałem musisz przeczytać całą recenzję, a nie tylko początek (chodzi o recenzję gry na stronach WWW). Są 4 głównie profesje, które w późniejszym czasie mogą przeistaczać się w 24 różne rasy, postacie.

A grałeś kiedyś w WoW'a?Tam też tych umiejętności jest nie mało..

Zauważ, że to jest jedna z tych rzeczy, których nie skrytykowałem, jeśli chodzi o WoW

Phew...Gra Nie wypał,a gra w nią dziewięć milionów luda.
Rzeczywiście nie wypał...

To, że gra w nią dziewięć milionów ludzi nie znaczy, że gra jest piękna, dobra i w ogóle. Tak jak napisałem jest stworzona przez komercję. Zastanów się np. czy WoW istniał by gdyby abonament był w podobny sposób zrobiony jak w Tibii? Czyli Free Account i Premium. Nie. Bo ta gra idzie na kasę, a że uzależnia ludzi, to oni grają i płacą za tą grę.

A WoW to nie Fantasy?W takim razie co?Popularnonaukowe,S-F czy co tam jeszcze?A co do kolorowanki-widocznie nie grałeś prawie w ogóle w WoW'a.Lokacje często są bardzo ładne,wręcz zachęcają do przygód :).

Ja nie napisałem, że WoW to nie jest fantasy... tylko, że WoW w przeciwieństwie do LOTR i Age of Conan wygląda jak bajka dla 7 latka... pełno światełek, kolorów... rzygać się chce.

Pozdro.

Bluray
08-12-2007, 11:51
(Zniszczmy WoWa)
huahauyhahahauahauhauha<1h zwijania się ze śmiechu pod krzesłem>

Czytałem recenzje i LOtRO i AoC i nie zachwyciły mnie tak jak recenzja WoW'a. W WoW'ie masz podział na Horde i Alliance. LOtRO nie ma praktycznie PvP, nie możesz zagrać sobie po stronie np. Mordoru. LOtRO już od dłuższego czasu gości na naszych półkach sklepowych a liczba graczy jest mizerna, a zauważ że graczy WoW'a ciągle przybywa (jest już ok. 9,3mln) więc LOtRO nie odniosło sukcesu i niema szans pobić WoW'a. Co do AoC:
Age of Conan
To samo co w LOTR, tylko, że trochę inny świat.
Czyli taki sam niewypał. Również nie ma szans pobić WoW'a. Gry Blizzard są robione latami, starannie a jak coś się twórcą nie podoba, to robią wszystko od nowa, zatrudnił nowych pracowników do tworzenia nowej gry next-mmo, a jak to Blizzard robi to nie mam wątpliwości że to będzie kolejny wielki HIT. O grywalności świadczą też coraz to nowsze reklamy telewizyjne, książki, film który jest w produkcji. Większość innych firm robi na szybko badziewiarskie gry, z marnym efektem i chwalą się że pobiją WoW'a. Rotlf :D

Ddevil
08-12-2007, 12:09
Tak jak napisałem jest stworzona przez komercję.
A która gra nie jest?

Zastanów się np. czy WoW istniał by gdyby abonament był w podobny sposób zrobiony jak w Tibii? Czyli Free Account i Premium. Nie. Bo ta gra idzie na kasę, a że uzależnia ludzi, to oni grają i płacą za tą grę.

Kompletnie nie rozumiem twojego toku rozumowania. Twierdzisz, że jeśli w WoWa można by było grać częściowo za darmo, to nie cieszył by się tak dużą popularnością?

Batman666
08-12-2007, 13:12
No i co, ze napisales jakis marny teksty. Jak ktos bedzie chcial grac w WoW'a to i tak bedzie gral obojetnie czy jakis ziom nie napisze taki temat, tak jak ktos napisal wyzej-narazie sie osmeszyles. Pamietaj, ze jezeli ktos bedzie chcial grac w WoWa to i tak bedzie to robil nie zaleznie od niczego

Ziemniax
08-12-2007, 14:22
Tak więc:

Są 4 głównie profesje, które w późniejszym czasie mogą przeistaczać się w 24 różne rasy, postacie.

W WOWie jest 7 klas, każda z nich może mieć jedną z trzech możliwości talentów+ hybrid(po części z każdego talentowego drzewka) co nam daje 28 możliwości, więcej niż w tym twoim LoTRO
B)

może byś jakieś screeny przytoczył??
Chętnie bym porównał :)

Oerciak
08-12-2007, 15:38
Bo, żeby krytykować to co napisałem musisz przeczytać całą recenzję, a nie tylko początek (chodzi o recenzję gry na stronach WWW). Są 4 głównie profesje, które w późniejszym czasie mogą przeistaczać się w 24 różne rasy, postacie.
Idąc dalej twoim tokiem rozumowania...
Ras w WoW'ie jest 8,a klas jest 9.Pomnożyć to i wychodzi 72,dodając po 3 drzewka talentów,dla z każdej klas.minimum 216 możliwości.
I co,przy twoim 24,to marne porównanie :).

To, że gra w nią dziewięć milionów ludzi nie znaczy, że gra jest piękna, dobra i w ogóle. Tak jak napisałem jest stworzona przez komercję. Zastanów się np. czy WoW istniał by gdyby abonament był w podobny sposób zrobiony jak w Tibii? Czyli Free Account i Premium. Nie. Bo ta gra idzie na kasę, a że uzależnia ludzi, to oni grają i płacą za tą grę.
A która poważna gra nie idzie na kasę?WoW,Eve:O,LotR:O i inne.

Ja nie napisałem, że WoW to nie jest fantasy... tylko, że WoW w przeciwieństwie do LOTR i Age of Conan wygląda jak bajka dla 7 latka... pełno światełek, kolorów... rzygać się chce.
Tutaj wchodzimy w powoli w strefę gustu.I tu muszę przyznać-grafika w LotR:O jest fajna,ale WoW też ma swoje uroki :)

BaxCrow
08-12-2007, 15:50
huahauyhahahauahauhauha<1h zwijania się ze śmiechu pod krzesłem>

Czytałem recenzje i LOtRO i AoC i nie zachwyciły mnie tak jak recenzja WoW'a. W WoW'ie masz podział na Horde i Alliance. LOtRO nie ma praktycznie PvP, nie możesz zagrać sobie po stronie np. Mordoru. LOtRO już od dłuższego czasu gości na naszych półkach sklepowych a liczba graczy jest mizerna, a zauważ że graczy WoW'a ciągle przybywa (jest już ok. 9,3mln) więc LOtRO nie odniosło sukcesu i niema szans pobić WoW'a. Co do AoC:

Czyli taki sam niewypał. Również nie ma szans pobić WoW'a. Gry Blizzard są robione latami, starannie a jak coś się twórcą nie podoba, to robią wszystko od nowa, zatrudnił nowych pracowników do tworzenia nowej gry next-mmo, a jak to Blizzard robi to nie mam wątpliwości że to będzie kolejny wielki HIT. O grywalności świadczą też coraz to nowsze reklamy telewizyjne, książki, film który jest w produkcji. Większość innych firm robi na szybko badziewiarskie gry, z marnym efektem i chwalą się że pobiją WoW'a. Rotlf :D

Jak przeczytałem twój koment to wtedy spadłem z krzesła... twoja wiedza na temat LOTR jest daremna... LOTR jest na rynku od kwietnia tego roku... a ilość jego graczy wynosi prawei 2 miliony... w 7 miesięcy taka duża ilość graczy? Pomyśl trochę nad tym.
poczekajmy 2-3 lata i LOTR usunie z tronu WoW.
WoW jest faktycznie zrobiony starannie, ale LOTR dużo bardziej, to czy ma mniej czy więcej możliwości rozrastania postaci jest mniej istotne, bo co z tego, że WoW ma tego dużo skoro wygląda to żałośnie, w takim LOTR widać rękę fachowca, który wie co to fantasy i średniowieczny klimat.
Sory, ale fakt jest taki, że WoW wyglądem kolorystycznym przypomina Tetris...

De'monix
08-12-2007, 16:01
Bax masz dużo racji. Ta gra to jedna z najlepszych gier MMORPG, która powstała. LOTR przebija WoW w PRAWIE każdym aspekcie gry.
Walka - kapitalne animacje i itp
Grafika - tego nawet nie trzeba mówić
Dźwięk - tutaj jest w miarę równo
Rozwój postaci - lekka przewaga WoW'a
Klimat - LOTR ma dużo lepszy, pasuje do Fantasy
Świat gry - równo

Takie jest moje zdanie...

X-Zero
08-12-2007, 16:44
widać rękę fachowca, który wie co to fantasy i średniowieczny klimat.

Phi, a to wszystko nie stworzone przez tego "fachowca" -.-

Bluray
08-12-2007, 17:52
OTR jest na rynku od kwietnia tego roku... a ilość jego graczy wynosi prawei 2 miliony... w 7 miesięcy taka duża ilość graczy? Pomyśl trochę nad tym.
World of Warcraft-najlepiej sprzedająca się gra kilku roczników, i był czas że co miesiąc w CDA lub Clicku! pojawiały się informacje że do gry dołączył kolejny mln graczy.
World of Warcraft: the burning crusade - najszybciej sprzedająca się gra 2007 roku.

LOtRO i AoC to komercha!!!!!!!!!!!
I nie udowodnisz mi że tak nie jest!!!!!!! :baby:

Yoh Asakura
08-12-2007, 18:26
Nie zapominajcie, że to Lord of the Rings Online i że dzieje się w Śródziemiu, które ma swój fantastyczny, niepowtarzalny klimat.

Doomhammer
08-12-2007, 19:09
gdybym mial teraz w cos zagrac to napewno w wowa..ale za 1rok to pewnie bym wybral Lotra ;d

kołbaś
08-12-2007, 23:08
LotRO WoW'a nie przebije. Ale AoC jak najbardziej ze swoja grafa, fabułą, silnikiem i wogole wszystkim to wow przy AoC jest jak paccman przy crysis

Bluray
09-12-2007, 11:55
Ja tam i tak będę w WoW'a grał.

Martinn
23-12-2007, 02:41
Blizzard cały czas wprowadza nowości a graczy jest coraz więcej i nawet jeśli LOTRO ma coraz więcej graczy to nie zapomnij że w wowie też rosną statystyki. Jeśli chodzi o to że LOTRO w krótkim czasie ma ogromną liczbę
graczy to jest zasługa OGROMNEJ KAMPANI REKLAMOWEJ tej gry ... więc nie ma sie czym chwalić. Co do twojego hasła (Zniszczymy WoWa) :D to jesteś zabójczo śmieszny 8o. Kolejna sprawa to twoje rozumowanie, twierdzisz że wow jest popularny ponieważ oby w niego grac trzeba płacić
a gdyby wow był podzielony tak jak tibia FreeACC/PremiumACC to mało ludzi by grało... Więc powiem ci że gdyby wow był free to wszystkie servery były by przeciążone i żeby wbić sie na własne konto musiał byś siedzieć kilka godzin wpisując non stop passy.

JESTES SMIESZNY ...

X-Zero
23-12-2007, 10:01
wpisując non stop passy.

Albo czekać w kolejce jak w Tibii ;o

Bluray
23-12-2007, 11:40
No coś jest nie tak bo LOtRO też jest płatne, AoC też będzie :o

Rohas
23-12-2007, 11:43
*Bluray
Co jest nie tak? To ze jest platne? Przynajmniej nie ma takich noobow jak w tibi ;)

A co to tematu. Gry zapowiadaja sie swietnie, no ale.. WoW'a nie zniszczysz:D Ludzie beda w niego grali bo go polubili/pokochali i wiekszosc nie zmieni gry do ktorej jest przyzwyczajona :]

Bluray
23-12-2007, 11:45
m.. ironia :P Bo twórca tematu daje do zrozumienia że WoW jest popularny dlatego że się płaci za grę że to komercha.

Lunarej
23-12-2007, 20:06
WoW był, jest i będzie naj zawsze:cup::cup:!!Sam w niego gram a więc wiem, grałem też w LOTR i powiem tylko tyle: WoW to Ferumbras a LOTR to SpiderB)

mongol123
24-12-2007, 15:37
W wow'a gralem w lotra nie,ale chcialbym porownac screeny moze ma ktos i mogl by wkleic bo te filmiki to jakies takie nie przekonujace nie chce zobaczyc na wstepny filmik tylko cos z gry nie wiem moze pking ;)

ALE I TAK TIBIA FOREVER xD:cup:

mongol123
24-12-2007, 15:44

moim zdaniem od tego nie chce sie zygac tylko chce sie grac bardziej a widze ze w wowa nie grales w ogole albo bardzo krotko bo nie wszedzie jest cacy i kolorowo ;)

kołbaś
24-12-2007, 16:08
gzie ejst cacy i Kolorowo ?? w stolecznym miescie BE ?? Inne miejsca jakos mi nie przychodza na mysl chyba ze chodzilo ci o UC ale wtedy pomyslal bym ze jestes uposledzowny albo daltonista jestes.
poczekajmy 2-3 lata i LOTR usunie z tronu WoW.

wtedy wyjdzie wow2 lub inny mmo blizza i on bedzie rzadzil. Wiec krotko mowiac lotro sie nie przebije.

Lunarej
24-12-2007, 16:12
mongol123 powiem ci tak: W grafice nie ma dużych różnic i tu i tu jest dobra ale w WoW'ie nie znasz historii, nie znasz wszystkich miejsc.A w LOTR o wszystkich miejscach możesz się dowiedzieć z książki :p.Po prostu zależy od pasji np. odkrywania :)

M&M
24-12-2007, 17:42
w WoW'ie nie znasz historii, nie znasz wszystkich miejsc.A w LOTR o wszystkich miejscach możesz się dowiedzieć z książki :p.Po prostu zależy od pasji np. odkrywania :)

pierdolisz.

a niby te wszystkie gry od '94 roku i wiele książek/opowiadań, w ktorych miejscem akcji jest uniwersum Warcrafta? Wszystko jest na miejscu.