zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Hmm, IP block.

Dark Vilej
31-10-2004, 07:07
Pierwsze co chce napisac skieruje do Modow by nie kasowali tego tematu, bo chce by ten temat przeczytalo jak najwiecej ludzi. Morze taki podobny temat juz byl, ale zakladam go jeszcze raz, gdyz starych tematow nikt nie czyta.

Ten post jest bardziej w formnie prosby niz pytania.
A wiec tak jak w temacie chodzi mi o blokade IP (Your IP adress blocked. Please wait 30 mins.). Blokada IP powstala podajze 3 miesiace temu i wtedy nic sie nie dzialo. Miesiac temu coraz czesciej zaczal sie pojawiac ten napis co denerwowal kazdego. Najpierw plotki padly na mnie, ze ja blokuje a pare dni temu dowiedzialem sie ze moj znajomy tylko sobie zazartowal ze ja IP blokuje, powiedzial koledze a ten kolega odebral to inaczej i powiedzial swoim kolegom i tak w kolko, przez co przestalem grac w Tibie bo sie kazdy mnie czepial i huntowal. Dzisiaj ten napis pojawia sie caly czas od godziny 12 do wieczora i wogole wejsc nie morzna (czasami rowniez wczesniej). Przykladowo, przychodze sobie ze szkoly i chce se zagrac w Tibie. OK. Loguje sie a tu zgadnijcie co widze (Your Ip adress is blocked...). Czasami jest to tak wnerwiajace ze sie wogole nic sie robic niechce. Dlatego pisze do tych kturzy blokuja IP, by tego nie robili bo nie wiem po co im to, tylko innym grac nie dadza (watpie ze ktos poslucha ale zawsze warto sprobowac). Jezeli to nie podziala to mam takie pytania:
1) Czy istnieje jakis program do sprawdzania kto blokuje IP?
2) Morze bysmy napisali jakas korespondencje do CIP'ow (nigdy sie nie domyslalem ze to powiem)
3) A jezeli to nie pomorze, czy da sie zmienic swoj adres IP na taki, gdzie nie dosiegnie cie blokada IP?

Nie bede pisal potem bezsensownych postow typu: "thx za odpowiedz", tylko napisze to teraz. Z gory dzieki za odpowiedz!

Kali :D
31-10-2004, 07:48
Aby niemeic bloka I{ wystarczy zmienic u swego operatora IP adres na publiczny (oczywiscie z zaplata). Mysle ze list do CIP-ow nic nieda bo kiedys prubowalem to zrobic ale odpowiedz dostalem w postaci automatycznego odpisu. Tzn. nie na temat.

Wiec jedyne co zostaje to zmienic IP na publiczny

\\Kali

Matfiej
02-11-2004, 13:51
Możesz wysłać raczej maila do dostarczyciela internetu, że z waszego IP ktoś próbuje się włamać na czyjeś konto, niech oni wspólnie z CipSoft spróbują go namierzyć.

Dziki Joe
02-11-2004, 15:56
Pisze się "(...)można(...)" i jeszcze kilka innych :P :)
Po za tym u mnie jest tak, że ludzie czasem naprawdę blokują IP, np jak zginą w Tibii, jednak namierzyć takiego delikwenta jest bardzo trudno, chyba że przyzna się sam. Również, jeśli nie jesteś pewien czy wpisałeś dobry acc i pass (bo np. omckła Ci się ręka :P ) to zgumuj wszystkie i wpisz od nowa. :)

Holbar
02-11-2004, 18:39
Tzn. jeżeli mam stałe łącze to IP jest takie same dla każdego w tej sieci i, że jeżeli Cipowie zablokują czyjeś IP to i moje zostanie zablokowane tak? Nie wiem bo nigdy się z czymś takim nie spotkałem, ale teraz po przeczytaniu tego tematu próbuje loognąć się do Tibii i lipa (Your IP adress blocked. Please wait 30 mins).

Dark Vilej
03-11-2004, 17:21
@re Up

Tak.