Pokaż pełną wersje : Nowe Questy
Smilemanek
15-12-2007, 18:47
Chciałem zapytać was o nowe questy ponieważ nie ma ich jeszcze na stronie tibia.pl etc. w związku z tym piszcie tu czy poznalście już jakieś nowe questy jeśli tak zamieszczajcie tu rozwiązania.
Ja znam jeden i jestem w trakcie robienia nagrodami jest po 50 strzal z każdego żywiołu lecz nie wiem jeszcze dokładnie jak go zrobić poniewaz muszę zanieść specjalny parcel do watchtowera na femor hills jeśli ktoś wie gdzie to jest to tu też bym prośił o pomoc. :)
Tutaj starałem się dać screena z opisem parcela
http://foteka.pl/67011ffe3d668eeea89fdec40e450364
A tu opis:
18:19 You see a parcel.
It weighs 18.00 oz.
It is the parcel for the watchtower on the Femor Hills.
poradziłbym, na wiki.hunted.pl wpisać hasło fermour hills... to tam, gdzie jedyny dywan na terenie facc, między, carlin, ab'dendriel i kazordoon.
od mostku małego gdzie są gobliny udajesz się piętro wyżej a potem non stop do góry i powinieneś widzieć Watch tower....
na samej górze jest npc któremu musisz oddać parcel
Smilemanek
16-12-2007, 11:59
Dzieki wielkie juz wiem gdzie to jest ale czy poradze sobie tam 14 druidem bo o ile wiem to tam sa cyclopy/huntery czy lepiej wziasc 25 knighta?
o ile dobrze pamiętam, to w tamtym terenie, znaczy się po drodze do tower, niema hunterów, więc 14 druidem z cyclopami powinieneś sobie poradzić, a i weź machete, są tam krzaki do ścięcia ;)
Smilemanek
16-12-2007, 13:01
Taak chwile temu sie dowiedzialem ze sa krzaki do sciecia po drodze musze rozmawiac z thanita jeszcze a moze mi ktos powiedziec gdzie ona jest najlepiej na screenie zaznaczone
rotfl nie chodzi o feymor tower ale o watch tower na feymor hills to dwie różne rzeczy Tadel :>
po drodze do wieży jedyne co spotkasz to swój cień , ewentualnie gobliny lub baty zależności od tego któredy tam idziesz
Masz miejsce wieży do której masz iść
http://tibia.pl/earth.php?x=32532&y=31775&z=5&q=104.81
Smilemanek
16-12-2007, 13:07
Ale GDZIE DOKLADNIE JEST TA WIEZA JESLI JESTESCIE LASKAWI WRZUCCIE SCREENA ALBO DOKLADNIE OPISZCIE
Ale GDZIE DOKLADNIE JEST TA WIEZA JESLI JESTESCIE LASKAWI WRZUCCIE SCREENA ALBO DOKLADNIE OPISZCIENa stronie głównej Tibia.pl klikasz na link Tibian Earth, przewijasz mapę na Femor Hills, robisz zooma o oglądasz sobie tak długo aż zobaczysz coś co wygląda jak wieża. Takie trudne? Czy poprostu przerasta cię wszystko poza kopiowaniem na małpę gotowego spojlera?
okok.. w goblins cave pod FH po wykonaniu calosci mozna przejsc przez specjalne drzwi.. ale zaraz za nimi sa nastepne.. zamkniete na klucz.. pytanie gdzie mozna znalesc klucz do nich??
rotfl nie chodzi o feymor tower ale o watch tower na feymor hills to dwie różne rzeczy Tadel :>
po drodze do wieży jedyne co spotkasz to swój cień , ewentualnie gobliny lub baty zależności od tego któredy tam idziesz
Masz miejsce wieży do której masz iść
http://tibia.pl/earth.php?x=32532&y=31775&z=5&q=104.81
czy ja gdziekolwiek użyłem stwierdzenia "feymor tower"??
naucz się czytać...
Metal'Hard'Rocker
16-12-2007, 18:23
okok.. w goblins cave pod FH po wykonaniu calosci mozna przejsc przez specjalne drzwi.. ale zaraz za nimi sa nastepne.. zamkniete na klucz.. pytanie gdzie mozna znalesc klucz do nich??
Musisz mieć fire buga i użyć go na łóżku leadera goblinów(jest ono w pomieszczeniu za drzwiami z czerwoną gałką i drzwi się otworzą. Potem idziesz do tej babki po hasło i dajesz je zleceniodawcy. Pa
Musisz mieć fire buga i użyć go na łóżku leadera goblinów(jest ono w pomieszczeniu za drzwiami z czerwoną gałką i drzwi się otworzą. Potem idziesz do tej babki po hasło i dajesz je zleceniodawcy. Pa
w tibie nie gralem juz 2 lata.. i niestety nie mam pojecia co to fire bug.. ;)
czy ja gdziekolwiek użyłem stwierdzenia "feymor tower"??
naucz się czytać...
widzisz jest taka subtelna różnica między tobą a mną .... ja analizuje każdy post dyskusji a ty analizujesz tylko ostatni....
w swoim własnym poście opisywałeś droge do feymor tower dlatego napisałem że nie chodzi o tamtą wieże.... skoro ja się mam twoim zdaniem nauczyć czytać to w takim razie co ty powinieneś zrobić ? wrócić się do przedszkola do alfabetu ??... litości ja cię tylko poprawiłem to all, naprawdę musisz od razu wyskakiwać z takimi stwierdzeniami ?
pozdro
fire buga zakupisz na liberty bay, zaś tutaj masz informacje o nim :Fire Bug
Lol te questy są przykre, w ogóle nielogiczne :F No chyba że to ja jestem nielogiczny i nie wpadnie mi do głowy położyć Fire Buga na łóżko goblina żeby coś tam dalej się otworzyło ;s
widzisz jest taka subtelna różnica między tobą a mną .... ja analizuje każdy post dyskusji a ty analizujesz tylko ostatni....
w swoim własnym poście opisywałeś droge do feymor tower dlatego napisałem że nie chodzi o tamtą wieże.... skoro ja się mam twoim zdaniem nauczyć czytać to w takim razie co ty powinieneś zrobić ? wrócić się do przedszkola do alfabetu ??... litości ja cię tylko poprawiłem to all, naprawdę musisz od razu wyskakiwać z takimi stwierdzeniami ?
pozdro
fire buga zakupisz na liberty bay, zaś tutaj masz informacje o nim :Fire Bug
wskaż mi ten post, skoro tak się różnimy...
Lol te questy są przykre, w ogóle nielogiczne :F No chyba że to ja jestem nielogiczny i nie wpadnie mi do głowy położyć Fire Buga na łóżko goblina żeby coś tam dalej się otworzyło ;sTak, masz całkowitą rację. To, że NPC zlecający misję mówi wyraźnie, że gobliny boją się ognia i że ich słomiane posłania są łatwopalne czyni całkowicie niemożliwym domyślenie się, że coś trzeba będzie podpalić...
No, ale dla większości "graczy", pojęcie "questu" sprowadza się do wybicia wszystkiego w okolicy i otwarcia stojącej pod ścianą skrzynki. Smutne.
o ile dobrze pamiętam, to w tamtym terenie, znaczy się po drodze do tower, niema hunterów, więc 14 druidem z cyclopami powinieneś sobie poradzić, a i weź machete, są tam krzaki do ścięcia ;)
Prosze tutaj jest twój post gdzie opisujesz droge do feymor tower zamiast do watch tower pasuje ?, po to cię poprawiłem żebyś człowieka w krzaki nie wprowadzał. Tadel tak trudno się przyznać do pomyłki ?, nikt za to Cię bić nie będzie przecież.
och.. naprawde przepraszam i zwracam honor :) skapnołem się gdzie tkwi mój błąd dziś rano, jak sam wykonywałem tego questa ;)
jeszcze raz najmocniej przepraszam i przyznaję, że w tej sytuacji ja jestem noobem :)
no mam problem poszedłem do bunny dostałem parcel i poszedłem to watch tower ale tam trawa ciągle odrasta wiec jak tam wejść.
proszę o wytłumaczenie tego quest po kolei bo już nie wiem czy mam isc pierw do goblin leader czy....
edit:
chyba wiem o co chodzi z trawą ;p
juz wiem wszystko zrobiłem ;]]] to nie ta wieża była ;p
kiubix93
18-12-2007, 22:35
A wie ktos moze jak wykonac Kissing a Pig Quest?
Jesli ktos wie pisac. Z gory thx :p
Wszystkie spoilery sa na "tibia.erig.net/Quests" (po updacie strona dziala bardzooooo woooolnooo).
Romek920
20-12-2007, 22:40
Wystarczy porozmawiac z niektorymi npc i bedziesz mial new questy... ;d niedawno zaczolem "kiss a pig" bardzo fajny xD polecam... ; >
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.