PDA

Pokaż pełną wersje : Wandet i PA

Damian Leskiewicz
15-12-2007, 20:01
Zakładam nowy temat, gdyż tamten jest o wojnie ( która zresztą sie skączyła )
Wciąż zastanawiam sie nad tym dlaczego szanowne ścierstwo z Wanted ściąga kase od innych graczy.Czy mają jakieś kompleksy na tym tle?Może są zakompleksionymi chłopcami którymi ciągle pomiatają i wyżywają sie w tibii?
Według mnie tak to wygląda.Wanted to banda chłopców bez honoru.Mówią ze już nie będzie PA i zabijania za za nic.A po jakimś czasie żądają kasy od innych.
Sorry ale coś tu nie halo.Ktoś ma rozdwojenie jaźni i nie pamięta co mówił czy po prostu nie ma honoru?
I jestem ciekawy kiedy do mnie taki urbenob podleci i będzie chciał Free itams ( bohy).

VeB
15-12-2007, 21:00
Zastanawiaj się dalej jeżeli masz problem z domyśleniem się...

Maly-Rycerz
15-12-2007, 21:13
Cry me a river ;( ;( ;(

Damian Leskiewicz
15-12-2007, 21:38
Gracie na tym serwerze że sie wypowiadacie?

kruchy
15-12-2007, 22:03
@up ja tez mam watpliwosci czy ty grasz na tym servie...jak nawet nie wiesz jak sie ta gildia nazywa:baby:

AdiZgOlek
15-12-2007, 23:09
Koleś zakłada temat o PA przez WANTED na Steel Enclave, a nawet nie umie napisać Wanted , tylko jakieś "Wandet" - Wiesz, na swoim serwie sobie zrób gildię "Wandet"
xD

Damian Leskiewicz
15-12-2007, 23:50
Literówka to przeoczenie
Ja nie jestem w żadnej gildii
A co do tego ssania i fiuta pokazujesz na jakim poziomie potrafisz prowadzić konwersacje.

Reloop
16-12-2007, 01:20
To jest piosenka, On ją tylko zacytował. Sapiesz coś o PA, chyba dawno nie widzieliście prawdziwego PA. Każdy robi random pk ale jak robi to Wanted to już musi to być PA. Haha...

Damian Leskiewicz
16-12-2007, 02:01
a od kiedy wyznaczenie ile ma kolo zapłacić za możliwość gry jest zwykłym pk??

jed
16-12-2007, 17:58
Nudzi Ci się, że takie banalne tematy zakładasz? Skoro tak Ci się nie podoba polityka serwerów PvP, to zapraszamy na Non-PvP.

Damian Leskiewicz
16-12-2007, 18:19
Czemu banalne?
Ja po prostu chciałbym sie dowiedzieć dlaczego stosują taką a nie inna polityke.

Cors Ent
17-12-2007, 13:52
Podatek wojenny

kazdy wysoki lvl ktory chce grac na Azurze walczyl o mozliwosc gry i expienia - duzo tracili na wojnach - lvlu i kasy
a tu nagle pojawia sie SE ktorzy twierdza ze sa "ponad szczeniackie wojenki" - sorry ale wszelkie wojny w tibia w 95% sa powodem tego ze bylo za duzo duzych lvli chetnych na dobre expowiska, powstawala wojna, ktos przegrywal i iles "gęb" było do expowisk mniej

gildie prowadzace ciagle wojne potrzebuja expowisk do zbierania kasy i robienia lvli, a tu nagle banda gosci co graja w simsy typu SE wpada o 9 rano i mowia ze zajmuja na caly dzien np veno d lair czy demony
dla gosci prowadzacych wojny ten lvl up i 100k tego dnia to moze okazac sie byc albo nie byc - wobec tego powinni wywalic takie SE z miejsca.
dla gosci z gildi wojennej ten 1 lvl i pare hp znaczyc moze o padnieciu badz nie padnieciu w trapie a 100k o podniesieniu sie bezproblemowym z 1 zgonu wiecej - a dla gosci z SE? kogos to obchodzi czy Homar bedzie smoka na 7-8 hitow zabijal?

a ze nie wywawala sie z expa to dogaduje sie z nimi w inny sposob - w postaci "podatku wojennego"

--

to jest generalnie dobudowana ideologia do czegos co jest banalnie proste. - ale widocznie skoro ludzie jeszcze placza o platnosci SE to do dzis tego nie rozumieja

btw - polityke "podatkow wojennych" na Azurze wymyslono i stosowano jeszcze na dlugo przed powstaniem Wanted.

swoja droga plakac na forum pod anonimowymi nickami to odwaznych sa zawsze setki - ale zeby postrzelac w Draza z sd skoro sie komus jego praktyki nie podobaja to juz zupelnie inna para kaloszy

ps. wyprzedzajac pytania i obelgi ktore w moja strone zaraz sie zaczna odpowiem z góry:
tak - ja swojego czasu tez sciagalem kase z samego SE i im podobnych
wiec mimo ze jestem przeciwnikiem Wanted to nie bede ich ganił za praktyki które sam bym na ich miejscu stosował

Damian Leskiewicz
17-12-2007, 14:08
A jednak idzie wypowiedzieć sie bez obelg i obrażania innych :)
Ise~ czemu ty nie mogłeś tak odpisać ?
I tak nie uważam ten podatek wojenny za coś dziwnego (ale rozumiem czemu i za co sie go nakłada).
Myśle że już raczej wszystko wyjaśnione i nie bedzie już tutaj wiecej postów.

Cors Ent
17-12-2007, 14:17
Najczesciej i tak jest tak ze fabrykuje sie powod - cos w stylu "ktos tam od was bił / wyzwal kogos od nas - teraz cala gildia hunted bla bla bla" taki powod z niczego
a w glowach liderow i tak "chca miec spokoj to niech placa"

tak bylo, jak widac jest nadal, i sadze ze bedzie nadal :P

Homar
17-12-2007, 19:29
Co ty, czlowieku wiesz o mnie, ze daje Ci prawo komentowania i oceniania mnie? Ile razy ze mna rozmawiales? Zdaje sie ze wcale. Ale za to masz rozlegla wiedze do oceniania mnie i moich znajomych, jestem pod wrazeniem. Piszesz o SE jako o bandzie ludzi, obrazasz tych, ktorych nie znasz, oceniam to jako prostackie. Piszesz ze sam sciagales kase z SE, mozliwe, ale chyba z tych ktorzy mieli 40 levelki, bo do mnie nigdy slowa nie napisales, poza jakims przypadkowym "hi". Nie mam pojecia, po co Ci takie posty sa potrzebne, ale jesli o mnie chodzi, to pisz sobie dalej. Ignorancja jest blogoslawienstwiem. Z pozdrowieniami, bez szacunku - Homar.

Pavvulonik
17-12-2007, 19:44
Co ty, czlowieku wiesz o mnie, ze daje Ci prawo komentowania i oceniania mnie? Ile razy ze mna rozmawiales? Zdaje sie ze wcale. Ale za to masz rozlegla wiedze do oceniania mnie i moich znajomych, jestem pod wrazeniem. Piszesz o SE jako o bandzie ludzi, obrazasz tych, ktorych nie znasz, oceniam to jako prostackie. Piszesz ze sam sciagales kase z SE, mozliwe, ale chyba z tych ktorzy mieli 40 levelki, bo do mnie nigdy slowa nie napisales, poza jakims przypadkowym "hi". Nie mam pojecia, po co Ci takie posty sa potrzebne, ale jesli o mnie chodzi, to pisz sobie dalej. Ignorancja jest blogoslawienstwiem. Z pozdrowieniami, bez szacunku - Homar.

UUU ostro sie robi.Dla mnie to jest proste jak ktos z SE nie chce zaplacic to niech nie gra a ci co chca se poexpic to niech poswieca troche kasy bo neutral ma pewnie tego w chu... .Homar powiedz jak to bylo dokladnie bo od innych nic sie nie dowiem.A tak btw niech membersi wanted sie nie chwala paymentem od SE bo nic z tego nie dostana kasa zostanie u Urba ,Draza,Drago :) czy tak nie jest ?

Cors Ent
17-12-2007, 21:35
@Pav - za moich czasow Draz nie lubil sie kasa dzielic :P moze sie zmienilo ale nie sadze :D

@Homar
-sprostowanie co do faktow- w czasie gildi Deathmetal Hawek z Mataca (dodam ze Tobbias z Mike'iem - nie mylic z obecnie grajacymi pajacami) masowe paymenty chcieli z SE z tego co pamietam, a ja z Melym z kogos z SE dsm i bohy sciagnelismy (wtedy to bylo wiecej warte niz obecnie)- motyw ten akurat dobrze pamietam bo potem z Flo sie gadac balem zeby ochrzanu nie zgarniac :P - ale to tak poboczem

zostawmy szczegóły:
do rzeczy co chcialem przekazac:
fakty:
- o Tobie wiem niewiele,
- oceniac i komentowac ma prawo kazdy i na kazdy temat (tym niemniej trafnosc oceny a mozliwosc oceniania to juz inna para kaloszy)
- posty jako takie nie sa mi do niczego potrzebne - sluza wymianie pogladow
- nikogo z SE nie obrazilem

ad punkt 1 i 4 bo pozostale chyba nie wymagaja komentarza.
nie wyrazalem mojej opini o WAS ani WAS nie obrazalem, krytykowalem jedynie wasz STYL gry. nie bylo w moich postach zadnych wycieczek osobistych - bo nie znajac WASZ nie bede sie wyrazal na WASZ temat

obrazić kogos (np nazywajac go idiota) a stwierdzic ze ma zla taktyke gry w warcaby to sa zupelnie inne rzeczy (przynajmniej dla mnie)

podtrzymuje swoj poglad ze nie obrazilem nikogo z SE

wracajac do calej sprawy - nie jestescie jedynymi ktorzy beda placic za to ze graja w pokoju bez wojen- tyle ze inni sa albo pojedynczymi graczami albo sprawy zalatwiane sa cicho - wy jako najwieksza gildia neutralna jestescie sztandarowym przykladem procederu zbierenia kasy przez gildie prowadzace wojne

a to ze sie nigdy sie temu nie przeciwstawialiscie, nie przeciwstawiacie sie i zawsze placiliscie Drazowi pozostaje faktem z ktorym chyba nie bedziesz nawet probowal polemizowac

DetiVo
17-12-2007, 21:43
A jednak idzie wypowiedzieć sie bez obelg i obrażania innych :)
Ise~ czemu ty nie mogłeś tak odpisać ?
I tak nie uważam ten podatek wojenny za coś dziwnego (ale rozumiem czemu i za co sie go nakłada).
Myśle że już raczej wszystko wyjaśnione i nie bedzie już tutaj wiecej postów.

Z Ise niestety nie porozmawiasz na poziomie bo jeszcze nie skonczył podstawkowki, prawda przyjacielu?:D

A co do PA.. było jest i będzie, wiec odrazu z mieniaj świat, bo masz racje, grają tam zakompleksione dzieci, gdzieś się wyżyć muszą, skoro nie na rlu, to w internecie.. :)
(Juz nie moge sie doczekac pojazdu od Ise~):D:D:D:D:D:D

Damian Leskiewicz
17-12-2007, 22:10
Co do stylu gry SE bym polemizował.
Ja ani razu nie miałem styczności u nich z takim stylem gry co opisałeś.
Zawsze z nimi sie dogadywałem.Dlatego jakoś nie potrafie uwierzyć ze zajmowali jakieś expowisko na cały dzień.

_Tegax_
18-12-2007, 20:04
@Cors

Przestań pierdolić bzdury po tych forach bo jesteś żałosny. Taktyka Corsa... polizać dupe na forum przez kilka tygodni a potem grzecznie spytać o payment.

Co do SE - powiem tyle ,że owszem jest to banda ludzi ale banda wspaniałych ludzi mowa o (homar,karola,czarek,missy)
Co za różnica czy kase od nich zabiera wanted czy szwedzkie naziole (patanoob etc).Nutka patriotyzmu ,naszym braciom z wanted przyda sie ta kasa bardziej ^^ .

Ja tam osobiście zawsze wolałem inva dostać do domku niż latać po mapie i zdierać cokolwiek z ludzi. :P

Cors i prosze Cie, zmień ten żałosny dopisek do twoich postów bo Tegax nigdy nie byl twoim charem i nie bedzie. 2 lata miec postac i tylko zjechac ją, wiec moze pomowmy teraz o twoim stylu gry?

Pavvulonik
18-12-2007, 22:33
@Cors

Przestań pierdolić bzdury po tych forach bo jesteś żałosny. Taktyka Corsa... polizać dupe na forum przez kilka tygodni a potem grzecznie spytać o payment.

Co do SE - powiem tyle ,że owszem jest to banda ludzi ale banda wspaniałych ludzi mowa o (homar,karola,czarek,missy)
Co za różnica czy kase od nich zabiera wanted czy szwedzkie naziole (patanoob etc).Nutka patriotyzmu ,naszym braciom z wanted przyda sie ta kasa bardziej ^^ .

Ja tam osobiście zawsze wolałem inva dostać do domku niż latać po mapie i zdierać cokolwiek z ludzi. :P

Cors i prosze Cie, zmień ten żałosny dopisek do twoich postów bo Tegax nigdy nie byl twoim charem i nie bedzie. 2 lata miec postac i tylko zjechac ją, wiec moze pomowmy teraz o twoim stylu gry?

To są tak wspaniali ludzie że aż jednego z nich ojeb.....Wiec o SE to sie nie wypowiadaj.:p

Hassanoo
19-12-2007, 00:14
Nutka patriotyzmu ,naszym braciom z wanted przyda sie ta kasa bardziej ^^ .
ROTFL!
Idąc tym tokiem myślenia, czego Wanted ściąga kase od rodaków? nUtKa PaTrIoTyZmU!

_Tegax_
19-12-2007, 01:34
To są tak wspaniali ludzie że aż jednego z nich ojeb.....Wiec o SE to sie nie wypowiadaj.:p

czytaj uwaznie plebsie,,.,.,., napisalem w nawiasie kto jest moim dobrym znajomym , wszystko poza nawiasem mozna ojebac,zrookowac,zgwalcic,wyrżnac wszystko wsio mi :D

ten co pisal o patriotyzmie niech wczyta sie w to co napisalem,dzieci neo mysla ze tibia ze Hi i Buy oznacza tylko jedno. zrozum co napisalem potem sie wypowiadaj wawrzyńcu.

Pavvulonik
19-12-2007, 12:57
czytaj uwaznie plebsie,,.,.,., napisalem w nawiasie kto jest moim dobrym znajomym , wszystko poza nawiasem mozna ojebac,zrookowac,zgwalcic,wyrżnac wszystko wsio mi :D

ten co pisal o patriotyzmie niech wczyta sie w to co napisalem,dzieci neo mysla ze tibia ze Hi i Buy oznacza tylko jedno. zrozum co napisalem potem sie wypowiadaj wawrzyńcu.

Złodziej jestes i tyle plebsie !!! 8o

niemogewymyslecnicka
19-12-2007, 15:49
Na na na na na na dzielne zółwie !

jed
19-12-2007, 16:27
Z Ise niestety nie porozmawiasz na poziomie bo jeszcze nie skonczył podstawkowki, prawda przyjacielu?:D

A co do PA.. było jest i będzie, wiec odrazu z mieniaj świat, bo masz racje, grają tam zakompleksione dzieci, gdzieś się wyżyć muszą, skoro nie na rlu, to w internecie.. :)

Mógłbyś mi wyjaśnić, dlaczego PA i PK w Tibii miałoby być przejawem wyżywania się za krzywdy w RL? Ja nie widzę w tym żadnego związku... Skąd możesz wiedzieć, czy nie robią tego wyłącznie dla zdobycia większej ilości pieniędzy lub chociażby dla zabawy? Bardziej skłonny jestem przyznać, że to Wy, ludzie, którzy wiecznie płaczą, bo zostali ofiarami PA, macie z tego powodu kompleks i na forum szukacie wsparcia, które choć trochę podbuduje Wasze ego.

Co do stylu gry SE bym polemizował.
Ja ani razu nie miałem styczności u nich z takim stylem gry co opisałeś.
Zawsze z nimi sie dogadywałem.Dlatego jakoś nie potrafie uwierzyć ze zajmowali jakieś expowisko na cały dzień.

Mam nieodparte wrażenie, że gówno wiesz. Jak długo grasz na Azurze? Jak szerokie są Twoje kontakty z SE? Myślisz, że Ci się przyznają, że płacą za grę w spokoju? Poza tym zajmowanie przez nich expowisk nie polega na tym, że włażą gdzie chcą i wywalają każdego. Zazwyczaj obowiązuje kolejka. Poza tym na cyklopach SE nie przyexpi za bardzo, więc nie dziwię się, że zawsze się z nimi dogadywałeś...

@Tegax

Jak tam Twoje hackowanie? :D Słyszałem, że Siggurdius się załamał po tym jak ojebałeś i zrookowałeś mu postać... xD

Damian Leskiewicz
19-12-2007, 16:46
Gram 1,5 roku i wiem wiecej niż myślisz

Hassanoo
19-12-2007, 17:34
No jasne, typowa odpowiedź, jak sie nie ma co powiedzieć. Skoro nierozumiem to wytłumacz mi.

PS.
Aha i możesz mi wysłać troche kasy na rl? Jestem biedny, ta kasa przyda mi sie bardziej niż tobie!

Wogóle to gadanie o patriotyzmie w grze komputerowej jest śmieszne. Rozumiem, że gdyby np jedni obrażali drugich z racji pochodzenia, to można byłoby bronić sie w imie patriotyzmu, ale NIE w sytuacji gdy banda graczy tłucze sie nawzajem o wolne miejscówki na expie.

_Tegax_
19-12-2007, 19:36
Złodziej jestes i tyle plebsie !!! 8o

tyle sie zarzekales ze nie mieszasz zycia rl w gre,wiec dlaczego nazywasz mnie zlodziejem ? ja sobie tylko pozwolilem wziasc to na co mi pozwolono :D opierdolilbym was wszystkich bez skrupułow a dlaczego ? bo to tylko gra ;(

Pavvulonik
19-12-2007, 20:49
tyle sie zarzekales ze nie mieszasz zycia rl w gre,wiec dlaczego nazywasz mnie zlodziejem ? ja sobie tylko pozwolilem wziasc to na co mi pozwolono :D opierdolilbym was wszystkich bez skrupułow a dlaczego ? bo to tylko gra ;(

No tak to tylko gra ale Maly troszke sie napracowal zeby zdobyc te itemy kase runy itp.Jak by nie patrzec to cos ukradles nie jest to jakas prawdziwa rzecz no ale jednak zabrales cos co bylo wlasnoscia kogos innego :o.Dobra juz sie o to nie klucmy bo tak spekulowac sobie czy to sie zalicza do zlodziejstwa czy nie mozemy rok wiec looooooooooooz.

Ise~
20-12-2007, 00:01

Już się bałem, że się do mnie nie odezwiesz ... Tęskniłem za Twoimi głupimi postami. ; )

Pierwsze pytanie ! Skąd wiesz, że nie skończyłem podstawówki ? Szczerze mówiąc, to bardziej przychylałbym się do tego iż to Ty, mój drogi przyjacielu nie otrzymałeś jeszcze świadectwa ukończenia szóstej klasy podstawówki (a może i nawet jeszcze pierwszej ... niestety nie znam Cię, więc ciężko mi ocenić), gdyż nie wiesz nawet co to są polskie znaki ...

Jeżeli chodzi o to, dlaczego nie wyjaśniłem wszystkiego tak jak Cors ...
1) nie szczególnie chciało mi się rozpisywać
2) to nie wasz interes dlaczego oni muszą płacić, więc nie uznałem za konieczne dokładne wam tego tłumaczenie
3) nie jestem liderem Wanted, więc nie jestem nawet upoważniony do pisania na ten temat (co jest w gilldi zostaje w gilldi)

A jeżeli chodzi Cors o dzielenie się kasą z paymentów ... to owszem, pozmieniało się nieco ...

Jeżeli chodzi o to czy Tegax jest złodziejem czy nie ... owszem, jest. Nie ukradł co prawda czyjejś własności, że się tak wyrażę materialnej, lecz okradł go w grze, co w dalszej perspektywie sprowadza się jednak do jednego, gdyż jeżeli mielibyśmy wierzyć mu (o ile w ogóle ktoś tak naiwny się znajdzie ...) to sprzedał to wszystko na Allegro i kupił za te pieniądze książki, dzięki którym nauczył się hakować (niestety ... jeszcze nie ma za dużo wprawy w tym, chyba, że jednak włamał się na konto Siggurdiusa, zmienił nawet "rec keya" oraz wszystkie inne dane i to on gra tylko udając Sigga [oczywiście konto na forum też przepadło i to on pisze]), więc można powiedzieć, że ukradł mu te podręczniki, lub pieniądze na nie, na jedno wychodzi.

Mhmmm ... dalej. Co tam jeszcze było ?

Jeżeli chodzi o ten patriotyzm ... tutaj muszę z żalem przyznać rację Tegaxowi ... jeżeli przeczytasz dokładnie jego post, to dojdziesz do tego, że chodziło mu o to, że woli aby to Polacy (Wanted [oczywiście tej gilldi nie stanowią jedynie Polacy, ale są w zdecydowanej większości]) dostali te pieniądze, niźli Szwedzi (Punishers/Last Aliance, jak zwał tak zwał [oczywiście tej gilldi nie stanowią jedynie Szwedzi, oraz nie są w większości {chyba}, ale Polacy są w zdaje się mniejszości]). A więc ta "nutka patriotyzmu" pochodzi od Tegaxa, nie od wszystkich Polaków - ja, np. patriotą się nie czuję, więc z WIĘKSZOŚCI członków SE pobrałbym opłatę z przyjemnością (za resztą przemawiają osobiste sympatie, których wypisywanie raczej nie ma sensu).

Co się tyczy zaś stylu gry członków gildii Steel Enclave (czy jakoś tak ...) to nie chodziło Corsowi o to, że są "noobami z Carlin", expią na trollach, etc. ... chodziło mu raczej o ... odwagę ? Odwagę, żeby się przeciwstawić ? Bo nie oszukujmy się, SE jest starą gilldią i przez cały okres jej istnienia mimo tego, że nabili sporo leveli nie osiągnęli na serverze nic, od zawsze nic nie znaczyli i przydawali się jedynie do zwiększania szybkości respienia się potworów (dla tych, którzy nie wiedzą - to jak szybko potwory się respią zależy od ilości graczy zalogowanych w grze na danym serverze [oczywiście Heg w tej roli sprawdzał się najlepiej {a konkretniej mówiąc to Heg i jego druidzi}].

Aha, jeszcze jedno ...

Nosso, na jakiej podstawie oceniłeś to, że my niby mamy jakieś kompleksy ? Ja bym raczej powiedział, że Wanted ma władzę i z niej korzysta ... kompleksy (jak już napisał jed) mają raczej ludzie, którzy z powodu gry płaczą na forum i narzekają jaka ta gilldia jest zła ... i, że jeden z nich kiedyś ukradł mu jego uskrzydlone buty to wszyscy tacy są - głupie dzieci neo ! Nikt ich nie kocha, to biją za to innych w grze, bo na rl mają 1,2 metra wzrostu, ważą 25 kg i w ogóle sprzed komputera się nie ruszają, bo słońce ich razi jak wyjdą z domu, a poza tym boją się bo jeszcze ktoś będzie chciał ich uderzyć ... A tak naprawdę o nich nie wiedzą NIC (poza tym co sobie wymyślili, lub "usłyszeli" od równie mądrych).

No, to chyba koniec ... przepraszam, że tak chaotycznie, ale późno już jest, ja zmęczony jestem, bo cały dzień uczyłem się rosyjskiego ... wybaczcie. I ... święta idą, więc starałem się być miły. Jeżeli kogoś uraziłem to najmocniej przepraszam.

Pozdrawiam ...

_Tegax_
20-12-2007, 10:48
Już się bałem, że się do mnie nie odezwiesz ... Tęskniłem za Twoimi głupimi postami. ; )

Pierwsze pytanie ! Skąd wiesz, że nie skończyłem podstawówki ? Szczerze mówiąc, to bardziej przychylałbym się do tego iż to Ty, mój drogi przyjacielu nie otrzymałeś jeszcze świadectwa ukończenia szóstej klasy podstawówki (a może i nawet jeszcze pierwszej ... niestety nie znam Cię, więc ciężko mi ocenić), gdyż nie wiesz nawet co to są polskie znaki ...

Jeżeli chodzi o to, dlaczego nie wyjaśniłem wszystkiego tak jak Cors ...
1) nie szczególnie chciało mi się rozpisywać
2) to nie wasz interes dlaczego oni muszą płacić, więc nie uznałem za konieczne dokładne wam tego tłumaczenie
3) nie jestem liderem Wanted, więc nie jestem nawet upoważniony do pisania na ten temat (co jest w gilldi zostaje w gilldi)

A jeżeli chodzi Cors o dzielenie się kasą z paymentów ... to owszem, pozmieniało się nieco ...

Jeżeli chodzi o to czy Tegax jest złodziejem czy nie ... owszem, jest. Nie ukradł co prawda czyjejś własności, że się tak wyrażę materialnej, lecz okradł go w grze, co w dalszej perspektywie sprowadza się jednak do jednego, gdyż jeżeli mielibyśmy wierzyć mu (o ile w ogóle ktoś tak naiwny się znajdzie ...) to sprzedał to wszystko na Allegro i kupił za te pieniądze książki, dzięki którym nauczył się hakować (niestety ... jeszcze nie ma za dużo wprawy w tym, chyba, że jednak włamał się na konto Siggurdiusa, zmienił nawet "rec keya" oraz wszystkie inne dane i to on gra tylko udając Sigga [oczywiście konto na forum też przepadło i to on pisze]), więc można powiedzieć, że ukradł mu te podręczniki, lub pieniądze na nie, na jedno wychodzi.

Mhmmm ... dalej. Co tam jeszcze było ?

Jeżeli chodzi o ten patriotyzm ... tutaj muszę z żalem przyznać rację Tegaxowi ... jeżeli przeczytasz dokładnie jego post, to dojdziesz do tego, że chodziło mu o to, że woli aby to Polacy (Wanted [oczywiście tej gilldi nie stanowią jedynie Polacy, ale są w zdecydowanej większości]) dostali te pieniądze, niźli Szwedzi (Punishers/Last Aliance, jak zwał tak zwał [oczywiście tej gilldi nie stanowią jedynie Szwedzi, oraz nie są w większości {chyba}, ale Polacy są w zdaje się mniejszości]). A więc ta "nutka patriotyzmu" pochodzi od Tegaxa, nie od wszystkich Polaków - ja, np. patriotą się nie czuję, więc z WIĘKSZOŚCI członków SE pobrałbym opłatę z przyjemnością (za resztą przemawiają osobiste sympatie, których wypisywanie raczej nie ma sensu).

Co się tyczy zaś stylu gry członków gildii Steel Enclave (czy jakoś tak ...) to nie chodziło Corsowi o to, że są "noobami z Carlin", expią na trollach, etc. ... chodziło mu raczej o ... odwagę ? Odwagę, żeby się przeciwstawić ? Bo nie oszukujmy się, SE jest starą gilldią i przez cały okres jej istnienia mimo tego, że nabili sporo leveli nie osiągnęli na serverze nic, od zawsze nic nie znaczyli i przydawali się jedynie do zwiększania szybkości respienia się potworów (dla tych, którzy nie wiedzą - to jak szybko potwory się respią zależy od ilości graczy zalogowanych w grze na danym serverze [oczywiście Heg w tej roli sprawdzał się najlepiej {a konkretniej mówiąc to Heg i jego druidzi}].

Aha, jeszcze jedno ...

Nosso, na jakiej podstawie oceniłeś to, że my niby mamy jakieś kompleksy ? Ja bym raczej powiedział, że Wanted ma władzę i z niej korzysta ... kompleksy (jak już napisał jed) mają raczej ludzie, którzy z powodu gry płaczą na forum i narzekają jaka ta gilldia jest zła ... i, że jeden z nich kiedyś ukradł mu jego uskrzydlone buty to wszyscy tacy są - głupie dzieci neo ! Nikt ich nie kocha, to biją za to innych w grze, bo na rl mają 1,2 metra wzrostu, ważą 25 kg i w ogóle sprzed komputera się nie ruszają, bo słońce ich razi jak wyjdą z domu, a poza tym boją się bo jeszcze ktoś będzie chciał ich uderzyć ... A tak naprawdę o nich nie wiedzą NIC (poza tym co sobie wymyślili, lub "usłyszeli" od równie mądrych).

No, to chyba koniec ... przepraszam, że tak chaotycznie, ale późno już jest, ja zmęczony jestem, bo cały dzień uczyłem się rosyjskiego ... wybaczcie. I ... święta idą, więc starałem się być miły. Jeżeli kogoś uraziłem to najmocniej przepraszam.

Pozdrawiam ...

For mother Russia !! For Russsia . For freedom !

Zgadzam się z Tobą Isse~, post nie jest chaotyczny ma w sobie wiele zalet i merytoryka jest na poziomie ;D Sluchaj chlopie z tymi ksiazkami to byla zwała bo Yavi mnie meczyl. Ja i ksiązki>>?<< Ja tam wole podlaczyc sie pod USB i zapieprzac 24/7 jak Draziu. Przyznaj sam faceci bo juz tak ich trzeba nazwać (Urbexx,Drazharm) sa juz facetami swojego wieku,... widzisz jakaś perspektywe życiową dla nich? Tibia nie zalozy za nich rodziny,nie wyzywi jego "potomstwa", nie zapewni mu godnego życia na poziomie.Pewnego dnia nadejdzie pora ,że Tibia odejdzie na retired i nasi bogowie azury przebudza sie z wirtualnego snu wyjda na zewnatrzn i dojda do wniosku,że nic w zyciu nie osiagneli.Ciekaw jestem czy taki Drazharm bedzie sciagal paymenty w sklepie, czy mu ssie czasem nie wymiesza w glowie tibia z rl. No a jesli nie bedzie mial co jesc i zassie go w żołądku wielkosci pistacji to sie kopsnie na port hope ,na pólnocy tej wyspy mozna ładnie pojesc.Tak czy owak Wy se grajta w tą Tibie , ja sobie bede dalej czytał i dalej bede opłakiwal ludzi z USB rodem.

Czas na pozdrowienia mysle:

Pozdro dla :

Homara ( za niesamowita pomoc w loocie)
Karoli (za to ze jest)
Czarka
Abu Loppeza
Hegulczyka (za akcje terrorystyczne (niech swiat sie dowie iz my polacy swoje banie mamy))
Miterka (za wspanialy głos)
Sandre Magnus (za 800 euro)
Farulka (saxeboze za to ze ma marsjanskie banie)
Drazharma (za to ze probuje ratowac swiat)
Shanoza ( za to ze dla dragow zaniedlugo sprzeda monitor i bedzie exipl telepatycznie)
Sir Scud Kake ( za to ze podnieca sie jak szybko biega w tibi)
Bekasia ( sam wie za co)
Dragoholikusa ( za prezent w postaci porzadnego eq)
Urbexxa ( za to ze nie zamyka balkonow w domku)
Yavimave ( za to ze widzi otwarte balkony)
CipSoft-owi ( za to ze utrudnia gre dzieciakom z pod gwiazdozbioru USB )
Isse - za to ze lubie czytac jego posty
Mamie - za to ze mnie splodzila
Tacie - za to ze uwolnil tego bialego frendzla

Cors Ent
22-12-2007, 15:15
Mamie - za to ze mnie splodzila
Tacie - za to ze uwolnil tego bialego frendzla

nie było nic ciekawego w tv? :( i netu nie bylo? :S

ambitny to byl twoj tata zapladniajac Cie, lecz jego ambicje sie nie spelnili bo syn niestety zaczal pierdolic na forum zamiast isc do szkoly.

Powiedział Tegax "cudowne dziecko dwóch pedałów"

czy u Ciebie w domu tata tez "ambitnie" zapładnia synka?
skad znasz takie praktyki? :o

A co do nie spełnionych ambicji... przyganial kocioł garnkowi

Freddd
22-12-2007, 17:14
Z tego co sie orientuje to ten temat nie nzazywa sie "pobluzgajmy sie nawzajem" Ludzie ida swieta trzeba przebaczac a wy sie ciagle klucicie ....

_Tegax_
23-12-2007, 01:48
nie było nic ciekawego w tv? :( i netu nie bylo? :S

Powiedział Tegax "cudowne dziecko dwóch pedałów"

czy u Ciebie w domu tata tez "ambitnie" zapładnia synka?
skad znasz takie praktyki? :o

A co do nie spełnionych ambicji... przyganial kocioł garnkowi

CHodzilo mi o to ,ze tatus mial nadzieje ze splodzi synka ktory bedzie cisnal w gale,ktory nie da sobie pluc w morde na rl ,a nie takiego ktory wyglada jak wyglada (czyt.pól dupy za krzaka) i ktory jest mocny po drugiej stronie monitora xD tyle co ci mam do powiedzenia ventrilowy mazgaju. " bija mnie help qwa help... dzieki za pomoc juz to pierdole ,nie liczcie juz na mnie" kazdy ded corsa przypominal moj cytat.

Nuriel
23-12-2007, 11:13
@Tegax

A Twój tata chciałby, żeby jego syn bluzgał jakiegoś kolesia, którego poznał w grze, gdzie chodzi się 5 pikselami?

Śmieszą mnie posty tych wszystkich "jaktojaodkryłemrllife", którzy się denerwują bardziej, że ktoś powiedział o Drazie coś, a tak nie jest, niż jak np. ktoś im powie że ostatnio przytyli i powinni coś ze sobą zrobic ;)

Jak gram (a teraz chwilowo nie), to się udzielam. Ale jak nie gram, to zaglądam tu raz na ruski rok. A Wy potraficie się kłócic o rzeczy które wydarzyły się sto lat temu. Jeśli jesteście takimi cudownymi ludźmi, którzy pozbłądzeniu i grze w Tibię odkryli co to rl life, to idźcie ubrac choinkę zamiast się tu kłócic, a jeśli dalej gracie, to zajmijcie się tym, co TERAZ się dzieje. Bo inaczej żaden temat na tym forum nie będzie wnosił nic sensownego.

Wesołych Świąt i szczęśliwego nowego roku ;)

Gladlige Jul og godt nyt år - a to po duńsku :P

Maly-Rycerz
23-12-2007, 12:24
CHodzilo mi o to ,ze tatus mial nadzieje ze splodzi synka ktory bedzie cisnal w gale,ktory nie da sobie pluc w morde na rl ,a nie takiego ktory wyglada jak wyglada (czyt.pól dupy za krzaka) i ktory jest mocny po drugiej stronie monitora xD tyle co ci mam do powiedzenia ventrilowy mazgaju. " bija mnie help qwa help... dzieki za pomoc juz to pierdole ,nie liczcie juz na mnie" kazdy ded corsa przypominal moj cytat.

Ty napewno jesteś superelohiper kozak na rl i wszyscy sie ciebie boja, mr.wannabe od 7 bolesci ;( idź lepiej kogoś opierdolić a nie kozaczysz na forum

Antica vampire
23-12-2007, 14:42
Ogolnie kiedys jak gralem na furorze tj. zaczynalem tegax straszyl mnie ze zabije mnie taifun devilry bo zna go z rl , do tej pory czekam a co do jego wlasnej osoby , to ze okrada znajomych to poprostu nawyk przyniesiony do gry z rl. jest gruby i ma duzo do powiedzenia ale tylko w grze... jakos sie dowartosciowac musi eh ;)

_Tegax_
23-12-2007, 15:10
Ogolnie kiedys jak gralem na furorze tj. zaczynalem tegax straszyl mnie ze zabije mnie taifun devilry bo zna go z rl , do tej pory czekam a co do jego wlasnej osoby , to ze okrada znajomych to poprostu nawyk przyniesiony do gry z rl. jest gruby i ma duzo do powiedzenia ale tylko w grze... jakos sie dowartosciowac musi eh ;)

niestety ale mam powodzenie u dupeczke i to duze ;D hrhr nie gram w to gowno juz od prawie 2 lat i czuej sie z tym swietnie :D wpadam pow*****ac tutaj lamusow bladych od monitora ,zachudzonych jak psy ze schroniska z nocnikiem pod dupa bo im cave zajma. zaden gracz nie zabuilby nooba na 40 lvl majac 200+ .. pomysl pajacu i niby po co?

Antica vampire
23-12-2007, 15:29
niestety ale mam powodzenie u dupeczke i to duze ;D hrhr nie gram w to gowno juz od prawie 2 lat i czuej sie z tym swietnie :D wpadam pow*****ac tutaj lamusow bladych od monitora ,zachudzonych jak psy ze schroniska z nocnikiem pod dupa bo im cave zajma. zaden gracz nie zabuilby nooba na 40 lvl majac 200+ .. pomysl pajacu i niby po co?

poprostu sie napinales i na tym sie skonczylo , tak jak i twoja kariera na azurze moze to dlatego nie grasz ? :D ah masz powodzenie i jestes skromny..podejrzewam ze kolorujesz troszke swoje zycie :) ale wsumie kazdy marzyc moze

pozdro.

Btw. co do twojego nie grania w to "gowno"

Dec 17 2007, 12:39:46 CET Died at Level 162 by a tarantula

nie wiem jak to zrobiles i szczerze chcialbym poznac historie tego upadku, wyjasnij prosze.

AdiZgOlek
23-12-2007, 23:35
Wesołych Świąt :)

Pavvulonik
24-12-2007, 00:05
Dobra ludzie może na święta przestańcie sie kłócić.Prosze was zamknijcie sie na 1-2 dni.Jutro święta i pomimo tego że z wieloma ludzmi z forum sie nie zgadzam to mimo wszystko życzę im Wesołych Świąt !:cup:

_Tegax_
24-12-2007, 01:37
poprostu sie napinales i na tym sie skonczylo , tak jak i twoja kariera na azurze moze to dlatego nie grasz ? :D ah masz powodzenie i jestes skromny..podejrzewam ze kolorujesz troszke swoje zycie :) ale wsumie kazdy marzyc moze

pozdro.

Btw. co do twojego nie grania w to "gowno"

Dec 17 2007, 12:39:46 CET Died at Level 162 by a tarantula

nie wiem jak to zrobiles i szczerze chcialbym poznac historie tego upadku, wyjasnij prosze.

no wiesz 172 rp padal 3 krotnie na scorpionie. jesli wpadasz do dziury gdzie jest 12 gsow i tarantul w chuj ot nie dziw sie ze akurat tarantula miala szczescie z fragiem.

na auzra gralbym gdybym chcial,wolalem jednak sprzedac postac bo to stracony server,sprzedalem chara dla jasnosci bedac w wanted. wiec o co ci chodzi?

Antica vampire
24-12-2007, 04:46
no wiesz 172 rp padal 3 krotnie na scorpionie. jesli wpadasz do dziury gdzie jest 12 gsow i tarantul w chuj ot nie dziw sie ze akurat tarantula miala szczescie z fragiem.

na auzra gralbym gdybym chcial,wolalem jednak sprzedac postac bo to stracony server,sprzedalem chara dla jasnosci bedac w wanted. wiec o co ci chodzi?

chodzilo mi oto kurde ze pisales ze nie grasz od 2 lat no a na stronce widac co innego , czyzby sharing? ;]

bo jak na osobe nie grajaca to wiesz tez tak chce zeby mi samo expa wbijalo

2 Dec 2007 +34,417 53 161 67,259,772
13 Dec 2007 +182,776 52 161 67,442,548
14 Dec 2007 +222,948 52 161 67,665,496
15 Dec 2007 +220,010 52 161 67,885,506
16 Dec 2007 +599,943 52 162 68,485,449
17 Dec 2007 +718,271 52 162 69,203,720
18 Dec 2007 -983,220 53 161 68,220,500
19 Dec 2007 +203,521 53 162 68,424,021
20 Dec 2007 +251,516 53 162 68,675,537
21 Dec 2007 +643,721 53 162 69,319,258
22 Dec 2007 +1,003,888 50 163 70,323,146
23 Dec 2007 +917,077

Pozdro, czekam na riposte :)

Hassanoo
24-12-2007, 12:05
Hej Cors, Siggu, Sirkiks, Weraxin lub KTOKOLWIEK - zróbcie cos dobrego dla Azury i ubijcie tego nooba:

13:02 Lord Erkan [45]: _/ hitler

(bo tak słyszałem ze było coś mowa o patriotyzmie)

Freddd
24-12-2007, 17:04
Zdrowych radosnych oraz wesolych Świat spełnienia marzen oraz wesołego Nowego Roku :)

_Tegax_
24-12-2007, 23:21
chodzilo mi oto kurde ze pisales ze nie grasz od 2 lat no a na stronce widac co innego , czyzby sharing? ;]

bo jak na osobe nie grajaca to wiesz tez tak chce zeby mi samo expa wbijalo

2 Dec 2007 +34,417 53 161 67,259,772
13 Dec 2007 +182,776 52 161 67,442,548
14 Dec 2007 +222,948 52 161 67,665,496
15 Dec 2007 +220,010 52 161 67,885,506
16 Dec 2007 +599,943 52 162 68,485,449
17 Dec 2007 +718,271 52 162 69,203,720
18 Dec 2007 -983,220 53 161 68,220,500
19 Dec 2007 +203,521 53 162 68,424,021
20 Dec 2007 +251,516 53 162 68,675,537
21 Dec 2007 +643,721 53 162 69,319,258
22 Dec 2007 +1,003,888 50 163 70,323,146
23 Dec 2007 +917,077

Pozdro, czekam na riposte :)

wd Ciebie to jest duzo expa wbitego? hmm bo wd mnie nie : )

Pavvulonik
25-12-2007, 01:41

No ale jak na typa co nie gra w tibie to duzo.Ciekawe jak wbiles tyle expa nie grajac hmmm ? Chuck No~ jestes czy co ?

tajemniczy111
25-12-2007, 13:59

No i co ze 12 gsow ? xD max moglo Ciebie 8 bic, do tego tarantula byla, wiec liczmy ze bilo Ciebie 6 gsow i 2 tarantule ;) Nie dodawaj nic od siebie ;)
Wesolych swiat z Tibia !! JA TEZ JUZ NIE GRAM!! ;p

Antica vampire
26-12-2007, 04:44

patrz kolo ty dalej nie czaisz , pare postow temu napisales ze nie grasz w ta gre od 2 lat bo to strata czasu , teraz gdy wklejam ci z eriga twoj exp pytasz mnie czy to duzo, jak na osobe , ktora nie gra 100 expa to duzo nie wiem jak ty to robisz... sam siebie oszukujesz czy jak ? ;]

Dirk Pitt
27-12-2007, 10:27
Można zdobywać exp nie grajac, służy do tego cave bot.

_Tegax_
27-12-2007, 12:16
Można zdobywać exp nie grajac, służy do tego cave bot.

no i + dla kolegi : ) za inteligencje. opcja 2 : mlodszy najarany tibia brat :D

_Tegax_
27-12-2007, 12:17
No i co ze 12 gsow ? xD max moglo Ciebie 8 bic, do tego tarantula byla, wiec liczmy ze bilo Ciebie 6 gsow i 2 tarantule ;) Nie dodawaj nic od siebie ;)
Wesolych swiat z Tibia !! JA TEZ JUZ NIE GRAM!! ;p

nie iwme czy wiesz ale jezeli ktos luruje cos d odziury i to wpada to wszystko stoi na 1 kratce.. newba?

Antica vampire
27-12-2007, 20:14
nie iwme czy wiesz ale jezeli ktos luruje cos d odziury i to wpada to wszystko stoi na 1 kratce.. newba?

i akurat tak sie zdarzylo ze tobie all na 1 kratke wpadlo , btw zycze ci delete za bota :) bedziesz wiedzial co to znaczy stracic wszystko ;> pozdro.

Crazy_Frog
31-12-2007, 01:36
Trochę luzu Panowie :]
Popieram Tegaxa w 1 sprawie - rzućcie to gówno ... Dlaczego ? Bo śmierdzi ;)
A o reszcie postów się nie wypowiadam.

Jutro Sylwester więc życzę Wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku '08 ( Wspólnej zabawy ze znajomymi nie przed tibią popijając mana fluidy ! )

Pozdrawiam B)

Pavvulonik
10-01-2008, 20:27
Sapphire deoxys
Jan 10 2008, 15:23:00 CET Killed at Level 139 by Drazharm
and by Marshall Don Doggy

HAHAHAHAH i dobrze mu tak nigdy nie lubiłem tego psa:].

Hassanoo
12-01-2008, 15:52
Sapphire deoxys
Jan 10 2008, 15:23:00 CET Killed at Level 139 by Drazharm
and by Marshall Don Doggy

HAHAHAHAH i dobrze mu tak nigdy nie lubiłem tego psa:].
z jakiej to okazji? ;>

lisekvl
22-01-2008, 07:02
no i + dla kolegi : ) za inteligencje. opcja 2 : mlodszy najarany tibia brat :D

ojej palem botowac raczej ciezko , no ale ty przeciez nie grasz haha

Odrazu zeby nie bylo s*******aj na furore czy cos mam tutaj chaara wiec sie wypowiadam to tak dla flamerow xD pozdro pjona

Minek91^^
27-01-2008, 10:54
pozdrowionka dla all z Azury, juz na tym servie nie gram hum hum sporo czasu a postac byla bardzo dobra i miala dobry level jak na poczatek servera ;]Jak ktoś jeszcze pamieta o Dri punxie 79 rp to dzieki za pamiec i pozdro all.