PDA

Pokaż pełną wersje : Magic long sword - jak go zdobyć ? prawdy i mity

Morkox
16-12-2007, 00:51
:) W tym topicu spróbujemy rozwikłać zgadkę Magic Long Sworda :)

Skoro już ktoś zdobył SSa na rooku to czy ktoś posiada Magic Long Sworda na Mainie ?

Czy istnieje tajemny quest na tego super sworda ?

Ile wart jest ten sword a może jest bezcenny ?

Moja teoria to taka że Magic Long Sword żadko wypada z ferumbrassa lub trzeba coś zrobić w ferumbrass tower żeby otworzyć tą komnatę za magic wallami

pOZDROwieNIA alll:):)

Zalgadis
16-12-2007, 01:12
po 1. tematów o MLS było 123454786976432452365435432
po 2. kto ma niby spike sworda na rooku? screeny, swiat, nick
po 3. niemasz co robic o tej godzinie?
po 4. twoja teoria nieinteresuje mnie tak jak 1234567890 innych teorii uzytkowników
forum

po 5. było.pl

Treler
16-12-2007, 01:32
@up
Byl film jak koles robil cos z tym SS nie wiem jak sie to skonczylo, nie chce kozaczyc xd

@topic
Podejrzewam ze skonczy sie na tym etapie co Beholder z hg... xD Ktos powie te wiarygodne "nie"... Ale probuj :)

Vil
16-12-2007, 01:35
:) W tym topicu spróbujemy rozwikłać zgadkę Magic Long Sworda :)

nie ma zadnej zagadki, miecz nie jest dostepny i prawie na pewno nie bedzie.

czy ktoś posiada Magic Long Sworda na Mainie ?

tak.

Ile wart jest ten sword a może jest bezcenny ?

na dzisiejsze to nie spodziewam sie zeby cena zeszla ponizej 10-12 milionow jesli wogole wlasciciel zdecydowalby sie go sprzedac.

Moja teoria to taka że Magic Long Sword żadko wypada z ferumbrassa lub trzeba coś zrobić w ferumbrass tower żeby otworzyć tą komnatę za magic wallami

skoro miecz widziales tylko na obrazku i nawet nie wiesz czy ktos go ma, to na czym opierasz teorie ?

po 2. kto ma niby spike sworda na rooku? screeny, swiat, nick

w takich sytuacjach z reguly prosi sie o filmik, bo trudniej zfabrykowac niz screena.

Zalgadis
16-12-2007, 01:37
up@ chodziło o to że filmik to by można z ots'a zrobic
a jakbym zobaczył ss'a to bym lognoł się na tym świecie co jest ten typ co ma ss i chciałbym żeby mi go pokazał
;p

2up@ chodzi ci o ten filmik co kładzie się kilka ciał na grobie i zalewa LF, MF i dostaje sie golden keya?
to był fake, potwierdzone przez autora

@rusiek
16-12-2007, 09:53
według mnie każdy przedmiot w tibii jest dostępny. pan bóg jeden wie co jest za tymi drzwiami
http://img227.imageshack.us/img227/7435/umpek0013gx7hi0.th.jpg (http://img227.imageshack.us/my.php?image=umpek0013gx7hi0.jpg)

Skoro już ktoś zdobył SSa na rooku to czy ktoś posiada Magic Long Sworda na Mainie ?

tak...posiada go Alex z Antici bodajże
a tak jak ktoś wyżej napisał takich tematów już było 21312898041759121231.

Drokles
16-12-2007, 10:09
według mnie każdy przedmiot w tibii jest dostępny. pan bóg jeden wie co jest za tymi drzwiami
http://img227.imageshack.us/img227/7435/umpek0013gx7hi0.th.jpg (http://img227.imageshack.us/my.php?image=umpek0013gx7hi0.jpg)

Te drzwi mozna czyms popsuc i bedzie mozna wejsc >.<

Cenarius
16-12-2007, 10:55
oo nieee magic long sword... - znowu! ;<
powiem tak - Bullshit

zoliax
16-12-2007, 12:19
po 1. tematów o MLS było 123454786976432452365435432
Kłamiesz!
Ty też!

fannet
16-12-2007, 12:51
Magic Long Sworda każdy ma no niee nie było by gry gdyby nie było itemów które nie są dostępne dla śmiertelników ... , kto wie może kiedyś będzie dużo więcej lepszych broni lecz ta będzie najdroższa ze względu na swoją historię ...

ps. ten mls jest brzydki ...

Te drzwi mozna czyms popsuc i bedzie mozna wejsc >.<

a Ty się schowaj z tą żałosnym podpisem ...

KrzysioO
16-12-2007, 12:58
film o SS to rzeczywiście był fake..
ale.. ale to podobno już poważniejsza sprawa:

http://img138.imageshack.us/img138/3391/nienospikeswordbm8.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/6186/spikeswordem7.jpg

http://img132.imageshack.us/img132/3930/uo0199xn7ru1.jpg

Morkox
16-12-2007, 16:41
Magic Long Sword jest do zdobycia...przecież każdy item istnieje w Tibi więc można go zdobyć !

Ja nadal utrzymuję że jest to żadki loot z ferumbrassa albo może to wyć też loot z Masssive Water Elementala.Pamiętaj my o skarbcu MOTLS no właśnie może odpowiedź tkwi w tym skarbcu......

Może Magic Long Sworda da się zdobyć MOTLS(trzeba przebrnąc wszystkie korytarze )

MLS może również być rzadkim lootem z Orschaballa lub Morgarotha

skurczebyk
16-12-2007, 16:50
Magic Long Sword jest do zdobycia...przecież każdy item istnieje w Tibi więc można go zdobyć !

Ja nadal utrzymuję że jest to żadki loot z ferumbrassa albo może to wyć też loot z Masssive Water Elementala.Pamiętaj my o skarbcu MOTLS no właśnie może odpowiedź tkwi w tym skarbcu......

Może Magic Long Sworda da się zdobyć MOTLS(trzeba przebrnąc wszystkie korytarze )

MLS może również być rzadkim lootem z Orschaballa lub Morgarotha

z water elementali nic nie wypada

Henio1458
16-12-2007, 17:21
wiadomo przeciez ze 2 osoby maja mls jeden gosc dostal od mikolaja chyba a drugi nie wiem wiem ze maja tak samo jak golden helmet itp demon legi itd
nie zakladac takich samych tematow bo to jest BEZ SENSU

Vil
16-12-2007, 17:29

przeciez dokladnie to napisalem - przekonasz wlasciciela do sprzedania go, uzbierasz kilkanascie milionow i bum ! zdobyles mls.

utrzymywac mozesz ze jest to ultrarzadki loot z motyli dropujacy raz na 25 milionow zabitych a i to tylko podczas pelni ksiezyca, tylko ze takich mozliwosci mozesz wymyslic kilkaset, wiec po co od razu z nimi wyskakiwac na forum ?

Goldzio
16-12-2007, 17:36

Jasne ze kazdy item mozna zdobyc, tyle ze Cipsoft nie powiedzial na ktorym swiecie. Jak Vil pisal wyzej uzbierasz kilka milionow na novej/antice/gdziekolwiek i mozesz kazdy item miec od mls/g helmet na Antice do dsl na Trimerze (?)...

karkosz
16-12-2007, 21:59
kiedys byl mls a po update zostal skasowany :baby::baby::baby:

to wszystko jezli chodzi o mls :D:D:D

karkosz
16-12-2007, 22:00
kiedys byl mls a po update zostal skasowany :baby::baby::baby:

to wszystko jezli chodzi o mls :D:D:D

Ravanso
16-12-2007, 23:44
@up

noob? mls jest i bedzie ;p

@topic
MLS można zdobyć...od bogów tibii, za odkrycie mega ultra super buga, ale za wygrany konkurs, jak np. Albertt ;p

Sehrman
18-12-2007, 17:40
mls to o ile sie dobrze orientuje był/jest prezent od mikołaja tyle że jeszcze rzadszy niż ten pluszak co on daje.

na te drzwi jest tylko 1 sposób (moze 2)
1 bug
2 osiagnąć 999 level ( za jakieś 30 lat):cup:

a z potworów to on na 1000% nie - na pewno by juz ktoś znalazł

takie itemy jak MLS to dary za odkrycie olbrzymich bugów przekrętów i niewiearygodną pomoc przy jakimś projekcie ( no i może z normalnej gry ale arcy rzadko)

ps. sorki za ortografie ale klawiatura mi nawala(alt)

Sehrman
18-12-2007, 17:41
mls to o ile sie dobrze orientuje był/jest prezent od mikołaja tyle że jeszcze rzadszy niż ten pluszak co on daje.

1 bug

takie itemy jak MLS to dary za odkrycie olbrzymich bugów przekrętów i niewiearygodną pomoc przy jakimś projekcie ( no i może z normalnej gry ale arcy rzadko)

ps. sorki za ortografie ale klawiatura mi nawala(alt):cup:

Ravanso
18-12-2007, 19:57
1 bug
Na te drzwi nie ma sposobu, żart cipsoftu, nikt nie zrobi 999 lv... pomyśl... Nie wiem ile jest expa na 999 lv.. ale kto zrobi tyle expa? Wiesz ile musiałbym expić.. JeZuS! Po prostu cipy miały humor... zapewniam cię, że w tamtym teleporcie nic nie ma... Jak ktoś będzie miał 950lv + to w jakimś upie, cipy coś tam na pewno dodadzą, jakiś quest z 5 orschabalami ;D <joke>

Nigdy nie bądz pewny, że z potworów nie leci np. golden helmet.... Tak jak kiedyś wszyscy myśleli, że thunder hammera nie można zdobyć.

NA PEWNO nie odkryto całego loota z: Feru, Morgarotha itp.

A co do mikołaja: miś wcale nie jest bardzoo rzadki.. dostaje go pierwsza osoba który poprosi go o prezent, na każdym z światów.. musisz być po prostu szybki, albo mieć szczęście...

Serlos
18-12-2007, 21:13
W jednym z wywiadow bylo mowione, ze jeszcze ponad 50% questow w tibi nie zostaly odkryte.... wiec kto wie....
:)

Morkox
18-12-2007, 21:23
A co ze skarbcem MOTLS.Przecież MOTLS nie zostało cale zbadane.Widać ze jest w nim blaaanshed shield(jeśli mowie źle to poprawcie).

Pamiętajcie o banshee pod Desert Dungeon i teleportem.Forteca ferumbrasa i komnata za magic wallami co za nimi jest w tym roomie ?

Skarbiec imperatora kazordonuu i dragon scale legi....

Moim zdaniem istnieje jakiś quest na MLS z gh,dsl i napewno jest to quest który wykonuje się dłużej od postmana.Zagadka ta może być matematyczna , może opierać sie na liczbie pi i geometria !

Pamiętajmy o sławnym Pits of Inferno i Excalibugu przecież POI nie jest odkryte w 100 % czyż nie;)

up@

Zgadzam się z tobą

Adalgarin
21-12-2007, 15:23
rzeczywisce 'zadko' wypada z ferumbrasa wes ty lepiej sie naucz ortografi zanim zaczniesz wypowiadac sie na forum i szukac mlsa tak po za tym to mls - mozliwe ze jest on excalibugiem jezeli chcesz sie czegos o nim dowiedziec to zacznij od venore ...
#up
chyba ci chodzi o molts a nie motls ... poi jest juz znane -.- fajnie nie? tak po za tym to na jakundafie prawdopodobnie jest quest na wingwed helmet, magic longsword raczje nie wiadomo na razie jak zdobyc do skarbca sie wejsc nie da gdyz pod ogniami sa kamienie

Morkox
21-12-2007, 15:37
up@

Sorry za pomyłkę

MOLTS - Maze of Lost Soul - Labirynt straconych dusz

Skoro nikt tam nie chodzi(nie wiem czemu akurat to miejsce jest puste) to nie jest odkryte w 100 co nie ?

Adalgarin
21-12-2007, 15:48
molts jest odkryte ... wiec nie wiem o co ci chodzi, poi takze od poltora roku juz jest ... ale skoro nawet nie wiesz gdzie szukac o excalibugu to po co zakladasz taki temat?
#edit
na jakim serwerze grasz? moze sie dogadamy i sprobujemy razem naszych sil? bo nie mam co robic ;p
#2edit
ale excalibug wedlug mnie jest tylko i jedynie mitem, lepiej na jakundafie poszukac o wingwed helmecie informacji

Flemessssss
23-12-2007, 12:57
Nikt nie ma Magic longsworda na rooku.Pewnie widziales screena jak stworca robil rzeczy.Byl tam tez demon helmet.Magic longsword nie wypada z Ferumbrassa.To jakies brednie.A te magic walle na Ferumbrass thower to pic na wode fotomontaz.Magic longsword jest rozdawany za spcjalne zaslugi w tibii.Mysle ze mozna go zsellac za jakies 10kk.
POZDRO;););)

Sankar
23-12-2007, 13:14
@Up
Tak na pewno kosztuje 10kk jak można określić cenę rzeczy której sie nie ma, i co załużmy ze mam ten mieczyk i co stoję pod depo i krzyczę
-Sell Magic longsword~~Thais
-ok i buy
-u offer
-10kk
-ok^^
No ty to lepiej napisz list do mikołaja z prośbą o mózg

Wątpię aby rozważny i normalny Tibiańczyk sprzedał takie coś, no chyba że by kończył z tibiią ale cena już zależała by od jego nastroju czyli od 1gp do jedynki i dużej ilości zer

Vil
23-12-2007, 22:00
mls jak najbardziej istnieje i juz raz w historii byl sprzedany ( za calkiem niezla jak na tamte czasy ilosc gotowki ).

Elitek70
24-12-2007, 11:08
Ktos tam na poczatku mowil ze zdobyto SS na Rooku, a to gowno prawda.
Przy SS z Rooka pisze cos ze jest to Sword of Fury tak jak przy np. Magic Swordzie pisze Sword of Valor..., na tym screenie byl zwykly opis SS'a z maina i na dodatek pisze ze moze byc enchandniety.

Tawer Redeye
26-12-2007, 22:05
up@

Sorry za pomyłkę

MOLTS - Maze of Lost Soul - Labirynt straconych dusz

Skoro nikt tam nie chodzi(nie wiem czemu akurat to miejsce jest puste) to nie jest odkryte w 100 co nie ?

Co? Maze of Lost The Soul?(labirynt zguby duszy wg dosłownego tłumaczenia)
8o co to jest? Chyba MotLS - Maze of the Lost Souls(labirynt zaginionych/straconych dusz)/

Paladin'Popek
26-12-2007, 23:54
@Vil
widze ze duzo znasz sie na starych czasach tibii powiedz od ktorej tibi zaczoles grac?? bo mam pytanie poniewaz slyszalem ze w pierwszych tibiach byly runki ktore zabijaly potwory (rozdawal je Feru ;D) na hiita nie wazne czy byles knightem z 1mlvl czy MS'em z 80 i chcialbym wiedziec czy te runki istanialy i czy nadal istnieja

co do MLS gdzies czytalem ze wypadl z 1 orsha w historii tibii czyli bedzie jakis egzemtlasz oczywiscie na Antice ;p

Michoss
27-12-2007, 00:48
@2up
1)To byl Thunder Hammer
2)Pyerdollish. Kiedy dodawali bossy było już wiele serverów.

Lechista
27-12-2007, 17:55
Magic Long Sworda każdy ma no niee nie było by gry gdyby nie było itemów które nie są dostępne dla śmiertelników ... , kto wie może kiedyś będzie dużo więcej lepszych broni lecz ta będzie najdroższa ze względu na swoją historię ...

ps. ten mls jest brzydki ...

a Ty się schowaj z tą żałosnym podpisem ...
Hmm, gdyby oceniać twoją wypowiedź to wyszło by.... 1+? Ciekawy jestem czy ktoś wogule się zorientuje o co tutaj chodzi..??
@Topic
Gdyby tak policzyć to wyliczyło by się z 60 takich tematów :D

Depeszowiec92
29-12-2007, 17:36
e.

1 bug

Przecież już mówiono o tym 666 razy, że te drzwi da sie czymś rozwalić ... Ciii bo będzie QS

Paladino
29-12-2007, 23:10
Powiem tylko że za drzwiami tamtymi jest pełno hydr i serpent spawnów.
Aha i nie mam 999 lvl. Drzwi idzie rozwalić :)

Khorinisanczyk
30-12-2007, 10:12
Wg.mnie nie jest dostępny bo gdyby był zebrała by się ekipa hight-lvl i go zlootaowała po ............długim expieniu. Mam nadzieje, że Cip-Soft
w kolejnych Uptade spowoduje, że ta broń będzie do zdobycia:
a) bardzo hiper mega rzadko z jakiegoś nowego mega bossa
b) super hiper mega extra ........x1000 trudnego Questa
:cup:ja go zdobede heeheh...

Garlion
30-12-2007, 16:19
Fajnych rzeczy mozna sie dowiedziec o mls z tego tematu. Wiekszosc to fajne bajki ale co tam ;P Dopiero jak zobacze screena to uwieze. Ale to chyba lepiej ze w Tibii sa przedmioty baaardzo rzadkie. Inaczej stala by sie zbyt nudna.

Vil
30-12-2007, 18:18
skoro nie da sie w konwencjonalny sposob zdobyc warlorda to mls chyba tym bardziej.

Ravanso
30-12-2007, 21:55
Ja dostałem od mikiego za starych czasów 1cc : P
---
Taa! drzwi od tego door 999 lv można rozwalić!!! ROZWALIŁEM JE!!! NASZCZAłEM NA NIE!!! <rotfl.>
---
; P

Rav
31-12-2007, 18:34
antica- jak wiadomo najstarszy server w tibi nie jeden gracz ma nie jeden rarek a co do golden helmeta jak tam ktos pisal to sprawa wyglada tak. wypada z orsha ^.-

Bozuch
02-01-2008, 17:06
Wg.mnie nie jest dostępny bo gdyby był zebrała by się ekipa hight-lvl i go zlootaowała po ............długim expieniu. Mam nadzieje, że Cip-Soft
w kolejnych Uptade spowoduje, że ta broń będzie do zdobycia:
a) bardzo hiper mega rzadko z jakiegoś nowego mega bossa
b) super hiper mega extra ........x1000 trudnego Questa
:cup:ja go zdobede heeheh...

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Khorinisanczyk
Profesja: Knight
Gildia: ---
Świat: Menera
Poziom: 12
Skille: 52/49
Poziom mag.: 2
iTrader: (0)

powodzenia >.<
jak dobijesz z 200 lvl do następnego update ;/
biorąc pod uwag twoja wypowiedź max lvl jaki wbijesz to z 20

Pirate Cutthroats
02-01-2008, 20:12
antica- jak wiadomo najstarszy server w tibi nie jeden gracz ma nie jeden rarek a co do golden helmeta jak tam ktos pisal to sprawa wyglada tak. wypada z orsha ^.-

Co do golden helmetu to ja słyszałem i widziałem, że jest jakiś quest. Na serpent spawnach, bramka lvlowa 180+

Czarli903
06-01-2008, 03:30
Ja słyszałem że golden helmet dostała bubble za narysowanie pierwotnej mapki tibi
Co do mls to mają go ponoć 2 osoby w tibi(obie na Antice), a na razie zdobyć go nie można.Wg mnie będzie go można wylotować z jakiegoś potwora w odległej przyszłości (np z któregoś członka ruthless seven)

Jabucho
08-01-2008, 22:11

TO OTS !!!!!!!!

Zyggy
08-01-2008, 22:57
@up

Sam jesteś OTS, to miejsce jest naprawdę...

@topic

Słyszałem tylko, że dostaje się go za wykrycie bardzo poważnego buga.

Musi być jakiś naprawdę rare, żeby gracze nie byli znudzeni: "Aaa, już wszystko mam, nie ma co robić w tej grze, ehhh..."

Vil
09-01-2008, 00:03
Słyszałem tylko, że dostaje się go za wykrycie bardzo poważnego buga.

Ja slyszalem ze ktos go dostal a nie ze sie go dostaje. Uwierz mi, to nie to samo.

Feist
09-01-2008, 00:18
Od kilku upow kazdy nowy sprawia, iz uczymy sie grac od nowa... Wszyscy wiemy, ze questy opieraja sie na spoilerach, a zdolnosc rozwiazywania ich zanika... Poza tym drop z Morga jest - hmm - duza niespodzianka.

Sa tez otwarte questy typu Dreamer Ch., ktore tworza pewna opcje.

ps. vil odreagowuj i bryluj, gdzie indziej... Jesli masz cos konkretnego do powiedzenia to teraz jest dobry moment.

Vooletz
09-01-2008, 10:42
wiec to bylo tak weszlem na jednego z 1 otsow pod tibia 8.1 zeby sie pobawic czarami :P w jednym z domkow lezal mls mial zupelnie inna grafike niz przed WIELOMA updateami mysle ze mls jest mozliwy do zdobycia od tego update wesmy na przyklad golden bootsy ma ktos je moze 1-2 osoby maja przestarzala grafike wiec nie darady ich zdobyc może może moze same moze ale przeciez tibia to nietylko EXP EXP EXP!! to tez odkrywanie ciekawych tajemnic

Dagins
09-01-2008, 19:39
...przecież każdy item istnieje w Tibi więc można go zdobyć !

To wyjaśnij, dlaczego stadko GMów tak się ściekło na wieść, że ktoś zdobył spike sword'a? Prosta odpowiedź- zdobycie go jest niemozliwe! Dlatego szybko przybiegli i temu kanciarzowi go odebrali. To był jakby pomysł z 'drugim dnem'. Sprawdzono, że spike sworda na rooku nie można zdobyć B)

... jednym z domkow lezal mls mial zupelnie inna grafike niz przed WIELOMA updateami mysle ze mls jest mozliwy do zdobycia od tego update wesmy na przyklad golden bootsy ma ktos je moze 1-2 osoby maja przestarzala grafike wiec nie darady ich zdobyc może może moze same moze ale przeciez tibia to nietylko EXP EXP EXP!! to tez odkrywanie ciekawych tajemnic

Boshe, a mieli zostawić grafę mls jak sprzed 100 LAT?! Co do golden boots to nie da ich się poprawić na lepsze.... Według mnie te wszystkie poprawione grafiki nie oznaczają, że da się te itemki zdobyć. A JEŚLI te z poprawioną grafiką się da- to sztuczka CIPsoftu, która ma za zadanie was oszukać , abyście bezskutecznie poszukiwali sposobów jak je zdobyć- a po ch** to? ŻEBY WAS PRZYCIĄGNĄĆ DO TIBII, A Z TYM DO PACCA, NOOBKI!

Składam gorące gratulacje graczowi Potty on Harmonia, za to, że obalił jeden z mitów CIPsoftu, stworzonego dla naiwnych.

Przemek9596
09-01-2008, 21:32

Te drzwi prowadza napewno do questa na to ale ja bym powiedzial ze jeden gracz z 999lvl by tego nie zrobil tam chyba jest do pokanania 1000 potworow typu orshball ferumbras ghazbaran itp itd...:)

Dagins
09-01-2008, 22:45
Ej ty słyszałem, że tam są bugi, i gdy ktoś tam wejdzie dostanie swój level pomnożony przez 99999x !!!!!111!!!1

Linkater
09-01-2008, 23:11
Drzwi idzie rozwalić :)
Ta ale najpierw trzeba stanąć na dupie i polizać się po uchu. Drzwi są zrobione dla jaj i koniec tematu

Ja słyszałem że golden helmet dostała bubble za narysowanie pierwotnej mapki tibi

Rzuciłeś mnie tym na kolana.

MLS był dropem z cyclopów... nie chcę robić nikomu reklamy, ale większość odpowiedzi na dręczące was pytanie znajdziecie tu:
http://www.forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=208271

Pozdrawiam

mago
10-01-2008, 05:13
1. MLS nie byl dropem z cyclopow - dropem i to jeden raz sie wydarzylo w historii tibii z cyckow byl excalibug. Stad jego nazwa - maper niechcacy wrzucil cos takiego cyckowi) :D
Bron te usunieto po tym jak sie koles nia pochwalil.
2. MLS dostaly bodajze 2 osoby za przeprowadzenie 1 konwentu tibii (Vil popraw mnie jak sie myle) - i te mls do dzis dzien sa dostepne na antice.
2. Co do rooka to faktem jest ze tak naprawde jesli chodzi o antice nie wiemy co ludzie tam maja. Niewielu ludzi takich jest ale moga miec naprawde fajne rzeczy - raczej nie do pokazania zwyklym ludziom ( za takie cos grozi kara).
Czemu kara? Za czasow tibii 4.2 badz 5.0 ( wtedy gdy powstal rook nie pamietam ktora to byla) istnial bug ktory szybko usunieto ale jednak troszke osob zdarzylo z niego skorzystac. Jednej usunieto scimitara co jest potwierdzone. Duza czesc to sie raczej nie przyzna z czego np wala - za wykorzystywanie bledu w grze mozna dostac po dzondrach i stracic itrem forever.
Bug polegal na tym ze po zrookowaniu zdarzalo sie ze sie z itemem / itemami wracalo na rook.
Zreszta nie wiem dodatkowo co bylo w quescie do ktorego pasowal klucz 4601 byly w roomie 3 skrzynki.
Informacje o rooku zaczerpnelem z wywaidu na tibianews z Master Slayerem - jednym z najstarszych graczy rooka i wogole antici.

MasterDraghotan
12-02-2008, 12:51
Hmmm... w katalogu broni na stronie jest legenda o MLS. Pisze tam, że cycki wykuły ten miecz, a po przygodzie ten jakiś tam bóg tibijski wywalił go na krańce świata, więc oto i teorie:

- Za wykrycie super zajebiście potężnego buga jak np. ten wymieniony właśnie przez Mago, że po zrookowaniu itemów sie nie traci albo np. ten, że Facc'owie mają dostęp to tego starożytnego Demona w podziemiach Thais (nie wiem, czy to prawda nawet, bo jestem Rookstayerem, a zabawę na mainie dopiero zaczynam).
- Niewykluczone, że ta bramka levelowa prowadzi to czegoś niewiarygodnego. Może bedzie tam nawet Advenced Magic Avenger :p
- Coś pokrewnego z DSL (z różnicą, że MSL bd nagrodą dla milonowego gracza w Tibii).
- Raczej ta teoria z labiryntem Zgubionych Dusz odpada, bo jedni mówią, że jest to korytarz znany, a drudzy, że mało kto tam przychodzi.

Kiedyś ktoś mi powiedział:
Jeśli przekopać rooka kwadrat po kwardracie (czyli w każdym miejscu zatłuć Minosa gołymi rękoma, w każdym miejscu użyć picka, scythe, łopaty, położyć cielska monsterów i wylać na nie LF) to nawet i Magic Longsword sie znajdzie

Co do ceny MSL to jest prawdopodobnie jest bezcenny - skoro nikt go nie ma - a jeśli ktoś ma na Antice to i tak nie sprzeda, no chyba że za milion euro :p

Vil
12-02-2008, 13:35
- Coś pokrewnego z DSL (z różnicą, że MSL bd nagrodą dla milonowego gracza w Tibii).

nie ma w dsl nic takiego co robiloby z nich nadzwyczajna nagrode, po prostu cipsoft tak sobie umyslil, dla milionowego gracza moze byc dwuglowa panda i kij, bo i tak bedzie unikalna.

ripper
12-02-2008, 16:24
Co do ceny MSL to jest prawdopodobnie jest bezcenny - skoro nikt go nie ma - a jeśli ktoś ma na Antice to i tak nie sprzeda, no chyba że za milion euro
Tak, tak. Chyba nie wiesz, ile to jest milion euro = )
Zresztą wszystko i wszyscy mają swoją cenę, kwestia tego jak i ile możemy zapłacić.

JokeY
12-02-2008, 21:34
Wiem coś o Golden Helmecie. Aha i wiedzcie że nie ja to sobie wymyśliłem tylko gdzieś to usłyszałem/przeczytałem.
Podobno Golden Helmet można zdobyć gdy przekroczy się 300 level.Dostaje sie od Gm'a czy jakiś quest jest.Podobno ma Mdw,Tripida i Seromontis. Nie piszcie "omg noobku nie pier*ol bajek. '
Tylko tak przeczytałem!!

Fatuum
13-02-2008, 15:17
Ej ty słyszałem, że tam są bugi, i gdy ktoś tam wejdzie dostanie swój level pomnożony przez 99999x !!!!!111!!!1

Yhy jak przejdziesz przez drzwi zagadaj do mnie i pochwal sie levelem, taaaa taki bug sama sie wyregenerowała mapa byłby chyba niemożliwy no chyba ze na pustyni na jednej kratce byłby lód. Te drzwi, gdyby byl taki bug Cipsoft zlikwidował bu go w 5min.

Co do rarów są one po to tylko ludzie zakładali tematy typu prawdy i mity o *****

P.s Dagins ludzie słyszą wiele rzeczy i nie zawwsze jest to prawda.

Lasooch
13-02-2008, 15:36
@Fatuum: a Ty nie słyszałeś o ironii, poczytaj o niej na Wikipedii, to akurat jest prawda.