PDA

Pokaż pełną wersje : Paladin Po Update... Czym warto bić?? Czym już nie??

Addaniello
16-12-2007, 14:17
Założyłem ten temat ponieważ sam posiadam Paladina i nie moge zdecydować, czy bolty, czy jednak arrowsy, a może speary ?
Jeżeli sami macie Pala to opowiedzcie tutaj jakiej taktyki używacie na danego potwora, albo też jakiej broni dystansowej używacie najczęściej i którą warto wybrać?

Epica
16-12-2007, 14:28
Ja od tibi 7.6 używam tylko spearów a od up data 8.0 tylko RS, zasięg 3 kratek mi nie przeszkadza bo i tak all prawie biore na klate

Dartof
16-12-2007, 14:54
Ja od tibi 7.6 używam tylko spearów a od up data 8.0 tylko RS, zasięg 3 kratek mi nie przeszkadza bo i tak all prawie biore na klate

...I nadal zastanawiasz sie jak wyjsc z rooka nieprawda?

Cenarius
16-12-2007, 15:04
Założyłem ten temat ponieważ sam posiadam Paladina i nie moge zdecydować, czy bolty, czy jednak arrowsy, a może speary ?
Jeżeli sami macie Pala to opowiedzcie tutaj jakiej taktyki używacie na danego potwora, albo też jakiej broni dystansowej używacie najczęściej i którą warto wybrać?
Speary na wszystko co podchodzi pod kategorie słabe/średnie - czyli coś co zabijasz bez strachu że jak doleci to urwie Ci głowe. Arrowsy na coś co branie na krótki dystans przysporzy Ci problemów albo jest to szybkie albo wali mocno. Bolty na wszystko co podchodzi pod "mocne" czyli wolisz się nie zbliżać tylko szybko zatłuc z dystansu. od 40/50 dochodzą zaklęcia świętości dla palka - to na umarlaki - polecane na tomby/vamp hell etc:P

Oczywiście to wszystko zależy co uważasz za słabe a co za mocne :P

Matis'Sorc
16-12-2007, 15:06
Polecam bolty !! Ja na 8 lvl ze skillem 40 walilem po 96-100 w amazonke z boltow a ze spearow max 80 wiec polecam bolty ale takze zalezy na co idziesz bo np. na dragi polecam royal spear/spear bo jest mozliwosc dostania z lapy

Lord_Piterek
16-12-2007, 15:35
Ja mam pytanie z czym expic na mumiach i crypt shamblerach na 18 lvl skill 59? (paladin)

Boanergis
18-12-2007, 15:55
Polecam bolty !! Ja na 8 lvl ze skillem 40 walilem po 96-100 w amazonke z boltow a ze spearow max 80 wiec polecam bolty ale takze zalezy na co idziesz bo np. na dragi polecam royal spear/spear bo jest mozliwosc dostania z lapy

i wtedy się obudziłeś? ze skillem 40, to można sobie boltami w d***e pogrzebać! ja ze skillami 52, z boltów max 60-70, a ze spearów tak ze 50.

Irons
18-12-2007, 16:18
@up

Dziwne, ze ja 21 palkiem ze skillem 52 walnalem za 132 w guarda? Przed updatem 8.1, ale z tego co wiem, to mocy palków/knightow nie zmienili.

Boanergis
18-12-2007, 22:05
pewnie z power bolta :P

Cedric-Bixler
18-12-2007, 22:07
gówno prawda bolty po summer upie sa zupełnie nie potrzebne ;P
mam 61 rp wiec moge cos na ten temat powiedziec z rsow mi wchodza duzo lepsze hity

a takto to polecam p kredki:P ale to na jakies wieksze hunty

Xirgan
18-12-2007, 22:44
Jak dla mnie jest prawie tak samo tylko shielding sie przydaje bardziej jak te speary maja mniejszy zasieg.

KotekSmierci
18-12-2007, 23:06
...I nadal zastanawiasz sie jak wyjsc z rooka nieprawda?

O.o Szanowny Darto :D widze ze mam do czynienia z kims rozumnym.
bo jak czytam forum to niektorych ludzi zal mi sie robi. 90% to sa dzieci ktore wbily 50lvl i mysla ze kozacza.
Darto 10/10
@topic
ja ci osobiscie polecam do 20lvl strzaly potem do 70 speary. potem juz zostaje Arbalest i bolty.

ZonaRomana
18-12-2007, 23:50
8-20 = speary
20-80 = rsy/50+ enchanty można
80+ = pbolce, enchanty, rsy.. jak kto woli + a starsy

@down dzieki za przypomnienie

Ghard Lage
18-12-2007, 23:57
Hmm ostatnio rsów używam do wszystkiego (muszę zużyć zapas...) ale każdy pallek expi tym czym lubi. Ja osobiście robie tak:
royal speary - exp na codzień (poh, mt sternum, dk, dragi, itp)
onyx arrows - pk i silne potworki pokroju dl, hydra (od 55lvl power bolty)
teraz powiem jak będę robić na większym lvlu:
royal speary - codzienny exp
power bolty - exp bez lagów i pk
assasin stary - gvg

Bounty8
19-12-2007, 07:51
Mam pallka 20lvl . Moim zdaniem najlepiej latac ze spearami ...
Mój best hit z hunting speara to 151 w valkirie na skillu 52 x)
A terazz zaczynam skillowac zeby miec skille 60 i latać na dragi z RS-ami :evul:
:)) P.Ozdroo xD:)

mazgier
19-12-2007, 14:14
W skrócie:
- Wszystko co nie strzela a idzie do Ciebie - RS (bo tanie i skuteczne)
- To co strzela i trzyma się na dystans - e-spear (jeśli masz) lub strzały/bolty (kwastia zasięgu).

Cokolwiek inni moga sobie pomyśleć, ja bardzo lubię sniper arrowy. Może nie mają najwyższego ataku ale jeśli chodzi o celność to zasługują na swoja nazwę :)
Poza tym, warto sobie przypomnieć o nożach i gwiazdkach. Każdy, kto poluje w tombach powinien prędzej czy później nazbierać sobie całkiem pokażną ilość gwiazdek a te sprawdzają się doskonale np. na małpach.

Adow Adan
19-12-2007, 15:31
Jak dla mnie tylko dzieci lataly ze spearami/RS na POHu.

Palek powinien wziasc bolty(na dragi) lub power bolty(na cos mocniejszego) bo bp tego jest bardzo tani. 4k bolty i 12k pb. Przed tibia 7.8 pb kosztowaly do 100gp ea wiec wtedy nie oplacalo sie expic z nimi ale teraz sie bardzo oplaca.

Michnik of Celesta
19-12-2007, 15:38
U mnie wygląda to tak:
Royal Speary (bardzo dobre na dragi , piraty , na gsy jakoś ujdzie a na małpy nieco za mały zasięg)
Pbolty (dragon lordy)
A- stary (dle i wszystkie mocniejsze)
E-speary (dragi + dle , większe respy)

X-Anylon
19-12-2007, 16:56
@topic
ja ci osobiscie polecam do 20lvl strzaly potem do 70 speary. potem juz zostaje Arbalest i bolty.

Przeczytaj to 4x razy bo wydaje mi się,że chyba nigdy nie mialeś paladyna !

Jeżeli niewiesz nie wypowiadaj się,bo widać,że sam masz 1 lvl...A kozaka udajesz,że coś wież!

Chibi
19-12-2007, 17:12
A ja narazie biegam z arrowami i boltami i tak jest dobrze. D:D POZdRO

Rajder5
19-12-2007, 21:50
mam paladyna na 16 lewie i mam czar na zwykłe arrows a tera chce kupić czar na zatrute arrows ale jak prubuje kupić ten czar u jedynego typa w ab to zamiact kupić czar to on mi prubuje sprzedać arrows ;( i niewiem co zrobić

Arevki
19-12-2007, 21:59
według mnie na mniejszym levlu opłaca sie chodzic ze spearami zeby trenic shielding.
Potem polecam arrowy, poniewaz palek na 13 levelu moze jus je sobie robic, wiec podczas huntowania starczają na dlugo:cup:
potem juz według uznania najlepiej bolty lub piercing bolty(na wyzszym levelu power) można też huncic z onyx arrowami.

kidd
24-12-2007, 16:37
ja wale w slimy i skeletony i rotwormy[troche tego jest :] ] i ghoule i trole caly czas z spearow i mam chyba 34-35 lvl na dystans.polecam SPEARY!:D

Fazior
24-12-2007, 22:05
ja wale w slimy i skeletony i rotwormy[troche tego jest :] ] i ghoule i trole caly czas z spearow i mam chyba 34-35 lvl na dystans.polecam SPEARY!:D

ahahaaha GratZ

Keira More
25-12-2007, 12:34
Hmm... Też mam palla, więc stanęłam przed podobnym problemem. Ujmę to tak:
1. Strzały pozwalają na zmierzenie się z mocniejszymi monsterami walącymi z melee. Mają daleki zasięg, więc nie trzeba się martwić brakiem tarczy.
2.Pall sam może robić strzały i bolty(PACC) a speary trzeba zbierać, lub kupować (royal, enchanted, tylko dla PACC)
3.Jeśli stać cię na dobrą tarczę możesz sobie pozwolić na huncenie ze spearami, ale przygotuj się na pewne obrażenia. W przypadku mocniejszych monsterów może tego być wiele.
4. Nawet jeśli nie masz PACC możesz sam nazbierać bolty.

Ja osobiscie przerzuciłam się na strzałki, ale gdy mi ich zabraknie idę expić na słabsze potwory z zapasem spearów i przy okazji robię strzały.

Merry Xmas for everyone!!