PDA

Pokaż pełną wersje : Hell Gate i tamtejsze potwory

jeremie111
16-12-2007, 21:35
Ja jestem po prostu zrozpaczony tym co się stało. Historia więc jest taka: Szedłem sobie pierwszy raz do trolli w Ab'dendriel i zamiast zejść na poziom -2, zszedłem niżej, z niewiadomego powodu tamtejsze drzwi były otwarte, a ja idiota wszedłem w teleport myśląc że prowadzi do jaskini z trolami. Okazało się że zamiast trolli w pomieszczeniu były ghohule i skeletony. Wybiłem je ale wydało mi się to dziwne i wylogowałem się na środku tego cmentarza na -4. Sprawdziłem na mapie respawnu gdzie ja trafiłem i się okazało że to miejsce nazywa się Hell Gate i są tam oprócz ghohuli i skeletonów potworki takie jak: Beholder, Elder beholder, Demon skeleton i Giant Spider. Analizowałem mapki z ilością występowania tych potworów i doszedłem do wniosku, że sytuacja nie jest beznadziejna ale za nim zacznę cokolwiek robić zapytam was. Parę słów o mojej postaci: w hell gate utknął 22 level knight ze skillami 50/50 z two-handed swordem, golden armorem, plate legsami i dragon shieldem. Każdy mądry powiedziałby że można na tym lvlu paść i w godzinę się odrobi. Prawda, ale gdyby pech chciał i zdobyty w innej niewiarygodnej historii golden armor (nie będę przytaczał, ale każdy wie chyba że go nie kupiłem ani mi nie wypadł z potwora) wypadł ze mnie stała by się swoista tragedia. W związku z tym muszę się stamtąt za wszelką cenę wydostać. Oprócz knighta mam jeszcze 22 lvl sorcerer, 36 mlvl, różdżka itp. Wracając do taktyki wyjścia: GS można ominąć, tak, DS-ów nie, beholderów również. Są trzy wyjścia: pierwsze, knightem dam radę wrogom, przed najgroźniejszymi się schowam i tyle, drugie: przyjdę na pomoc sorcererem (sorc łatwiej da radę Ds-om, a knight łatwiej pokona Beholdery), trzecie: jakiś wysokopoziomowy gracz mnie uwolni i zaprosi na kawę ;-).
Jaką prośbę mam do was, jako bardziej doświadczeni zaproponujcie mi najbezpieczniejszą drogę przedostania się do jaskini z waspami a z tamtąd na powierzchnię. Bardzo proszę o pomoc. Dodam tylko że gram na świecie ZANERA.
POZDRAWIAM: Jeremie

Smerf.Secura
16-12-2007, 21:38
Ja mam chara na Zanerze , mógłbym Ci pomóc ale na Tibie wejdę dopiero jutro.

jeremie111
16-12-2007, 21:47
Jakbyś mógł podać godzinę, no i chociaż gg a najlepiej skype byłoby fajnie. Ja mogę grać jutro ale po 18.

Ufocznik
17-12-2007, 00:53
dalbys rade dojsc do wyjscia (z tym, ze musisz miec czar levitate albo 6 parceli, co do parceli to czesto sa przy wyjsciu), idziesz zgodnie z mapkami, po drodze masz ghoule, szkiele, roty, a na tym pietrze z elder bh, idziesz najpierw tym korytarzem <-, potem ubijasz 1 beholdera i troche ghouli i idziesz w lewo, przy scianie ktora jest \/ od ciebie, wtedy nie zlurujesz sobie zadnego elder beholdera ani dsa; mam nadzieje, ze zrozumiale to wytlumaczylem?

EDIT
Jeśli boisz sie o zeczy, z tych ghuli i skeletow wez CAŁY LOOOT ILE TYLKO UNIESIESZ. Wtedy nie piwnno ci nic z eq wypasc.

od kiedy jest taka zasada, ze jesli masz smieci w backpacku to jest wieksza pewnosc, ze nie stracisz nic z eq w razie deada?

Mati_Paurel
19-12-2007, 16:45
Jeśli boisz sie o zeczy, z tych ghuli i skeletow wez CAŁY LOOOT ILE TYLKO UNIESIESZ. Wtedy nie piwnno ci nic z eq wypasc.
Wez tego sorka i kup nim troche health potionow i wejdz do hellGate, potiny zostaw w któryms ciele i sie zaloguj ryciem. Jest jeszce 1 roziwnzanie, sorkiem poszukaj kolesia który ci pomoze i jesli sie uda to mu zaplacisz.

Snapi
20-12-2007, 00:42
@up
Ej weś potrenuj ortografie bo tragedia jest z Tobą.
Każdy popełnia błedy ale nie takie.
Jeżeli już jesteś naprawde jakiś nie teges to weś używaj programów poprawiających błędy.

@top
Z HG trudno nie jest wyjsc jeżeli tak analizujesz dobrze i dokładnie mapke bedziesz szedł jak Ci pisemnie wytłumaczył ktoś tam u góry to wydostaniesz się bez problemu i relax :D Najważniejsze są chyba te parcele.

Duch Niespokojny
20-12-2007, 01:20
DSy da się ominąć, a jeśli akurat ktoś zlurował, to i tak bez problemu uciekniesz, nie są szybkie. Beholder jest jeden (w porywach do dwóch), sęk jedynie w tym, że występuje razem z grupą ghouli, więc musisz być ostrożny. Elderów nie spotkasz żadnych, o ile nie zabłądzisz. Podsumowując, jeśli tylko masz zapas substancji leczących oraz 6 parceli, dasz radę się wydostać.