Pokaż pełną wersje : Brotherhood of Bones Outfit
Witam
Bardzo podoba mi sie Brotherhood of Bones Outfit i mam prosbe:
Jezeli juz ktos zrobil ten outfit to prosze o inskrypcjie. Jezeli zamieszczanie calych opisow jest niezgodne z regulaminem forum (chociarz widzialem kilka szczegolowych opisow) to prosze o jakies wskazowki, przede wszystkim gdzie zaczac.
Z gory dzieki :)
Aron_Tim
18-12-2007, 00:01
ten outfit dostajesz za ukonczony dreamer challenge
musisz miec wyzsza range na outfit lord .... nie pamietam
na full raczej nie masz co lcizyc bo bodajze tzreba na full 3000 demonic essence a to troche kosztuje :P liczac 2 k za 1 essence
dzieki wielkie
jutro zabieram sie do roboty
a podoba mi sie nawet ten podstawowy
full moze kiedys mi sie uda :]
Explorer of Hell
18-12-2007, 18:49
Mam pytanie, a nie chce zakladac nowego tamatu.
Czy po wykonaniu tego questa dostajemy outfit ( bez addonow ) czy trzeba zrobic cos jeszcze?
Donpeyot
18-12-2007, 19:12
@up: zdaje się, że ktoś z najwyższą rangą w brotherhood of bones musi ci go "załatwić" - szczegółów nie znam.
Musisz przejść Dream Challenge Quest.
Do najwyższej rangi, w brotherhood of bones, musisz uzbierać 3000~ demonic essense. Licząc, że na większości światów cena demonic essence to ok. 2k.
Więc używając rozumu:
3000 ess. x 2000 gp = 6kk gp....
Oczywiście CIPSOFT mówiło, że najwyższa rangę może wykonać TYLKO jedna osoba na danym serverze, a już wszyscy z danego stowarzyszenia będą mogli mieć outfit.
Ten kto ma najwyższą rangę załatwia specjalny zwój z *jakims czarem* który poprostu daje ci outfit.
O addonach dużo nie wiem, słyszałem, że też są na zwój.
kamil35s
18-12-2007, 19:28
- Aby mieć addon, wystarczy ukończyć Dreamer challenge~ questa i kupić/załatwić scrolla od osoby, która ukończyła questa (dała wszystkie esencje)
- Nie ma znaczenia czy owa osoba należy do Brotherhood of bones czy Nightmare Knights
-Addony dostajesz wraz z kolejnym rangami, bodajże hyena i lord protector, ale nie jestem pewien
Krwioplaczasty
18-12-2007, 19:46
up
członek BoB może załatwić tylko scroll do outfitu BoB'u a członek NK scroll tylko do outu NK więc nie jest to takie obojętne w której organizacji masz najwyższą rangę
Draggy_Slayer
18-12-2007, 19:52
up
członek BoB może załatwić tylko scroll do outfitu BoB'u a członek NK scroll tylko do outu NK więc nie jest to takie obojętne w której organizacji masz najwyższą rangę
gowno prawda
ask - Master Dysan na refugii
ma najwyzsza range w nk a moze robic scrole bb
Knight Patryk
18-12-2007, 23:31
dreadlord jest chyba dla BoB
I tak o koles ci daje zwoj masz outfit
1 ranga 500 essencow masz 1 addon 2-ga 1000 ess masz 2-gi addon
anyway.z BoB moze robic bob outfit ale NK moze go uzyc i na odwrot a nie ze bob robi zwoje dla NK i dla bob...
@Up jakis dowod?
Musisz przejść Dream Challenge Quest.
Do najwyższej rangi, w brotherhood of bones, musisz uzbierać 3000~ demonic essense. Licząc, że na większości światów cena demonic essence to ok. 2k.
Więc używając rozumu:
3000 ess. x 2000 gp = 6kk gp....
Oczywiście CIPSOFT mówiło, że najwyższa rangę może wykonać TYLKO jedna osoba na danym serverze, a już wszyscy z danego stowarzyszenia będą mogli mieć outfit.
Ten kto ma najwyższą rangę załatwia specjalny zwój z *jakims czarem* który poprostu daje ci outfit.
O addonach dużo nie wiem, słyszałem, że też są na zwój.
I ta jedna osoba ktora bedzie mogla dawac outfity bedzie zarabiala na tym sporo pieniedzy ... bo bedzie brała opłaty u nas podobno typ bedzie chciał 300k i za outfit
!~Gangsta~!
21-12-2007, 13:27
Boze dzieci gowno wiecie a sie wypowiadacie. Jak ten Wasz debilizm dziala? Na zasadzia bo tata powiedzial?
Jak nie wiecie nic to lepiej nie raz milczec, przynajmnniej madrze to wyglada. ^,.-
Donpeyot
21-12-2007, 21:29
@up: to nas oświeć skoro wiesz lepiej
@up: to nas oświeć skoro wiesz lepiej
Jeżeli "ktoś" ma najwyzszą range - Death Lord , ma możliwość robienia scrolli z outfitem zarówno BoB jak i NK.
Pozdrawiam
Flemessssss
22-12-2007, 13:40
Ten outfit jest bardzo trudny do zrobienia.
Trzeba wykonac duzo duzo misji dramers'chalenge!!!!
Dobiero wtedy gdy wstapi sie do zakonu
Brotherhood of Bones dostaje sie ten outfit.
Na tibia.pl/Quest znajdziesz pierwsza misje!!!:o
Wkoncu jakis trudny outfit a nie , ze po 2 dniach pol swiata biega w jester outfit .
Wapniak-zupa
22-12-2007, 22:31
czy ja wiem czy trudny? zrobilem wczoraj dreamera(2h-cena 10k...)!! jak wiadomo jak harmonii juz 3 osoby oddaly 3k essense a wiec to zaden problem kupic od nich "parchament" na outfit! ja osobiscie dalem 100k i liromirka!!! gdy go juz mamy w bp klikamy prawym na niego i wtedy on znika i mamy outfit:) pozdrawiam:) (na harmonii juz duzo osob biega w bones~~ albo knight~~)a tu ss
http://images34.fotosik.pl/85/5f6aa4e09127dd49.jpg (www.fotosik.pl)
Ja mam podstawe 2 na servie chyba :D, ale dalej to muszę niedojść, że kupić scrolle za 1kk to jeszcze 1500 demonic essence, żeby dać i dopiero możesz full robić, a na podstawe trzeba 1 scoll i podstawe do dreamers chalange qest :D
zapisując się do NK, można przy pomocy scrolli dostać outfit BoB? czy trzeba wybierać albo jeden albo drugi?
Wapniak-zupa
25-12-2007, 22:19
@up
Jezeli Jestes BoB to mozesz scrolla kupic od jakiegos ziomka co oddal 3k essense ale i tak dostaniesz BoB outfit!! a wiec po dreamerku co wybrales npc to juz tylko do nich nalezysz i tylko ich stroj mozesz nosic!! a wiec jezeli jestes w BoB to tylko BoB outfit! a jezeli w NK to tylko NK out:)
@up
Jezeli Jestes BoB to mozesz scrolla kupic od jakiegos ziomka co oddal 3k essense ale i tak dostaniesz BoB outfit!! a wiec po dreamerku co wybrales npc to juz tylko do nich nalezysz i tylko ich stroj mozesz nosic!! a wiec jezeli jestes w BoB to tylko BoB outfit! a jezeli w NK to tylko NK out:)
Dupa czyli wszystkich outfitów nie da się zdobyć :/
Medivh Shady
26-12-2007, 21:52
tak wiec wystarczy 1 osoba z najwyższa ranga na serwie i może ci zrobić outfit razem z addonami ( 1 addon 500 esencji 2 addon 1000 esencji ) i niema znaczenia gdzie sie dolaczyl i tak dostaniesz outfit z twojego klany , czyli kolo ma 3k esencji i jest w BoB a ty masz NK to jak on ci kupi zwoj to ty dostaniesz outfit z NK .
http://img407.imageshack.us/my.php?image=11fx5.jpg
ABy się nauczyć Scrolla, potrzeba mieć first misje tego questa?
Wapniak-zupa
28-12-2007, 23:53
musisz dreamera miec done:) czyli nalezec do jakiegos zakonu xD
Tłumacze dla zielonych :
Jeśli wykonasz podstawę Dreamer's Challenge Quest, czyli układanie poduszek i gdzieś tam pójście to można użyć pierwszego scrolla i wtedy ma się podstawę, czyli tak samo jak Assassin, Beggar, Pirat...
Gdy da się 500 Demonic Essence to wtedy można zrobić pierwszy addon, jeśli się ma scrolla.
A kiedy chce się mieć drugi addon, czyli full outifth musimy jeszcze dać 1000 Demonic Essence i mieć scroll.
Gdy chce się te scrolle sprzedawać, czyli np. kupić za parę gp (nie wiem ile kosztuje, bo nie mam tego qestu full) i sprzedać tak samo jak u nas na Securze np. trzeci scoll za 400k to musimy dać npc 1500 Demonic Essence:)
Życzę miłego lootowania lub kupywania Demonic Essence i zdobycia kasy na to :).
A i scrolla się używa use :) bo mam tylko podstawe outifthu;/.
Modliszka11
30-12-2007, 17:23
jak ułożyć te cholerne poduszki
Biovital
04-02-2008, 21:26
Wiem odświeżam temat, ale mam pytanie jak ten scroll wygląda i co pisze po klknieciu "look"
Jeszcze raz sorry za odsiwezanie ale nigdzie nei ma jak to wyglada
siemka mam pytanie jak nazywaja sie scrolle do tych outiftow ? ;> prosze odpowiedzcie
@Up
Document of the follower.
teraz to juz wszystko tanie, na moim servie scrolle po 25k kupisz nawet :o
A na początku to zarabiali nieźle, biorąc po 100k each ;D
Mam pytanie do kogoś, kto ma ukończonego dreamera:
W jakiej cenie Wy kupujecie te scrolle od Npc? :P
Avallach
25-03-2008, 09:22
W jakiej cenie Wy kupujecie te scrolle od Npc? :P
Dostajesz jednego za odpowiednią ilość small diamonds tam 3 czy 2. ;]
Dreamer's Challenge Quest (http://tibia.pl/quest_pokaz/Dreamer's_Challenge_Quest)
A moze by tak zajrzeć na tibia.pl? Wszystko ladnie opisane.
Sermbolius
25-03-2008, 11:08
Wiem Jedno... że scrole aby zdobyć "sam" outfit rycka kosztuja 40-50k
No i Jescze ten qest... naprawde mozolna robota
Pambinho
25-03-2008, 12:00
Ja dalej nie rozumiem czy jak się zrobi tego questa bez dawania esencji to będzie się miało zwykły(bez addonów) out boba lub nk?Jak tak to po ile się kupuje ten scroll u npca?
PoZdRo
Darekkkk
27-03-2008, 22:19
Jescze raz
Robisz Questa -układasz poduszki itp i niemasz oufitu.
Musisz kupic SCROLLA od gracza ktory ma najwyrzsza range i wydal 6kk i moze robic scrole i sprzedawac je ( na moim swiecie 120k)
I masz oufit bez dodatków.
Czyli musisz razem z questem wydac około 150k na 2 d ringi itp.
Biorać pod uwage ten oufit jest dośc tani.Assasin kosztuje 200k,Wizard Full cos z 300k wjeć... wybur należy do Ciebie
O ile pamiętam:
- Outfit można kupić/dostać, zdobywając Scrolla od osoby z wyższą rangą.
- Addony można zdobyć oddając do NPC 1500 Demonic Essence
- Sprzedawać scrolle można po oddaniu do NPC 3000 Demonic Essence
Powodzenia ;)
MAM PYTANIE
KTO MA NAJWYZSZĄ RANGE W Brotherhood of Bones , CHCĘ TAKI OUTFIT I NIE MAM , NIE WIEM OD KOGO ZAŁATWIĆ TEN SCROOL??
POMÓŻCIE GRAM NA UNITERZE
@Up
Zapytaj na trade bądź na forum tibia.com w dziale trade proste. Dodam że aby można było użyć scrolla musisz mieć zaczęty dreamer quest(i frakcji BoB)
A ja tez mam pytanie..... czy do samego outa bez addon potrzeba demonic esense czy tylko na addonki?
Jak ktos jeszcze czegos nie rozumie to przeczytajcie uwazniej jest wszystko opisane. ale ja mam pytanie x]
Prawdopodobnie ta osoba co to napisala napisala glupote ale musze sie upewnic
Czy tylko 2 osoby maga miec najwyzsza range??
Na podstawie wszystki postow wnioskuje ze nie jest ograniczone to czymkolwiek (tylko bagatela 3k demonic es) ale ten ktos napisal ze tylko 1 osoba z BoB i 1 z NK czy to prawda ??(na serwerze oczywiscie)
kuba1418
14-04-2008, 21:35
Mam pytanoko z tego co napisane rozymiem ze czeba zrobic dreamer challenge,kupic scroll i ma sie outfit.A moje pytanie brzmi czy niewie ktoś po ile na ameze chodzi ten scroll.:evul:
$eriToonbra
27-05-2008, 19:30
Jak ktos jeszcze czegos nie rozumie to przeczytajcie uwazniej jest wszystko opisane. ale ja mam pytanie x]
Prawdopodobnie ta osoba co to napisala napisala glupote ale musze sie upewnic
Czy tylko 2 osoby maga miec najwyzsza range??
Na podstawie wszystki postow wnioskuje ze nie jest ograniczone to czymkolwiek (tylko bagatela 3k demonic es) ale ten ktos napisal ze tylko 1 osoba z BoB i 1 z NK czy to prawda ??(na serwerze oczywiscie)
Jeżeli Cip-Soft zrobiłby coś takiego to by było bez sensu ponieważ zanim de addony były już można było oddać 3000 esencji a wtedy chodziły po 1 k jak nie mniej i było by nieuczciwe aby ktoś kto dał tego outfitu nie dostał.
up@ zal mi cie gdzie jeszcze wkleisz to zdjęcie z keyloggerem ?!
Valdezito
04-06-2008, 21:55
@up
Już mu stronka nie działa nawet :baby:
Paprikos
25-08-2008, 00:17
1. Hej , jestem swiezy w temacie i mam pytanko :) jezeli juz mam outfit boba to zeby miec laske to wystarczy ze bede posiadal 500 demonic essence ? czy jeszcze musze miec ten dokumencik do tego ?;(
2. CO potem ? powiedzmy ze mam 500 DE i nawet ten document , gdzie mam isc co robic ? tibia.pl mi tego nie powie bo ta zakladka nie wchodzi ;/ a na tibia.wiki nic nie jest na ten temat napisane :( prosze o odpowiedz i pozdrawiam:)
Pozwólcie, że rozwieję WSZYSTKIE wasze wątpliwości. Więc tak aby mieć OUTFIT trzeba wykonać DCQ i kupić Document of the Follower. Aby mieć addon trzeba przynieść 500 demonic esse i kupić Document of the Officer, aby mieć następny addon trzeba przynieść 1000 d esse (wtedy dostajemy tarcze def:37) i jakiś inny Document (zapomniałem nazwy). Aby móc robić te Scrolle trzeba mieć najwyższą rangę (otrzymujemy ją po przyniesieniu kolejnych 1500 d esse).
I tak właściwie 2 addony są za darmo( nie licząc kosztów scrolli), ponieważ ta tarcza jest warta 1,5kk+ (a 1,5kk wynosząkoszty D esse).
@up
ad. 1 Musisz mieć jeszcze dokumencik, który zrobi Ci Master Dysan ( widzę ze grasz na Refugii tak jak ja).
ad. 2 Za pomocą tych tp, które są w tej wieży do której trafiłes po wykonaniu questa (jest ona POHU) idziesz do tego dziadka u którego dołączałeś do Bractwa Kości i coś tam piszesz, a jak awansujes to dajes na Scrollu USE.
$eriToonbra
29-08-2008, 17:05
Ok, już po raz trzeci ;)
1) Wykonasz Dreamer chalange quest i kupisz scrolla "Document of the follower" i go użyjesz to dostajesz postawę.
2)Dasz 500 essence, używasz drugiego scrolla (bodajże "Document of the oficer
) i masz kose bądź w nightmarze maskę.
3)Dasz 1000 essence używasz 3 scrolla i masz cały addon oraz dostajesz tarczę.
4)Dasz 1500 essence i możesz wchodzić do pokoju obok npc do którego należysz i możesz sobie robić te scrolle.
Musisz dać 3000 essence, żeby mieć wszystko dostępne.
P.S Nie zakładajcie już takich tematów, bo ręce opadają :(
Torturer
04-01-2009, 13:15
Czy są jakieś outfity dlafacc? i słyszałem ze outfit daje jakies 30% do obrazen[?]??
nie nie ma dla facc żadnych addonów ani outfitów poza tymi czterama podstawowymi. Nie daje nic do obrażeń.
LordMateuszek
09-02-2009, 17:38
UWAGA!
Wazne pytanie:
Czy palladyn z full hp (585) i full mana (635) przezyje bez probelmu starcie z (Magicthrowery, Plaguethrowery, Shredderthrowery) ? ? ? Bo mam zamiar zorbic ten quest... kupic Document of the Folower i cieszyc sie samym outfitem... wiec przezyje ciosy tych glupich wież ?
wisien_pogromca
09-02-2009, 18:00
Spokojnie dasz radę, mi zabrały 300 hp.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.