zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Error

Uran of Aurea
18-12-2007, 14:36
Expie sobie na guardach a tu nagle wylancza mi sie tibia i wyskakuje jakis error ( nie dam treści bo chcialem się jak najszybciej zalogować ) Konsekwencją tego była moja śmierć. X( Czy ktoś miał podobny probelem

Jak wyskoczy mi jeszcze raz to zedytuje posta i napisze treść tego błędu.

Tibia error- Debug asserion

The tibia clien encoutered a critical error and had to be stopped.

A detailed error report has been written to the error file whit you asked to submit at your next login.

lycha_ziom
18-12-2007, 15:12
tez dziś tak padłem byłbym wdzięczny gdyby ktoś napisał jakieś rozwiązanie

ps. nosisz strój klauna? bo od kiedy go zrobiłem tak mam (mała ironia) ;]

Uran of Aurea
18-12-2007, 17:38
Nie, nie mosze strouj błazna.
Dużo osób skarży się na ten bug :P Mam ndzieje, że do ferii sie to skończy :/

lycha_ziom
18-12-2007, 20:48
no kurde nie tylko my mamy taki problem ,mam nadzieje że będzie reset serva ;]

Fajna_Poziomka
18-12-2007, 20:54
To moze zmiencie sobie outfity na inne, skoro zaczely sie wam te bledy po zmianie wygladu ;)

By$iu
18-12-2007, 21:00
Tez mnie to dzis dorwalo, ktos wie jak sie uporac z tym problemem?
Reinstall clienta nic nie pomogl.

Dhomar
18-12-2007, 21:05
Wypadało by wyłączyć programy ingerujące w Tibie - po upie maja problem :]

lycha_ziom
18-12-2007, 21:09
jest to dziwne bo dopadło to polaków a nie wiadomo czy z błedów internetowych czy serverów ale gdy mialem crasha internet chodzil normalnie wiec stawiamy na ponowne ataki na servy ;]

wyłączyłem wszystkie programy i tak nic nie dało,nie reinstallujcie bo to nie ma sensu ...

By$iu
18-12-2007, 21:10
Wypadało by wyłączyć programy ingerujące w Tibie - po upie maja problem :]

Nie zadnych tego typu programu. Jednak problem- niestety jest.

Dhomar
18-12-2007, 21:14
Chodzi o coś co nawet filtruje pakiety, tak jak Firewall. Coś Cip'y zjebały, i niektóre nowe grafiki debugują Tibie.

kg24
18-12-2007, 21:23
Witam
mam ten sam problem od kilku godzin, wszystko grało a nagle bah! i się zaczęło. Nigdy nie używałem żadnych programów ingerujących w tibię. Reinstal klienta nic nie pomógł. Reinstal directX nic nie pomógł. Próby odpalenia tibii na OpenGl, Direct 5 i direct X 9 kończą się tym samym, czyli errorem debug assertion, po kilku minutach grania. Czasami żeby było śmieszniej wyskakuje jakiś error 200002. Połączenie to neozdrada, ale działa bez zarzutów, zero disconnectów, stała prędkość itp. Antywir i firewall przepuszczają połączenia wychodzące i przychodzące tibii. Skany różnymi antywirami i antykeyloggerami nic nie wykazują. Kartę graficzną mam w porząsiu, sterowniki do karty najnowsze. Komp był formatowany 2 tyg temu. Najnowsza aktualka do service pack'a 2. Podczas grania w tibię nie mam włączonych żadnych innych programów. Szukałem jakiejś solucji w necie, nic nie mogę znaleźć ani tu na forum, ani też na forach tibia.com. Jakieś pomysły? Pozdro

Sidoos
18-12-2007, 21:32
Mam, a raczej miałem identycznie. Problemem okazał się bot - *********** xd

@edit
Kurwa, znowu to samo, wchodzę do domku ii.. debug [tym razem bez bota xd!]

@giersz
ta, też mam dziś wyjątkowe lagi <.<

DRoN
18-12-2007, 21:57
To przez Tibia.pl
Ledwo odpaliłem ten temat i crash. Zdążyłem się zalogować, dałem 2 kroki i znowu crash. Znowu się zalogowałem i tym razem zamknąłem browsera i obeszło się bez bugów.
Ps. Dałem właśnie normalnego loga, bo wydaje mi się że to coś więcej niż przypadek.

giersz
18-12-2007, 22:24
Mam ten sam problem. Poza tym są dość często lagi (1 trwał 15s:P). Czasem są problemy z zalogowaniem się. Raz w czasie grania miałem kicka. Wie ktoś co z tym zrobić?

kg24
18-12-2007, 23:18
niezłe jajca :
najlepsze jest to, że nie mogę przejść.......

http://img407.imageshack.us/img407/5665/lolbf2.th.png (http://img407.imageshack.us/my.php?image=lolbf2.png)

Donpeyot
18-12-2007, 23:34
To przez Tibia.pl
Ledwo odpaliłem ten temat i crash. Zdążyłem się zalogować, dałem 2 kroki i znowu crash. Znowu się zalogowałem i tym razem zamknąłem browsera i obeszło się bez bugów.
Ps. Dałem właśnie normalnego loga, bo wydaje mi się że to coś więcej niż przypadek.

Też tak mam , kiedy mam włączoną tibię.pl i tibię po max 15 minutach wiesza mi się komp, ekran się zamraża, alt+ctrl+del nie działa itd. Bez włączonego forum jest git.

Uran of Aurea
18-12-2007, 23:39
forum może troche i spowalnia tibie ale np. ja dostałem tego buga bez otworzonej żadnej przeglondarki itp.

@2up

LOL. Właśnie też zauważyłem dziwne bugi graficzne. :O Niewiadomo skąd mi sciana w kopalni dwarfów wyskoczyła na normalnej scieżce i co najdziwniejsze nie mogłem przez nią przejść :o pisało sryy not possible, dobra walić ją poszedłem dalej expić i gdy już wróciłem jej już nie bylo .........

Coś strasznego się stało i niech lepiej to szybko naprawią bo ja nie chce miec 2x exp i kolejki na refugii po 500 :/

Sidoos
18-12-2007, 23:45
Też miałem problem graficzny, wszedłem na Daramę, tam gdzie resp 1x wampa, żeby wziąć część amuletu, chce wyjść, a przy schodach ściana, wylogowałem się, zalogowałem po 5 minutach i wtedy dopiero wszystko było ok :S

Arcan
19-12-2007, 00:10
Wczoraj po zalogowaniu na tibie wyświetlił się komunikat, że w godzinach 4.00 - 4.30 pojawil sie jakiś problem techniczny na niemieckich serverach. Dodatkowo ostrzegli, żeby w ten dzień nie chodzić na trudniejsze hunty. No i oczywiście przeprosiny za problemy techniczne...
Nie wiem, czy wy odrazu zamykacie takie komunikaty, że nikt nie potrafi odpowiedzieć? :o

@edit
Nic nie wiem o bugach graficznych, ale nie przeczę, że takowe istnieją.

Pantalarmion
19-12-2007, 09:31
Ja miałęm inaczej że mnie wykopuje z gry i się zalogować nie mogę.
To ma chyba związek z przeciązeniem światów

kg24
19-12-2007, 14:28
Ja miałęm inaczej że mnie wykopuje z gry i się zalogować nie mogę.
To ma chyba związek z przeciązeniem światów

przeciążenie nie ma tu nic do rzeczy :

http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1940169

lycha_ziom
19-12-2007, 16:11
sprobujcie wyłączyć firewalla grałem tak 15 min i nie było crashy/kicków ;]

Genek
19-12-2007, 16:30
Tez mam taki sam problem, chodze sobie po kopalni aż tu nagle DEBUG -.-

Ma'tys
19-12-2007, 18:02
Coś się programiści musieli dodać do Tibi co ma zabespieczyć ją przed botami itp. Niestety wywala nawet jak ktoś ma program typu xFire. Sprobuj wylaczyc wszystkie programy, następnie wlaczaj je pojedynczo i sprawdz co powoduje debugi.