PDA

Pokaż pełną wersje : Forum.Tibia.pl - informacje.

bosal
18-12-2007, 22:59
Ostatnimi czasy mieliśmy problemy ze stabilizacją pracy forum. Awaria w Data Center była spowodowana czynnikami zewnętrznymi. Obecnie wszystko się stabilizuje i wraca do normy.

Wprowadziliśmy również parę ciekawych zmian na forum.
Pierwsza z nich dotyczy grup użytkowników. Zarejestrowani użytkownicy zostali podzieleni na dwie grupy.

Ci, którzy posiadają mniej niż 30 postów i są zarejestrowani mniej niż 15 dni - Mają jasno-szarą nazwę użytkownika oraz tytuł "Nowy na Forum"
Ci, którzy mają więcej niż 30 postów i są zarejestrowani ponad 15 dni - Posiadają dotychczasowe ustawienia.

Po co to wszystko ? W przyszłości planujemy wprowadzić pewne dodatkowe możliwości dla grupy "bardziej zaufanych" użytkowników.

Druga wiadomość to wprowadzenie możliwości zarabiania na forum. Jest to jeszcze w fazie testów. Optymalizujemy skrypty, tak aby działały jak najbardziej efektywnie. Wszelkie informacje znajdziecie tutaj (http://forum.tibia.pl/faq.php?faq=reklamy).

Trzecia to informacja w postach o ostrzeżeniach. Po co? Abyście zastanowili się dwa razy nad tym co piszecie. Informacja wygląda następująco:

Ostrzeżenia X/Y (Z) - gdzie X to liczba wszystkich ostrzeżeń(wygasłych), Y to liczba aktywnych ostrzeżeń, a Z to aktualne punkty. System, w niektórych wypadkach działa błędnie. Dotyczy to jeszcze starego systemu ostrzeżeń. Tam gdzie jest X pokazuje czasem większą liczbę, niż jest aktualnie w profilu.

Czwarta sprawa, dotyczy działu handel (http://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=18) na forum. W przyszłości będziemy chcieli wprowadzić system aukcyjny na forum, jednak obecnie wprowadziliśmy jedynie możliwość komentowania transakcji. Przy każdej informacji użytkownika widnieje nazwa iTrader (X), gdzie X to liczba otrzymanych komentarzy.

W dziale Handel informujecie użytkowników forum, że chcecie coś sprzedać (zgodnie z regulaminem (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=5774)). Jeśli dojdzie do transakcji/aukcji możecie wyrazić swoją opinię na temat transakcji - pozytywną, bądź negatywną. Wówczas w zgłoszeniu podajecie link do tematu z działu Handel, z którego coś kupiliście i wyrażacie swoją opinię. Można podawać linki jedynie do działu Handel. W przyszłości wszystko usprawnimy, zależnie od rozwoju działu Handel.

Piąta rzecz to, zapowiedź nowych funkcji forum. Nie wiadomo kiedy vBulletin upubliczni nową stabilną wersję i ile z tych funkcji będzie dostępne na forum, ale można sobie pooglądać (http://www.vbulletin.com/forum/showthread.php?p=1450763#post1450763) ;)

Szósta sprawa dotyczy wyglądu forum. Został wprowadzony jednolity styl. Różni się jedynie tym, że styl Fixed jest stylem stałym jeśli chodzi o rozmiar, a Fluid rozciąga się na maksymalną szerokość strony.

Co do updatu strony Tibia.pl, wszystko jest na dobrej drodze. Obecnie opracowujemy design i skrypty. Wczoraj zmieniła się koncepcja menu na stronie o 180 stopni. Wszystko po to, abyście mogli sobie ponarzekać. Tak naprawdę, mamy nadzieję, że będzie lepiej, szybciej, wygodniej i bardziej aktualnie.

Wszelkie pytania, błędy możecie zgłaszać tutaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=8212).

giersz
18-12-2007, 23:32
Taka niejasność w pierwszej zmianie... Co z użytkownikami którzy:
-mają więcej niż 30 postów i są na forum mniej niż 15 dni
-moją mniej niż 30 postów i są na forum więcej niż 15 dni ??

Rybzor
18-12-2007, 23:37
Taka niejasność w pierwszej zmianie... Co z użytkownikami którzy:
-mają więcej niż 30 postów i są na forum mniej niż 15 dni
-moją mniej niż 30 postów i są na forum więcej niż 15 dni ??
So na siwo, chyba logiczne. (przynajmniej tak wynika z niusa)

@nius
O niieee, o nieee, za dużo pierdół w tym nowym buletinie, niepotrzebnych pierdół. Mam nadzieję, że nie będziecie bawić się w jakieś galerie userów, czy coś. Prostota jest czasami najpiękniejsza!

Vanhelsen
19-12-2007, 00:14
podobnie jak w temacie od AdSense - zastanowił bym się nad podniesieniem "limitu" tylko.
Oby forum się rozwijało ;) A nowa skórka ma parę drobnych niedociągnięć jeszcze ;)

Skrzat
19-12-2007, 00:36
Dzial handel narazie istnieje pt. world trade a nie sprzedawanie itemow. Za duzo jest swiatow i ludzie graja na roznych serverach wiec ciezko jest kupic cos, czego szukasz, i do tego na twoim serverze.

-=DanieL=-
19-12-2007, 01:23
Mam nadzieję, że design będzie odpowiednio klimatyczny dla stylu fantasy-średniowiecza tibijskiego, a nie jak teraz brązowo-biała prosta tabelka.

Rotherdamie
19-12-2007, 02:15
Najlepszy byłby wyglad podobny do tego starego wygladu Tibia.com. Ten był jakis fajny - wchodzac na niego czułem klimat i chec zagrania w Tibie.

bosal
19-12-2007, 12:52
So na siwo, chyba logiczne. (przynajmniej tak wynika z niusa)

@nius
O niieee, o nieee, za dużo pierdół w tym nowym buletinie, niepotrzebnych pierdół. Mam nadzieję, że nie będziecie bawić się w jakieś galerie userów, czy coś. Prostota jest czasami najpiękniejsza!

Galerii nie bedzie, to Ci moge zagwarantowac. Na pewno nie na Tibia.pl ;)

podobnie jak w temacie od AdSense - zastanowił bym się nad podniesieniem "limitu" tylko.
Oby forum się rozwijało ;) A nowa skórka ma parę drobnych niedociągnięć jeszcze ;)

Jakie niedociagniecia...? Screeny plz :)

maggio
19-12-2007, 15:32
nie chce nowego forum wole nową tibie.pl

Vanhelsen
19-12-2007, 16:22
[...]Jakie niedociagniecia...? Screeny plz :)http://img177.imageshack.us/img177/8248/mmmju7.gif
Głównie o ten bubelek graficzny mi chodzi, że tło jest nie do kompletu ;p

Asieks
19-12-2007, 17:54
Cacy, może jeszcze cos dla "Starszych użytkowników"? <czyt. Data> :3

Bakuo
19-12-2007, 18:39
Ciekawe czy się załapie na userów "bardziej zaufanych" : p

Swoją droga, coś w końcu jakieś zmiany na forum. Oby tak dalej. : ]

Tibijski wojownik
19-12-2007, 18:55
Ogólnie zmiany się przydadzą. Tylko żeby nie było jak z updatem tibi czyli kompletny niewypał.

Bobjs
19-12-2007, 20:30
Witam. Zmiany zapowiadają się ciekawie:) Zobaczymy jak będzie ale myśle że zmiany się przydadzą;). Pozdrawiam

Maximp
19-12-2007, 23:30
eeeeee i co to ma niby dac?:]

Snapi
20-12-2007, 00:18
Ale bez sensu z tym pkt,
Moja data dołączenia 2005 r.
Podpis ?
Nowy na forum. Nie mam zamiaru spamować forum na przymus postami by mieć inną rangę ale chciałem zaznaczyć że nie jestem nowy. To mnie irytuje niby nic ale...

a tak reszta pkt spoko ciekaw jestem o co chodzi z tym zarabianiem bo gdzie kasa tam i ja xD

-=DanieL=-
20-12-2007, 05:51
Ale bez sensu z tym pkt,
Moja data dołączenia 2005 r.
Podpis ?
Nowy na forum. Nie mam zamiaru spamować forum na przymus postami by mieć inną rangę ale chciałem zaznaczyć że nie jestem nowy. To mnie irytuje niby nic ale...

To już nie nasza sprawa, że jesteś biernym użytkownikiem od ponad dwóch lat.

Tore
20-12-2007, 14:10
;)

Pierwszy raz widzie emotke w niusie:D.
@topic
Mi sie przyda ta możliwość z rozciąganiem lub pozostawienie w orginalnym rozmiarze.:P

Romek920
20-12-2007, 22:48
Ciekawy pomysl... :p i jestem za tym :D

Bluray
21-12-2007, 14:30
Zmiany są ciekawe, ale nie są konieczne ;).
Chociaż ta ranga "nowy na forum" to całkiem ciekawe rozwiązanie, informuje nas czy 31231 użytkownika zakładającego 43245452 temat "znalazłem spike sforda na rocku one one!!1" czy coś takiego, traktować poważnie, bo zwykle ludzie zakładają nowe konta po to by pospamować troszkę, wkurzyć kogoś lub zmylić ;)

Frisbi
25-12-2007, 13:19
Rzeczywiście, data rejestracji z roku np. 2005 a ranga "Nowy na forum" wygląda dziwnie.

Pan_Tymek
27-12-2007, 16:42
Tylko że w moim przypadku ta ranga nie działa mam ponad 30 postów i jestem zarejestrowany ponad 15 dni a dalej jetsem ,,Nowy na Forum"

tiibia
29-12-2007, 21:53
http://tiibia.xx.pl/

zobaczcie czy wam sie uda zalogować bo ja nie moge://
prosze...

bo zaczynam grać w Tibie i kumpel mówił że tu mam sie zalogować...

Patrickus
29-12-2007, 21:58
zobaczcie czy wam sie uda zalogować bo ja nie moge://
prosze...

bo zaczynam grać w Tibie i kumpel mówił że tu mam sie zalogować...
Żal mi Ciebie. A jeśli nie wiesz, o co chodzi to przekaż to "kumplowi".

Ballor Lurt
29-12-2007, 22:31
Do wszystkich, którzy mają 30 postów i są 15 dni na forum a nie mają uprawnień zwykłego użytkownika - mogę się mylić, ale z tego co wiem to za przenoszenie użytkowników do innych grup odpowiada CRON, a on 'pracuje' w czasie kiedy forum jest mniej obciążone.