zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Nowe wymagania poziomowe run

Dwimenor
20-12-2007, 19:53
W celu zapewnienia lepszego balansowania profesji Cipsoft wprowadził nowe wymagania co do możliwości używania run. Od dziś, aby móc użyć runy poza odpowiednim poziomem magicznym trzeba też mieć odpowiedni poziom. Jest on taki sam, jak ten wymagany do stworzenia runy.
Wszystkie dane znajdziecie w spisie zaklęć runicznych (http://tibia.pl/spells.php?type=1&sort=4&t=a), w pierwszej kolumnie po lewej stronie.

P.S
Serdecznie zapraszamy na ircowy kanał #tibia.pl. Nie wiesz co i jak? Kliknij tutaj (http://forum.tibia.pl/announcement.php?f=12&a=50)

Fushion
20-12-2007, 19:59
Nie no teraz to juz przegielo pałe -.-
to z sd bedzie szlo walic od 45 lvla zalosne... tibia to coraz wieksze gowno, zaraz zrobia ze eq tez bedzie od lvla idioci.....

Duke Dran
20-12-2007, 20:00
Mi tam pasuje. Walić to.

@Down
Mu online człowieku nie rozsmieszaj mnie...

war.gan.
20-12-2007, 20:10
Ludzie z cipsoftu ( czyli cipy) teraz przesadzili, jak tak dalej pujdzie to nikt nie będzie grał w to gówno B). GRAJCIE W MU ONLINE!!! (jeden minus szybko sie nudzi).
A ty Duke zamknij sie!!!

PS. Tak wiem, że robie błędy ortograficzne. :p

evolucja
20-12-2007, 20:10
Wszystko okej ale SD od 45 poziomu?! zwariowali?!

Kumagoro
20-12-2007, 20:11
to z sd bedzie szlo walic od 45 lvla zalosne... tibia to coraz wieksze gowno, zaraz zrobia ze eq tez bedzie od lvla idioci.....

EQ jest od levela tak gwoli ścisłości ;]

W sumie dobrze, nie będzie już tych n**bchar sorców biegających walących z SD wszystko co popanie

EDIT: Yeah kultura na tym forum jak zwykle na b. wysokim poziomie

To polacy zniszczyli Tibie

Bobjs
20-12-2007, 20:24
No to teraz niskim lvlom z dużą ilością kasy bedzie trudniej :P

Weczer
20-12-2007, 20:35
Według mnie to bardzo dobre posunięcie, takie noobhary nie będą mogły teraz używać bota do mass SD kill (magebomb bodajże).

Fushion
20-12-2007, 20:40
EQ jest od levela tak gwoli ścisłości ;]

Ta? to od jakiego lvla jest MPA

Massterralph
20-12-2007, 20:40
Tak ale jesli sie zbierze taki pk team (bongo team-->iridia) 20-40lvle i chca zabic jakiegos zlego czlowieka to co maja robic?! My nie jestesmy jakims tam pk teamem, my jestesmy sila liczaca sie na serwerze a przez te madre pomysly Cipsoftu to bedzie nasz koniec. Kolejne wielkie GZ dla autorow...

to przebija nawet leczenie knightow i palkow

informat6
20-12-2007, 20:42
Trochę głupio bo zawsze ten SD na mocnego potwora się przydał, a teraz -.-. Wszystko przez to że Knighci zaczęli się mazgaić że grupy 20 lvl zabijają jakiegoś 150+. A co, druidzi i sorcy też się żalili że mają problemy z upem 8.0, a jakoś nic nie zrobili. Łaski Bez....

Droonx
20-12-2007, 20:44
Dno, a tak fajnie zapowiadało się to update...

Na szczęście i tak już w to nie gram ;D

Reg
20-12-2007, 21:04
Tragedia. Wycofanie UHów to już było przegięcie, ale teraz zabranie SD... po prostu brak słów. Teraz to może wyskoczyć trzydzieści 20 lvl-owców na takiego 60 i g*wno mu zrobią.

CzubiX
20-12-2007, 21:06
No to teraz lol lvl pk to tylko palle....

-Hej chodźmy kogoś zabić.Walniemy Combo ;]
-OK !!! ale z czego?
-gfb? hmm? icicle?
- no to gfb bo nie mam lvla

Super nie?

Gniew Mroku
20-12-2007, 21:12
Trudno jest ocenić jakie to będzie miało efekty, ale mam podejrzenia, że w końcu jest to coś co w pewnym sensie zbalansuje profesje. Trzeba zaczekać, ale stawiam 10pc na rooku, że to się dobrze skończy. :D

Granteon
20-12-2007, 21:14
Żałosne...

dejw
20-12-2007, 21:15
teraz to już przegieli pizde

to co sie teraz dzieje z tibia to jest tzw tragizm romantyczny - jakakolwiek decyzje dotyczaca balansacji podejmie cipsoft, z góry jest to skazane na porazke. teraz wyjebali ostatki klimatu z tibii ;p

chyba czas konczyc kariere w tej grze

pozdrowki

Filarel
20-12-2007, 21:18
Nigdy nie miałem nic przeciwko udupianiu magówi i myślałem, spox wreszcie bedzie normalnie. "Podypczyło ich" to stanowczo za mało. Teraz kur.a zwalili całkowicie mlvle. Swojego "pupilka" Pana Levela prawie dali zamiast mlvl.

Tagg
20-12-2007, 21:18
i bardzo dobrze,koniec z pekerami.Aha rozumiem,fajnie było zabijać 150 lvl noob charami wiem,ale nie dla wszystkich.

PandeSin
20-12-2007, 21:32
noi gitara wreście skończą się PK TEAMY... a z drugiej strony trochę głupio, kto teraz bedzie sd kupował??

Michoss
20-12-2007, 21:34
...
Lol...
...
SD od 45 nawet znośnie,
NO ALE HMM OD 25?!

Articuno
20-12-2007, 21:40
No to teraz niskim lvlom z dużą ilością kasy bedzie trudniej :P

w końcu !!

DJ Necro
20-12-2007, 21:49
Kolejne doskonale posuniecie botsoftu :

-UH glowny zarobek drutow... poszedl...
-SD glowny zarobek sorcow... poszedl...

Hunty beda wygladaly tak:

Kina stoi aby ew. hydre zblokowac ...dalej stoi drut i spamuje sio...dalej pall bije z en~ spearow a sorc? a sorc niech wymiata po co niby?

I dalej kina wezmie loota,drut dostanie profit...pall dostanie expa a sorc? a sorc pojdzie expic solo whatever where and whatever when...
I znowu kina kasy po uszy,drut kasy po pachy, pall kasy po ptaka,a sorc kasy na hunta moze starczy...

Pitti
20-12-2007, 21:50
Nowe wymagania poziomwe run

A teraz popatrzcie co tu nie pasuje

IMO i dobrze i zle po I nie bedzie przykladowo 15 lvl sork albo druid z sd'kami latal i sie madrzyl, ale kto bedzie moje sd'ki kupowal? XD

Rotard
20-12-2007, 21:51
Az sie musialem lognac. Bo to co oni zrobili z ta gra jest koszmarem (:. Wszystko niestety sprowadza sie do komercji:
- Hmm > 40 lv to przewaznie FACC > trzeba ich udupic ;o
- +100 > wiekszosc uzaleznione dzieciaczki +12 (nie mowie all) > zawsze kupia PACC
- Teamy <40+ > ubija z lekkoscia +100, KTORY I TAK KUPI te Premmy > wiec trzeba udupczyc FACCow
:O musialem sie wygadac
ok. Definitywnie koncze z ta gra.

GL#HF!
@UP

IMO i dobrze i zle po I nie bedzie przykladowo 15 lvl sork albo druid z sd'kami latal i sie madrzyl, ale kto bedzie moje sd'ki kupowal? XD
No z pewnoscia ten 15lv z 15mlv~ (wiekszego nie zrobi bo soule, a jedynie bedzie spalal mane) sporo ci bedzie trzaskal tymi SDkami max 60?

Zychu3500
20-12-2007, 22:02
Tak więc przesadzili już zupełnie uhy nie dość że straciły, to od 24lvl?...porażka
Knight teoretycznie nie stracił bo 4mlvl wbijał 17-20lvl więc 4-7 lvl to na ih'ach pociągnie

No ale palek no...to nie będę sie wypowiadał

Jedyny plus jest taki jak piszecie, że 16lvl z sd'kami nie będzie latać i terroryzować...:baby:

de_stroyer
20-12-2007, 22:02
Znów coś dzieciom neostrady nie pasuje B)

Przecież używanie run na niskich levelach było nieekonomiczne, więc strzelanie z hmm przez postać poniżej 25 poziomu to była zwyczajna strata kasy. Dla mnie ta zmiana jest kosmetyczna i niewiele wnosi. Jedynym pozytywnym skutkiem jest koniec noobcharów z SDkami i jeżeli ktoś teraz będzie płakał i narzekał to jak najgorzej o tej osobie świadczy.

Dzieci neo niech spływają na ots :baby:

Rotard
20-12-2007, 22:08
Znów coś dzieciom neostrady nie pasuje B)

Przecież używanie run na niskich levelach było nieekonomiczne, więc strzelanie z hmm przez postać poniżej 25 poziomu to była zwyczajna strata kasy. Dla mnie ta zmiana jest kosmetyczna i niewiele wnosi. Jedynym pozytywnym skutkiem jest koniec noobcharów z SDkami i jeżeli ktoś teraz będzie płakał i narzekał to jak najgorzej o tej osobie świadczy.

Dzieci neo niech spływają na ots :baby:

UUuu dziecko sie odezwalo. Cfaniak kupil na allegro +100 i zaciesza, ze to go nie dotyczy. ;(;(;(:baby:

ps. Moze wytłumacze Tobie na przykladzie: masz 70 ms > nie opłaca ci sie expic z UE : O > no to ograniczenie 150 : O > tez bys byl napewno zadowolony : ). Ale tak nie zrobia bo to przeciez dla premmy

Bombeczek
20-12-2007, 22:08
Coraz Bardziej CipSoft Psuje Gre.

Pozniej nie bedzie ludzi żeby w to grać i co zrobi CipSoft?

Oni nawet nie umią myśleć .. ;/

Zał mi ich...

Bobjs
20-12-2007, 22:17
Przecież używanie run na niskich levelach było nieekonomiczne, więc strzelanie z hmm przez postać poniżej 25 poziomu to była zwyczajna strata kasy.

nie dla wszystkich. Niektorzy sobie kupują na niskich lvlach po 50cc na allegro i im to nieprzeszkadzało:P

rtoip7
20-12-2007, 22:18
CIPSOFT JEST DZIWNY!!
Żałosne,głupie, niech to wycofaja.
Co ma robić sorc z 20 lvl ktory chce użyć SD??!??!?!
10 lvl nie może użyc FFa. Najgłupszy pomysł wszystkich balansacji od czasu tibii ALFA!! ZDECYDOWANIE
nie dla wszystkich. Niektorzy sobie kupują na niskich lvlach po 50cc na allegro i im to nieprzeszkadzało:P
To niech sobie kupia postac 25lvl....

Massterralph
20-12-2007, 22:20
Ci ktorzy mowia ze wreszcie nie bedzie pk teamow, noobcharow, 15 lvl z sd zapraszam na non-pvp. A taki pk team moze zrobic wiele dobrego pod warunkiem ze jest przemyslany, wie kogo ma zabijac (chyba ze dla kasy) i w jaki sposob.

Spoon
20-12-2007, 22:24
teraz to już przegieli pizde

to co sie teraz dzieje z tibia to jest tzw tragizm romantyczny - jakakolwiek decyzje dotyczaca balansacji podejmie cipsoft, z góry jest to skazane na porazke. teraz wyjebali ostatki klimatu z tibii ;p

chyba czas konczyc kariere w tej grze

pozdrowki

Nie uciekaj z lekcji polskiego :). Tragizm romantyczny? WTF? To się nazywa: KONFLIKT TRAGICZNY... Goł Goł do szkoły :D

Topic: troszkę trudniej i już płacze, Polak, ot Polak...

Erhion
20-12-2007, 22:30
Hi hi ha ha ha hi hi

Jak dobrze, że w to nie gram.:D

de_stroyer
20-12-2007, 22:30
UUuu dziecko sie odezwalo. Cfaniak kupil na allegro +100 i zaciesza, ze to go nie dotyczy. ;(;(;(:baby:

ps. Moze wytłumacze Tobie na przykladzie: masz 70 ms > nie opłaca ci sie expic z UE : O > no to ograniczenie 150 : O > tez bys byl napewno zadowolony : ). Ale tak nie zrobia bo to przeciez dla premmy
Wyobraź sobie noobie, że nie kupiłem. Dla mnie to głupota płacić za postać. Wolę sam do wszystkiego dojść, przejść questy, chodzić na hunty, poznać kumpli i razem z nimi chodzić w jakieś niebezpieczne miejsca. Jeżeli chodzi o UE to przecież ma ograniczenie levelowe i nie wystarczy kupić premmy żeby go używać, więc nie rozumiem o czym mówisz... Do 45 poziomu da się dojść w jakieś 6-8 tygodni grając po kilka godzin codziennie ale bez przesad typu zarwane nocki, wagary. Do 60 poziomu można już spokojnie dojść w 12 tygodni. Z tego wynika, że dla normalnego gracza te wymagani levelowe nie będzie sprawiało żadnego problemu bo on nie ma zamiaru swojej postaci rokować, wręcz przeciwnie będzie ją rozwijać i odkrywać nowe możliwości. Wystarczy odrobina wytrwałości i cierpliwości, a da się zrobić fajną postać.

Płacząc za tym, że noobcharem nie będzie mogli strzelać z SD udowadniacie ile tak naprawdę graliście w Tibie. Pewnie doszliście do max 20 poziomu i się wam znudziło no to ciach SDki -> pekowanie -> rokowanie red skulla = po prostu zajebista zabawa dla dzieci neostrady.

Romek920
20-12-2007, 22:37
tibia to coraz wieksze gowno, zaraz zrobia ze eq tez bedzie od lvla idioci.....

Niestety ale niektore itemy sa juz od lvl... :/ Dla mnie jest to idiotyzm, ale coz damy rade... xD dobrze ze nie gram druidem albo sorcem bo bym mial maly dylemat jakie eq nosic

sallceson
20-12-2007, 22:39
A ja się cieszę, jedno z niewielu mądrych posunięć CIPsoftu

W sprawie Pk TEAMÓW, teraz liczy się nie ilość ale jakość - będzie o wiele wiele mniej pkteamow ale o wiele silniejszych

Smerfu
20-12-2007, 22:45
i nad czym tak placzecie?ze niby nikt grac nie bedzie?;)
jakos z miesiaca na miesiac widze coraz wiecej osob srednio online,
ze sdkow nikt kupowac nie bedzie? wydawalo mi sie ze glownym odbiorcom sdkow sa hlvle a nie jakies 10 nooby spod dp, a po co ma 20 lvl uzywac sd? napewno na huncie z sd nie zarobi, to poprostu koniec ery team pk, noob trapow i mage bomb ;)

Thomi
20-12-2007, 22:48
gram 3 lata w tibie i jeszcze tak głupiego posunięcia się cipsoftu jeszcze nie widziałem
przez ostatnie pół roku grałem w tibie tylko z powodu pkowania ponieważ nie chce mi sie już expić tak jak kiedyś
szliśmy w 8 osób i padały 100+ lvle teraz to możemy pomarzyc o zabiciu 60 sorca

dziekuje za to cipsoftowi...

Vashuna
20-12-2007, 22:50
hehe... Dla mnie bardzo dobry pomysł - skończylo sie czasy kiedy byle jaki 25 lev zadawał obrażenia po 165 w smoka(Biorąc pod uwage że teraz sd ma 2x strzały) Botterzy, dzieci Neo i zwykłe noobki znowu płaczą, Ci co maja troche rozumu w głowie widzą w tym zalety, jak zawsze. Według mnie pomysł bardziej na + niż na -

lord of mag
20-12-2007, 22:55
Zamiast marudzic wezcie sie do roboty i nabijcie ten cholerny 45!
Sadze ze to bylo dosc nie przemyslane "udoskolenie" tibii...
http://img356.imageshack.us/img356/3628/anty5cz.gif

..::QRAS::..
20-12-2007, 22:58
mi sie wydaje ze mozna bylo podniesc wymagany poziom magiczny a nie lvlowy ...

frick
20-12-2007, 23:04
Pipy cieszycie sie ze koniec z pk team ? a wlasnie to oni dodawali emocji tej grze... I teraz lipton
Srasz sie pkerow? to sie naucz w ta gre grac a nie !

Exodus
20-12-2007, 23:05
To jest bardzo dobry pomysł. W erze słabego leczenia palków i knightów bardzo łatwo było ich ubić noobcharami, więc trzeba było coś z tym zrobić. Obecnie po tym update juz całkiem straciłem chęci do gry, ale to posunięcie uważam za jedno z lepszych w ostatnim czasie.

Rybzor
20-12-2007, 23:06
Hyhy, już nie będzie gromadki 30 lvlowych sorków spamujących sdkami zabijając przy tym h lvle ;).

Co do zmian w runach, dla mnie to bez znaczenia, skoro mam 80 lvl. Imo dobre posunięcie.

Nieugiety
20-12-2007, 23:12
Śmiać sie chce. Dobrze, ze już dawno skończyłem z tym gównem ;]

Master'su
20-12-2007, 23:20
Witam All

Sam gram Druidem na Pacc i mam 25lvl i promocjie. I jesli hodzi o to ze 25lvl nie zbije 60lvl to dno wystarczy team z 3x Osoboami i git.
Jesli hodzi o SD to co smutno ci ze ( Cip )-Soft dodal na 20lvl nie morzesz walic a po co ci wasta ???
Dla mnie git !!!

Wiem Wiem Mam Bndely Orotgrfaiczne (Jesli to przeczytales sprawdz czy dobrze :cup: )

sebito2000
20-12-2007, 23:21
Co za bezsensowne ograniczenie!!

Dzisiaj rano postanowiłem ze wybiorę sie na małe pk moim evul 22 sorce.
Zakupiłem HMM,SD,GFB i ruszyłem w poszukiwanie potęcjalnej ofiary.
Wchodzę do 1 kopalni dwarfow widzę pełno dwarfow, solidierow i inny shit, więc postanowiłem walnąć GFB naciska, a tu guzik, nic sie nie dzieje :D Naciskam HMM i tez nic :baby: Mysle sobie chuj z tym, wychodze z kopalni, widzę jakiegoś 20 druida zaczynam go walić z wanda, jak mial yellow hp naciskam SD i kurwa nic WTFX( dopiero pózniej zauważyłem napis you lvl ist low czy jakoś tak:o No i na tym skończyła sie moja przygoda z pk low lvl, chyba najlepsze co było w tibii ;(

Marczio
20-12-2007, 23:30
Ilosc graczy nie zmieni sie a to oznacza ze kolejne, absurdalne pomysly beda wchodzic w "zycie" i nic na to nie poradzi stara gwardia ktora bedzie pisac complainy albo konczyc. Niestety ta gra przestaje byc atrakcyjna tak jak byla kiedy ja w nia gralem czyli 7.5 bodajze.

Angel of Death
20-12-2007, 23:31
Dno bagno szambo i metr gówna ... x_X

TheCriss
20-12-2007, 23:34
Wg mnie to dobrze i źle , że dali ten wymagany poziom lvl

Źle , ponieważ:

Jak userzy up, to prawda , że głupio zrobili robiąc ten lvl. Dzisiaj znalazłem bp hmm i chciałem użyć ale dupa , za mały lvl mam :) ( 16 dopiero )

Dobrze, ponieważ:

być może zmniejszy pk'erstewo i chwalenie się sd :) więc dla mnie to jest tak 5/10

borekziom
20-12-2007, 23:34
Jeszcze do niedawna uważałem ze update nie był taki zły ale po tym co zrobili to przegięcie.

i00n
20-12-2007, 23:47
No w reszcie nie bede patrzec jak mi 20 mag wycina za 150 z sd :| wole juz pasc od 45 lvla niz uciekac jak ciota przed 20 lvlem...

piotrinho
20-12-2007, 23:58
A niech mi ktoś powie , co będzie z Katana Room Quest na rooku ?
Jak wiemy potrzebny jest do jego wykonania Antidote Rune.. (Przynajmniej dla zwykłych ludzi "przechodzących rook'a).

No cóż po tej zmianie będzie trzeba sięgać po life fluidy =/ (Oczywiście nie mówię tutaj o Rookstayerach , ponieważ na 15 lvl'u już można używać runek ;))

Topic@

Oczywiście na mainie nie mam żadnych zastrzeżeń , ponieważ nie nawidze 20 lvlowych pk z sd'kami w łapie :<

i... pozdr.

Bobjs
21-12-2007, 00:08
Tylko czekać na letnie update. Ale aż strach pomyśleć co bedzie zmienione ^^ oby sie postarali:)

Rotard
21-12-2007, 00:25
Ilosc graczy nie zmieni sie a to oznacza ze kolejne, absurdalne pomysly beda wchodzic w "zycie" i nic na to nie poradzi stara gwardia ktora bedzie pisac complainy albo konczyc. Niestety ta gra przestaje byc atrakcyjna tak jak byla kiedy ja w nia gralem czyli 7.5 bodajze.
Pobawie sie w wrozke :) Next update: SD tylko dla Premmy account :O ! GL, zj3bali kompletnie ta gre.

Talib
21-12-2007, 00:30
Witam.

Cóż. Dzisiaj, jak co wieczór wybraliśmy sie na mały połów. 4 osoby 25 - 35 lvle. Nie jestesmy osobami, z tych co na chama ciskaja sd (chociaz po update, jest to mozliwe z uwagi na cene i ilosc sd :]) i spamuja, raczej wolimy trap, summony, combo :"). Jest potencjalna ofiara! 54 najcik expiacy na dragu! Szybki trap. Summony. Odliczanie combo na ventrillo:
3. 2. 1. Juz w myslach widzialem ten piekny obraz latajacych sd'kow.. I co? I Chuj.. Your level is too low :). W zyciu sie tak nie w*****lem na Tibie, jak dzisiaj.

CipSoft, tym posunieciem zniszczyl, to za co jeszcze bylem wstanie zalogowac sie w Tibie - Zabijanie ludzi. Coz, problemem nie jest wlaczyc bota i wbic 45 lvl, wiec chyba tak zrobie, przynajmniej moja sila wzrosnie (Wiecej many, wieksze obrazenia). Pk teamy ciagle beda, tylko, ze o wiele silniejsze. Tyle.

-TaLib:)

Medivh Shady
21-12-2007, 01:00
I bardzo dobre posuniecie , wreszcie skonczy sie era magebomb z noob charow. A co do waszych narzekan hm.. szkdoa mi slow , raz ze 3/4 z was i tak nie uzywa run tylko wanda albo roda wiec po co te gadanie.

Michael Rzotkiewka
21-12-2007, 01:15
Uwaga..
Tibia za rok:
Zarzadzeniem cipsoftu jest wprowadzenie poziomu dla eq, cipsoft chce uniknac sytuacji, gdzie 8lvl lata w k legsach. Dodatkowo czesc itemow moga uzywac tylko ludzie z PACC.
Tibia za 2 lata:
Zarzadzeniem cipsoftu jest wprowadzenie dla paccow opcji, gdzie postac sama chodzi, otwiera potowry i zbiera loot (nie nazywajmy rzeczy po imieniu, to wcale nie cave bot). Ma to na celu ulatwic granie w spolecznosci tibijskiej, zeby nikt nie czul sie poszkodowany oraz zeby jak najwiecej osob kupilo pacca. Wszystkie postacie na mainie jesli nie maja pacca, aby nosic eq musza miec wykupiona zgode na to tj 5euro/miesiac.
Tibia za 3 lata:
Z roku na rok tibia jest coraz ciekawsza i niesamowita, liczniki bija wszystkie mozliwe rekordy, servery totalnie padaja, cipsoft nie inwestuje w nowy sprzet poniewaz najawazniejsza jest kasa. Dodatkowo aby zwiekszyc popularnosc tej gry cipsoft wprowadza szczesciokrotne zwiekszenie ladunkow w runie. Dzieci nie majace wiecej niz 11 lat przejmuja wladze w tibii, okradaja rodzicow aby zdobyc kase na pacca. Prawdziwy, stary tibijczyk wychowany na pvp w tibii 7.5 nie znaczy juz nic. Zostal zmiazdzony przez cipsoft.

lycha_ziom
21-12-2007, 01:47
jestem bardzo szczęśliwy skończy się 5 noobów zabijających 80rp/ek/ms'a bo nie moga sie wyleczyć lub mają za mało hp ,wielki + dla CipSoftu
nikt Wam nie karze w to grać jak się nie podoba zmieńcie grę...

Beli
21-12-2007, 01:51
Wyobraź sobie noobie, że nie kupiłem. Dla mnie to głupota płacić za postać. Wolę sam do wszystkiego dojść, przejść questy, chodzić na hunty, poznać kumpli i razem z nimi chodzić w jakieś niebezpieczne miejsca. Jeżeli chodzi o UE to przecież ma ograniczenie levelowe i nie wystarczy kupić premmy żeby go używać, więc nie rozumiem o czym mówisz... Do 45 poziomu da się dojść w jakieś 6-8 tygodni grając po kilka godzin codziennie ale bez przesad typu zarwane nocki, wagary. Do 60 poziomu można już spokojnie dojść w 12 tygodni. Z tego wynika, że dla normalnego gracza te wymagani levelowe nie będzie sprawiało żadnego problemu bo on nie ma zamiaru swojej postaci rokować, wręcz przeciwnie będzie ją rozwijać i odkrywać nowe możliwości. Wystarczy odrobina wytrwałości i cierpliwości, a da się zrobić fajną postać.

Płacząc za tym, że noobcharem nie będzie mogli strzelać z SD udowadniacie ile tak naprawdę graliście w Tibie. Pewnie doszliście do max 20 poziomu i się wam znudziło no to ciach SDki -> pekowanie -> rokowanie red skulla = po prostu zajebista zabawa dla dzieci neostrady.

Mialem juz nie postowac na tym forum z pewnych wzgledow lecz jak czytalem wypowiedz powyzej cytowana to nie wytrzymalem niestety...
"Z tego wynika, że dla normalnego gracza te wymagani levelowe nie będzie sprawiało żadnego problemu (...)" Normalni gracze byli na tibii 4.0, 5.0, 6.0, zaczeli odchodzic na tibii 7+ i chyba w tym momencie najwiecej normalnych graczy opusci ta gre z zalem i niesmakiem. To co roznilo Tibie od innych gier to to, iz byla oryginalna i jedyna w swoim rodzaju z gier mmorpg zachowana w starym tradycyjnym stylu, z dobrze rozbudowanym, wymagajacym nie lada zrecznosci w pvp, pvm. To roznilo w najwiekszym stopniu Tibie od innych gier lecz jak widac CIPy tego nie zauwazaja, bardziej im zalezy na szybkim zarobieniu kasy na "nowoczesnych dzieciakach bez mozgow" niz na zrobieniu czegos w "oldskulowym" stylu co przyciaga bardziej starszych, lub bardziej zrownowazonych, rozwaznych graczy. Tibia sprowadza sie do komercyjnych produkcji typu World of Warcraft i dazy do bezmyslnego klikania klawiszy i wbijania lvli. Tylko patrzec kiedy Tibia bedzie w 3D. CIP soft powinien sie juz zaczac zastanawiac nad zmiana nazwy dla owej gry.
Nastepuje koniec rdzennych graczy, ktorzy z niegdys najwiekszym trudem wbijali 100 lvl, ktory w tej chwili mozna zrobic bezmyslnie klikajac hk.
Aha... co do obslugiwania run od lvla to i tak gów*o zmienia w tej grze, za dawno programisci Tibii poddali w walce z boterami.

@all
powodzenia w dalszej "grze"

soso
21-12-2007, 01:51
No to lipa niezła a ten update zapowiadal sie tak fajnie :(

Teraz juz 25 vs 25 pall to juz chyba bez szans jest sorc :(bez sd i gfb...

Już nie gram w tibie szukam innych gierek...

Gonzo
21-12-2007, 02:19
Dobre czasy Tibii 7.4 nie powrócą. Niestety.

Kolejny zje... pomysł Cipów.

Dragon'Reds
21-12-2007, 02:27
nie....
teraz to już przegieli wała....
powiedzmy że, bije sie drut (30 lvl) z palem (30 lvl)...
palek jak wiadomo na dobrych skillach drut to żaden problem... mogę sie założyć że, będzie w niego siekał po 60+ a takiemu biednemu druidowy do obrony zostało mu tylko hmm i uh lub coś w tym stylu.... z hmm drut będzie walił po 35 na 33 mlvl więc moim to update to jest JEDEN WIELKI SZAJS... -.-
mieli zrobić balans profesji a jak widać to teraz bardzo obniżyli możliwości ofensywne i defensywne druta i maga...X(

Librys
21-12-2007, 06:59
Wg mnie to dobrze i źle , że dali ten wymagany poziom lvlowy do run.

Np. na no-pvp (Świat noobów :) to takie wprowadzenie to totalna porażka tam niema pkersów itd.I jak tam expic? żal. Ale np na pvp to niezły pomysł wejdzicie sobie na YouTube i se dajcie pk team normalnie takich 6 noobów 20-30 lvl
mogło zabic jakiegoś doświaczonego gracza :) dajmy na to 60 lvl pallek słaby def itp.Wiele ludzi robi tak, że ma 100 lvla+ i noob chara 20 lvl + to daje noob charowi dnt.100k noob char kupuje ileś tam bp uh,sd,itd. i jedzie z tym koksem (pkowanie) do zabawy a teraz nie i gites :D:D

Ujo
21-12-2007, 07:07
żal mi cipsoftu niszczą całą gre have fun a tibia i jeszcze sie dziwią że
gra coraz mniej ludzi w tibie.
ciekawe kiedy bedzie napis jak bedziemy chceli wejsc do dziury na terenia facc sory you dont have premium account
pewnie niedługo pacce będą mieć loot x 3 Exp x 2 będa mocniej walić i dotego f atacka będą mieć

Rybzor
21-12-2007, 07:20
Uwaga..
Tibia za rok:
Zarzadzeniem cipsoftu jest wprowadzenie poziomu dla eq, cipsoft chce uniknac sytuacji, gdzie 8lvl lata w k legsach. Dodatkowo czesc itemow moga uzywac tylko ludzie z PACC.
Tibia za 2 lata:
Zarzadzeniem cipsoftu jest wprowadzenie dla paccow opcji, gdzie postac sama chodzi, otwiera potowry i zbiera loot (nie nazywajmy rzeczy po imieniu, to wcale nie cave bot). Ma to na celu ulatwic granie w spolecznosci tibijskiej, zeby nikt nie czul sie poszkodowany oraz zeby jak najwiecej osob kupilo pacca. Wszystkie postacie na mainie jesli nie maja pacca, aby nosic eq musza miec wykupiona zgode na to tj 5euro/miesiac.
Tibia za 3 lata:
Z roku na rok tibia jest coraz ciekawsza i niesamowita, liczniki bija wszystkie mozliwe rekordy, servery totalnie padaja, cipsoft nie inwestuje w nowy sprzet poniewaz najawazniejsza jest kasa. Dodatkowo aby zwiekszyc popularnosc tej gry cipsoft wprowadza szczesciokrotne zwiekszenie ladunkow w runie. Dzieci nie majace wiecej niz 11 lat przejmuja wladze w tibii, okradaja rodzicow aby zdobyc kase na pacca. Prawdziwy, stary tibijczyk wychowany na pvp w tibii 7.5 nie znaczy juz nic. Zostal zmiazdzony przez cipsoft.
HEHEHE, a tibia za 10 lat? powiedz plx

Z lekka śmieszy mnie ta gromadka 15 lvlowych ludków, którzy tylko narzekają i narzekają na wszelkie zmiany.

duger
21-12-2007, 07:46
tibia schodzi na psy coraz to nowe update psują tylko klimat gry

Andrealfus
21-12-2007, 08:09
omg... ale najwiecej z tego sd expiliscie (8-45lvl)!!! a co do pvp to dlaczego 20-50lvl ma sie rownac z 90-150? Pvp w tibi zawsze bylo kulawe ale nigdy nie rozumialem dlaczego 50vl moze rownac sie z 2-3 razy wyzszym, teraz przynajmniej usuna tych noob pk myslacych ze jak walnie mi sd za 150 to jest guru

SkateElement
21-12-2007, 08:19
Elegancko, stop mass logom noobów.

Farr
21-12-2007, 08:31

niektóre nowe itemy już są od określonego lvla i dla określonych profesji o.0

Zyggy
21-12-2007, 08:44
Noo, Tibia teraz to nie coraz to większe gówno, tylko coraz ciekawsza gra, w której mniej cię będzie to all wkur*

STOP NOOB PK TEAMS...

ShiVa7
21-12-2007, 09:20
Jak widzę co ludzie piszą na temat tej zmiany to ogarnia mnie śmiech.

"Kto teraz kupi moje sd?!?!?! ;(" -45+ sorc, który nie ma czasu wbijać mlvl.

Dla mnie to dobra sprawa, bo grając na świecie pvp nie muszę już uważać na chodzące grupy typu 3x 19 lvl.

Nie rozumiem też ludzi którzy w ogóle używają sd na 20 lvlach ? Radocha, szpan przed dp, że w gościa strzeliłem za 89?

Sorc do 45 lvlu bierze rózgę w łapę i kosi takie potwory by nie mieć waste więc nie rozumiem dlaczego tyle płaczu? Rozumiem szpan przed kolegami z bloku obok i przechwałki na guild czacie że ubiłeś draga na 18 lvlu. Tylko po co to wszystko.

Palkowi dali teraz nowe speary więc by nie mieć dużego waste też spokojnie dobije spokojnie taki lvl latając ze spearami i tarczą bo "skille to podstawa".

Knight jak już ktoś powiedział, spokojnie na ih'ach pociągnie , a jeśli nawet komuś to przeszkadza to przecież w sklepach widnieją na półeczkach health potiony.

Druid chyba ta sama śpiewka co z sorcem tylko szybciej wbije ten 24 by sobie uh porobić i sprzedawać to 70+ pallom, sorcom czy też druidom.

Bo jak już pisałem z doświadczenia wiem że ludzie na wysokich lvl'ach kupują runy bo nie mają czasu stać i wbijać mlvl.

Rozumiem ludzie że będzie wielu brakowało tego pk'owania na 20 lvlu postaci z lvlem 4 razy więszym. Ale może w końcu zacznie się większe expienie i więcej normalnych Graczy, a nie jak do tych czas zmasowane dzieci szukające okazji by ubić komuś bez winy i przyczyny postać. Więc nie rozpaczać i brać się do gry.

Napisałem to bo ja to tak widzę i wcale nie skłaniam nikogo do gry, tylko czasem pomyślcie co piszecie, a teksty typu "żal żal gówno co zrobili" zostawcie dla Siebie bo za miesiąc, dwa znów będziecie mieli pretensje że Brazole przedstawiają nas na youtube jako największe nooberstwo.

Tensz-in
21-12-2007, 09:39
HEHEHE, a tibia za 10 lat? powiedz plx

Z lekka śmieszy mnie ta gromadka 15 lvlowych ludków, którzy tylko narzekają i narzekają na wszelkie zmiany.

Smiesni sa raczej ci, ktorzy poczuli wiatr w skrzydlach, bo pk team ich juz nie pojedzie, a niestety sami nie mogli sobie poradzic z banda 20 lvli. Zreszta wielkiego problemu nie ma wbic 45 lvl.

Co do tematu to biorac pod uwage normalnego gracza to nic nie zmienia (no moze hmm i gfb zjebali), biorac pod uwage pk, to totalnie niszczy.

Zmiana jednym slowem zjebana.

I jeszcze jedno do tych co sa tacy uhahani ze pk teamow nie bedzie. Jak jestescie takie łajzy to Calmera i Harmonia czeka. Wielu graczy dochodzi do wysokiego poziomu bez marudzenia i za przeproszeniem pier*olenia farmazonow jak im to zle i niedobrze bo low lvle pkuja.
I jeszcze do tych co sie ciesza ze wkoncu ich 20 lvl nie "pojedzie" z sd za 150 jak ktos powiedzial. Wiadomo, dmg z bajki o misiu puchatku, ale pomijajac to, sam sobie kup sd i jego pojedz, a nie placzesz jak lejba ze drugi ma lepiej czy jest lepszy.

Pozdrawiam :)

Depeszowiec92
21-12-2007, 09:55
Dno, a tak fajnie zapowiadało się to update...

Na szczęście i tak już w to nie gram ;D

Ja też:P

@topic
Mam mieszane uczucia :| ale co mi tam jak wowa kupiłem, czyli bye bye tibia

Zonta
21-12-2007, 09:57
ej kiedy oni maja zamiar to wpowadzic ja wczoraj walilem typa z sd a mam 40 lvl i 39 lvlm

matecki
21-12-2007, 10:05
To oznacza koniec mage-sd-bomb : > (kilkunasto levelowymi charami)

Ashlon
21-12-2007, 10:12
Sorry, ale nie widze balansacji, gdy przed updatem knight na 150lvlu spokojnie podchodzil do grupy 5-8pkrow, z czego polowe wybil, bo druga polowa zwiala. Zal patrzec, jak teraz taka osoba moze pasc od takich charow. Wg mnie zmiana na plus.

nairdan1994
21-12-2007, 10:26
Uwaga..
Tibia za rok:
Tibia za 2 lata:
Tibia za 3 lata:

Hehe :D to lubie a nie jakies kłótnie 10 latków.

@Topic: Ograniczy to zdobywanie Katany na Rooku z czego się cieszę, bo to lepiej dla Rookstayerów. Ogólnie podoba mi się ten pomysł. Kumpel daje noobkowi z 10 levelem UHy i jaki to ma sens? Dodatkowo jestem za wprowadzeniem ograniczenia levelowego na itemy.

Harpun
21-12-2007, 10:29
W WoWie wszystko jest od lvla i nikt nie narzeka.

Slide_Aurea
21-12-2007, 11:27
Ta? to od jakiego lvla jest MPA
Mpa jak narazie niema ograniczenia lvl'owego, ale jak dla mnie to tylko kwestia czasu...

Weapon's mają ograniczenia lvlowe, pozatym po upie jest cały Lightning, Magma, Terra set który też ma ograniczenia lvlowe...

Co do sd... jak dla mnie dobrze =)) Sporo osób już pisało, nie będzie massnoobchar pk, gdzie padały 100 lvle+ tylko dlatego, że przez heal potiony nie szło się wyuchać...

eloMurarz89elo
21-12-2007, 12:17
A wiecie co jest w tym najlepsze??:)
To ze cipy nie poinformowaly o takich waznych zmianach w zapowiedziach o update'ach (a o takich pierdolach jak plaza nowe potwory typu 'cat' caly czas gadali)tak samo sprawa z chodzeniem po potach tez nic nie mowiono i przez te 2 sprawy tibia calkowicie sie zmienila juz nie bedzie MEGABOMBY przez nobchary lub SD combo przez noobchary bo 45 lvl to jednak troche duzo jest nie bedzie zabijania botterow przez ich trap oraz wykorzystywania potow w wojnach teraz to ja moge se zrobic postac na npvp ustawic tibia auto skonfigurowac i nawet cavebota ustawic na ratach xD i bic je calymi dniami to nawet z czegos takiego bym zrobil duzy lvl wiec jak chcesz uzywac SD to bottujesz do 45 lvlu i bedziesz mogl SD uzywac -_-

Sory za chaotyczny zapis ale nie mam sil poprostu :D

EDIT
AHA jeszcze powiem tyle ze to wszystkie "poprawki" Cipsoftu w tibia jak potiony zamiast UH teraz to mlvl jest niepotrzebny chyba ze chcesz uzywac mwalli bo nie masz czym trapowac oraz wprowadzenia aimbota w tibi i wogole jeszcze inne rzeczy:D

KoSzaLiniok
21-12-2007, 12:26
Plus:
Skończy sie bezsesnowny pk tj. cztery 16lvl z sdkami i różdżkami zabijający 30 lvle.
Minus:
Czyli teraz na 15lvlu będę mógł chodzić tylko z różyczka? i śmiesznym fire fieldem? LMAO.

Lux19R20teR
21-12-2007, 12:51
Usunęli możliwość trapowania Potami-Przeżyje.
Niedawno Lvle na bronie-też porażka, lecz niektórym nie robiło to różnicy
Ale teraz te lvle na runy, normalnie szkoda mi ich :/

Odeszły czasy Skillu PK(dawno), odeszły czasy PK teamów...

Pozostaje tylko granie na OTSach z expem 2/3x.....

@edit : widzę, że dla niektórych PK teamy były bez sensu, widocznie popadaliście od low lvli ;>
Myślę, że dla większości graczy RPG liczy się PVP i niektórzy tylko dla tego grali w tibie(low lvl PK) bo jest to, a raczej była bardzo ciekawa rozrywka :)

@Down : widzę kolejnego Pro playera, który myśli, że udzielają sie tutaj same 20lvle

IntoTheRain
21-12-2007, 12:51
turlac sie od tego:D
hah sracie sie o to ze na 20 sd nie mozecie miec? to dajcie mi Dragon Lance od 25 i bedzie po rowno lol a 1/2 osob co smeca to low lvle ktore z trudem do 15 mlvl dochodza...po co piszecie skoro was to i tak nie dotyczy?pozdro pocwiczcie lepiej, bo zauwazcie ze knight tez musi poczekac nim bedzie mial dobrego chama w lapie:) i w ten sposob jest po rowno...w koncu;D GW Cip:cup:

a zreszta wszyscy chca wszystko latwo szybko i przyjemnie...wszystko odrazu...zapracuj dzieciaku na swoje a nie placzesz na forum Yo
#up
az Ci zacytuje ok? wkleje Ci jeszcze raz skoro masz problemy z odnalezieniem tego na poczatku tekstu oke?" 1/2 osob co smeca to low lvle ktore z trudem do 15 mlvl dochodza..." juz ok? same 20 lvle? dopowiadasz sobie cos chyba, i nie napisalem ze jestem pro i nie wiem po czym wnosisz man wiec poluzuj rzepy albo znajdz mi jakis argument k? no wlasnie.

Rotherdamie
21-12-2007, 12:53
Knighci maja swordy, axe i cluby tez na lvl i to jest ich broń.
Bronia magów natomiast sa m.in runy.

Aby odpowiedno zbalansować profesje Cipsoft poczynił krok do przodu moim zdaniem ,bo sprawił ,że i jedna i druga strona nie dostanie dobrej broni w zbyt krótkim czasie co bedzie miało pewny wpływ na przebieg walki w wyrównanych szansach.

Zagrożenie natomiast to pallkowie ,bo bija na dista jak magowie ale oni wyrabiaja sobie skill nie lvl, który wbic jest trudniej dla niektórych.

Druidzi za to teraz moga leczyc sie exura i uhami. Siła exury jest znacznie potezniejsza niz kiedys co sprawia ,ze nie padna za szybko o ile zdaza sie uhnac lub exurnac. Knight i pall (ten tylko przez jakis czas) musi ciagnac na ihach albo na heal potionach co oznacza ,ze wbijanie mlvla knightem i pallem nie bedzie miało wiekszego znaczenia.

Za to Druidzi i magowie do 45 lvla nie maja nic specjalnego do ataku , a przecież najlepsza obrona jest atak. Co im zostało? HMMy? Ice wave? Avalanche?
zal
Chciałem przeniesc sie na pvp aby sie rozerwac i odpoczac od noobostwa Nerany. Jednak sytuacja wyglada tak ,że jakis hlvl bedzie chcial mnie pknac ,a ja nawet sie nie uhne ani rozpaczliwie sdkiem nie rzuce.

Moim zdaniem teraz powinni zrobic bronie dla pallkow na lvl np: crossbow od 40, bow od 30 , a do 30 speary... Do tego tez amunicje na lvl i utrudnic mu wbijanie skilli dista (zeby wbijał tylko 2 razy szybciej niz knight np. sworda)
Zas magom dac troszeczke wiecej czarów ofensywnych i runek , a knightom wzmocnic atak lepszych broni.
Najbardziej mnie wkurza to ,że gdy rzucasz niewidzialnosc pk cie widza. Powinno byc tak ,że znikamy jak stalker i widzimy zielony kontur naszej postaci ,a inni widza nas jak stalkera (czyli w ogóle) i tylko czar ,który pozwoliłby łamac niewidzailność przez np 30 sek. mogłby im pomóc nas zobaczyc. Ale by była w pk frajda.
P.S
Ostatnio dedłem przez kicka. I jak w ta gre grac?

Angel of Death
21-12-2007, 13:23
Zniszczyli najlepszą rozrywkę w tej grze czyli PKing ...

Zabijec
21-12-2007, 13:26
Co ini se myślą???Te runą lecznicze i inny są potrzebne małym aby mogły lvle wbijać łatwo!X(Zara chain armor bedzie od lvla.I wogule zrobią expowiska od lvl n.p. dwarf od 10 lvl!Knightów to z runami mniej dotyczy aleultimate healing rune

Zabijec
21-12-2007, 13:28
Racja ale thais na amerze ciągle będzie tym śmierdziało:(

tyra22
21-12-2007, 13:45
X(NIE NO teraz przesadzili troche sd od 45lvl wiecie co to teraz wolegraci
w runscape

Nave1234
21-12-2007, 13:50
cipsoft przegieło z tą zmianą że runki wymagaja wiekrzego lvla
hmm 25 lvl.... i sd 45 lvl no ja pier.. niedosc ze sorc i druid niemoga sie teraz bronic np przed jakims palkiem albo kinem to to bedzie wygladalo tak pall bedzie jebac sorc i druidowi po 80 a oni mu jedynie z hmm po 25 i z roda albo wanda po 20

a co do pkteamow to ile taki 20 lvl jebnie 100+ ek ?? z 70 nawet 10 pkerow nie zabije kina na 100+ bo kina ma na takim lvlu 1000hp+ i wogule taki kina zabije 20 lvl 4-5 ciosami albo i nawet mniej

co do expa jak se sorc/druid lazi powiedzmy na poh expi sobie a mu jakis high lvl zluruje gsa albo draga to sorc/druid na 30 lvl moglby sie obronic przed gsem/dragiem za pomoca sd wlaczy se utamke i strzeli z 6 razy z sd i po klopocie moze se expic dalej

wracajac do runek to widze tu + i -
+ sa takie jest wiecej strzalow w runkach wiec sorc/druid niemusi targac ze soba 4bp hmm tylko 2 bp hmm albo 3 bp sd tylko 1 bp sd dzieki temu sorc/druid ma wiecej cap i moze dluzej przebywac na respie

- sa takie , ze runki wymagaja wyzszego lvla hmm 25lvl uh 24 lvl sd 45 lvl i sorc/druid ktory ma 25 lvl nie obroni sie nawet przed 15 palkiem ktory wbije se skile 75 dist , wczesniej mogl sie bronic za pomoca sd a teraz musi sie meczyc az do 45 lvl zeby kozystac z sd , a za pomoca hmm albo gfb duzo sie nie obroni

i h....j jak dla mnie to ta zmiana z wymaganym lvl do runek jest do dupy.... X(X(X(X(

matij
21-12-2007, 14:01
Tak ale jesli sie zbierze taki pk team (bongo team-->iridia) 20-40lvle i chca zabic jakiegos zlego czlowieka to co maja robic?! My nie jestesmy jakims tam pk teamem, my jestesmy sila liczaca sie na serwerze a przez te madre pomysly Cipsoftu to bedzie nasz koniec. Kolejne wielkie GZ dla autorow...

to przebija nawet leczenie knightow i palkow

kiedyś tibia była dużo fajniejsza bo niebyło tylu głupich pomysłów

Frogger
21-12-2007, 14:02
wszystko jest ok...

TYLKO CO Z ANTIDOTE NA ROOKU ??????????:D:D:D

matij
21-12-2007, 14:12
Plus:
Skończy sie bezsesnowny pk tj. cztery 16lvl z sdkami i różdżkami zabijający 30 lvle.
Minus:
Czyli teraz na 15lvlu będę mógł chodzić tylko z różyczka? i śmiesznym fire fieldem? LMAO.

tibia.pl powinna temu zaprotestować i znieść te poziomy na broń ,pancerze a na runy niech bendzie jedynie poziom magiczny tak jak było przedtem

i bardzo dobrze,koniec z pekerami.Aha rozumiem,fajnie było zabijać 150 lvl noob charami wiem,ale nie dla wszystkich.

nie wiesz co mówisz ta gra staje sie coraz nudniejsza i bez sensowna

noo, pk powinno być bo to jest duża część tej gry a z tymi poziomami to niech ich h*j strzeli

Usunęli możliwość trapowania Potami-Przeżyje.
Niedawno Lvle na bronie-też porażka, lecz niektórym nie robiło to różnicy
Ale teraz te lvle na runy, normalnie szkoda mi ich :/

Odeszły czasy Skillu PK(dawno), odeszły czasy PK teamów...

Pozostaje tylko granie na OTSach z expem 2/3x.....

@edit : widzę, że dla niektórych PK teamy były bez sensu, widocznie popadaliście od low lvli ;>
Myślę, że dla większości graczy RPG liczy się PVP i niektórzy tylko dla tego grali w tibie(low lvl PK) bo jest to, a raczej była bardzo ciekawa rozrywka :)

@Down : widzę kolejnego Pro playera, który myśli, że udzielają sie tutaj same 20lvle

wszyscy z cipsoft to tempe strzały

Mefisto of Deth
21-12-2007, 14:17
Ehhhh Jestem załamany posunięciem Cipsoftu;
Dobre strony:
-Nie będzie pkteamów [Chociarz lubiłem jak wpadali po mnie lekarstwo na nudę :) ]
- Knighciki nie będa płakać że 20 lvl sorc zabił go z sd :P
Złe Strony:
- Sorc i druid gorszy w PvP
- sd od 45 lvla :/

SirDamian
21-12-2007, 14:36
Jeśli CipSoft nazywa to balansacją profesji to ja im współczuję... W letnim update ulepszyli rycerzy i paladynów ( co druga po tamtym update osoba, którą spotkałem to był rycerz albo paladyn ). Teraz ich udupili i ulepszyli na nowo druidów i magów. Ta gra stała się czystą komercją i niczym więcej. Oni udupili słabszych graczy, ponieważ słabsi gracze to przeważnie FACC. A gra ta niedługo pewnie będzie płatana tak jak Ragnarok czy WoW...

Wojtach545
21-12-2007, 15:15
exury zjebali na 40 palki mi exura gran 120 leczy zalosne

Rotard
21-12-2007, 15:24
Plus:
Minus:

Jak padles na 30lv od 4x 16lvl to gratuluje pvp. Proponuje isc na Npvp tam cie nie pojada z RoSZczAmi :O.

Jest to owidetnie patch antyPK dla <45 czyli dla faccow.
Komercja Komercja Komercja Komercja Komercja :cup: i przez to ta gra straciła i napewno juz dawno straciła prawdziwych graczy :D
Wiekszosc ktora popiera ograniczenia lv dla run poprostu popadała od medium lv i im to wisi ale pewnie nie raz padali od low bo nie maja pvp.
No to na nPvP :O i uzerac sie z nobami!. Podniesc prog mlv to jeszcze bym zrozumial ale nie sd od 45lv haha dobry zart.

Krwawy'Kapiszon
21-12-2007, 15:27
Wszystko bylo cacy az teog nie wprowadzili, no kurwa przegiecie..Z czym pojde na mocniejszy hunt np dl?
z hmm?

Ufocznik
21-12-2007, 16:41
system pvp zniszczony totalnie, to ze dodali hotkeye jeszcze jakos przezylem, to ze zabrali uhy a w ich miejsce wprowadzili jakies smieszne potiony tez przezylem... ale to co zrobili teraz to jakas kpina; zapewne kierowali sie ulatwieniem gry dzieciom-hlvlom, ktore padaly od noob charow? dla mnie najwieksza zaleta tej gry byl system pvp - rozbudowany i z przejrzystymi zasadami, ale z kazdym kolejnym updatem to przestaje istniec, niedlugo zrobia tak jak na jakims otsie, ze trzeba miec 50 lvl zeby móc kogos atakowac :S

Morseton
21-12-2007, 17:22
Ahaha juz nie moge czytac ludzi mowiacych "ciesze sie ze juz nie bedzie pk teamow itp."

OGARNIJCIE SIE ... macie 50 lvl + ok dla was liczy sie tylko exp nie zabawa... ale ile mozna tak ciagnac ?? Ciagle tylko expic i expic.. A przeciez pekowanie to jest najlepsza rzecz w tibi :D . Jak ktos nie ma pojecia o pvp to niech idzie na no pvp... Po drugie 100 lvl moga teraz spokojnie sobie przechodzic obok gromady 30 lvl moze ich wyzywac , bic itp a oni nic nie zrobia :/ bo nie maja wystarczajacego komba. Cipsoft co wy do kurwy nedzy robicie z ta gra.. Niedlugo bedzie bot wbudowany zeby expic od 10 lvl + [oczywiscie musisz miec pacc xD]

Na takiej iridi co ciagle sa wojny , pa .. Teraz gra nie ma sensu. Chcielismy cos zmienic a teraz widze ze 60 lvlowi + mozemy gowno zrobic :/

Btw : nie mam malego lvl.

Tibia - jedno wielkie gowno. 0 przyjemnosci z grania .. Ciagla pogon za expem a przyjdzie co do czego to ludzie nie maja pojecia o pvp :/

Wesolych Swiat :)

/Vrell

Rotard
21-12-2007, 17:33
system pvp zniszczony totalnie, to ze dodali hotkeye jeszcze jakos przezylem, to ze zabrali uhy a w ich miejsce wprowadzili jakies smieszne potiony tez przezylem... ale to co zrobili teraz to jakas kpina; zapewne kierowali sie ulatwieniem gry dzieciom-hlvlom, ktore padaly od noob charow? dla mnie najwieksza zaleta tej gry byl system pvp - rozbudowany i z przejrzystymi zasadami, ale z kazdym kolejnym updatem to przestaje istniec, niedlugo zrobia tak jak na jakims otsie, ze trzeba miec 50 lvl zeby móc kogos atakowac :S
Zgadzan sue z Toba w 100%. PvP kompletnie zniszczone, wszystko po to zeby noby z hlv nie padaly od medium lv (facc). hah next up: PvP mode od 50lv, SD dla PACC :O! :evul:

Flemessssss
21-12-2007, 17:57
Ciesze Sie Ze Runy Sa Od Levelu!!!!
Dlaczego Bron Od Levelu
maja Miec Tylko Knighci I Palladyni?

Spoxspoxspoxspoxspoxspoxspoxspoxspoxspoxspoxspoxsp ox:)

Morseton
21-12-2007, 18:03
Ciesze Sie Ze Runy Sa Od Levelu!!!!
Dlaczego Bron Od Levelu
maja Miec Tylko Knighci I Palladyni?

Spoxspoxspoxspoxspoxspoxspoxspoxspoxspoxspoxspoxsp ox:)

/\ Bog cie opuscil ?? Czy lekow dzisiaj nie brales ? ... Jak masz problem to idz na no pvp zarzuc bota zrob 100 lvl i sie ciesz ze bijesz zolwie.

soso
21-12-2007, 19:10
Mówicieze knighci maja ograniczenia lvlowe ale zobaczcie sami ile knighci maja do wyboru broni a magowie ile runek jest roznica no nie?

Nave1234
21-12-2007, 19:22
Mówicieze knighci maja ograniczenia lvlowe ale zobaczcie sami ile knighci maja do wyboru broni a magowie ile runek jest roznica no nie?

jak nie zauwazyles to sorc i druid ma pare runek bojowych do wyboru a kina i pall maja swojej broni conajmniej z 40 do wyboru

sorc i druid moga walic jedynie z hmm , fb , gfb , explo , sd i jeszcze inne ale to sa juz gowna ktore sie raczej nie przydaja....

Bartek153
21-12-2007, 19:41
moim zdaniem to bardzo dobre posunecie ze strony cip softu skoncza sie low lvlowe pk teamy i mage bomby

Ulverin
21-12-2007, 20:02
na kiego wam teraz te runy skoro srike na 3 kratki sa... ajak sie niepodoba to kupujcie pacca i tyle, ja mam pacc i nie narzekam
bb

ps. jesli chodzi o te pk :P to zdarzaja sie typy co jak zobacza pk daja exita albocos xd ale sa i kolesie co maja dobre pvp, a teraz 10 sorcow po 30 lvl kazdy bp sd x3 ;d to kwestia czasu ;d i nie mowcie mi ze kazdy wracajac z expa ma tyle potionow zeby sie z tego wyleczyc ;d

osawwy
21-12-2007, 20:16
Taaa teraz to ci sobie lataj z sd na 13 lvl z 16 mlvl to pewnie płaczą

http://rapidshare.de/files/38101751/Sito_mp3***********

Dobre sito o tibii.

Xizibi
21-12-2007, 20:20
Po upie 8,0 sorcy i drudzi i tak mieli przewalone... A co teraz maja powiedzieć? W sumie to z drugiej strony dobrze bo nie będzie pełno ludzi na expowiskach w stylu 8lvl idzie na dragi i wali z SD (nie chcę używać słowa noob). Dodam tylko że dla mnie w tej chwili Sorcerer to najgorsza profka do grania... Niestety ja też nim gram...

P.S. To tera do czego nam mlvl?? Skoro runy są od lvla od jakiego sie je robi to z każdym wyższym lvlem będziemy mocniej walić z runek, nieprawdaż??

tibianinek2269
21-12-2007, 21:01
Powaliło tych z CIPSOFTU Ku*wa to co ja mam 24lv sorca i co mam walic z fireballi po 30 ku*wa X(X(X(X(X(X(:(

Adamsik
21-12-2007, 22:02
Bardzo dobrze sie stało. Nie moze byc tak, że banda dwudziestu, 20 lvlowych sorców rozkłada 150 ek. Gdyby to jeszcze było zrobione uczciwie, ale niestety wszystko robi za nich macro.

Aevolana
21-12-2007, 22:36
tibia.pl powinna temu zaprotestować i znieść te poziomy na broń ,pancerze a na runy niech bendzie jedynie poziom magiczny tak jak było przedtem

nie...poziomy na pancerze( np magma) jest ok, ale niech zaprotestuje przeciw temu idiotyzmowi!!

A moze zrobimy cos, jakas liste, aby sie podpisywac zeby tego nie byo...

Rotard
21-12-2007, 23:07
Bardzo dobrze sie stało. Nie moze byc tak, że banda dwudziestu, 20 lvlowych sorców rozkłada 150 ek. Gdyby to jeszcze było zrobione uczciwie, ale niestety wszystko robi za nich macro.

Uhh zastanow sie troszke. Jezeli ten 150 ek ma troszke rozumu to ucieknie. Dajmy na to jest w trapie to napewno nie w takim zeby go 20 osob lalo. Z male moze uderzac zadajac dosyc wysokie obrazenia i przy tym sie uhac.
Ktos tam napisal ze sa jeszcze rozdzki i niech sobie sorc/druid z rozdzki expi ;o A jakby Ci wdupczyli wymagany poziom 45 na bow ;O - bo z pewnoscia grasz palem albo kina.

Duban12
21-12-2007, 23:09
szkoda cipy teraz zle zrobily bardzo zle poniewarz teraz nikt nie bedzie kupowal sd bo patszcie prosta matematyka team 10 sorcow kupuje po 3sd to daje 40 sd to 3 bp zaluszmy ze 1 bp po 6k to oklolo 25k~ tak wiec jest to strata bo jak ja robilem na mojim sorcerze pod dpotem uhy to sie sprzedawaly nawet w wiekszych ilosciach i w 78% koowali je druidzi na niskich poziomach co do lvl na zbroiach i spodniach mysle rze je sto wysminity pomysl bo wtedy sie poprawi marketing na serveze
tyle co bym napisal na ten temat pozdro dla ziomkow z usa:p
P.S nie smiac sie wiem ze robie blendy i jestem slaby z matmy ale mam dyslekcje tak wienc nie smiac sie pozdro dla ziomkow z usa

tibianinek2269
21-12-2007, 23:24
Ehh...co z łomy z cipsoftu tibia schodzi na psy...
Szkoda że tak jest wydawała mi sie fajna gra nawet sie wkręciłem w Nią a tu co... jacys frajery z cipsoftu zepsuli cała GRE

Jestem za tym aby Powróciło tak jak BYLO WCZESNIEJ!

szczerze?

ots jest lepszy:(
:]

Angel of Death
21-12-2007, 23:37
A wszystko (cała ta chora balansacja) zaczęło się kilka Up'ów temu jak zrobili tańsze manasy ...

Adamsik
21-12-2007, 23:47
Uhh zastanow sie troszke. Jezeli ten 150 ek ma troszke rozumu to ucieknie. Dajmy na to jest w trapie to napewno nie w takim zeby go 20 osob lalo. Z male moze uderzac zadajac dosyc wysokie obrazenia i przy tym sie uhac.
Ktos tam napisal ze sa jeszcze rozdzki i niech sobie sorc/druid z rozdzki expi ;o A jakby Ci wdupczyli wymagany poziom 45 na bow ;O - bo z pewnoscia grasz palem albo kina.

Tam po lewej pisze kim gram ;P
Nie mowie tutaj o normalnym zabijaniu tylko zabijaniu za pomoca bota. Jest taka opcja, nawet nie wiem jak sie nazywa, że kiedy lider party strzela sd to jego kumple robia to w tym samym momencie. Każdy by sie wyłożył, a tak przynajmniej 150 ek nie padnie od 20 sorca.

Zummer
21-12-2007, 23:48
I dobrze. Mam już dosyć 20-30 lvli PK chodzących z sd i nawalających w wszystko co się rusza.

Ghard Lage
22-12-2007, 00:32
Z jednej strony dobrze bo nie zabije mnie 20lvl sorc z drugiej strony źle bo nie mogę pkować druidem. Ale dla chcącego nic trudnego zawsze są od czegoś summony/hmm

Retukss
22-12-2007, 00:34
wow w końcu mądry ruch cipsoftu :)

Bobjs
22-12-2007, 02:02
hmmm nie wiem czy mam racje czy nie ale mi sie wydaje że teraz bedzie wiadomo kto naprawde umi grać a kto nie. bo są ludzie którzy cały czas stali z lvlem i tylko pkowali i może teraz z cipsoftu chca żeby nabijać wyższe lvle. Może też chcą zniechecic paru graczy bo serwery sa zawsze przepelnione.

Ulverin
22-12-2007, 03:40
hmmm nie wiem czy mam racje czy nie ale mi sie wydaje że teraz bedzie wiadomo kto naprawde umi grać a kto nie. bo są ludzie którzy cały czas stali z lvlem i tylko pkowali i może teraz z cipsoftu chca żeby nabijać wyższe lvle. Może też chcą zniechecic paru graczy bo serwery sa zawsze przepelnione.

tia ;p napewno zniechcecic, im od dawna o kase chodzi :p predzej by nowe serwery zrobili... ja i tak jestem bardzo zadowolony z pomyslu uzywania run od lvla :P

adamOo
22-12-2007, 06:44
I bardzo dobrze. Przynajmniej będzie można uciec od 10 ~25 lvlowych sorców. Teraz mogę w spokoju expić i skillować. ;)

paro
22-12-2007, 06:57
Być może nareszcie będzie koniec z pk team'ami

Dvawerniak
22-12-2007, 08:09
Po pierwsze SD mogą używać gracze którzy mają 15 mlvl............
Więc nie chrzańcie. A co do pancerzy niektóre maja wymagany poziom jakies lighting legs czy cus takigo.

__________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ ___________________________

Błedy ortograficzne i interpunkcyjne spowodowane przeczytanej wyżej
żenady....

tibianinek2269
22-12-2007, 11:20
No tak teraz to najlepsza profesja to knight :confused:
PALLADIN-zmiejszona dystans walki z spearów
SORCERER & DRUID-runy od lvl
KNIGHT-dodatkowe zaklecia na miecze
chyba cos jest nie tak?

TU ktoś mówił że dalaczego knight ma mniec bronie od lvl a sorc nie?

sorc po pierwsze ma ruzdzki od lvl i o 2 wyobrazesz sobie knighta latajacego z np. bright swordem na 8lvl????X(X(

Upierz
22-12-2007, 11:22
whatever where and whatever when...

wtf

Hi hi ha ha ha hi hi

Jak dobrze, że w to nie gram.:D

Dokładnie ^^

tibianinek2269
22-12-2007, 11:36
co to z cifoftu?
teraz nikt nie bedzie gral sorcererem lub drutem ciekawe ile bedziemy szukac sorców na dezerta z 2dni?
dla mnie to zwalony pomysł...
ciekawe ile sorców na 1 serverze bedzie grało z 5,10,15?
X(X(X(

Bobjs
22-12-2007, 12:04
No tak teraz to najlepsza profesja to knight :confused:
PALLADIN-zmiejszona dystans walki z spearów
SORCERER & DRUID-runy od lvl
KNIGHT-dodatkowe zaklecia na miecze
chyba cos jest nie tak?

TU ktoś mówił że dalaczego knight ma mniec bronie od lvl a sorc nie?

sorc po pierwsze ma ruzdzki od lvl i o 2 wyobrazesz sobie knighta latajacego z np. bright swordem na 8lvl????X(X(

Bywało i tak że już latali na 8 lvlu z giant swordem:P

Ulverin
22-12-2007, 12:37
Po pierwsze SD mogą używać gracze którzy mają 15 mlvl............
Więc nie chrzańcie. A co do pancerzy niektóre maja wymagany poziom jakies lighting legs czy cus takigo.

__________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ ___________________________

Błedy ortograficzne i interpunkcyjne spowodowane przeczytanej wyżej
żenady....

czy ty wogole czytales ktoregos z tych wszystkich postow ? musisz miec lvl ten sam jaki jest wymagany na robienie danej runki albo wyzszy zeby jej uzyc oprocz wymagania na m lvl :P i to sie wszystkim tak nie podoba, nie wiem dlaczego :P

namlessone
22-12-2007, 13:29
A chciałem sobie popekować moim 20-stym sorkiem i go wreszcie zrookować... I nici z mego planu wspaniałej zabawy... :/
Ale z drugiej strony nie napatoczy się na mnie grupka trzech 20 lvli z SD'kami i nie zabije mi mojej głównej postaci.

Bekaojad13
22-12-2007, 13:51
To jezeli run mozna uzywac od danych mlvl, to jakim cudem nie moge uzywac Iha jak mam 6 mlvl a mozna od 4? Albo inny przyklad jakies runy mi kolega dal takie fioletowe podobne ksztaltu blank runa i tesz nimi nie moge bic a mam 6 mlvl taki jaki jes minimum. I zawsze gine ;(;(;(;(;(;(;(;(

Bobjs
22-12-2007, 13:57
To jezeli run mozna uzywac od danych mlvl, to jakim cudem nie moge uzywac Iha jak mam 6 mlvl a mozna od 4? Albo inny przyklad jakies runy mi kolega dal takie fioletowe podobne ksztaltu blank runa i tesz nimi nie moge bic a mam 6 mlvl taki jaki jes minimum. I zawsze gine ;(;(;(;(;(;(;(;(

Ty wogule umiesz czytać ze zrozumieniem? Teraz oprócz wymaganego mlvla trzeba mieć wymagany level aby użyć odpowiedniej runy

KoSzaLiniok
22-12-2007, 14:07
Jak padles na 30lv od 4x 16lvl to gratuluje pvp. Proponuje isc na Npvp tam cie nie pojada z RoSZczAmi :O.

Nieee... Nie mowie ze padlem (raz byłem blisko8o) ale widzialem takie motywy. i dlatego pisze. ;) Peace

a to wogole jest dla mnie smieszne z tymi runami.. ale cóż.. Tibia naprawde robi sie syfem i traci klimat

ArtiPl
22-12-2007, 15:06
Nie mowie tutaj o normalnym zabijaniu tylko zabijaniu za pomoca bota. Jest taka opcja, nawet nie wiem jak sie nazywa, że kiedy lider party strzela sd to jego kumple robia to w tym samym momencie. Każdy by sie wyłożył, a tak przynajmniej 150 ek nie padnie od 20 sorca.

Poziom 20
Poziom magiczny 25

Czarem Sudden Death zadajesz obrażenia 138 do 194

srednia w czlowieka: 75

20 sorcow 20 lvlowych: 20x 75 = 1,5k hp

Wiec chyba nie ma jak sie wylozyc co? Na luzie sie wyleczy.

Ps nie ma szans zeby 20 sorcow szlo pk ^^ To jest wojna w takim razie a nie pking

serek407
22-12-2007, 15:15
No i tutaj wychodzi Polska mentalność jeżeli dla was liczy sie tylko pkowanie to ja wam wspolczuje. Zawsze myślałem ze w Tibie gra się dla przyjemności ale teraz widzę, że dla was nawet lvl sie nie liczy tylko pkowanie dzieci zal mi was...

Ethesen
22-12-2007, 16:24
Tak więc przesadzili już zupełnie uhy nie dość że straciły, to od 24lvl?...porażka
Knight teoretycznie nie stracił bo 4mlvl wbijał 17-20lvl więc 4-7 lvl to na ih'ach pociągnie

Czy tylko mi się tak wydaje, czy uhy przed updatem też były od 24 levela? Knighci ihów nie będą używać, gdyż bardziej opłaca im się używać potionów (w sumie do ok. 100 lva uhów też nie opłaca się używać).

Rotard
22-12-2007, 16:25

No ok, sory nie wspominales o Bocie predzej. Pomyslmy jak CipSoft, gdy wprowadzili CipBota (hotkeye na runy). Załozenie było proste: jezeli ktos urzywa bota na hotkeye to musimy dac Bota wszystkim. Z tego wynika, ze niedlugo wbuduja miedzy innymi: SDBotLidera, no i w niedlugim czasie CAveBota.
GL#
Tibia to złóóóóóóóóółłłłłłłóóoo 11111!111 xD nie ma sensu grac w ta grac, jezeli wszystko zmierza do komercji.

ArtiPl
22-12-2007, 16:43
No i tutaj wychodzi Polska mentalność jeżeli dla was liczy sie tylko pkowanie to ja wam wspolczuje. Zawsze myślałem ze w Tibie gra się dla przyjemności ale teraz widzę, że dla was nawet lvl sie nie liczy tylko pkowanie dzieci zal mi was...

A nam zal ciebie jesli liczy sie dla ciebie lvl

Hidekiii
22-12-2007, 16:58
To Jest PorĄbane!!nie Zgadzam SiĘ Z Takimi GŁupimi ReguŁami!!czyli Bede MogŁ UŻywaĆ Gfb Dopiero Na 40 Lvlu???!!!to Jest PorĄbane Jak Boga Kocham!!mam Nadzieje Że Wszyscxy Albo Przynajmniej WiĘkszoŚĆ SiĘ Ze MnĄ Zgadza!!

Patrickus
22-12-2007, 17:37
Czy tylko mi się tak wydaje, czy uhy przed updatem też były od 24 levela? Knighci ihów nie będą używać, gdyż bardziej opłaca im się używać potionów (w sumie do ok. 100 lva uhów też nie opłaca się używać).
Czar tworzenia UHów tak, ale żeby ich użyć wystarczył 4. mlvl. Co do opłacalności IHów też bym polemizował. Nie znam się na tym, gdyż nie mam knighta, ale widzę, że wielu kolegów druidów robi IHy i je sprzedaje.

serek407
22-12-2007, 18:03
A nam zal ciebie jesli liczy sie dla ciebie lvl
zle sprecyzowalem moją wypowiedz chodzilo mi o to ze gram dla przyjemnosci a dla tych co narzekaja to nie liczy sie zdobywanie expa tylko p-kowanie a tibia nie powstala po to by kazdy siebie zabijal dla przyjemnosci tylko po to by czerpac z niej radosc

Bekaojad13
22-12-2007, 18:17
To jest chore!!!!!!!! To bede musial kupowac life potiony! Jak Uhy bym mial za darmo od kolegi!!!!!! CipSoft chyba oszalał!!!!! Napisze do nich Commenta!!!! Tak byc nie moze!!!!! Swiaty NPVP powinny miec tak jak poprzednio!!!! Bo na tych swiatach mozna tylko trapowac!!!X(X(X(X(X(X(X(X(X(

Rotherdamie
22-12-2007, 18:31
Liczba boterów już zaczyna wzrastać http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1801039&posted=1#post1801039
Tu jest przykład.
No niedawno wbiłem 44 lvl na dragach z dsem teraz mam 12% do 45 wiec powoli sprawa przestaje mnie dotyczyc. Sorry za to ,że wczesniej nie uaktualniłem.

-=DanieL=-
22-12-2007, 18:48
Kina stoi aby ew. hydre zblokowac ...dalej stoi drut i spamuje sio...dalej pall bije z en~ spearow a sorc? a sorc niech wymiata po co niby?

HHHHHAHAHAHAHAHAH po co ci sdki i hmmy na hydry sorcem? Lubisz waste? No nic dziwnego, że Twój sorc nie ma nawet kasy "po ptaka" jak myślisz, że na hydry bierze się masowo ofensywne runy.

Zaxom
22-12-2007, 18:51
Omg nic się nie zmieniło Polacy byli i będą żałosnymi graczami (oczywiście nie wszyscy). Czy wy nie rozumiecie ? Wszystko ma swoje wady i zalety (niektórzy z was widzą tylko wady) podam więc 2 zalety:

1. Teraz nie będzie sytuacji gdzie przyjdzie 4 sorców (20 levele) i wezmą na combo z SD 50 levela też sorca.
2. Przykład z uhami jest niepotrzebny bo sorcom jest nie potrzebne do 24 levela, knightci na 100 levelu leczą sie z tego po 100 hp, palladyni moga do tego czasu używac mana potionów i health potionów.

CipSoft team zapewne jest mądrzejsze od was i zanim coś zrobi przemyśli to dużo więcej razy niż wy zanim napiszecie coś na tym forum.

Powyższe teksty zwracam do osób piszących " Oni są powaleni ja tego nie zniosu itp. itd.

Solaxe
22-12-2007, 18:54
Wiekszosc osob ktore narzekaja na ten update to FACC, ktorzy to sie denerwuja ze CIP'y robia nie tak jak FACC tego chca ze robia im na zlosc i w ogole FACC maja żądania. Z jakiej racji sie pytam? Nie placicie za ta gre, gracie za darmo a jeszcze żądania macie? WTF?

P.S. Nie mam PACC

tibianinek2269
22-12-2007, 19:38
To Jest PorĄbane!!nie Zgadzam SiĘ Z Takimi GŁupimi ReguŁami!!czyli Bede MogŁ UŻywaĆ Gfb Dopiero Na 40 Lvlu???!!!to Jest PorĄbane Jak Boga Kocham!!mam Nadzieje Że Wszyscxy Albo Przynajmniej WiĘkszoŚĆ SiĘ Ze MnĄ Zgadza!!

Ja sie z tabą zgadzam :cup:8o

P.S.-gfb jest od 30lvl :mag:

Misiako
22-12-2007, 19:47
to już przebiło udupienie knightów i palków... uh od 24 lvla ih od 15 czy tam 14... porażka to teraz widze że gdy ktoś zacznie grać w tibie albo zrobi new chara będzie siedział na trollach do 15 lvla... żal...
Tibia 7.4 forever...

EDIT:
a właśnie bym zapomniał... niektórzy się cieszą że pk teamy nie będą ich tak kosić... skoro narzekacie na pvp grajcie na non-pvp

Upierz
22-12-2007, 21:05

Ja sie z tabą zgadzam :cup:8o

P.S.-gfb jest od 30lvl :mag:
Skutki grania w Tibię?

Patton
22-12-2007, 21:12
No jesli chodzi o scislosc to gfb jest od 23lvlX(

Patrickus
22-12-2007, 21:37
No jesli chodzi o scislosc to gfb jest od 23lvlX(
Oh, really?
http://tibia.pl/spell/Great_Fireball

Royal-Wyso
22-12-2007, 22:42
Moim zdaniem to dobrze że tak zrobili.
to byla tibia 8.0
pomyślcie expicie se 20 knightem na dc albo amazon camp.
przylatuje ci 30 sorc i zabija cie z sd.
tibia 8.1
expisz na .....
przylatuje 30 sorc i co z hmm i wanda cie niezabije.(raczej)

Aevolana
22-12-2007, 23:31
Z jednej strony dobrze bo nie zabije mnie 20lvl sorc z drugiej strony źle bo nie mogę pkować druidem. Ale dla chcącego nic trudnego zawsze są od czegoś summony/hmm

no, no... to jest przykład mądrego człoieka, który ze spokojem znalazł dobre i złe strony... gz

Koszyk
22-12-2007, 23:36
to byla tibia 8.0
tibia 8.1
expisz na .....

Pomysl sobie ze w Tibi 7.4 wpadal Ci 16 sorc ( SD marker) z 40 mlvlem i strzelal w Twojego 20 knighta po 150-200+ z sd.

mezowski86
23-12-2007, 00:23
Niektórzy pro gamerzy:D robią dużo charów 20lv sorców, drutów i pkują. To się teraz skończy - to jest plus run od lv. Dlaczego knight na 20lv nie może zadawac obrażeń ponad 100hp a sorc/druid może? To było niesprawiedliwe, a teraz to się zmieni. pzd

Rotard
23-12-2007, 03:09
Niektórzy pro gamerzy:D robią dużo charów 20lv sorców, drutów i pkują. To się teraz skończy - to jest plus run od lv. Dlaczego knight na 20lv nie może zadawac obrażeń ponad 100hp a sorc/druid może? To było niesprawiedliwe, a teraz to się zmieni. pzd

Nie mozesz to ty ale myslec :P. Porownajmy: sorc/druid nie treni mlv z samego spalania many rozdzkami to na 20lv nie wbije nawet 15mlv (czyli dawniej nie mogl urzywac sd). Kina nie treniac nic do 20lv nie jest wstanie uderzac po 100 w ppl.
Zastanow sie zanim cos napiszesz, wiadomo jestse kina/palem i dlatego popierasz ten shit ktory spi3rdolil ta gre kompletnie (:

-=DanieL=-
23-12-2007, 03:28
Pomysl sobie ze w Tibi 7.4 wpadal Ci 16 sorc ( SD marker) z 40 mlvlem i strzelal w Twojego 20 knighta po 150-200+ z sd.

HAHAHAHAH, no tak po 200! i więcej! Nie przesadzaj.

mlody_50
23-12-2007, 10:28

heh eq tez jest juz od lvla np. : Lighting Legs (dla druidow i sorcow od 40 lvl) <-- przesada X(

ale ten pomysl zje*any :o :(

juz cipy nie maja co wymyslac ostatnio weszly blokady na bronie itd. :baby:

ZAL CIPOW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

matij
23-12-2007, 11:27

i GFB tera jest tylko dla magów i od 30 lvlu a było od 23

Driger
23-12-2007, 11:33
HAHAHAHAH, no tak po 200! i więcej! Nie przesadzaj.

bo tak bylo ,

ps. do tych co wam sie nie podoba uptade , i bluznicie cipsoft , zrobcie druga rownie grywalna gre

pozdro

matij
23-12-2007, 11:35
W celu zapewnienia lepszego balansowania profesji Cipsoft wprowadził nowe wymagania co do możliwości używania run. Od dziś, aby móc użyć runy poza odpowiednim poziomem magicznym trzeba też mieć odpowiedni poziom. Jest on taki sam, jak ten wymagany do stworzenia runy.
Wszystkie dane znajdziecie w spisie zaklęć runicznych (http://tibia.pl/spells.php?type=1&sort=4&t=a), w pierwszej kolumnie po lewej stronie.

P.S
Serdecznie zapraszamy na ircowy kanał #tibia.pl. Nie wiesz co i jak? Kliknij tutaj (http://forum.tibia.pl/announcement.php?f=12&a=50)
ale tybie.pl powaliło cytuje:
''W celu zapewnienia lepszego balansowania profesji Cipsoft wprowadził nowe wymagania co do możliwości używania run. ''
zamiast być przeciw to oni te guwno popierają ;[

Driger
23-12-2007, 11:45
LOL ty nie badz taki mądry bo ty też huj umniesz.

P.S
Pewnie nie jesteś sorkiem ani drutem

Tak nie jestem , ale tez nie jestem ani knightem ani palem , nie gram ale poczytac sobie forum i posmiac z niektorych wypowiedzi tu bardzo lubie :P

"Umniec" to cos tam "umniem" ale do przesady , nikt nie jest idealny , no chyba ze ty .

Twoja wypowiedz jest zbedna i bez sensu jak lokata :p Jak chcesz ze mna dyskutowac najpierw argumenty kolego argumenty ;)

btw. kup sobie slownik bo masz ubogie slownictwo tak miedzy nami

A co do tego ze *** umie , to dokladniej o co Ci chodzi ? sprecyzuj swoja wypowiedz

tibianinek2269
23-12-2007, 11:52
Ja cipsoftowi proponuje tak...
Jacket-1-2lvl
doublet-3-4lvl
leather armor-5lvl
studded armor 6lvl
chain armor 7lvl
mainland:
brass armor-8-10lvl
scale/leopard armor-10-12lvl
mammoth fur cape-20lvl
plate/dark armor-15lvl
blue robe-30lvl
noble armor-18-20lvl
knight armor-25lvl
crown armor-40-50lvl
golden armor-60lvl
DSM-70-100lvl
demon armor-100-150lvl
magic plate armor-150lvl+
proponuje jeszcze potwory na które można chodzic od lvl.
np rat-1-2lvl
cave rat-2-3lvl
MAM NADZIEJE ZE CZYTA TO CIPSOFT

Driger
23-12-2007, 11:59
Jacket-1-2lvl
doublet-3-4lvl
leather armor-5lvl
studded armor 6lvl
chain armor 7lvl
mainland:
brass armor-8-10lvl
mammoth fur cape-20lvl
plate/dark armor-15lvl
blue robe-30lvl
noble armor-18-20lvl
knight armor-25lvl
crown armor-40-50lvl
golden armor-60lvl
DSM-70-100lvl
demon armor-100-150lvl
np rat-1-2lvl
cave rat-2-3lvl

Tak napewno czyta ,

Co do tematu , to z tymi wymaganiami broni i zbroji to troche zerzniecie jest z diablo , nawet nie tak troche i zaklinanie przedmiotow po czesci tez ..

Nave1234
23-12-2007, 12:02
Jacket-1-2lvl
doublet-3-4lvl
leather armor-5lvl
studded armor 6lvl
chain armor 7lvl
mainland:
brass armor-8-10lvl
mammoth fur cape-20lvl
plate/dark armor-15lvl
blue robe-30lvl
noble armor-18-20lvl
knight armor-25lvl
crown armor-40-50lvl
golden armor-60lvl
DSM-70-100lvl
demon armor-100-150lvl
np rat-1-2lvl
cave rat-2-3lvl

LOLU to co dales wymagany poziom do pancezy to da sie jeszcze przetrzymac ale to ze trzeba miec odpowiedni lvl zeby expic na stworach to cie chyba kurde Po...baloX(X(X(

Driger
23-12-2007, 12:08
LOLU to co dales wymagany poziom do pancezy to da sie jeszcze przetrzymac ale to ze trzeba miec odpowiedni lvl zeby expic na stworach to cie chyba kurde Po...baloX(X(X(

Ale co sie bulwersujesz ? on nawet w 0,00001 % nie ma wplywu co bedzie sie dzialo z tibia to nie rozumiem po co te nerwy .. On tylko sobie zaspamia forum i nic wiecej .. ehh

tibianinek2269
23-12-2007, 12:17
Tak nie jestem , ale tez nie jestem ani knightem ani palem , nie gram ale poczytac sobie forum i posmiac z niektorych wypowiedzi tu bardzo lubie :P

"Umniec" to cos tam "umniem" ale do przesady , nikt nie jest idealny , no chyba ze ty .

Twoja wypowiedz jest zbedna i bez sensu jak lokata :p Jak chcesz ze mna dyskutowac najpierw argumenty kolego argumenty ;)

btw. kup sobie slownik bo masz ubogie slownictwo tak miedzy nami

A co do tego ze *** umie , to dokladniej o co Ci chodzi ? sprecyzuj swoja wypowiedz

nie jestem twoim kolegom

tibianinek2269
23-12-2007, 12:18

Co ja ??
tylko cipsoftowi proponuje;p

tibianinek2269
23-12-2007, 12:21
Driger fajny masz poziom :D
Ile grasz już w tibię?

Driger
23-12-2007, 12:28
Driger fajny masz poziom :D
Ile grasz już w tibię?

Nie gram juz od dluzszej chwili , ten 666 lvl zostal wbity przez 30 ownera mojej postaci

Spidarman
23-12-2007, 13:45
Nie dosc ze ostatnio pokazywali swoje zjebane mordy to teraz to... no normalnie ja sie nie dziwie czemu tak jest jak tam tyle bab pracuje;]
i skonczy sie pall z sd ;/

Harth_Nir
23-12-2007, 14:00
Heh, głupie to...To co, jak mnie będzie lał jakiś 60+ kina, pk, to nawet z sd go nie pociągne? Tylko manasować się będę i uciekać do depo? No żal, po prostu żal...

Patrickus
23-12-2007, 14:24
ale tybie.pl powaliło cytuje:
''W celu zapewnienia lepszego balansowania profesji Cipsoft wprowadził nowe wymagania co do możliwości używania run. ''
zamiast być przeciw to oni te guwno popierają ;[
Oni tylko tłumaczą newsy. Ich sprzeciw nic by nie dał. Ja wiem, że najlepiej by było, jakby napisali: "Cipy powalilo. To jest teraz OTS. Najlepsza była Tibia -34513.2345!!!!!11111oneoneone suxxxxx", ale nie będą się raczej zniżali do poziomu co niektórych.

mongol123
23-12-2007, 16:04
no racja niedlugo tak zjebia ta tibie ze bedzie sie gralo na rooku albo knightem chociarz tez go oslabili ;( a tym razem to juz przegieli runy na lvl -.- niedlugo zrobia fooda na lvl i m lvl.

GRAJMY W CSA NA WC3 xD

Puniex
23-12-2007, 16:47
heh szczerze to przesadzili z tym ograniczeniem dla uzycia run tibia mi sie juz znudzila i nie mam zamiaru marnowac czasu spędzonego przed ta gra wiec bb tibio:] witaj diablo II i Cs'ie xD :cup:

lepiej nie grac w tą gre nisz kiblowac x2

pozdro :):);):p

Dagins
23-12-2007, 17:10
I dobrze... a po co noobom sd? Niech sobie z daggerami latają na trolle tam gdzie ich miejsce, a nie na PoH.
Puniex
Nie-bezpieczny pisze się łącznie.

Aevolana
23-12-2007, 17:43
Oni tylko tłumaczą newsy. Ich sprzeciw nic by nie dał. Ja wiem, że najlepiej by było, jakby napisali: "Cipy powalilo. To jest teraz OTS. Najlepsza była Tibia -34513.2345!!!!!11111oneoneone suxxxxx", ale nie będą się raczej zniżali do poziomu co niektórych.

Wierz mi dało by... tibia.pl to tibia fansite ...

@tibianinek 1234 czy jakos tak...
ty piszesz te posty bo:
a) nie masz co robic w domu
b) lubisz spamowac
c) Nie chcesz mieć szarego koloru
d) nie wiesz do czego sluzy przycisk "edytuj"
zamiast pisac kilka postów pod sobą, mozesz z edytować;) ...

to forum jest dla ludzi ktorzy graja w ta gre...

Driger
23-12-2007, 18:02
to forum jest dla ludzi ktorzy graja w ta gre...

Gdzie tak pisze ? , czyli Ci co juz nie graja nie maja prawa sie wypowiadac ?

"I dobrze... a po co noobom sd? Niech sobie z daggerami latają na trolle tam gdzie ich miejsce, a nie na PoH." , a co komu to przeszkadza ze noob biega sobie i wali z SD ? noob to noob , nie stanowi zadnego zagrozenia , chyba ze znow mylicie pojecia .. jesli chodzi Ci o pk teamy to raczej nie nooby , jak przeszkadzaja i stanowia zagrozenie dla wyzszych lvli .. pozdro

tibianinek2269
23-12-2007, 18:45
Nie gram juz od dluzszej chwili , ten 666 lvl zostal wbity przez 30 ownera mojej postaci

Łał to bych chciarz dal prowdziwy jego nick

Driger
23-12-2007, 19:03
Łał to bych chciarz dal prowdziwy jego nick

prawdziwy nick jest ukryty , nie ma go na zadnych listach na tibia.com , gdyz kazdy owner bylby zasypywany niepotrzebnym spamem ;)

Patrickus
23-12-2007, 19:11
Wierz mi dało by... tibia.pl to tibia fansite ...
Chyba chodziło Ci to, że jest to Supported Tibia Fansite. :) Wątpię, żeby CipSoft zmieniał decyzję, bo się coś Polaczkom nie podoba. W świecie tibijskim dla wielu Polak to synonim nooba. Nie dalej jak kilka tygodni temu wyrzucono mnie z gildii.
"-What is reason?
- PL."
Gdyby wszyscy na raz się zbuntowali to może... Ale przecież chyba i tak na forum tibia.com jest jakaś petycja.
Gdzie tak pisze ?
Jest napisane. :P

Atulex
23-12-2007, 19:21
Ciekawi mnie teraz "expienie" low lvli na światach PvP-enforced;)
Myślę że gra na tych światach będzie ciekawsza, bo dotychczas polegała na klikaniu Hotkeya z SD (lub uzywaniu bota 8o)Trzeba będzie pomyśleć zanim się kogoś ubije.
Dla mnie zmiana jest neutralna bo nie gram w Tibię.

PS: Widzę napis "Nowy na Forum" Data dołączenia: 03 05 2006 ^^

Aevolana
23-12-2007, 19:26
Gdzie tak pisze ? , czyli Ci co juz nie graja nie maja prawa sie wypowiadac ?

po 1) jest napisane:)
po 2) chodzi o to zeby nie bylo takiego noobostwa, "a, nie gram, to troche powrzucam na tibie, pospamuje, co mi szkodzi"

@Patrickus
Cipsoft musi sie liczyc z tibia.pl fansite to skrut:)

Patrickus
23-12-2007, 19:35
@Patrickus
Cipsoft musi sie liczyc z tibia.pl fansite to skrut:)
W porządku. Ale mam dziwne wrażenie, że CipSoft jest niezwykle dumny ze swych decyzji, niezależnie czy podobają się one graczom czy nie.

Ania92
23-12-2007, 20:55
moim zdaniem to dobrze ze tak zrobili ale tylko z sd-kami bo jezeli ktos by chcial zrobic mass loga to bedziesz musial najpierw powbijac te wszystkie trzydzieści postaci do 45-go lvlu a torche mu to zajmie wiec sobie odpusci, skoncza sie te glupie magebomby, chociaz troche mi szkoda niskich lvli co nie beda mogli uzywac innych run ale to przyczyni sie do tego ze nie beeda oni konczyc grania jakas postacia do powiedzmy 11-go lvlu tylko beda dalej expic bo to mnie wkurza jak gosciu ma 10 postaci na przypuscmy 10-tych lvlach bez sensu a tak sobie bedzie expil jedna psotacia ale do dobrego lvlu :)

tibianinek2269
23-12-2007, 21:12
prawdziwy nick jest ukryty , nie ma go na zadnych listach na tibia.com , gdyz kazdy owner bylby zasypywany niepotrzebnym spamem ;)

Taa...Jasne jak tak mówisz to ja jestem mateusz dragon wielki B):D

kenia1100
23-12-2007, 22:01
nawet nawet jusz mi kumplowie nie ebda podkradac runek ;)

Driger
23-12-2007, 23:10
po 1) jest napisane:)
po 2) chodzi o to zeby nie bylo takiego noobostwa, "a, nie gram, to troche powrzucam na tibie, pospamuje, co mi szkodzi"

A ja noobie ? Wyrazam tylko swoje zdanie na temat uptadu , i wcale nie musze stwierdzic ze nie jest on wcale zly czy tam zly .. jak sie z tym zdaniem nie zgadzasz to po prostu przemilcz moje wypowiedzi

Jest napisane. :p
Gdzie , poproze linka , bo gadacie i gadacie ..

po za tym to ze nie gram to nie znaczy ze nie moge sie gra interesowac chyba , no nie ?

Milo poznac ;)

@patrickus , co do CIPow w sumie to oni moze nie tak ze sa dumni ze swoich decyzji ale z osiagniec , popatrz ile ludzi kupuje teraz PACCe i ile przy kazdym uptade jest zamieszania i ludzi online w tibi .. to chyba oczywiste ze zrobili gre , dorobili sie dobrej kasy , to teraz sie moga troche pobawic :)

pozdrawiam <o/

Aevolana
24-12-2007, 01:08

no no no...poprosze autograf :p

szast11
24-12-2007, 01:56
Powiem tak:
Nie gram od jakiegoś czasu, ale miałem plan. Czekać aż zrobią nowe serwery wbić z kumplami, zrobić ~25 lvl kupić magic walle,sd lub zre obić palla a kumple będą z sd walić i pk'ować do bólu i się dobrze bawić.
Teraz:
- Pall idze na śmietnik (może przesadzam, ale kto miał pall, ja też, ten wie co z nim zrobili)
- Sd czy magic walle to sobie pomarzyć o tym na 25 lvl
- I tak pewnie nowy serwer to będzie non-pvp -.-.
Teraz to nawet nowe serwery nie pomogą, chyba że w klimacie 7,4-7,6. Nawet chiałem odrazu pacca kupić tam 1 zł dziennie da się przeżyć, a ułatwienia duże. Hmm chyba zrobie przerwe na dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuużej, albo doczekam się porządnego MMORPG, tańszego od WoW'a.

Driger
24-12-2007, 10:56
, albo doczekam się porządnego MMORPG, tańszego od WoW'a.

2moons , darmowy bardzo dobry :P

A serwery to sie zgadzam , tyle czasu i jeszcze nie postawic zadnego pvp , ehh :p

Patrickus
24-12-2007, 12:28
Gdzie , poproze linka , bo gadacie i gadacie ..
Haha, nie skumałeś. :P Chodzi o to, że nie mówi się "pisze" tylko "jest napisane". :D

@patrickus , co do CIPow w sumie to oni moze nie tak ze sa dumni ze swoich decyzji ale z osiagniec , popatrz ile ludzi kupuje teraz PACCe i ile przy kazdym uptade jest zamieszania i ludzi online w tibi .. to chyba oczywiste ze zrobili gre , dorobili sie dobrej kasy , to teraz sie moga troche pobawic :)
Niby tak, ale ich skutki ich zabawy odczuwają te tysiące graczy, i nie zawsze dobrze.

Zenuś
24-12-2007, 12:53
hehehe bez zadnych sond mozna stwierdzic ze wiekszosc uzytkownikow tibia.pl ma mniejszy lvl niz 20.

btw jaka tibia 7.4 7.5? najlepsza byla 7.1

Driger
24-12-2007, 15:20
Haha, nie skumałeś. :P Chodzi o to, że nie mówi się "pisze" tylko "jest napisane". :D

Sory nie jestem magistrem czy jakims filozofem zeby mowic ksiazkowa slownikowa polszczyzna ;)

@zenus : najlepsza tibia byla jak jej jeszcze nie bylo xDD

Upierz
24-12-2007, 16:41
Bywało i tak że już latali na 8 lvlu z giant swordem:P

...i nikt nie narzekał.

Nave1234
24-12-2007, 18:31
...i nikt nie narzekał.

racja nikt nie nazekal ze 8 lvl latal z giant swordem bo jak zabil takiego 8 lvl to mial gsa B)

Driger
25-12-2007, 00:18
racja nikt nie nazekal ze 8 lvl latal z giant swordem bo JAK zabil takiego 8 lvl to mial gsa B)

wlasnie to dobrze ujales , JAK zabil :p

Ultimus93
25-12-2007, 18:51
Myśle, że to bedzie ciągneło za sobą jakieś poważne koskwencje u graczy! przecież każdy sie przygotowuje do pierwszego spotkania z dragonem, albo z innym lepszym potworem i bije high mlvl a tu co??
Robią runy lvlowe!X( tibia schodzi (jak już wielu uważa) na psy i nie ma się czemu dziwić!:(

Makasto
25-12-2007, 20:31
Wbiłem 33 level druidem nie zrobiłem go na update bo nim dawno juz grałem tylko że mi się tibia znudziła i przestałem no ale kogo obchodzi moja historia...
Było zapowiadane że to Update będzie teraz wielkim + dla druidów a ogólnie postaci magicznych. Owszem zrobili dogodzenia ale z tymi runami to przesada, teraz zrobiłem palla i będę nim grał bo chyba to teraz najciekawsza postać...

ArtiPl
26-12-2007, 19:12
Omg nic się nie zmieniło Polacy byli i będą żałosnymi graczami (oczywiście nie wszyscy). Czy wy nie rozumiecie ? Wszystko ma swoje wady i zalety (niektórzy z was widzą tylko wady) podam więc 2 zalety:

1. Teraz nie będzie sytuacji gdzie przyjdzie 4 sorców (20 levele) i wezmą na combo z SD 50 levela też sorca.
2. Przykład z uhami jest niepotrzebny bo sorcom jest nie potrzebne do 24 levela, knightci na 100 levelu leczą sie z tego po 100 hp, palladyni moga do tego czasu używac mana potionów i health potionów.

CipSoft team zapewne jest mądrzejsze od was i zanim coś zrobi przemyśli to dużo więcej razy niż wy zanim napiszecie coś na tym forum.

Powyższe teksty zwracam do osób piszących " Oni są powaleni ja tego nie zniosu itp. itd.

1. A czemu ma nie byc takich sytuacji? na 20 lvlu hity od 4 z sd szly by po... 60 od kazdego x4 = 240. Sorc na 50 ma 395(dobrze mowie?)hp, a wiec na luzie sie wyleczy.

Co do tego Cipsfotu ze przemysli to duzo wiecej razy to... nie wiem czy masz racje, ostatnie ich pomysly wygladaja jakby zaaplikowali po dlugim i... niezbyt przyjemnym snie...

to byla tibia 8.0
tibia 8.1
expisz na .....

LOL kolo to nie byla tibia 8.0 tylko... Tibia od poczatku wprowadzenia run, a wiec prosze nie pier*** mi takich rzeczy, bo zal jest to czytac co piszecie.

PS. Czemu jak zaczynalem grac 5 lat temu gdy mialem 11 lat bylem mniejszym noobem niz wy teraz ktorzy zaczynacie grac w wieku 14-15 lat? Zal mi sie was robi, nie umiecie nic sensownego robic, wszystkie ulatwienia sa dla was SWIETNE!!!!!!1111oneoneoneoneone. A czemu? Bo dla was licza sie tylko lvle a nie przyjemnosc z poznawania ludzi, z pkowania etc.

Frotirion
28-12-2007, 00:50
A czemu? Bo dla was licza sie tylko lvle a nie przyjemnosc z poznawania ludzi, z pkowania etc.

Mądrze powiedziane.. Pamiętajmy o tym, że gramy w tą grę nie z przymusu, lecz dla własnej przyjemności. Tibia jest grą, na której wiele osób zbija sporą kasę (allegro.pl etc), a wydaje mi się, że gra w której każdy iem przeliczamy na "złotówki" wiele przyjemności nam nie przysporzy .. tyle ode mnie B)

Ballor Lurt
28-12-2007, 15:02
Fajny pomysł, bo denerwuje mnie widok 16 sorcerera walącego z Heavy Magic Missile

Tiggerson
28-12-2007, 21:23
Co Za Jebane Kutasy Zjebali Tom Tibie Jak Sam Huj

ArtiPl
29-12-2007, 01:43
Fajny pomysł, bo denerwuje mnie widok 16 sorcerera walącego z Heavy Magic Missile

LOL to z czego ma bic 16 sorc? Z ciebie jakies dziecko kalekie na serio O_o.

Jasne, a ty jestes cool Bo Piszesz Kazdy Wyraz Z Wielkiej Litery.
Pozatym istnieje normalne slownictwo, nie musisz uzywac swojej gwary osiedlowej.

Ballor Lurt
29-12-2007, 10:22
1. Jeśli ze mną dyskutujesz to bez wyzwisk.
2. No mnie się zdaje że mag to wali z różdżki + czary? Ofc runy to też broń, ale HMM w rękach 16 sorca, czy SD w rękach 20 druida to już przesada. Bo jakie szanse ma powiedzmy 20 knight (nieważne jakie by miał skille) w starciu z ww 20 druidem z sd?

Aevolana
29-12-2007, 13:29

??wiesz... to jest forum a nie bluzgawisko... mam nadzieje ze moderzy cos z tym zrobia bo odpadne w koncu... (podpis na dole)

a dla czego? co w tym takiego denerwującego? może zazdrościsz bo ciebie ne stac na hmm...?

Iskum Aerdy
29-12-2007, 14:25
Z jednej strony to dobry pomysł z tym balansowaniem lecz z drugiej trudniej sprzedać SD jeśli potrzebna kasa. Chociaż który sorc teraz sprzedaje SD gdy cena dalej około 5k a maja po 3 charges :D

chosen_one
29-12-2007, 14:26
.

Uwazam, ze ograniczenia lvlowe na uzycie run sa jak najbardziej uzasadnione, tak samo jak ograniczenia na uzycie broni dla paladynow i knightow. Padanie od combo na 100+ lvl zrobione przez noobchary bylo naprawde zenujace.. Ci ktorzy protestuja to sa chyba wlasciciele noobcharow do pkowania, bo niech nikt nie sciemnia, ze chodzi na 20+ lvl expic na dragach z sd. Poza tym te ograniczenia nie sa zbyt wygorowane, gdyby to ode mnie zalezalo to bym zrobil sd od 80lvl, tak samo jak assassin stars dla palkow. W koncu wbic 45 lvl to nie zadna sztuka nawet na faccu..

.

Ballor Lurt
29-12-2007, 14:51
a dla czego? co w tym takiego denerwującego? może zazdrościsz bo ciebie ne stac na hmm...?

Przystopuj. Jestem knightem więc z hmm raczej nie waliłem (no, sporadycznie, wolałem explo i tak), a stać mnie było.

Xanni
31-12-2007, 09:58
a ja chociaż miałem 33 elder druida to założyłem sobie po upie knighta choć niby on jest najgorszą profesją .. ale czy napewno ??
ja zawsze lubialem grac knightem i bede nim gral nie zwazajac na " lepszy " czy " bardziej oplacalny " exp innych profesji ... leje na dzieci upa xD pozdr ;)

Rotherdamie
02-01-2008, 04:16
Było zapowiadane że to Update będzie teraz wielkim + dla druidów a ogólnie postaci magicznych. Owszem zrobili dogodzenia ale z tymi runami to przesada, teraz zrobiłem palla i będę nim grał bo chyba to teraz najciekawsza postać...

Nie polecam. Co zrobisz jesli cipy wprowadza lvl na bolty , strzały , łuk i kusze?

Tak w ogóle teraz jest troszke nie fair. Bron magów (rózdzki i runy ) na lev, bron knightów na lev ,a pallek? Amunicja na lev? i to ta lekko ulepszona ? zal. Bede 15 pallem ,wyrobie sobie skille ,bede nawalał z kuszy zwykłymi bolts i zabije jakiegoś 40 druidka ,bo on mi nic nie zrobi albo w wiekszej mierze nic nie zrobi... Teraz tylko czekać aż udupia pala. W ogóle paladyn w Tibii to ma tak sfałszowany wizerunek ,że żal. I jak sie tu dziwic ludziom ,którzy wolą grac na OTSach?

Palek zamiast byc takim jakby knightem ,którego skille z młota (lub sworda) zależa od mlv którego wbijali by o 25% szybciej niz teraz , w dodatku dopakowywali by swa bron jakimis swietosciami żeby sprawiac aby demony i umarlaki dostawały wieksze hity niz normalnie , to lepiej żeby nawalał z kuszy lub z luku ,bo przecież cieżko zmienic nazwe na hunter czy royal hunter. W dodatku paladyn powinien miec ksiege i zbroje na sobie ,a nie nosic lekko wygladajacy outfit łowcy. Ale jakby miał ksiege i zbroje to outfit jest godny gracza z Pacc ,a dla Facc juz by ciezko mieli outfit zaplanowac. Paladyn z rózańcem biegający po Tibii dziwnie by wygladał.

Buhaj997
02-01-2008, 15:51
Ludzie z cipsoftu ( czyli cipy) teraz przesadzili, jak tak dalej pujdzie to nikt nie będzie grał w to gówno B). GRAJCIE W MU ONLINE!!! (jeden minus szybko sie nudzi).
A ty Duke zamknij sie!!!

PS. Tak wiem, że robie błędy ortograficzne. :p

Bardzo dobrze zrobili ja mam 40+ palka i momentami bałem sie wyskoczyc to 25 ed bo kupi sobie bp sd od kogoś będzie och miał 60 i padne jak szmata od 25 druida. Widziałem już raz pod dp jak 8 sorcerer walił z sd po 350+ w potwory.

Adolfik
02-01-2008, 19:17
Troche szkoda, bo niższe levele nie bedą mogły mieć szybko gfb i hmm :'\

Bekaojad13
02-01-2008, 21:09
Nie wiem jak wy, ale ja jestem za tym zeby zamkanac temat bo takim dyskutowaniem i kloceniem sie nigdy nie dogadamy a poza tym to Cipki na pewno nie cofna tej ustawy poniewaz oni maja Polaczkow Gleboko w DupieX(X(X(X(TEMAT DO ZAMKNIECIA!!X(X(X(X(sory za nie cenzuralne slowa

mezowski86
03-01-2008, 02:41
Według mnie ograniczenie lvlowe run jest sprawiedliwe. Dlaczego 15lv knight nie może skutecznie używać magic sworda, ani 15lv pal używać skutecznie assasin starów. A wielcy PANowie sorc i druid są oburzeni, ponieważ nie mogą użyć najmocniejszej runy ofensywnej w tibii mając 15lv wtf?!?. Niektórym osobom się w głowach poprzestawiało. Czy to jest sprawiedliwe, że sorc/druid za 2 dni wbije ten 15lv i bije z sd hity po 150-200hp w potwory? Według mnie bardzo udany balans.

Kellerman
04-01-2008, 04:01
Co was zbawi że 33 lvl będziecie mieć dziś czy za 3 dni? jak taki biedny palek(sam gram druidem obecnie ;) ] będzie po tych 2-3 dniach walil w potworki max po 70-100) moim zdaniem to dobra sprawa jest mniej głupiego pk za nic w tibii i fakt jest więcej h lvli xd ale i tak uptade rox xd

Piottros
04-01-2008, 19:28
Moim zdaniem nawet spoko. Gram Rycerzem, więc to mi obojętne. Nie będzie przynajmniej pk :)

Korzonek
04-01-2008, 20:12
Jednak według mnie jest to bardzo dobry pomysł, ponieważ jakieś noobki 20-25 lv z high mlv w grupce nie uwalą 50+ level kolesia. Dobre posunięcie. Oczywiście niesie to za sobą pewne wady, ale trzeba to przyjąć po prostu normalnie.

silax
12-01-2008, 13:22
moim zdaniem to jest bardzo głupi pomysł bo mniejsze lvl nie mają żadnej szansy obrony w starciu z o większym lvl X(

Nave1234
15-01-2008, 23:38
moim zdaniem to jest bardzo głupi pomysł bo mniejsze lvl nie mają żadnej szansy obrony w starciu z o większym lvl X(

I ja sie z toba zgadzam!!!B)B)
bo wczesniej to 30 lvl sorc/druid moglby sie obronic przed 35kina/palkiem za pomoca sd a teraz to niema zabradzo jak :/

Johnnek
17-01-2008, 16:46
Bardzo dobrze zrobili ja mam 40+ palka i momentami bałem sie wyskoczyc to 25 ed bo kupi sobie bp sd od kogoś będzie och miał 60 i padne jak szmata od 25 druida. Widziałem już raz pod dp jak 8 sorcerer walił z sd po 350+ w potwory.
Haha niektórzy maja naprawde bujną wyobrazinie 8 lvl musiał by bić mlvl z utevo lux a żeby walić takie hity mieć z 50 mlvl więc zastanów sie zanim coś napiszesz :p

Bekaojad13
17-01-2008, 20:14
Od Ktorwgo lvla jest Uh? od 24?

Izaak
18-01-2008, 07:25
Tak, od 24 lvl.

Trompac
18-01-2008, 19:07
To nie to samo co 7.4 czy 7.6. wtedy to trzeba było znać angielski, żeby grać w Tibię. Teraz to lata pełno dzieci neo z Polski noobcharami i rozwala wszystko co leci po kolei z sdków i co? I dzięki tym dzieciom neo mamy teraz nowe wymagania poziome run, dobrze, ze nie gram w Tibię. Polacy rulez!!! Jak to zwykle bywa tylko psują gry. Kiedy zniszczą Tibię, zabiorą się za WoWa i inne gierki online, nawet te płatne( WoW, Guild Wars...)

minio69
19-01-2008, 10:44
hehe

http://s4.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=86347 < klik plx

:cup:

:cup:

Kraaj
19-01-2008, 10:47
Haha niektórzy maja naprawde bujną wyobrazinie 8 lvl musiał by bić mlvl z utevo lux a żeby walić takie hity mieć z 50 mlvl więc zastanów sie zanim coś napiszesz :p

Mój stary char ma 12lvl i 45mlvl. Wiadomo - UH maker ^^

Kamilloo90
19-01-2008, 14:54
Mój stary char ma 12lvl i 45mlvl. Wiadomo - UH maker ^^
lol, nawet IHów nim nie możesz robić

Bekaojad13
19-01-2008, 18:53
Od ktorego lvla sa:
FB:
GFB:
????Plz o szybka odpowiedz....

Fibo1991
19-01-2008, 22:06
Jak dla mnie to nie wiem po co oni tak zrobili ...
teraz to już w ogóle tibia robi sie coraz bardziej do d..y.
Nie długo będzie że potworki będzie można bić na określonym levelu.
Ale mam nadzieje że nie dojdzie do tego.

Bekaojad13
20-01-2008, 09:51
Jak tak bedzie to nie bedzie sie dalo Expic :/ Miejmy nadzieje ze nie dojdzie do tego.Nie wiem po ktorej stronie stac Cipsoftu czy graczy:confused::confused::confused::confused::con fused::confused::confused:CipSoft nie stoje za nim za nowe wymagania poziomowe run. A za graczami nie stoje dlatego ze PK-uja. Lecz zas stoje za cipsoftembo bez niego by nie bylo Tibi a za graczami tez bo na harmoni graja takie nooby ze jaky znalezli SD to by za darmo oddali.... w sumie to ja jestem Confused:confused:

*Pastuszek*
20-01-2008, 18:09
Ej mam jedno pytanie:
-dlaczego uhy mniej leczą kngihta niż w starej tibi?:evul:

Ladok
20-01-2008, 20:39
Ja osobiście uważam, że to lekka przesada. Gram KNIGHTem, więc i tak mi to większej różnicy nie robi, a co jeszcze - powinienem się cieszyć. Ale moje osobiste zdanie jest takie, że to już trochę lekkie przegięcie.

Ladok
20-01-2008, 20:41
Ja osobiście uważam, że to lekka przesada. Gram KNIGHTem, więc i tak mi to większej różnicy nie robi, a co jeszcze - powinienem się cieszyć. Ale moje osobiste zdanie jest takie, że to już trochę lekkie przegięcie.

Ladok
20-01-2008, 20:42

Wojownik_Adikx
21-01-2008, 13:14
mnie to tez wkurzylo ;/
a fireballe od 27 a gfb od 30-31 ( nie wiem dokladnie :D) Zal