zaloguj się

Pokaż pełną wersje : brak pacc - sms.tibia.pl

luki14v
21-12-2007, 22:06
PROSZE O NIE USUWANIE MOJEGO TEMATU
Czekam juz 90 dni ale nadal nie mam pacc. Pisze do osob z tego forum, ale nikt mi nie odpisuje. Wysyłam e-maile na [email protected] i [email protected] (na stronie tibia.pl pisalo ze odpowiedza wciagu 72h a ja juz czekam ponad 14dni) i równiez nie dostaje zadnej odpowiedzi. Dalczego nikt mi nie odpisuje, czy ten pacc juz przepadł ??. Mam recka.

ps. Prosze o napisanie mi konkretnej odpowedzi na moje pytanie.

kołbaś
21-12-2007, 22:21
maja ciebie w d*pie. Czy to wystarczający konkret ?? ok zart teraz na powaznie.
Moze sie zdecyduj ile zcekach. Piszesz najpier ze czekasz juz 90 dni ale nadal nie ams zpacc a potem ze czekasz 14 dni. Moze w takch wypowiedziasz wietrzą oszustwo i dlatego ci nie odpisuja.
Cholera co z moja klawiatura ze takie missclicki robie ??

rafv
21-12-2007, 22:30
@kolbas:
Z calym szacunkiem, ale naucz sie czytac do ku*wy nedzy. Napisal, ze na maila czeka 14 dni a na calego pacca 90 dni.

kołbaś
21-12-2007, 22:41
to trzeba byc dopier poje*anym zeby czekac 76 dni i dopiero wyslac email do nich ze chyba cos jest nie tak no nie ??
btw rzeczywiscie zle to przeczytalem moj błąd.

luki14v
21-12-2007, 22:48
Pisałem do nich co jakis czas. Po informacji na tibia.pl ze trzeba wysłac e-amila to odrazu wysłame, ale nie uzyskałem odpowiedzi. Zamieszczałem tematy na forum ale były one kasowane.

Serlos
21-12-2007, 23:27
No coz mozna powiedziec :P Drom sie opie*dala :P

Martka
21-12-2007, 23:31
Nie jesteś pierwszy i pewnie nie ostatni. Jeśli tibia.pl nic z tym nie zrobi, może być różnie z konkursem SMS w przyszłości.

luki14v
21-12-2007, 23:36

Tym sie nie zajmuje firma drom tylko to byla wygrana z strony www.sms.tibia.pl
Dostane tego pacc'a czy juz nie. Jak sie nie wyrabiaja z pacc to najlepszym rozwiazaniem bylo by zrobienie tego konkursu raz na miesiąci 3 pacc do wygrania.

Irons
22-12-2007, 00:07
Ewentualnie powiadomic o poślizgach z dostarczeniem. Ale cóż, siła wyższa.

luki14v
22-12-2007, 10:29
Do kogo mam napisac o tym, że nie mam pacc??

luki14v
22-12-2007, 13:06
Niech ktos pomoże xD

Necromantor
22-12-2007, 13:13
DO sądu z nimi!!

luki14v
22-12-2007, 13:47
hehe wole nie :P, chce dostac pacc :D

Czarny ork
22-12-2007, 14:15
Bądź pierwszym mądrym i podaj ich do sądu, ja czekam 120 dni i od jakiś 3 miesięcy żadnego odzewu nie widzę. Napisałem teraz kilka wiadomości do nich, jeśli nie poskutkuje po świętach ide najpierw do Rzecznika praw kilenta(/konsumenta, nie wiem dokładnie) i ci bym radził to samo. Tibia.pl się wykręca, że nic nie ma z tym wspólnego, ale Bosal to ich "friend" największy to niech coś mu ku.wa powiedzą, bo to przestaje być zabawne, a patronat tibia.pl obejmuje nad kunkursem sms, choć ogólnie tibia.pl to w dużej części Bosal, ten co trzepie z tego kase... Jak mu przyjdzie kilka zawiadomień z policji to się obudzi wkońcu!

luki14v
22-12-2007, 15:01
Pisalem do bosala ale on również mi nie odpowieda ;/. W tym co gadasz cos jest, policja mi mowiła, że jesli ktos ukradnie kasa o wartości powyżej 100zł to może być posondzony. Ja straciłem ponad 100zł na te sms'y
ps. Ja wysłałem ok 35 sms a ostatnio pisałem do mnie koleś ze on wysłał 70 sms'ów

Arfyd
22-12-2007, 15:19
@Up

To czemu za tą stówę nie kupiłeś sobie PACC'a zamiast wysyłać SMS ?

luki14v
22-12-2007, 15:29
@Up

To czemu za tą stówę nie kupiłeś sobie PACC'a zamiast wysyłać SMS ?
Bo nie mailem kasy, a na fonie mialem jej nadmiar i musialem ja szybko wykorzystac.

Shinjix
22-12-2007, 15:57
Ani moderatorzy tibia.pl. ani admini MatKus i Dr. Omader, ani firma Drom nie zajmują się dostarczaniem PACCów wygranych w konkursach sms. Tym zajmuje sie bosal. Już o tym pisałem.

Do kogo mam napisac o tym, że nie mam pacc??
Na email podany w regulaminie konkursu. Bosal zapewniał, że odpowie na wszystkie maile i załatwi wszystkie niedostarczone PACC do końca tego roku/na początku stycznia. Z tego co się orientuje, są problemy z Cipsoftem, ale każdy wygrany PACC zostanie dostarczony do zwyciezcy.

Bądź pierwszym mądrym i podaj ich do sądu, ja czekam 120 dni i od jakiś 3 miesięcy żadnego odzewu nie widzę. Napisałem teraz kilka wiadomości do nich, jeśli nie poskutkuje po świętach ide najpierw do Rzecznika praw kilenta(/konsumenta, nie wiem dokładnie) i ci bym radził to samo. Tibia.pl się wykręca, że nic nie ma z tym wspólnego, ale Bosal to ich "friend" największy to niech coś mu ku.wa powiedzą, bo to przestaje być zabawne, a patronat tibia.pl obejmuje nad kunkursem sms, choć ogólnie tibia.pl to w dużej części Bosal, ten co trzepie z tego kase... Jak mu przyjdzie kilka zawiadomień z policji to się obudzi wkońcu!
Gwoli ścisłości - takie sprawy są z "małą szkodą dla państwa", więc proces sądowy może być co najwyżej ziszczony z powództwa prywatnego, a nie państwowego. Zakładając, że nie jesteś pełnoletni - oskarżenie musi wnieść twój prawny opiekun (mama, tata). Co za tym idzie - Mama (bądź tata), jako oskarżyciel, będzie pełniła role prokuratora i to ona ma obowiązek dostarczyć sądowi dowody, a nie policja. Co za tym idzie - policja nie ma tu nic do rzeczy.

Pisalem do bosala ale on również mi nie odpowieda ;/. W tym co gadasz cos jest, policja mi mowiła, że jesli ktos ukradnie kasa o wartości powyżej 100zł to może być posondzony. Ja straciłem ponad 100zł na te sms'y

Tyle że w sprawach tego typu liczy się wartość wygranej nagrody, a nie ilość wysłanych sms. Nie możesz się sądzić o te sms, bo wysłałeś je dobrowolnie, zgadzając się na regulamin. Możesz się domagać wydania nagrody (w postaci PACC), jednak ta kosztuje mniej niż 100 zł (wg. aktualnego w dniu popelnienia przestepstwa, czyli w dzien po upływie regulaminowych 90 dni, kursu waluty EURO).

Jednak nie sądze, żeby jakiekolwiek sądzenie miało sens i potrzebe. Bosal zapewnia, że wszystkie PACC zostaną dostarczone do zwycięzsców.