PDA

Pokaż pełną wersje : Święta!!

Bratix
21-12-2007, 22:46
Witam.

U mnie w depo czeka już 12 (a nawet 13) potraw, choinka i prezent (który sam sobie sprawie). A jak wy przygotowujecie się do świąt w Tibii?

Mimo że dostałem już swój prezent od Mikołaja (śnieżki) to Św. Miki postanowił mi jeszcze do tego coś dołożyć. A mianowicie...

2 Sniper Gloves (dobrze napisalem??)!!! które spieniężyłem 3,5k za każde. Pewnie dla niektórych z was 7k to grosze ale dla mnie to fortuna. Tak... A może ktoś organizuje Wigilę czy coś na Azurze?? Bo z chęcią bym przybył z prowiantem...:)

Żegnam i mam nadzieje, że mój pierwszy post i temat nie pójdą do kosza.

Pozdrawiam

DOWN: Zgadzam się w pełni. Ale w sumie można troszeczkę "zaszaleć" i jednak to zrobić.

Fajna_Poziomka
21-12-2007, 22:49
Od tych w Tibii znacznie wole tradycyjne swieta :)

Donpeyot
21-12-2007, 22:52
nie lubie świąt - trzeba mieć przez cały czas dobry humor, terror że hej

Ancient900
21-12-2007, 23:31
Nie obchodze "świąt" ani w tibii ani w realu. Zwykła komercha, dzieciaki myślą o najnowszym akszyn menie którego dostaną i kojarzą boże narodzenie z dziadkiem z reklamy coca coli aniżeli z tradycją chrześcijańską etc. Dorośli głupieją, szał zakupów, uszczęśliwianie się na siłę. Tylko po co?

Arcan
21-12-2007, 23:40
Nie mogę zrozumieć panów up... Święta to naprawdę wspaniały czas radości i spotkań z rodziną, a dobry humor przychodzi sam. W tibii też można by coś takiego zorganizować, ale pewnie zawsze znajdą się ludzie tacy, którzy zepsują całą atmosferę, nooby zaczną kraść jedzenie itp.
Mimo wszystko warto spróbować. ;)

Vanhelsen
21-12-2007, 23:40
Ja jutro zaopatruje się w bilety i uciekam do rodziny do Krakowa, tydzień bez Tibii (w którą zresztą nie gram od roku), no ba! tydzień bez kompa...
Umiecie tak?... :baby:

Donpeyot
21-12-2007, 23:45
@up: no ba, też bym uciekł od rodziny do krakowa

Morkox
22-12-2007, 00:01
Czemu nie lubicie świąt ? Święta są najpiękniejszym dniem w całym roku w tym dniu pogadzamy się z naszymi najgorszymi wrogami.Czyli mówiąc waszym językiem pogodzić się z noobami na święta którzy kradną itemy.I co że chcą action mena ja przyznam się lubie być dziecinny , mam w pokoju jeszcze pluszaki i samochody którymi się bawię bo kto chce być poważnym no powiedz przecież dzieciństwo przemija.Dla mnie religia i dziecinność jest ważna.Nauka też.Czas świąt Bożego Narodzenia przeżywamy z rodziną i krewnymi i wpuszczamy biednych do domu

To tyle z mojej strony;)
P.S serio bawię sie zabawkami i mam 13 lat:)

Osore
22-12-2007, 00:11
Czas świąt Bożego Narodzenia przeżywamy z rodziną i krewnymi i wpuszczamy biednych do domu
X.x Nie spędzamy i nie wpuszczamy. Nie mamy zastawy na zbłąkanego wędrowca. Nie mówimy w liczbie mnogiej i nie wypowiadamy się za innych. Po kropce stawiamy spacje.
Ya, baw się, ciesz się, miłej zabawy. Koniecznie pozdrów rodzinę.

Ancient900
22-12-2007, 00:34
Czemu nie lubicie świąt ? Święta są najpiękniejszym dniem w całym roku w tym dniu pogadzamy się z naszymi najgorszymi wrogami.

No właśnie, zamiast żyć w zgodzie przez cały rok to sobie święta wymyślili -.-
anyway lepiej ten raz w roku niż wcale :p

Argen
22-12-2007, 01:00
@up

Święta Bożego narodzenia powstały w okresie, kiedy chrześcijanie byli prześladowani, a i wierzyli, że Jezus przyjdzie ponownie na świat jeszcze za ich życia. Czas adwentu i samo święto, powstały żeby w tych trudnych czasach ludzie oczyszczali swe serca, przyjmując Boga.

Co do tradycji, to do świąt nic nie mam(czas wolny, i co ważne, spędzony z rodzią jest bardzo miły), ale żeby ze świąt Bożego narodzenia się troche pośmiać, wystarczy przeanalizować nazwę.
Bo zazwyczaj, prezenty kupuje się solenizantowi, a nie wszystkim innym :)

Co do 'komerchy', teraz nawet matke sprzedadzą, byle zarobić, a skoro kupowanie sprawia ludziom przyjemność, to czemu nie(no co, można sobie kilka razy w roku pozwolić, nie?)

Emok
22-12-2007, 01:30
Święta to przyjazny czas. Można pobyć z rodziną, której pół roku się nie widziało.

Ale i tak najlepszy jest sylwester.
Chyba wiecie dlaczego?;)

Vanhelsen
22-12-2007, 02:53
[...]
Chyba wiecie dlaczego?;)Bo nie można spać przez bandę głupków strzelających całą noc racami? o.O

Kiedyś święta miały klimat, ale od kiedy Coca~Cola rozpoczyna sezon świąteczny w 2 dni po święcie zmarłych, to klimat świąt jest w takiej samej kondycji jak klimat Tibii... :baby:

Donpeyot
22-12-2007, 02:56
no sylwek ma swój urok - wszystko co ma do zaoferowania rynek i czarny rynek i amba kaszana :D taki rozpiernicz raz do roku jest ok

Rehost
22-12-2007, 05:56
i wpuszczamy biednych do domu

Oglądałem kiedyś w telewizji jak reporter upodobnił się do bezdomnego i chodził w wigilię po domach, z tego co pamiętam to nikt go nie wpuścił, ale dodatkowe miejsca dla niespodziewanego gościa były w każdym domu.

Avios
22-12-2007, 08:58
Ja tam święta lubię ;] Mikołaj dał mi 3 piggy bank :)

Lord_Piterek
22-12-2007, 09:34
Świąt w Tibii nie obchodze, ale nie zaszkodzi udekorować domek "na świątecznie"

http://images31.fotosik.pl/85/bafab45319a4e1e0m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bafab45319a4e1e0.html)

bota używam do lighthacka, bo mam ciemny monitor i nawet jak ustawie w grafice 100%, to i tak jest ciemno.

Pan_Tymek
22-12-2007, 10:01
Nie wiem o co niektórym z was chodzi, przecież święta to czas kiedy należy być szcześliwym.Sądze że nasza gildia na Harmonia cos użądzi :)

Donpeyot
22-12-2007, 10:08
przecież święta to czas kiedy należy być szcześliwym.

i właśnie dlatego ich nie lubię

Bekaojad13
22-12-2007, 10:12
Ja od sw Mikolaja w tibi dostalem Fur Booty ale sprzedalem poniewaz one nie zwalniaja a na dodatek mialem malo capa:baby:. Na swieta w tibi zrobilem sobie prezent i poszedlem na deserta z kumplami i za 10 k kupilem nowe EQ ktore wczoraj stracilem(wiekszosc). A tak pozatym. Domek w Tibi kupuje si za tibijska kase? Trzeba miec Pacca?

Morkox
22-12-2007, 10:13
@Pan Tymek

Podpis masz podrobiony bo widzę go u koleżanki która skopiowała go od kogoś

@up

Nic dodać nic ująć........

dosik2006
22-12-2007, 10:31
święta wole spędzić z rodzina niż grac tibie

Lord_Piterek
22-12-2007, 10:35
@2x up

tak domek kupuje sie za tibijska kase, trzeba mieć PACC lub kolege z PACCem

Erhion
22-12-2007, 11:32
bota używam do lighthacka, bo mam ciemny monitor i nawet jak ustawie w grafice 100%, to i tak jest ciemno.

To cię nie usprawiedliwia.

Arfyd
22-12-2007, 11:55
Święta to przyjazny czas. Można pobyć z rodziną, której pół roku się nie widziało.

Chyba wiecie dlaczego?;)

Fajerwerki ? ;)

Koszalek
22-12-2007, 12:09
Ci co piszą jakie to wspaniałe są świeta są prawdopodobnie dziećmi 6-12 lat i cieszą sie bo dostaną jakis prezent i dla nich właśnie to jest urokiem całych świąt. Ja nie lubie świąt, wszyscy jak wariaty chodzą po sklepach i kupują prezenty i te prezenty sprawiają dla większosci ze swieta im sie podobają, wkurza mnie reklama coca coli- ten tir ubrany w lampeczki i głópie hasło reklamowe- a nikt sobie nawet nie zdaje sprawy z czego coca cola jest robiona i jakie toksyczne substancje w niej są, dobra w smaku... ja osobiscie nie pije. Ksiądz z kolędą łazi po domach i starzy zawsze wpuszczają i potem jakies glupie pytania kazdemu zadaje ten ksiądz. A to ze ktos sie pogodzi w wigilie i są dla siebie mili to co to da jak później znowu sie kłócą np. ja z moim pojebanym starym. Wogóle świeta mi sie kojarzą z rozrywką dla ludzi bez problemów...

Arfyd
22-12-2007, 12:28
@Up

Ja swoim rodzicom powiedziałem, że mają żadnych durnych prezentów
mi nie dawać, bo do szczęścia mi to potrzebne nie jest. :)

Patton
22-12-2007, 12:29
Ja nie lubie tego fałszu w swieta,ida ludzie do spowiedzi,w swieta sa dla siebie mili (pozornie) i skladaja raczki w kosciele a po swietach8o sa dla siebie niedobrzy tak jak przed swietami:(

Freddd
22-12-2007, 12:30
Ci co piszą jakie to wspaniałe są świeta są prawdopodobnie dziećmi 6-12 lat i cieszą sie bo dostaną jakis prezent i dla nich właśnie to jest urokiem całych świąt. Ja nie lubie świąt, wszyscy jak wariaty chodzą po sklepach i kupują prezenty i te prezenty sprawiają dla większosci ze swieta im sie podobają, wkurza mnie reklama coca coli- ten tir ubrany w lampeczki i głópie hasło reklamowe- a nikt sobie nawet nie zdaje sprawy z czego coca cola jest robiona i jakie toksyczne substancje w niej są, dobra w smaku... ja osobiscie nie pije. Ksiądz z kolędą łazi po domach i starzy zawsze wpuszczają i potem jakies glupie pytania kazdemu zadaje ten ksiądz. A to ze ktos sie pogodzi w wigilie i są dla siebie mili to co to da jak później znowu sie kłócą np. ja z moim pojebanym starym. Wogóle świeta mi sie kojarzą z rozrywką dla ludzi bez problemów...

Mam 18 lat a swieta lubie poniewaz wtedy jest ten niepowtarzalny klimat. Wspólna kolacja z rodzina pasterka. Dla mnie prezenty sie nie licza liczy sie czas spedzony razem z najblizszymi.

raf420
22-12-2007, 22:40
Ci co piszą jakie to wspaniałe są świeta są prawdopodobnie dziećmi 6-12 lat i cieszą sie bo ...

No przynajmniej są starsi od ciebie i potrafią uszanować czyjeś poglądy...

Według mnie wigilia to czas szczęścia bla bla bla, mój najważniejszy dzień w roku i to nie z powodu prezentów (które i tak mi nie pasują xD).
Każdy interpretuję wigilie na swój sposób i to jest prawdziwa tradycja... przeżywanie szczęścia.

Koszalek
22-12-2007, 23:41
swieta to powinien byc czas miłych chwil... ale u mnie np. to jest tylko pełno stresu bo wszyscy wszystko robia jakby to miało być na pokaz, pełno zamieszania, wogóle mój stary jest całymi dniami przez ten tydzien w domu i ciągle mu cos nie pasuje np ze ja powinienem te wszystkie zakupy na stól robić.... no i po co te swieta ? zeby sie poklócic i potem udawac przy stole ze wszystko jest fajnie? :/ ludzie powinni byc cały rok dla siebie mili a nie tylko udawac w swieta, choc nawet w swieta mi stary spokoju nie daje ciągle mu cos nie pasi cokolwiek nie zrobie

Ryłek
23-12-2007, 01:42
Ja opowiem Wam jak ja mam na świenta w hacie.
Przyhodzom do mnie ziomy, kuzyny i odpalamy kompa i gramy w Tibje do pułnocy. Fajnie wtedy jest, bo mało pl logniętych tylko z innych krajów br i swe ale oni chyba nie obchodzą świąt (niewiem ale chyba powinni :baby:). No tak puzniej wylonaczmy kompa bo nas na pasterke wyganiaja, ale my przebiegli jestesmy i idziemy do kumpla jego starzy majom nocke i wtedy odpalamy u niego kompy (ma az trzy! 8o) i gramy az sie pasterka skonczy widzimy ze tak bo, on mieszka kolo kosciola. Puzniej wracamy do domu i spimy, nie rozumiem czemu wy nażekacie na te świenta tak mocno. To czas dobrej atmosfery i wysokich ekspuw.

Mary chrismas to your all!!

Kamliss
23-12-2007, 10:41
@Up

Ja swoim rodzicom powiedziałem, że mają żadnych durnych prezentów
mi nie dawać, bo do szczęścia mi to potrzebne nie jest. :)

Wolisz kasę :D ?

/Topic : trzeba być nieźle pojebanym żeby tibie traktować na tyle poważnie i robić se w niej urodziny, sylwka, święta.

Koszalek
23-12-2007, 14:49
Puzniej wracamy do domu i spimy, nie rozumiem czemu wy nażekacie na te świenta tak mocno. To czas dobrej atmosfery i wysokich ekspuw.

ta.. fajnie wtedy bo mało noobków ale jak ja ostatnio tak w wigilie grałem albo w święta to stary jak zobaczył ze gram to mi korki rozłączył... ale dobrze ze na bearach byłem bo zbierałem fooda... wogóle on jest uczulony na tibie jak widzi ze gram to *****cy dostaje, dopiero co włącze to on odrazu mi wrzeszczy ze mam wylaczac kompa i przestać grać w jak on to mówi "gierki"- od kiedy tibia to 2w1 czyli 2 gry ? lol!

w dni powszednie nie ma go wiekszosc dnia- w robocie siedzi i przychodząc ze szkoły wykorzystuje czas i pykam w tibie

Morkox
23-12-2007, 17:47
Ja opowiem Wam jak ja mam na świenta w hacie.
Przyhodzom do mnie ziomy, kuzyny i odpalamy kompa i gramy w Tibje do pułnocy. Fajnie wtedy jest, bo mało pl logniętych tylko z innych krajów br i swe ale oni chyba nie obchodzą świąt (niewiem ale chyba powinni :baby:). No tak puzniej wylonaczmy kompa bo nas na pasterke wyganiaja, ale my przebiegli jestesmy i idziemy do kumpla jego starzy majom nocke i wtedy odpalamy u niego kompy (ma az trzy! 8o) i gramy az sie pasterka skonczy widzimy ze tak bo, on mieszka kolo kosciola. Puzniej wracamy do domu i spimy, nie rozumiem czemu wy nażekacie na te świenta tak mocno. To czas dobrej atmosfery i wysokich ekspuw.

Mary chrismas to your all!!

Jesteście w 100% uzależnieni od TibiX(

up@
Niestety ale ty teżX(

deivid8
24-12-2007, 12:48
Heh jak bym miał kasę na tibii(chociaż domek) to bym balował:) A to że nie mam to staram sie o tym nie myśleć i spędzać czas z rodziną.

________________________-
Ale ze mnie maniak Tibi:evul:

Dyps
01-01-2008, 21:01
Ja tam lubie Święta!!!!!

Nawet bardzo

Nawet bardzo bardzo

No dobra kocham :]8oX(:evul:

Papa_Smerf
01-01-2008, 22:07

Zgadzam się w 100% . Świetnie napisane.

Lechista
02-01-2008, 19:03
Czemu nie lubicie świąt ? Święta są najpiękniejszym dniem w całym roku w tym dniu pogadzamy się z naszymi najgorszymi wrogami.Czyli mówiąc waszym językiem pogodzić się z noobami na święta którzy kradną itemy.I co że chcą action mena ja przyznam się lubie być dziecinny , mam w pokoju jeszcze pluszaki i samochody którymi się bawię bo kto chce być poważnym no powiedz przecież dzieciństwo przemija.Dla mnie religia i dziecinność jest ważna.Nauka też.Czas świąt Bożego Narodzenia przeżywamy z rodziną i krewnymi i wpuszczamy biednych do domu

To tyle z mojej strony;)
P.S serio bawię sie zabawkami i mam 13 lat:)
Ja tam nie wpuszczam biednych do domu<lol> i nie bawie się action menami, ale jak ty lubisz to twoja sprawa. Nie chcę, zebys to zrozumiał w ten sposób, że się z ciebie śmieje.
@topic
Nie mam zamiaru obchodzić świąt w tibi :D
i @UP
Nie możecie uszanować czyiś poglądów?? Mam 14 lat, uwielbiam święta, nie dlatego, że są prezenty, chodź je tez lubie, ale dlatego, że spotykam się z rodziną w miłej atmosferze, i oczywiście jest super żarcie :D:D Nigdy moja rodzina w święta nie ugania sie po sklepach. Wszystko jest robione spokojnie itd. nigdy nie chodzę do kościoła specjalnie na święta. Jestem poprostu sobą. Dziwie sie wam. Moja cała rodzina lubi prezenty. To jest taki fajny moment, wszyscy otwierają paczki, smieją sie itd...:P
Uważasz, że skoro moja rodzina lubi prezenty w święta to są debile??
Żal mi ciebie, skoro obrażasz aż tyle osób na całym Świecie. Nikt tu nie pisze, że lubi Święta tylko dlatego, że są prezenty
@Morkox
Masz 13 lat i nie rozrurzniasz ironi, bawisz się lalkami i samochodzikami?? Co z ciebie za facet??