Pokaż pełną wersje : Virtual Tuning
mordozlew
22-12-2007, 12:17
Witam.
Zamieszczajcie tu swoje prace i komentujcie prace innych xD
Tu mój pierwsz "tuning"
Oryginał:
http://images23.fotosik.pl/129/c0ce9568bac17027m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c0ce9568bac17027)
Po tuningu:
http://images32.fotosik.pl/85/056951d2b787f319m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=056951d2b787f319)
Zychu3500
22-12-2007, 13:40
Mało zmian :(
właściwie nie ma co oceniać
wydaje mi się że tylna felga źle jest wsadzona
mordozlew
22-12-2007, 13:56
Mało zmian :(
właściwie nie ma co oceniać
wydaje mi się że tylna felga źle jest wsadzona
Nie za dużo ale nie chciałem zrobić kiczu.
Wcześniej nie wiedziałem że biały kolor jest najtrudniejszy do modyfikacji <lol>
Najlepiej brać samochody z metalicznym połyskiem a nie matowe. Do białego strasznie ciężko coś dopasować.
roftl!:D
jak zobaczyłem rejestracje tego drugiego to z krzesła spadłem:D
kaxiorek
23-12-2007, 13:44
Powiem tak:
- Nie ostre Felgi
- Drzwi zamazane tylko do linii okna
- Zamazałeś linie prawego spojleru (pewnie uznając to za drzwi :P)
- Szyby ok tylko troszq ciemniejsze mogły by być
- Rejestracje... ahh :p
Wladca sedesu
24-12-2007, 16:35
praca robiona tydzien z powodu braku weny
http://i75.photobucket.com/albums/i291/Mistrzowie_2006/Volkswagen-Golf_R32_2005_1024x768_w.jpg
http://i75.photobucket.com/albums/i291/Mistrzowie_2006/Volkswagen-Golf_R32.jpg
Fuuuj. Brak cieni, maska nachodzi na światła, okropność...
Wladca sedesu
25-12-2007, 02:16
Fuuuj. Brak cieni, maska nachodzi na światła, okropność...
wiesz co to jest badlook??, jakich cieni brak, wkaż. chyba ze umiesz lepiej to wstaw swoje
Nikast Shynix
25-12-2007, 15:48
jakich cieni brak
Na dole samochodu. Poza tym przednie koło wygląda jakby było pozbawione opony.
umiesz lepiej to wstaw swoje
Wyjdź i nie wracaj. Po co dajesz nam to do oceny? Brakuje ci powodów do podniecenia i chcesz, żeby cię wszyscy chwalili? A jak ktoś wyrazi swoją niepochlebną opinię to już jest zły i w ogóle? No i na dodatek musi być tak samo "dobry" albo lepszy niż ty, bo inaczej nie przyjmiesz jego krytyki?
Johnny121
25-12-2007, 15:57
roftl!:D
jak zobaczyłem rejestracje tego drugiego to z krzesła spadłem:D
Co w tym śmiesznego?
Theraphosidae
25-12-2007, 18:42
hyba ze umiesz lepiej to wstaw swoje
Po co wystawiasz prace, skoro nie mozna ich krytykowac, nastawiasz sie na same pochwały, pomijam fakt ze praca to dno. Wez sie zastanów troche, zanim cokolwiek napiszesz, pomysl 2 razy, a gdy juz przemyslisz sprawe, pomysl trzeci raz.
Wladca sedesu
25-12-2007, 19:28
maska nachodzi na światła
Mi chodziło o toX(
Mam w d*** to co wy myslicie
Czy ja zachwalam że praca jest idealna??, wskaz prace do jakiej porównujesz moja z czyjąś, kazdy robi tak jak umie.
Skoro ktoś sie tym nie zajmuje to po co komentuje.
przykład:
Ktos wstawia adv na 200lvl poi anni itp, przychodzi ktos taki i kometuje, "tibia to gówno" ale jak by zagrał to by wiedział że to jest osiągnięcie celu
Tak samo tu, ktoś robi, komentuje, a sam nie umie.
Zajrzyj chociaz na virtualtuning.pl i popatrz na innych i wtedy komentujcieX(
Johnny121
25-12-2007, 19:57
Twoja stara.
Przed:
http://i3.photobucket.com/albums/y66/Kolutib/1.jpg
Po:
http://i3.photobucket.com/albums/y66/Kolutib/9.jpg
Tak wiem, trochę zrypałem cienie ale cóż...
Nikast Shynix
25-12-2007, 23:50
To po co dajesz tu te prace? Żeby sobie były?
Czy ja zachwalam że praca jest idealna??
Nie, ale jak ktoś wytyka ci błędy, to zaraz masz pretensje, że ktoś śmiał stwierdzić, że te prace nie są świetne.
Extermis
26-12-2007, 00:01
pozwole sobie zacytowac bo nie lubie takich pajacow jak ten -_-
@up
a tak poza tym, to mój temat i kto ci pozwolił wklejać swoje zdjęcia??
to chyba nei wymaga komentarza?
to po ch. cos tu wrzucasz i jeszcze sie obrzurzasz jak ktos stwierdzi fakt ze syf jest syfem? -.-
@topic
fajnie. duzo nie zmienione i nie wyszedl z tego jakis szajs.
@2up
lmao xD
Twoja stara.
Ej ej bo Ci ktoś włosy zgoli :(
Wladca sedesu
26-12-2007, 04:06
bede dodawał bo mi nikt nie zabroni. tylko jak sie komentuje, to trzeba miec pojecie jak to sie robi, a jak juz to komentarz z sesnem a nie "fuuj nie podoba mi sie"
powiedzcie co zle to poprawie,
Pozdr. dla dzieci Tibi
bede dodawał bo mi nikt nie zabroni.
Chyba, że moderator oszczędzi ci kompromitacji do reszty i zamknie temat.
tylko jak sie komentuje, to trzeba miec pojecie jak to sie robi
Ja mam pojęcie, jak komentuję. A ty?
powiedzcie co zle to poprawie
Przede wszystkim popraw sobie w spodniach, to moze sie wyluzujesz i przestaniesz bawić się w chama/hipokrytę/głupiego gówniarza.
@Topic
Poza błędami, które wytknęli inni: za duże koła, za mały prześwit.
@top: zrobiłeś dwie prace i myślisz, że jesteś profesjonalistą, i że my powinniśmy się schować, ew. zacząć nazywać cIĘ mistrzem i zachwycać się nad tWOIMI pracami. A tym czasem zwykły cham ze wsi jesteś.
Korektor
26-12-2007, 12:17
@up,
Cicho, bo się wyda :<<
mordozlew
26-12-2007, 22:07
Ale bagno się zrobiło z tematu. Mam prośbę jak chcecie gdzieś wyprać swoje brudy znajdźcie lepsze miejsce. Dziękuje.
Kiedyś moje marzenie motoryzacyjne ( ;) ) Podwójnie miło mi się przerabiało :)
http://img181.imageshack.us/img181/8650/audioryginalwl2.jpg
Drobna modyfikacja
http://img156.imageshack.us/img156/682/kolaqa2.jpg
Nikast Shynix
26-12-2007, 22:23
IMO, lepsze od tych poprzednich, tylko ten koleś w środku jest zbędny. A jeżeli koniecznie chcesz go zostawić, to zrób, tak, aby nie prześwitywał, bo nie wygląda mi to raczej na odbicie w szybie (dlaczego? Bo nigdzie poza tą szybą gościa nie ma. Odbicie czegoś czego nie ma?).
Poza tym dorób cień na nawierzchni, bo to co dodałeś go nie rzuca, a powinno.
mordozlew
26-12-2007, 22:30
IMO, lepsze od tych poprzednich, tylko ten koleś w środku jest zbędny. A jeżeli koniecznie chcesz go zostawić, to zrób, tak, aby nie prześwitywał, bo nie wygląda mi to raczej na odbicie w szybie (dlaczego? Bo nigdzie poza tą szybą gościa nie ma. Odbicie czegoś czego nie ma?).
Poza tym dorób cień na nawierzchni, bo to co dodałeś go nie rzuca, a powinno.
W zamyśle to miał być sticker na szybie :)
Nierealistycznie to wygląda trochę (bo w żadnym samochodzie nikt kierowcy przed oczami nic nie będzie naklejał)
Taki ozdobnik żeby samochód wyglądał bardziej agresywnie :)
dodajesz malo, ale sensownie i samochod nie traci ;) sie nie znam na tym, tak btw to lepiej przerabiasz niz wladca sedesu...W tym temacie mozna porownac jego "dziela" z Twoimi. W Virtual Tuningu chyba wlasnie o to chodzi, zeby dodac tyle, zeby nie bylo za duzo ;D gratuluje umiarkowania ;]
Extermis
26-12-2007, 23:28
po prawejjest wiekszy przeswit niz po lewej. dziwnie krzywo wyglada o.0
btw czerwone samochody ssa =P
trzebabylo taka czache tyle ze np czarna na maske wrzucic by moglo fajnie wygladac, lepiej jak na szybie ; ]
mordozlew
26-12-2007, 23:55
W sumie macie racje ta czaszka jest niepotrzebna :) usunąłem ją.
Dodałem odrobine cienia i więcej kontrastu na koła żeby nie były zbyt "matowe" w stosunku do reszty auta.
Heh faktycznie nie wyrównałem trochę z prawej strony zderzaka ale bardzo mądrze zrobiłem merge visible na koniec i zapisałem sprytnie. Przy następnym aucie postaram się zrobić lepiej :)
Nie znam sie, ale fajne.
@Top... i down. >> zal. Nie widze w tym nic co mozna by zbluzgac... wiec po co te nerwy? Kazda sztuka jest dobrą sztuką jesli sie ją ćwiczy,
mordozlew dobra robota. Czekam na więcej. ;)
Zaproponowałbym ci wykonanie jakiegos oryginalnego znaczku firmowego który by symbolizował twoje autorstwo w pracach. (cos jak podpis)
Mógłbys umieszczac go zamiast np. znaku audi z przodu... ktory i tak usunąłeś.
PS: i nie trawie na tym forum tego, ze jak 3 osoby wstępnie określą ze do dupy... to potem cały temat szlak trafia :baby:
Wladca sedesu
27-12-2007, 03:01
@praca up, to podchodzi pod manga car jak cos
next praca:
oryginał:
http://i75.photobucket.com/albums/i291/Mistrzowie_2006/Wladca%20sedesu/opel_corsa_2006_01_m.jpg
vt:
http://i75.photobucket.com/albums/i291/Mistrzowie_2006/Wladca%20sedesu/opel_corsa_2006_01_ma.jpg
@praca up, to podchodzi pod manga car jak cos
next praca:
oryginał:
Nie chce byc wredny, i odrazu mówie, ze nie pokaze Ci jak ja to robie, ale:
DNO Koles, co to wogóle jest bez obrazy, ale dno na maxa....Nie podoba mi sie wogóle..Dawno nie widziałem tak zrypanej pracy:)
Ps.
Krytyka – analiza i ocena dobrych i złych stron z punktu widzenia określonych wartości (np. praktycznych, etycznych, poznawczych, naukowych, estetycznych, poprawnych) jako niezbędny element myślenia.
Może dotyczyć wielu dziedzin np. nauki (krytyka naukowa), poprawności formalnej (krytyka logiczna), poprawności merytorycznej (krytyka merytoryczna lub krytyka empiryczna), metod (krytyka metodologiczna), etc.
W mowie potocznej wyraz krytyka oznacza zwykle wystąpienie (słowne lub pisemne) przeciwko jakiemuś zjawisku, osobie, faktowi lub sposobowi rozwiązania problemu i jest powiązane z negatywną oceną tych faktów. W skrajnej postaci może też być synonimem tzw. nagonki.
Władca Sedesu, w ostatniej pracy, blask z przodu jest bardzo brzydki, jakieś białe kreski. Trenuj, i nie denerwuj się tak gdy komuś nie spodoba się twoja praca. Poza tym, z przodu są czarne elementy i to wygląda jakby auto miało dziury.
Nie wiem czy jest to wykonane poprawnie(nie znam się na tym), ale w tej Corsie "gwópio" wyglądają te wskaźniki na szybie.
Co mi się nie podoba
-Neon
-Trochę nieostre?
Co na plus
+ Reszta.
Czym to robisz? Photoshop?
Wladca sedesu
28-12-2007, 21:44
Tak robie to w photoshopie,
Wkoncu normalne komentarze, dziekuje wszytskim, na przyszlosc bede sie starał
@Mordozlew
Pierwsza praca bardzo fajna, nienawalne efektow tylko wystilizowane, aczkolniek drzwi sa niedokladnie wymazane. Druga troche gorzej, brak cienia no i wyglada nierealistycznie. Trzecia lepiej niz druga ale gorzej niz pierwsza :)
@Up
Ogolem zbyt kolorowy i rozmyty. Progi z boku sa nienaturalnie zaokraglone, brak rejestracji z przodu, neony nie pasuja. Ten frontowy zderzak wyglada jakby byl zrobiony w paincie, biale kreski do kitu no i pokaz mi auto w ktorym gdy spojzysz przez przednia szybe to widzisz deske rozdzielcza. Ogolnie porazka :P
Obu wam brakuje wiele do doskonalosci :P Cwiczcie
Aha i jeszcze cos
tylko jak sie komentuje, to trzeba miec pojecie jak to sie robi
Zastanow sie nad tym troche. Czy zeby stwierdzic czy cos nam sie podoba czy nie to trzeba byc w tym mistrzem swiata? oO
Wladca sedesu
29-12-2007, 02:34
Ogolem zbyt kolorowy i rozmyty. Progi z boku sa nienaturalnie zaokraglone, brak rejestracji z przodu, neony nie pasuja. Ten frontowy zderzak wyglada jakby byl zrobiony w paincie, biale kreski do kitu no i pokaz mi auto w ktorym gdy spojzysz przez przednia szybe to widzisz tablice rejestracyjna. Ogolnie porazka
Z kolorami sie zgadzam, sa rozmyte, przesadziłem troche
progi bym sie troche klucuł, moze nie sa idealnie, ale nie kopiowane ;p
Co to rejestracji, gdzie mialem ja umiescic?, ale np sam, w toko do driftu, nie maja rejestracji ;p
czemu mowisz ze zderzak w paincie??, zderzak został powiekszony
wyblurowany, i narysowany, a te biale kreski to sie nazywa refleks, czyli nadania realnosci czegos, czyli takie cos jak odbicie swiateł, tzn zeby nie byl cartoonowy
@up
No to masz problem z refleksami swietlnymi, skoro wszyscy mowia, ze to sa brzydkie, biale kreski. Zobacz sobie w oryginale jak wyglada refleks swietlny nad przednim kolem i jakie Ty zrobiles.
W ogole kolejne brzydkie "dzielo". Lusterko boczne jest strasznie kanciate, zauwazyles to?
Naprawde zle Ci wychodzi takie bajerowanie, sprobuj od czegos latwego.
Extermis
29-12-2007, 12:28
dorzuce jeszcze ze zamalowales boczne swiatlo na fioletowo...a karaoseria miedzy przednia szyba a drzwiami kerowcy ma odcien niebieskiego a nie zoltego -_-
z przodu zamiast grila sa jakies czarne dziury, a jak juz sie uparles na to beznadziejnie wygladajace odbicie deski rozdzielczej na szybie to chociaz bys je wkleil pod dobrym katem.
i skoro juz jest po tuningu to nie powinno byc juz napisu "autogaleria.pl"
Arnisan dobrze mowi zacznij do czegos prostego moze?
Nikast Shynix
29-12-2007, 12:49
Poza tym maska po jednej stronie sięga aż do światła, a po drugiej urywa się zaraz za końcem tej czarnej dziury i jest strasznie kanciata. Do tego zamalowałeś tylne światła na biało, a powinny zostać czerwone. Neon jest mało realistyczny, tak samo jak te "refleksy" na przodzie.
Wladca sedesu
24-01-2008, 01:01
Do tego zamalowałeś tylne światła na biało, a powinny zostać czerwone.
wiesz co to sa lampy "lexus look"
Maciek_Tibijczyk
24-01-2008, 11:29
@ Wladca Sedesa
Twoje prace są beznadziejne :x:
Serio gorszych gó wien nie widziałem x_X
Błagam przestań robić tak, że każdy element samochodu ma inny kolor bo to sprawia, że wygląda jak grat. Poza tym nie umiesz kolorować. I ten zielony Mitsubishi wyglada jak glut o konsystencji kisielu
Zwięźlej : Te prace ssą pałkę jak... [sam dodaj zakończenie ;) ]
Odpuść se VT, zajmij się czymś innym np. skocz przez okno.
A jak się mój komentarz nie podoba to chyba masz kompleks małego ptaszka ;(
@Władca Sedesu
Nie podobają mi sie twoje prace. Są za bardzo cukierkowe. Ale robisz to tak jak tobie sie podoba i mi nic do tego.
Wladca sedesu
26-01-2008, 00:39
Odpuść se VT, zajmij się czymś innym np. skocz przez okno.
A jak się mój komentarz nie podoba to chyba masz kompleks małego ptaszka
Brawo, typowy Tibijczyk lub dziecko 12 lat, jak chcesz to wsyskocz sam z okna i idz po grac w "tibie", a jak chcesz sie wyżalić to bravo.pl wita
Kellerman
26-01-2008, 03:24
Powinieneś najpierw stiuningowac swoją kulturę osobistą ,a potem własną twarz i potem zacznij się bawić we wklejanie prac na forum.
DanieleQ1991
16-06-2008, 11:33
Ale niektórzy kicz odwalają...
bierzcie alufelgi od innych aut!!!
Aż żal patrzeć na niektóre paździerze ;P
Tu moje autko:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/485f15e87bf25de9.html
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.