PDA

Pokaż pełną wersje : Paraliż

Septer
01-11-2004, 16:04
Jak to jest z tym całym paraliżem? Jak długo on trwa? Czy różni się paraliż rzucany przez mumie od tego rzucanego przez vampiry? Ponoć wystarczy rzucić exurę, żeby go zdjąć, ale uh-y też mogą być? I co właściwie robi paraliż, co się dokładnie dzieje kiedy jesteśmy sparaliżowani?

Eru
01-11-2004, 18:00
Jezeli zostales sparalizowany - wystarczy zapodac JAKIEKOLWIEK leczenie. Exura moze byc. Praliz powoduje ze ruszasz sie potwornie powoli, potem coraz szybciej w miare uplywu czasu. A co do mumii i vampow to nie wiem, od razu wale UH (druid) bo jak mnie dojada 4 mumie to niefajnie ;) a vamp to juz wogule.
A teraz niesprawdzona wiadomosc: jakos z moich doswiedczen wynika ze jezelli mam manashielda to oczuwam skutki paralizu mniej dotkliwie. Nie wiem - moze to byc bzdura - wiedomo - podczas walki skacze adrenalina :D czas nie istnieje :P

maripo
27-04-2005, 15:53
Zdaje mi się że również zadawane obrażenia są 1,5 albo nawet 2x większe

Gunir
27-04-2005, 15:55
Warto dodać, że od szukania (http://forum.tibia.pl/search.php?) paraliżu nie dostaniesz...

khazad
29-04-2005, 19:07
w swoich "badaniach naukowych" w tombie zauwazylem, ze mumie rzucaja rozne paralize. jedne bardzo slabe, a niektore takie silne, ze 37 levelowy pally stoi prawie w miejscu - przechodzenie z kratki na kratke zajmuje kilka sekund...

nejlepszym lekarstwem jest exura. jednakowoz polecam zatrzymac sie, exurnac i isc dalej. w przeciwnym razie exura zacznie dzialac dopiero na nastepnym kwadraciku. przy silnym paralizu moze to spowodowac, ze mumia do nas nie dojdzie.