PDA

Pokaż pełną wersje : Rashid bug?!

Scootix from Pythera
23-12-2007, 22:02
20:58 GM Smiley on Furora [2]: Those who abuse bugs in Tibia, such as the one with Rashid, can be deleted without warning!

Takie coś ukazało sie moim oczom niedawno. Wie ktoś więcej na temat tej sprawy?

Nacpany_Wlodek
23-12-2007, 22:09
Bodajże chodzi o Taurus Mace , kupiec zamiast dawać 1,5k za niego, to dawał 5k.

psyhopatka
23-12-2007, 22:17
Nie bardzo.
Gdy sprzedawałeś jednego taurus mace npc kupywał po 500gp a gdy dwa to po 10k.
I to jest ten bug

Scootix from Pythera
23-12-2007, 22:18
I serverki juz off. No to chyba bedzie cofka ;/

psyhopatka
23-12-2007, 22:20
Jak będzie cofka to przesada o bugu wiedzieli od rana bo na początku i pojedyncze taurus mace chodziły po 5k potem zmienili że po 500gp ale nie zmienili przy większej ilości.

Krajzel
23-12-2007, 22:21
Heh szkoda, już od nobków zbierałem te mace a tu logout:( Btw słyszałem, że niektórzy po 500k wyciągneli hahaha xD

Papa_Smerf
23-12-2007, 22:22
Servery oczywiście od razu off. Czy GM nie mógł chociaż napisać od razu że wyłączą wszystkie servery w ciągu 2 minut. Ukrył bym się w bezpiecznym miejscu, a tak moją postać przywita pewnie świątynia bo na DS,ach expilem -.-

Weczer
23-12-2007, 22:24
@4up
Nie sądzę, kiedy był bug z sniper gloves nie zrobili cofki (nie zrobili, prawda?? xD), a poza tym prawie nikt nie korzystał z niego ;p (tak myślę...)

Lord_Balx
23-12-2007, 22:24
K**wa... No i pewnie cofka... -.- no to CIPy dały dupy. ,,|,,

psyhopatka
23-12-2007, 22:29
Jaki był bug ze sniper gloves?;d

PandeSin
23-12-2007, 22:33
niech no qrwa zrobią cofke
50% mlvl wbitego pojdzie sie dymac

Weczer
23-12-2007, 22:36
@psyhopatka

Był to bug, który polegał na tym, że sprzedawało się sniper gloves u pewnego NPC za 5k, ale rękawice nie znikały z BP xD

Urgothiri
23-12-2007, 22:37
niech no tylko zrobia cofke.... bede bardzo zly.... "troche" strace :S cala rpzedswiateczna niedziela pojdzie sie je***** fack ;d

PandeSin
23-12-2007, 22:43
@psyhopatka

Był to bug, który polegał na tym, że sprzedawało się sniper gloves u pewnego NPC za 5k, ale rękawice nie znikały z BP xD

-.-
a jak ktos nasprzedałby tego sniper glovsa ze 100 razy (zysk 500k) i przeniósł kase na inną postać z innego konta to czy ta postac tez dostanie deleta?

Master'su
23-12-2007, 22:44
Jak zrobią cofke to ku...a strace 50% a padlem na gs i bede miec znów 25 ;/ 15k od nooba który mi dal 3k za plate armora reszte od kolegi 12k a gra tylko w wykeendy a dzis uzbieral pozatym 3 mvl !!! Jesli bedzie cofka dziekujie wam cip'softy !!!

Limak Smiler
23-12-2007, 22:48
Wydaje mi sie, ze te osoby ktore tego buga wykorzystaly maja bana. Jezeli sobie przeslales kase "zdebugowana" zostanie ona usunieta, albo po prostu wroca save z samego rana x]

Weczer
23-12-2007, 22:49
@PandeSin

To było troche dawno i sam się zastanawiam jak wykrywano coś takiego...

@Edit-Up

No tak, ale na Askarze nie zrobiono cofki. (chyba że nie wykorzystano buga lub nie pomyśleli i nie przesłali kasy na inne konto.

Mario666
23-12-2007, 22:50
Jak bedzie cofka to strace 2 lvl 2 mlvl i z 5k, ich po****ło !!!

Imm0rtal
23-12-2007, 22:52
@psyhopatka

Jeśli to prawda, to można było sobie tyle siana narobić, że hoho...a ja się dziwiłem, dlaczego tyle ofert kupna taurus mace na trade o.0, a ci mądrzejsi to sobie noobcharkiem siana narobili xD

Kurizu
23-12-2007, 22:55
Nie będzie żadnych Cofek
bo i po co ?
Na 99% procent wygląda to tak : Aktualnie wystapił jakiś problem.. dlatego GM wpierw ostrzegł każdego przed bugiem.... zaraz potem all serwery zostały wyłączone i aktualnie w tym czasie wyszukiwane są osoby które wykorzystały tzw "bug abusing" i zostaną "Sowicie" ukarani... mało tego na pewno ten bug zostanie naprawiony....
Odnośnie NPC z Rashidem były związane też inne bugi jak i z paroma innymi npc które też wymagają naprawy....

Mało tego Forum Tibia.com działa nadal i można się spokojnie przeglądać treść

adrianislaw
23-12-2007, 22:57
Apropo kasacji zkasowali juz jakies wieksze levele ??

wariormagi
23-12-2007, 22:57
O Jak będzie cofka to zaj****iscie moja praca calo dniowa expie na demo wbiciu 5 lvli pujdzie w h**j i caly addon :/ !!!!!! powinni dac za to 100cc kazdemu zeby to odrobic zjeb*****li sprawe Niechcial bym byc na miejscu tych któzy zarabiali na tym Jezeli niebendzie cofki To i tak bende mial zjeb****nie BO lognelo mnie na demonie wloncze lag i ded!

Master'su
23-12-2007, 22:59
pytanie od kolegi czy jesli ktos nie umyslnie kozystal z buga i nie wiedzial ze jest to co bedzie banik??

R3T
23-12-2007, 23:06
pytanie od kolegi czy jesli ktos nie umyslnie kozystal z buga i nie wiedzial ze jest to co bedzie banik??

Raczej nie jak stronka wroci to na forum cos bedzie

Urgothiri
z tego co widze cofki niema:D <jupi>:D mam nadzieje ze juz problemow nieebdzie i moge expic w spokoju...

psyhopatka
Ciekawe jak sprawdzą kto sprzedawał taurus mace :).
Możliwości:
-cofka serva
-naprawienie buga bez cofki serva

Edit:
Miałem racje nic się nie zmieniło ;d
22:15 Eva: You certainly have made a pretty penny. Your account balance is 214616 gold.
Używałem buga a bana nie ma;p

Up.
Koleś na demonach , prowokacja Ci się nie udała , może expisz na tych demonach ale na OTSie , tam nie było kicka (chyba) :D

KomorTrial
23-12-2007, 23:14
Ciekawe jak sprawdzą kto sprzedawał taurus mace :).
Możliwości:
-cofka serva
-naprawienie buga bez cofki serva

Edit:
Miałem racje nic się nie zmieniło ;d
22:15 Eva: You certainly have made a pretty penny. Your account balance is 214616 gold.
Używałem buga a bana nie ma;p

Thx za info, zgloszone. Zakladaj nowe konto :)

R3T
23-12-2007, 23:16
To nie jest dowod, tutorze od siedmiu bolesci ^^

Gacek Knight
23-12-2007, 23:17
Ja jestem zalogowany 0 cofki :p

Papa_Smerf
23-12-2007, 23:19
Sprawdźcie czy naprawili buga :p

Master'su
23-12-2007, 23:20
Komo jestes kablem i tyle jak cos to artix-pal robil to na noob charze bo ma
PS: to ja Artix-pal Soll Shan pozdów cała Elere i trzym sie Go to 100lvl i anihi :cup:

KomorTrial
23-12-2007, 23:21
Heh nabki. Nie jestem tutorem, niczego nie zglosilem. Ale wasze przyzwolenie dla lamania zasad jest zenujace. Polska mentalnosc. -masz bota? hehe, fajnie. Udalo ci sie buga uzyc? -gz.

Zycie.. :)

"Komo jestes kablem i tyle jak cos to artix-pal robil to na noob charze bo ma
PS: to ja Artix-pal Soll Shan pozdów cała Elere i trzym sie Go to 100lvl i anihi"

I to ja jestem kablem? i to jebanym do tego? Prostaczku, idz do mamusi i powiedz hi, buy wychowanie, yes.

psyhopatka
23-12-2007, 23:24

Lol jesteś śmieszny .
Widać że tutor z gotowca.
Po 1 Mogę w nicku napisać Mateusz Dragon Wielki
po 2 Miałem tutora na starym koncie i przyznam że gówno mogłem
Po 3 nawet jak bym to charem napisał na default to bym dostał tylko bana jak by GM mnie przyłapał , bo tutorzy mogą raportować tylko wypowiedzi z Trade/ Game-Chat,Help.
Nawet jak byś zrobił screena czy filmik to dla "Cipów" to żaden dowód.

PS. Pozdrawiam tutorów z gotowców. Btw. Powinni inne pytania wymyśleć.

Edit. chyba że:D

Dawergo
23-12-2007, 23:30
Lol jesteś śmieszny .
Widać że tutor z gotowca.
Po 1 Mogę w nicku napisać Mateusz Dragon Wielki
po 2 Miałem tutora na starym koncie i przyznam że gówno mogłem
Po 3 nawet jak bym to charem napisał na default to bym dostał tylko bana jak by GM mnie przyłapał , bo tutorzy mogą raportować tylko wypowiedzi z Trade/ Game-Chat,Help.
Nawet jak byś zrobił screena czy filmik to dla "Cipów" to żaden dowód.

PS. Pozdrawiam tutorów z gotowców. Btw. Powinni inne pytania wymyśleć.

Edit. chyba że:D

nie zapominaj o seniorach ktorzy moga z defalut (moga? XD) tak mi sie wydaje

PandeSin
23-12-2007, 23:53
Sprawdźcie czy naprawili buga :p

a właśnie naprawili?

bo po cipach wszystkiego mozna sie spodziewac...

Koszalek
24-12-2007, 00:21
buga naprawili podobno ale czy nie cofną save serwera to nie wiadomo, mam wrazenie ze cofną, teraz wszyscy szczesliwi ze nie cofneli bo wlaczyli serwery a tu sie okaze ze pozniej cofną

poreda
24-12-2007, 00:23
Ok, niech zrobią cofki a później tydzień podwójnego expa :]

kikSon.
24-12-2007, 01:05
jak cofną to się wkurze bo wbiłem dzisiaj 86% skilla shielda i 80% sworda ;/ powinni zbanować tych co to wykorzystali, jak cofną to troche przesadzą bo podobno wiedzieli o tym od rana a dopiero o 21 reagują oO

Slythia
24-12-2007, 01:21
nie zapominaj o seniorach ktorzy moga z defalut (moga? XD) tak mi sie wydaje
Raportowac wypowiedzi moga tylko senior tutorzy... I nie moga niestety z deflaut. Tylko dwa trade, help, game-chat i tutor. To wszystko...

psyhopatka
24-12-2007, 08:35
Co ty lidia nie śpisz po nocach?:D
ps. miałem racje

Ateveo
24-12-2007, 10:53
Podobnie DSM za jednego dawał 10k za kilka juz po 40k each...:D

CzubiX
24-12-2007, 11:22

Hahahaha,nie no loool nie trawie takich ludzi...Zazdrośni że to oni nie dostali, a do tego jeszcze muszą udupić tych co im się udało nie?

psyhopatka
24-12-2007, 12:32
Podobnie DSM za jednego dawał 10k za kilka juz po 40k each...:D

Nie zbyt.
Dsm normalnie po 40k chodził i będzie chodził.

Niup
24-12-2007, 12:38
Na jakim świecie? Chyba nie znasz cen non-pvp... W pewnym momencie DSM chodził po 25k (!).
Podobno ceny miały się poprawić a tu ch*j, bo zamiast PGujących kina/rp PGuja msi/ed...
To się nazywa balansacja? Po prostu odebrali kina i rp ich power, który dostali w lato i sytuacja z przed poprzedniego update'u powróciła. Czyżby CIPsoft do końca istnienia raz udupiał kina/rp raz magików? Rzal...

Progmaniak
24-12-2007, 13:00
Jak mi cofnie moje 36k to się załamie >.<

Imm0rtal
24-12-2007, 13:08
Co ty lidia nie śpisz po nocach?:D
ps. miałem racje

Psyhopatka miał rację?

Xesovov
24-12-2007, 13:51
20:58 GM Smiley on Furora [2]: Those who abuse bugs in Tibia, such as the one with Rashid, can be deleted without warning!

Takie coś ukazało sie moim oczom niedawno. Wie ktoś więcej na temat tej sprawy?

bUhahaaha... Angielskiego nie znasz?

>>Kto bedzie dalej narzekał na bugi, ten dostanie usunięty bez ostrzeżenia.

eloMurarz89elo
24-12-2007, 13:59
Hahahaha,nie no loool nie trawie takich ludzi...Zazdrośni że to oni nie dostali, a do tego jeszcze muszą udupić tych co im się udało nie?

No bo to jest wlasnie przyklad spoleczniakow co przy kolegach sa eloelo HWDP a jak ktos wzbogaci sie nielegalnie lub latwo wykorzystujac jakas sytuacje a on tego nie wykorzystal to od razu strzelic z ucha trzeba xD a po 2 co z ciebie za tutor bo kazdy tutor wie ze wpisanie nicku w profilu to jest chuj nie dowod sam przeciez moge se wpisac MDW i napisac ze sprzedaje kase na allegro i co bana mu dadza?xD

Asthan
24-12-2007, 14:30
bUhahaaha... Angielskiego nie znasz?

>>Kto bedzie dalej narzekał na bugi, ten dostanie usunięty bez ostrzeżenia.

Moze nie zna ale w porównaniu do ciebie nie udaje ze zna.

Krajzel
24-12-2007, 15:25
Dostał ktokolwiek deleta czy chociaż bana za to wykorzystywanie błedu? Pewnie rozejdzie się po kościach a noobki będą się cieszyćX( no żal

Thai
24-12-2007, 15:27
:D:D zlitujcie się nade mna... Jak czytam to co niektórzy wypisuja to normalnie nie wytrzymuje ze śmiechu:P cofki nie było, a ludzie płaczą że stracą nie daj Boże 2k... :D:D

Koszalek
24-12-2007, 15:48
albo 2 lvle przez deda przy wyłączeniu serwa

Arivetta
24-12-2007, 16:03
Servery znowu wyłączyli ?? czy to ja mam jakiś problem.

Slythia
24-12-2007, 16:08
Macie swoja cofke :D.
Dec 23 2007 -
All game worlds had to be restarted at 21:30 CET to remove an important error. Please excuse the inconvenience.
Ktora juz byla... Nie chce mi sie sprawdzac co sie zmienilo.

Ka$azi
24-12-2007, 16:32
Bez sensu co chwile cofki i lagi, kicki i człowiek poexpić nie może;/.

Lord_Piterek
24-12-2007, 16:48
@up

ot, witamy w tibii B)

Cygan Slejter
25-12-2007, 12:15
Jeju płaczecie:P
przecież wiecie od dawna że tibia to dno :P

Kurizu
25-12-2007, 19:26
Jeśli chodzi o czepanie się angielskiego
Wolałbym się przyznać że nie umiem angielskiego i pytać się ludzi pomoc ... w końcu nadejdzie czas gdy się człowiek angielskiego nauczy a takie wymądrzanie się "naucz się angielskiego itp" ... spójrz na siebie Xesovov pare lat temu też nie znałeś angielskiego i nikt z ciebie jaj sobie nie robił więc i ty się tak nie zachowuj

tak odnośnie tematu Cofek nigdy nie robią z powodu błędów takiej klasy... Kasa jest łatwo dostępna i nie ma powodu by cofać serwy.... zaś jeśli chodzi o osoby które zarobiły na tym błędzie a nie zostały ukarane niech się cieszą ale to nie oznacza, że all jest ok w końcu kiedyś wymyślą Logi u npc i już nic wam nie pomoże :) z resztą na pewno znalazły się osoby które zostały za to ukarane z dobroci Cipsoftu bug ten był znany już 15 minut po ss na niemieckich serwach ale sądzono że nie będzie on nadużywany dlatego z patchem czekano do kolejnego ss ale patrząc na to jak informacje nawet z tutor board się rozchodzą do zwykłych graczy postanowiono zainterweniować i stąd niespodziewany mass kick , zamkniecie serwerow i naprawianie błędu :P

Sesef
25-12-2007, 20:46
tak odnośnie tematu Cofek nigdy nie robią z powodu błędów takiej klasy... Kasa jest łatwo dostępna i nie ma powodu by cofać serwy.... zaś jeśli chodzi o osoby które zarobiły na tym błędzie a nie zostały ukarane niech się cieszą ale to nie oznacza, że all jest ok w końcu kiedyś wymyślą Logi u npc i już nic wam nie pomoże :) z resztą na pewno znalazły się osoby które zostały za to ukarane z dobroci Cipsoftu bug ten był znany już 15 minut po ss na niemieckich serwach ale sądzono że nie będzie on nadużywany dlatego z patchem czekano do kolejnego ss ale patrząc na to jak informacje nawet z tutor board się rozchodzą do zwykłych graczy postanowiono zainterweniować i stąd niespodziewany mass kick , zamkniecie serwerow i naprawianie błędu :P

Potwierdzone jest to, że nie ma logowania gadek z npc??, nawet jeśli nie to zawsze można porównać bazę z dnia wcześniej z obecną i będzie widać skąd nie którym się biorą fortuny w końcu kasa się skądś musiała wziąć.