Pokaż pełną wersje : Przygotowanie do "kazoo" huntu 13lvl. palladynem
Witam.
Chce zrobić tzw. kazoo hunt czyli hunt na wszystkich kopalniach na poziomach -1,-2,-3 , Kilka krotny hunt becholdera obok wejścia do kazz , no i najlepsze stoczyć walkę z Dragonem:evul:
Na ten hunt wydam całe swoje oszczędności i tak z huntu się zwróci napewno.Moja propozycja zabrania rzeczy to:
Bag mana potionów
Bag health potionów
400 arrows(200 zrobione,200 kupione)
10 Spearów
Bronze amulet(na becholdera wypadł jak trolle hunciłem:))
Mój aktualny skill dystansu to 43
Teraz pytanie co jeszcze trzeba wziąść bo z kasą ok i tak mi się zwróci i czy ten dyst starczy ?
Moje eq:
Legion helmet,Scale armor,Studded legs,Buty zwykłe
Oczywiście ten hunt nagram i zamieszczę na tibia.pl;)
Pozdrawiam i dzięki za pomoc :)
Avallach
27-12-2007, 00:47
No tak, pewno bedzie bardzo ciekawy film ^^
wez wiecej manasow i kilka spirow ^^
wszystko
Chłopcze błagam cię ^^ Ty myślisz że 14 Paladyn da rade zabić beholdera? A z tym dragiem to sie uśmiałem :D Nawet nie próbuj nagrywać filmiku ponieważ po kilku minutach się skończy a ty będziesz z płaczem leciał do mamy.
Po pierwsze... Znacznie bardziej te twoje "oszczędności wydaj na coś lepszego, a na razie poexp na fibuli czy zwykłych dwarfach.
Aby wybrać sie na taki hunt potrzeba chociaż 20 lvla (vitka), skille 60 dista (żeby ubić draga) i trochę doświadczenia,czego tobie chyba brak. Więc radzę ci poczekać i pomalutku, powolutku wyćwiczyć swoją postac i nie ośmieszyć się na forum &.&
Pozdro,
Flamon
Alanus Lutinum
27-12-2007, 11:56
Widać, że jesteś newbie (nie mylić z noobem), to dobrze że się pytasz. Beholdera zabijesz. Na dragona nie idź ma ciebie na combo. Z trolli nie leci i nigdy nie leciał bronze amulet z nich leci Silver amulet. Bronze amulet leci z minotaura.
Lechista
27-12-2007, 14:13
@Up
combo?? To nie te czasy. Dzisiaj tibia jest tak zwalona, że nawet nie ma czegoś takiego jak combo -,-
Myślę, że jakbyś wbił 50dysta i wziął 10 royal spearów(na draga) i więcej life fluidów to dasz spokojnie sobie rade, tylko musisz stać daleko od draga i nie dać się walnąć z fali :D
Poczytaj sobie trochę:
http://tibia.pl/monster/Dragon
@Edit
aaaaaaaaaaa tylko nie nagrywaj!!! Nikogo nie obchodzi twój dragon hunt !!!!!! Wszyscy się wyśmieją ^^
ps. Kup sobie p-seta
Chciałeś żyć w klimacie RPG ale źle dobrałeś grę.
-Palladynem nie polecam grać, polecałbym paladyna.
-400 arrowsów to 'ciut' za mało.
-Na guardach po bagu potionów nie zostanie śladu.
-Beho może przeżyjesz ale niepolecalne.
-Drag odpada.
-W tibii polecalne są speary (na full)
-Skilki są fatalne, może nie lubisz skilować oraz na ten lvl może są odpowiednie ale na te potworki napewno nie.
-Oszczędności zachowaj w banku i idź expić na coś mniej niebezpiecznego.
-Za oszczędności możesz wymienić eq.
-Z takiego hunto zwróci Ci sie tylko postać do świątyni (za free :x)
-Filmu nie zamieszczaj, niewarto.
pozdrowienia
/Atom
A jednak becholdera ubiłem:
http://i275.photobucket.com/albums/jj316/Morkox/becholder.jpg
I wyleciał z niego Morning Star ;]
Ancient900
27-12-2007, 16:47
Idź na draga i licz sekundy po ilu sie złamiesz ;p
up@
Uniłem 2 guardy rzy tym skarbcu i zdobyłem stell helmet:cup: i mam teraz nowy hełm za darmo:)
Narazie robie rundki bewcholder>guard>becholder>guard itd.
Int tak tego smoka w kazz chce pokonać a może smok w AT ;)
Flemessssss
28-12-2007, 13:15
Zwycierzyles kolego:cup::cup:
Liczy się wkońcu zabawa. ;)
Radziłbym bp life fluidów, bo na dragu to ostro jest. xd
up@
Ja w tibi widze wyłącznie zabawę ;D
A oto mój loot z 20 minut na soldach i guardach
- 2 iron ores
- 12 piercing bolts
- bolty(akurat miałęm farta bo brałem kusze i bolty leżały poprostu sorkowie też byli)
- 3 Dwarveny
- 5 Chain armorów ale nie brałem bo parela niemiałem xd
- 14 level ;D i 44 dyst ;D
Cieszę się, że są jeszcze tacy ludzie :) To pokazuje że jeszcze są jakieś szczątki RPG w Tibii.
w kopalniach wyrobisz ale na guardach długo nie posiedzisz.
beho przejdzie.
drag, może się udać przy odrobinie szczęścia i zdecydowanym palcu na hotkeyu ... oczywiście bag mp/hp nie wystarczy.
Vick Sind
28-12-2007, 20:11
Otóż mój kolego, uważam, że jesteś jebnięty i nie umiesz czytać. Gdzie kurwa w nazwie KAZORDOON jest część "kazoo". Jak cie mama nauczyła tak pisać to cie kurwa źle nauczyła ! Twoje luty są jakże zajebiste, aż chce mi się grać zachciewa(wiesz chce ci dorównać). Za filmik z twojego hunta na pewno dostaniesz Oskara(tak pisanego przez K) i złotego globa chociaż jak twoi koledzy zaczną dawać takie filmy to kufa nie masz kufa szans kufa.
Generalnie widze kufa ze ssiesh po cauosci no i kufa generalnie lubisz to suko kufa. A jak nie umiesh angielskiego i nie wiesz o co chodzi w Tipii, to wylacz to sharlatańskom gre i ić połucz sie kopać buraki i kisić kapuche moze ci sie w irlandii przyda XD
Cya
Pozdrawiam
Ukash.
P.S
Lubisz być ostro wyjebany w czoko?
--------------------------------------
Jak widać mój post ma charakter ostro ironiczny i ma na celu tępienie nóbstwa i pojebstwa.
up@
PL? jakoś nikt tak na mnie nie zareagował więc najlepiej nic nie mów.I co z tego że się pomyliłem co ! Więc się najlepiej nie wypowiadaj i siedź cicho a nie wyskakuj z takim tekstem nie dość że błędy ortograficzne to jeszcze wulgarny jak nic.Poprostu zal.pl
I ODRÓŻNIAJ NOOBA OD NEWBIE ^^
Coś offtop zaczyna sie robić,muszę założyć temat który będzie o moim pallu i tam będzie o nim wszystko i na pewno nie będzie takich jak ty^^
Doskonała postawa, cieszę się, że potrafisz grać w tibię dla zabawy. W tych czasach to rzadkość.
@do pana 2up
Usiądź, uspokuj się, zaparz sobie ziółka i odpocznij...
Christoph
28-12-2007, 22:52
Moje szczere gratulacje, widze, że grasz podobnie do mnie, jakiś tam exp raz na jakis czas, ale w gruncie rzeczy, za zarobione pieniadze warto isc zrobic cos nieoplacalnego, ale dajacego ciut wiecej frajdy niz glupie expienie/skillowanie ;)
moje osobiste rekordy to dragon na 13lvlu staaaarym palkiem z boltów i 50 dista, chyba sie Heektor zwał albo Hekktor, nie wiem, nie mam już tego konta, i dragon zabity face to face palkiem ze spearow, jak sie jeszcze nie łamały i nie wracały do ręki na 22 lvlu :P
z wiekszych, to 2 dragi na klate 23 palkiem podczas gdy kilka kratek w dol moi kumple bili DL'a ktory grodził mi droge ucieczki (tak, komnata DL'a a AT ;)) i blokniecie GS'a knightem na 15 lvlu :P nalezy podkreslic, ze wszystkie te rekordy byly PRZED aimbotem, czyli musialem celowac UHami w siebie ;)
dobra, dość tego chwalenia się, komus zaspamowalem temat moimi nudnymi osiagnieciami :P przepraszam
@koles od wytępiania nóbstwa i pojebstwa, zacznij od wytępienia siebie ;)
Dark Horseman
28-12-2007, 22:56
Doskonała postawa, cieszę się, że potrafisz grać w tibię dla zabawy. W tych czasach to rzadkość.
No, dobrze, że są tacy ludzie.
Pisze się 'uspokój' i nie zaparz ziółka tylko zapal ziółko ;P
Tomaszewski
28-12-2007, 22:57
@Vick Sind
Do ciasnej p****...
Chłopak ma ambicje , chce pokazać ludziom jaki to Drag nie jest straszny, nawet na ten lvl. Lubi może adrenalinę , lubi się dobrze bawić.
Nie czepiaj sie jego ortografii , Kazo czy Kazoo a nawet Kazzo , jaka to różnica? Tylko piśmiennicza , znaczeniowo taka sama... Ale nie ! Wg. ciebie jak ktoś powie "Buy MPA" to jest mega hiper ekstra SSJ n00b.
O właśnie cyt.
Twoje luty są jakże zajebiste, aż chce mi się grać zachciewa
I teraz prosze o wyjaśnienie mi co to jest lut? Ba , są też inne smaczki: nób , cauości ,ić...
Po prostu temu Panu należy się jakiś punkcik karny za przekleństwa, trochę lekcji j. polskiego i 10x Zdrowaś Mario za pokutę. Bóg zapłać bo zalegasz.
Nagraj film ofc z draga jak Ci sie uda to chetnie obejrze ;> JAk nie to tez chetmnie zobacze xD
No nie ;D
Poszłem solować draga do AT i tam straciłem mana potiony xD i 3 HP xD
Potem pokonałem fire devila solo xD
Jeszcze miałem bolty i poszłem na draga do kazoo.Smok nie miał ze mną szans:D.Już by miał red hp gdy zniknął bo za daleko go lurnąłem xD.Poszło 5HP,5MP
Ino szkoda że zniknął bo bym screena zarzucił.Ale mam takie super waste że normalnie klimat starej tibi.A i tak odrobie bo sellne iron ore i pójdzie na następną wyprawę xD
JEST WASTE JEST ZABAWA...DRAG PADŁBY GDYBYM NIE LUROWAŁ ZA DALEKO XDDDD
Ancient900
29-12-2007, 02:06
biegaj wokół krzaków ;>
powodzenia
Na jutro filmik będzie ale wieczorem bo rano i w południe mam rl zycie(basen,gadu tip.)
Po tym spotkaniu wywnioskowałem błedy jakie popełniłem i tym razem nie będe daleko lurował xD
Niedozwolony
29-12-2007, 11:03
ze skilem 53 słabo w draga trafiałem...
Na bodajrze twoim 14 lvlu chyba nie dasz rady czyscic all na -3. Moze pojedynczo ale lepiej wbij skile 55/50 10 royal spearow kup 100 strzał zrób p seta kup(ale rymy) i wtedy mozesz to wszystko wybic. No i ofc. troche większy lvl i potionki
up@
Niby po co skille jak smok miałby już red hp ale zniknął...wszystko zależy od ustawienia i szczęścia.Ja stałem tak że smok był na rogu ekranu i waliłem boltami leciały mi best hity.
Tibia to gra więc nie trzymię się poradników.Zamiast na rotach expie na guardach i soldach.Na 18 lvl. soluje banshee dla zabawy z royalków ;D
Dobra film będzie na wieczór
Lechista
29-12-2007, 14:08
@Up
plx nie rób filmu.
Wieże w ciebie, że zabijesz tego cuchnącego potwora... Może dzięki tobie zmieni się oblicze tibi??
ehhh...żeby tak podniecić się hunceniem i zakładać temat na forum. Gdyby wszyscy taki robili to huh...
Yeahhhhh:cup:
http://i275.photobucket.com/albums/jj316/Morkox/Dragon.jpg
Było super ;D
Vick Sind czy ty jak zaczynałeś grac w tibie to byłeś taki dobry i najlepszy że nikt z ciebie się nie śmiał i wszystko wiedziałeś ?
Bo jak na razie to ty jesteś największym idiotą w tym temacie ...
:kat:
@Down
Za co ? ;p
Up: To nie do ciebie. :)
Gratuluje. Jedna osoba co nie gra dla zysku tylko.
@Up
plx nie rób filmu.
Wieże w ciebie, że zabijesz tego cuchnącego potwora... Może dzięki tobie zmieni się oblicze tibi??
ehhh...żeby tak podniecić się hunceniem i zakładać temat na forum. Gdyby wszyscy taki robili to huh...
Cholera, nie lubie tego ale tak już mam. Wierze bo wiara, wieże to są przy zamku ;x Sorry.
@Vick Sind
widze że masz poniżej 10 lat lub jesteś zbuntowanym 11-nastolatkiem...
@autor:
Gratulacje, nikt nie wierzył ( w tym ja, niestety) a jednak sie udało. Gratulacje raz jeszcze.
Cyber Mech
29-12-2007, 19:49
Jak ktoś chce, to potrafi, dla chcącego, nic trudnego.
Ciesze się, że udało Ci się pokonać smoka, w końcu dokonałeś coś, co chciałeś zrobić, tak więc jeszcze raz wielkie gratulacje i powodzenia w dalszej grze w Tibię.
Pozdrawiam Cyber Mech :)
Vick Sind
08-02-2008, 15:21
Widzę, że wszyscy zareagowali na mój post w sposób jaki przewidziałem ;] Więc aby wyjaśnić o co mi chodziło. Tylko o to, że to co wyczyniacie w tym temacie jest żałosne. Wszyscy mówicie "O czuje ducha rpg", "ma ambicje zabić draga" o super. A robicie to tylko dla tego, żeby się przypodobać innym, a tak naprawdę gówno(z całym szacunkiem i za przeproszeniem) was obchodzi, czy ten koleś w ogóle zabił tego smoka czy nie. Tak to jest jak ludzie, chcą koniecznie, aby nie byli uważani za noobów. Zaraz posypią się znowu na mnie posty, chociaż wiem, że większość z was wie, że mam rację.
Otóż mój kolego, uważam, że jesteś jebnięty i nie umiesz czytać. Gdzie kurwa w nazwie KAZORDOON jest część "kazoo". Jak cie mama nauczyła tak pisać to cie kurwa źle nauczyła ! Twoje luty są jakże zajebiste, aż chce mi się grać zachciewa(wiesz chce ci dorównać). Za filmik z twojego hunta na pewno dostaniesz Oskara(tak pisanego przez K) i złotego globa chociaż jak twoi koledzy zaczną dawać takie filmy to kufa nie masz kufa szans kufa.
Generalnie widze kufa ze ssiesh po cauosci no i kufa generalnie lubisz to suko kufa. A jak nie umiesh angielskiego i nie wiesz o co chodzi w Tipii, to wylacz to sharlatańskom gre i ić połucz sie kopać buraki i kisić kapuche moze ci sie w irlandii przyda XD
Cya
Pozdrawiam
Ukash.
P.S
Lubisz być ostro wyjebany w czoko?
--------------------------------------
Jak widać mój post ma charakter ostro ironiczny i ma na celu tępienie nóbstwa i pojebstwa.
Pokolenie Tedego
Vick Sind
08-02-2008, 19:42
Nie widzę, abyś czytał ze zrozumieniem, poza tym zobacz mój ostatni post to ci się wszystko wyjaśni.
btw nie słucham hip-hopu ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.