Pokaż pełną wersje : Polacy pomagajmy sobie!!!!
Ostatnio przeglądałem forum i wpadłem na to:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1808360&posted=1#post1808360
Wpadłem wtedy na genialny pomysł!!
Może by tak stworzyć grupę ludzi np na każdym świecie 10 ludzi na Rooku
i 10 na Mainie!
Ci "helperzy" pomagali by właśnie w takich sprawach nie odpłatnie!!
Bo przecież my POLACY, POWINNIŚMY TRZYMAĆ SIĘ RAZEM I POMAGAĆ W TAKICH SPRAWACH
Osobiście już zgłaszam się na ochotnika na Pytherze!!!
Cała sprawa jest do omówienia itp.
Dobry pomysl ale niepraktyczny. No bo wiekszy % ludzi woli expic niz pomagac innym gracza. Z tego co widze wiele ludzi woli psuc radosc z gry niz pomagac :(.
Adinleer
27-12-2007, 19:41
No z tym pomaganiem to wychodzi zawsze inaczej. W dzisiejszych czasach jak to kolega wyżej mówi jest inaczej, nikt za free by nic nikomu nie dawał, tym bardziej tracąc czas na zbędne gadanie. Nowi gracze niech po zapoznaniu z instrukcją zaczną grać. Zresztą texty 10 latków aż proszą o ignore X( . Wiadomo trzeba sobie pomagać, ale myślę, że nawet tobie by sie coś takiego znudziło po pierwszym dniu... Pozdrawiam:).
Alanus Lutinum
27-12-2007, 19:45
Ludzie co się od razu poddajecie? Ja sam kiedyś próbowałem coś takiego i udało mi się to z kilkoma osobami. jakieś 2 na 5 osób daje się przekonać.
Adinleer
27-12-2007, 19:52
No to ja jak byłem jeszcze noobkiem też wpadłem na pomysł na zrobienie czegoś w tym stylu. No i założyliśmy firmę z kolegami ( nie pamiętam jak sie nazywała) która pomaga expić, tylko że z racji iż to była firma robiliśmy to za kasę. Tylko 1 durnia znaleźliśmy co zapłacił 80gp. Tak naprawdę to zamiast stać w depo byście się ruszyli EXPIC! :o
KrEmAs KAc
27-12-2007, 19:54
20 osób na każdym realmie = 1600 ludzi(?) powodzenia B)
Ciekawe po co? To napewno nie wypali jak pisali powyżej...
A pozatym 99.9% brazylijczyków i polaków to najgorsze nooby jakie można spotkać we wszystkich grach internetowych... Nawet jakby wypaliło to ja miałbym latać pomagajać 7 lvlkowi zabic "orci spidermanuw"? Wybacz, było dużo takich prób, a to jest nie do zrealizowania.
Edit:
Sam nawet nigdy po polsku nie rozmawiam żeby nie ściągnąć na siebie masy noobków a jak pisze po ang to nie rozumieją ;)
Down:
Wiem, że nie musze :p doceniam twoje dobre intencje ale jak chodzi o zdejmowanie ludzi z dachów/wyciąganie z dziur to przykro mi, nie spędzam czasu w takich miejscach, mam lepsze zajęcia ;)
może rzeczywiście przesadziłem z ilością światów ale powiedzmy że ogarniemy tym programem ok. 5 światów na początek
a poza tym po co 1600??? wystarczy że jedna osoba obejmie 5 światów i będą na zmianę je wertowały (dyżury takie)
i już trzeba 5 razy mniej ludzi
oczywiście były by mile widziane jakieś napiwki lub coś w tym stylu ale bez zmuszania kogoś do tego....
Na tym forum jest ponad 50tys. użytkowników chyba wśród tych ludzi znajdzie się na początek nawet tych 20 odważnych???
EDIT: Khenar niee oczywiście że nie... na pewno nie musisz ale możesz
a poza tym nie pomagalibyśmy w zabijaniu tylko w wyciągnięciu z jakiejś dziury czy w zejściu z dachu bo to najczęstsze powody takich postów;)
Adinleer
27-12-2007, 20:08
Ok dobra wchodzę w to, ale od razu mówie, że to nie wypali...
Jakby co jestem na Amerze (gram od początku ale mam duży staż w grze).
Pozdrawiam.
możemy coś takiego zorganizować ale jak się zbierze tych 20 odważnych:)
na razie mamy 2 os. Zapraszam!!!!:)
Powodzenia, 97% Polaków grających w Tibie to prawdziwi Polacy czyli wredni, zazdrośni i niechcący pomóc ludzie następny 1% to prawdziwi Rookerzy a pozostałe 2% to niesamowicie dobrzy gracze z Maina(nie patrząc na lvl itp. po prostu mają to coś) . Powodzenia w szukaniu tych 2%, ale jeśli ci się uda to pełen szacun dla ciebie.
piotr66642
28-12-2007, 22:03
Robie to tylko dla tych niedoświadczonych graczy wchodze w to gram na Honerze (tylko prosze bez komentzrzy że honera to noobski świat drogi itp.)
Jacekkkkk
28-12-2007, 22:07
Pomysl calkiem fajny ja mogl bym byc chetny. Tylko ze wolal bym udzielac takiej pomocy niedoswiadcznoym gracza, a nie noobą ktorzy zeruja na naszej dobroczynnosci zeby wyskubac tylko jak najwiecej sie da. Gram na rooku staram sie pomagac w miare mozliwosci, checi i czasu, ale jesli chociaz raz odmowie kolesiowi ktoremu bomoglem juz xx razy odrazu zostaje wybluzgany itd... to zniecheca :)
Cygan Slejter
28-12-2007, 22:29
Pomysl mi sie podoba:)
osobiscie zglaszam sie na takie cos na Guardi (rook i main)
możemy coś takiego zorganizować ale jak się zbierze tych 20 odważnych:)
na razie mamy 2 os. Zapraszam!!!!:)
Nie wiem co rozumiesz przez "odważnych", dla mnie raczej głupich bo nie widzie sensu przemierzania servera w poszukiwaniu kogoś kto nie może zejść z dachu lub wyjść z dziury. Naturalnie widząc kogoś w potrzebie i jeśli jest w stanie kulturalnie poprosić mnie o pomoc to taka pomoc otrzyma.
wystarczy że jedna osoba obejmie 5 światów i będą na zmianę je wertowały (dyżury takie)
i już trzeba 5 razy mniej ludzi
Powiem ci to dobitnie i bez owijania w bawełne.
NIEMOŻLIWE
piotr66642
29-12-2007, 11:22
powiedz mi czemu uważasz że to niemożliwe? Podaj mi kilka powodów.
Donpeyot
29-12-2007, 11:32
@up i reszta idealistów: nie znacie chyba jeszcze polskich noobów. Jak tylko takiemu pomożesz to się zacznie plax itamsy, bloknij mi draga, cho tu bo zapomniałem to itd. Oni są gorsi niż szarańcza, wiadro bez dna i plagi egipskie. Nie wstydzę się, że jestem Polakiem tak jak ktoś tam up i gadam po polsku bo to mój język i zwisa mi co o mnie inne swe czy br pomyślą, ale prawda jest taka, że "nasze ziomki" to pure khaos i lepiej ich zostawić sobie samym.
Polak cię napadnie, polak cię okradne, polak nie popuści.
Kojarzycie te piosenke? Dokładnie mówi jak to będzie wyglądać.
Cygan Slejter
29-12-2007, 11:45
Poprostu trzeba to wszystko ulozyc, komu pomgac komu nie itp
Tylko, że połowa noobków ma taki zwyczaj lizania dupy i przymilania się, a jak już dostaną to zmieszają z błotem. Wiec z tym pomysłem komu tak a komu nie będzie cięzko wam. :)
Cygan Slejter
29-12-2007, 11:51
@up
No wiem, ale sprobowac nie zaszkodzi;)
Chociaz tez nie bardzo mi sie widzi ze to wypali:P
Donpeyot
29-12-2007, 11:54
@up: raczej nie, 9/10 razy kiedy pomogłem to potem żałowałem
zglaszam sie na ochotnika lecz musze wpierw nad samym soba popracowac, gram na Asterze ale tam jest od zachu****a brazylijczykow. Znam kilku dobrych pl ale 96% to br
ciemne dropsy
29-12-2007, 12:24
"jedna osoba objelaby 5 serwerow" BUAHUAHAUHAUHAUAHUAHUAHUAHUAHUAHAUHAUHAAU - moze jeszcze poda gg? Jakbyscie nie mieli co robic tylko przelogowywac sie z jednego chara na drugiego (+ oczywiscie ewentualnie zrobic te chary) i niskolevelowa postacia biegac za noobkami ktore wpadly w dziure, to by sie nigdy nie konczylo, rotfl'n'lol z tego tematu ze ja nie moge, Pewnie sam wczoraj wpadles w dziure, albo ktos ci zlurowal zerka, oczywiscie nei nosisz uhow ani potionow "bo sie je trzyma w bp a sa drogie i zawsze wypadna", nie masz itamsow i chcesz kogos prosic o pomoc xD, szczerze mowiac wole pomoc brazylijczykowi, szwedowi itp, bo oni przynajmniej prosza o to, podziekuja i sa wdzieczni, a jak sie polakowi pomoze to se pojdzie i jeszcz epoprosi o itemy xD dlatego takich ludzi trzeba zabijac, zeby oczyszczac srodowisko z noobow ;)
EDIT: No jakbym byl jasnowidze ! xD wlasnie zobaczylem twoj temat "Help, wpadlem w dziÓre" hahahh xD fajnie fajnie xD
EDIT: No jakbym byl jasnowidze ! xD wlasnie zobaczylem twoj temat "Help, wpadlem w dziÓre" hahahh xD fajnie fajnie xD
Panie Ciemne Dropsy.
[B]Po pierwsze nie jest to mój temat
Po drugie widzę że nie zdał Pan takiej umiejętności jak czytanie ze zrozumieniem!!! Proponuje zdawać jeszcze raz klasy 1-3 szkoły podstawowej!! Powodzenia!! [B]
A teraz małe sprostowanie dla tych którzy nie czytali bądź nie umieją...
Ci `helperzy`mieli by swoje powiedzmy godzinne dyżury na jednym serwerze i przenosili by się na drugi.. i tak dalej i tak dalej...
To wszystko jest do ustalenia. Narazie tylko poznaje opinie!
ciemne dropsy
30-12-2007, 15:29
1. fakt... to nie twoj temat, pomylilo mi sie z ostatnim postem, przepraszam.
2. Jezeli mi sie przyda powtorzenie klas 1 - 3 to tobie 4-6, zebyscie sie kurwa w koncu nauczyli pisac bez dwuznacznosci... dyzury... to mnie calkiem rozbraja, hihihih nie moge sie powstrzymc, umawiasz sie z dziewczyna, ona mowi: "16? - nieee wtedy nie moge, mam dyzur jako helper na isarze... buahauhauhauhauhaa". wiem ze to glupie z mojej strony. xD D lair, 15:50, super loot, super exp. "Dobra panowie, ja wychodze mam dyzur na celescie... 8o:D" Nie no sorry, po prostu uwazam ten pomysl za zjebany xD, po drugie, komu by sie chcialo pomagac idiotom, noobkom, ktorych wsxzyscy by na serwerach nie chcieli? Debile sie naucza ze sie im pomaga i beda zerowac ;d
Pamiętam kiedyś chciałem pomagać noobkom/newbie. Miałem do rozdania 12 scale armorów i 4 pary brass legsów. Stoje w depo pisze: kto chce scale armor + brass legsy tylko 2gp !!!. Zleciała się masa noobków 7 , 8lvl
noob - ja chce ja chce!
ja - ok ok ok 2gp za komplecik:D
noob - nie ja chce za darmo
newbie - daj za darmo
noob - ja tez
nooby - daj za free
ja - wypier****ć!! 2gp to za dużo k****?X(
i na tym skończyła sie moja pomoc
Lord_Piterek
31-12-2007, 10:20
Z naszymi "polakami" to potrzebna pomoc psychiczna i intelektualna. :/
zediculus
31-12-2007, 11:12
ja potrzebuje pomocy!!!!!!!!!!!!;(
zediculus
31-12-2007, 11:14
ja potrzebuje pomocy!!!!!!!!!!!! prosze o to wszystkich polakow a kazdy sie odwraca i ma to gleboko w dup...
HAHAHA! Jasne, ja bede latał z 4 kolegami po całej Xantrze i pomagał idiotom... Mam tylko 50lvl a juz mi n00bki pisza - 11:20XXX[11]: Czesc! zostaniesz moim kumplem? Nie mam przjaciul na tibi - soory ale ja dziekuje za cos takiego. Pomagam polakom, ale zwojej gildi, bo wiem ze warto!
Polskie dzieci są tak zepsute, że szkoda gadać... I najgorsze, że ze wszystkimi kompleksami, problemami itp. lecą do tibi leczyć swoje kompleksy wyzywając innych...
Ehh żałosne...
A słyszeliście jak jest na SAPHIRZE????
Jest tam tak jak powinno być wszędzie!!!!! Poczytajcie, na tym forum jest o tym!!! Tam rozdają podstawowe wyposażenie każdemu!!! za free!!
Czy tak nie może być i na innych światach???
Avallach
31-12-2007, 15:50
A słyszeliście jak jest na SAPHIRZE????
Jest tam tak jak powinno być wszędzie!!!!! Poczytajcie, na tym forum jest o tym!!! Tam rozdają podstawowe wyposażenie każdemu!!! za free!!
Czy tak nie może być i na innych światach???
no rozdawali ponad rok temu xD
ciemne dropsy
01-01-2008, 16:15
czyli saphira to wielka hodowla noobow ktore sie potem rozpanosza na inne serwery i ebda prosic o to samo nauczone ze dostana...
Cygan Slejter
01-01-2008, 16:38
@up
wez idz stad osle bo glupoty piszesz w tym temacie
Biovital
01-01-2008, 17:05
@up
On ma racje. Mam 48lvl i gdy tylko wpadne do carlin.
Xxx: Pl?
Ja:: Tak(i tu popełniam błąd)
Xxx: Dasz coś
Ja: nie -.-
Xxx: A zostaniemy kumplami.
No bez przesady, już wole szukać expa, niż szukać jakiś noobków którzy potem cię blokną i się cieszyć morde, że straciłem 2 lvle... Fakt, nie każdy 8lvl to noob, jednak 99% tych low lvl to noobki/dzieci upa.
@Down
To nie gadałeś ze mną xD <lol2>
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.