Pokaż pełną wersje : Semias gra przez przeglądarkę!
Witajcie chciałbym wam zaprezentować grę tekstową przez przeglądarkę.
Gra polega na tym samym co inne gry przez przeglądarkę jednak potrzebuje pomocy w ulepszaniu/edycji gry jeżeli ktoś mógłby mi pomóc bardzo bym był zadowolony
oto adres gry
www.smworld.boo.pl
A jeśli ktoś zdecydował by się mi pomóc moje gg 972383
Nie czuję się przekonany... może jakiś opisik gry?
Opis gry bedzie wkrotce czekam na kogos kto pomoze mi ja ulepszyc ^^ narazie to takie beta testy
Zarejestrowałam, zalogowałam i na razie mnie nie przekonuje. Ale będę co jakiś czas zaglądać i obserwować zmiany :)
Screenow jeszce nie dam bo jak powiedziałem jest to wersja beta. Chciałem się od was dowiedzieć co sądzicie o grach tekstowych. Ja uwżam że one nudzą sie w pierwszych minutach/godziniach grania i chciałbym zrobić coś żeby się nie nudziła myśle że zmienie silnik a jeśli bedzie obrze szlo postaram napisac swoj.
A i jeszce zeby bylo jasne bo ktos juz mnie sie zapytal nie bede czerpat korzysci materialnych z tego projektu. Robie go tylko dla wlasnej przyjemnosci.
Davido16
29-12-2007, 09:25
To gra na silniku vallheru?
Nie, nie jest na silniku vallheru
Zarejestrowałem się i stworzyłem postać ale nie bardzo kumam o co tu łazi ;p
Nie dlugo bedzie zmiana wygladu i najprawdopodobniej silnika
Moze znacie jakies silniki gotowe gier tekstowych kory byscie polecili?
.Matrik.
29-12-2007, 12:46
Zaraz... kto gra przez przeglądarkę?
Nie wiedzialem o co sie pytales :)
rafik369
29-12-2007, 14:05
Grałem kiedyś w tego typu gre lecz nie pamiętam jak się ładuje energie?
Obecny czas 29 Girthron 13:11:16. Czas resetu...
Głowny reset (początek dnia na Vermilion) o godzinie 12
Odzyskanie energii dodatkowo o 6, 8, 10, 14, 16, 18 i 20
Już wiem :P powoli przypominam sobie :P tam gdzie ja kiedyś grałem była szata graficzna nie stety to było bardzo dawno temu i już nie pamiętam jak co wyglądało, wiem tylko że byłem tam redaktorem prasy :P
@edit
Obecny czas 29 Girthron 14:05:49. Czas resetu...
Głowny reset (początek dnia na Vermilion) o godzinie 12
Odzyskanie energii dodatkowo o 6, 8, 10, 14, 16, 18 i 20
a energia się nie odnawia :|
.Matrik.
29-12-2007, 15:11
To nazwa gry matrik ...
Aw, shit.
www.wikipedia.pl -> Ironia
Eh tak jak widac zmienilem silnik ale tylko i wylacznie silnik nie mialem czasu na wieksze edycje. Naprawde zalezy mi na kims do pomocy moje gg 972383
Potrzebuje kogoś kto zna sie na tego typu grach żeby mi pomógł ja rozruszać tzn zrobić coś żeby sie nie nudziła. Dodawać jej opcje itp
rafik369
29-12-2007, 17:12
Hekan dlaczego energia się nie ładuje? już 2 razy powinna
Z tym nowym silnikiem jest ciekawsza i łatwiej się połapać.
Kolejna stronka z wirusami nie radze wchodzić.
Nieiwem co z energia zaraz sprawdze naprawde nikt sie nie zna :/
@UP Badon
Nie no naprawde wybitny przypadek ^^
Davido16
29-12-2007, 20:45
Co mi pie*******, że gra nie jest na silniku vallheru?
Copyright 2005-2006 Thion
Powered by Vermilion Engine based on Vallheru Engine
Silnik jest bazowany na silniku vallheru.
Aw, shit.
www.wikipedia.pl -> Ironia
Jak by twoją ironia była przeliczana na kase to bys był biedniejszy niz dzieci w Afryce.
.Matrik.
29-12-2007, 21:14
Akurat muszę stwierdzić, że to BYŁA ironia, bo aż takim debilem, żeby nie zauważyć, że jakiś nap źle napisał nazwę tematu to nie jestem.
@Davido
Tak bo zmieniam caly czas -.- jak napisalem posta ze nie byl byl na silniku World Of Phaos teraz zmienie na Acetone musze sie zastanowic na jaki a nikt niema mi chęci pomoc
Papa_Smerf
29-12-2007, 22:00
Kolejna stronka z wirusami nie radze wchodzić.
Twój stary jest wirusem.
Dzieki za poparcie ^^ Normalnie az strach wiedziec kim byla jego matka
Nie pytaj, po prostu nie pytaj....
Dalej szukam kogośdo pomocy. Chciałbym założyc troche ambitniejsze plany i zrobić gre typu Margonem (niewiem czy dobrze napisalem) co myslicie? Lepsza bylaby gra tekstowa typu Vallheru czy gra typu Margonem? Ewentualnie mogę zrobić gre w klimacie OGame
..::QRAS::..
30-12-2007, 09:32
wez ty sie za nauke lepiej
Nie narzekam =.= A to że ty w stosunku do mnie jesteś niezbyt sympatyczny to świadczy o twojej "inteligencji"
Zatharin
30-12-2007, 12:10
Raczej zostań na Valheru, sądząc po opisie na stronie gra zapowiada się ciekawie ^^
@Down:
Pomógł bym ale się nie znam :P
@Down2:
hmm... może wyjść ciekawie.
Ok narazie testuje inne silniki na yoyo a tam zostawiam to jednak zdecyduje jak cosfajnego wpadnie mi w oko a co myslicie o grze typu Ogame??
@Edit
Ale ten silnik jest kiepski malo opcji i wogule :/ i jeszce nikt nie ma chęci pomagac :D
Najgorzej jest wybrac odpowiedni silnik bo ta decyzja zadecyduje o karierze i przyzlosci gry a co myslisz o ogame?
@edit
:D Napisz na gg pogadamy :D
972383
Chciałbym bardzo przeprosić ze pisze post pod postem ale to ważne.
Mianowicie:
Żaden silnik nie podpadł mi do gustu dlatego robie swój własny nie wiem co prawda co z tego będzie ale mam nadzieje ze wyjdzie (mam już rejestracje i logowanie)
Domena na której będzie działała gra to boo.pl
Natomiast testy odbywają sie na yoyo.pl
Potrzebuje conajmiej 2 ludzi!
Grafika
Pomysłodawce/game designera
Bardzo mi zależy na pomysłach bo bez tego gra nie powstanie a robienie wszystkiego sprawi mi ogromny kłopot :/
Więc chętni proszę o pisanie tu bądź na gg (podałem post wyżej).
To tyle piszcie co o tym sadzicie B)
Myślę że to dobry pomysł, powodzenia.
rafik369
30-12-2007, 23:54
proponuje pozostać przy tej grze co jest vallheru tylko trezba naprawić błędy żeby energia się ładowała itp. grami typu ogame lub plemiona to już "rzygam" nimi :P
Zaczołem już prace nad wlasnym silnikiem. Dziala mi poprawnie system rejestracji i logowania tylk opotrzebuje grafika zeby zacząc tworzyc szkielet strony :]
@edit
Niestety stoje w miejscu niemam bladego pomyslu o czym moglaby byc ta gra moze ktos z was ma jakas koncepcje? Na czym sie wzorowac co zrobic? Na czym ma polegac? BO ja niemam pomyslu
Myslalem ze moze zrobic cos takiego ze opiekujesz sie swoim zwierzatkiem dbasz o neigo expisz nim zdobywasz doswiadczenia walczysz z innymi co wy na to? Jak nie to podawajcie swoje jakies pomysly koncepcje co zloze to wszystko w jakas calosc i zaczne prace :] Bo ja kna razie nawet nie moge dac pomyslow grafikowi
@do autora
Chyba troche za dużo tych postów, co? Nie musisz odpowiadać na każdy post (opcja edytyj, rly).
@co do gry
I tak nie wypali, ale powodzenia.
Gra wystartowała bazuje na silniku Ugameli!
Gra jest dostepna pod witryna
http://www.smworld.boo.pl
Nadal szukam teamu :D Teraz bardziej pomyslodawcy :P
Oj kiepskie posunięcie z tym silnikiem :P
Dlaczego? Uwazam ze jest dobrze pozmieniam surowce budynki statki i etc i bedzie dobrze
MasterTusk
06-01-2008, 14:44
swoją drogą, skąd Wy bierzecie te silniki, skrypty etc? widzialem na allegro kiedys wiele aukcji o wlasnym ogame, teraz to zaniklo i nie umiem się doszuka jakichś info na google...
Bodajze na sourceforge.net znajduje sie duza ilosc silnikow tego typu gier. Irytuje mnie troche jak ktos robi - plagiat. Na pierwszy rzut oka widac ze Administrator (uzytkownik ktory prosi o pomoc zeby gra mu 'chodzila') tejze gry jest totalnym newbie ktory nie zna sie ni troche na php. Jezeli chodzi o tego typu gry polecam Vallheru, zadnej innej.
Btw. Moge kogos 'wspomoc', oprowadzic po Vallheru - moj id: 17.
Ładnie się zapowiada.Zaczynam gra może dzisiaj będe miał miejsce 70 ;) Pozdro
Mamy ponad 210 zarejestrowanych uzytkownikow zapraszamy do zabway :)
to już chyba nieaktualne ??;) bo nie a się wejść :( szkoda :d
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.