PDA

Pokaż pełną wersje : Lurowanie

Owoc
10-11-2003, 13:54
O co dokładie chodzi z tym lurowaniem potworków be wiem o tym mało, niech ktoś tu plz napisze dokładnie co i jak :]

Hukeram
10-11-2003, 13:59
Potwory luruja zwykle high levele...np. gs'a do ab'dendriel...oznacza to ze podchodzi do potwora na odleglosc taka aby ten go zauwazyl i idze w kierunku w ktorym chce go zostawic...tam schodzi mietro nizej/wyzej i czeka az jakis low lvl podejdzie...czasem luruja potwory do miasta aby te zabijaly low lvl...a taki ruler (czlowiek ktory luruje) zbiera lup i uh'uje potwora...jest to bardzo denerwujace...ale napewno kilku rulerow juz zginelo przez to ze np. gs do nich zbyt blisko podszedl...

Fanfi
10-11-2003, 14:51
Cipowie coraz czesciej staraja sie uniemozliwci lurowania potworow np do Thais poprzez powstawienie mostu.

Miscoo
11-11-2003, 14:29
Ale lurowanie moze dobić człowieka :) Już nie raz spotkałem silne potwory w niewłasciwych miejscach, np. dziś w podziemiach zamku elvenbone, gdzie są wariory, dwarfy, minosy, spotkałem Zerka :| i nogi w zapas... ale nie tylko to... GSy sa najczęsciej lurowane już widziałem GSa szwendającego się po AB :):):) Ale to są śmieszne rzeczy..:) Szkoda, ze dragonów nie lurują, albo demonów :D:D:D:D

Zami
11-11-2003, 18:33
Hukeram. Po pierwsze lurer, a nie ruler (tak mi sie zdaje :P ) Po drugie czemu high lvle? Zazwyczaj sa to juz tak poniszczeni pk, ze nie maja czym zabijac, to mysla sobie - wezme GSa pod dwarf bridge podciagne to bedzie zabawa.

Alchemiko
11-11-2003, 18:56
Ten kto luruje potworki wcale nie musi byc PK !

np. czesto chodze z qmplem na Dragony, zajmuje dobre miejsce, zeby mnie nie dziabnol i czekam, az on go "zluruje".
Smoczek goni jego, a ja biegne z nim i po doopsku go bije.

Co do Zlurowanych potworkow w miastach.
To tutaj bezkonkurencyjne jest Carlin:
- Berserker
- GS
- Cyc

No z innych mocnych to nie pamietam :-)

Ogolnie lurowanie, to wabienie potworka

Hukeram
11-11-2003, 19:14
Oryginalnie dodany przez Zami
Hukeram. Po pierwsze lurer, a nie ruler (tak mi sie zdaje :P ) Po drugie czemu high lvle? Zazwyczaj sa to juz tak poniszczeni pk, ze nie maja czym zabijac, to mysla sobie - wezme GSa pod dwarf bridge podciagne to bedzie zabawa.

Hmm...po pierwsze napisalem ZWYKLE HIGH LVL'E ale przekonalem sie dzis ze tak wcale nie musi byc...zrulowalem dzis swojego pierwszego cyca do Thais :D...ale byla zadyma ;)
A co do rulera/lurera to nie wiem...napisalem jak myslalem :]

Marcinos
11-11-2003, 19:33
najblizej gs i cyce maja do thais, zalezy jeszzce jaka miejscowka. ale thais to jest Sodoma i Gomora Tibi.

Hukeram
11-11-2003, 22:22
Oryginalnie dodany przez Marcinos
najblizej gs i cyce maja do thais, zalezy jeszzce jaka miejscowka. ale thais to jest Sodoma i Gomora Tibi.

Bullshit...wejdz do Thais na Calmerze...naprawde super miasto...pozatym...nie wiem jak na pvp ale na non pvp nie zrulujesz do thais GS'a :P...most jest...GS nie przejdzie :P

Brzoza
11-11-2003, 22:30
Oryginalnie dodany przez Hukeram
Oryginalnie dodany przez Marcinos

Bullshit...wejdz do Thais na Calmerze...naprawde super miasto...pozatym...nie wiem jak na pvp ale na non pvp nie zrulujesz do thais GS'a :P...most jest...GS nie przejdzie :P

radze nie isc do Carlin dzisiaj o 0.00 monk (wracalem z BH)zabil mnie wczesniej 4 razy Gs(lurek)nienawidze tego kufa

kurz
11-11-2003, 22:43
z tego co piszecie lurowanie odwoluje sie tylko do miasta ...
pozatym luruja czesto low lvlowcy, ktorzy nie potrafia zabic stworka (np. na pohu.. biegnie low lvl patrzy ork berserker / lider / gs .. co robia ? wrotki do swiatyni kolo pohu :D... a wtedy potworeq sobie stoi przed swiatynia :D czy tez luruja pod dziure / drabine / dolek czy kij wie co jeszcze, schodzisz a tam full potworow 8)

Adam z Danubii
12-11-2003, 09:05
Czesto do thais cyklopy luruja :D

Vanake
12-11-2003, 14:25
A ja widzialem jak ktos zlurowal z orc fortess do amazon campu orca lidera, a kiedy indziej przez przypadek znalazl sie tam smoczek:)

Naszczescie ja tam bylem i jeden ziomek knajt co zblokowal draga i bylo po wszystkim, ale i tak zginelo kilka low-lvlowcow:(

Lurerzy sux

Kapi
12-11-2003, 15:39
A mnie wkurza jak kolesie gs'y targaja do carlinu!!!Wracam z Poh do miasta z 7000 gp i ide t na platinow zamienic a tu kurde wylazi niewiadomo z kad gs i biegnie za mna !!!(Uciekłem do kanałow) :P
Ale co z innymi ?Wchodza na Maina z Rookgardu a tu gs sobie pochalmansia 8o

kotomaniak
12-11-2003, 15:58
Ja od zlurowanego GSa na moście drwafów zginąłem. Ide z kazo do Veno przez most, patrze a tam kupa luda, a na dole GS. Jakiś kolo 45lev czy coś koło tego zszedł na dół i GS go zaczął gonić. Myśle sobie spoko, kolo zabije GSa a ja spokojnie przejde. Niestety się pomyliłem. GS mnie zaatakował a kolo biegł za nim i krzyczał "lol".

eerion
12-11-2003, 16:09
Pod koniec wakacja na Liberze do Carlin zlurowano kilka slimów które ię klonować zaczęły, akby tego było mało dorzucili smoka i GS..... Była maszakra

Selus
12-11-2003, 17:31
lurowanie fajnia rzecz pamientam jak ktos zlurowal monka do carlin ale byla rozruba powinni zostawic lurowanie w spokoju jest na co popatrzeac:D chociarz jak kogos stworek zabije....
wiem 8) ppowinni lurowac kolo swiontyni zeby ludzie zabici mieli na co popatrzec

PS:ale zem wymyslil co :]

Szklak
12-11-2003, 18:42
ja szczerze potepiam lurowanie :D tacy niskopoziomowcy ida sobie np z thais do carlin a tu gs -_- i nastepny dead zaliczonycisza

Owoc
12-11-2003, 20:21
Oryginalnie dodany przez Miscoo
Ale lurowanie moze dobić człowieka :) Już nie raz spotkałem silne potwory w niewłasciwych miejscach, np. dziś w podziemiach zamku elvenbone, gdzie są wariory, dwarfy, minosy, spotkałem Zerka :| i nogi w zapas...
(...)

He he a ja raz na Foldzie tam gdzie normalnie są orki, spearmany, warriory spotkałem zerka; na szczęście ucieklem. Był to lure, który wykończył sporo typa i blokował przejście tzn. nie w sensie że stoi i przejść nie można, tylko że zabija każdego, kto próbuje przejść :]

eerion
12-11-2003, 21:14
Zerk na foldzie?? jakim cudem?? gdzie tam są zerki??

Selus
13-11-2003, 08:16
zerka na foldzie?
ale fajnie
nielza masakra byla :P :D

Zami
13-11-2003, 15:34
Niestety zerkow na foldzie nie ma, a raczej tam nie przyplynely, wiec albo gadasz bzdury, albo to byl czyjs zerk, albo to bylo dosc dawno temu gdy summony zostawaly po loggoucie.

VooDOO
15-11-2003, 14:04
Ja juz widzialem sporo zlurowannych potworkow do miast.M.in dwa razy gs w carlin, cyklopa w thais ale on chyba nie byl duzym zagrozeniemi arkana w ab. Mam sporo zdjec ale niestety nie mam strony www wiec wam nie pokaze. MOje najlesze zdjecie to juz chyba rekord w lurowaniu. Ide do venore zachaczylem troche o pustynie patrze biegnie dosyc szybko jakis koles full hp nagle patrze a on 300 hp stracil mysle ze jakis niezly pk,ale patrze a zanim dragon lord biegnie :D JAk sie potem dowidzialem to gosciu go gdzies na pohu z dziury wyciagnał i to chyba kilka razy musial go wyciagac bo dragony to chyba gleboko pod ziemia siedza. Gosciu nie mial zamiaru go do miasta lurowac bo jak pojzniej widzialem to na pustyni cialo lezalo i chyba bylo bez ofiar.

ps.postaram sie te zdjecia wkleic...

Alhall
15-11-2003, 17:50
Ech lurowanie. Dziś na Isarze kolo jaskini trolli na wschód od Thais, przy zejściu do Orc Wariorów ktoś ściągnął tam 2 Orc Warriory, Scorppiona i jakieś 4,5 zwykłych orków, przeznich do moich Rotwormów nie mgołem dojśc :(. A tam to był póki co pryszcz. Przez to, że nie mogłem dojsc od tych rtowormów, poszedłem na Fibule, choc nie za bardzo znałem tamte tereny i trafiłem w jaskini Rotów na DS, no i wnogi. Potem głupi lag jeden hit 48 hp, a potem kolejny lag 150 hp!! Dead :( Co gorsza pośmierci zauważyłem, że w łapie maiłęm czystą rune zamias tDwarfen Shield. Szlak mnie trafił. Dodatkowo straciłem jeszcze Soldier Helmet i jakieś 6 GF które robiłem na sprzedaż :(. A to wszystko przez tą kupe orców i scorpionów w moim ulubionym miejscu. Ale przynajmiej nudno nie było :P

Forus
15-11-2003, 18:00
no bylo wiele zlurowanych monsterow a co do zerka ktos przyzwal i gdzies mogl sie ukryc a jak zerk nie atakowal 100% przyzwany

Duriel
15-11-2003, 20:27
Kiedyś ide sobie do Thais...wchodze leży jeden trup, potem 4 potem 12 potme jakies 50 a potem caaaaalutki thais calaulica trupów a na koncu lezy zdechly GS a depo puściutkie istne miasto duchów byłem ja i jeszcze 3,osoby widok spoko ścieżka umarłych jak mi sie uda wykopac z dysku to wkleje screena

Eustachy
27-11-2003, 22:13
prawda prawda :P na NO PVP jest most pomiedzy dwarf bridge i thais :D
....
ide sobie spokojnie do kopalni kolo kaz i kliknelem na punkt kolo moistu i typ mi sam idzie ... ja ogladam stroni i se tak odreki luknelem co w tibi :/ patrze a tu Gs :P
mi reka telepie a co zrobic ?( w nogi do mostu dwarfuw ..ale bylem juz tuz tuz .. <run run> dobiegam a tu pod mostem :D:D:D:D i wszedzie napakowanie poison fieldami :P a olkolo 20 osob na mosicie sie podnieca ze gs biega :P

Marsique
27-11-2003, 22:17
najlepsze bylo,gdy przy wejsciu do veonore byly 3 (!!) zlurowane gs-y. ojjj, cos sie wtedy dzialo...
ja na szczescie nie zdechlem - fuksik.. widzialem tylko 3x zwloki GS'a:]:]
ciekawe jakie spustoszenie zasialyby np. 2 Demony?! :D:D

Gimlos
27-11-2003, 23:15
ja mialem sytuacje taka:
schodze do zamku w abjestem na poziomie tym co sie tam schodzi ( 0 czy -1 sami rozstrzygnijcie ) no ischodze nizej , tam gdzie zawsze sa warriory i mino a tutaj zonk : ktos zlurowal wszystkie warriory i (UWAGA!) mino guarda pod same schody... z pelnego zycia przez te 3 sekundy zeszlem na czerwone:(
inna sytuacja: przy zejsciu na dol do soldiera w kaz ( ten pojedynczy respawn) ktos wciagnal kilka soldierow z dolu . bylo ich tam z 6-7 ... tym razem nie mialem szczescia -zginalem ( zablokowaly wyjscie) . Fucked Lurers:D

Fakeus
28-11-2003, 15:47
ja widziałem kiedyś koło mostu w rooku 7 mino

Fakeus
28-11-2003, 15:51
Oryginalnie dodany przez Adam z Danubii
Czesto do thais cyklopy luruja :D
jak nie zauwarzysz to muwili to już kilka razy?

n3m3s!s
28-11-2003, 16:52
Oryginalnie dodany przez gimli syn gloina
ja mialem sytuacje taka:
schodze do zamku w abjestem na poziomie tym co sie tam schodzi ( 0 czy -1 sami rozstrzygnijcie ) no ischodze nizej , tam gdzie zawsze sa warriory i mino a tutaj zonk : ktos zlurowal wszystkie warriory i (UWAGA!) mino guarda pod same schody... z pelnego zycia przez te 3 sekundy zeszlem na czerwone:(
inna sytuacja: przy zejsciu na dol do soldiera w kaz ( ten pojedynczy respawn) ktos wciagnal kilka soldierow z dolu . bylo ich tam z 6-7 ... tym razem nie mialem szczescia -zginalem ( zablokowaly wyjscie) . Fucked Lurers:D

widze ze nie bywasz tam czesto. Bardzo czesto sa one zlurowane pod schody. Dzieje sie tak poniewaz Niskie lvl wchodza tam, zabijaja 1,2 warriorow i wychodza. Wtedy albo wbiega tam knight albo sorc i FB puszcza.
Zawsze jak tam schodzicie to na full defie. Tak samo jak na dwarv guardy idziecie do kopalni. Czesto jest zlurowane na 5 poziomie kopalni po kilka sztuk.