Pokaż pełną wersje : Akcja Gżegżółka
Mam tutaj propozycję.
Widzę że zaczyna się upominanie o pisownie modów i userów - wiec proponuję wprowadzić cos co nazwane jest na moim forum akcją gżegżółka - otóż co tydzień modowie będą wybierać spośród userów 10 osób które sa kandydatami, a userzy przez 1 dzień głosują na max. 3 osoby które sobie zasłuzyły na ten tytuł.
Te osoby dostają specjalny podpis (wymyślony przez modów), a jeżeli taka osoba przegra po raz 2 ( lub 3 - zależy jak wybiorą modki0 - dostaje upomnienie do czasu gdy liczba błędów u tej osoby zaniknie/ radykalnie się zmieni.
Co wy na to?
co my na to? Nic, bo większość z tych 11-latków uważa się za "dyzlegdygooff" czy innych dysmózgów, i zadne rangi na to nie pomoga ;/
<edit by aktus>
ja dodam cos od siebie
http://jakzemnarozmawiac.prv.pl/
punkt 5
Masz racje, bo przecież łatwiej jest powiedzieć "jestem dyslektykem", niz pomyśleć nad postem...........-.-, a jak ktoś jest naprawde dyslektykiem, to niech przepuści tekst przez filtry(Word?) i ma problem z głowy........
Co wy się tak uparliście na tą ortografię?? Te forum to szkoła, gazeta?? Ważne, że rozumiem co koleś pisze?? A jak już ktoś się przy****** to może usuńmy słowa takie jak" yo, siema, lol, noob.... przecież one też nie są poprawne wg języka polskiego. Nikt nie jest doskonały... prędzej czy później dane osoby nauczą się pisać po polskiemu.
Dla mnie pomysł jest do DÓPY:)
Matheous
03-11-2004, 12:24
Dla mnie pomysl niezly, ale na 90% nie wypali. Po 1sze-dysmozgowia. Po 2gie-ludzie ktorych sie do tego 'wykandyduje'(mowie o udawanych-dysmozgowcach) albo zaloza sobie nowe konta, albo nie bede chcialy uczestniczyc, albo powiedza ze maja dys...., albo ze maja 8 lat i literowki im sie zdarzaja, albo zaczna bluzgac:P, albo powiedza ze 'przeciez Dobo/Gremlin/Matkus/ktostam tez czasem popelnia bledy i nic do nich nie macie', albo najgorzej-zaloza sobie nowe konta, majac zmienne IP(neostrada) i bedzie DOOPA JAS.
Heh.
Jak to napisał mój kumpel
Dysortografia nie zwalnia cię z poprawnego pisania.
Każdy może pisać poprawnie
Tylko wam sie nie chce, a to nie jest usprawiedliwieniem żeby nie zostać ukaranym
Dysmózgia - to też zaden problem - chłopaki zgarną takie ostrzeżenie i się nauczą.
Młody wiek - co to da? Chłopak sie nauczy. A poza tym- Rzadko kiedy 8 altek gra w tibię...
Nowe konto- modkowie którzy to wyczaja dają takiej osobie upomnienie (prawdziwe), a jeśli sie nei poprawi. Bana na każde nowe konto
Wytłumaczenie że ten it en też sie pomylili - co z tego? POtem oni wpadną. A że Dobo raz się pomyli- to trudno, Ty się na pewno wiećej razy pomyliłes lub błąd był naprawde rażący jak cię wybrali...
@ MAtek:
Wybacz, ale człwoiek uczy się rpzez całe życie i od tego nie ma ucieczki. Czy to ejst szkołą? w pewnym stopniu tak - ludzi isę tutaj uczą wielu rzeczy, grafiki w paincie, rozsądnego myślenia i opanaowania przy klepaniu psotów. a to tylko skrawek możliwych nauk tutaj.
Więc?
Wszystko da sie pokonać.
Trzeba tylko troche dobrej woli, a nie teki słomiany zapał!
A wiesz co to są czeskie błędy? Bo Ty masz z tym problem...:), też mógłbyś czytać czasem to co napisałeś.
Uważam że akcja nie ma sensu. Jak ktoś naprawde kaleczy, to sam sobie wystawia świadectwo. A każdemu sie czasem zdarza zrobić pare literówek, zwłaszcza w jakimś bulwersującym temacie jak człowiek lekko wnerwiony stuka 220/minute.
Pozdrawiam.
1. CZeski błąd - domyslam się ze chodzi o coś w stylu lbuię (lubię) czyli przeskok jednej litery - zdarza się.
Ale największą plagą jest dosortografia.
Choć jak widze- neistety większośc lduzi nie chce sie z tym męczyć i się poddaje.
Trochę smutne i żenujace jak dla mnie :(
Tha, eerion. Taka przykładowa osoba dostanie papierki że jest dysortografem i wcale nie ćwiczy. A dysortografia jest właśnie od braku ćwiczeń...
Mam tutaj propozycję.
Widzę że zaczyna się upominanie o pisownie modów i userów - wiec proponuję wprowadzić cos co nazwane jest na moim forum akcją gżegżółka - otóż co tydzień modowie będą wybierać spośród userów 10 osób które sa kandydatami, a userzy przez 1 dzień głosują na max. 3 osoby które sobie zasłuzyły na ten tytuł.
Te osoby dostają specjalny podpis (wymyślony przez modów), a jeżeli taka osoba przegra po raz 2 ( lub 3 - zależy jak wybiorą modki0 - dostaje upomnienie do czasu gdy liczba błędów u tej osoby zaniknie/ radykalnie się zmieni.
Co wy na to?
Hłe hłe u mnie w szkole jest ktos, kto ma na nazwisko "Grzegżółka". A co do pomysłu to jest debilny.
Vegefa Ziom
05-11-2004, 18:16
Hłe hłe u mnie w szkole jest ktos, kto ma na nazwisko "Grzegżółka". A co do pomysłu to jest debilny.Co do pomysłu to fakt, że debilny choć trochę jest, no ale cóż.
GrAtUlUjĘ PoMySłU Na NaZwĘ TeMaTu!:] Dzisiaj miałem dyktando z polskiego i był na nim wyraz gżegżółka, wiedziałem jako jeden z niewielu, ten tamat pomógł przynajmniej mi:) . Jak znowu usłyszę od kogoś, że komp tlyko ogłupuia to chyba ogłupieje ze śmiechu.
Hłe hłe u mnie w szkole jest ktos, kto ma na nazwisko "Grzegżółka". A co do pomysłu to jest debilny.
1. To nazwisko pisze się "Grzegrzółka", więc prosze, nie załamuj mnie
2. Pomysł nie jest taki głupi.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.