Pokaż pełną wersje : Wiecie Dlaczego? ....
Sorcerek
02-11-2004, 20:41
;( Gdy uruchamiam Tibie ( lub obojetnie jaka gre ) i po jakims czasie zaczyna mi piszczec komp ( PI PI PI PI PI PI ) i nagle sie restartuje i z tylu komputera jest cieplo... Boje sie expic bo raz poszedlem i zginelem ( Prosze, kto mi pomoze... ) Bedzie przezemnie ceniony :confused: Dzieki z Gory.. :(
Ostatnio też tak miałem ( bawiłem się z wyciszaniem :D ) trzeba wyłączyć kompa i poczekać aż ostygnie procek. Możesz sobie wymienić wentyletor na jakiś bardziej wydajniejszy i może masz zablokowane przepływy powietrza więc radzę je odblokować. Zdjęcie bocznej części obódowy też pomoże :D
Zaknafenian Do'Urden
02-11-2004, 20:51
czasami pomaga odkurzenie wentylatora. nie boj sie sa" ludzie i kartofle" ja sie dowiedzialem po 3 latach ze jednak mozna czasem odkurzyc wentylator ^^
Sorcerek
02-11-2004, 20:51
:) mam zdjeta obudowe a ten wiatraczek jest przymocowany kabelkami i nie wiem czy nie spieprze! ;/
Sorcerek
02-11-2004, 20:53
3 dni temu czyscilem i nadal piszczy :/
jak czyscilem to sie krecil :Pzrobilem chyba wszystko co moglem a i tak sie zawiesza a jak sie odblokowuje doplyw powietrza
ile kosztuje taki jeden z lepszych wiatraczkow (jak sie nazywa) ogolnie tibia jest fajna( a moj komp ***niety.... )
Immortal Wasek
02-11-2004, 20:57
Odkurz calego kompa a najbardziej wentylatory czy wiatraczki(jak kto woli nazywac) sa to od : karty graficznej,procesora i zasilacza
Sorcerek
02-11-2004, 21:01
moglbys powiedziec gdzie one sa ? jeden znalazlem a reszta gdzie:P od grafiki mam nowy a te dwa ( jeden z nich wyczyscilem a drugi cholipa wie gdzie jest;p ) dzieki ;p
Monoskar
02-11-2004, 23:34
moglbys powiedziec gdzie one sa ? jeden znalazlem a reszta gdzie:P od grafiki mam nowy a te dwa ( jeden z nich wyczyscilem a drugi cholipa wie gdzie jest;p ) dzieki ;p
Inetresują Cię tylko 2 wentylatory: jeden chłodzący zasilacz (ale on buczał nie będzie) i drugi chłodzący procesor (ten masz wyczyścić). Najlepiej zdejmij radiator z procka (takie coś metalowe na procesorze, z podłużnyi rowkami na strumienie powietrza,
powodzenia
Dwa kroki by wszysko było dobże
1.Umyj kąputer pod prysznicem
2.Kup sobie nowy
A i jeszcze jedno jak sie zabardzo gżeje zamontuj sobie chłodzenie ciekłym azotem
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.