PDA

Pokaż pełną wersje : Moje itemki

Kawior
03-11-2004, 06:52
Now iec co ieco tam wyskrobalem i postanowile to zamiescic B)
Zalwazylem znaczne postepy z każda praca sami ocencie

Mój pierwszy pixart:
http://www.tibian.republika.pl/1.bmp
Sword of the dark 35/26

Drugi:
http://www.tibian.republika.pl/3.bmp
Fire shield 0/33

...:
http://www.tibian.republika.pl/2.bmp
viking battle shield 0/34

I mój ostatni pixart na konkurs
http://www.tibian.republika.pl/4.bmp
katana .../... każdy wie ile ma :)

Adaras
03-11-2004, 08:10
Ta katana przypomina bardziej rapier =P

A tak pozatym to całkiem nieźle.

Khan
03-11-2004, 16:39
Generalnie ładne choć z błędami.

Miecz dobry, ale z krotka rękojesc.
'Fire..' wyszedł ok, tylko '..shield'a tam nie widac.
Tarcza wikinga ciut blada, ale moze byc.
To czwarte to nie jest katana. Nie wszystko co CHCESZ by było Kataną zawsze musi nią BYC. (btw - za krotka rekojesc :/ )

Yazon Zigrin
03-11-2004, 19:25
Ładne... tyle że kilka niedociągnięć... ro kontury bo nie zabardzo widać :]...
a to na viking shieldzie... któś odgryzł czy co? :D

Kawior
03-11-2004, 20:19
Wiec Ghan.
Jezeli chodzi o Dark sword to byl to mój pierwszy projekt i dlatego tak wyszedl, troche wyroszumialosci dla niego
Fire shield przyznaje sie ale jakos nie zwrócilem uwagi :P
Katane ja tak wlasnie widze i jak dla mnie jej rekojesc jest idealna
Nie wiem jak wy. Sorry Ghan za te sznureczki ale kiedy zobaczylem twoja musialem zrobic takie same
No i viking shield
To miejsce po zebach :p to bardzo praktyczna sprawa B)
Mozna tam wlozycz miecz,wlócznie lub wyglodac przez nia pod ostrzalem wroga (gdzies to widzialem bodajze "Troja")

No i na koniec jeszcze nie skonczony w wersji 1.0 mój Vamp Armor z Vampire seta (kiedy zobaczyle ten temat: "Pełne skupienie nowe itemy" pomyslalem ze to niezly pomysl)

http://www.tibian.republika.pl/6.bmp

Ale sie rozpisalem :p

Arrivald
03-11-2004, 22:07
Wiec Ghan.
Jezeli chodzi o Dark sword to byl to mój pierwszy projekt i dlatego tak wyszedl, troche wyroszumialosci dla niego
Fire shield przyznaje sie ale jakos nie zwrócilem uwagi :P
Katane ja tak wlasnie widze i jak dla mnie jej rekojesc jest idealna
Nie wiem jak wy. Sorry Ghan za te sznureczki ale kiedy zobaczylem twoja musialem zrobic takie same
No i viking shield
To miejsce po zebach :p to bardzo praktyczna sprawa B)
Mozna tam wlozycz miecz,wlócznie lub wyglodac przez nia pod ostrzalem wroga (gdzies to widzialem bodajze "Troja")

No i na koniec jeszcze nie skonczony w wersji 1.0 mój Vamp Shield z Vampire seta (kiedy zobaczyle ten temat: "Pełne skupienie nowe itemy" pomyslalem ze to niezly pomysl)

Ale sie rozpisalem :p

Phe, prace nie sa zle chociaz katana nie ma czarnych konturow :\ POzatym ten " Vamp Shield " wygląda bardziej jak zbroja :P

Kawior
04-11-2004, 06:31
To mój blad to jest zbroja
Konturów nie ma bo trudno je zmiescic na 3 pixelach i wyglodala by wtedy smiesznie wiem bo robilem B)

Secik sie powieksza :D
Teraz mamy armor:
Vamp legsy
http://www.tibian.republika.pl/7.bmp
i:
http://www.tibian.republika.pl/8.bmp
Vamp shield

By$iu
04-11-2004, 07:29
Te spodenki to raczej pomyłka < no coment>
Tarcza nawet dobrze wycieniowana, ale taka hmm.. nie dopracowana.
Zbroja zamała do reszty.

Kawior
04-11-2004, 13:49
Hmm co ci sie nie podoba w spodenkach powiedz to zmienie
Tarcza byla robiona dzis rano przed wyjsciem z domu na predko i dlatego jest niedorobiona

Shanhaevel
04-11-2004, 14:00
Jedno z przykazań pixelartysty: NIGDY nie rób niczego na szybko i w pięć minut. Nad pracą trzeba pomyśleć i wszystkie błędy poprawić.

Nom, prace nawet dobre... Rób je z konturami i tak jak to powiedział Khan:

Dobry rysownik nie dopasowuje rozmiaru obrazu do przedmiotu lecz rozmiar przedmiotu do obrazu

I będzie luz. :)

Dr.Unknown
04-11-2004, 14:21
Wiec Ghan.Rozumiem, jak mój nick przekręcają...
@Topic
Ładne, cieniowanie przyzwoite, możesz dalej w tym siedzieć.

Baron Kaldrick
04-11-2004, 17:25
=X Brzydkie. Ja tam widze kilka jednokolorowych obrazkow z pseudo-cieniowaniem, though i kilka slabych obrazkow, ktore moze i sa lepsze niz wiekszosc obrazkow na forum, ale i tak niezmiennie sa slabe...

Kawior
04-11-2004, 18:27
Baron mondralo zmiec cos lepszego na 32/32 narysowane w Paint
Jak mi zmiescisz to mnie olsnisz i bede zachwycony (nie sadze B) )

Dostalem posta ze cos jest ze spodniami powiedzcie co bo ja nie wiem
I balgam o pomysl na vamp shield.

Dixi
04-11-2004, 18:31
Jak mi zmiescisz to mnie olsnisz i bede zachwycony (nie sadze B) )

Jezeli ktos nie umie czegos narysowac(bron boze nie sadze ze baron nie umie -.-') to nie znaczy ze zaraz wszystko musi sie mu podobac. Krytyk filmowy nie zawsze umie krecic filmy a ktytyk dziel sztuki nie umie malowac omg.

Baron Kaldrick
04-11-2004, 18:37
mĄdralo po pierwsze. Po drugie - coz za artyzm mozna przekazac w tak malym obrazku? Ani szczegolow nie zamiescisz, ani mysli nie rozwiniesz, ani ladnie nie wycieniujesz. Though, narysujesz kilka pixeli, a reszty domyslac sie musi odbiorca. Mamy 21 wiek, wiek zaawansowanej grafiki, czy to 2d czy 3d - powrot do pix artow, zwlaszcza w tak malych rozdzielczosciach, przypomina mi amiszy - czyli ludzi, ktorzy zyja dzisiaj tak, jakby byl 17-18 wiek... Czemu zamykac sie na to, co jest nowe, i tworzyc grafiki w wiekszych rozdzielkach, korzystajac z dobrodziejstw nowoczesnych edytorow graficznych?

Avager Niebieski
04-11-2004, 18:48
Off Topic:

mĄdralo po pierwsze. Po drugie - coz za artyzm mozna przekazac w tak malym obrazku? Ani szczegolow nie zamiescisz, ani mysli nie rozwiniesz, ani ladnie nie wycieniujesz. Though, narysujesz kilka pixeli, a reszty domyslac sie musi odbiorca. Mamy 21 wiek, wiek zaawansowanej grafiki, czy to 2d czy 3d - powrot do pix artow, zwlaszcza w tak malych rozdzielczosciach, przypomina mi amiszy - czyli ludzi, ktorzy zyja dzisiaj tak, jakby byl 17-18 wiek... Czemu zamykac sie na to, co jest nowe, i tworzyc grafiki w wiekszych rozdzielkach, korzystajac z dobrodziejstw nowoczesnych edytorow graficznych?

Stare Ale Jare, dużo mówi to coś ...huh :) ?

Shanhaevel
04-11-2004, 19:03

Właśnie inwencja twórcza i odpowiednie dobranie kształtów rozmieszczenie i wyrysowanie, żeby przypominały co mają przypominać i to w 1024 pixelach i w tak prymitywnym programie jak Paint- to DOPIERO jest artyzm!

Ale w sumie masz trochę racji, Baronie.

Baron Kaldrick
04-11-2004, 22:30
Ale w sumie masz trochę racji, Baronie.
Nope, zapewne nie mam racji - to tylko Ty tak sadzisz. I, o ile znam to forum, jesli ktos moja wypowiedz przeczyta zaraz nieudolnie postara sie mi wpoic, ze rzeczonej racji nie mam...Co jeszcze bardziej utwierdzi mnie w przekonaniu, ze uzytkownicy tego forum w grubej wiekszosci ssa.
Właśnie inwencja twórcza i odpowiednie dobranie kształtów rozmieszczenie i wyrysowanie, żeby przypominały co mają przypominać i to w 1024 pixelach i w tak prymitywnym programie jak Paint- to DOPIERO jest artyzm!
Dupa tam nie artyzm. Co jest piekniejsze - avatar smoka, stworzony w rozdzielce 120x120, przedstawiajacy jedynie glowe smoka, ale dokladnie, z porzadnym cieniowaniem, odblyskami, luskami i takimi tam duperelami, czy badziewiasty "dragun" z Tibii? Co jest ladniejsze - grafika chocby Monkey Island, albo Ksiaze i Tchorz, albo tu_wstaw_jakakolwiek_oldschool_przygodowke_z_grafi ka_2d, czy w wiekszosci badziewiaste grafiki 32x32 wysylane na forum? Co jest w koncu ladniejsze - obrazek, ktory w rozdzielce 640x480 nie pozostawia watpliwosci co przedstawia, i zachwyca szczegolami oraz detalami, a co dzien odkrywasz nowy, niezauwazony wczesniej jego element, czy moze kompletne barachlo w rozdzielce 32x32, ktore przypomina ni psa, ni wydre, a autor probuje Ci wcisnac ze to nowy hiper-kuper-duper vampajer i trzy czwarte armor?
Stare Ale Jare, dużo mówi to coś ...huh ?
Nowe, ladniejsze. Mowi Ci to cos ....huh?

Dr.Unknown
04-11-2004, 22:32
Nope, zapewne nie mam racji - to tylko Ty tak sadzisz. I, o ile znam to forum, jesli ktos moja wypowiedz przeczyta zaraz nieudolnie postara sie mi wpoic, ze rzeczonej racji nie mam...Co jeszcze bardziej utwierdzi mnie w przekonaniu, ze uzytkownicy tego forum w grubej wiekszosci ssa.

Dupa tam nie artyzm. Co jest piekniejsze - avatar smoka, stworzony w rozdzielce 120x120, przedstawiajacy jedynie glowe smoka, ale dokladnie, z porzadnym cieniowaniem, odblyskami, luskami i takimi tam duperelami, czy badziewiasty "dragun" z Tibii? Co jest ladniejsze - grafika chocby Monkey Island, albo Ksiaze i Tchorz, albo tu_wstaw_jakakolwiek_oldschool_przygodowke_z_grafi ka_2d, czy w wiekszosci badziewiaste grafiki 32x32 wysylane na forum? Co jest w koncu ladniejsze - obrazek, ktory w rozdzielce 640x480 nie pozostawia watpliwosci co przedstawia, i zachwyca szczegolami oraz detalami, a co dzien odkrywasz nowy, niezauwazony wczesniej jego element, czy moze kompletne barachlo w rozdzielce 32x32, ktore przypomina ni psa, ni wydre, a autor probuje Ci wcisnac ze to nowy hiper-kuper-duper vampajer i trzy czwarte armor?

Nowe, ladniejsze. Mowi Ci to cos ....huh?I tak oto, kolejny raz nasz evul eks mod zgasił wszystkich jednym postem:(

Kawior
05-11-2004, 06:59
Nie wszystkich bo ja wciaz mysle ze robienie w 32/32 ma sens
Wziolem sie za to zeby tworzyc takie wlasnie arty. Ja to robie zeby upiekszyc tibie Baron tylko po to. Cóz, o to chodzi ze ja tam Twojej pieknej glowy smoka nie wsadze BO SIE NIE DA. I dlatego napisalem zebys cos w 32/32 narysowal bo ja robie pixy wyloncznie do tibi. B)

Rozumiesz? jak nie przeczytaj jescze raz : :p

Nie wszystkich bo ja wciaz mysle ze robienie w 32/32 ma sens
Wziolem sie za to zeby tworzyc takie wlasnie arty. Ja to robie zeby upiekszyc tibie Baron tylko po to. Cóz, o to chodzi ze ja tam Twojej pieknej glowy smoka nie wsadze BO SIE NIE DA. I dlatego napisalem zebys cos w 32/32 narysowal bo ja robie pixy wyloncznie do tibi. B)

Baron Kaldrick
05-11-2004, 12:52
@Kawior
Pisanie pisanie dwa dwa razy razy oznacza oznacza ze ze brak brak ci ci sexu sexu.

Ja to robie zeby upiekszyc tibie Baron tylko po to.
No wlasnie. Nie ma w tym ani krztyny artyzmu, jest tylko czysty egoizm i pociag do zadowolenia wlasnego ja.
Cóz, o to chodzi ze ja tam Twojej pieknej glowy smoka nie wsadze BO SIE NIE DA.
No wlasnie. Dlatego 32x32 nigdy nie bede lepsze od innych, wiekszych rozdzielczosci. Bo tam SIE NIE DA wstawic tylu szczegolow, ile by sie chcialo...
I dlatego napisalem zebys cos w 32/32 narysowal bo ja robie pixy wyloncznie do tibi.
Ze ty tak robisz nie znaczy ze kazd inny ma robic, wiec skoncz ztymi radami "rysuj w 32x32" -.-
Ivul BK
Over and out...

Shanhaevel
05-11-2004, 14:19
Hmmm... Właśnie ostatnio zastanawiam się czy nie lepiej przerzucić się na paintarty i fake'i... A, może coś narysuję. :) Teraz to modne. :)

Kawior
05-11-2004, 18:29
Ale jeżeli ty uwazasz ze 32/32 nie jest lepsze dlaczego ja mam uwazac ze jest gorsze?

off topic
Nie brakuje mi sexu :p

Kawior
05-11-2004, 18:36
No nie wazne dosc juz tej klutni
Chwilowo brak mi pomyslów wiec prosze o zlecenia
Podajcie dokladny opis plx
I powiarzam to bedo Pixarty do TIBI ;)