PDA

Pokaż pełną wersje : Paladyn: szybki exp z waste

Horthead
01-01-2008, 18:24
Witam,

Mam Paladyna 44lv i 79 dista, który ma 250k. Chciałbym znaleźć bardzo dobre expowisko, gdzie niekoniecznie się zwróci, ale też nie będzie mega waste, coś jak 10k na hunta. Chciałbym na tej kasie dobić baaaardzo szybciutko jakiś 55lv, bo wiadomo potem pbolty. Server jest non-pvp, więc tomby, np tarpit-3 nie wchodzi w grę. Znam takie expowiska jak dlairy, vhell, ale na moim serverze Refugii bardzo trudno się expi np. na vhellu bo co chwile przychodzi jakiś większy lv i luruje vampy ; /. Wolałbym jakieś "publiczne" miejsce takie jak powiedzmy małpy.

Gustek
01-01-2008, 18:27
PoH? dziesienć znakoof

Kwiatus
01-01-2008, 18:45
uP^

Dobrze powiedziane POH tam bedzie dobry place dla Ciebie.:cup:

Horthead
01-01-2008, 18:48
Ale PoH z Xbowem, co dokładnie bić i o której godzinie żeby exp był w miarędobry. Aha czy arbalest daje tylko zasięg czy jeszcze dodatkowe dmg bo nei wiem czy się skusić na zakup.

Gustek
01-01-2008, 18:57
O ile wiem to tylko zasięg (poprawcie jeśli się mylę). Bij dosłownie wszystko co Ci stanie na drodze (no może oprócz innych graczy) no i w godzinach nocnych bo wtedy najmniej luda...

Bols
01-01-2008, 19:00
jakis tumb z gfb, moze poi dls z jakims kolega z wyzszym lvlem?

Maks14
01-01-2008, 19:00
Mozesz sprobowac dragony na nagitanie.
1dl+5 dragow+2 male czerwne i pare malych zielonych.
A podspodem jeszcze dwa dle za bramak mozna ropowac pojedynczo.
Nie powinno byc tam duzo ludzi.
A jak nie to poh, wywerny spawn kolo ofa, ale na Refugi zajete czesto :/

Lord_Piterek
01-01-2008, 19:01
Bij dosłownie wszystko co Ci stanie na drodze (no może oprócz innych graczy)

on gra na no-pvp;)

Co do albarest - łuk czy kusza nie mają określonego dmg to po prostu 'wyrzutnia' pocisków które posiadają dmg.

Sunblade Fun
02-01-2008, 17:03
Na PoH się nie opłaca expić, bo na Refugii gdzie grasz, tak jak i na większości servach non pvp kręci się dużo amatorów gsów, co powoduje że exp jaki będziesz tam wbijał nie będzie Cię satysfakcjonował. Szybko lvl poleci Ci, na Stone Tomb za tp (45-55k na godzine), na Piratach (40-50k), na Barbarianach (50k+).
Na żadnym z tych expowisk nie będziesz miał waste, co więcej, będziesz miał spory zysk. Bij z Royal Spearów, niestety zasięg 4 kratki, ale to w niczym nie przeszkadza. Jednak że, jeśli uparłeś się juz na waste, to kup sobie 4versy hymnu i idz na Culty za piano.

Pozdro: L@nrix

sath_okh
02-01-2008, 21:27
Na PoH się nie opłaca expić, bo na Refugii gdzie grasz, tak jak i na większości servach non pvp kręci się dużo amatorów gsów, co powoduje że exp jaki będziesz tam wbijał nie będzie Cię satysfakcjonował. Szybko lvl poleci Ci, na Stone Tomb za tp (45-55k na godzine), na Piratach (40-50k), na Barbarianach (50k+).
Na żadnym z tych expowisk nie będziesz miał waste, co więcej, będziesz miał spory zysk. Bij z Royal Spearów, niestety zasięg 4 kratki, ale to w niczym nie przeszkadza. Jednak że, jeśli uparłeś się juz na waste, to kup sobie 4versy hymnu i idz na Culty za piano.

Pozdro: L@nrix

Na refugi culty też często zajęte. Najlepsze miejsce dla paladyna jakie znam to bonebeast island(potrzebny quest), ale to chyba na troche większym levelu. Widziałem tam ludzi od około 60 lv.

Sunblade Fun
02-01-2008, 22:00
Po update na Cultach nawet druidzi i sorcowie teraz expią ^^. Na światach non pvp żeby wbijać dużo expa, trzeba wstawać rano :)))
TAk sobie myślałem, gdzie jeszcze by mógł expić autor tematu i wymyśliłem, Ancient Scaraby. Waste to tam jest, ale exp też nieźle leci :)

Ufocznik
03-01-2008, 01:45
on gra na no-pvp;)

Co do albarest - łuk czy kusza nie mają określonego dmg to po prostu 'wyrzutnia' pocisków które posiadają dmg.

ale zdaje sie, ze arbalestem rzadziej sie pudluje (zaobserwowalem to jeszcze przed letnim updatem, w ktorym zwiekszyli obrazenia zadawane przez paladynow i knightow), byc moze to byl tylko przypadek, lub poprostu mi sie to wydawalo, ale jednak w dopisku o ile pamietam jest "heavy but very precise weapon", czy jakos tak, aktualnie nie jestem w posiadaniu tej broni wiec nie wiem :)

Vampiro777
03-01-2008, 18:19
jeśli już jest taki tutaj temat to skorzystam z tego i sie zapytam ;]....
Ja mam 35 Palla ze skillami 70/52 i gdzie najlepiej tym charem expic...
gram na swiecie non-pvp celesta i moje eq to:DSM,RH,BOH,C LEGS,DEMON SHIELD,P AMMY.....
Proszę o radę z góry dziex (Sorki za błędy)
Jeśli ktoś chce to może sie ze mną skontaktować na gg mój numer to 7178732 DziexB)

Sunblade Fun
03-01-2008, 18:37
@up2
Tak, dzięki Arbalest można zadawać większe obrażenia niż używając zwykłej kuszy, oraz żadko się nie trafia. Ja na 89 dyście widzę całkiem dużą róznice w hitach, tzn. używając kuszy waliłem w granicach 150-200 (najczęściej), używając arb walę średnio o 20 więcej co hit, a jeśli już nie trafie, to jest to żadkie zdażenie.
@up1
Idz pod Mount Sterum na cyklopy i mini tomb dla facc. Możesz również śmiało bić OF (raczej na powierzchni, bo pod ziemią lurują Warlordy często), oczywiście kopalnie z dwarfami guardami też są dla Ciebie na tym lvlu dobrą alternatywą na nienajgorszy exp.

Pozdro : L@nrix

ciemne dropsy
04-01-2008, 14:33
up: ja, od 42 lvlu palkiem wybijalem cale of, oprocz -2, bo tam rzez. Bilem Warlordy pojedynczo, biegalem pod ziemia od drabinki do drabinki i padaly az milo, loot i exp doobry ;) Of bylo zajebiaszcze dla palka, waste nie ma, zawsdze przychodzilem ze 2-3k do przodu z hunta, exp w granicach 60k na godzine jak bylo jeszcze kilka osob ze mna nawet, ale teraz to nei wiem, bo ja expilem tam z royal spearkami, a teraz maja ograniczony zasieg... ale mysle ze i tak powinno byc wporzadku.

Horthead
04-01-2008, 16:18
Powiem tak. Dzisiaj jak i ostatnio sprawdziłem piraty, PoH, vhell. Powiem tak, wszędzie exp jest praktycznie jednakowy + dużo kasy.

Teraz jestem w posiadaniu ok. 310k, więc pytam w co najlepiej zainwestować bo raczej kasę będzie trudno stracić na huntowaniu. Dzisiaj wypróbuje jeszcze OF i barbcam, może tam będzie to co mnie satysfakcjonuję czyli 50k/h.

Sunblade Fun
04-01-2008, 22:30
Zainwestuj sobie w soft boots, ten item ułatwia exp pallkowi sporo. Sprawdź sobie na Barb ile byś wbijał exp na Ice Witch Tower. Ja tam robie 65-80k na godzine. Często zajęte, ale jak trafisz na wolne to naprawde może być fajnie. Kasa też niezła jak sellniesz mystic turbany i red szmatex.

losek_13
05-01-2008, 13:05
Mozesz rowniez przejsc sie DC -2 xD

Horthead
05-01-2008, 13:35
Myślałem nad softami, ale szczerze mówiąc. Po co mi one? xD Z tego co widzę na filmikach i tak większość Paladynów chodzi z softami, a ich waste polega na straconych gwiazdkach a nie SMP, których straty są minimalne.

ciemne dropsy
05-01-2008, 14:48
50k/h? OF bez waste... i to tyle z mojej strony, tylko trzeba uwazac troszke, ale ogolnie jest lajcik.

Pawolka93
05-01-2008, 14:57
Piraty na nargor, ja tam mam ~50k/h + extra loocik, ale ofc z royal spearami lataj

Ka$azi
05-01-2008, 16:55
POH / dragi

Sunblade Fun
05-01-2008, 16:57
Piraci i OF szybko się nudzą :)) Możesz spróbować swoich sił na Necro Hellu, to po drodze na Vamp Hell. Jest tam dużo necro, to można sobie coś wylotować, przy tym, że i tak wbije się tam około 40k expa na godzine. A co do Soft, to teraz nie zużywasz zbyt dużo mfów, lecz na jakieś 20 lvli bijąc DLe, Behe (up/down) czy Culty na Goromie, softy będą Ci bardzo pomocne. I jestem przekonany, że ta inwestycja Ci się opłaci :)

KzN
06-01-2008, 22:36
Co do arbalestu ^^ hmm lepsza celność, ja mam skille 62, nakładam Arbalest to w cyce za każdym razem trafiam w dodatku hity 130+ ciągle, ale hity nie mają tutaj znaczenia. Celność jest lepsza. 150-180k na Refugii i masz te cacko. Osobiście polecam tylko AOLa noś bo jakiś cwaniaczek cie upatrzy i niedajboze wypadnie ci ARB~~ :p pozdro

adrianislaw
09-01-2008, 20:17
Szybki exp z waste? hmm... spawn 10 fire elementali w pomieszczeniu 6 sqm bez eq i bez rope place'a?

Manasocholik9
09-01-2008, 20:58
Elo

Najlepszym exp place dla ciebie powinien byc tar tomb -3 , albo za tp -1. Jeśli masz qesta to mozesz expic na bonebast island , albo nawet gs island (uważaj na lurnięte water elementale)

pzdr B)

Vein
09-01-2008, 21:09
Ja bym mial takie pytanie - piszecie czesto o piratach ale dokladnie ktore floory?
Rozpiszcie piratow dokladniej bo bym sie tam przeszedl ale nie wiem ktore floory bede dla mnie dobre. Char ten co wypisany po lewej.

Rumb
16-02-2008, 20:27
Stare, ale komuś kto jest w podobnej sytuacji - na pewno się przyda

Okolnir, poziom 0
Ja tam expie od 57lvl

softy, arbalest + 1000pb i jazda

masz tam 10 frost hatchingów + 1 frost dragon
i wyciągasz na lajcie 80-90k exp/h :D

a jak ktoś pyta się Ciebie o loot odpowiadasz "lol?" ;p
Oto loot od 57 do 77lvl (20 leveli)
-2 tower shield
-3 life cystal