PDA

Pokaż pełną wersje : Player Killers

Zamkniety w domku
03-11-2004, 15:16
Otworzylem ten temat, bo wielu ludzi ma pytania co do PK. Ja tez mam pytanie bo jestem jeszcze :baby: . Przypuscmy ze goni mnie PK. Czy bedzie mnie widzial gdy uzyje czaru Niewidzialnosc?

Vegefa Ziom
03-11-2004, 15:35
Otworzylem ten temat, bo wielu ludzi ma pytania co do PK. Ja tez mam pytanie bo jestem jeszcze :baby: . Przypuscmy ze goni mnie PK. Czy bedzie mnie widzial gdy uzyje czaru Niewidzialnosc? Oczywiście, że będzie widział, tylko na potworki to działa. Najlepszym sposobem żeby uciec przed pk jest czar na szybkość, lub uciekanie do dp:p Jeżeli on cię zaatakuje niedaleko depo to nie oddawaj tlyko za***rdalaj do dp, taka rada na przyszłość;) .

_DaviD_X
03-11-2004, 16:12
dobry myk jest jeszcze gdy w jaskini jestesmy to ropujemy sie i wrzucamy smiecie w dziurke :] i do dp dluga 8o a PK to skrot od Player Killer (czyli koles co bije ludzi najczesciej bez powodu :p )

Jezeli chcesz dowiedziec sie wiecej o obronie przed pk polecam ARTYKUL (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7531&page=1) Ithelios'a

Cors Ent
03-11-2004, 21:48
dobry myk jest jeszcze gdy w jaskini jestesmy to ropujemy sie i wrzucamy smiecie w dziurke :] i do dp dluga 8o a PK to skrot od Player Killer (czyli koles co bije ludzi najczesciej bez powodu :p )

hm a ja rzuce exani tera i juz Ci patent z smieciami nie wypal

jak ktos cie zaatakuje to albo walczysz -
albo jak ma duzo wiekszy lvl to tarcze w dłon, full def, utani hur, time ring i biegniesz do depo - uhajac sie jak hp zjedzie ponizej poziomu bezpieczenstwa.

napawde to jak ktos dobrze gra to nawet duza roznica lvli moze byc a koles nie da rady ubic.

ale wiekszosc z ofiar pk to jakies nupki co uh nie nosza bo twierdza ze uhy sa drogie i jak zgina to duza strata bedzie bo na 100% wypadnie z plecaka
[ autentycznie słyszałem taki text ]

Najt of Destrukszyn
04-11-2004, 19:29
@fanfi: przekazałem
@up: masz racje tyle jak ktos nie ma 4mglvl... Pk mnie ubił bo uh nie mogłem uzywać, zresztą i tak bym zdechł ja mialem 18 a on 33royal

Jadrol
05-11-2004, 16:16
Czy jak mam white skulla moge wejsc do wlasnego domku (domek jest pz). Bo przy white skullu do depo nie da sie wejsc ?????????/ 8o

Skraps
05-11-2004, 17:40
@up

Jak masz white skulla nie wejdziesz do protection zone czyli do depo, swiątyni, domku lub GH.

Angelus
10-11-2004, 22:42
To niesprawiedliwe , bo kolesie z red skullem mogą wejść do depo ...

Jak nie masz 4 mag.levela ... to kup sobie ihy ...
Wszystko zależy w jakim miejscu PK cię zaatakuje ...
Jeżeli blisko depo to masz szansę przeżyć ...

Hez
11-11-2004, 10:12
Ten redskull trwa dla nich 1 miesiac - nie sadzisz ze byloby przesada gdyby nie mogli wchidzic do depo w tym czasie?

Behemut
11-11-2004, 12:04
Ten redskull trwa dla nich 1 miesiac - nie sadzisz ze byloby przesada gdyby nie mogli wchidzic do depo w tym czasie?
Fakt lekka przesada, ale moze nareszcie by przestali zabijac bez powodu...

Sir Anvers
11-11-2004, 12:09
Moja byla postacia sie wkurzylem na pewnego ziomka i 5 dedow zalapal jednego dnia, a ja oczywiscie red skulla, no i radze nikomu nie lapac reda :D
owszem jest "sexy" ale przez to spadl mi drastycznie lev bo z 27 na 13 nie ma to jak nudy.... A poza tym gdzies czytalem ze jak ma sie reda na 1 miech i sie zabije kogos to sie odnawia i znowu masz 1 miech.. A ja w 29 dniu zabilem pacjenta i nastepnego dnia nie bylo reda juz... A napis byl The murde of....
Wiec jak to jest naprawde?

Chimera RoX :tongue:

Cors Ent
11-11-2004, 15:31
Jak majac reda kogos zabijesz to znow 30 dni.

Red Skull to i tak straszna kara.
pomijam noobkow z 20 lvlami bo oni to rook za sam skull zaplapia.

ale na wiekszym lvlu jakis zgon na potworku albo w czasie wojny.
aol nie pomaga i 100% szans ze wszytko padnie.
jak bym dsm, rh, boh i all runki np spadly ze mnie jednego dnia i na strate przez jeden zgon bo skull mialem.
to sie przeciez zapłakac mozna :(

głupota jest ze w czasie wojny skull wyskakuje. przeciez na wojnie kill raczej nie jest nieuzasadniony. a skull wyskakuje i przez pare miechow nie zniknie...

no ale zawsze wiekasz motywacja ganiac takiego z wrogiej gildi z red skullem ze swiadomoscia jaki to loocik poleci :]

ogolnie red skull suxx. powiini tego zabronic

Bal Ur
11-11-2004, 16:57
Przeszkadza ci red skull na wojnie? Heh.
Dlatego w grudniowym podobno ma być wprowadzony duel mode i wszyscy którzy do niego się dołączą będą mogli się wyżynać.

Szary chłopak z Hiberny
11-11-2004, 17:12
A wyobraź sobie ze masz super eq w depo i masz reda i nie mozesz ejsc
wiec ju chyba rozumiesz.A tak miedzy nam 20% ma skulla przez haka X( (sam tak mialem)

ripper
11-11-2004, 17:44
co do tego dp to zalezy kto cie bije. mnie koles zabil w 1 runde... nawet sie UHnąć nie zdążyłem... no i k-legsy poszły sie j@#%ć...

Cors Ent
11-11-2004, 20:38
hm to wlazles 15 lvlem pod ue ze na 1 strzal padles?

@Bal Ur
watpie czy na wojnie jak zlapiesz kogos w trapa to bedziesz mu dawac duel mode... jak giniesz to raczej nie jest w twoim biznesie zeby wojenny przeciwnik nie dostal skulla.
a to nie jest nieuzasadniony.

wogle tryb skulli sie nie sprawdza. jakis 20lvl noob zabije mi kolege, a ja nie moge go zabic bo nie zdarzyłem w 15 minut dobiec i jak bym go klepnol to ja jeszcze dostane fraga. i potem zaczyna sie odpuszczanie takim gnojkowatym 20lvlcom co mysla ze maja 20lvl to zabije 15lvl bo wiekszy jest. nie lubie jak mi ktos zanajomych bije ale musze odpuszczac takim to red na noobach zarabiac to zgroza :(

pomysl zeby red wogle do dp nie mogl wejsc to abstrakcja. to tak jak ban na 30 dni by byl. jak expic jak do domku ani dp nie mozna wejsc?
red skull obecny to i tak duza kara

Litawor
11-11-2004, 21:40
Grajcie na Infernie, jeśli skulle wam przeszkadzają. Na początku jest ciężko, ale po 20 lvlu można już spokojnie grać. Wcale nie panuje tam chaos, pekerzy ją tępieni, chociaż trudniej ich wytropić niż na serwerach PvP.

taguh
13-11-2004, 19:13
mnie dzisiaj zabił jeden typ to było tak

trenowałem z kumplemza maistem pzrzechodz jakis typ zaczął mnie nawalac z włoczni i koniec a jamam dopiero 8 level takich to do pierdla powinni dawać :]

ps. ktoś z was gran na xanterze ?????????????/

Zamkniety w domku
14-11-2004, 13:33
Ups sorki ze nie pisalem. Myslalem ze mi skasowali temat :D . Dzieki za wszystko. Piszcie dalej :p

@down: Ten gif jest moj! X( Masz deda :evul:
A jakoscia sie nie przejmojcie. Paint rzadzi :p

Najt of Destrukszyn
14-11-2004, 14:01
Ups sorki ze nie pisalem. Myslalem ze mi skasowali temat :D . Dzieki za wszystko. Piszcie dalej :p
nie skasowali:P
skoro to temat założony przez Zamkniętego w domku (<cut na zyczenie zainteresowanego) to wkleje tu jego gif bo nie wiem gdzie. Ten po lewej to nasz nauczyciel techniki, a po prawej używa magic longsworda więc gif jest o tibii.:P
http://img117.exs.cx/img117/3380/000malecki.gif
On topic: Tych pk to powinno się wytępić co do nogi. System skarg jest do bani. Lvl chronione przed zabijaniem to 8-10, na 10 zabił mnie pk, napisałem na ctrl+r czekam i... Nic.

Zamkniety w domku
15-11-2004, 17:49
Mnie zabil PK jak mialem 8 level. Zglosilem dla GMa i nic. Czekalem 5 godzin. Bez komentarza....

Cipowie powinni zwiekszyc ilosc GMow tak zeby ciagle na jednym serwie byl przynajmniej jeden.

Karteazusz
15-11-2004, 20:41
Mnie zabil PK jak mialem 8 level. Zglosilem dla GMa i nic. Czekalem 5 godzin. Bez komentarza....

Cipowie powinni zwiekszyc ilosc GMow tak zeby ciagle na jednym serwie byl przynajmniej jeden.

Nawet GM tu nie pomoże. Kiedyś jak nie było systemu skulli, to jeśli zabito Cię, a miałeś < 10 lvl. to mogłeś dać reporta. Teraz już nic w ten sposób nie zdziałasz.

...

Co do ilości GM-ów - święta racja, tylko Antica, Nova i Inferna - powinien być min. 1 GM online na każdym worldzie.

kubasek
15-11-2004, 23:23
znam super czar. nazywa sie "blind"go tu nie ma bo to nowy czar.Rzuca się go tak: kertalis masis kos. ale musisz zaplacic 1000 GP zeby cie ktos nauczyl
niestety.ale to jest super czar!!!!!!!!!!

Ciocia Eustacha
16-11-2004, 13:13
"kubasek znam super czar. nazywa sie "blind"go tu nie ma bo to nowy czar.Rzuca się go tak: kertalis masis kos. ale musisz zaplacic 1000 GP zeby cie ktos nauczyl
niestety.ale to jest super czar!!!!!!!!!!"

@up LOL
przestan szerzyc noobostwo na forum...

(p.s. gdzie go mozna kupic (hehee))

Centaurek
17-11-2004, 15:44
znam super czar. nazywa sie "blind"go tu nie ma bo to nowy czar.Rzuca się go tak: kertalis masis kos. ale musisz zaplacic 1000 GP zeby cie ktos nauczyl niestety.ale to jest super czar!!!!!!!!!!

Jak taki super, extra i wogóle to zapłace te 1000gp. Tylko nie mów, że zeby go kupić trzeba wyjść tunelem z rooka na maina, podejść do ciebie, pójść z tobą, ty potem każesz zejść gdzieś np. do skorpionów i mam do nich powiedzieć: "Chce czar", i czekać 5 min, bo to zielone co wybucha oznacza poziom zaawansowania czaru...! Nie dziękuje, stanowczo za mało jak na taki EXTRA czar ;-) !!

Hellraider
17-11-2004, 16:47
Mnie typowe pkerstwo dosięgło 3 razy. Pierwszy raz, gdy moim 13-lvlowym ryckiem robiliśmy beho questa z qmplami, pomógł nam 66 lvl rycek, poczekał, aż weźmiemy loot i pozabijał. Drugi raz tym samym charem tym razem na 18 lvlu zostałem zaatakowany znienacka przez fire devila pewnego 28-lvlowego druta. Trzeci raz tym razem sorcem miałem kicka, a że byłem po walce, stanąłem w miejscu. Przyleciał jakis red skull zaciukał mnie i chwilke potem dostał bana... ech...:(

kemek
21-11-2004, 17:30
To niesprawiedliwe , bo kolesie z red skullem mogą wejść do depo ...

Jak nie masz 4 mag.levela ... to kup sobie ihy ...
Wszystko zależy w jakim miejscu PK cię zaatakuje ...
Jeżeli blisko depo to masz szansę przeżyć ...

Nawet nieraz jesli cie leje pk ale najlepiej red skull nie uciekaj odrazu jak go zobaczysz , tylko zobacz lvl i czy cie bedzie bil. Przekonalem sie o tym sam gdy 23 knight straszyl mnie i mial red skula i ani mnie nie uderzyl poniewaz red skule chodza przewaznie bez eq i go zabilem na 8 lvl :D

kemek
21-11-2004, 17:42
niektorym osobom nawet sie nie dziwie , ostatnio stalem pod depo gadalem z kolega a jeden gosc 10 lvl do mnie powiedzial zamknij sie h... a ja wtedy mialem 8 lvl jak takie noby graja w tibie co maja nie wiele wieksze skile niz 10\10 i maja takie odzywki to nie skarzcie sie. Pozniej stalem dalej pod depo zalogowal sie znow ten gosc i pisal na mnie pk . Naszczescie mam wiele przyjaciol powyzej 50 lvl wiec nic mi nie zrobili , bo chyba latwiej uwiezyc 60 lvl niz jakiemus 10 lvl nobowi co spamuje ze ktos jest pk B)

Cors Ent
23-11-2004, 19:05
Słuchajcie to chyba troche inaczej jest.

Świat jest po to PvP zeby gracz mógł zabić innego gracza - jak sama nawzwa wskazuje.

Nie ma rzeczy typu ze nie wolno zabic 8-10lvl bo gm cos zrobi. free for all. chcesz zabijac to zabijasz.

Ale to działa w 2 strony. Nikt Ci nie zabroni zebrac uhów z depo i zabic tego goscia. Chyba ze jest silniejszy ale to juz inna kwestia.
PvP oznacza ze mozna walczyc - wiec co to za śmieszny termin PK - kogos kto zabija ludzi- skoro wolno zabijac to niech zabija jak chce.
On poniesie konsekwencje w postaci scigania przez poszkodowanego i jego kolegów.

Trzeba walczyc o swoje racje na serwerze!!
a nie ctrl+ cos tam - call gm-> he killed me-> ban-> yes-> thx-> bye
Trzeba walczyc a nie plakac ze ojej przyszli źli chłopcy mnie zabili...

kubasek
23-11-2004, 19:36
hehehe jajca z tym czarem:)Ale tunel z rooka istnieje naprawdę.Sprawdzałem!!!

Galahard
23-11-2004, 20:02
Potwierdzam opinię że można uciec nawet na niskim lvl wysokolevelowcowi. Maiłem w historii swojej dwa przypadki krytyczne, oba koło Carlin i oba nie przeciętne. Miałem wtedy lvl 24 pally czyli nie za duży jak na okoliczności.

Za pierwszym razem gonił mnie spod Amazon campu na górze (tego najdalej na północ) pk na 65 lvl pally. Uciekałem na exurze i uh'ach aż do Carlin. Oprawca zaniechał przed samą bramą mista, a zeszły mi łącznie 3 vity i 1 uh.

Innym razem było troche groźniej, bo wiałem przed 3-ma typami, pally ~30, sorc ~40 i knight ~45 lvl. I znowu, sprint przez pół mapy a strata kilku vit tylko.

Noszenie uhów, chociażby tych 3 awaryjnych się zdecydowanie opłaca, bo lepiej stracić 300 gp niż dziesiąt-tysięcy XP, itemy i cały bag z rzeczami...

Cors Ent
23-11-2004, 20:36
hihi ostatnio wszedłem na mojego mocno sfatygowanego zapomnianego 33 lvl palka na Isarze.
oczywiscie zaczolem rozrabiac whte skull i DT sie przyczeplili. 95lvl royal palek i 115lvl elite knight.

myslalem ze padne migiem a tu sie zdzwiliem.
rycek w PvP to porazka totalna - hity za 50-70 nie robia wrazenia. a ten palek bil mnie z sd za 180 okolo. mialem hp 400. czyli co 2 hity ryca 2 bolty pala i 1 sd musialem uhac. Niby duzo. ale jak pomyslec ze palek 1sd - na moj 1 uh i do tego jeszce fizycznie mnie bija... a czesc fizycznych wchodzi w tarcze. to ciekawie sie robi. miałem bp uh

tym noobowym charem na 33 lvl uciekajac przed takimi lvlami i to ludzmi co naprawde na pvp sie znaja bo dt nie nadarmo wojne wygralo uhalem sie od Ab'dendiel do kopaln kazo i z powrotem. Padlem pod brama Ab gdy nie zdarzylem nowego bp uh otworzyc bo mialem luzem uhy a nie przygotowane jak do walki.
niby zaden wyczyn.
ale np jakby mnie nie trapneli to z expa z guardow taki 33lvl palek ujdzie z zyjciem przed 95palem i 115 rycem tracac kolo 5bp uh. wszystko jest mozliwe.
Ogolnie pogadalem z tymi gosciami i calkiem sympatyczni sie okazali :)
byli za white skull oczywiscie, troche palek sie wkurzal ze duzo sd wywalil a nic z moich zwlok nie bylo :D
ale ja sie cieszylem, potrenowalem hardcorowe uhanie- czasem na naprawde low red wychodzilem, w trudnej sytuacji- w koncu jak utani rzucili to roznica w speedzie taka ze dookola mnie by sobie mogli biegac.
to tak btw tego co przedtem napisalem.

Random PK nie zabije jak ktos jest dobrze przygotowany.
a o cokolwiek wiecej trzeba walczyc - a walka oznacza zgony. taka jest idea PvP i walki o hegemonie na serwerze.

Hoxiu
23-11-2004, 21:08
Ja dzisaj zagrałem od dawna na infernie, oczywiście char kumpla :) Odrazu znalazłem kumpli i eVul PK :D Może nie eVul ale akcje były...

Przez kilka godzin ze 500 gp, bajery typu lina, scale armory... Około 4 typów zabiliśmy :D pozdr0 dla ekipy

"Krulowa Andariel" poległa ;(

Pygmej
24-11-2004, 17:46
pk -sposób na nich to maly lvl duze skille, to ich zaskoczy xD

Zamkniety w domku
28-11-2004, 21:05
hehehe jajca z tym czarem:)Ale tunel z rooka istnieje naprawdę.Sprawdzałem!!!
Pierdo****! Jak taki madry to nagraj filmik w tibi cam jak chodzisz tym tunelem. Chyba ze nie umiesz obslugiwac. A najlepiej bedzie jak sie zamkniesz i nic nie bedziesz pisal bo tylko smiecisz tutaj X(

Meeen1991
29-11-2004, 19:02
Otworzylem ten temat, bo wielu ludzi ma pytania co do PK. Ja tez mam pytanie bo jestem jeszcze :baby: . Przypuscmy ze goni mnie PK. Czy bedzie mnie widzial gdy uzyje czaru Niewidzialnosc?

NO CO TYYY...NIE ..TYLKO POTWORY CIE NIE WIDZA...a mam pytanie..wiem ze na Harmonia itp. nie mozna sie zabijac..ale czy np. jaka Runa z Fire Ballem Cie nie dosięgnie..bo mi mowili ze z run mozna sie bic... :(

Zamkniety w domku
29-11-2004, 21:02
@up: Z runek nie mozna sie bic. Jak ktos cie walnie to nic ci nie robi. Tak samo jest z fieldami (poison, fire, energy) jak w nie wejdziesz to nie ci sie nie dzieje, jest rowniez inna ciekawostka a mianowicie na swiatach non-pvp fieldy znikaja po okolo 5 sekundach :P Jedyny sposob na zabicie kogos to blokniecie go w waskim tunelu z silnym potworkiem.
A tak przy okazji to szybko odpowiedziales :) bylo juz kilka odpowiedzi ale thx :D

derek
30-11-2004, 20:11
kiedyś gonił mnie pk na 23 lvl walił we mnie z hmm.Zwiałem, do kanałów i dał mi spokuj :P :P :P :P Chyba miałem szczęscie!

Najt of Destrukszyn
01-12-2004, 18:51
@up: Z runek nie mozna sie bic. Jak ktos cie walnie to nic ci nie robi. Tak samo jest z fieldami (poison, fire, energy) jak w nie wejdziesz to nie ci sie nie dzieje, jest rowniez inna ciekawostka a mianowicie na swiatach non-pvp fieldy znikaja po okolo 5 sekundach :P Jedyny sposob na zabicie kogos to blokniecie go w waskim tunelu z silnym potworkiem.
A tak przy okazji to szybko odpowiedziales :) bylo juz kilka odpowiedzi ale thx :D
mała przesada... ok 5 sek??
Nie wiem co Ci pan Małecki zrobi jak się dowie (masz to jak w banku) :evul:

Co do tematu to ktos tu powiedział mądre słowa że PvP to jest po to żeby się zabijać więc nie ma co płakać. Są trzy wyjscia: Non PvP (dla boidup i n00bów jak nasz kochany Zamkniety), PvP (jak jesteś w miarę normalny), E-Pvp (dla tych którzy lubią ostre mordobicie ale przy tym nie chcą niczego znaczącego osiągnać tzn. że giniesz już po wyjsciu z Rookgaardui H-lvlem to nie zostaniesz ;( )

Zamkniety w domku
01-12-2004, 18:54
Tak okolo 5 sekund. No moze ze 7 :P. Co do non-pvp to zalezy jak kto chce ja nie lubie pvp i gram na non-pvp :D

K@sk@der
01-12-2004, 19:22
Ja miałem mass pk. To było tak zatakowale mnie pk i zabil potem się odrodziłem i wyszłem ze świątyni i znowu kill od tego samego kolesia.
tak samo odradzam się wyhodze ze świątyni i znowu zabity
a potem jeszcze 3 razy.A to wszystko za to że miałem taki sam kolor jak on.
;( ;( ;( ;(
On mnie zabił dla czystej pszyjemności .
Tacy ludzie niepowini grać w TIBI bo pszes nich inni początkujący gracze się zniechencają . X(

aktus
01-12-2004, 20:07
dzisiaj mam zly humor to dokopie lezacemu a jak ;) :
miales dwa wyjscia. albo reportowac do gmow jezeli gosciu mial wyzszy level sporo a ty byles ponizej 10 ( w kazdym badz razie tak czy siak bym reportowal :) ), natomiast drugie wyjscie to troszeczke bardziej brutalne -> dac sie zabic raz jeszcze... mial bys 30 dni spokoju od kolesia.

ps przeslij na pw jakiego masz nicka i na jakim serwie grasz

Zamkniety w domku
08-12-2004, 21:20
Ja miałem mass pk. To było tak zatakowale mnie pk i zabil potem się odrodziłem i wyszłem ze świątyni i znowu kill od tego samego kolesia.
tak samo odradzam się wyhodze ze świątyni i znowu zabity
a potem jeszcze 3 razy.A to wszystko za to że miałem taki sam kolor jak on.
;( ;( ;( ;(
On mnie zabił dla czystej pszyjemności .
Tacy ludzie niepowini grać w TIBI bo pszes nich inni początkujący gracze się zniechencają . X(

LOL to po co bylo wychodzic ze swiatyni. Pamietam jak wyszedlem na maina na elysii. Stalem chyba z pol godziny bo sie balem high levelovca ze skullem co stal i chyba na mnie czekal. Jak ktos cie zabije to albo sie wlogowujesz i lecisz po rzeczy albo nie grasz juz tego dnia. ;)

Tiboszek
09-12-2004, 18:31
No pewnie nie widzą cie tylko niektore potwory, a jakie to zobacz na spisie potworów ale zapewniam demon widzi :)

Angelus
11-12-2004, 13:48
Ja polecam taki sposób jak ktoś się na ciebie uwziął ...
Masz na koncie ze 2-3 postacie ...
Giniesz jedną i uważasz , że dalej będzie jeszcze gorzej ...
To zamiast wychodzić po raz 3 , czy 5 ze światyni i głupio łapać deda ...
Zaloguj się innym charem i wszystko spox ...
A tamten koleś będzie sterczał pod świątynią jak idiota ... :)

Zamkniety w domku
12-12-2004, 12:12
No pewnie nie widzą cie tylko niektore potwory, a jakie to zobacz na spisie potworów ale zapewniam demon widzi :)
Ekhm... Dzieki ale odpowiedzi bylo juz z 10 :P

Najt of Destrukszyn
13-12-2004, 17:24
Ja się tak zapytam w związku z testem. Czy na tescie dostajke sie bany za zabijanie? A jak to jest z normalnymi banami, ile one trwają?

Van_Waterflew
17-12-2004, 19:57
naprawde ten red skull jest dop bani
ouscilem 6 GFB przed dp i za***alem z 4 n00buw bo chcialem thefa za***ac:( byl,lo glupowtoo walic z gfb ale yl;ko to mialem i co i guwno na resorach (sry za twarde slowa)

Master Vesax
18-12-2004, 13:01
Czy jak mam white skulla moge wejsc do wlasnego domku (domek jest pz). Bo przy white skullu do depo nie da sie wejsc ?????????/ 8o

wiesz co ci powiem jesli masz skulla i masz domek i jezeli jestes gdzies w poblizu domku otwieraj drzwi i wrzucaj eq do domku ... bo ze skullem wstemp wzbroniony ;(

Wmosca
18-12-2004, 14:41
A jeśli mowa o Player Killersa (Pkerach), to uważam , że jest ich dużo na Dolerze w Venore. Poszedłem tam i za pierwszym wyjściem zostałem zabity. Znowu wyszedłem i znowu... I tak chyba z 10 razy. Teraz gram od nowa nickiem "Wmosca".

Maverick
18-12-2004, 17:56
Na danubii, dwaj PK (46 lvl knight i 24 druid) zaczeli do mnie walic z GFB... ale mialem takiego farta, ze druid przez przypadek przywalil w swojego kolege (no i siebie tez). Rycek sie wnerwil i sie nawzajem powybijali... a ja se do miasta ucieklem i luzik :)
Co do bezpieczeństwa w różnych miastach na danubii, to najniebezpieczniej jest w Carlin. W Venorze w miare bezpiecznie, w Thais też o ile sie na zielono ubierzemy.

Mumakil
19-12-2004, 13:58
Ja mialem dzisiaj taki problem ze gonil mnie kolo na 60 levie (ja mam 12 X( )
powiedzial ze jak mu dam baga to mi odpusci , a ja pomyslalem ze poprostu strzaszy bo niecche miec red skulla :D
zgadlem jak powiedzialem ze nic mu niedam usmiechnal sie uderzyl mnie jeszcze raz i odszedl :p

slammer
20-12-2004, 17:23
ja mialem super z kolesiem w kopalni dwarfow. ja mam 16lvl a on 9 i 7mlvl. (znowu noob Tubeji) nudzilo nam sie to wyruszylismy z thais do kazo. on oczywiscie nie mogl sie powstrzymac i poszedl na dwarf soldiery :]. idziemy sobie spokojnie i bijemy soldiery a tu nagle przyszlo troche wiecej soldkow. uciekamy, a tu 2 ziomy nam droge blokuja. jeden 42lvl, a drugi 39. obydwaj to polacy. tubeji mial red hp to go zblokowali i deadnol. mnie chcieli zabic bo nie wiedzialem jak wyjsc z jaskini :baby: (probowalem okrezna droga to se wkurzyli). jako wyszedlem z tego calo, ale koles deadnol. nie wiem jaka ci PK maja przyjemnosc w zabijaniu 9 lvl-i. moze jeszcze mysleli ze bedzie jakis loot :/. obaj naleza do jednej gildii, sa "bracmi". ten 42lvl jest jej liderem. i w opisie gildii pisza, ze nie przyjmuja PK !! nie wiem co powinni robic z takimi, chyba zabraniac grac w ta gre, ale nie zabronia bo tacy pacca kupuja. szkoda gadac...

ps. ale sie rozpisalem :]

Picek91
20-12-2004, 22:33
A ja ostatnio ide se na zamek a tu 39 pal mnie zaczyna bic (red skula miał) ja mam 18 to uciekam uham sie i gdy wszedlem do miasta to odpuscil i odszzedl chwile postalem a t biegnie jakis 8 lvl red hp i ten sam gnojek go goni uhnolem tego 8 lvl i pk odpuscil ja walnolem ze speara w tego pk i matrze a tam za 49 mu pocągnołem wiec mysle że nie ma eq no to zaczołem go bic ale miałem tylko speary i pk mi do wody powrzucal wiec wracam do dp boire kusze hmm itp i ide ale tego pk nie ma to ide zobaczyc na zamek tam 3 dedy juz lezom ale goscia nie ma. sy wracałe spoktkalem tego pk . zaczolem go bic on mnie ale do mnie doloczyl sie 11 knight on zaczoł uciekac a za byl szybszy to uciekl to dowud ze naewt jesli ma sie 2 razy nizszy lvl od pk to i tak da sie go pogonic:P albo mialem farta :D:P:D:P:D:P

Venderer
21-12-2004, 12:45
To mnie na starej postaci 2 razy ten sam PK zabił...
Raz to mnie zaatakował z ukrycia (byl palkiem) a ja NEWBIE wie mysle czemu mi te życie spada.... :D :D :D Potem go zobaczylem ale juz nie pitlem :( :( :(

Nastepnego dnia cwiczylem sobie z kumplem w thais kolo statku...
A tu nagle on przychodzi i sie pyta kumpla czy moze pocwiczyc ja krzycze NNNNOOOOŁŁŁŁ ale sie dołaczył ;/ a co było dalej to sie domyslicie, tylko że teraz nie dostał Skulla......... X( ZGINOŁEM 1 KROK OD DEPO!!!!!

Na nowej postaci było troche lepiej :)
Ćwicze sobie w AB pod depo a tu nagle jakiś gościu mnie z HMM nawala!!!
Uciekam i krzycze HELP HELP (kiepski wtedy byłem skile bodajże 2x\2x)
ale naszczęscie niedaleko schodów znalazł sie jakis rycek ok 30 lv i mi pomógł...

Dobrze że są na tym świecie jacyś psrawiedliwi :D :D :p :p

ViRuS/Thotch
22-12-2004, 22:13
Mnie zabili pk za to ze rzekomo zabilem ich kolege ktory bil 8 levele obok depo patrze ma skulla 10 level red hp a te 8 levele wolaja "help" to go trzasnalem 2 razy i sie polozyl. Pozniej poszedlem expic na bugach [to bylo w carlin] jakis koles na 9 lv poszedl za mna i pisal mi "hey" to mu odpowiedzialem i powiedzial mi "you kill my friend" a ja "no i kill pk" okazalo sie ze byl polakiem i zaczal mi sie odgrazac ze mnie zabije to ja mu no dawaj bij. to zaczal mnie atakowac i wszedl jakis kolo na 18 i tamten "kill thotch" to zaczeli mnie tluc ucieklem kolo depo nie moglem wejsc bo im oddalem pare razy i mnie zatlukli. Wypadlo mi scale armor i dark helmet ale na szczescie jakis gosc mi to oddal. Ale po tym wlasnie widac jak pk sie woza bijesz goscia ze skullem co wyraznie kogos atakuje a nie mial np miss clicka to zaraz giniesz. Ja moglem ich pozniej zalatwic z kolega na 27 lv ale mi sie juz nie chcialo. Najgorsze jest to, ze po 2 godzinach czekania w kolejce wywalilo mnie i trzeba bylo siedziec od nowa

bartekr95
20-03-2006, 11:36
Mnie pk zaczal gonic napisalem help pk jakis ziom przyszedl zabil go i dal mi wszystko co mial ten ziom co mnie zaatakowal:):)

bartekr95
20-03-2006, 11:39
Ja kiedy chcialem uciec do depo to przed tymi drzwiami co sa wszyskie depo jak chcialem wejsc on mnie odciagal i prawie zginelem ale jakis ziom mi pomogl(mam 8 lvl)

MATI9630
20-03-2006, 13:23
Mnie pk zaczal gonic napisalem help pk jakis ziom przyszedl zabil go i dal mi wszystko co mial ten ziom co mnie zaatakowal:):)

Odświeżenie tematu sprzed ponad roku.. af.. genialnie;s