Pokaż pełną wersje : Assassin Stars!
siema, mam pytanie głównie do paladynów, czy nie zauważyliście że od wczoraj assassin stars szybciej znikają?! cipsoft wprowadzil jakieś zmiany?
Sir Dark Archeon
11-01-2008, 14:05
siema, mam pytanie głównie do paladynów, czy nie zauważyliście że od wczoraj assassin stars szybciej znikają?! cipsoft wprowadzil jakieś zmiany?
Moze...
Do tej pory srednio znikaly po 5-8 hitach a nie 3 jak oficjalnie twierdzil Cipsof i 90% pallow.
Mam nadzieje ze od teraz beda sie sypac po 3 hitach i skonczy sie expienie palka na frostach z 300k/h i profitem z samej kasy, nie liczac lota. X(
Moze...
Do tej pory srednio znikaly po 5-8 hitach a nie 3 jak oficjalnie twierdzil Cipsof i 90% pallow.
Mam nadzieje ze od teraz beda sie sypac po 3 hitach i skonczy sie expienie palka na frostach z 300k/h i profitem z samej kasy, nie liczac lota. X(
Od kiedy expiac assassinami na frostach, pallkowi mieli profit z samej kasy?! Nie wiesz - nie mow -.-'
Moze...
Heh ale palnełeś z tym profitem, co do expa na godzine sie zgadzam ale to żeby sie zwracalo odrazu z kasy to nie
Duch Guardi
11-01-2008, 15:22
Moze...
masz problem ? nie graj w tibie
Raz zeby rozwiac wszelkie watpliwosci. Kilka dni temu jak jeszcze assassa nie znikaly tak szybko na 200 starow 10k golda / 250k/h / 4h min zeby sie zwrocilo -.-. (Frost drag oczywiscie doliczajac softy i life ringi)
Tak teraz szybciej znikaja. Ubolewam nad tym ale coz tak mialo byc assassin stary mialy zastapic sdki a nie bolty.
Elitek70
11-01-2008, 15:30
Ojej, nie placzcie pallkowie jak knight ma ice rapiera za 6k to co? :P
EdwardMatiz
11-01-2008, 15:36
@up
6k ? krzyżyk na drogę -.-
Xzonixek
11-01-2008, 18:10
400 as ~90 min expienia, 190k/h expa, dsm+2 slayers więc fart że sie zwróciło... wczesniej 300 as na tyle schodziło;/ na pewno coś zmienili
as powiny miec 3 strzaly jak sd i tyle ;0
Nacpany_Wlodek
11-01-2008, 18:25
Ktoś tu pisze, że gwiazdki "miały" zastapić sd. A nie zastąpiły? Kosztują tylko 100 gp i nie łamią się od razu, przynajmniej nie zawsze.
Nagravision
12-01-2008, 00:25
Musze sie wam pochwalic ze dzis dobijajac 11%do 80 lvla na dragach i dlach zuzylem 75 (!!!) ass stars.Wiec prosze nie mowcie ze pall ma super rox i wyciagaj 300k/h na frostach.
_/
Budy_Maximus
12-01-2008, 14:52
Z tą różnicą że z assasin stara możesz zadawać hity powiedzmy 0-400 a sorc z sd 300-400 :confused:
Sie zabardzo nie orientuje wiec spytam od ktorego lvl sa "gwiazdki"
Bo wszyscy mowia co innego i mnie troche zmylilo ;p
18:14 You see 100 assassin stars (Atk:65 Def:0).
It can only be wielded properly by players of level 80 or higher.
They weigh 200.00 oz.
poza tym na co sie sracie jak i tak pall to teraz najlepsza profesja ...
i najszybciej sie nia zarabia wiec ten waste raz na jakis czas to nic
motorolka164
12-01-2008, 19:56
Zarabia? -.- To zalezy od farta. Exp owszem ale trza na serio siedziec by sie zwrocilo. Teraz to juz wogole sux >.< sd daje choc ta gwarancje hitu wiec czemu tak do sd to upodoniaja to nie wiem. I nie da sie ich zrobic jak sd podczas skilenia :confused:
juran_se_spychowa
12-01-2008, 20:31
up@
A SD'ki wcześniej robiłeś?
Topic@ Nie grałem nigdy paladynem (nie licząc jednego 18 lvl) ale wg mnie nie macie nad czym ubolewać bo w porównaniu do knighta macie wypaśnie (wg mnie)!!! Uciekacie od potworów więc nie zadają wam aż dak dużych hitów, leczycie sie "vitą" więc to też w jakimś stopniu zmniejsza koszty wyprawy. Więc nie narzekajcie, że wam CIP'y wam exp ograniczyli...
@up uswiadomie cie ze vita to sobie teraz mozesz exura san tez jest do kitu a najoplacalniej sie jest leczyc exura ...
Salarigoth
12-01-2008, 20:56
Nie rozumeim po co wy sie klocicie , jak ktos lubi grac knightem to bedzie gral knightem nawet jak bedzie expil 10x wolniej . Tu nie chodzi o to zeby w bic jak najwiekszy lvl bo co mi z 300 ms jezeli mam "powyzej uszu" jego czary. Na dzien dzisiejszy nawet jak jedna prof jest gorsza od drugiej to i tak naprawde efektywnie mozna grac nawet ta najslabsza.
masz problem ? nie graj w tibie
całkowicie podzielam zdanie kolegi,
ewentualnie, jak masz problem to zrup ewul palka ;D
ja i tak knight forever więc dla mnie assasiny moga mieć 1000 chargers ;D
Strongmen101
12-01-2008, 22:17
Powiem tak
Assassin stary to są do walk takich jak arena warlord lub annhi a nie zwykły exp na frostach..Na exp Cipi'sy wymyśliły różne rodzaje bolców a nie zaraz najlepsza broń którą są assassiny..
To moje zdanie....srry za błędy..:)
Kwiatek077x
13-01-2008, 17:18
Assassin stars czasem sa na 1 hit i to nie zawsze musi on trafic z sd zadacie zawsze jakis hit wleci i macie zawsze te 3 hity a my nie zawsze wiec nie wiem po co wogule zmniejszali trwalosc assassinow jesli wogule ja zmienili a co do knightow oni maja tylko z leczeniem gorzej wydaja wiecej kasy na leczenie a palkowie musza i troche na leczenie i duzo na na bron bo niestety expiac z innych rzeczy jak bolty strzaly jestesmy blizej potworow co nie jest za ciekawe a postacie magiczne tez nie powinny narzekac bo maja teraz wydluzony czas expienia poprzez zwiekszenie ilosci pociskow w runie
Powiem tak
Assassin stary to są do walk takich jak arena warlord lub annhi a nie zwykły exp na frostach..Na exp Cipi'sy wymyśliły różne rodzaje bolców a nie zaraz najlepsza broń którą są assassiny..
To moje zdanie....srry za błędy..:)
Widac o twoim pojeciu -.-
Zwiekszyli rowniez obrone niektorych potworkow teraz palek ledwo moze 150k/h wyciagnac na 140 lvl -.- zenada na lvl musze wbic milion expa a teraz oblicz sobie ile mi to zajmie za to kochany sorc wchodzi 300k/h min najczesciej mu sie zwraca i ma 3h na lvl. YEAH fajnie co nie?
Ale krzyk normalnie......
To nie grajcie w Tibię tak jak ja skoro nie widzicie w Tibi wyłącznie zabawy......assainki i tak nadal są dobre widząc po filmach aktualnych.Wszystko zależy od szczęścia.Jak macie takie słabiutkie nerwy to zawsze jest"Welcome rl world"
@Strongmen101
Nie podoba mi się twój avatar.....
hmm z tym znikaniem to chyba jakas prawda dzis na 80 assassin starow siedzialem dokladnie 22 minuty na hydrach.... wczesniej 100 starczylo mi na prawie 1h, najgorzej to... 15 starow na 1 hydre... wiem wiem ze narzekam i jak nie chce to nie musze grac w tibie :D:D
motorolka164
13-01-2008, 18:43
up@
A SD'ki wcześniej robiłeś?
MoglAM jedynie robic. Tak robilam. Pall ze spearmi goniacy potwory... Tak expilam 100+k/h ale to czy bylam na plus zalezalo na serio od farta albo sie bylo w plecy. 2h na malpach to godzina przyjemnosci na hydrach. Ye super... Skoro jest gorsze leczenie stary nosze na wypadek gdy mnie za duzo obkrazylo. Juz nie mam kokosow jak przed upem mimo ze ze spear sie wszystko bilo. I nie, nie marudze bo kurde info nigdzie o tym nie widze na tibi.com.
i znów palka pogorszyli ze dość że się kiepsko leczy to teraz assasin stary szybciej znikają.
Mogli powiedziec że będą cos zmieniac a nie nakupiłem tyle tego gówna.
Top 500 top powergamers
knight sorcerer
druid knight
sorcerer knight
knight druid
knight knight
sorcerer knight
knight knight
knight knight
knight knight
knight knight
. .
. .
. .
21-paladin 17-paladin
Paladin byc bardzo dobra profesja ;]
not
Nie narzekajcie
Dla porównania palek ma za 10k 100 ass co daje max.300 uderzeń z starów.A sorc(przynajmniej na moim świecie)kupi za tyle 2 bp sd co da mu 120 uderzeń.Więc już nie przesadzajcie :P
Nie narzekajcie
Dla porównania palek ma za 10k 100 ass co daje max.300 uderzeń z starów.A sorc(przynajmniej na moim świecie)kupi za tyle 2 bp sd co da mu 120 uderzeń.Więc już nie przesadzajcie :P
max 300 uderzeń? 100 pójdzie na tarczę lub arma.....
a te 200 które zostaje wbija bardzo różne hity -.-
Ale przed up'em było gorzej :P
Żeby półowa palków w tibi grała od up'a przynajmniej 7.92 to by nie było praktycznie żadnych narzekań.A swoją drogą dla palka się przeważnie zwróci a dla sorca nie :/
pepsi_92
15-01-2008, 16:25
Skoro mówisz ,że sorkowi sie nie zwraca to obejrzyj filmik na którym Saldavo (207 ms) robi 500k/h na frostach z ue. Waląc je bez utamki z exury gran ,którą leczył sie po 700 hp za 70 many ,uderzał z ue po 700+ i jak potem napisał "Nie miał waste". Gratz. A co do hydr ,już to nie jest przyjemność ,bo i itemy się z nich słabo sypią. A kina z sova z tym samym skilem ma 2x lepszy exp niż palek z royalami. Knajtowi częsciej hity wchodzą i są one większe noi darmowe. Co sie wyrównuje kosztom leczenia. Ale nie rozumiem czego to zawsze ms albo ed sie żali ,a knajt siedzi cicho i sie cieszy z hitów. Ciekawe co teraz szybciej zrobi anni na non pvp. 4xms albo ed czy 4x rp. Proste ze ms i ed. Walną ue spamy i pod 20 sec jest pusto.
@up
Pooglądaj filmik (jest na forum) jak na Arcani łatwo poszło na Anni (4 sorców) -.-. Zobaczysz, że się mylisz. Na non-pvp owszem, walną spam ue i po sprawie, ale ile jest servów non-pvp...
@topic
Kiedyś pale miały i tak gorzej więc nie narzekajcie.
Salarigoth
15-01-2008, 17:20
@up
@topic
Kiedyś pale miały i tak gorzej więc nie narzekajcie.
Palle przed 150 lvlem NIGDY nie mialy zle w tibi pozniej zmiany sa odczowalne.
dobrze :D Podsumowanie:
MS - zawsze gora *wiem wiem, zjedziecie mnie za to ze nie wymienilem braku rozdzek, ale za to jakie hity mieliscie z run* [odliczajac poprzedni up summer 2007, choc mam mieszane odczucia, ze z tym upem bylo tak samo jak poprzednio]
ED - nie bede sie wypowiadal, nie chce oberwac, dostali teraz to czego chcieli [chyba :P]
EK - od lat gora
RP - pol roku gora (summer 2007), [teraz mozna powiedziec ze to slabszy knight, gdzie tutaj dystans od potwora ?? (po upie 2007 winter)]
Dziekuje :baby:
@up
Bo palladyn nie jest od rzucania włóczniami. Mieliście zwałe, że dostaliście te royal, hunting i enchant spear i na dodatek wracały do ręki... Kto to widział, że ktoś rzuca włócznią w potworka, wbija sie w niego, wychodzi i wraca do ciebie - pokemon? -.^
Także nie płaczcie, że wam assasin stary znikają, tylko kupujcie bolty, jakoś pallkowie sobie radzili od początku i nie mieli bulwersów, że bolty są za drogie...
@Pepsi
Mi chodzi że z Sd a nie z Ue
Btw.jest chyba rożnica między 80 sorcem a 209??
teraz palek ledwo moze 150k/h wyciagnac na 140 lvl -.- zenada na lvl musze wbic milion expa a teraz oblicz sobie ile mi to zajmie
nie wiem czy to beszczelnosc czy skrajna glupota, ale jeszcze nie tak dawno statystycznego knighta nie bylo stac zeby w okolicach 150 levelu wbijac wiecej niz 140k/h ( co zupelnie przypadkowo mozliwe bylo tylko w 2-3 miejscach w grze ) dluzej niz przez 2-3 dni bo wyplukiwal sie z kasy na gfb, po czym wracal na vdl robic 80-100k/h i placzu bylo pare razy mniej niz teraz, chociaz na levele trzeba bylo pracowac 4-5 razy dluzej.
Salarigoth
15-01-2008, 21:14
nie wiem czy to beszczelnosc czy skrajna glupota, ale jeszcze nie tak dawno statystycznego knighta nie bylo stac zeby w okolicach 150 levelu wbijac wiecej niz 140k/h ( co zupelnie przypadkowo mozliwe bylo tylko w 2-3 miejscach w grze ) dluzej niz przez 2-3 dni bo wyplukiwal sie z kasy na gfb, po czym wracal na vdl robic 80-100k/h i placzu bylo pare razy mniej niz teraz, chociaz na levele trzeba bylo pracowac 4-5 razy dluzej.
Vil myslisz w starych kategoriach jak ty to do mnie powiedzales jak klocilem sie ze update jest do dupy. Ale wiesz z sd na wrl 95 ed expia bez waste to jest dopiero przesada.
O jeny. Tak palki nazekaja ze tak im wielce sie kzywda dzieje. Wczesniej to jak bylo ? co ? trenilo sie speary na ziemie upadaly kazdy podnosic musiał i co zle bylo nikt nienazekal .
A assasin stary ? jaki teraz knight wali po 400-500 w potwory ? powiedzcie mi jaki bo palkowi czesto sie zdzaza ponad 70% hitów to 300+ u wiekszych leveli . A knight ? jacy knightci expia na frostach ? Nikt prawie bo takie waste ze masakra .
Przyklad.
60 palek idzie na dragi edron i wyciaga po 30k dziennie.
60 knight pojdzie na dragi edron i ma takie waste po 1 dniu ze plakac sie chce.
A wiec nienazekajcie ze tak wam zle ... porównajcie sobie nawet ile palkowi dodaje exura a knightowi 10 ? 20 hp ?
...
30k to on w pól h zrobi
Assassin stars czasem sa na 1 hit i to nie zawsze musi on trafic z sd zadacie zawsze jakis hit wleci i macie zawsze te 3 hity a my nie zawsze wiec nie wiem po co wogule zmniejszali trwalosc assassinow jesli wogule ja zmienili
za cene sd masz wiecej niz 3 strzaly w assasin
teraz palek ledwo moze 150k/h wyciagnac na 140 lvl
tak jak knight x)
a kiedys to max 70k/h robili xd
Ale wiesz z sd na wrl 95 ed expia bez waste to jest dopiero przesada
na 75 da rade tylko ze jak slabo leci to zadnemu lv sie nie zwroci, poza tym bez bota to ciezko na kazdym lv
@up
Nie za cenę SD tylko dużo taniej, ale nie masz znowu pewności strzału.
Mówisz, że na wrl jest ciężko bez bota ? Ja bym sobie nie wyobrażał tam expic z botem, chyba, że się ma jakiś opóźniony refleks.
Xzonixek
16-01-2008, 11:42
A assasin stary ? jaki teraz knight wali po 400-500 w potwory ? powiedzcie mi jaki bo palkowi czesto sie zdzaza ponad 70% hitów to 300+ u wiekszych leveli . A knight ? jacy knightci expia na frostach ? Nikt prawie bo takie waste ze masakra .
Weź sie kurwa zamknij, jak huja wiesz ok?
Dali asy, świetna sprawa, ale zauważ że teraz średnia hitow na frosts z pb to ~~130, a przed upem ~~170 jest DIAMETRALNA różnica...
Gram na Candi i widzę innych ludzi, niż przed upem na frosts... 130 ek, 140, 220 i czasem 180 jakiś, mówią że są czesto tylko na lekki+ i bija po 1-2h, a nie że kurwa cały dzien na hillach bije 160 ek, next z questa 230 wychodzi po 10h, a za mostem to z 2 następnych lata...
Przyklad.
60 knight pojdzie na dragi edron i ma takie waste po 1 dniu ze plakac sie chce....
TAAAAAK... Uważaj że na pvp wbijesz sie na dragi edron 60 palkiem lub ek, a co do non pvp...
118 (ja) rp idzie na deep fib 2h+ loot (3 d hammers woi serpent fs broad staff~~)+ kasa, myśle sobie... Hmm pójde na d lair edron sie pobawić... Ide ide a tu co? 35 sorc bije sobie dla bez utamo... Na szczęście m wall ratuje sprawe i spadają boszki+rh z nooba:P,a oprócz niego lata następnych OŚMIU typa...
A wiec nienazekajcie ze tak wam zle ... porównajcie sobie nawet ile palkowi dodaje exura a knightowi 10 ? 20 hp ?
...
No dobra 118 rp 20 mlvl exura 60-70 ok... ALE Kur~~ SAN LECZY MNIE CZASAMI PO 350-.- więc nie mów mi tu że ja sie lecze lepiej niż rycek w ekstremalnych (2 dls combo) sytuacjach...
30k to on w pól h zrobi
Ta jasne, tak jak hydra/frost/dl nie robią comba;)
za cene sd masz wiecej niz 3 strzaly w assasin
O.o rly? To ciekawe czemu na jednego frosta leci nawet do 6 as? SZEŚĆ run sd wybija taki 95 ms na warlo teraz?
tak jak knight x)
a kiedys to max 70k/h robili xd
110 rp/ek peninsula -2 z gfb 110k/h
d lair ven/edron 130 ek 100~~k/h, na małym w ven troche więcej nawet
d lair ven 90 (mówie o main respach, nie o małym)k/h max edron może 100k/h wyciągało sie, mały no tu jakoś lepiej nawet do 120k/h bo dle z hmm sie jeszcze kiedyś biło...
na 75 da rade tylko ze jak slabo leci to zadnemu lv sie nie zwroci, poza tym bez bota to ciezko na kazdym lv
Niby tak, ale czemu kurwa 95 ms wycina wszystkie respy warlo mając profit?
Tu dowód:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=127117&page=226
34 ss 8 robe 6 legów +reszta, nie wiem czy nawet z samych ss nie miał +...
bo dla Was wszystkich lamerów poupdatowych to najlepiej by było jakbyście mieli niekończące się assassin stary,które zabijają potwory na 6-7 hitów,robicie 250k/h i jeszcze zeby się zwróciło.żal i rozpacz nad Wami
Tak samo Ci wszysyc sorcowie "mam waste" i b.Ci dobrze bo w pvp masz najlepsze hity i speeda.
Właśnie przez takich lamerów któzy wiecznie narzekali że za duży waste tibia poszła na dno,bo dali sorcom różdżki dzięki którym expili bez wastu,potem dzięki manaskom po taniości vis sie opłacał i bez żadnego wastu porobiło sie frajerskich magów na 200lvlach,którzy w zyciu nie widzieli połowy tibi,poza dragami.Ale oczywiście za mało expowisk było,trzeba było dołożyć nowe,na których oczywiście nie można expić grupowo!tylko solo!bo liczy się Wasz level!Potem zaczęły się jęki knightów którzy prawie nigdy wastu nie mieli,chyba ze chcieli na smokach,dlach sobie posiedzieć,to zwiększyli im powera w zależnosci od skilla...o to bombowo,skońcyzło się botowanie na scarabach,można pobotować na smokach,właśnie przez takie jęki lamerstwa tibia schodiz an psy...
Powiem Wam tak:
zasady są proste,chcesz szybko expić-wydajesz kase,po to ją zbierasz!
chcesz zarabiać-expisz wolno i bez wastu,zeby ptoem wydać kase na szybki exp.
I tak to działało przez długi czas,aż lamerstwo nie zaczęło płakać i nie wprowadzili udpatu z maną,a cipsoft głupi zamiast analizowac fakty znów posłuchał knightów jęczacych na ich długie skillowanie i dał im powera.zbiorą żniwa tego,bo ludziom się znudzi granie jak kazdy będzie miał 300 poziom.Pozdrawiam
@Up
Zgadzam się z twoją opinią.
Dla mnie tibia to nie tylko lvl'e,które teraz bez żadnych problemów wbija się.
Salarigoth
16-01-2008, 16:33
Powiem Wam tak:
zasady są proste,chcesz szybko expić-wydajesz kase,po to ją zbierasz!
chcesz zarabiać-expisz wolno i bez wastu,zeby ptoem wydać kase na szybki exp.
Tylko zobacz 200 ms z ue expi na frostach i 500k/h i mu sie zwraca ( tak mniej wiecej czesto jak 50 lvlom na acientach) , a taki 200 knight idze przywastowac na kase ktora zdobyl na wolnym i zmudnym expie , expiac 2x wolniej z 2x wiekszym waste. Dlatego jecza wszyscy.
Ta jasne, tak jak hydra/frost/dl nie robią comba;)
Jak ty swoim palkiem nie umiesz zrobić 60k/h to już twój problem
Sir Dark Archeon
16-01-2008, 18:11
Tylko zobacz 200 ms z ue expi na frostach i 500k/h i mu sie zwraca ( tak mniej wiecej czesto jak 50 lvlom na acientach) , a taki 200 knight idze przywastowac na kase ktora zdobyl na wolnym i zmudnym expie , expiac 2x wolniej z 2x wiekszym waste. Dlatego jecza wszyscy.
Lol.. piszesz bzdury - 50 lvl na anckach zawsze sie zwraca jesli luruje po 1, w wiekszosci wypadkow zwraca sie caly koszt run i mf plus drugie tyle co wydal.
Na frostach przy 500k/h to raz - idzie wpiz... mf. Nobzkart wydal prawie 2 kk gp za same mf!!.. wydales tyle kiedykolwiek na hunta? Watpie. Poza tym... zeby przy takim huncie sie zwrocilo z samej kasy musi mu spasc 600-800k gp plus kilkanascie dsm rh i dragon slayerow.
To ze koles mowil - pisal ze nie mial waste nie znaczy ze wasta nie ma.
Pomijam juz fakt ze aby expic z takim ratio 500k/h ms musi miec do dyspozycji CALE okolnir a zwlaszcza wszystkie 3 jaskinie pod ziemia. Na swiecie pvp jesli nie jest sie z zadzacej gildi to mozesz sobie tylko pomarzyc o expieniu w taki sposob. Swiaty npvp - zapomnij.
Pomijam tez fakt ze to "solo" style to tylko w teorii. Przy takim huncie 200 ms wezmie z 30-35 bp gmp na siebie i to wszystko latanie i uzupelnianie mf i odnoszenie kasy i lota tez zajmuje czasu... wiec albo musi ci ktos pomagac i sie tym zajmowac, albo za huj.. nie masz takiego ratio, lub masz je chwilowo i po 30-40 min musisz zrobic przerwe by odniesc lota i uzupelnic mf. Pomijam juz fakt ryzyka deda przy lurowaniu tylu frostow na raz.
Irytuja mnie glupie haselka ze sorce teraz super hiper PG i ze non stop 24/h klepie po 500k/h i sie im zwraca wszedzie zawsze i za wszystko.
Poprostu zal...
Prawda jest taka ze jak ma sie wladze na serwie, wole respy i wpizd... hajsu na wydanie to najlepsza profesja jest do tego ms - tak bylo zawsze, jest i pewnie bedzie. Jak kogos stac na wydanie 2kk gp na calodniowe PG to niech sobie gra - skoro podnieca go robienie tyle expa jego sprawa. Palki po upie mialy spokojnie 250-300k na frostach i to bez inwestowania setek tysiecy gp na kazdorazowego hunta. Wydawaliscie 150k na mf i assy i mogliscie pol dnia expic na frostach.
Zal mi tylko tych co nazekaja - zawsze i niezaleznie od tego jak by nie bylo.. Najlepiej idzcie na OTSy tam mozecie za darmo expic i miec 500k expa/h... Tego ze pall kiedys expil z bolcow i mial max 100k/h to zaden z was juz nie pamieta... Bylo pewne ze po upie letnim kiedy dano darmowe praktycznie speery i bardzo tanie p bolty tak sie rozpasacie ze jakakolwiek zmiana bedzie zaraz bojkotowana i bedziecie plakac ze was pokrzywdzono. Nielamiace sie assy po 100gp ktore z broni do pvp i anni/arena/POI staly sie podstawowa bronia do expienia - to byl pomyla cipsow. Zmienili to i chwala im... przynajmniej jest tak jak byc powinno.
Chcesz PG - to wydaj kase, chcesz grac ekonomicznie - wez pb i expij wolniej ale z zyskiem.
Gra sie zmienia - dostosuj sie, albo wynocha.... Life is brutal...:evul:
Pozdro i szacunek dla tych wszystkich co graja i nie nazekaja bez wzgledu na profe..B)
O jeny. Tak palki nazekaja ze tak im wielce sie kzywda dzieje. Wczesniej to jak bylo ? co ? trenilo sie speary na ziemie upadaly kazdy podnosic musiał i co zle bylo nikt nienazekal .
Przyklad.
60 knight pojdzie na dragi edron i ma takie waste po 1 dniu ze plakac sie chce.
...
TO PO CHOLERE TO WPROWADZALI ZEBY NAM ZABRAC!?!?!?
czy naprawde nikt z was nie pamieta jak kiedys 120~rp bil max 150k/h bolt+hmm z blokerem? dlaczego placzecie ze asy sa tak do dupy? widziales kiedys oldschool rp (tibia 7.4/5) ktory by po dlair z sd biegal?
czy wy dzieci taniej many i visa nie wiecie, ze za starych dobrych czasow sorc siadzial X godzin i klepal hmm zeby potem poexpic? wy placzecie ze mileliscie na 8.0 waste? to trzeba bylo ruszyc dupe i hmm robic a potem nimi expic. plakaliscie, macie 40 maga na edron dlair, ancientach z zyskiem. gdy konczylem grac magiem (7.6) 70ms mial waste na ancientach, dragi roznie to bywalo...
Właśnie przez takich lamerów któzy wiecznie narzekali że za duży waste tibia poszła na dno,bo dali sorcom różdżki dzięki którym expili bez wastu,potem dzięki manaskom po taniości vis sie opłacał i bez żadnego wastu porobiło sie frajerskich magów na 200lvlach,którzy w zyciu nie widzieli połowy tibi,poza dragami.Ale oczywiście za mało expowisk było,trzeba było dołożyć nowe,na których oczywiście nie można expić grupowo!tylko solo!bo liczy się Wasz level!Potem zaczęły się jęki knightów którzy prawie nigdy wastu nie mieli,chyba ze chcieli na smokach,dlach sobie posiedzieć,to zwiększyli im powera w zależnosci od skilla...o to bombowo,skońcyzło się botowanie na scarabach,można pobotować na smokach,właśnie przez takie jęki lamerstwa tibia schodiz an psy...
Zdrowo musiałes sie pizgnac w ten pusty leb. Knight przed letnim upem nic nie mogl zdzialac. Ledwo z gs'em mógł pokonać draga (a co dopiero gs'a). Jesteś poprostu śmieszny. Nigdy nie grałes knightem przed letnim upem to sie kutwa nie wypowiadaj. Zal dupe sciska jak widze takich bezmozgich kretynow. Podam przyklad jak wygladala roznica pomiedzy knightem a sorciem przed letnim uptade:
-sorcerer, 33lvl spokojnie expi na guardach przy lekkim waste, lecz i tak wychodzi na +.
-knight... moze guardowi jedynie kolo fifola pozwisac.
mała roznica? jeki knightow?
Salarigoth
16-01-2008, 19:48
Zdrowo musiałes sie pizgnac w ten pusty leb. Knight przed letnim upem nic nie mogl zdzialac. Ledwo z gs'em mógł pokonać draga (a co dopiero gs'a). Jesteś poprostu śmieszny. Nigdy nie grałes knightem przed letnim upem to sie kutwa nie wypowiadaj. Zal dupe sciska jak widze takich bezmozgich kretynow. Podam przyklad jak wygladala roznica pomiedzy knightem a sorciem przed letnim uptade:
-sorcerer, 33lvl spokojnie expi na guardach przy lekkim waste, lecz i tak wychodzi na +.
Jak byla tibia 7.4 nikt nie jeczal i bylo dobrze wprowadzili rozdzki i zaczelo sie.
@offtopic
Kocham takich panow jak ktorys tam pan wyzej, powie czasy 7.5-7.6 to byly casy nie bylo taniej many ani rozdzek smiech....Najlepsze co widzalem to rzekomo 120 ed na tiquandzie bijacego hyrdy za czasow 7.1. haha ; d
Undeadzik
16-01-2008, 19:54
Z tą różnicą że z assasin stara możesz zadawać hity powiedzmy 0-400 a sorc z sd 300-400 :confused:
Sorc z sd moze walic 500+ :p
Co z tego ze ass starsy po 0-400 ALE WALISZ 3x !!!8o:DB)
Sir Dark Archeon
16-01-2008, 20:00
czy naprawde nikt z was nie pamieta jak kiedys 120~rp bil max 150k/h bolt+hmm z blokerem? dlaczego placzecie ze asy sa tak do dupy? widziales kiedys oldschool rp (tibia 7.4/5) ktory by po dlair z sd biegal?
czy wy dzieci taniej many i visa nie wiecie, ze za starych dobrych czasow sorc siadzial X godzin i klepal hmm zeby potem poexpic? wy placzecie ze mileliscie na 8.0 waste? to trzeba bylo ruszyc dupe i hmm robic a potem nimi expic. plakaliscie, macie 40 maga na edron dlair, ancientach z zyskiem. gdy konczylem grac magiem (7.6) 70ms mial waste na ancientach, dragi roznie to bywalo...
Lol.. i czemu ty sie dziwisz?
80% tych 80+ palkow i 100+ ryckow to dzieci letniego update. 12 latki ktore za czasow oldschoolowej tibi jeszcze pisac i czytac nie umialy a na chleb mowily "beb"....
Takie argumenty ze kiedys bylo ciezej to ida po proznicy, bo starych graczy juz praktycznie w grze nie ma... zostaly nobki co sie lvl dorobily po ostatnich updatach.
Kto pamieta czasy tibi gdzie graczy 100+ na serwie nie bylo, a 60 lvl gracz byl kims. Czasy gdzie nie bylo sqli ani pz i hlvl poprostu szedl i cie zabijal ot tak bo mu w droge wszedles.
Zaczynalem gre od 7.4 i wiem jak sie kiedys ciezko gralo i ile czasu trzeba bylo poswiecic na wbicie je glupiego lvl. To byla inna tibia. Wtedy nawet boty na wojny trzeba bylo samemu pisac bo nie bylo ich dostepnych tak jak dzis.
Szkoda gadac.... czasem az naprawde zal dupe sciska jak czytam forum i to co tu co niektorzy wypisuja.
Salarigoth
16-01-2008, 20:08
Lol.. i czemu ty sie dziwisz?
80% tych 80+ palkow i 100+ ryckow to dzieci letniego update. 12 latki ktore za czasow oldschoolowej tibi jeszcze pisac i czytac nie umialy a na chleb mowily "beb"....
Takie argumenty ze kiedys bylo ciezej to ida po proznicy, bo starych graczy juz praktycznie w grze nie ma... zostaly nobki co sie lvl dorobily po ostatnich updatach.
Kto pamieta czasy tibi gdzie graczy 100+ na serwie nie bylo, a 60 lvl gracz byl kims. Czasy gdzie nie bylo sqli ani pz i hlvl poprostu szedl i cie zabijal ot tak bo mu w droge wszedles.
Zaczynalem gre od 7.4 i wiem jak sie kiedys ciezko gralo i ile czasu trzeba bylo poswiecic na wbicie je glupiego lvl. To byla inna tibia. Wtedy nawet boty na wojny trzeba bylo samemu pisac bo nie bylo ich dostepnych tak jak dzis.
Szkoda gadac.... czasem az naprawde zal dupe sciska jak czytam forum i to co tu co niektorzy wypisuja.
Ty najlepiej wiesz jak to bylo kiedy bylo 100 osob na serwie i nie bylo skulli jezeli grasz od 7.4
Sir Dark Archeon
16-01-2008, 20:39
Ty najlepiej wiesz jak to bylo kiedy bylo 100 osob na serwie i nie bylo skulli jezeli grasz od 7.4
Lol... zal mi ciebie... masz chyba jakis zal do tej gry ze tak ironizujesz..
Poza tym czytaj ze zrozumieniem.
Salarigoth
16-01-2008, 21:14
Lol... zal mi ciebie... masz chyba jakis zal do tej gry ze tak ironizujesz..
Poza tym czytaj ze zrozumieniem.
Bo mowisz o czyms o czym GOWNO wiesz.
z lezka w oku wspominam gdy moim 54ms biegalem na wojnach, gdy czterech 80+ magow dolaczylo sie do nas mimo ze przegrywalismy wojna byla nasza...
ek nie musial expic na gsach, pal na scarabach, kazdy mial swoje i kazdy byl zadowolony.
ale nie, oczywiscie uh farmy ktorych bylo wiecej niz powietrza i trzeba bylo cos zrobic. niewazne co sie bedzie dzialo dalej, zawsze wina bedzie w 80% po stronie graczy
Z tego co pamietam Poll gral od poczatku Arcanii wlasnie knightem i doszedl do bardzo wysokiego poziomu
Kiedys bylo o 100 razy lepiej . Na dl nikt niepomyslal isc solo na 80 lvl 8o
A teraz ? 25 lvle na filmikach bez utamy .
Druid i Sorc na 8 lvl miatali z Serpentami na rotach i jazda . na 12 lvl hmm i szli sobie na jakies Ghoule lub Soldiery . A nikt niemyslal nawet o lepszch potworach.
A teraz co sie robi ?
Z tego co pamietam Poll gral od poczatku Arcanii wlasnie knightem i doszedl do bardzo wysokiego poziomu
raczej rp chyba, (lamus jak sie nie myle?)
@up
wlasnie o tym mowie, czy 3-4 lata temu pomyslal by kto zeby 40ed/ms expil na dl?
Mumin121
16-01-2008, 22:07
Czasy gdzie nie bylo sqli ani pz i hlvl poprostu szedl i cie zabijal ot tak bo mu w droge wszedles.
Zaczynalem gre od 7.4
Hahahaha, nie mogę z Ciebie kolego. Na 7.4 zaczynałeś grać, a pamiętasz brak skulli? Przestań się błaźnić.
A expiłeś sorcem na AS?
Gówno prawda że się zwraca(chyba że lecą p armory).
Podam Ci przykład.Dzisiaj moim sorcem pobieglem na 50 minut huntu zwastowałem
7 bp mp zyskując 65 k expa.Wyszedłem 2k na minus.
No to może drobna kalkulacja:
Knight:
Koszt ice rapier 5k w sklepie (sprzedaje się do djina za 1k). Na trade 1,5k each. Trudno kupić większe ilości.
Ilość strzałów: 1
Atk: 60
Typ ataku: meele
koszt 20 uderzeń: 30k
Sorc/druid:
Koszt sd 5k/bp. Mała waga
Ilość strzałów w 1 sd:3
Obrazenia: Przybliżone do ataku rapierów i starów
Typ ataku: magiczny na odległość
koszt 20 uderzeń: okolo 1,7k
Palladin:
Koszt 100 gp za 1 gwiazdke u npc.
Ilość strzałów: około 3
Atk:65
Typ ataku: fizyczny na dystans
koszt 20 uderzeń: koło 700 gp
Assasin stary miały zastąpić sd. Ale nie miało to wyglądać że z sd się wszędzie opłaca.
Gdyby sorc/druid bił wszystko z sd, knight z ice rapierów wasty pozostałych profesji są nawet 20x większe niż palka (u knighta dodatkowe leczenie od ataków meele potworów)
Osobiście uważam, że rożnice w uzywaniu są znacznie przesadzone. Pasowałoby chociaż zrekompensować jakos knightów, bo są oni na straconej pozycji. Brak dobrego leczenia dla 100+ knight pozwala zabić 300 lvla bez większych problemów.
Jak dla mnie powinno być jak poprzednio, niszczenie się co 1 uderzenie.
Nawet wtedy palladin ma 10x mniejszy waste niż knight
Mi osobiście brakuję starych visów :)
To były czasu jak 50 ms+ na utamce solowal dl'a i manasował sie co chwilę i co z tego że było waste,ale miało się satysfakcję z zabicia potworka :P.A z dragów się cieszyłem jak wychodziłem na 0 :))
Salarigoth
16-01-2008, 22:28
A expiłeś sorcem na AS?
Gówno prawda że się zwraca(chyba że lecą p armory).
Podam Ci przykład.Dzisiaj moim sorcem pobieglem na 50 minut huntu zwastowałem
7 bp mp zyskując 65 k expa.Wyszedłem 2k na minus.
wbijasz 65 k/h i co 2 raz ci sie zwraca , zle ci ?
Ale w tibi 8.00 palek na bb island albo Gs island wbijał po 100 k expa,wychodząc zawsze na +(może na bb nie,ale gs na 100%)
Dvawerniak
16-01-2008, 22:38
Każda profesja ma swój item.
Druid- Jabłko- 2 gp lub ubic elfa
Palladin- kusza - 500 gp lub isc na soldki
Sorcerer- ksiega czarów- 150 gp lub isc na beholdera
Knight- sword 85gp lub iść na rotworma
Na tym oto przykładzie widać jak profesje są WYRÓWNANE :D
Mówisz, że na wrl jest ciężko bez bota ? Ja bym sobie nie wyobrażał tam expic z botem, chyba, że się ma jakiś opóźniony refleks.
lol z botem jest latwiej szybciej i pewniej,
jak taki dobry jestes to zrob filmik jak tam expisz bez bota x|
Dali asy, świetna sprawa, ale zauważ że teraz średnia hitow na frosts z pb to ~~130, a przed upem ~~170 jest DIAMETRALNA różnica...
bo frosty sa odporne na fizyczne i wydaje mi sie ze mialo to byc takim malym udupieniem knightow (a na palach moze chcieli wymusic zeby nie robili tam takiego profitu)
a nie że kurwa cały dzien na hillach bije 160 ek, next z questa 230 wychodzi po 10h, a za mostem to z 2 następnych lata...
ten 230ek to kasy nie zbieral ze 10h tam siedzial?
To ciekawe czemu na jednego frosta leci nawet do 6 as? SZEŚĆ run sd wybija taki 95 ms na warlo teraz?
ja ci mowie ile masz hitow a nie jaki dmg
Niby tak, ale czemu kurwa 95 ms wycina wszystkie respy warlo mając profit?
pisze ci debilu ze kurwa jak ma farta
jak slabo leci to sie nikomu nie zwroci
d lair ven/edron 130 ek 100~~k/h, na małym w ven troche więcej nawet
d lair ven 90 (mówie o main respach, nie o małym)k/h max edron może 100k/h wyciągało sie, mały no tu jakoś lepiej nawet do 120k/h bo dle z hmm sie jeszcze kiedyś biło...
o ktorym ty upie mowisz?
Tu dowód:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=127117&page=226
34 ss 8 robe 6 legów +reszta, nie wiem czy nawet z samych ss nie miał +...
jak przegladalem temat to nawet nie mowil ile stracil a ty juz mowisz ze na + mial
ludziom się znudzi granie jak kazdy będzie miał 300 poziom.Pozdrawiam
jak beda mieli 300 lv i nic z tego nie beda mieli (to samo leczenie, podobne hity do 100lv i tak jest z kazda profesja)
Nobzkart wydal prawie 2 kk gp za same mf!
a potrzebne jest mu cos wiecej niz mf?
Irytuja mnie glupie haselka ze sorce teraz super hiper PG i ze non stop 24/h klepie po 500k/h i sie im zwraca wszedzie zawsze i za wszystko.
Poprostu zal...
a mnie irytuja twoje posty bo mi sie wydaje ze jedyne czego tobie brakuje to jeszcze wiekszego dmg. grasz druidem to nie weisz jak to jest innymi voc.
80% tych 80+ palkow i 100+ ryckow to dzieci letniego update.
a ty jestes dzieckiem update przed polepszeniem knightow, i co?
Osobiście uważam, że rożnice w uzywaniu są znacznie przesadzone. Pasowałoby chociaż zrekompensować jakos knightów,
A myslisz ze co oni zrobia w next upie?:P
teaser dotyczace balansacji i bedzie mowa o jakichs ice axe i ice club x|
Sir Dark Archeon
16-01-2008, 23:31
Hahahaha, nie mogę z Ciebie kolego. Na 7.4 zaczynałeś grać, a pamiętasz brak skulli? Przestań się błaźnić.
Blaznisz to sie ty - kolejny - czytaj ze zrozumieniem. Nie napisalem ze gralem kiedy squli nie bylo, bo po 7.1 wprowadzono squle a po 7.2 bany za unjusty. Stwierdzilem tylko ze ze tak kiedys bylo nic poza tym. Od 7.4 gram regularnie, przed 7.4 widzialem jak grali znajomi. Mialem chara na Hibernie w tamtych czasach ale po wyjsciu z rooka jakos gra mnie nie wciagnela - glownie z braku czasu na nia wiec dalem sobie siana z tibia na kilka lat.
Ot.. i tyle.
Tak wiec odpusc sobie z tym blaznieniem.. bo sam sie osmieszasz.
Macie problemy, a mnie bardziej jakoś rusza to, że leczenie dalej zepsute -|-|
Xzonixek
17-01-2008, 10:16
Ale w tibi 8.00 palek na bb island albo Gs island wbijał po 100 k expa,wychodząc zawsze na +(może na bb nie,ale gs na 100%)
Ta, UWAŻAJ bo wbijesz więcej expa na gs isle niż na bb...
Salarigoth
17-01-2008, 10:27
Blaznisz to sie ty - kolejny - czytaj ze zrozumieniem. Nie napisalem ze gralem kiedy squli nie bylo, bo po 7.1 wprowadzono squle a po 7.2 bany za unjusty. Stwierdzilem tylko ze ze tak kiedys bylo nic poza tym. Od 7.4 gram regularnie, przed 7.4 widzialem jak grali znajomi. Mialem chara na Hibernie w tamtych czasach ale po wyjsciu z rooka jakos gra mnie nie wciagnela - glownie z braku czasu na nia wiec dalem sobie siana z tibia na kilka lat.
Ot.. i tyle.
Tak wiec odpusc sobie z tym blaznieniem.. bo sam sie osmieszasz.
No to sam sobie zaprzeczyles "Gram od tibi 7.4" a od 7.1 miales chara ktorym wbiles 8 lvl. Nie wazne czy wbilbys 2 czy 100 zaczales 7.1 wiec ty
sie nie osmieszaj.
@edit
I zamknij sie juz bo wszyscy sie z ciebie smieja.
@up
Dla twojej informacji grałem trochę palkiem i wbijałem tyle expa
Moze...
Nie no Gz dla ciebie koleszko..:p
Lucyferusek
17-01-2008, 11:55
To teraz mala opowiesc odemnie. 31 grudnia mialem hacka , hacker zmienil passy i zanim chcialo mi sie nowego rec keya zalatwic to minelo jakos niecale 2 tygi. Loguje sie porzyczylem od kumpli 120k zeby odrobic straty , kupilem 1k assasinek reszte manasow hehe poszedlem na frosty 130 palem myslalem ze wszystko po staremu;] i na te 1k gwiazdek lootnolem 2 woi sharda i ice rapiera:) a wbilem lvl czyli palek juz nie bedzie mial dosc szybkiego waste chyba ma ze lubi sobie powastowac lub ma farty ze lootuje dsma na 100 gwiazdek;] po co cos wprowadzac zeby to pozniej zmienic jeszcze bez poinformowania? sorc teraz idzie na frosty z visa ma zajebiste expo i wychodzi na + moze sobie pojsc na demony z sd i zwraca mu sie z dustow wiec te piepszone wyrownania profesji to jeden wielki walek;]
to juz bylo wiadomo po tescie przed 8.0
Niestety zostaly najprawdopodobniej wprowadzone zmiany, bo mi np 10 ASS star zeszło w 7 minut bicia GSów ;/
FryzjerZenon
17-01-2008, 18:04
"z malym waste wychodzac na plus" ty dziecko kup sobie slownik jezyka angielskiego i dowiedz sie moze, jakich slow uzywasz, ok?
Co do starej tibi, to nie moglo trwac wiecznie!
Wyobrazacie sobie farmy druidow robiacych uhy/hmm?
Knightow i pallow skillujacych dniami i wbijajacych +70 bez problemu?
Czy brak skuli tez bylby normalny? Przeszedlby +150ms od carlin do thais walac ue pod dp w kazdym miescie i co?
Robilbys sobie summony i sam je bil, albo bil szkielety beholderow i wynosil xxk viking helmetow i zarabial na tym xxk gp na godzinnym huncie.
Na czym by sie to skonczylo?
Mumin121
17-01-2008, 23:24
@Sir~
A gdzie w swoim poście, w którym zamieściłem informacje, że grasz od 7.4 napisałeś, że oglądałeś grę znajomych?
Piotrek Marycha
19-01-2008, 12:58
Kimo, widać ze ty tez nie grałeś, bo na 30 lvl to NIE JEST gra
Ja jakoś strzelam normalnie i niezauwarzyłem żeby szybciej się kończyły :P
Kashtaniak
21-01-2008, 17:28
@up
koncza sie szybciej o 30%
@up
Bo palladyn nie jest od rzucania włóczniami. Mieliście zwałe, że dostaliście te royal, hunting i enchant spear i na dodatek wracały do ręki... Kto to widział, że ktoś rzuca włócznią w potworka, wbija sie w niego, wychodzi i wraca do ciebie - pokemon? -.^
Także nie płaczcie, że wam assasin stary znikają, tylko kupujcie bolty, jakoś pallkowie sobie radzili od początku i nie mieli bulwersów, że bolty są za drogie...
taak, po pierwsze to tylko gra. Wirtualny zmyslony swiat, dla twojej informacji.
Po drugie primo, dlaczego palkowie nie moga miec spirow na cala dlugosc ekranu, nie wypadajace spiry? Knight tupnie w ziemie i zadaje kolosalne obrazenia z e gran. Badz exori hur, rzuca bronia i co?? Bron dalej w ekwipunku. Wiec co jest z tym ? Ktos sie tutaj pomylil, albo cos przeoczyl ??
FryzjerZenon
25-01-2008, 18:45
taak, po pierwsze to tylko gra. Wirtualny zmyslony swiat, dla twojej informacji.
Po drugie primo, dlaczego palkowie nie moga miec spirow na cala dlugosc ekranu, nie wypadajace spiry? Knight tupnie w ziemie i zadaje kolosalne obrazenia z e gran. Badz exori hur, rzuca bronia i co?? Bron dalej w ekwipunku. Wiec co jest z tym ? Ktos sie tutaj pomylil, albo cos przeoczyl ??
Nie ma czegos takiego jak "po drugie primo" :p primo tzn. po pierwsze :p
Piotrek Marycha
26-01-2008, 11:33
chlopcze, wlacz sobie na sporobowanie otska 7.9 (nie zebym reklamowal otsy przypadkiem ;p), a potem dziekuj bogu ze masz jednoreczne speary z mega atakiem...
Na poczatku jak zaczynalem grac jak ludzie nabijali 90 lvl i byli uwazani za super high lvl paladyni przodowali w rozgrywkach, rycerze zwykle zostawali troche z tylu (glownie z braku lepszych broni), sorce i druidzi zostawali hen daleko z tylu (glownie poniewaz bili tyle samo co paladyn ale 3-8 razy drozej). Druidzi byli niczym wiecej jak UH makerami.
Pozniej sytuacja sie odrobine zmienila... nie z winy CIP, ale po prostu lvl 90 przestal byc czyms super i nagle okazalo sie ze paladyni o ile na 90 byli najlepsi to juz na 120-140 sa nadal tak samo silni jak na 90 a rycerze (a nawet magowie) posuneli sie znacznie do przodu.
Dalej CIP namieszal troche dajac rycerza lepsze bronie (Annihilator), nagle juz i tak silni rycerze dostali kolejna dopalke.
Sorce tak mimo chodem mimo ze bez update ze strony CIP nagle tez urosli bardzo w sile... z prostego powodu, najwyzsze lvl zaczely miec dosc HP zeby w wielu miejscach gdzie przedtem byl potrzebny bloker zaczac expic samemu. Paladyni w tym miejscu zaczeli byc nikim, swojego czasu Marshall (wtedy w top 10 expa na wszystkich serwerach) wypowiadal sie ze "160 lvl paladyn jest wart tyle co 110 lvl druid"... druidzi byli wtedy nadal uwazani za UH makerow (na Secura w top 300 bylo wtedy 6 druidow!).
Dalej ludzie zaczeli dobijac lvl 180, zaczela sie walka o 200 lvl... i tu poza rozlamem pomiedzy liderami sorc/knight i reszta paladyn/druid zaczol sie dodatkowo robic rozlam pomiedzy sorcem a rycerzem... prosty powod, server 700 runemakerow radzil sobie dobrze ze zwyklym zaopatrzeniem w runy zwyklych graczy... ale 1 sorc na lvl 180 zeby utrzymac tempo expienia rycerza na podobnym lvl wymagal tyle run ze sam praktycznie wchlanial cala produkcje servera.
No wiec nastapila rewolucja w magi, runy trafily do sklepow, mana nagle stala sie 4x tansza. Na tamta chwile byl to dobry pomysl, tych kilku high lvl sorcow dostalo prawdziwego kopa, nizsze lvl sorcow i DRUIDOW! wreszcie mogly jako tako sensownie expic, co sie popsolo?
Otoz mimo dobrego zamyslu cip nie przewidzial ze lvl 150 ktory do niedawna zostal przekroczony przez kilku/kilkunastu ludzi w calej Tibii nagle stanie sie normalna rzecza zeby wogole byc uwazanym za high lvl.
Od tamtego czasu poleciala lawina:
CIP probowal poczatkowo ratowac rycerzy/palkow duzymi expowiskami specjalnie dla nich... ale co z tego gdy druid/sorc wciaz mogli tam expic bardzo wydajnie dzieki niesamowicie taniemu atakowi.
No wiec przyszedl czas na drastyczne kroki:
Paladyni dostali mozliwosc uzywania tarczy a sorce/druidzi zostali ograniczeni sila do 100-120 lvl.
Problem dalej zostal rycerzy... ktozy expili sobie w najlepsze.
Sama sytuacja z exp byla by mniej wiecej rowna, ale jako ze profesje czarujace dostaly ograniczenie na lvl ciut powyzej 100 a rycerze nie tak wiec w PvP sytuacja wygladala beznadziejnie (cale to gadanie ze 300 lvl rycerz nie moze sie wyleczyc teraz przy atakujacych bo 4 magach na 100 lvl... tak zawsze bylo pomijajac ostatnie 2 update... nie chce nic mowic, ale 300 lvl mag tez nie ma szans z 4 rycerzami na 100 lvl).
Teraz sytuacja miedzy sie wyrownala:
Mag zatrzymuje sie z rozwojem na poziomie ~120 sprzed updatow.
Rycerz zatrzymyje sie na rozwoju na poziomie ~120 sprzed updatow (najwiekszy potion leczy tyle co UH na 100 lvl przed update, ale mozna go uzywac czesciej, pozatym rycerz dostal nowe exury).
Paladyn wreszcie zostal poprawiony na tyle ze robi nim sens granie powyzej 90 lvl... czy nie zaduzo poprawiony? Ciezko mi powiedziec, z jednej strony na naprawde dobry atak, z drugiej w tej chwili nie ma zadnego powaznego leczenia. Na pytanie kto teraz jest lepszy na high lvl to by w tej chwili umiala odpowiedziec tylko osoba ktora aktualnie grala obydwoma tymi profesjami na odpowiednio wysokim lvl.
Tylko tyle ze te drastyczne zmiany zostaly wprowadzone, jak to zwykle u cipsoftu bywa, zdecydowanie za pozno. Dziwne ze nikt nie dostrzegl tego w jakim tempie sila postaci wyprzedzi mozliwosci gry juz na etapie gdy EO wbil 200 i powoli zblizal sie do starego limitu leveli.
Pal dalej nie jest jakas rewelacja, jak ktos lubi grac to pogra.
Ale o jakis niesamowitych profitach nie ma co mowic, teraz sorc czy drut na softach + jakies ringi robi praktycznie co chce.
A frosty? Zostal znowu wprowadzony jakis patch zmniejszajacy drop rate frostów :/
Piotrek Marycha
oj chlopcze :P Nie mam nic do zadnej profesji, przedstawiam swoja opinie. Na przekor wszysktiemu bede gal paladynem i ktos kto mi bedzie cos wytyczal moze mnie cmoknac. Ja nadal uwazam te gre za rozrywke, niektorzy jednak, ba wiekszosc za jakiegos typu prace, na ktorej trzeba charowac z lvlami.
Mial byc temat o asach a skonczyl sie na walce ktora profesja lepsza, odwieczny problem. Najlepiej to robcie sobie nowe postacie z kazdym nowym upem, sprzyjajacym danej profesji. Nie bedzie problemow! Pozdro
:elf::ban:
Rafals from hell
30-01-2008, 01:26
W ogóle warto zauważyć, że paladyn bardziej przypomina archera niż paladyna ;] tylko teraz dodali mu święte czary
A ja pamiętam czasy tibia 7.4
To się nazywała gra (kto by wtedy pomyślał że ktoś może wytargać 500k/h)
Żadna profesja nie narzekała, no może tylko druid który zazwyczaj miał 11lvl i przez całą noc robił uhy :p
Tibia staje się teraz komercyjnym szmelcem, staje się grą dla Plebsu który w większości stanowią 12-13 letnie dzieci.
ahh jak ja kochałem to celowanie z run, albo jak ktoś uhał się na anni :D
Rafals from hell
30-01-2008, 11:14
A ja pamiętam czasy tibia 7.4
To się nazywała gra (kto by wtedy pomyślał że ktoś może wytargać 500k/h)
Żadna profesja nie narzekała, no może tylko druid który zazwyczaj miał 11lvl i przez całą noc robił uhy :p
Tibia staje się teraz komercyjnym szmelcem, staje się grą dla Plebsu który w większości stanowią 12-13 letnie dzieci.
ahh jak ja kochałem to celowanie z run, albo jak ktoś uhał się na anni :D
Taaa armie druidów zapychających server i stojących na dachach budynków na pewno były czymś ekscytującym. Kiedyś nie wyciągnąłeś 500k/h bo nie było gdzie... a teraz tylko elita tyle wyciągnie i to z racji swojego lvl... Dzięciaki zawsze były w tibii... A na anni używali TASKERA :)
a tak apropo to udupili loot z frostow? a jezeli tak to w duzym stopniu?
a apropo tematu to zgadzam sie z Gremlinem, fajny post, wogole elo rispekt dla Ciebie - zawsze takie dlugie fajne posty piszesz xd
@up
Elo wazelinka hehehe :[
Hard_Master
02-03-2008, 12:25
Teraz jest tak:
Pall>Druid>Sorc>Knight
Paladin może walić hity jak z SD (400+) przy cenie prawie 4x mniejszej niż sd
(AS 100 gp, SD 385gp)
Pewnie niektórzy powiedzą, że czasami nie trafia etc
Ale większość potworów jest odporna na śmierć, a na obrażenia fizyczne prawie nic .....
Np Lich albo Banshee
I 2 powod dla ktorego pall jest lepszy od magow:
Exori frigo/flam/tera/mort/vis - na 70 lvl hity okolo 150 - glowna bron sorcow/druidow - zasieg 3 SQM
Exori san - hity okolo 100+ - zasięg 4 SQM
Może mi ktoś powiedzieć dlaczego nawet exori~~ palla jest lepsze od exori magow?
ZAsieg 4 sqm czyli pall nie musi latac za potworami takimi jak necro etc
A magow ma zasieg 3 sqm czyli musi leciec za nimi - wbija sie na resp innych potworow
Wg mnie powinno byc na odwrot.....
Nie wiem czy cipsoft gra pallami (jesli gra), ale wyglada jakby specjalnie dawal im wszystko najlepsze
a wiesz ze sd jest 3 strzalowe? zdaje wieksze obrazenia niz ass star i kosztuje tyle samo.
Exori frigo/flam/tera/mort/vis - na 70 lvl hity okolo 150 - glowna bron sorcow/druidow - zasieg 3 SQM
To ci dziwne, bo moj kolega na 32 lvlu - 34 mlvl walil hity po 110+ w dragi z frigo. Widzialem tez screena z Poi na Asterze gdzie ktos puscil exevo frigo hur i trzy Juggernauty dostaly za 637...
To ci dziwne, bo moj kolega na 32 lvlu - 34 mlvl walil hity po 110+ w dragi z frigo. Widzialem tez screena z Poi na Asterze gdzie ktos puscil exevo frigo hur i trzy Juggernauty dostaly za 637...
Puścił, bo dragi są wrażliwe na lód, sry, ale nie jesteś fajny..
A na tym PoI mogło być tak, że pięć osób pusciło te frigo hur i sie zsumowało.
Puścił, bo dragi są wrażliwe na lód, sry, ale nie jesteś fajny..
A na tym PoI mogło być tak, że pięć osób pusciło te frigo hur i sie zsumowało.
Jednak bylo to exevo vis hur, ale nie zmienia to faktu, ze walil nie tylko w dragi po tyle... W malpki z exori frigo tez jechal po 100, a z tym "nie jestes fajny" chciales byc smieszny, bo jakos nie wyszlo i nikt sie nie smieje?
Bo małpy też są wrażliwe na lód...
Chyba cały czas nie jesteś fajny
Bo małpy też są wrażliwe na lód...
KURFA to w Scaraby ;)
Ja cce byc fajny!!
[ironiamode]
Ale dalej nie jesteś...:baby:
Powiedz że w Demona
To jest tak:
Kto gra pallem to, mówi, że assa stary powinny znikać bo większej ilości hitów i, że pall nie ma tak fajnie...
A reszta mówi, że to jest super bo pall to ma tak pro evul itp.
I tak wszyscy piszą i tak zawsze będzie, że chwali się profesje, którą się gra.
Po co te klutnie kazda profesja teraz jest zbalansowana..
Knight ma Bron+Exori gran
Paladyn Exori Con+Assassin Star
A postacie magiczne swoje czary...
Gutomarah
03-04-2008, 17:53
@up
Ta moze na expie sa zbalansowane mniej wiecej, lecz na wojnie niestety górują dalej sorcki, druidzi, lecz cipsoft nie pomysli o wojnie bo po co?
Powiem tak 5 druidów/sorców(110lvls) sklada kazda profesje :p nie dosc ze w ktorkim czasie. Ek-padnie po 10combo jezeli uzywa potion+exana mort. Pall,druid,sorc-padnie jak mu sie mana skonczy :D
Dla porównania co zrobi 5 120ek? druid,sorc-utani gran hur=paa :D Pall-no cuz na otwartej przestrzeni zacznie uciekac leczac sie samymi potionami pobiegnie na kanion kolo kazz i rzuci mwala=paa :D Ek-jezeli trapnac beda bic az straci wszystkie poty.
5 120rp- jezeli gonia niszego lvla to spewnoscia dadza rade, lecz knighta tez dopiero jak mu sie poty skoncza :D
Tak jak juz mowilem wczesniej Nie podoba sie Nie graj XD
Battle- kiedys ek byl wykorzystywany jako magic wall teraz niestety upadnie w krotkim czasie :P palle dopuki nie podejda dostatecznie blisko nie moge bic assasinek co zmniejsza ich dmg o 70% i oczywsice sorc,druid wala sdka gdzie chca i jak chca :D
palki, sorce, druidy, narzekają jak to oni są pokrzywdzeni, jakoś w tym upie po dupie dostał najbardziej knight ale wiadomo, ze najbardziej musiała dostać ta postać która obecnie gramy na przykład rp, rycerzowi nie dość, że zabrali UH to i jeszcze uodpornili część potworów na obrażenia fizyczne ale jakoś nie widać żeby każdy tu pisał i się żalił jak inni. Zamiast narzekać powinniście spróbować zagrać inną profesją zobaczycie czy wtedy macie aż tak źle jak myślicie
piotrek_690
15-04-2008, 09:09
moim zdaniem powinnym byc 2 rodzaje assow.
1.Asy o att 50 od 80 lvl 3-5 hitow po 100 gp.
2 Asy o att 60(65) od 120 lvl tez 3-5 hitow po 150gp.
nie wiem czy to dobry pomysl ale tak sobie pomyslalem.
@up
Ta moze na expie sa zbalansowane mniej wiecej, lecz na wojnie niestety górują dalej sorcki, druidzi, lecz cipsoft nie pomysli o wojnie bo po co?
Powiem tak 5 druidów/sorców(110lvls) sklada kazda profesje :p nie dosc ze w ktorkim czasie. Ek-padnie po 10combo jezeli uzywa potion+exana mort. Pall,druid,sorc-padnie jak mu sie mana skonczy :D
Dla porównania co zrobi 5 120ek? druid,sorc-utani gran hur=paa :D Pall-no cuz na otwartej przestrzeni zacznie uciekac leczac sie samymi potionami pobiegnie na kanion kolo kazz i rzuci mwala=paa :D Ek-jezeli trapnac beda bic az straci wszystkie poty.
5 120rp- jezeli gonia niszego lvla to spewnoscia dadza rade, lecz knighta tez dopiero jak mu sie poty skoncza :D
Tak jak juz mowilem wczesniej Nie podoba sie Nie graj XD
Battle- kiedys ek byl wykorzystywany jako magic wall teraz niestety upadnie w krotkim czasie :P palle dopuki nie podejda dostatecznie blisko nie moge bic assasinek co zmniejsza ich dmg o 70% i oczywsice sorc,druid wala sdka gdzie chca i jak chca :D
Chyba tym sorkom sie cos nalezy za to ze padaja w trapie jak muchy i w ogole ciezko sie nimi gra i do odpowiedniego levelu sa ciotami jesli chodzi o exp :P
Zagrajcie sobie kazda profesja.
Gralem kazda i uwazam ze kazda profesja jest zajebista jesli tylko umiecie grac. I nikt nie jest udupiony bo kazdy ma zajebiscie.
Sam gram ms, gralem tez palkiem no cóż... moj ms jest lepszy od palka palek walil po 200 a pozniej po 3 puffy pod rzad... sorek nie walnie tyle z exori no ale ma ta regularnosc ze rozrzut jest mniejszy.
powiem wam wszystkim tak:
Knight ma najlepiej na poczatku.
Palek na srednim levelu.
Mag na najwyzszym.
musi byc jakas rownowaga, wbic 40 lev sorkiem a rycerzem czy paladynem to katorga... ja tam expilem z meele na rotach ktos moze powiedziec ze sa rozdzki no owszem sa ale zobacz ile pala many i ile kosztuje manasowanie sie.
Takze uwazam za sprawiedliwe ze magowie sa najsilniejsi i maja najlepiej na wysokim levelu. Jesli chcesz nabic wysoki lev - rob sorka. I tyle.
W tajemnicy powiem wam ze sork ma najmniej zycia i nim najlatwiej pasc expiac, jest to trudna postac i dla graczy troche zaawansowanych wiec to chyba logiczne ze powinno im sie lepiej expic niz wojownikom? Jaki sens mialby taki podzial:
Knight Palek - Tanie expienie/duzo zycia/Dobre hity/Szybko
Sork Druid - Drogie expienie/malo zycia/Hity takie same jak palka i rycerza
No chyba byloby to bez sensu. Zreszta cipy wiedza co robia, dobrze balansuja profesje i na szczescie wasze nobskie narzekania nic nie zmienia i tak ma byc.
ja tam expilem z meele na rotach ktos moze powiedziec ze sa rozdzki no owszem sa ale zobacz ile pala many i ile kosztuje manasowanie sie.
nie znam nikogo kto nie bylby w stanie splacic mfow ktore zuzywal na niskich levelach expiac glownie z wanda.
Takze uwazam za sprawiedliwe ze magowie sa najsilniejsi i maja najlepiej na wysokim levelu. Jesli chcesz nabic wysoki lev - rob sorka. I tyle.
a co jesli chcesz miec knighta na wysokim levelu ? zmien gre ?
wiec to chyba logiczne ze powinno im sie lepiej expic niz wojownikom?
wlasnie w tym rzecz ze to nie jest logiczne, sam napisales ze sorc ma najlepiej na wyzszych levelach wiec jesli damy mu do tego mozliwosc wbicia tego wysokiego levelu mniejszym (wzglednie ) wysilkiem i z wieksza szybkoscia to automatycznie szybko i bezbolesnie przeskakuje on caly okres nudnej gry i dochodzi momentalnie do pelni swojej sily. W tym samym czasie pozostale klasy musza sie meczyc z treningiem i mozolnie nabijac levele. W zadnym wypadku nie mozna tego nazwac balansacja.
Niska ilosc hp to sprawa wzgledna, w wielu sytuacjach hp nie ma absolutnie zadnego znaczenia, szczegolnie jesli klepiemy stworki bez atakow dystansowych a sami bijemy na odleglosc. Najwazniejszym czynnikiem warunkujacym bezpieczenstwo podczas expieniajest szybkosc zabijania ktora przeklada sie na mniejsza ilosc straconych hp, mniejsze koszty leczenia i, posrednio, na mozliwosc walki z wiecej niz 1 przeciwnikiem na raz. Wokol niskiej ilosci hp nie wolno budowac jakiegos poczucia niesprawiedliwosci, szczegolnie ze magowie nadal maja mozliwosc uzywania mana shielda w niebezpiecznych sytuacjach + nowe potiony tez dzialaja calkiem fajnie.
nie znam nikogo kto nie bylby w stanie splacic mfow ktore zuzywal na niskich levelach expiac glownie z wanda.
Rob lootbagi ze scale armorow na non pvp zeby ci sie na guardach zwrocilo... ciekawe ile razy ci noby cos ukradna.
Nie znam innej miejscowki zeby sie zwracalo takiemu sorkowi 20-40 lev..
moze tomby z summonami nie chodzilem tam nigdy bo zawsze jakis niewyzyty 45 ed albo ms musial mnie tam upierdolic xD
a co jesli chcesz miec knighta na wysokim levelu ? zmien gre ?
Przeciez masz knighta na wysokim levelu... xD
Sluchaj to nie moze byc tak samo ze jeden ma 3 razy tyle życia i nic nie placi za ciosy, a leczyc go moze jakis noob mag uhami ktore sa teraz tanie, a drugi placi w hoj za swoje ciosy, i ma 3 x mniej zycia prawda?
Tak, zmien gre. Albo graj dalej w tibie ale sorcererem i zobacz ile sie placi za szybkie expienie... Ja mialem knighta co prawda niby tylko 64 level ale mialem i wiem jak się tą postacią grało... skile 78/75 sworda byly, smoki mi sie zwracaly juz gdzies na 40 levelu. Palkiem (54 lev, 82/64) zwracaly sie z samych pieniazkow. Moim MS 49 46 mlev moge pomarzyc o zwrocie na smokach... na wydane 12 K zwraca mi sie 4-5 K gdyby nie to że bot za mnie w nocy kase odrabia to ta gra nie byłaby przyjemnoscią na pewno.
wlasnie w tym rzecz ze to nie jest logiczne, sam napisales ze sorc ma najlepiej na wyzszych levelach wiec jesli damy mu do tego mozliwosc wbicia tego wysokiego levelu mniejszym (wzglednie ) wysilkiem i z wieksza szybkoscia to automatycznie szybko i bezbolesnie przeskakuje on caly okres nudnej gry i dochodzi momentalnie do pelni swojej sily. W tym samym czasie pozostale klasy musza sie meczyc z treningiem i mozolnie nabijac levele. W zadnym wypadku nie mozna tego nazwac balansacja.
Zrob sobie sorka tak z 60 lev zebys mial ue, knighci czesto mowia ze smok to na jedno UE pada i gdzie tu sprawiedliwosc... xD Zapewniam cie ze lepiej sie robi ten 60 lev rycerzem.
Co do treningu........ knightem 2 tygodnie no-life albo bot i masz ten 80 skill..
A sorkiem prosze cie zebys policzyl sobie ile trwa/kosztuje zrobienie magic levelu. Rosnie on znacznie wolniej niz skille meele.
Time needed to regenerate @ 2 mana per 2 sec (promoted): 21d 13h 15m 48s << Znajdz mi pojeba ktory bedzie robil runy na pacc zeby wbic mlev
Time needed to regenerate @ 2 mana per 3 sec (unpromoted): 32d 7h 53m 42s << na facc to jeszcze ale nie bedziesz robic run 24h tylko max z 10 no to ci sie robi z tego 2 miesiace.
Mam 46 mlev teraz to w smoki po 130, sa wraziwe 10% na lod. Tylko ze ja za ten hit place 10 GP (mana potion~100 many, kosztuje 50 gp). Palek tyle nie placi za power bolty. A ty ile placisz? XD Kupujesz sobie soft boots i masz leczenie w dupie, dla mnie soft boots sa duzo za wolne.
Niska ilosc hp to sprawa wzgledna, w wielu sytuacjach hp nie ma absolutnie zadnego znaczenia, szczegolnie jesli klepiemy stworki bez atakow dystansowych a sami bijemy na odleglosc. Najwazniejszym czynnikiem warunkujacym bezpieczenstwo podczas expieniajest szybkosc zabijania ktora przeklada sie na mniejsza ilosc straconych hp, mniejsze koszty leczenia i, posrednio, na mozliwosc walki z wiecej niz 1 przeciwnikiem na raz. Wokol niskiej ilosci hp nie wolno budowac jakiegos poczucia niesprawiedliwosci, szczegolnie ze magowie nadal maja mozliwosc uzywania mana shielda w niebezpiecznych sytuacjach + nowe potiony tez dzialaja calkiem fajnie.
Tak... od 80 levelu 300 many na sekunde... Wniosek z tego ze 4 sorkow 45 moze upierdolic kazdego maga jaki im sie podoba niewazne czy 80 czy wyzszy, jak ktorys wpadnie na pomysl zeby leczyc fire elementala to kaput bo nie zdejmiesz na jeden cios z frigo ani z icicle a na sdki odporne, a UE pozbawi cie many ktora jest ci niezbedna do przezycia.
Rozmawialem ostatnio z 108 ms ktory sie poddal wreszcie i sobie zrobil knighta albo palka nie pamietam. biegal sobie happy po cyclopolis xD
Skoro ilosc HP jest bez znaczenia to idz na moim levelu na dragon lorda. Bez up/down. Hydre w sumie na 45 ujebalem solo ale to z sdkow.. Co z tego ze mamy taka wielka sile skoro nie oplaca sie jej uzywac bo jest zawsze za drogo?
Ukazalem ci realia gry sorkiem, bo skoro masz taki level to nie przerzucales sie pewnie na sorka, kurwa profesja knighta taka ma byc! Posluchaj tego:
Skoro wg ciebie ilosc zycia to sprawa wzgledna i nie ma co wokol niej robic szumu, to wg mnei nie warto robic szumu o sile knightow ktorzy wala tyle co sorki z visow jak sie sredni hit policzy, a kiedy my pomagamy sobie SD to oni sobie pomagaja exori gran i jest sprawiedliwie. 108 ek przy mnie pierdolnal w smoka za +600. Ja bede walil tyle z sd na tym levelu gdzies. Nie moze byc tak ze bede walil z sd tyle co ty z miecza. Bo ja za swoje SDki place.
Gralem wszystkimi profesjami uwazam ze gra knightem jest najlatwiejsza, sorka wzialem poniewaz chcialem sobie choc raz na real tibii UE pierdolnac. Koniec kropka :P jesli uwazasz ze sorki tak maja zajebiscie to nie pozostaje ci nic innego jak porzucic swojego dzielnego rycerza, i zrobic 166 sorka.. bo jak powiadaja cudze chwalicie swego nie znacie. Ja sie nie mam zamiaru przerzucac heh. Ale na swiecie pvp zrezygnowalem z sorka na rzecz rycerza o podobnym levelu i jest mi lepiej.
Piotrek Marycha
01-06-2008, 23:47
Rob lootbagi ze scale armorow na non pvp zeby ci sie na guardach zwrocilo... ciekawe ile razy ci noby cos ukradna.
widziały gały co brały
nic nie placi za ciosy kolejny który twierdzi że knight nic nie płaci...
a leczyc go moze jakis noob mag uhami ktore sa teraz tanie, a drugi placi w hoj za swoje ciosy, i ma 3 x mniej zycia prawda?
rozumiem że ty tylko chodzisz za kumplami EK'ami i ich leczysz ?
Tak, zmien gre. Albo graj dalej w tibie ale sorcererem i zobacz ile sie placi za szybkie expienie... Ja mialem knighta co prawda niby tylko 64 level ale mialem i wiem jak się tą postacią grało... skile 78/75 sworda byly, smoki mi sie zwracaly juz gdzies na 40 levelu. Palkiem (54 lev, 82/64) zwracaly sie z samych pieniazkow. Moim MS 49 46 mlev moge pomarzyc o zwrocie na smokach...
w takim razie po co są 4 profesje? bo jeżeli nie po to żeby sie czymś różniły, to może zrobić tylko jedną?
PS: Dragi Dragi Dragi, krfa żyć sie bez nich nie da czy co? jest dużo lepszych miejsc
Time needed to regenerate @ 2 mana per 2 sec (promoted): 21d 13h 15m 48s << Znajdz mi pojeba ktory bedzie robil runy na pacc zeby wbic mlev
expiąc - ze dwa razy krócej
Tak... od 80 levelu 300 many na sekunde... Wniosek z tego ze 4 sorkow 45 moze upierdolic kazdego maga jaki im sie podoba niewazne czy 80 czy wyzszy
dać im 3x lepsze mfy i jeszcze im źle, ja p*****...
Rozmawialem ostatnio z 108 ms ktory sie poddal wreszcie i sobie zrobil knighta albo palka nie pamietam. biegal sobie happy po cyclopolis xD
25k/h z marnym zyskiem i użeranie sie z noobami twierdzącymi że to public exp - bezcenne
Skoro ilosc HP jest bez znaczenia to idz na moim levelu na dragon lorda.to idź 49 ekiem na DLa
Bez up/down. Hydre w sumie na 45 ujebalem solo ale to z sdkow.. Co z tego ze mamy taka wielka sile skoro nie oplaca sie jej uzywac bo jest zawsze za drogo?Knight nie ma tego przywileju, ma kase czy nie, i tak bije nędznie
knightow ktorzy wala tyle co sorki z visow jak sie sredni hit policzycos nowego...
a kiedy my pomagamy sobie SD to oni sobie pomagaja exori gran i jest sprawiedliwie. 108 ek przy mnie pierdolnal w smoka za +600. Ja bede walil tyle z sd na tym levelu gdzies. Nie moze byc tak ze bede walil z sd tyle co ty z miecza.ale IR jednak troche droższe są od sd...
Gralem wszystkimi profesjami uwazam ze gra knightem jest najlatwiejsza
i teraz pomysl co wiąże sie z drogą "najłatwiejsza" i "najtrudniejsza"
od razu odpowiem: jeżeli jakaś profesja jest łatwiejsza to oczywiste jest że nie powinna ona być zbyt potężna
@down: waste palem na of? ty kasy z ciał nie bierzesz czy co?
palek ma niby fajnie ta juz to widze ja swoim na ofie jak wyciagne 45k/h to jest max ale waste ze ch** by to strzelil na 1bp strongow zarabiam 1k w kasie + loot a i rsy ciezkie... wezme sobie 35 to mam na 1h :/ i wez tak lataj w kolko veno - of - veno - of
30k to on w pól h zrobi
ale nie kazdy gra po 8 godzin dziennie wiec jak ktos gra godzinke to robi 30k exp jak ktos gra 8 to ma wiecej exp
hmm powiem tak
45 Lvl na ek robilem 6 miesiecy
35 lvl na rp robilem w 3 miesiace [mjac juz na 8 lvl skile 65+]
28 lvl ed robilem w 2 tygodnie [4xded 2 razy w 3 minuty ;p]
oczywiscie wydalem mnostwo kasy na expienie druidem [mialem to wydalem]
ale lvl szybko rosl jest tez mozliwosc ze "nauczylem sie grac"
i dlatego taka roznica w robieniu lvl
od razu mowie nie jestem z tych co graja powyzej 3-4 godzin dziennie
@up
a ja 85 ek robilem w 2 miesiące :|
Ghard Lage
05-06-2008, 18:12
hmm powiem tak
45 Lvl na ek robilem 6 miesiecy
35 lvl na rp robilem w 3 miesiace [mjac juz na 8 lvl skile 65+]
28 lvl ed robilem w 2 tygodnie [4xded 2 razy w 3 minuty ;p]
oczywiscie wydalem mnostwo kasy na expienie druidem [mialem to wydalem]
ale lvl szybko rosl jest tez mozliwosc ze "nauczylem sie grac"
i dlatego taka roznica w robieniu lvl
od razu mowie nie jestem z tych co graja powyzej 3-4 godzin dziennie
Heh ja tam 40lvl pallkiem zrobiłem w miesiąc... 28 lvl druid zrobiłem w tydzień a knighta 20lvl zrobiłem też w tydzień. Od razu mówie grałem wtedy po 4h dziennie. Teraz planuje uzbierać troche kaski i zrobić 50lvl ed albo ms w miesiąc :D tak dla porównania pallkiem gdyby nie nauka to bym wbił w ~2 miesiące.
BTW znam kolesia co 1 grudnia miał 1lvl a pod koniec miesiąca msem miał 80 grając po 5h dziennie.
Druidnyco
09-02-2009, 18:31
O czym wy w ogole pierdolicie ... ^.-
Grałem kazda postacia .. i kazda wymiata .. .
Jak nie potraficie grac .. i wcijacie 40 lvl w pol roku .. no to pozdrowienia dla was .. <Good luck> ja wjebalem 120 lvl ed w jakies 2 mieszki .. i nic nie mowie .
ok wracajac do tematu .. kinem i palkiem .. trzeba poswiecic sporo czasu .. aby miec przyjemnosc gry ... podniecacie sie ze magowie i palek z assinek zapierd** z lvlem jak potluczony ... =.= to zrobcie sobie np. palka i poexpcie z assasinek .. i zobaczycie jakie to jest waste .. jezeli wiecie co to jest ... ^.-
Ahh .. szkoda komentowac ... grajcie dalej na poradnikach ... shaasusahUhsaUhsauuhsa
Bye
Dzielny-Pixel
09-02-2009, 22:12
Dobra nie podniecaj się tak Archeolog'u
Pallis'oxer
10-02-2009, 00:11
@Druidnyco
Masz racje , jak sie umie grać to można szybko expić z profitem każdą profesja.
@topic
Takie gadanie ze palkiem siada z gwiazdki 300-500 jest prawdą , ale zeby siadło to 500 musisz miec skilla ponad 95 który sam na expie nie wchodzi, trzeba skillować co też wymaga czasu i pieniędzy na kamyki.Knightowi wolniej lecą skille od palka ale nie potrzeba przy tym kamyków czy na mniejszym lvlu spear, i potem na expie nie musisz wydawać kasy na pb/speary tylko bijesz z emeralda.
Cipsoft ciagle stara sie zbalansować postacie, i według mnie im to wychodzi przy jednym updacie lepiej a niekiedy gorzej,ale nie można mówić ze faworyzują którąś z profesji bo jakby sie lepiej przypatrzyl to kazda profesja ma wady i zalety które wychodza na expie.
ZapodajMuze
10-02-2009, 00:34
@Druidnyco
Masz racje , jak sie umie grać to można szybko expić z profitem każdą profesja.
@topic
Takie gadanie ze palkiem siada z gwiazdki 300-500 jest prawdą , ale zeby siadło to 500 musisz miec skilla ponad 95 który sam na expie nie wchodzi, trzeba skillować co też wymaga czasu i pieniędzy na kamyki.Knightowi wolniej lecą skille od palka ale nie potrzeba przy tym kamyków czy na mniejszym lvlu spear, i potem na expie nie musisz wydawać kasy na pb/speary tylko bijesz z emeralda.
Cipsoft ciagle stara sie zbalansować postacie, i według mnie im to wychodzi przy jednym updacie lepiej a niekiedy gorzej,ale nie można mówić ze faworyzują którąś z profesji bo jakby sie lepiej przypatrzyl to kazda profesja ma wady i zalety które wychodza na expie.
Tylko ze palladyn ze swoimi mega groznymi gwiazdkami co najwyzej moze 50 sorca zabic na bule wraz z sd i to nie zawsze.
Duch Guardi
10-02-2009, 07:38
Tylko ze palladyn ze swoimi mega groznymi gwiazdkami co najwyzej moze 50 sorca zabic na bule wraz z sd i to nie zawsze.
A sorc na 80 lvl ze swoimi sd może zabić 50 pala ...
ZapodajMuze
10-02-2009, 09:00
A sorc na 80 lvl ze swoimi sd może zabić 50 pala ...
80 sorc nie zabije 50 palla? Nie no wiadomo ze jak to bedzie 11 letni piotrus z walbrzycha co nie ma pojecia o pvp to mozliwe, ale jak ktos wie co to znaczy summon creature i hell's core to jest dosc duza szansa ze sie uda . A 80 pall , 50 sorca bez idealnego mega szczesliwego comba sd+ass to nie ma sznas zabic owego maga. A tera powiedz mi jakie 150 pall ma sznase w zabiciu 100 sorca , Bo film aradny z ubicia 120 ~ palla 150 msem jest . Po za tym palladyn jest wolniejszy nie ma ue ktorym "nagle" dostajesz za 500 .
@Edit
Dodam ze pewnosci 100% nie ma ze 150 pall zabije 50 sorca , a odwrotnie?
żal tu nie których w tibi chodzi głównie że by się dobrze grało przyjemnie jak za starych tibi a nie kto bije jakie hity
do str.1 ej ludzie kazdy gra czym woli dla jednych jest lepszy knighta dla inncyh drut a dla innych pall. a tak troszke offtopic to co doszlo lub sie zmienilo po update bo wszyscy cos ze stamina gadaja
XefrielanxDD
13-04-2009, 14:10
wdg mnie nic sie niezmienia,masz poprostu pecha
FRI_FURORA_FLAME_JPJPJP
24-07-2009, 08:38
stary 13-04-2009, 14:10
stary Wczoraj, 20:27 #130
tadel
-.-
Tomcio Pall
24-07-2009, 23:35
Palek może i dobry na expie i niby ma te hity z AS, ale już prędzej złoży Cię Knight niż Palek i do tego Palek ma najgorsze leczenie. Więc w PvP Pall jest niczym...(Wyrównane lvl i ogarnięte wojny ofc.)
Na wojnie palek jest niczym, a to ci nowość...
ta, slabe leczenie, exura san za 500-600+gsp za 350~ daje prawie 1k hp =D co prawda brakuje mu ciosu ,,konczacego" jak np. exori gran czy ue, ale i tak bardzo dobrze sobie radzi z samymi assasinkami;p
Tomcio Pall
25-07-2009, 16:45
@2up
Taaa, ale nadal widzę dużo osób, które zapierają się, że Pallek jest dobry na wojnie.
Vasudanin
25-07-2009, 17:54
ale i tak bardzo dobrze sobie radzi z samymi assasinkami;p
Ta, średnimi hitami po 150+. :D
Exori sanem za 40-50.
SD za 70.
Tak, to jest to! \o/
@down
Ty na pewno wiesz o czym mówisz?
a co wy chcecie, zeby bil jeszcze po 400 na ture? przeciez normalne, skoro leczy sie sporo, to ma slabsze hity. Jak taki ms/ed na utamie leczy sie po 200 to jest ok, nie?
Tomcio Pall
25-07-2009, 19:11
Dużo się leczy? Chyba żart. Pall leczy się najsłabiej z Profesji...
up@ BAUHAha pall leczy sie bardzo duzo czlowieku... na wyzszym lvlu jest lepszy od kiny w blokowaniu.. bo ma exura san.. ktora sie nie raz leczy wiecej niz ghp... jak nie wiesz to nie pisz..
up@ BAUHAha pall leczy sie bardzo duzo czlowieku... na wyzszym lvlu jest lepszy od kiny w blokowaniu.. bo ma exura san.. ktora sie nie raz leczy wiecej niz ghp... jak nie wiesz to nie pisz..
Exura san leczy w granicach 300-700hp. Nawet dodając do tego gsp leczący za około 300hp to nie jest żadna rewelacja. Wychodzi na to, że paladyn leczy się podobnie do knighta, z tą różnicą, że exura san zabiera 210 many, a gsp dodaje 150, wobec czego co turę takiego leczenia mamy mniej many, a co za tym idzie po kilkunastu turach możemy leczyć się tylko gsp, używając co 2 sekundy exury san. Knight ma tą zaletę, że jego leczenie nie ma takiego rozrzutu.
Co do pvp to paladyn niestety jest najgorszy, najwolniejszy ze wszystkich profesji, assassin stars uderzają od 0 do 300, a sd około 120, do tego mają tylko 4 kratki zasięgu co bardzo przeszkadza podczas ob. 80 mag przydaje się na ob czego nie można powiedzieć o 80 paladynie, który wlecze się za resztą.
Tomcio Pall
26-07-2009, 08:51
Ty nie wiesz co piszesz... 200kina na OB trzyma się o wiele dłużej niż 200palek. Zresztą sam pekując z teamem najczęściej łapiemy Palków, bo ma on najgorsze leczenie. I mi nie mów, że się nie znam. Sam gram Palkiem i wiem jak to jest.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.