zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wojny po update, Czyli jak zabic 300ek?

Skrzat
12-01-2008, 06:56
Az ciezko patrzec co cipsoft zrobil z tibia. Pomiedzy 300ek, a 100ek, jest taka roznica ze 300ek wytrzyma chwile dluzej w trapie poprzez maly skutek, ma wiecej zycia. Czy Cipsoft chce zrobic z tibi wowa? Tego dowiemy sie juz w nastepnym odcinku pt. "Tibia Update v8.2"

http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/36052 http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif

Vedra
12-01-2008, 07:55
Lol nie wiem po co on tam szedl chyba zeby pasc:o
wiadomo ze ponim nooby wejda xd

Safree Doo
12-01-2008, 09:04
Mial tyle akcji zeby puscic m wala,gdy go bili mogl isc na dol a nie nooby po nim poszly,jego gildia nie mogla mu pomudz?Po prostu n/c:baby:

Marecki666
12-01-2008, 09:25
200 ms by dłużej wytrzymał...

vns.rlz
12-01-2008, 09:47
to ze sa jakies zjebane potiony a nie uhy to jednym slowem zal.

Miszczu
12-01-2008, 10:03
200 ms by dłużej wytrzymał...

200 ms wytrzymał dłużej niż 205 rp...(patrz Embermame)
To było żałosne po prostu patrzymy jak spada mu hp... On nie miał szans.

Komarek_-D
12-01-2008, 10:06
Nie wiem co sie z ta tibia dzieje... Niedosc ze teraz te potiony sa drozsze to jeszcze taki 300ek potrzebuje urzyc conajmniej 5 zeby sie wyleczyc do fulla :ss.

Natah
12-01-2008, 10:36
Po prostu brazylijczyk:)

Sir Dark Archeon
12-01-2008, 11:04
8o8o
LP owned... hua hua...
Ale co to dla niego, szybko odrobi...
Wogole to nie wiem po kiego grzyba on sie tam pchal... wiadomo ze go w ten sposob tam zalatwia. Nob i tyle.
Ale czego sie spodziewac po kolesiu, ktory z 300 swoich lvl z 200+ zrobil na bocie:D. Ale i tak nic nie przebije jego double na Morgarocie - po 2 tyg obowiazywania update koles nie wiedzial ze UH juz nie lecza tyle co kiedys ale bocik byl ustawiony i uhal, uhal ale nie wyuhal i lp padl jak nob....
Piekny przyklad kolesia ktory loga sie do gry pakuje zapasy i idzie na frosty po czym odpala bota na 12h zupelnie nie interesujac sie gra... .
Po pol roku nawet nie zauwazyl zmian w tibi - skoro bot go leczy i expi za niego to znaczy ze ze wszystko dla lp jest OK...
Zal...

Mumin121
12-01-2008, 11:44
To wyglądało jak bicie jakiegoś mocnego moba np. Orsha~

Trzeba przyznać, system leczenia u knightów to dno i 10 m. mułu.

Slot90
12-01-2008, 12:06
Wiadomo że znubił ale głównie padł przez to że 1 great heal potion dawał mu 13% hp. Kto by sie wyleczył... Myślę że niewiele krócej wytrzymałby tam 80 knight

Sir Dark Archeon
12-01-2008, 12:21
To wyglądało jak bicie jakiegoś mocnego moba np. Orsha~

Trzeba przyznać, system leczenia u knightów to dno i 10 m. mułu.

Eh gadanie takie... nic by mu nie dalo inne leczenie. Nawet gdyby sie leczyl po 2k to by i tak padl bo predzej czy pozniej by mu sie skonczyly zasoby.
Poza tym takie gadanie... postac mgiczna tez jest ograniczona leczeniem... UH wylecze sie max za ~1200, pytanie po co jak mam 785hp... . Na 300 lvl bede mial z 1700 hp - ale dalej bede sie Uh leczyl za 1200+. Problem nie polega na slabym leczeniu, tylko na tym ze solo to mozna ...ja zrobic w pvp czy przeciw mocnym mobom. Bez teamu i osob leczacych jeden 300 ek jest tyle samo wart co jeden 80ek - czyli praktycznie nic. I gwoli scislosci - gdyby tam nawet stal MDW to prawdopodobnie nie wytrzymalby duzo dluzej niz 300 ek. Poprostu ma na tyle malo hp ze odpowiednio duza ekipa zdjelaby go na combo, bez wzgledu na to czy bylby w stanie leczyc cale HP czy tylko czesc. Nie ma znaczenia lvl czy profesja, jesli jest 20 osob na jednego to zawsze sie padnie.

Mumin121
12-01-2008, 12:28
Być może i tak, ale ze starym systemem leczenia "troche" dłużej by wytrzymal.

Slot90
12-01-2008, 12:29
Eh gadanie takie... nic by mu nie dalo inne leczenie. Nawet gdyby sie leczyl po 2k to by i tak padl bo predzej czy pozniej by mu sie skonczyly zasoby.
Poza tym takie gadanie... postac mgiczna tez jest ograniczona leczeniem... UH wylecze sie max za ~1200, pytanie po co jak mam 785hp... . Na 300 lvl bede mial z 1700 hp - ale dalej bede sie Uh leczyl za 1200+. Problem nie polega na slabym leczeniu, tylko na tym ze solo to mozna ...ja zrobic w pvp czy przeciw mocnym mobom. Bez teamu i osob leczacych jeden 300 ek jest tyle samo wart co jeden 80ek - czyli praktycznie nic. I gwoli scislosci - gdyby tam nawet stal MDW to prawdopodobnie nie wytrzymalby duzo dluzej niz 300 ek. Poprostu ma na tyle malo hp ze odpowiednio duza ekipa zdjelaby go na combo, bez wzgledu na to czy bylby w stanie leczyc cale HP czy tylko czesc. Nie ma znaczenia lvl czy profesja, jesli jest 20 osob na jednego to zawsze sie padnie.

Po części masz racje ale po części sie z tobą nie zgadzam. Zanim by sie skończyły jego zasoby (a ma 7,7k~ cap) to wpadła by już jego gildia. Moim zdaniem jest duży problem w tym co napisałeś podając przykład MDW ponieważ knighta przed tym updatem było ciężko zabić. I tak powinno być. Jeśli teraz knight ma takie same szanse na wyleczenie jak np. druid to jest nieuczciwe bo druid na takim lvl ma o wiele większą przewage w sile ataku to knight powinien mieć w leczeniu.

Stonek
12-01-2008, 12:30
Nawet nie jęknął...
Lekka przesada z leczeniem Knighta ze strony CipSoftu...

@down:
Bardzo dobrze powiedziane, to, że miał +4k hp (nie wiem ile :D) to tylko opóźniło zgon o ~5-10 sekund

Lexii
12-01-2008, 12:30
Dali by stare uhy to by sytuacja ciekawie wyglądała bo na pewno by się leczył szybko ... teraz nie ma sensu ... od 100 kinghta ma tylko więcej capa i jest szybszy bo te hp co ma więcej to może sobie w dupę wsadzić ...

ps. widzieliście jego tłumaczenie na tibia.com ? <lol2> ... (w profilu)

Caruel
12-01-2008, 12:35
no ładny frag ;]

Sir Dark Archeon
12-01-2008, 13:15
Po części masz racje ale po części sie z tobą nie zgadzam. Zanim by sie skończyły jego zasoby (a ma 7,7k~ cap) to wpadła by już jego gildia. Moim zdaniem jest duży problem w tym co napisałeś podając przykład MDW ponieważ knighta przed tym updatem było ciężko zabić. I tak powinno być. Jeśli teraz knight ma takie same szanse na wyleczenie jak np. druid to jest nieuczciwe bo druid na takim lvl ma o wiele większą przewage w sile ataku to knight powinien mieć w leczeniu.

Hm.. no nie wiem czy taki MDW ma wieksza sile ognia niz ek - max co mzoe walnac to EW za 1000hp - tylko ze nie uzyje tego w pvp przy trapie bo jak? Albo sie leczy i manasuje, albo atakuje - poza tym tam bylo mase nobcharow, z EW wbilby w najlepszym przypadku rs bo nie bylby w stane zabic zadnego wyzszego lvl.
A co do LP - tam byla jego gildia :evul: tylko ze to noby sa takie same jak on - az zal ze nie potrafili mu pomoc...

Gdyby nie trap to taki 300 ek jest trudny do zabicia, na open battlu trzeba sie juz niezle nameczyc by ztrapowac takiego hlvl. Nawet z uzyciem paralyze jest to trudne, poza tym tam latwiej o pomoc swojwj ekipy.
LP padl jak nob bo dal sie wciagnac w pulapke i to go zgubilo a nie kiepskie leczenie.

Leon666
12-01-2008, 13:19
Padł jak mucha. xd

Duch Niespokojny
12-01-2008, 13:55
Zgadzam się z Archeonem, że zawinił przede wszystkim gracz, a nie kiepskie leczenie. A w takim razie to sytuacja teraz jest nawet lepsza niż przed updatem. Skończyły się czasy, kiedy knight mógł sobie wbić 200 + lvl (często na bocie) i mógł robić co chciał, bo był nieśmiertelny. Teraz, jak widać, trzeba trochę myśleć, aby nie dać się zabić.

P.R.O.S.T.O.
12-01-2008, 14:06
Zgadzam się z Archeonem, że zawinił przede wszystkim gracz, a nie kiepskie leczenie. A w takim razie to sytuacja teraz jest nawet lepsza niż przed updatem. Skończyły się czasy, kiedy knight mógł sobie wbić 200 + lvl (często na bocie) i mógł robić co chciał, bo był nieśmiertelny. Teraz, jak widać, trzeba trochę myśleć, aby nie dać się zabić.

Moim zdaniem to myślenie polega na tym żeby się uhac (mało bo mało ale zawsze lepsze to niż nic) i jednocześnie używać GHP, co po upie jest możliwe i to chyba jest jedyny sposób na przetrwanie więcej niż ten nab na filmie.

Pozdro:D!

Duch Niespokojny
12-01-2008, 14:12
Moim zdaniem to myślenie polega na tym żeby się uhac (mało bo mało ale zawsze lepsze to niż nic) i jednocześnie używać GHP, co po upie jest możliwe i to chyba jest jedyny sposób na przetrwanie więcej niż ten nab na filmie.
Nie, jest lepszy sposób: nie włazić w trapy :p

P.R.O.S.T.O.
12-01-2008, 14:17

Phi :P Powiedz to LP a nie mi :D Szkoda, że boty nie maja wbudowanego myślenia:P

Salarigoth
12-01-2008, 14:32

Ja jestem ciekawy czy ty bylbys taki madry na takiej walce , ten koles na 6666666% byl pchany przez tych noobow i sam na 666666% nie byl tylko nikt nie chcial bana wbic. Widziales cosie dzialo na dole ? nie? to nie gadaj glupot .Dowodem na to ,ze nie byl sam jest to ,ze nacala gildie by sie solo nie pchal przeciesz to logiczne .

$orcerer
12-01-2008, 14:39
Buahhaha ja sie nie dziwie teraz czemu Sero~ jest retired ;d boze zal z tym leczeniem z uhami by jeszcze przetrzymala takto dupa ;/

Vil
12-01-2008, 14:51
Gdyby nie wojny za 2-3 miechy mielibysmy w top6 eriga graczy z jednej gildii. Zgadnijcie jakiej.

thoro
12-01-2008, 14:54
Nah, czy dla was sytuacja ze jeden koles pada od 20+ to jest niesprawiedliwosc? ;>
To jest wlasnie balansacja ...

tibia zone
12-01-2008, 15:09
LUDZIE TO NIE WINA LECZENIA.

BILO GO 21X 100LVL I MOWICIE ZE TO NIESPRAWIEDZIWE ZE PADL?
Tak wlasnie powinno byc. Na takiego 300ek przed upem trzeba bylo 20~200x msow/druidow. Teraz jest wlasnie sprawiedliwie. Jest tak jak Cipsoft chcial i zapowiadal. Teraz Tibia to gra ZESPOLOWA, a nie ze biega jakis koles i nikt go nie moze zdjac. Zeby wygrac trzeba trzymac sie razem. Ten Lord Paul~ myslal ze moze wszystko sam zrobic i ze jest niesmiertelny. To ze padl bylo jego wina a nie systemu leczenia.

A roznica pomiedzy 80 ek a 300 jest ogromna. Zeby zdjac takiego 300 ek na combo trzeba naprawde calej armi, bioroc pod uwage ze uhy beda wlazic pomiedzy combo.

Przed update zabic 200ek bylo za trudno! Nawet jak byl sam to trzeba bylo cala gildia isc na niego. Na takiego 200ed szlo sie w 5 osob i padal, czy to bylo sprawiedliwe?

Hell'Xiz
12-01-2008, 15:27
A teraz idzie sie na 200+ ed w 3 osoby i też pada :<
czy to niesprawiedliwe?

Dzik Dzik Tadzik
12-01-2008, 15:40

Tak wlasnie powinno byc. Na takiego 300ek przed upem trzeba bylo 20~200x msow/druidow. Teraz jest wlasnie sprawiedliwie. Jest tak jak Cipsoft chcial i zapowiadal. Teraz Tibia to gra ZESPOLOWA, a nie ze biega jakis koles i nikt go nie moze zdjac. Zeby wygrac trzeba trzymac sie razem. Ten Lord Paul~ myslal ze moze wszystko sam zrobic i ze jest niesmiertelny. To ze padl bylo jego wina a nie systemu leczenia.

A roznica pomiedzy 80 ek a 300 jest ogromna. Zeby zdjac takiego 300 ek na combo trzeba naprawde calej armi, bioroc pod uwage ze uhy beda wlazic pomiedzy combo.

Przed update zabic 200ek bylo za trudno! Nawet jak byl sam to trzeba bylo cala gildia isc na niego. Na takiego 200ed szlo sie w 5 osob i padal, czy to bylo sprawiedliwe?

A czy sprawiedliwe jest to, że magowie 200+ wyciągają teraz 750k/h bez wielkich strat (w większości przypadków się zwraca) podczas, gdy knight z podobnym lvlem nawet, gdy wyciągnie 2/3 z tego to nigdy mu się nie zwróci !?

Knight = mozolne expienie, ale "forteca nie do zabicia"
Magowie = szybkie expienie, ale mała ilość hp, więc i większe narażenia na śmierć

I gdzie są te proporcje ?

Pozdrawiam

Duch Niespokojny
12-01-2008, 15:52
Ja jestem ciekawy czy ty bylbys taki madry na takiej walce , ten koles na 6666666% byl pchany przez tych noobow i sam na 666666% nie byl tylko nikt nie chcial bana wbic. Widziales cosie dzialo na dole ? nie? to nie gadaj glupot .Dowodem na to ,ze nie byl sam jest to ,ze nacala gildie by sie solo nie pchal przeciesz to logiczne .
W korytarz raczej go nie wepchnęli, musiał sam wejść. Chociaż faktycznie może to nie była całkiem jego wina. Może po prostu liczył na swoją gildię i się "trochę" przeliczył...

Sir Dark Archeon
12-01-2008, 16:01
A czy sprawiedliwe jest to, że magowie 200+ wyciągają teraz 750k/h bez wielkich strat (w większości przypadków się zwraca) podczas, gdy knight z podobnym lvlem nawet, gdy wyciągnie 2/3 z tego to nigdy mu się nie zwróci !?

Magowie = szybkie expienie, ale mała ilość hp, więc i większe narażenia na śmierć

Pozdrawiam

Lol
Pamietam cie z Pandorii jako bardziej trzezwo myslacego. Pokaz mi ms ktory wbija 750k/h na frostach expiac z takim ratio kilka godzin i nie ma waste. Gadasz glupoty.. to ze ktos pakujac w pipe zasobow na hunta ma przez chwile takie ratio nie znaczy ze ma tak zawsze... .
Przecietnie max exp/h dla hlvl ms na frostach to ok 350k-400k/h i zwroci mu sie tylko wtedy jak spadnie wiecej niz 1 dsm i jakis dragon slayer.
Nie mowie juz o ryzyku deda... maly lag i po sorcu.
Knajty tez moga miec takie ratio tylko ze to kosztuje... . Jest dokladnie tak jak bylo przed zimowym upem a po letnim. Z tym ze magiczne postacie zamienily sie miejscami z ryckami. Ot cala filozofia.
Spytaj sie Exefsa ile on wladowal kasy w swoje ostatnie expienie...
I juz widze jak ci mowi ze wyszedl na wielki plus... .
Pomysl troche zanim bedziesz przytaczal czyjes durne opinie.
Pozdro

Hunab
12-01-2008, 17:15
@Duch Niespokojny
Taa, przecież o to chodziło że taki knight ma być nie do zabicia, lub ekstremalnie trudny do ubicia. Postać magiczna wytrzymała by tam na pewno dłużej, 300 ed/ms ma okolo 8900 many -,- pozniej też by go nie zdjeli od razu na combo więc nie pierdolcie.
@Sir Dark Archeon
Pokaż mi knighta, który wjeżdża za 1000 :)
Po 2. Magowie na lvlach 100+ bija sami solo demony, przy czym zarabiają ogromny hajs.
Po 3. Zabawny jesteś, jak w lato zjebali magów to płakałes że zły cipsoft, teraz jak znów was ulepszyli to mówisz, że nie jest tak źle i przecież te leczenie jest perfect.
Po 4. Nie mów mi tylko o tym że przecież trudno trapnąć 300ek i to jego wina, że jest kretyn..pomyślałeś o 150lvl~ ek? takiego nie jest trudno trapnąć, zazwyczaj nie ma 9 mlv więc nawet m walla nie użyje.
Prawda jest taka, że leczenie knighta jest zjebane po maxie i strach jest brać 4 frosty na kalte takim 180+ ek.
Polityka cipsoftu wygląda tak: co pół roku maxymalnie ulepszyć jakąś profesje, po czym za następne pół roku ją zgnębić i następnei znów ulepszyć, jeszcze bardziej niż wcześniej.
@Filmik
Koleś dał ciała ogólnie, ja już bym wolał wbić bana na noob charach <.<

@FROSTY
Jest filmik, gdzie 207 ms w pół godziny na frostach wbija 270k expa, zuzywając 30 bp mp (30k) i przy słabym loot lucku mu się zwróciło, nawet dodał pod koniec filmu, że jak poleci dsm/rh to ma ladny profit.

Tentotrix
12-01-2008, 17:45
wiecie co?wszyscy jestescie pojebani bo sie rozwodzicie nad jakąś tibia......ja nie gram i czuje sie z tym dobrze ,zagladam tyko czasem na foumum zobaczyc jak sie maja maniaki :p tibia od 7.6 to gówno i tyle ;] radze wam nie grac ;) jakby tak 50 % spoczenosci odeszo (50 % to dzieci neo niestety) to by cipsoft otrzezwial i zamiast jakiegoś plywania ,potionow by pomyslal ...najlepiej zrobilby server 7.5 i juz..eh

Mar3iN
12-01-2008, 17:45
"@Filmik
Koleś dał ciała ogólnie, ja już bym wolał wbić bana na noob charach <.<"

Gozej jak bys nie zdazyl bana wbic i na red skulu bys padl ;] O tym tez trzeba myslec :P

Hunab
12-01-2008, 17:57
@up
Po pierwsze ja bym sie tak nie dał trapnąć.
Po 2 jak bym widział że już jestem na przegranej pozycji to bym na*******ał te low lvle.
Po 3 nie jestem BR'em c:

Zen
12-01-2008, 18:21
po 1 Hunab czy jak ci tam jestes noob idiota i palant
po 2 od klienta 8.0 w tibie juz wogole nie idzie grac
po 3 na filmie widac jak cipsoft pieknie wyrownal balansacje postaci! kiedys nawet co wszysycy mowili ze najt jest zjebany na maxa to takiego 150 to byla trudno uwalic a o takim 300 to mozna sobie ylo pomazyc lub tylko spingowac!
po 4 nie chce mi sie wierzy ze cipy sa tacy pojebani i nie widzieli co robia na TS z leczeniem
po 5 zal br pl swe i wogole
po 6 wiele bym dal do powrotu tibi 7.5 ehhh =(
po 7 Bajooo

p.s. po 0 witam wszystkich forumowiczow i tyc madrych i tych idiotow

Salarigoth
12-01-2008, 18:23

Pozdrawiam

Komentarz moj do twojego posta bedzie krotki .Kolo 200 ms to ty nie stales nawet. Ja tgam nie patrze na to kto jest najlepszy bo mi sprawia przyjemnsoc grac knightem , to bede grac kngihtem.

to ze ktos pakujac w pipe zasobow na hunta ma przez chwile takie ratio nie znaczy ze ma tak zawsze... .
Przecietnie max exp/h dla hlvl ms na frostach to ok 350k-400k/h i zwroci mu sie tylko wtedy jak spadnie wiecej niz 1 dsm i jakis dragon slayer.
Nie mowie juz o ryzyku deda... maly lag i po sorcu.
Knajty tez moga miec takie ratio tylko ze to kosztuje... . Jest dokladnie tak jak bylo przed zimowym upem a po letnim. Z tym ze magiczne postacie zamienily sie miejscami z ryckami. Ot cala filozofia.
Spytaj sie Exefsa ile on wladowal kasy w swoje ostatnie expienie...
Kazdy 200 ms obecnie moze wyciagac 500k/h i tracic tyle ze przez ten czas co on zrobil tego 200 ms to taka suma podciera sobie tylek.
Knight juz tak nie moze expic,gdyz traci bardzo duzo kasy. Nie chce mowic o siocheru bo jak powiem o blokeru dla sorca jak powiem to skonczy sie nasza dyskusja.

Wtedy nie byly zbalansowane profesje wogole, wiec nie gadaj glupot.

Elvisek
12-01-2008, 18:37

Tak wlasnie powinno byc. Na takiego 300ek przed upem trzeba bylo 20~200x msow/druidow.

nie prawda
8-10 200-msow stykalo

400 z SD*10 osob = 4k hp..

Dzik Dzik Tadzik
12-01-2008, 18:39
Komentarz moj do twojego posta bedzie krotki .Kolo 200 ms to ty nie stales nawet. Ja tgam nie patrze na to kto jest najlepszy bo mi sprawia przyjemnsoc grac knightem , to bede grac kngihtem.

Kim ty jesteś i co o mnie wiesz, że wypowiadasz się na mój temat !?
Czy to, że nie loguje się od miesiąca oznacza, że jestem dzickiem update'a i nie gram knightem ? Nie gram, bo nie mam czasu i odpowiedniego internetu, ale to juz nie powinno ciebie obchodzić !

To, czy grasz knightem po update naprawdę nikogo nie interesuje, więc nie komentuj innych tylko film lub aktualny temat. Jeżeli chcesz się kłócić to wejdź na jakieś forum towarzyskie i tam poszukaj sobie młodych gniewnych z takimi samymi zamarami.

Pozdrawiam

Mumin121
12-01-2008, 19:25
Cytuj:Oryginalnie napisane przez Zen

Wtedy nie byly zbalansowane profesje wogole, wiec nie gadaj glupot.

No i było najlepiej, Cipy nie miały zamiaru balansować. A teraz jakies bronie od lvli, potiony które gówno dają itd. Ręce opadają.

Sir Dark Archeon
12-01-2008, 19:27
@Duch Niespokojny
Taa, przecież o to chodziło że taki knight ma być nie do zabicia, lub ekstremalnie trudny do ubicia. Postać magiczna wytrzymała by tam na pewno dłużej, 300 ed/ms ma okolo 8900 many -,- pozniej też by go nie zdjeli od razu na combo więc nie pierdolcie.
@Sir Dark Archeon
Pokaż mi knighta, który wjeżdża za 1000 :)
Po 2. Magowie na lvlach 100+ bija sami solo demony, przy czym zarabiają ogromny hajs.
Po 3. Zabawny jesteś, jak w lato zjebali magów to płakałes że zły cipsoft, teraz jak znów was ulepszyli to mówisz, że nie jest tak źle i przecież te leczenie jest perfect.
Po 4. Nie mów mi tylko o tym że przecież trudno trapnąć 300ek i to jego wina, że jest kretyn..pomyślałeś o 150lvl~ ek? takiego nie jest trudno trapnąć, zazwyczaj nie ma 9 mlv więc nawet m walla nie użyje.
Prawda jest taka, że leczenie knighta jest zjebane po maxie i strach jest brać 4 frosty na kalte takim 180+ ek.
Polityka cipsoftu wygląda tak: co pół roku maxymalnie ulepszyć jakąś profesje, po czym za następne pół roku ją zgnębić i następnei znów ulepszyć, jeszcze bardziej niż wcześniej.
@Filmik
Koleś dał ciała ogólnie, ja już bym wolał wbić bana na noob charach <.<

@FROSTY
Jest filmik, gdzie 207 ms w pół godziny na frostach wbija 270k expa, zuzywając 30 bp mp (30k) i przy słabym loot lucku mu się zwróciło, nawet dodał pod koniec filmu, że jak poleci dsm/rh to ma ladny profit.

:baby:zal.. co ty wiesz o tibi.....
I co ztego ze ma 9k many - na manasieldzie straci ja w mniej niz minute bez szansy na jej uzupelnienie, leczac sie tez niewiele mu sie zda - co lepszejsze combo i sie koles zawija....bo poprostu ma malo hp i nie ma naczenia ile sie leczy...

ten 1000 dotyczy pvm - w pvp max jaki siada hlvl magowi to ~500hp z hellscore.. o druidzie nie wspomne bo jest slabszy od sorca. Tak wiec bijac za 500 max teoretycznie - w kogokolwiek kto tam stal to moglby co najwyzej ich posmyrac takim hitem.

Po upie jest sprawiedliwie - nie ma znaczenia lvl postaci czy profesja, jak sie zalapie trapa to jest odrazu gleba... bez wzgledu na to jak sie leczysz. I to wlasnie jest balansacja.

Co do super hiper expa - widzialem ten filmik.... pokaz mi gdzie i na jakim serwie 1 ms ma do dyspozycji cale okolnir dla siebie z wzystkimi respami. 30 bp mf na 30 minut gry - cool ciekawe gdzie on by zmiescil zapasy na dlugi hunt... co 30 minut do svargrondu po nowe mf... a moze ma dobrych kolegow co nosza mu mf i odnosza kase.
270k expa to 127+ frostow - skoro zwrocilo mu sie 30 bp mf a nie lotnol nic cennego to srednio musialo mu wypadac 235gp golda na frosta
Ha ha ha wiekszej bajki nie slyszalem.
Jesli 180 ek boi sie wziasc na klate 4 frosty to albo kupil tego chara na allegro albo go wybotowal.
Zal..

tibia zone
12-01-2008, 19:44

Pozdrawiam

HAHAHA
750k exp/h???!!! Na 200lvl pojdzie ci max 500-600k exp/h przy wybijaniu pierwszego respa. Potem masz juz 300kexp/h.
I do tego masz waste, chyba ze ci sie poszczesci z lootem.
A waste nie jest taki maly, jak ci sie wydaje.
Na dodatek expiac sorcem solo frosty z sd jest bardzo niebezpiecznie, i co z tego jak wbijasz 20kk expa tygodniowo jak tracisz polowe na dedach. Powiesz, ze mozna expic na frostach z e-wave z mniejszym wastem, ale wtedy szanse na deada sa juz ogromne, wiec prawie nikt tak nie expi.
Co do expienia knightem to z bierzesz 4 frosty(zaraz ktos powie ze sie padnie, a to nie prawda bo knight leczy sie 600hp na 1sec, a to jest bardzo duzo) i bijesz je z exori gran, na czym z kasa wychodzisz calkiem podobnie do sorca.
A tak wogole to tak jest w wiekszosci grier RPG, ze hlvlowe magiczne postacie sa troche lepsze od innich. Za to te inne maja przewage na poczatku. Tyle piszecie o tych 200 sorcach, a ile ich jest? 100?150? na 300 000 osob grajacych w Tibie.

Co do "fortecy" to leczenie knighta jest teraz sprawiedliwe. Przed update zabic knighta bylo za ciezko, bo do zabicia takiego 300lvl potrzeba bylo 30~x 200lvli, co bylo nie sprawiedliwe.
Teraz na zabicie 100 knighta trzeba co najmniej 15x 100lvl sorcow, wiec jest to nadal bardzo ciezkie.

@Hell'Xiz
A teraz idzie sie na 200+ ed w 3 osoby i też pada :<
czy to niesprawiedliwe?

W 3 osoby nie zabijesz 200 ed, ktory moze manasowac sie(600mp na 2 sec) i uhac/leczyc spontanicznie na raz, do tego ma 1k+ hp.
Jak takiego nie strapujesz to nie padnie nawet od 5 sorcow.
Przed update mial do wyboru, albo mfy po 100mp, albo uhy z duza szansa na deada od combo.

Ogolnie uwazam ze sorc, druid i knight to profesje wyrownane(no moze knight minimalnie gorszy), ale to co zrobili z palem to przesada, jest duzo za dobry.

Natah
12-01-2008, 20:13
Dobra już gadacie od rzeczy ktoś tam napisał że cip soft był zły po lecie a ja sie z tym nie zgodze bo cip soft zaczął być pierdem kiedy potraktował tą gierke nie jako hobby ale jako produkt na naiwnych br etc.. a co do przeżywalności jak seromntisa dm zabilo to ich tam było max 15 on miał ten 256 lvl ale zważywszy na to że tam byli prawie sami palkowie to coś musi dawać do myślenia że dyferencjał leczenia do obrywanego combo prz firepowerze 2k+ i leczeniu 1 k -1.5 wynosi tam przy extremalnym uhaniu 200 hp no to wystarczy walnąć 5 combo żeby wyniósł te 1.5 k i to wystarczy aby last 2 k zgasiło przeciwnika "nie wliczając comba z zaskoczenia"

Budy_Maximus
12-01-2008, 20:16
Teraz to nawet nie trzeba jakiegoś komba kleić tylko wystarczy zaznaczyć na atack i można iść oglądać telewizje ;/

Ufocznik
12-01-2008, 20:23
Teraz to nawet nie trzeba jakiegoś komba kleić tylko wystarczy zaznaczyć na atack i można iść oglądać telewizje ;/

zgadzam sie, z kazdym kolejnym updatem coraz mniejsze znaczenie ma umiejetnosc pvp...

Hunab
12-01-2008, 20:59
I co ztego ze ma 9k many - na manasieldzie straci ja w mniej niz minute bez szansy na jej uzupelnienie, leczac sie tez niewiele mu sie zda - co lepszejsze combo i sie koles zawija....bo poprostu ma malo hp i nie ma naczenia ile sie leczy...

ten 1000 dotyczy pvm - w pvp max jaki siada hlvl magowi to ~500hp z hellscore.. o druidzie nie wspomne bo jest slabszy od sorca. Tak wiec bijac za 500 max teoretycznie - w kogokolwiek kto tam stal to moglby co najwyzej ich posmyrac takim hitem.

Po upie jest sprawiedliwie - nie ma znaczenia lvl postaci czy profesja, jak sie zalapie trapa to jest odrazu gleba... bez wzgledu na to jak sie leczysz. I to wlasnie jest balansacja.

Co do super hiper expa - widzialem ten filmik.... pokaz mi gdzie i na jakim serwie 1 ms ma do dyspozycji cale okolnir dla siebie z wzystkimi respami. 30 bp mf na 30 minut gry - cool ciekawe gdzie on by zmiescil zapasy na dlugi hunt... co 30 minut do svargrondu po nowe mf... a moze ma dobrych kolegow co nosza mu mf i odnosza kase.
270k expa to 127+ frostow - skoro zwrocilo mu sie 30 bp mf a nie lotnol nic cennego to srednio musialo mu wypadac 235gp golda na frosta
Jesli 180 ek boi sie wziasc na klate 4 frosty to albo kupil tego chara na allegro albo go wybotowal.
Zal..

Więc tak, chujowy loot luck to nie znaczy, że mu nic nie poleciało, tylko poleciało mu mało jak na tyle zabitych frostów.

4 frosty teraz to jak 7 frostów na klate przed upem więc nie pierdol. -,- nie grałeś nawet knightem, a chcesz mi wmawiać. Co z tego że wysune 2x e grana pod rząd nawet polowy hp nie zabiore, a później będe musial spamować health potiona.

Jest sprawiedliwe, bo knightem nie ma mowy o expieniu na frostach bez waste? -,- nawet jak mi dsm poleci to i tak sie nie zwróci, na dodatek zawsze można sie wjebac w 3 frosty, lub je ktoś lurnie i jest mega waste health potionów. Powinieneś troche pomyśleć o serverach non pvp -,-
Btw. przed upem trap zazwyczaj też równał się deadowi.

No może magowie nie mają jakiegoś super powera ale max dmg knighta w pvp to 300, przy czym zabić go jest tak samo trudno jak sorca/druida, a nawet łatwiej bo jak już wspominałeś trap=dead, magowie mają przewagę szybkości (gran hur) przez co jest ich trudniej trapnąć.

W tę 1 min zdąży napisać do kumpli żeby mu wpadli pomóc.

@Osoba nazywająca mnie kretynem, może byś podał jakieś argumenty -,- bo jak na razie to widze puste słowa.

@down

Jedyny co tu konkretnie mówi. -.-

Btw. kiedy wybierałem knighta nie miał on powera i do 100+ lvla musiałem siedzieć na zolwiach, mimo że wtedy sorc/drut byli najlepszymi vocami z ostrym powerem, wybrałem knighta dlatego, że był wtedy czołgiem, jak to niektórzy mówią fortecą. W moim przypadku nie jest najgorzej bo gram na non pvp i przynajmniej nikt mnie nie ubije, ale o hard core exp solo mgoe sobie tylko pomarzyć, chyab że ktoś za hard core uważa 3 frosty na klate z e grana.
HF c:

Salarigoth
12-01-2008, 21:08
Kim ty jesteś i co o mnie wiesz, że wypowiadasz się na mój temat !?
Czy to, że nie loguje się od miesiąca oznacza, że jestem dzickiem update'a i nie gram knightem ? Nie gram, bo nie mam czasu i odpowiedniego internetu, ale to juz nie powinno ciebie obchodzić !

To, czy grasz knightem po update naprawdę nikogo nie interesuje, więc nie komentuj innych tylko film lub aktualny temat. Jeżeli chcesz się kłócić to wejdź na jakieś forum towarzyskie i tam poszukaj sobie młodych gniewnych z takimi samymi zamarami.

Pozdrawiam

Do twojej postaci nawet nie zajrzalem bo naprawde mnie to nie obchodzi. Wbij 200 lvl i mozesz spokojnie gadac jaki to jest cip nie sprawiedliwy na 200 lvl a jak to jest na danym lvl powinno cie nie obchodzic.
No i było najlepiej, Cipy nie miały zamiaru balansować. A teraz jakies bronie od lvli, potiony które gówno dają itd. Ręce opadają.
Czyli mam rozumiec ze bylo najlepiej jak sorc byl najlepszy ?

Z kazdym twoim postem coraz mniej wierze ze masz 120 ed i 28 lat , czyli nie ma byc roznicy czy wpadnie 15 lvl w trap czy 1015? To po co ja wybieram (teoretycznie) Ek chyba po to zeby nie pasc w trapie i miec czas na przybycie kolegow. Patrzac z twojego pkt widzenia w pvp kazda prof ma tyle samo bic/miec hp ( tak to rozumiem jezeli maja padac rowno ) . Szkoda ze Knight nie expi rowno z innymi profesjami. Brak mi slow .

milan233
12-01-2008, 21:33
@up

On mówi zapewne o 7.5, gdzie (jesli nie wiesz/nie miałeś okazji grać wtedy) każdy był najlepszy i najgorszy. PvP miał doskonały system, który teraz zaprezentowałby się bardzo ciekawie (wiele h-lvli).

Co do tematu, uważam, że taki 300~ knight powinien być fortecą, bardzo trudną do pokonania.

Jucha Furora
12-01-2008, 22:30
@up

On mówi zapewne o 7.5, gdzie (jesli nie wiesz/nie miałeś okazji grać wtedy) każdy był najlepszy i najgorszy. PvP miał doskonały system, który teraz zaprezentowałby się bardzo ciekawie (wiele h-lvli).

Co do tematu, uważam, że taki 300~ knight powinien być fortecą, bardzo trudną do pokonania.

Nienawidzę Twojego Ulubionego Kulbu ,ale w 100% zgadzam się z Twoją opinią.
300 ek to forteca/czołg i moze blockowac mocne potwory w dużych ilosciach.Sorc za to moze jechac solo dosc silne potwory ale w mniejszych ilosciach.Decydujac sie na sorca wiesz ze w ob mozesz szybciej niz inny biegac,spierd.olic,zamfowac sie do full ,pyknac pare sdkow -wbic unj,i tak w kolko.
I tu sorc ma power ale za to musi byc uwazny.
Knight ma dużo hp i chwile powinien potrzymac się w trapie by w razie pomocy kolegów uciekac.Ale za to Knight/czolg itp,pyka max po 300 dmg w pvp.
Moim zdaniem powinii zostawic Mana Potiony zaś Przywrócic stare SD oraz stare UH.Nie sądzicie ,że to będzie sprawiedliwe?Sorcowi dodajemy/zwracamy:
-szybsze dopełnianie many
-wieksze dmg z sd
Knightowi zwracamy:
-jakże ważne leczenie

@film
pokazuje jak latwo aktualnie jest sie pozbyc 300ek

pozdrawiam
Your's jucha

Mumin121
12-01-2008, 22:43
@Salarigoth

A przeszkadzało Ci to? Bo mi nie, choć grałem knightem. Tibia od Tibii 7.8 to już nie jest Tibia. Przezyłem soule, przezyłem wandy, ale nie przezylem tego leczenia. No przykro mi, mam swoje zdanie.

bajerfull
12-01-2008, 22:56
dlaczego 3/4 uzytkownikow tego forum to idioci?? kazdy by sie zlozyl od comba 21 osob z lvlami ~100... a czy kilka sekund dluzej czy krocej to na prawde mala roznica

xXxKaiserxXx
12-01-2008, 23:13
nie wiem po co sie tam pchal wiadomo ze nooby zanim pujda ale i tak ladny frag gz dla ekipy

S.T.A.L.K.E.R.
12-01-2008, 23:23
I gdzie są te proporcje ? profesje sa zeby byly roznice miedzy postaciami... a update 8.1 mial oslabic leczenie knightow zeby mieli wieksze waste na expie, bo po updacie 8.0 knighci byli naprawde potezni, leczylo sie glownie exura i manasami a uhy jak juz malo hp... a teraz cipsoft moze nie pomyslal o pvp...

Arte
12-01-2008, 23:51
Zal..

Saphira, character Nobztrakt

it's_me
13-01-2008, 02:10
Gdyby on sie leczyl po 1,5k hp to juz by go tak chetnie nie sdkowali tylko probowali combo.

Vicita
13-01-2008, 03:47
Jesli zamiast grzecznie (albo i nie) bawic sie z kolegami na podworku, konwersowac z nowo poznanymi dziewczynami, strzelac bramki pieprzonej avi albo chociazby oddychac pierdolonym czystym powietrzem i cieszyc sie ze mozesz wyjsc z tego zatechlego mieszkania na zewnatrz i rozprostowac nogi ktos woli siedziec po 300h na miesiac (W kazdym razie mowie o EO, Seromontisie, Pskonejocie i innych starych prawdziwych rycerzach) to sori ale mimo wszystko nalezy mu sie kurwa status TANKA. Wastowanie calego tego czasu tylko po to zeby cie nawet srednia grupka 100 lvli zabila? Kazdy z nich zrobil swojego chara w srednio pol roku wcale nie pgujac siedzac 200 h na miech. A ty jako prawdziwa legenda (jeszcze raz zaznaczam nie mowie o LP) nie masz szans wytrwac w boju z takimi nowozrobionymi pajacami? NIe to jest kurwa niesprawiedliwe, CHUJ NIE BALANSACJA 300 LVL NAJT POWINIEN BYC Z ZASADY NIEUJEBALNY BO JEST PIEPRZONA FORTECA i wlozyl w tworzenie tej postaci mnostwo czasu sily i poswiecenia. I TAKIE WYPIRDKI POWINNY GO MAX POCALOWAC PO DUPIE I S*******AC ILE SIL W NOGAC A JAK IM COS NIE ODPOWIADA TO NIECH SAMI KRUWA WBIJA TAKI LVL. Taka sama sytacja ma sie z 300 masterem, powinien kazdego zmiatac z powierzchni ziemi, w koncu jest czarodziejem, okielznal starozytne zywioly i potrafi sie nimi perfekcyjnie poslugiwac.
I jescze slowo o druidach, po to sa 4 profesje zeby byla jakas roznorodnosc, nie powinno sie ich sprowadzac coraz bardziej ku punktowi w kotrym wszystkie stana sie wlasciwie jednolite, nie podoba ci sie ze nie masz ue swym elderem? chuj mnie to bylo brac sorca. wkurzasz sie ze tak latwo zlozyles sie na combo? s*******aj i nastepnym razem wybierz knighta.

W ZAJEBISCIE ASTRONOMICZNYM SKROCIE: tibia od 7.6 ssie

Cery
13-01-2008, 07:23
Zgadzam się z panem Up.

To co zrobili z leczeniem knighta po update to przesada...

Bloody'Lady
13-01-2008, 10:23
Teraz widzimy "plusy" update ;/

Neroo
13-01-2008, 10:32
Co do expienia knightem to z bierzesz 4 frosty(zaraz ktos powie ze sie padnie, a to nie prawda bo knight leczy sie 600hp na 1sec, a to jest bardzo duzo) i bijesz je z exori gran, na czym z kasa wychodzisz calkiem podobnie do sorca.

Chyba o ek masz małe pojęcie... zapytaj się jakiegoś ek ile bije średnio na frostach z exori gran, i zanim ubijesz 4 frosty naraz ile stracisz ghp za 250gp jeden?

Salarigoth
13-01-2008, 12:04
@Salarigoth

A przeszkadzało Ci to? Bo mi nie, choć grałem knightem. Tibia od Tibii 7.8 to już nie jest Tibia. Przezyłem soule, przezyłem wandy, ale nie przezylem tego leczenia. No przykro mi, mam swoje zdanie.
Przeszkadzalo bo jak ja jak debil bilem sie o miejsce na cyclo to sorce mogly wszystko.

Salarigoth
13-01-2008, 12:06

Co do tematu, uważam, że taki 300~ knight powinien być fortecą, bardzo trudną do pokonania.Szczyty mojego lvla osiagalem w tym upie tez knightem. Przypomne 102 ek mialem na furorze i zobaczcie jakie slawy tibi tam graja i padlem tylko raz z mojej wlasnej glupoty a taki 300 ek to nie powinien sie zlozyc. Po za tym nie lalo go 25 osob tlyko 15 bo nie wszyscy mogli uderzyc

Miss klick.

Mumin121
13-01-2008, 12:25
Przeszkadzalo bo jak ja jak debil bilem sie o miejsce na cyclo to sorce mogly wszystko.

To najwyraźniej się czymś różnimy. Czasy świetności Tibii się dawno skończyły, teraz każdy dzieciak może osiągnąć trzy cyfrowy lvl. Zaden wyczyn.

Xareon
13-01-2008, 14:23
Heh.. na 65 min filmiku tylko gdziesz 5 min jest ciekawe w tym 34 sekundy jak ubijali Lorda~. Jak on sie dał wbić tak łatwo w trapa xd a pozatym jakoś nie był zgrany team jak gildia Lorda nie pomogła mu.

Pozdro

Rav
13-01-2008, 15:45
Co do samego filmiku troche mometami nudny ale jak juz sie ten 300ek do nich dorwal to sie zrobilo ciekawie jak widzielimy caly czas go wpychali nooby blizej do ekipy ktora go potem zabila ale.. pierw Lord zabil jakiegos nooba potem chyba mial obawe ze moze dostac rs czy cos i juz nie "kilał" ich z czasem jak juz go przesuneli dalej do grupy ktora zaczeła sypać sd zrobilo sie ciekawie i mialem reakcje odrazu po tym jak go zabili mysle jaka jest roznica miedzy zabiciem 200ek a 300ek kiedy licza sami na siebie i musza sie leczyc no nic Zadnej róznicy! to co zrobili autorzy gry w tym update to z "leksza" glupota

Lynx
13-01-2008, 16:20
W 3 osoby nie zabijesz 200 ed,
Jak takiego nie strapujesz to nie padnie nawet od 5 sorcow.

Obejrzyj se
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/36049

Lotress
13-01-2008, 16:29
Przyznaje racje Lynxowi.

Jucha Furora
13-01-2008, 16:38
Obejrzyj se
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/36049

W 1 sec combo kazdy sie zlozy.
Nie ma szans na uleczenie sie (chyba ze bociwo)Wysoko levelowego knighta to moze nie na 1 sec ale druida na utemce z full mana tez sie nie da zdjac szybko.

coOkie88
13-01-2008, 20:27
Ja bym się tam z palcem w dupie exurą wyleczył B) I poprawił Nospą .

Congrat~ dla cipsoftu. Jestem ciekaw tylko, kiedy ta gra zamieni się w kolejną część Lineage, MU, czy WoW'a.

Salarigoth
13-01-2008, 20:55
Ludzie jest zle rozumiem ale jakby z tibi zrobili np Metin 2 to podbiega ktos do ciebie i na hita cie bierze a jak leja cie 3 osoby to mozesz nawet sie nie leczyc. Lepszy RYC niz nic...

Szkops
13-01-2008, 21:56
Jednym słowem nie miał szans :evul:

Vil
13-01-2008, 22:50
Jestem ciekaw tylko, kiedy ta gra zamieni się w kolejną część Lineage, MU, czy WoW'a.

niestety chyba nigdy ;p

Poe
13-01-2008, 23:23
Troche przegięcie z tymi potionami, swoją drogą długo nie odrabiał 300
:|

Rozqu
14-01-2008, 12:04
Jesli zamiast grzecznie (albo i nie) bawic sie z kolegami na podworku, konwersowac z nowo poznanymi dziewczynami, strzelac bramki pieprzonej avi albo chociazby oddychac pierdolonym czystym powietrzem i cieszyc sie ze mozesz wyjsc z tego zatechlego mieszkania na zewnatrz i rozprostowac nogi ktos woli siedziec po 300h na miesiac (W kazdym razie mowie o EO, Seromontisie, Pskonejocie i innych starych prawdziwych rycerzach) to sori ale mimo wszystko nalezy mu sie kurwa status TANKA. Wastowanie calego tego czasu tylko po to zeby cie nawet srednia grupka 100 lvli zabila? Kazdy z nich zrobil swojego chara w srednio pol roku wcale nie pgujac siedzac 200 h na miech. A ty jako prawdziwa legenda (jeszcze raz zaznaczam nie mowie o LP) nie masz szans wytrwac w boju z takimi nowozrobionymi pajacami? NIe to jest kurwa niesprawiedliwe, CHUJ NIE BALANSACJA 300 LVL NAJT POWINIEN BYC Z ZASADY NIEUJEBALNY BO JEST PIEPRZONA FORTECA i wlozyl w tworzenie tej postaci mnostwo czasu sily i poswiecenia. I TAKIE WYPIRDKI POWINNY GO MAX POCALOWAC PO DUPIE I S*******AC ILE SIL W NOGAC A JAK IM COS NIE ODPOWIADA TO NIECH SAMI KRUWA WBIJA TAKI LVL. Taka sama sytacja ma sie z 300 masterem, powinien kazdego zmiatac z powierzchni ziemi, w koncu jest czarodziejem, okielznal starozytne zywioly i potrafi sie nimi perfekcyjnie poslugiwac.
I jescze slowo o druidach, po to sa 4 profesje zeby byla jakas roznorodnosc, nie powinno sie ich sprowadzac coraz bardziej ku punktowi w kotrym wszystkie stana sie wlasciwie jednolite, nie podoba ci sie ze nie masz ue swym elderem? chuj mnie to bylo brac sorca. wkurzasz sie ze tak latwo zlozyles sie na combo? s*******aj i nastepnym razem wybierz knighta.

W ZAJEBISCIE ASTRONOMICZNYM SKROCIE: tibia od 7.6 ssie

Popieram wypowiedz tego krejzola!!:D jak wpadał sorc wszyscy uciekali:[ a knajt szedł prosto po swoje dobry palladyn zawsze wychodził z opresji a druid dobijał sdkami :| EloS!

Lynx
14-01-2008, 12:07
Popieram wypowiedz tego krejzola!!:D jak wpadał sorc wszyscy uciekali:[ a knajt szedł prosto po swoje dobry palladyn zawsze wychodził z opresji a druid dobijał sdkami :| EloS!

pierdolisz HE HE HE

Lotress
14-01-2008, 13:11
Rozqu pierdoli HE HE

Vardesaavre
14-01-2008, 13:19
Marudzicie że knighta osłabili a ku**a jak osłabili sorca to już ku**a se nie pograli i knight taki the best poszliście wtedy na knighty i tylko knight knight i knight exp na botach softy i exp z exura a sorcki trudziły sie żeby nie mieć waste teraz zobaczcie jak to miło a nie tu ku**a żalicie sie z tkaim czymś to na: www.zal.org.pl!!

P.R.O.S.T.O.
14-01-2008, 13:42
Marudzicie że knighta osłabili a ku**a jak osłabili sorca to już ku**a se nie pograli i knight taki the best poszliście wtedy na knighty i tylko knight knight i knight exp na botach softy i exp z exura a sorcki trudziły sie żeby nie mieć waste teraz zobaczcie jak to miło a nie tu ku**a żalicie sie z tkaim czymś to na: www.zal.org.pl!!

www.IDZSIEWYZALGDZIEINDZIEJ.pl ....

nokijjjja
14-01-2008, 14:48
ladne ma skile, 98/92

Ravi
14-01-2008, 14:53
Tu nie ma co się czepiać sposobu leczenia , który taki knight jest aż tak mądry żeby wejść sam w trapa logiczne zapewne będzie zawsze zakończenie jedne i jedyne DED . Nie czepiać sie do update bo balansują postacie wg. postów użytkowników .

coOkie88
14-01-2008, 20:41
Tu nie ma co się czepiać sposobu leczenia , który taki knight jest aż tak mądry żeby wejść sam w trapa logiczne zapewne będzie zawsze zakończenie jedne i jedyne DED . Nie czepiać sie do update bo balansują postacie wg. postów użytkowników .

Jakich postów ?! Gdyby słuchali głosu pierdolonego tibijskiego społeczenstwa, to by sie zatrzymali na tibii 7.6 i wprowadzali minimalne poprawki i upy mapy :) Patrzą na statystyki, widzą że graczy coraz więcej, to coraz bardziej ułatwiają i roz*******ają tibie. Idę zapalić świeczkę.

mezowski86
15-01-2008, 01:18

Nie zgadzam się.

Przed upem:

300lv ek leczył się za 1575hp.
300lv ms leczył się za 1645hp (za full hp)

Knight mimo gorszego leczenia miał przewagę w postaci większej liczby hp.

Po upie:
300lv ek leczy się za 600hp
300lv ms leczy się za 1645hp (full hp)

Już rozumiecie dlaczego dlaczego sorc ma ogromną przewagę? Knight 300lv w tamtym trapie zginął po kilkunastu sekundach, sorc 300lv (zakładając, że siła ognia byłaby taka sama) zginąłby dopiero po wyczerpaniu zapasów (ładne kilka minut).

Obecnie sorc 150lv+ ma przewagę nad 150lv+ ek zarówno w ataku jak i w obronie w pvp. pzd

thoro
15-01-2008, 10:56
Za 600 hp? Wez lepiej najpeierw sprawdz a potem pierdol glupoty ;]

mezowski86
16-01-2008, 00:05
Tyle się leczy great potionem za 1sec. Może jeszcze exana mort walnąć, ale to słabe.