Pokaż pełną wersje : DSM vs Blue Robe.
Witam,
Mam pytanie , czy moim 44 RP nosić DSM czy Blue Robe . Przy BR zawsze mam to 100 capa wiecej. Proszę o odpowiedzi
Zalgadis
13-01-2008, 02:21
Blue robe owni !
Dsm tylko ładny, sux
blue robe i tak nie walczysz w zwarciu:)
To zalezy od kilku wzgledów, m.in.:
Od swiata (pvp czy non pvp) jesli pvp to te 100cap wiecej to 2bp many, czyli duzo.
W zwarciu raczej nie walczysz wiec tak bardzo duzo arma ci nie potrzeba
Jesli jednak grasz na pvp a za przeciwnika masz knighta z wiekszym lub porownywalnym lvlem to walczysz z nim praktycznie w zwarciu, bo dogania cie.
Zalezy tez od tego jaka masz tarcze, gdzy wiekszosc obrazen idze na nia.(dotyczy dzid itp.)
Jesli bijesz tylko z kuszy i boltow to przy dsm bedzie lepszy od b robe. Jesli expisz aktualnie tylko z enchanted/royal spears to lepsze bedzie robe.
Osobiscie wybralbym robe, lub ewentualnie golden armor, ktory takze jest stosunkowo lekki (80oz. chyba)
Blue robe, nie ma co kombinować.
Dla palka te 100cap jest ważnijsze niż kilka punktów obrony.
Mapa_Europy
13-01-2008, 14:31
Zdecydowanie Blue Robe. Kilka punktów Arma nie zrobi Ci różnicy, a cap jednak się na troche przyda...
@UP
Te kilka ptk może ci tyłek uratować :P
@Topic
Blue Robe :P rpzy palku cap jest potrzebny. Na 45 lvlu nie chodzisz na "poważne" potwory wiec ten arm nie powinien zrobić wielkiej róznicy.
Pozdro
@Up
Te kilka manasów więcej też Ci może życie uratować : ]
@Topic
Ja miałem podobny problem. DSM lub Blue Robe, ale dla Druida. Wybrałem...Mammoth Fur Cape. Mało waży i ma tylko 1 arm. mniej niż Blue Robe. Narazie sprawdza się znakomicie. Jednak na Twoim miejscu wybrałbym Niebieską Szate : )
BTW: Zrób ankietę ; d
A czym bijesz? Bolty/arrowsy - B robke bo bierzesz ich dużo i bijesz z daleka na co obrona nie jest nazbyt potrzebna. Speary - dsm, nie musisz ich brać kosmicznie dużo a jednak bijesz bardziej w zwarciu.
Nagravision
13-01-2008, 18:53
Najlepiej zrobic tak jak mowil jakis pan up czyli--kupic golden armor. Ja w moim palku g arma mam chyba od 30lvla.ma duzo def(czasem sie przydaje) i jest dosyc lekki
Bekaojad13
13-01-2008, 19:01
BR. Ja bym nosil BR. 100 roznicy capa>>+ 2 do 3 royali wiecej
Ofc noś blue robe .. W tym temacie nie zgadzam się tylko z jednym postem - "Dsm tylko ładny" ! Dsm ładny ? Człowieku dsm to jest jak dla mnie najbardziej spieprzony item w porównaniu do starej grafiki.
B robe lepsze!! jest dużo lżejsze i tańsze od Dsm. Dodatkowo otrzymujesz 100 capa więcej xD
Nos Blue Robe. Jest tańsze i lzejsze a to dla pala, maga i druta wazne. Zawsze wiecej manasow/boltow/arrowsow/royal spearow poniesiesz.
:]
Kup B Robe. Arm gówno daje , lepiej kup lepszą tarcze i tyle, idealna dla pala jest demon shield - lekka i dużo def
No jeżeli jesteś palkiem do Blue Robe
Skoro tyle ludzi powiedziało, że " blue robe " to może od tej chwili przestańcie mówić te dwa wyrazy i temat do zamknięcia : )
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.