Pokaż pełną wersje : sorc
danielo99
16-01-2008, 13:33
Chciałbym dowiedziec sie cos o postaci sorca np co trzeba skilowac (trenowac) jezeli wogule trzeba na co trzba uwazac , i ruzne rzeczy o sorcu z gury dziekuje.
Nie nie musisz trenować, najwyżej jak chcesz to możesz klepać runy żeby wbić większy mlvl.
Mogę ci powiedzieć żebyś nigdy nie żałował many na leczenie(jak ci brakuje np. 50hp do maxa to rzuć tą exure, może ci to uratować życie), najlepiej chodzić z pełnym hp bo sorc to i tak ma mało hp.
WG MNIE to jak ktos zaczyna grac to powinien najpierw przeczytac zasady i poradniki o profesjach a jak juz wybierze jakąś wybierze to ewentualnie poradnik dla tej profesji, a nie forum zasmiecac.
danielo99
16-01-2008, 23:22
mam jeszcze jedno pytanie jak najlepiej nabijac mlvl bo ja np stoje przed depo i robie runki Light Magic Missile a czy nie bylo lepiej uzywac utevo lux caly czas albo np chodzic na trole gdzie uzywam różdżki i mane tez marnuje bo różdżka zabiera mane??
Serious Sam
16-01-2008, 23:26
mam jeszcze jedno pytanie jak najlepiej nabijac mlvl bo ja np stoje przed depo i robie runki Light Magic Missile a czy nie bylo lepiej uzywac utevo lux caly czas albo np chodzic na trole gdzie uzywam różdżki i mane tez marnuje bo różdżka zabiera mane??
Można by tak zrobić, ale robiąc runki masz przynajmniej podwójny pożytek, bo robisz runy, które się przydadzą oraz ćwiczysz mlvl.Może LMMy Ci się za bardzo nie przydadzą ale na większym lvl będziesz robił lepsze runy i to się opłaci ; ]
danielo99
16-01-2008, 23:38
no tak ale ja mam 21 lvl wiec jak na razie niemam dobrych run a co z atakowaniem z różdżki albo z czaru utevo lux
danielo99
16-01-2008, 23:48
Albo naprzyklad jezeli bym chodzil na trolle i bym ich zabijal za pomoca czaru Fire Wave i mógłym przy tym expic i cwiczyc magiczny lvl??
Kochanka_Szatana
17-01-2008, 14:52
@up ale skoro masz 21 lvl to nielepiej isc na dwarfy albo na roty na fibule;]Na trolach bedziesz latami wbijał:D może wbij ten 24-25 lvl chodząc z exevo flam hur a od 24 lvl zacznij robic- stalagmite.....25-hmm bo te są przydatne lub możesz je sprzedać i mieć kaske.
Z twoim lvl chodziłam na Fibułe biłam all z exevo flam hura i nie narzekam tylko troche ludzi tam może być....
danielo99
17-01-2008, 15:38
ok dzieki wielkie duzo mi pomogles
Duch Niespokojny
17-01-2008, 15:46
Magic level we wszystkich przypadkach rośnie tak samo szybko, więc ostatnia opcja jest najlepsza, bo dodatkowo zarabiasz i zdobywasz punkty doświadczenia.
Sardendor
17-01-2008, 17:35
Nie ma to jak bic trolle z flam hura...
Nie lepiej jest najpierw dobic normalnie pare lvli rozdzka zeby moc zaczac robic hmm, gfb ? :/ Jak bedzie bil wszystko z flam hura to bedzie pozniej czekal pare minut aby mana sie odnowila...
Dwarfy, roty fajnie sie na nich wbija mimo ze daja malo expa. jak bedziesz mial fart znajdziesz duzy resp to szybko wbijesz lvlek.
danielo99
17-01-2008, 18:09
to nie zalezy czarów uzywam tylkko zeby mana sie marnowała nawet różdzka i lvl bedzie sie tak samo nabijał.
orschabal
17-01-2008, 21:04
Ja mam qumpla co skilluje Sorcerem.
Serio to nie żarty!8o
Raziel4ever
18-01-2008, 15:25
Ja mam qumpla co skilluje Sorcerem.
Serio to nie żarty!8o
No to całkiem pozytywnie ;]
Zrywna_Szkapa
18-01-2008, 16:50
Może LMMy Ci się za bardzo nie przydadzą
Ja tam expie z lmmami Xd
L.Sniper
18-01-2008, 17:27
Musisz tylko zwiekszac swoj mlvl robiac jakies runy , reszta cie nie interesuje no oprocz lvla ;)
danielo99
18-01-2008, 20:34
Musisz tylko zwiekszac swoj mlvl robiac jakies runy , reszta cie nie interesuje no oprocz lvla ;)
reszta mnie nie interesuje a shielding
A shielding jaki będzie, taki będzie. Nie przejmuj się nim wcale B)
Ciągle tylko mlvl, mlvl, mlvl, ponieważ bodajże od Tibii 8.0 to mlvl zwiększa obrażenia od run u maga, a nie lvl (lvl chyba tylko co kilka poziomów).
Ogólnie staraj się mieć jakieś 3-4 mlvle więcej niż lvl. Jeśli nie chce Ci się aż tak długo stać, to przynajmniej staraj się nie dopóścic, by w początkowych fazach gry był on mniejszy niż lvl.
Na wstępie mojego mini poradnika piszę, że te posty, które są na górze to kompletna ściema, brednie wyssane z palca i masz się ich nie słuchać!!! Ok zaczynamy.
Według mnie najlepiej na początek wziąć jakiś miecz (np. magic long sword), ale jak na dobry cię nie stać to możesz kupić inny, np. katanę za około 400gp. Potem idziesz na raty skillować, siedzisz tam aż do czasu kiedy wbijesz skill shielding 50 i sword fighting 50. Teraz możesz czuć się kimś B). Następnym krokiem będzie skillowanie na monku, ale tak, żebyś ty go atakował i on ciebie, bo inaczej nie będzie Ci shielding rósł, ewentualnie poproś znajomego żeby zsumował Ci 2 monki żeby cią atakowały, bo będzie wiele szybciej. Gdy Cię za bardzo "jadą" to ubierz jakąś lepszą tarczę, np. demon shield, a jak cie nie stać to kup trochę gorszą, np cooper shield za około 2000gp. Ok, przyjmijmy, że masz już skille 80/80 i 40 level. Możesz teraz iść solować GSy na PoH, ale koniecznie weź health potiony.
Jeśli skillowanie będzie Ci się nudzić- nie przejmuj się! Zawsze się nudzi, ale skille 80/80 sorcem opłaca się mieć.
Aha, a trenowanie magic levela nie ma sensu!
Duch Niespokojny
19-01-2008, 15:26
W sumie post Daginsa ma niewiele mniej sensu niż gadanie, że mlvl musi być wyższy niż lvl...
@Dagins
Pierdolnij się w łeb, i wyjdź, chłopak potrzebuje pomocy a Ty wyjeżdżasz tutaj z Twoją żałosną ironia <.<
@Topic
Treń mlvl, nie słuchaj sie durni, którzy mówią inaczej [przyklad podałem wyżej - . -]
Mlvl jest najważniejszy, to od niego zależą obrażenia od run i czarów, lvl teraz niewiele daje..
Duch Niespokojny
19-01-2008, 17:42
@Topic
Treń mlvl, nie słuchaj sie durni, którzy mówią inaczej [przyklad podałem wyżej - . -]
Mlvl jest najważniejszy, to od niego zależą obrażenia od run i czarów, lvl teraz niewiele daje..
Cały dowcip polega na tym, że można jednocześnie trenować mlvl i lvl, a na dodatek zarabiać, zdobywając złoto i przedmioty z potworków, więc stanie w miejscu i trenowanie mlvl przez robienie run lub po prostu rzucanie czarów jest bez sensu.
@Dagins
Pierdolnij się w łeb, i wyjdź, chłopak potrzebuje pomocy a Ty wyjeżdżasz tutaj z Twoją żałosną ironia <.<
Wyluzuj Janek... a poza tym kto by w to uwierzył B)
danielo99
19-01-2008, 23:42
a mam jeszcze jedno pytanie jiki shielding powinien miec mag na 22 lvl i jaki llvl magiczny.
Poczytaj poradniki,
Ty tak nie pisz bo jak przeczyta tez sprzed kilku lat to będzie tylko głupoty robił...
a mam jeszcze jedno pytanie jiki shielding powinien miec mag na 22 lvl i jaki llvl magiczny.
Shielding- jaki wlezie na rooku, magic level - 20.
danielo99
20-01-2008, 15:46
A jeszcze jedno pytanko nie zwiazane z poprzednimi jaki potwór jest najlepszy na dragona bo chce isc na dragona przywolujac d2 potwory ale niewiem jakie.
@up
Demon Skeleton
@Duch Niespokojny
Każdy robi co woli. Magowie (sorc/drut) opierają się na strzelaniu z run. Więc najpierw musimy je zrobić, chyba, że mamy na tyle dużo kasy żeby kupić w sklepie lub od innych graczy...
A czy to, że mlvl dobrze żeby był większy od lvla nie ma sensu ? Szczególnie po ostatnich update'ach. Nie mówię żeby nabijać go jakimś bezmyślnym czarem, ale robiąc runy. Gdy kończą się nam soule, idziemy expic i tyle...
danielo99
21-01-2008, 19:42
Słyszalem Zeby Przywolac Demona Skielet Czy Monka Trzeba Miec Jakis Lvl Czy Mlvl??
danielo99
22-01-2008, 19:43
Słyszalem Zeby Przywolac Demona Skielet Czy Monka Trzeba Miec Jakis Lvl Czy Mlvl??
ODSWIEZAM Prosze o szybko odpowiedz
Duch Niespokojny
22-01-2008, 19:54
Zagadka: monk kosztuje 600 many, demon skeleton 620. Sorcerer/druid zaczyna na 8 levelu mając 35 punktów many, dostaje 30 punków many na level. Policz sobie ;)
Zagadka: monk kosztuje 600 many, demon skeleton 620. Sorcerer/druid zaczyna na 8 levelu mając 35 punktów many, dostaje 30 punków many na level. Policz sobie ;)
Wybieram koło ratunkowe: telefon do przyjaciela.
Tryyn, tryyn.
-Halo? kto tam?
-Siema, dzwinie do Ciebie z forum tibia.pl z pytaniem.
-A to z jakim??
-Jaki trzeba mieć level na zsummonowanie demon skeletona i monka?
-EEE.... czekaj ide po kalkulator...
-Jeszcze 10 sekund Stefan, pośpiesz się!!
-Nie mogę, za długa liczba, AAAAA.
Stefan mi nic nie powiedział :( . Dobra, teraz pytanie do publiczności, od którego lvla można summonować demon skeletona i monka:
a) 28/27 - 5%
b) 85/100 - 10%
c) już na rooku można - 5%
d) nie gram w tą głupią grę - 80%
Wybieram odpowiedź d). Bzzzzyt. Przegrałem milion ;( . poprawna odpowiedź to..... przerwa na reklamy!
A po reklamach....
Poprawna odpowiedź to 28 lvl do DS'a a na monka 27.
I tak podałeś złą odpowiedź... od 28 lvla, a nie 29.
I tak podałeś złą odpowiedź... od 28 lvla, a nie 29.
Wyslij zażalenia na http://milionerzy.tvn.pl/.
PS: co robi w reklamach google "Tibia IP changer"?
Crejzi-Pawciu
26-01-2008, 11:35
no tak ale ja mam 21 lvl wiec jak na razie niemam dobrych run a co z atakowaniem z różdżki albo z czaru utevo lux
od kiedy atakujesz czarem "utevo lux" ? ;(
@up.
A mi sie zdawalo ze on jest sorcem ;p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.