Pokaż pełną wersje : Elysia - streszczenie
Dragon-Fly
16-01-2008, 19:48
Witam! Na forum jestem nowy, w Tibii mam za soba 2,5 roku. Ostatnio zaczalem grac na Elysii. Z tego co czytalem, Elysia jest obecnie w ruinie i ciezko sie gra polakom. Czy moglby ktos z szanownych ( i tych mniej szanownych :P) uzytkownikow forum opisac obecna sytuacje "polityczna" Elysii, aktualne wojny gildii i opisac zjawisko PK na Elysii? Z gory dziekuje ;).
elo elo pieńć dwa zero
ogólnie to jest tak, szwedów jest stosunkowo mało, więc trzymają się razem z nielicznymi pl, i dobrze na tym wychodzą, jakby nie patrzeć co jakieś pół roku zwykle wybuchał jakiś większy bunt, lecz teraz to już raczej partyzantka, z pk nie jest źle, tihwd dało sobie chyba spokój, a siejniki to już legenda. dużo osób pluje się że to stracony serv etc. lecz w/g mnie są to głównie wyrzutki - wiadomow PA zawsze było i zawsze będzie na każdym pvp, mi sie tu gra miodzio i jeżeli nie będziesz zbytnio kozaczył to gra sie bez większych problemów
pozdro
mysiopysio
Dragon-Fly
16-01-2008, 23:05
Ty Misiek :D.
Nie no, bez jaj, nie pozostaje nic, jak wbic cos powyzej 100 lvla i gnebic kochanych sz"fetkuff". Chcialbym tez zadac jeszcze jedno pytanie, moze nie do konca az tak madre, ale czy na Elysii kopalnie sa oblegane przez pkrow? Bo bywaja serwy, ze idziesz do kopalni i juz na entrance wyskakuje z 2, a bywaja i takie, ze kopalnie sa prawie ze puste xD.
LaresCotton
16-01-2008, 23:28
trzymaj sie z dala od kazo, a bedzie raczej ok :)
Dragon-Fly
16-01-2008, 23:40
Niestety, mam do wyboru cyclop hunt lub dwarf hunt, chyba jednak wole to drugie ze wzgledu na ciasne mt. sternum. Nie widze innej mozliwosci za bardzo 21 druidem, ewentualnie Ghostland, ale to wtedy niewidka lub hmm'ki.
EDIT: co ja widze, lokalizacja Siejnik xD? Chyba nie siedzisz w Kazo :P?
Siedziałem z tydzień w kazzo na guardach/gsach i jedyny pk jakiego widziałem to jakiś 9 drut... o co kaman? :P
Dragon-Fly
17-01-2008, 10:24
yo Misiuuu rox xD! Dobra, dzieki wszystkim, jakis punkcik, ewentualnie notka for all.
LaresCotton
17-01-2008, 19:09
@dragon
no a gdzie indziej moge siedziec heh
@misiu
kiedy to bylo?:P bo w sumie dopiero od niedawna wracamy na elysie
Dragon-Fly
17-01-2008, 21:54
Ja mam nadzieje ze ty rankami i w poludnie nie siedzisz w mojej ulubionej kopalni przygotowany na moje wejscie zeby wyskoczyc z tym twoim clubem/axem/swordem i mnie pknac? xD
LaresCotton
18-01-2008, 01:20
nie no co ty, ale nie zdziw sie jak cie ktos kiedys zabije :P
Pyro Aris
18-01-2008, 03:39
co to kurwa chat jakis ?
co to kurwa chat jakis ?
nie siej zamętu w naszej kulturalnej konwersacji na temat servera
@Lares
początkiem stycznia dnie i noce tam siedziałem :P
Dragon-Fly
18-01-2008, 19:07
@Lares
Lares ziom, wez nie przesiaduj za duzo w kopalniach zanim nie wbije chociaz 28 lvla xD. Przynajmniej bede wtedy mogl uciec ^^.
Salarigoth
18-01-2008, 19:09
elysia to skonczony serwer samo PA,wojny i trzeba lizac dupe zeby przetrwac, ja tego nie robilem i dostalem od 120 ek (obecnie 150) za odpowiedz.
Dragon-Fly
18-01-2008, 19:31
@UP
Ej stary, bo mi sie coraz bardziej chce wbic lvl i sie pobawic w partyzanta z "zydami z WRI". :D
PiotrasSz
19-01-2008, 00:40
Wri to ci_ty. Lataja z pk i maja radość jak dziecko z bateryjki.
Co do elysii to TIHWD ostatnia akcje mial z 2 lata temu na Darkusim (WRI), a siejnik zasiał sie gdzieś pod ziemie.:D
kurde ludzie nie rozumiem
czemu wszyscy mówią że to stracony serv etc.? tutaj sie da normalnie grać, dziś na banshee bylo ponad 30 osób, 500 ludzi online to norma, to jest naprawde fajny serv jeżeli tylko zbytnio nie kozaczysz do którejś z sił i tyle
@ Salarigoth
twój oprawca jest retried
Dragon-Fly
19-01-2008, 14:51
W sumie dosyc fajnie ze Elysia jest empty, ale co do "stanu fizyczno-psychicznego" to juz nie wiem, jedni mowia ze masakra, zniszczony serw, aaa PA PA, drudzy ze fajnie, no ludzie :P.
PiotrasSz
20-01-2008, 00:34
Ogolnie jest git. Tylko chodz z manaskami itp. bo zle skonczysz. Pamiętaj o uzywaniu hotkeya bo bez tego to wogole elysii nie odpalaj.:cup:
Pyro Aris
20-01-2008, 01:42
najlepiej byc pizda ,nie udzielac sie ,lubic kafesa i arioca
pogromcar
20-01-2008, 11:48
Jeżeli chodzi o kazo to jest tak kumpel mieszka i expi w kazo, ani razu nie padł ja tylko raz wszedłem na poziom z guardami i padłem od jakiegoś vamplra czy jakoś tak, zależy czy masz szczęście czy nie. Na ghostlandzie jest tak samo ja expie zero dedów on jedna wyprawa na dsy i pkteam i ded. Nie pytaj sie nic hlvli nie odpowiedzą ci i jeszcze hunta zalapiesz.
Jeżeli chodzi o kazo to jest tak kumpel mieszka i expi w kazo, ani razu nie padł ja tylko raz wszedłem na poziom z guardami i padłem od jakiegoś vamplra czy jakoś tak, zależy czy masz szczęście czy nie. Na ghostlandzie jest tak samo ja expie zero dedów on jedna wyprawa na dsy i pkteam i ded. Nie pytaj sie nic hlvli nie odpowiedzą ci i jeszcze hunta zalapiesz.
:P wybacz ze Cie zabilem tak mi przykro ;p ale teraz ta postac juz nie jest vamplr tylko rekin ludozerca ;d
@topic
Radze do Kazo nie chodzic i na pobliskie kopalnie tez nie to tylko taka moja rada ;p
a do tych co pisali ze czasy siejnika sie skonczyly lub ze zapadlismy sie pod ziemie ... :D to sie jeszcz zdziwia :P
Dragon-Fly
20-01-2008, 17:39
Z manasami zawsze chodze, przynajmneij pol bp xD. A myslalem o tym zeby lubowac Arioca. :)
@up
Zawsze jakos mialem lek przed Kazo oO.
najlepiej byc pizda ,nie udzielac sie ,lubic kafesa i arioca
polejcie mu mości panowaie bo mądrzę goda.
Chcesz grać na Elysii?
Masz do wyboru 2 warianty:
1."Na Neriusta" Zaczynasz od jutra placic za pro u Wri oczywisice nie proszisz ani razu o pomoc tylko placisz i placisz a po 2 latach dostaniesz invita do najlepszej gildii.
2. "Na Elivinesa" Stajesz się wielkim wojownikiem pekujesz przed ss a potem wyplacasz sie z wojny zacznasz kumplowac sie z Polaczkami z Wri i przypadkiem wystawiasz im polaka z przeciwnej gildii, potem jeszcze kilka razy idziesz na akcje u juz mozesz wszedzie dopoki nie przyjdzie wri.
Osobisice ci radze opcje 1 bo Neriust dostał inva do wri a Elivines nie lub po szukaj na osiedlu lub w szkole kogos kto gra na innym servie i jest tam ustawiony, i nie wiesz w teksty typu graj spokojnie to bedzie dobrze bo Eddie on Elsyai tak gral i huja z tego mial
Dragon-Fly
21-01-2008, 09:19
Wole na Neriusta raczej xD. A nie ma opcji full hardkor - place WRI,a potem sie bawie w partyzanta?? ^^
pogromcar
21-01-2008, 10:23
Co do neriusta to on jest jakiś inny ma +150lvl a hunci 40lvl za pro chce prawie tyle co szwedy z wri takich ludzi powinno sie zamykac za przeszkadzanie innym w expie (proponuje syberie)
Pyro Aris
21-01-2008, 18:03
Wole na Neriusta raczej xD. A nie ma opcji full hardkor - place WRI,a potem sie bawie w partyzanta?? ^^
wes tak nie kozacz ,bo i tak pewnie pizda jestes
gdybys na serio chcial cos zrobic na elysii ,to bys nie pierdolil w co drugim poscie "BEDE PARTYZANTEM !!!!1111"
Co do neriusta to on jest jakiś inny ma +150lvl a hunci 40lvl za pro chce prawie tyle co szwedy z wri takich ludzi powinno sie zamykac za przeszkadzanie innym w expie (proponuje syberie)
neriust jest naprawde spoko ziom
jak go znasz
a kozaczy bo ma czym to co będzie cicho siedział i exp jebał?
@Eneris
ja jade "ciszej od Eddiego" i mam już prawie siedemdziesiątke, zobaczy kiedy sie przyczepią ^^
Zycze ci zeby sie nigdy nie czepili bo lubie "prawie" wszystkich ludzi z Tarnowa. Jak zmotam kase na wakcje do przyjedziemy do was z Torseo(wiesz o kogo chodz?).
Zycze ci zeby sie nigdy nie czepili bo lubie "prawie" wszystkich ludzi z Tarnowa. Jak zmotam kase na wakcje do przyjedziemy do was z Torseo(wiesz o kogo chodz?).
Torseo... kojaże ten name ale jakoś ne wiem oco kaman xs
ale tak w gruncie rzeczy nie jestem dosłownie t-ów ;p ja z okolic Tarnowa, a jedyne co mnie z nim łączy to mam tak kuzyna hajluwla powszechnie nielubianego na forum Elysii jak i na servie ;s aczkolwiek na dpst napewno bd na was czekać :D
:P wybacz ze Cie zabilem tak mi przykro ;p ale teraz ta postac juz nie jest vamplr tylko rekin ludozerca ;d
@topic
Radze do Kazo nie chodzic i na pobliskie kopalnie tez nie to tylko taka moja rada ;p
a do tych co pisali ze czasy siejnika sie skonczyly lub ze zapadlismy sie pod ziemie ... :D to sie jeszcz zdziwia :P
Rekinku-> ladnie to tak pekowac ;P
polejcie mu mości panowaie bo mądrzę goda.
Chcesz grać na Elysii?
Masz do wyboru 2 warianty:
1."Na Neriusta" Zaczynasz od jutra placic za pro u Wri oczywisice nie proszisz ani razu o pomoc tylko placisz i placisz a po 2 latach dostaniesz invita do najlepszej gildii.
2. "Na Elivinesa" Stajesz się wielkim wojownikiem pekujesz przed ss a potem wyplacasz sie z wojny zacznasz kumplowac sie z Polaczkami z Wri i przypadkiem wystawiasz im polaka z przeciwnej gildii, potem jeszcze kilka razy idziesz na akcje u juz mozesz wszedzie dopoki nie przyjdzie wri.
Osobisice ci radze opcje 1 bo Neriust dostał inva do wri a Elivines nie lub po szukaj na osiedlu lub w szkole kogos kto gra na innym servie i jest tam ustawiony, i nie wiesz w teksty typu graj spokojnie to bedzie dobrze bo Eddie on Elsyai tak gral i huja z tego mial
hum, ale juz nie jest, nie ma zlotego środka na to jak grać na elysi i tyle ...
Dragon-Fly
25-01-2008, 15:20
@Pyro Aris
Jak tak na ciebie patrze to dochodze do wniosku ze kot cie nie kocha, mama tylko w nocy a ojciec nad ranem x/. I uwazaj czasami bo nie wiesz kto jest po drugiej stronie x/. A pytam sie tak o tego partyzanta bo kocham bic na serwie lvl i w*****ac roznych pro.
Salarigoth
25-01-2008, 15:29
Identyczna akcje mialem 49 rp i dostalem hunta za odpoweidz.
Pyro Aris
25-01-2008, 17:37
Jak tak na ciebie patrze to dochodze do wniosku ze kot cie nie kocha, mama tylko w nocy a ojciec nad ranem x/
po pierwsze nigdy mnie nie widziales ,wiec nie mozesz na mnie patrzec ziomus :*
I uwazaj czasami bo nie wiesz kto jest po drugiej stronie x/
po tobie odrazu widac ,ze jestes jakims max 40 lvlem ,ktory pragnie wladzy
A pytam sie tak o tego partyzanta bo kocham bic na serwie lvl i w*****ac roznych pro.
hueheu dobre :D
btw. to moze sie pochwal swoimi osiagnieciami ?
Dragon-Fly
25-01-2008, 18:17
@Pyro Aris
Tez cie kocham ;*. "Rozpoczalem swa przygode od nowa", nie zamierzam sie chwalic. I mam nadzieje, ze jak normalny czlowiek pokonwersujesz ze mna, a nie sie bedziesz klocic jak 7-mio letnie dziecko.
@Misiuuu
Ja na poczatku gralem rankami dla bezpieczenstwa, nie doswiadczylem wtedy zadnego pk, siedzialem cichuuutko xD. Jak bede mial czas to wbije ten lvl tak, zeby efektywnie i cicho dragi bic, ewentulanie kiedys pacc zone. Jak to nie poskutkuje to popytam kumpli na Elysii. Dosyc fajnie, bo wiekszosc +100 i mozna poprosic o pomoc z gildiami.
Marian87
26-01-2008, 13:57
@Eneris
mam nadzieje ze wkoncu wpadniecie:)
narazie my cos tam planujemy z wycieczka do lbn mam nadzieje ze wypali ponownie:)
apropo Kafesa skoro juz nie gra mozna sie wybrac na "Perłe":) w zupelnie pokojowym nastroju:)
Tibia is Tibia
Real is Real
Ja z Kafesem moge iść na Perłe ale wątpie żeby on chciał(to nie miał być wrzut)
Znaczy ja niechce obiecywac ale raczej dam rade wpasc do Tarnowa w wakacje bo planuje male zwiedzianie Polski.
Marian87
27-01-2008, 17:42
Tibia is Tibia
Real is Real
Ja z Kafesem moge iść na Perłe ale wątpie żeby on chciał(to nie miał być wrzut)
Znaczy ja niechce obiecywac ale raczej dam rade wpasc do Tarnowa w wakacje bo planuje male zwiedzianie Polski.
hehe :D dokladnie:D KAfes kiedy lecimy na perle ?:P powaznie pytam Tibia na bok ;p
Eneris trzymam za slowo:D teraz Wy musicie wpasc bo jak to tak ja juz 2 razy bylem hehe
no okej ale n NIE OBIECUJE
co u naszego elo partyzanta?
Pyro Aris
05-02-2008, 17:26
co u naszego elo partyzanta?
pewnie juz 100 lvl i 3kk w dp
pepsi_92
06-02-2008, 14:21
Elo Marian ;) chyba wiesz kto ja ;P co do kafesa to wątpie ,bo na rl bał się 3 lata młodszego gimnazjalisty więc... a nawet jak nie bał to ustawić się nie chce ,a pewnie myśli ,że ja z jego osiedla nikogo nie znam nie wiem ,w którym bloku mieszka (klatce też) i jakbym chciał to bym nawet numer drzwi znał. Ale cóż ,"grześ" się wstydzi i nie ustawia sie z nikim z tibii na rl.
Tak czy siak ja na elysii większych problemów nie mam ,kiedyś były sieje ,teraz powróciły. Ale lęk do kazo ciągle mam ;P.
Dragon-Fly
07-02-2008, 23:17
Jak to co? 567 lvl i 275 kk w depo!
Nie ma czasu za bardzo... ostatnio siedzialem na non-pvp, ale bota chyba se na weekend stawie...
EDIT: Pepsi_92: Sieje sa... siedzialem w kopalni, kumpel byl w drugiej, po 30 minutach padl... xD
Mercioleksy
14-02-2008, 01:20
Chcesz grać na Elysi? Podstawa:
*ucieczka 30-50lv przed 100ed(skraek).
*uciekanie z trapów(sieje rox)
*mocy język, dobra technika czyszczenia rowa
*kumple
*szwedzkie pro
*nie kolegować się z FL
Takim sposobem sobie pograsz, ja nie trzymałem się paru zasad i jeden dead tylko(cipy czekały z poison bomb 1.5h).
Werladyn/Evil Kafrak old owner.
Neriust s...sij mi jajka, tyle razy miałeś mnie ubić xD
Jak jestes typem czlowieka ktory umie sie podporzadkowac to graj na elysia. Wolne spawny,malo ludzi,bez problemow.
Gdy probujesz cos znaczyc i nie chcesz sie podporzadkowac masz problem. Ja nie umiem sie podporzadkowac i siedziec cicho no i skonczylem jak skonczylem. Ale poznalem fajnych ludzi i nie zaluje.
Ta Piter ma racje, też poznałem fajnych ludzi na Elysia, lecz nikt już nie gra? dziwne?
Na elysii albo jestes ******* albo ruchającym tylko na bycie tym 2 musisz być długo *******yyyyyyyyy
Mercioleksy
14-02-2008, 23:16
elysia fajny świat, tylko masz tu szkodniki, arioce etc.
Dragon-Fly
14-02-2008, 23:31
Hmm... czy ja wiem? W zasadzie to podporzadkowac sie mozna/siedziec cicho... kumpli akurat mam 100+ tylko ja nie wiem co powiedza jak zwale im na leb pol hlvli xD. Sadze, ze jakos sie przyzwyczaje na razie... Sieje i Arioc'i sie przezyje ;).
Mercioleksy
14-02-2008, 23:49
Ty up xD podaj swój pro evul master hiper nick i nicki friends.
Pyro Aris
14-02-2008, 23:56
Ty up xD podaj swój pro evul master hiper nick i nicki friends.
no wlasniee :D
przeciez twoi fani czekaja na twoja rewolucje !!!!!111111111111111
Mercioleksy
15-02-2008, 00:41
Czekamy na twój pierwszy w życiu 100 a raczej 10lvl :P Czekamy, zaraz pewnie walnie Eddie on Elysia i że Jappe to jego friend i oni aktywnie expią.
żal.ru
Dragon-Fly
15-02-2008, 08:08
huper-hiper to na elysii nie jestem, jakbym mial na razie czas... mam tych friendow, ale do ku*wy nedzy sie nimi nie chwale... duzo osob zna 100+ x/. To ze znam paru boterow to chyba nie jest wyczyn...?
Pyro Aris
15-02-2008, 17:25
huper-hiper to na elysii nie jestem, jakbym mial na razie czas... mam tych friendow, ale do ku*wy nedzy sie nimi nie chwale... duzo osob zna 100+ x/. To ze znam paru boterow to chyba nie jest wyczyn...?
to po co piszesz o tym w co drugim poscie ?
Dragon-Fly
15-02-2008, 19:15
Jezeli pisze w co drugim to przepraszam Ciebie Pyro Arisie i reszte, bo piszac posty robie jeszcze w huj innych rzeczy i nie zawsze skojarze ze to juz pisalem xd.
Mercioleksy
16-02-2008, 02:51
a skojarzysz to "kup se musk"?
Dragon-Fly
16-02-2008, 09:21
Oczywiscie, mialem to Tobie napisac, dzieki za refresh maly ;*.
Czekamy na twój pierwszy w życiu 100 a raczej 10lvl :P Czekamy, zaraz pewnie walnie Eddie on Elysia i że Jappe to jego friend i oni aktywnie expią.
żal.ru
Stracilem calkowicie kontakt z Elysia, ale gdy jeszcze jako tako kontaktowalem w tym temacie to Jape aktywnie gral, oczywiscie innym charem. To bylo jakies 2 miechy temu. :p
ps Arioc jest najmniej szkodliwy z calego wri
JakeLongs
01-03-2008, 11:08
:D wszędzie są, pk szczegulnie na >
*Folda
*Dwarfy
*Obrzerach Miast
co z kafesem ostaniego loga mial 13 Feb
Pyro Aris
04-03-2008, 17:38
podobno siedzi ,za gwalt na 11 latku
podobno siedzi ,za gwalt na 11 latku
HAHAHA ale szczerze prosze : D
Pan Jordi
16-03-2008, 21:28
Stracilem calkowicie kontakt z Elysia, ale gdy jeszcze jako tako kontaktowalem w tym temacie to Jape aktywnie gral, oczywiscie innym charem. To bylo jakies 2 miechy temu. :p
Jape i tak już wolny to możesz zdradzić name? A jeśli nie w temacie to na PW. Bo jestem w hu... ciekaw
HIghlander
16-03-2008, 22:08
gekke gral troche majetem, jape mozliwe ze tez
Pan Jordi
17-03-2008, 16:46
Możesz sprecyzować nick bo coś nie mogę dojść :P
LaresCotton
17-03-2008, 17:47
mejet toxa (?)
Yomothous Rayno albo cos w tym stylu,nigdy nie mialem go w vipie wiec nie wiem jak wyczarowac to name XD
HIghlander
19-03-2008, 14:00
trzeba przyznac ze ladnie sie maskowal ;p
Pan Jordi
19-03-2008, 15:57
heh 115EK aktualnie bez pacc ;p ciekawe dlaczego nie ten sam acc. pewnie mu sie jeszcze przyda
uau piter jak dokladnie zapamietujesz nazwy rispekt ziom
na elysi gra mało osób teraz i dobrze :D jak masz pacc to możesz szybko lvl wbić a jak sie zaczną zbierać to bedziesz wymiatał : ) a i ważna rzecz nie chwal sie że jesteś polakiem bo polacy to nooby ;/
HIghlander
20-03-2008, 15:35
jak mamy sie nie "chwalić" ?
Pyro Aris
20-03-2008, 15:36
jak mamy sie nie "chwalić" ?
- pl ?
- nie !
HIghlander
20-03-2008, 18:54
aha teraz rozumiem xD
Ja sobie spokojnie gram 2 razy mialem hunta ale wsyzedlem calo
nikomu nie lize dupy bo sam jestem dobrym pekerem...
co do Siejnikow to byli dobzi na tibi 7.6 - wbijali 15 mlvl
i nawalali z sd ;]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.