zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Sorc brak kasy

Mike.Mystic
18-01-2008, 15:31
Witam mam sorca na Neranie 37 level mlev 36 FACC. Mój problem polega na tym, że nie bardzo wiem gdzie dobrze zarobić. Guardy dobre są do expienia ale potrzeba conajmniej 2 bp manasow. Eq mam slabe bo p set i tylko expie potrzebuje pieniedzy na exp i eq. Runy teraz wogule się nie sprzedają tylko leża w depo. Mógłby mi ktos doradzić jakaś miejscówke z w miare szybkim expem ale jednak szybkim zarobkiem. Jeśli ktoś zna to niech powie w jaki sposob tam expić. Mam na mysli konkretnie eq, i troche kasy na manasy. Eq: B Robe, Crwon Helmet, V Shield, C Legi, potem może bohy. Wiele razy widziałem jak sorc na nizszym levcu odemnie biega sobie w takim eq a mnie nawet nie stac na b robe.

Mardud
18-01-2008, 16:28
Ciężko na takim level'u dobrze expić i zarabiać albo jedno albo drugie. Idziesz na guardy i robisz loot nie ma siły żeby nie wyjść na plus. Możesz iść także pod mount sternum robić loot na skeletonach, ghoulach, itd. Powoli, powoli idzie niezłe pieniądze tam zrobić.

Mike.Mystic
18-01-2008, 16:31
Tylko jest jeden problem, nie doniose tego lota ;/ to jest swiat n-pvp thiefy czuja sie bezkarni, jak by to bylo pvp to strzelisz takiemu apre razy z wanda i runek i zostawi. Wyrzuci do wody zabijesz i sie nauczy. Probuwałem na foldzie nawet sie udalo a loot bag kiepski ledwo wyciagam 200 gp a chodziłem tam z 1,5h tyle osób.

Donpeyot
18-01-2008, 16:56
Jak już w ogóle nie miałem kasy to robiłem tak - exp aż zjadę manę do końca, potem poczekać aż mana się częściowo odnowi, poprawiałem jednym lub dwoma manasami - w tym czasie dwarfy się zrespiły na nowo i dalej leciałem ekspić i tak w kółko. Zbierałem tylko kasę, iron ore, steele i dwarven shieldy, bo na resztę szkoda było capa (battle axe też wyrzucałem). Też gram na n-pvp więc lootbagi odpadały -niestety trzeba było dymać do kazzo. I tak jakoś to powoli leciało. Potem kupiłem obsydiana i chodziłem na minosy itd. Aha i soldki są lepsze jeśli chodzi o loot niż guardy i dużo tańsze w zabijaniu. Zanim trafisz steel helmet z guarda to spokojnie zlootujesz 2-3 kusze z soldków. Kusze sprzedajesz na fibuli itd. A i na to metodę dobry jest outlaw camp. Masz blisko skrzynkę pocztową, często lecą brass armory, iron helmety czasem warhammer (b. rzadko ale z 5 tam wylootowałem).
No i jeszcze możesz postawić sobie monki na guardach i robić runy, tylko przypatrz się na trade, które schodzą .

Flamon
18-01-2008, 17:15
Spróbuj robić lootbag z hatchetów w kopalniach. Na poziomie normal dwarfów ofc. Jak ktoś zajebie trudno ale dzieje się to na prawdę rzadko bo ludzie nie wiedzą ile na tym kasy można wyciągnąć :P (gdzieś 15k na jedną/dwie kopalnie, ale trzeba latać na Fibule ;/) Jak chcesz wiedzieć jak wynieść loota w ogóle z depo to PW :P

Sir Sire
18-01-2008, 18:32
lootbagi z hatchetow lipnie wychodzą
metodą Donpeyot'a dorobiłem się na bohy też na non pvp

Mike.Mystic
18-01-2008, 19:47
Powiem tak hatchety testowalem jebneli mi 5 razy ;/. Ouylaw jestem caly czas juz od 2 godzin i polecial tylko brass armor 0 iron hlmetow , a tym bardziej war hammerow

Galen
19-01-2008, 12:25
Ja polecam zakupić pacc i na Darashie. wcześniej robisz
postman quest i potem na mino na Darashie. Robisz lootbagi
i do skrzynki. Exp idzie niezły a i w 1h idzie zarobić okolo 2-3k.
A i są jeszcze Rotwormy na Darashi tam waste nie idzie a na niższych poziomach idzie i dobrze poexpić.
8o:crusader:8o
http://foteka.pl/mini/45e688c912d2bc2310dbc9a0e24af1b1.jpg (http://foteka.pl/45e688c912d2bc2310dbc9a0e24af1b1)

Mike.Mystic
19-01-2008, 13:03
Czy ja mówie że teraz kupie PACC miałem go wiele razy i wiem jak zarobić szybko pieniądze. Posiedze na larvach 3 godziny i ponad 6k albo wiecej. Ancient Scraby, tak jak mówisz piramida minosów na Darashi ale nie tylko ja mam taki pomysł i zwykle jest wszystko wybrane. Mnie chodzi o FACC nigdy nie grałem sorcem na FACC dlatego nie wiem pall i knight ma prosto. Kupuje na knightcie 2 bp manasow i mnie na to stać i lecze sie tylko nimi. Pall to samo też mnie na to stąac. Tylko mnie się już te postacie znudziły, przynajmniej chwilowo. Jak patrze na flimiki jak te 2 profki bija kasy duzo ta wraca mi chęc na nie ale wygodnie gra mi narazie sorcem i moim jedynym problemem w tej chwili jest brak kasy.

Chudas91
19-01-2008, 13:16
Mam sorca lvl 30.

Polecam zrobić tak:
1) Idziesz na krypty [ nie wiem czy to się tak nazywa] (poziom z crypt shamblerami, ghoulami i beho) z 1bp manasów, stawiasz monka i latasz zabijasz wszystko. Zbierasz two handed swordy, beho eye, brown poc, life ringi, beho shield i kase( opłaca się je zbierać, bo zamuje to mało miejsca - sporo kasy) Ja np. przy ghoulach pozwalam monkowi je samemu zabic, mam wiecej manny na lepsze potworki. I tak po 1H expa- powinienes biec do depo bo nie bedziesz miał capa. Masa kasy, ze 2 two handy powinny polecieć (crypt albo beho). Reszta itemów zależy od farta.
( tą metodą, marnuje 2-3 manasy a wyciągam od 1,5-3k w kasie i itemach na jedno okrązenie) wychodząc na krypty biore ok 10 hamów( nie leci z niczego FOOD ).
2)Metoda dobra do szybkiego expienia [Wiem że kolega w poście się pytał, jak robić kasę sorcem, ale może sie to komuś przydać]. Bierzesz 2 bp manasów, idziesz na kryty na poziom z mumiami, crypt shamlerami, beho i ghoula i jedziesz . Mana się skończy - manas. Dla bezpieczeństwa możesz przywołać monka. przy tej metodzie ani razu nie byłem waste. Czasem wychodziłem ok 300gp na +. Dla bezpieczeństwa radze dobić 30 lvl i wziąść ze soba pare gfb. (wiadmomo mumia może zwolnić, albo resp niewyczyszczony, daleko do wyjścia a blokują cie 3 crypt shamblery)

BTW może przydał by się poradnik o tym bardzo fajnym expowisku ??

Mike.Mystic
23-01-2008, 13:41
Owszem krypty jak krypty łatwo paść sposób z monkiem sie nie sprawdza.
Kasy tak sobie, do tego nieznośna ilość współtowarzyszy.

nock keciron
23-01-2008, 20:28
Wobec tego, jeżeli nic Ci nie pasuje (nie wiem czemu, we wszystkich wyżej wymienionych miejscach kasa leci strumieniami, na guardy nawet przychodzą PACCe expić) zostań złodziejem -.-'.

Rohas
23-01-2008, 20:43
Skoro Ci zadny sposob nie pasuje, to nie rozumiem po co wogole zakladales taki temat..
A co do szybkiej kasy, to polecam allegro.pl, skoro Ci nic innego nie pasuje ;)

Noriuss
25-01-2008, 21:47
Idż na minosy tam w 1h masz 13k expa i 8k w kasie więc sądze,że to Ci sie będzie bardzo opłacało.

RET0R
25-01-2008, 21:52
Połączenie loota i expa na FACCu to niestety dość dość trudna sprawa, ja osobiście jednak poradzam Guardy z 1 monkiem, 2 już są nieopłacalne. W takim połączeniu ( bynajmniej mi drutem starczało ) starczy jakiś BAG manasów na 2h exp, oprócz złota zbieraj steel helmety, halberdy itp., daruj sobie battle shieldy itp., chyba że chcesz co pół godziny biegać do miasta.

Hodal
25-01-2008, 22:23
Nie słuchaj Retora ;p Monki po up nie wytrzymują z Guardami ( sprawdzałem.. ) . Więc skoro nic Ci z tego co wymienili nie odpowiada to zrób to co powiedział Rohas :D czyli www.allegro.pl xDDD

@edit: Zmień tego avatara, bo chyba każdy kto siedzi troche na tym forum wie, że on zarezerwowany jest dla Barosy ;p

SirAdasii
25-01-2008, 23:16
idz na roty na fibule, siedz tam 6 h i spokojnie 12k w kasie wytegujesz

RET0R
25-01-2008, 23:18
Ja tam drutem po update grałem, więc wiem, że monk spokojnie wytrzyma. Nie da się chyba szybciej zdobyć kasy na FACC, no w sumie na Ghoulach będzie większy lot, ale exp wiele gorszy- sam spróbuj

Ciastoludek
07-02-2008, 23:02
Najprostszy sposób na zarobienie kasy idź na troll cave albo krypte carlin a jeżeli ci sie chce to idź tam gdzie jest dużo trolli i z nich leci dość dużo kasy ;p zaraz ci podam ile kasy leci z danego trolla ja na nich wyciągam z jednej wyprawy ok od 600gp do 1,4k a o to te trolle:
Troll-0-12gp
Swamp Troll-0-10gp
Frost Troll-0-15gp
Island Troll-0-10gp
Champion Troll-0-12gp
:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]

Frapper
08-02-2008, 16:57
Placzesz na kazda miejscowke. Potem juz prosta droga - swiat cie nie rozumie, nie masz przyjaciol, twoi rodzice to wampiry - EMO.

Caruel
08-02-2008, 17:11
Dobrym sposobem jest kupowanie taniej i sprzedawanie drożej ale to trzeba mieć na start znaczną kwotę..