Pokaż pełną wersje : Magic Shield, czy ten czar jest w ogóle sensowny?!
Mam takie drobne pytanie, zy sieopłaca używać Magic Shield ze względu na zurzycie many. Używamy go -50 many i za 1 mane dostajemy 1 hp (tak teoretycznie), a np. w takim Ultimate Healing za 100 many dostajemy 250 hp!!
Chyba cost u nie gra i ten Magic Shield robi nas w konia. Z tego co pamietma Intense Healing tez sie raczej lepiej kalkuluje niz Magic Shield a jest dostepny na nizszym mlvl!
ten czar najbardziej opyla sie sorcerom i druidkom bo oni maja w pizdu many a malutko hp (jak smok by na nim zrobil combo bez m shielda to watpie zeby przezyl, a z m shieldem na loozie przezyje i jeszcze zostanie mu duzo many:D[oczywiscie mowa tu o troche wyzszym lvl])
a palkom ten czar sie raczej nieopyla bo maja dosc sporo hp i moga bezstresowo uzywac UH(tak jak pisales)
a knajcik niemoze:D i tak by mu sie nieopylalo
pozdro
Hmm, no teraz właściwie ma to sens, choć z tego wychodzi, że smok zadaje ponad 250 hp?
Smok potrafi zarąbiście mocno przywalić. Zabijałem smoka palkiem, to mi zabrał ponad 200, bo mnie walnął nie_wiem_jak_to_się_dokładnie_nazywa, ale były to dwie rzeczy, może jakaś fala ognia i bomba ognista chyba, no i zabrało mi coś ponad 200 życia. Przypuszczam, że jak rycerzyk (albo sorc, czy druid) stoi przy smoku, to mu się jeszcze z pazurka oberwie... Anyway, magic shield jest niezbędny w życiu zarówno sorca, jak i druida.
Moim zdaniem magic shield jest potrezbny tylko magao,ruidom na wysokich lv postaci(kieddy maja duzo many)-tak od 18lv We wczesniejszym etapie rozgrywki ten czar jest zupelnie nie potrzebny...Kupilem go i do niczego mi sie jak narazie nie przydal :)
1. Do dueli gdzie nie mozna sie leczyc.....
2. Jak kolega nadmienil u sorca i druida w razie gdyby bylo niebezpieczenswo wylapania Comba.
3. Dla zabawy .... =]
Ps. z tego co fiem ( no pamietam ) to m shield dziala tylko na udezenia fizyczne.. czyli brania a nie dziala na czary
z tego co ja wiem to scioga ci maze za kazde uderzenie nie wazne magia czy nie!i!i
i jessssszcze powiedz mi na jake ty stwory ty lazisz na 18 lvlu ze potrzebujesz ze boisz sie comba ponad 100 hp? rot comandos a moze snake lider ? sorry ale to troche smieszne jest
Oryginalnie dodany przez Norfin
z tego co ja wiem to scioga ci maze za kazde uderzenie nie wazne magia czy nie!i!i
i jessssszcze powiedz mi na jake ty stwory ty lazisz na 18 lvlu ze potrzebujesz ze boisz sie comba ponad 100 hp? rot comandos a moze snake lider ? sorry ale to troche smieszne jest
zapomniales jeszcze o troll guard, cyclops warlord i goblin mage :D
Jestem druidem 20 lvl i magic shield na razie do niczego nie potrzebny, bo wlasnie nic mnie nie zabije (z potworkof na ktore chodze) jednym uderzeniem, czyli bez lagow z jadac na uhaniu lepiej wyjde
Na wrzszych levelach opłaca się Magic Shield np mam około 40 levelu 32razy30 +25=985-50=935 :rolleyes:
zostaje 935hpmana+160+40razy5=1295 :D
No to póki co moge sie wstryzmać z tym czarem, mam lepsze obiekty na wydanie moej ciężko zarobionej gotówki :D.
ja mam dla ciebie taki przyklad:
Jestes Sorciem masz 22 lev i 255hp i 455 many
uzyjesz magic shield to masz jakby 255+405(poniewaz magis shield 50 many)=660 hp a to troche jest
Co do Magic Shielda to sie już przekonałem, ale kupie go zdecydowanie później. No i nie wiem po co on jest tak szybko dostępny?
ja mam druida na 21 lvlu i mi m shield do niczego nie potrzebny. No chyba że chciał bym iść na bk to może się przydać bo wtedy beż m shielda jestem jedno strzalowiec dla bk :(
A czy magic shield chroni od czarow takich obszarowych? np fb czy ff??? ?(
Chroni od wszystkich czarow ktore zabieraja hp.
Ahh ale ja tu dawno nic nie pisalem :):)
Oryginalnie dodany przez bloku
A czy magic shield chroni od czarow takich obszarowych? np fb czy ff??? ?(
Tak
Eustachy
27-11-2003, 21:21
magom i druidom od okolo 30+ lvlka opyla sie uzywac magic shielda bo maja w pip many i jesli maja olo 300hp to to jest picuś :)
knight na 16 lvl ma 305 życia :D
ale UHA popieram :P
Ale majac sporo many, moożna spokojnie przysummować jakieś potwory, które będą za ciebie blokowały inną creature i tak po 25 lvl juz całkiem ładna obstawe mozna sobie załatwic z summona :).
Oryginalnie dodany przez Ice
Chroni od wszystkich czarow ktore zabieraja hp.
No z tego, co mi wiadomo, to np jak zostaniesz zatruty, to wtedy na nic mshield. Trucizna odbiera zawsze hp. Tak gdzies usłyszałem/przeczytałem, sam jeszcze nie mogę używać mshielda, żeby móc to sprawdzić. Jak sprawdzę, napiszę.
ten czar sie przydaje bardzo dla sorcerera bo on ma na 14 lvl`u 215 many pomyslmy sorcerer np zoxis ile ma many wlaczy ten czar i idzie chodzby na Dragon lordy z HMM`kami (takiemu pozazdroscic) :rolleyes:
Ten czar jest prawie najlepszy w grze !!! Kumpel magiem blokowal Demona i jakby nie mial tego czaru to by zdechł odrazu !!! :))
Oryginalnie dodany przez Viper
Ten czar jest prawie najlepszy w grze !!! Kumpel magiem blokowal Demona i jakby nie mial tego czaru to by zdechł odrazu !!! :))
Lol, w takil razie Twoj kumpel nie grzeszy mądroscia.
BTW - jesli gra na isarze zapytaj czy we wtorek mi poblokuje hero albo black knighta.
Oryginalnie dodany przez Magus
BTW - jesli gra na isarze zapytaj czy we wtorek mi poblokuje hero albo black knighta.
Moze powiedz czemu?
Tibia jest gra RPG, czyli nie tylko chodzi o expienie i zarabianie plecakow platyny, wielu ludzi (szczegolnie tych na wysokich lvl) nudzi sie i np prubuja brac jakiegos tam potwora na solo, a mag moze blokowac demona tak samo dobrze jak knight, mana fluidy sa w sumie drozsze, ale z mana shield mag ma 2.5 razy tyle zycia co rycerz.
Oryginalnie dodany przez Gremlin
Oryginalnie dodany przez Magus
Moze powiedz czemu?
Tibia jest gra RPG, czyli nie tylko chodzi o expienie i zarabianie plecakow platyny, wielu ludzi (szczegolnie tych na wysokich lvl) nudzi sie i np prubuja brac jakiegos tam potwora na solo, a mag moze blokowac demona tak samo dobrze jak knight, mana fluidy sa w sumie drozsze, ale z mana shield mag ma 2.5 razy tyle zycia co rycerz.
Owszem powiem.
Mag nie nadaje sie na blokera, mana shield trwa stanowczo za krotko, aby cos 'duzego' blokowac, a skile maga mówią same za siebie. Poza tym blokujac demona nie nadazałby pic fluidów, moze wytrzymałby jednego i to nie tyle blokowac co nie dac sie zabic, ale na dłuższą metę........ sam pomyśl - to sie mija z celem.
re: Up
Przeciez pisalem ze bylo by to duzo drozsze niz urzywanie UH (dlatego zwykle rycerza albo paladyn blokuje), co nie zmienia faktu ze sa magowie/druidzi ktozy walczyli z Demonem na solo.
moze wytrzymalby jednego i to nie tyle blokowac co nie dac sie zabic
1. Miedzy spawnem demonow tez jest przerwa.
2. Nie blokowac, nie przezyc, ale zabic demona da rade.
Pozatym tibia jest pelna high lvl ktozy szukaja roznych wyzwan, jako ze zabijanie grupowo czegokolwiek dla nich to metoda zarabiania a nie sportu to musza brac rozne potwory na solo zeby zablysnac.
Słuchaj powiedz mi co mag na 85 levelu ma robic jak regeneruje mane ??? Może TRENOWAĆ !!! a na 85 levelu masz ponad 1000 Many, Demona sie zabija w minute. To przez ten czas zleci magowi ok. 1500 Hp. To masz Manashield + 2xUH. Proste.
Ech dobra, juz dobra. Widze ze was nie przegadam, a zatem przyznae racje (z ciezkim sercem).
Wszystko co istotne juz zostalo powiedziane - temat do zamkniecia.
re: Viper
Mag na 85 ma troche ponad 2k many :) (2345).
UH w przypadku maga na demonie nie robi zadnego sensu, poniewaz nawet na 120 lvl mag ma nadal za malo hp zeby przezyc combo od demona.
Jak juz cos to chleje mana fluids, rzuca mana shield wali kilka SD az mana zejdzie i ucieka na gore znow wypic troche mana fluids (taka moja opinia, ale nigdy w praktyce tego nie widzialem).
re: Magus
Oczywiscie ze to jest ogromna strata kasy, ale kolesie ktozy w tibi osiagna 100+ lvl, maja domek pelny rarow + 3 plecaki platyny nudza sie, a skoro do maja AoL i max co moga stracic to 50K kasy to robili rozne glupie rzeczy zeby sie popisac. Ostatnio jeden knight na Secura np poraz pierwszy solowal Behemota, a zeby bylo ciekawiej (czyt. trudniej) to urzywal tylko UH i broni (bez exori i explosion).
nie wiem sam tego jeszcze nie mialem ale widzialem jak moj kumpel tego uzywal to nawet mu to pomagalo byl wtedy na dragonie i bez tego lezalby juz dead :]
Magic Shield jest najpozytecnziejszy czar dla magow i druidow. :P ja normalnie na 20 lvl druidkiem z mana shieldem i sd rozwalalem solo smoczka ;]
Lord Czaja
04-12-2003, 16:54
mam 15 lvl i uzywam magic shield...np.: ostatnio pomylilem droge i wstapilem na herbate do dragona w kanionie :P gdyby nie magic shield, zdechlbym po 1 combo a tak to przezylem, ucieklem i uzylem tylko 1 uh :D
Już na 15 Magic Shield używałeś? Chociaż właściwie na tym lvl mag już ma więcej many niż życia, więc jest już jakis sens.
Bloody_Izual
05-12-2003, 10:23
Mój ma tez używał mana shield od ok 15 bo się opłaca.Zawsze przezyjesz te kilka ciosow zerka jak ciebie dopadnie:>
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.