Pokaż pełną wersje : Polish admin tibia
Niedawno otrzymalem takiego e-maila:
Polish admin tibia.com" <
[email protected]>
Do: LukaMM@......
Temat: Cipsoft
Data: 31 października 2004 08:40
Szanowny Użytkoniku,
Z przkrościa informujemy, że mieliśmy włamanie na serwery Cipsoft'u. Skardzione zostały hasła użytkowników, w tym pewnie i twoje. Aby zabezpieczyć sie na przyszłość zmieniliśmy system kodowania haseł na SSL 3.0 z 512 bitowym kluczem, bo jest on nie do zlamania. Aby aktywować ten system, wystarczy że wyślesz e-mail zwrotny o takiej treśći 'acc: twoj_numer_account, stare_hasło: twoje_haslo, nowe_hasło: tu_wpisz_jakie_chcesz_miec_haslo, SSL: active'. Twoje hasło zostaniezmienione w ciągu 24 h od otrzymania wiadomości zwrotnej. Oczywiscie nie musisz aktyować nowego systemu, ale wtedy Cipsoft nie odpowiada za ewentualne szkody. Przepraszam za kłopot i obiecuję, że taka sytuacja już się nie potórzy. Myślisz pewnie dlaczego piszę po polsku ? Dla tego ze tibia.com ma administratora w każdego kraju. Np. ja zajmuje się sprawami polaków. List został wysłany z mojego prywatnego adresu e-mail.
pozdarwiam
Maciej Gilewski,
Polski administrator tibia.com
Cipsoft
Co o tym myslicie??? Tez mieliscie takie przypadki??? Ja oczywiscie zadnego hasla nie wyslalem, za to wyslalem cos innego ale cytowac nie bede, bo mnie z forum wyrzuca:):):)
Stratos[PL]
06-11-2004, 07:57
dobze ze nie wyslales bo nie ma gm z polski
The_FaLLen
06-11-2004, 08:31
Coraz to głupsze sposoby na schakowanie . Jak by to był list od cipsoftu to był by wysłany z oficjalnego maila i z oficjalnego adresu i oczywiście po angielsku. Ten gość jest poprostu żałosny.
Odpisz mu!
Witam! Dziękuję, że Pan mi to napisał !
Mój numer to: 0 700 000 007
A hasło to : niemamhasla2334
Nie moe wchodzić w tibie normalnie, tylko przez telefon stacjonarny... jak chcesz to zadzwoń i zobaczysz, wlgouje się na komputerze.
Jak jest taki głupi to się nie skapnie :P
rotfl, koles jeszcze z bledami napisal.
Chyba napisze mu maila..."Witaj polski adminie tibia.com tutaj admin wszystkich adminow tibia.com. Zapewne sie zastanawiasz dlaczego pisze po polsku? Otoz kupilem sobie nowe skarpetki z wbudowanym tlumaczem...."
n00by sa wszedzie...
@up. hehe dawno sie tak nie obsmialem :D
"Szanowny adminie, bardzo dziekuje Panu za troske o moje konto.Prosze informowac mnie na bierzaco o kolejnych poprawkach.
Oto moj acc number : 12345, haslo : h.ujciwd.upe.nygusie.
SSL : active.
Dziekuje raz jeszcze za troske.
Z powazaniem Nekro"
Moze byc? ;)
Re sesaj@
good good dobre dobre :]
Topic@
ja napisałem takie cuś
"Oh dziekuje szanowny polski adminie,bede wdzieczny jesli zrobisz coś takiego:
acc: zrób se sam,
stare_hasło: załóż se konto
nowe_hasło: i graj normalnie w tibie panie Hacku-niedorobiony Gacku :P,
SSL: active
z góry dziekuje i pozdrawiam wszystkich adminów na tibia.com
Dr.Unknown
06-11-2004, 15:22
To ja mu też napisze, będzie tak:
Acc:tysiącpięćsetdwadziewięćset
Stare_hasło:achu.jciwzęby
Nowe_hasło:achu.jcidotego
SSL:Active
Swoją drogą ile nad tym pracował'-.-
Niedawno otrzymalem takiego e-maila:
Polish admin tibia.com" <
[email protected]>
Do: LukaMM@......
Temat: Cipsoft
Data: 31 października 2004 08:40
Szanowny Użytkoniku,
Z przkrościa informujemy, że mieliśmy włamanie na serwery Cipsoft'u. Skardzione zostały hasła użytkowników, w tym pewnie i twoje. Aby zabezpieczyć sie na przyszłość zmieniliśmy system kodowania haseł na SSL 3.0 z 512 bitowym kluczem, bo jest on nie do zlamania. Aby aktywować ten system, wystarczy że wyślesz e-mail zwrotny o takiej treśći 'acc: twoj_numer_account, stare_hasło: twoje_haslo, nowe_hasło: tu_wpisz_jakie_chcesz_miec_haslo, SSL: active'. Twoje hasło zostaniezmienione w ciągu 24 h od otrzymania wiadomości zwrotnej. Oczywiscie nie musisz aktyować nowego systemu, ale wtedy Cipsoft nie odpowiada za ewentualne szkody. Przepraszam za kłopot i obiecuję, że taka sytuacja już się nie potórzy. Myślisz pewnie dlaczego piszę po polsku ? Dla tego ze tibia.com ma administratora w każdego kraju. Np. ja zajmuje się sprawami polaków. List został wysłany z mojego prywatnego adresu e-mail.
pozdarwiam
Maciej Gilewski,
Polski administrator tibia.com
Cipsoft
Co o tym myslicie??? Tez mieliscie takie przypadki??? Ja oczywiscie zadnego hasla nie wyslalem, za to wyslalem cos innego ale cytowac nie bede, bo mnie z forum wyrzuca:):):)
LOL jak by byłz cipsoftu to by miał emaila : coś
[email protected] albo coś
[email protected] ...Ale wyślij mu swój numer i hasło:P A co do podpisu to kto to jest administrator w tibi?? Tam nie ma czegoś takiego
Vegefa Ziom
06-11-2004, 16:01
Grzeczni strasznie dla niego jesteści/bylibyście jak juz by do mnie taki noob napisał to za siebie nie ręczę, a napisałbym coś w tym stylu:
"Szanowny adminie wielkie dzięki, że troszczysz się o moje konto ale ch.uj ci w du.pe, mimo tego, że jesteś po*****ym kon.usem to na dodatek pie*****sz ludziom do głów głupoty, mimo tego, że jesteś taki po****ny to i tak z całego serca życzę ci byś ukończył wkońcu tą nieszczęsną zerówkę
Z poważaniem Bonifacy Klepotka
Twoja na zawsze oddana fundacja "Podaruj n00bom słońce"
-.-
Makilili
06-11-2004, 19:51
Kolejny noob, który ostatnie pieniądze wydał na internet i nie stać go na profesjonalne programy do hackowania.
Spróbujcie mu odpisać po angielsku ( i słabo że zrozumie :P).
A swoją drogą pewnie znajdzie się n00b (bez urazy...), który się na to nabierze i poda swoje numerki i hasła dla naszego dobroczynnego i troskliwego, nieznanego polskiego admina tibii.com, który chce zabiezpieczyć itemki zhackowanego przesyłając je na swoje konto do swego bezpiecznego depo na świecie non-pvp (bezpieczeństwo, przecież nie może być zabity :D) :P.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.