Pokaż pełną wersje : Sprawa sądowa - problem
Doomhammer
20-01-2008, 19:45
Witam , może wyda sie to śmieszne i nie na miejscu no ale... mam powazny problem ;) jutro w sql robimy sprawe sadowa z postaciami z Pana Tadeusza ... dokladnie bedzie sprawa dotyczyla czy Jacek Soplica jest winny zaboojstwa Stolnika.. ja tam gram Sedziego ktory prowadzi cala sprawe i nie wiem co mowic , robic itd. ;/
jesli to pomoze to beda tam takie osoby jak...
Prokurator , obronca , Jacek Soplica , Sedza Soplica , Gerwazy , Hrabia.
Wiem ze to troche glupie ale.. moze mi ktos pomoc? jak poprowadzic , co mniej wiecej mowic.. uratujecie mi zycie !! ;)
Myślę, że sędzia A. M. Wesołowska ci pomoże = )
Ja radzę po prostu ruszyć łbem i docenić piękną sztukę improwizacji. Ostatecznie chyba nie zależy od tego twoje życie.
Donpeyot
20-01-2008, 19:49
no jak będziesz sędzią to musisz tylko słuchać i dać wyrok sprawiedliwy (zobacz kto będzie lepiej gadał), wina jacka nie podlega dyskusji, ale była to zbrodnia w afekcie - 6 lat pozbawienia wolności i 5000 grzywny chyba będzie ok :p
Marcin24
20-01-2008, 19:50
Miałem coś takiego o Janku Muzykancie. Po prostu słuchaj co mówią strony, a efekt sam przyjdzie.
@down
Mów jak prawnik.
Doomhammer
20-01-2008, 19:51
heh .. tylko gdzie teraz mogę obejrzec A.M.W : ) patrzylem Jutube , Maxior i gugle ;0 nigdzie nie ma ;(
Edit: wlasnie... mam tylko taki problem ze nie wiem jak dokladnie zagadac na poczatku i w trakcie :) np. Witam wszystkich - i tu powiedziec jak? chodzi mi o to ze otwieramy sprawe sadowa ;) a pozniej.. prosze swiadka ble ble o przedstawienie.. nie no jak to dokladnie powiedziec? ak by mi ktos pomogl bym byl dozgonnie wdzieczny 8)
Davido16
20-01-2008, 20:02
Na podstawie zebranych dowodów sąd skazuje <...> na 666 dni pozbawienia (ograniczenia) wolności (w zawieszeniu na 1337 lat).
Doomhammer
20-01-2008, 20:16
A wiec to bedzie tak...
Wejde , ( i wlasnie co powiem na poczatek.. jak przywitam wszystkich? myslalem o czyms ala Witam wszystkich zebranych ale poznij co? otweiram sprawe sadowa) po tym "prosze prokuratora o przeczytanie aktu oskarzenia" on tam ble ble przeczyta .. dalej nie wiem co sie bedzie dzialo... czy powiedziec co oskarzony ma na swoja obrone czy jak? a pozniej to juz poprosze o wprowadzenie albo prosze o glos (tak? xD) swiadka ble ble ... po tym oglosic ta jakas przerwe (dobrze mowie xP?) ale jak ot dokladnie oglosic bo ja nie wiem xP potem wchodze i mowie ze po przedstawieniu wszystkich zarzutow sad skazuje Jacka Soplice na iles tam dni pozbawienia wollnosci .. czy jakos inaczej? jakis prac albo cos xD.
Jednym slowem pomozcie ;)
A po co się zgłaszałeś?
@Down: Mogłeś powiedzieć, że nie masz czasu tego przygotować (Duże prace domowe, basen, skrzypce, fortepian, śpiew, itp).
Doomhammer
20-01-2008, 20:20
Ehhh.. po 1 sie nie zglaszalem :) mowilem pani ze nie chce grac tej roli ale pani sie uwziela.. mam byc sedzia i juz ! no to co moglem zrobic? myslalem ze cos na temat tego jak mowic itd znajde w necie albo chociaz w necie bedzie jakis odcinek AMW ale nie ma nic ! : /
Donpeyot
20-01-2008, 20:27
Otwieram rozprawę sądową w sprawie z artykułu 148 kodesku karnego , paragraf 2, punt 4 - zabójstwa przy użyciu broni palnej przeciwko Jackowi Soplicy, dokonanego na Stolniku (imię i nazwisko) tego i tamtego roku w miejscowości jaka tam była. Proszę strony o zajęcie miejsc.
i dalej jakoś poleci.
I dziękuj bogu, że jesteś sędzią bo jak nie czytałeś to nie ma lepszej roli dla ciebie
Witam , może wyda sie to śmieszne i nie na miejscu no ale... mam powazny problem ;) jutro w sql robimy sprawe sadowa z postaciami z Pana Tadeusza ... dokladnie bedzie sprawa dotyczyla czy Jacek Soplica jest winny zaboojstwa Stolnika.. ja tam gram Sedziego ktory prowadzi cala sprawe i nie wiem co mowic , robic itd. ;/
jesli to pomoze to beda tam takie osoby jak...
Prokurator , obronca , Jacek Soplica , Sedza Soplica , Gerwazy , Hrabia.
Wiem ze to troche glupie ale.. moze mi ktos pomoc? jak poprowadzic , co mniej wiecej mowic.. uratujecie mi zycie !! ;)
To jeszcze szkołe macie o kurcze a my mamy ferie już 2 tydzień 8o
Mów tak jak powiedział Donpeyot i jako sędzia musisz być spokojny i wydać sprawiedliwy wyrok.
Korektor
20-01-2008, 20:42
Wesołowską się nie sugeruj, bo tam chyba nie ma nawet konsultacji prawnych. Przede wszystkim sędzia siedzi kiedy ludzie włażą, nie ma tego słynnego "Proszę wstać, sąd idzie" w Polsce.
Na początek możesz zrobić coś w stylu:
"Otwieram rozprawę, z powództwa karnego, w sprawie morderstwa Stolnika." Reszta sama poleci : P
Duke Dran
20-01-2008, 20:57
Skarz wszystkich za niewinność już na wstępie : -) Przynajmniej będzie się zgadzać z reliami.
Ło matko...pytac o takie rzeczy na forum o tibii, gdzie srednia wieku to ~12lat...
Nie idz do szkoly w ten dzien :P
a buty tez cie nauczyc wiazac?
ja myslalem ze moja siostra jest niedorozwinieta ale cholera jasna, przynajmniej zdala mature i studiuje. Dla ciebie koles nie widze jasnej przyszlosci - rowy kopac i sie niczym nie martwic
Doomhammer
20-01-2008, 22:24
a buty tez cie nauczyc wiazac?
ja myslalem ze moja siostra jest niedorozwinieta ale cholera jasna, przynajmniej zdala mature i studiuje. Dla ciebie koles nie widze jasnej przyszlosci - rowy kopac i sie niczym nie martwic
Super.. tylko powiedz mi skad mam wiedziec jak ma wygladac sprawa sądowa jak nigdy nie widzialem owej na oczy? ani nigdy o takiej nie czytalem... no wybacz... ale widac ze masz wielkie ograniczenia...
Super.. tylko powiedz mi skad mam wiedziec jak ma wygladac sprawa sądowa jak nigdy nie widzialem owej na oczy? ani nigdy o takiej nie czytalem... no wybacz... ale widac ze masz wielkie ograniczenia...
On ma ograniczenia ? To ty prosisz o wykonanie pracy domowej, na forum internetowym.
A po co się zgłaszałeś?
@Down: Mogłeś powiedzieć, że nie masz czasu tego przygotować (Duże prace domowe, basen, skrzypce, fortepian, śpiew, itp).
Lol, Twoja głupota mnie przeraża.
@Up: Jak mnie babka chciała wpakować do występu w teatrze szkolnym, powiedziałem jej tak i dała mi spokój.
Dark Sven
21-01-2008, 00:03
Lol, Twoja głupota mnie przeraża.
Ukryjemy się gdzieś przed nią razem?
@Up: Jak mnie babka chciała wpakować do występu w teatrze szkolnym, powiedziałem jej tak i dała mi spokój.
Możesz prócz tego jeszcze srać na odległość, w przypadku pracy domowej to nie ma znaczenia.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.