PDA

Pokaż pełną wersje : Nowa wieża

Correlian
21-01-2008, 10:14
Witam!
Chciałbym wam opowiedzieć o przygodzie, którą niedawno przeżyłem. Pewnego pięknego razu przechadzałem się na pocztę. Gdy już wysłałem listy i pakunki, naszła mnie chęć na spacer po lesie. Wiedziałem że muszę się trzymać zbocza gór bo inaczej jakiś myśliwy może pomylić mnie ze zwierzyną. Założyłem mój kapelusz na głowę, wziąłem swój kostur do ręki i wyruszyłem w drogę. Znam tereny wokół poczty bardzo dobrze, jako dziecko bawiłem się tam z przyjaciółmi. Możecie sobie wyobrazić moje zdziwienie gdy zobaczyłem pośrodku lasu wielką wieżę wykonaną z kamienia i kości. „Lepiej uciekać” odezwał się mój wewnętrzny głos. Już miałem odwrócić się i pójść w drugą stronę gdy zobaczyłem wielkiego wilka sprężającego się do skoku na mnie. Nie wiem jak mi się udało ale dobiegłem do klatki schodowej wieży i wszedłem po schodach byle dalej od wilka. Usłyszałem wycie i zrozumiałem, że zwołuje on swoich braci. Podniosłem wzrok i zobaczyłem coś jeszcze dziwniejszego. To było laboratorium! W łóżkach spali jacyś ludzie wyglądający na magów. Przezwyciężyłem strach i poszedłem na wyższe piętra. Mijałem pogrążonych we śnie magów i zmasakrowane ciała ich ofiar, które na pewno staną się ich sługami. Minąłem jeszcze dwa posągi diabłów i przysiągłbym- jeden mrugnął okiem! Na najwyższym piętrze spał na zdobionym krześle arcymag. Przed nim jarzył się otwarty portal, a przez magiczne pole widać było drogę do mojego miasta- Thais. Nie myśląc wiele, wskoczyłem w portal i pojawiłem się daleko od wszelkich niebezpieczeństw. Miałem wiele szczęścia. Ale uważajcie towarzysze! Wy możecie mieć go trochę mniej.

Podsumowując: Po update pojawiła się nowa wieża koło Poczty głównej i DTD.
http://tibia.pl/earth.php?x=32510&y=32040&z=7&q=75.46&r=1

Na dole spotkacie 2 War wolfy i troche zwykłych.
Na pierwszym piętrze 2 Dark Aprentice i Ghoula. Na drugim 2 Dark Apr. i 2 Ghoule, na trzeciej kondygnacji 2 Dark Apr. i 2 Fire Devil. Na ostatnim piętrze jest 4-5 Dark Apr. i 2 Dark Magican. (na górze nie ma teleportu; bujda na użytek literacki)
http://foteka.pl/full/3aa37a0929c82da1309d570a77b918c9.jpg (http://foteka.pl/3aa37a0929c82da1309d570a77b918c9)
Na Tibia Earth nie ma jeszcze wieży ale nie mam czasu się tym zająć więc może ktoś się pokusi o korekty.
P.S. Jeżeli modek znajdzie lepszy dział proszę o przeniesienie.

Avios
21-01-2008, 19:57
Gratuluje! Teraz wszyscy będą się tutaj złaźić i expić nie będzie się dało >.<

Lexii
21-01-2008, 21:06
Expić na 10 monsterach ? ...

Correlian
22-01-2008, 00:19
boże..chyba wstawię do sygnaturki scr z "Here lies RPG part of this game"
Skoro tak to odbieracie. Kto by na tym expił? Więc nie ma problemu zbytniego zaludnienia. A poza tym 13 lvl nie dałby tam rady.;)
Żałosne. Wy postrzegacie takie gry tylko jako expienie czy co?

Do modka: TEMAT do ZAMKNIECIA lub USUNIECIA.

Deaf Scream
22-01-2008, 09:50
co moge powiedzieć..fajna historia:) milo sie czytalo...az przypomnialy mi się czasy swietności dizału twórczośc i czytanie tamtejszych opowiadań...które juz chyba nie istniej, bo ten dział już nie iestnieje w praktyce :(

co do miejsca... na facc terenie staram sie byc jak najmniej tylko moge wiec nie zwiedzalem :P no ale milo że coś tam dodali :) .

pozdrawiam i nie zalamoj sie nobkami up... dla nich wazny jest tylko lefel... bo coz jest bardziej waznego w jakiejs glupiej grze niz lefel...dla nich RPG nic nie znaczyu..wazne ze przy kolegach zaszpanoja.. "pff ja mam xxx lv" zal...ale co zrobic kiedy mmy coraz wiecej mlodszych graczy...:]

Itachi
22-01-2008, 12:31
zgadzam sie z panem 'up' ...dla nich level i skille to wszystko.
Znow zatesknilem za 2003-2004 ;)

Czuko
26-01-2008, 16:51
8o niesamowite niesamowite .... koles poprostu zje*al ci najlepszy exp place jaki miales ...... bij lefele na cyslofach fo fsecies syflofy taja tuso ekspa ^^ omg .. zgadzam sie z przedmowcami ta gra nie polega tylko na biciu lvlu lecz rowniez na znajomosciach i wieziach miedzy graczami ... ale co wy mozecie o tym wiedziec osiagajac w tej grze 40 lvl chwalac sie tym na prawo i lewo ..... zalosne ....

Michoss
26-01-2008, 17:07
Zajefajna historyjka x).

Arcan
26-01-2008, 17:34
Przyznam, że autor powinien zająć się opowiadaniami w dziale twórczość. Gratuluję pomysłowości. ;)

Avios
26-01-2008, 20:30
Przyznaję, że jestem wku****** i plz kołz topik!

@All up co myślą tylko o tym, że ja myślę o tym, że wy myślicie, że ja myślę tylko...
NIE!

Pomocny Murzyn
26-01-2008, 22:12
Tam można nawet 15k/h wyciągnąć, a dla 20 lvl+ to całkiem sporo, a jak się ma szczęście to jakiś wand of decay/life ring spadnie :P

Gustek
26-01-2008, 22:14
Fajne opowiadanie ;) miło się czytało...

Co do samego miejsca to można tam niegłupią kasę (oczywiście wszystko zależy od szczęścia) robić jak się robi rundki wieża-pobliski elf camp.

speed'speed
27-01-2008, 18:48
the beściarskie opowiadanie, fajna ta wieża nowa ale ja z moim lvl nie mam się co tam wybierać. :baby: a ja spotkałem dzisiaj tego kłusownika co po lesie łazi!!!

Ujo
30-01-2008, 22:25
dobrym expowiskiem tego nazwać nie można na ostatnim piętrze jest może z 12 tych magów z to jeszcze może jakiś loocik fajny poleci ale ten kto nie darady z 2 fd na raz nie ma co iśc tam

Suton
31-01-2008, 12:32
. A poza tym 13 lvl nie dałby tam rady.;)

zdziwiłbyś się :D